Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:42 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Klimkin: nem szabad engedni, hogy Moszkva manipulációra használja fel a Kercsi-szoros német és francia megfigye
A nap folyamán kijevi látogatása előtt a német diplomácia vezetője Moszkvában tárgyalt. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megbeszélésük után bejelentette: Vlagyimir Putyin orosz elnök beleegyezett abba, hogy német és francia szakértők ellenőrizzék a Kercsi-szorosban a hajózást a tavaly novemberi orosz-ukrán tengeri incidens után, amikor is az orosz parti őrség tüzet nyitott három kisebb ukrán hadihajóra. A hajóktengerészeit fogságba ejtette, és tiltott határátlépés címén eljárást indított ellenük Oroszországban.

Az ukrán külügyminiszter példaként hozta fel,hogy Moszkva megkísérelheti felhasználni a német és a francia megfigyelőket az általa önkényesen elcsatolt Krím félsziget megszállásának legalizálására. Ez Kijev számára elfogadhatatlan - jelentette ki.Klimkin emlékeztetett arra, hogy ugyanerre tett a Kreml korábban kísérletet, amikor emberi jogi ügyek kivizsgálására nemzetközi szervezeteknek, illetve misszióknak a Krímbe küldéséről volt szó.

A német külügyminiszter hangsúlyozta, hogy
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 21:23
Orosz-szerb megállapodás az atomenergia békés célú felhasználására vonatkozó együttműködésről
A dokumentumot orosz részről Alekszej Lihacsov, a Roszatomvezérigazgatója, Szerbia részéről pedig Nenad Popovic, az innovációs és technológiai fejlesztésekkel megbízott miniszter látta el kézjegyével - áll a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern MTI-hez eljutatott közleményében.

Az aláírásra Vlagyimir Putyin orosz és Aleksandar Vucic szerb elnök jelenlétében került sor.

A Roszatom vezetője egyebek között közölte: "a kormányközi megállapodás számos együttműködési területet határoz meg az országok között. Ezekhez tartozik Szerbia atomenergetikai infrastruktúrájának kiépítése és fejlesztése, a kutatóreaktorok építése és modernizációja, a nukleáris gyógyászat fejlesztése, az alap- és alkalmazott kutatások az atomenergetikai felhasználás terén, az innovációs fejlesztések, az új technológiák és modern digitális technológiák az atomenergia-felhasználás terén, a nukleáris ipar és egyéb területek szakembereinek képzése és átképzése".

Az orosz vállalatvezető szerint "a nukleáris tudomány,
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 17:21
Az amerikai képviselőház az orosz Ruszal cég elleni szankciók érvényben tartására szavazott
Az alumíniumipari óriásvállalat részben az orosz oligarcha, Oleg Gyeripaszka érdekeltségébe tartozik, és a Trump-kormányzat várhatóan pénteken feloldja a cég ellen korábban hozott szankciókat.

A büntető intézkedések feloldásának feltétele az amerikai kormány részéről az volt, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök szoros barátjaként számon tartott Gyeripaszka csökkentse tulajdonrészét a cégekben. Ez meg is történt, és a múlt hónapban Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter bejelentette: Washington feloldja a 2018 áprilisában hozott szankciókat. A tárcavezető ugyanakkor megerősítette, hogy az Oleg Gyeripaszka személye ellen hozott büntető intézkedések érvényben maradnak.

Mnuchin, amikor a múlt héten a törvényhozóknál érvelt a szankciók eltörlése mellett, azzal nyugtatta az aggódó képviselőket és szenátorokat, hogy az amerikai kormány szigorúan ellenőrzi majd a vállalatokat, és ha kell, ismét szankciókat vezetnek be a cégek ellen.

Az amerikai kormány a szankciók eltörlését azzal indokolja,
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 22:42
Az orosz elnök feszültségkeltéssel vádolja Koszovót a balkáni térségben
arra, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa 1999-ben fogadta el az 1244-es határozatot, amely kimondja, hogy Koszovóban kizárólag nemzetközi haderő tartózkodhat, a pristinai lépés pedig megsérti ezt a jogi aktust.

Mint mondta: Moszkva amellett áll ki, hogy Koszovó és Szerbia között egy mindenki számára elfogadható megállapodás jöjjön létre. Ha stabilitást szeretnénk a régióban, akkor kompromisszumot kell találni, és ha megszületett ez a kompromisszum, akkor ahhoz tartani kell magukat a feleknek - utalt Vlagyimir Putyin arra, hogy a Szerbia és Koszovó között 2013-ban megkötött brüsszeli megállapodásban foglaltak a mai napig nem valósultak meg a koszovói fél halogatása miatt.

Vlagyimir Putyin kiemelte, hogy Oroszország és Szerbia között egyre szerteágazóbb az együttműködés, és a szerb elnökkel további együttműködési lehetőségekről tárgyalt.

Emlékeztetett arra, hogy Moszkva eddig is segített a szerb hadsereg korszerűsítésében és megerősítésében, és a továbbiakban is szándékában áll, hogy harci
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 18:02
Lavrov: Moszkva kész tovább dolgozni az INF-szerződés megmentéséért
de facto az Egyesült Államok érdekében álló lépések miatt emelt vádat Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója, Michael Flynn ellen, aki arra igyekezett rávenni Oroszországot, hogy ne válaszoljon az ellene bevezetett amerikai szankciókra és hogy Izrael javára szavazzon az ENSZ-ben.

"Egyszerűen nehéz már kommentálni azt, ami az Egyesült Államokban azon vádakkal kapcsolatban történik, amelyek szerint Trump elnök orosz ügynök lenne" - mondta.

Lavrov nem kívánta kommentálni a Trumppal szemben a Vlagyimir Putyinnal 2017-ben Hamburgban tartott négyszemközti találkozóval kapcsolatban felmerült vádakat. Egyúttal azonban alkotmányellenesnek nevezte az amerikai kongresszus annak megakadályozására irányuló kísérleteit, hogy a Fehér Ház önálló külpolitikai irányvonalat folytasson.

Közölte, hogy a Moszkvában letartóztatott, kémkedéssel vádolt Paul Whelan volt amerikai tengerészgyalogost tetten érték, amint törvénytelen tevékenységet folytatott szállodai szobájában. Az amerikai mellett brit, ír és kanadai
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 14:31
Szigorú biztonsági intézkedésekkel készül Putyin látogatására Belgrád
Pontos információkat nem lehet tudni, az azonban biztos, hogy az orosz elnök a világ egyik legjobban védett embere, külföldi látogatásai alkalmával mindig több biztonsági gyűrű is körbeveszi, jól látható és "láthatatlan" testőrök is védik.

A szerb sajtó információi szerint az orosz küldöttség belgrádi tartózkodása idején több mint húsz megállapodást írnak alá a felek. Ezek főként az energiaügy, az infrastruktúra, a mezőgazdaság, az oktatás és a kultúra területét érintik.

Vlagyimir Putyint csütörtökön több mint hetvenezren köszöntik majd a Szent Száva-templom előtt. A Balkán legnagyobb ortodox templomát 1935 óta építik, de a munkálatok 2002-ig nagyon lassan haladtak, akkor szerb állami támogatással, később orosz támogatással indult meg a munka, amely várhatóan 2020-ban ér véget. Oroszország eddig több mint 30 millió eurót adományozott a templom felépítésére, Vlagyimir Putyin elnökként eddig kétszer látogatta meg.

Nemcsak a belgrádi templom kötődik azonban az orosz elnökhöz. A vajdasági
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 13:42
Putyin: a Balkánon jelentős destabilizáló erő az Egyesült Államok politikája
vezethet a térségben.

"Többször is beszéltünk már arról, hogy úgy véljük, a NATO terjeszkedése a hidegháború öröksége, és ez hibás, romboló katonai-politikai stratégia. Manapság a NATO igyekszik megerősíteni jelenlétét a Balkánon. Ezzel azonban csak megújítja az európai kontinenst megosztó vonalakat, és súlyosan sérti a biztonság oszthatatlanságának elvét. Mindez pedig végül nem a stabilitás megerősítéséhez, hanem a bizalom csökkenéséhez és a feszültség növekedéséhez vezet Európában" - magyarázta Vlagyimir Putyin.

Az orosz elnök rámutatott, hogy a Balkán történelme nagyon bonyolult, Oroszország viszont mindig a térség országai mellett állt, s most is fontosnak tartja a régió biztonságának és stabilitásának megerősítését. "Kiállunk amellett, hogy tiszteletben kell tartani a balkáni országok és népek jogait és érdekeit, valamint a nemzetközi jogot" - fogalmazott a politikus. Rámutatott ugyanakkor, hogy Moszkva nemcsak Szerbiával, valamint Bosznia-Hercegovina szerbek lakta országrészével ápol jó
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 10:41
Kreml: egy orosz-japán békeszerződés nem okozhat károkat a Kuril-szigetek lakosságának
A TASZSZ hírügynökség által szerdán ismertetett interjúban Peszkov emlékeztetett rá: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Abe Sindzó japán kormányfő abban állapodott meg, hogy olyan megoldásra fog törekedni, amely "mindkét ország népét kielégíti és amely segít átvágni ezt a gordiuszi csomót". Képtelenségnek nevezte, hogy a két ország a második világháború óta még mindig nem tudott békeszerződést kötni egymással, ami visszafogja a kétoldalú kapcsolatok fejlődését.

Szergej Lavrov és Taro Kono orosz külügyminiszter között hétfőn zajlott le Moszkvában a békeszerződésről folytatott tárgyalások első fordulója, azt követően, hogy Putyin és Abe tavaly novemberben megállapodott az egyeztetések felgyorsításáról az 1956-os szovjet-japán közös nyilatkozat alapján. Az orosz fővárosban lezajlott tárgyalás nyomán elhangzott nyilatkozatokból azonban kiderült, hogy a felek álláspontja nem közeledett egymáshoz.

Moszkva továbbra is azt akarja, hogy Tokió mindenek előtt ismerje el, hogy a Kuril-szigetek déli vonulata
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 09:01
Donald Trump visszautasította, hogy bármikor is Oroszország javára dolgozott volna
"Soha nem dolgoztam Oroszország javára, ezt önök mindenki másnál jobban tudják" - mondta Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház előtt újságíróknak.

Trump a The New York Timesben és a The Washington Postban a hét végén hétvégén megjelentetett cikkeire utalt. A The Washington Post arról írt, hogy az elnök a 2017-es, Hamburgban a G20-országcsoport találkozójáűnak keretében, Vlagyimir Putyinnal tartott négyszemköztitanácskozásánPutyinnal elkérte a tolmács jegyzeteit és arra kérte őt, hogy a részletekről ne tájékoztassa még az amerikai kormány tagjait sem.

A The New York Times pedig meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) 2017 tavaszán, James Comey igazgató menesztése után nyomozást indított Donald Trump elnök ellen, mert az volt a benyomása, hogy az elnök orosz érdekeket szolgál.

A vizsgálatot két szálon indították meg: az elhárítás azt vizsgálta, hogy Donald Trump szándékosan vagy akaratlanul dolgozott-e Moszkva javára, a bűnügyi
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 17:32
Melegek újabb csecsenföldi üldöztetéséről számolt be egy orosz emberi jogi szervezet
Igor Kocsetkov szerint az észak-kaukázusi köztársaságban újabb letartóztatási hullám zajlik férfiak és nők vélt vagy valós nemi orientációja alapján. Mint mondta, a helyi bűnüldöző szervek által őrizetbe vett személyeket, akiknek pontos száma a kívülállók számára nem ismert, Argun városban tartják fogva. A jogvédő a hírügynökségnek azt állította, hogy az elfogott emberek személyes iratait elkobozták, és hogy két őrizetes a kínzásba halt bele.

Albi Karimov, Ramzan Kadirov csecsenföldi vezető sajtótitkára "abszolút hazugságnak" minősítették a bejelentést. Szavai szerint Csecsenföldön az említett időszakban senkit nem vettek őrizetbe szexuális orientációja miatt. Azt mondta, hogy már az egész köztársaságnak tudomása lenne a történtekről, ha ott 40 embert elfognának, nem is beszélve a két állítólagos halottról.

Karimov úgy vélekedett, hogy az ilyen "híresztelések" olyanoktól származnak, akik alá akarják ásni "a nemzetközi terrorizmust legyőző és a rendet helyreállító" köztársaság vezetését, mert
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 17:23
Lavrov: a Kuril-szigetek feletti orosz szuverenitás nem lehet vita tárgya
Hokkaido lakosainak esetében lehetne bevezetni.

Felháborodásának adott amiatt, hogy Abe külpolitikai tanácsadója (Kavai Kacujuki liberális demokrata parlamenti képviselő) üdvözlendőnek nevezte az Egyesült Államok támogatását az orosz-japán békeszerződés ügyében, valamint azt állította, hogy a megállapodás megerősíti majd a Kína feltartóztatását célzó blokkot. Közölte: Kono biztosította arról, hogy Japán ebben a kérdésben a saját érdekeiből, nem pedig más országok kívánságaiból fog kiindulni.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Abe Sindzo japán kormányfő november 14-én Szingapúrban állapodott meg arról, hogy a két fél aktivizálni fogja a békemegállapodás megkötéséről szóló tárgyalásokat az 1956. október 19-i közös nyilatkozat alapján, amely kimondta a két állam közötti hadiállapot megszüntetését, valamint a diplomáciai és konzuli kapcsolatok helyreállítását.

A békeszerződés megkötésének akadálya a Kuril-vonulat négy déli szigetének (Kunasir, Iturup, Sikotan és Habomai) hovatartozása ügyében
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 15:42
Felmérés: az oroszok többsége támogatná a kormány leváltását
Három évvel ezelőtt még csak 33 százalék szeretett volna kormányváltást.

A Vedomosztyi című napilapban közölt friss közvélemény-kutatás szerint mindössze a megkérdezettek 40 százaléka hagyná meg a helyén a jelenlegi kabinetet. A válaszadók 57 százaléka szerint a kormány képtelen megbirkózni az áremelkedéssel és a lakosság jövedelemcsökkenésével kapcsolatos problémákkal.

Negyvenhat százalék szerint a kormány képtelen munkát adni az embereknek, 63 százalék pedig úgy véli, hogy nem törődik a szociális védelmükkel. Harminchat százalék szerint a kormányfő és miniszterei képtelenek megküzdeni a gazdaság válságával, 30 százalék szerint pedig nincs átgondolt gazdaságfejlesztési terük.

Csak a megkérdezettek 7 százalékának nem volt semmilyen kifogása az orosz kormány működésével kapcsolatban.

Marina Kraszilnyikova, a Levada-központ vezető kutatója szerint Oroszországban "folyamatosan romlik a közhangulat", és a kormány leváltásának igényével az emberek azt a véleményt fogalmazták meg, hogy a
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 11:11
1/287
Képek, videók
kercs5.png
msann
2011. október 08. szombat, 20:33
kercs3.png
msann
2011. október 05. szerda, 16:47
Szergej Vasziljevics Lukj
sanci81
2018. április 12. csütörtök, 18:32
SZERGEJ A BOSZORKA.gif
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:41
Szergej A BOSZORKA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:40
SZERGEJ A BOSZor-KA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:34
SZERGEJ NEM SIRATLAK-.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:58
SZERGEJ NEM SIRATLAK.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:55
SZERGEJ NEM SIR.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:52
SZerGEJ JESZENYIN NEM S
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:49
Szergej Nariskin Állami D
megyerimihaly
2014. szeptember 17. szerda, 20:54
szergej jeszenxin ..ősz.j
erzsikepuskas
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:30
szergej1.gif
erzsikepuskas
2014. augusztus 31. vasárnap, 14:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.