Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 17:02 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szociális bérlakásokat alakítottak ki a szegregátumokban élők számára a szabolcsi Kislétán
Az ünnepélyes átadáson Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, a mostani fejlesztések alapját a romákat célzó komplex telepprogramok jelentették; 2012 és 2016 között 55 település 66 szegregátumában több mint 8 milliárd forint uniós forrásból és hazai támogatásból valósultak meg a mélyszegénységben élő családokat segítő beruházások.

Ebben az időszakban nyolc településen lakhatási beruházás is elindult, ennek segítségével 112 lakás épült vagy újult meg, így csaknem ötszáz embernek javultak a lakhatási körülményei - emlékeztetett az államtitkár. Hozzátette, a 2014 és 2020 közötti uniós programozási időszakban mintegy kétszáz szegregátumban folytatódott a program, amivel több mint 30 ezer embert értek el.

Vitályos Eszter kifejtette, az akkori projektekben különböző foglalkoztatási, közösségi, oktatási, egészségügyi, közösségi lakhatási elemek és a szolgáltatásokhoz történő hozzáférés javítása szerepelt, a
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 15:52
Vitályos: a kormány a jövőben is segíti a mozgáskorlátozottak boldogulását
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) által megvalósított, a hazai közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítását, minőségének fejlesztését célul tűző projektről Vitályos Eszter elmondta, nemzetközi együttműködés keretében horvát, román, szerb és szlovák partnerszervezetekkel azt vizsgálták, hogyan valósul meg a gyakorlatban az ésszerű alkalmazkodás elve. Ez az alkalmazkodás azokat az elengedhetetlen és megfelelő változtatásokat jelenti - például a munka világában -, amelyek nem jelentenek indokolatlan terhet, és adott esetben szükségesek, hogy biztosítsák a fogyatékossággal élők alapvető emberi jogainak gyakorlását.

Magyarországon a 2006-ban ratifikált, a fogyatékos emberek jogairól szóló ENSZ-egyezmény értelmében az ésszerű alkalmazkodás elmulasztása diszkriminációnak minősül - mondta Vitályos Eszter, hozzáfűzve ugyanakkor, hogy "hosszú út van még az ország előtt", amíg ez az alapjog a mindennapokban is maradéktalanul megvalósul.

Az államtitkár elmondta azt is,
velemenyezd, 2020. január 10. péntek, 14:31
Átadták a Johannita Segítő Szolgálat gyermektáborának fejlesztéseit Terényben
Vitályos Eszter a társadalmi integráció fontosságára utalva emlékeztetett: a karitatív szervezetek számára a hátrányos helyzetűek reintegrációját infrastrukturális fejlesztésekkel segítő pályázatot írtak ki, amelynek országos keretösszege mintegy 4,5 milliárd forint. Ebből a pénzből Terény és a támogatási programban szintén részt vevő Mórahalom összesen 200 millió forintot nyert.

Az államtitkár közlése szerint a támogatásból valósulhatott meg a tábor energetikai korszerűsítése, a napelemes és hőszivattyús rendszer kialakítása, megépült az új sportpálya és a játszótér, bővült az eszközpark, valamint két személy- és adományszállító járművet is sikerült beszerezni.

Megjegyezte, hogy Nógrád megye sok településén hiányoznak vagy csak korlátozottan érhetőek el a közösségformáló és különböző közösségmegtartó programok, és az azokhoz szükséges terek.

Mint mondta, a terényi ifjúsági és gyermektábor fontos helyszín, az elmúlt 15 év munkájának köszönhetően ma már jól kiépített intézmény várja az
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 14:22
Családi látogató és fogadó helyiséget adtak át a martonvásári börtönben
Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Fogvatartottak reintegrációja elnevezésű projektjéről elmondta, hogy országosan 4,2 milliárd forint uniós támogatásból valósul meg. A program egyik kiemelt eleme a családi látogató egységek kialakítása, amely a szabadulás utáni visszailleszkedést segíti, hiszen a családdal a rendszeres találkozások minőségi keretek között történhetnek - tette hozzá.

Az államtitkár jelezte: a másik fontos cél a jogerősen szabadságvesztésüket töltő és letartóztatásban lévő emberek társadalmi és munkaerő-piaci visszailleszkedésének elősegítése személyre szabott képzésekkel.

Vitályos Eszter közölte, hogy a program kiemelkedő eredményeket hozott eddig, mivel több mint 4100 fogvatartott és több mint 900 családtag vett részt benne, a képzések alkalmával több mint 550 fogvatartott szerzett szakmát.

Kiszely Pál dandártábornok, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 13:01
Vitályos: a hajdúdorogi görögkatolikus óvoda erősíti a családok hitét
Vitályos Eszter nagy sikernek nevezte a beruházást, hozzátéve: "tanúi lehetünk annak, amikor az egyház, az állam és a helyi közösség hosszú távú elképzelései találkoznak".

Az államtitkár azt mondta, fontos feladat az új nemzedék szeretetteljes nevelése, az, hogy a gyerekek "egészséges, vallásos emberekké, jó magyarokká váljanak".

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a hajdú-bihari közgyűlés elnöke közölte, az elmúlt öt évben 4,3 milliárd forintot fordítottak óvodák felújítására a megyében, ebből 33 intézmény újult meg.

A kormány további 4 milliárd forintos keretet biztosított Hajdú-Biharnak, a pénzből a bölcsődei helyeket is bővítik a térségben - fűzte hozzá.

Az óvoda felújított épületét Kocsis Fülöp érsek-metropolita szentelte fel, aki úgy fogalmazott: "amikor a családban megszületik a gyerek, megszületik a felnőttekben a felelősség is".

Hozzátette, a gyerekeknek segíteni kell abban, hogy fejlődjenek, és hogy az "igazi fejlődés legyen, a mi segítségünkre szorulnak".

Az
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 16:12
Önkormányzat 2019 - Felújított bölcsődét adtak át Bátonyterenyén
Vitályos Eszter közölte, Bátonyterenye önkormányzata csaknem 150 millió forint támogatást nyert a beruházásra, amellyel új férőhelyeket hoztak létre a Napsugár bölcsődében, korszerűsítették az intézmény eszközeit, bútorait, bővítették a konyhát és új munkahelyeket teremtettek.

A Napsugár bölcsőde a megvalósított átalakítással, bővítéssel valóban modern, a 21. század kihívásainak megfelelő intézmény lett, abból a szempontból is, hogy a földszinti helyiségek teljes körű akadálymentesítése révén már babakocsival is könnyen meg lehet közelíteni az épületet - tette hozzá.

Az államtitkár szólt arról is, hogy Bátonyterenye a kormány támogatásával, európai uniós forrásokra is támaszkodva, számos fejlesztést tervezett a Zöld város program keretében, amelyre csaknem 1,5 milliárd forintot nyert. Ennek keretében városi terek, zöldterületek újulnak meg, tanösvény épül.

Mint mondta, ehhez kapcsolódva a bölcsőde korszerűsítése során is szem előtt tartották a környezet- és klímavédelem szempontjait,
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 14:31
Útravaló program: 28 ezer hátrányos helyzetű diák kapott támogatást
romákkal kapcsolatos sztereotip kép megváltoztatásáért elsősorban maguk a romák tudnak tenni, elsősorban a tanulás révén megszerzett tudással.

Ezt a kormányzat az esélyegyenlőség megteremtésével, erősítésének elősegítésével tudja támogatni, éppen erről szól a Útravaló program - tette hozzá a politikus.

Elmondta: a program célja egyezik a belügyi tárca törekvéseivel, hiszen a tanulók és mentorok olyan dicséretre méltó teljesítményt mutattak fel, amelynek az egész társadalom a hasznát látja.

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára arról szólt, hogy a kormány célkitűzéseivel összhangban 4,5 milliárd forintot használhattak fel a program megvalósítására.

A hátrányos helyzetű tanulók mindennek nyomán hatékony segítséget kaptak szakképesítés, az érettségi, illetve a diploma megszerzéséhez - fűzte hozzá.

Mindez annál is inkább fontos, mert a szegénység megszüntetésének a tanulás az egyik leghatékonyabb eszköze -
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 13:32
Felújították Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat
Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a pénteki átadóünnepségen kiemelte: a kormány az elmúlt években jelentős összegeket fordított egészségügyi infrastrukturális fejlesztésekre és beruházásokra a gyógyulás korszerű és méltó körülményeinek megteremtése érdekében, valamint azért, hogy mindenki a lakóhelyéhez a lehető legközelebb férjen hozzá magas színvonalú egészségügyi szolgáltatáshoz.

Emlékeztetett: Magyarországon 2010 óta 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 104 mentőállomást újítottak fel, továbbá 23 rendelőintézet és 31 mentőállomás épült.

Vitályos Eszter elmondta: az egészség megőrzése, az egészséges életmód és az emberhez méltó egészségügyi ellátás biztosítása rendkívül fontos cél, éppen ezért a hazai és európai uniós támogatásokkal zajló fejlesztések tovább folytatódnak.

Közölte, a vidéki egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítését célzó projekt a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 14:13
Könnyűzenei tehetséggondozó központot adtak át Tatán
A Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző központ létrehozása egy sokat ígérő lépés a kormányzat céljainak megvalósításában, a kultúra, az oktatás, a magyar fiatalok nevelésének támogatásában - mondta köszöntőjében az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Vitályos Eszter hangsúlyozta: Tata rendkívüli mértékű fejlődésen ment keresztül. A városba az elmúlt hét évben több mint 12 milliárd forint támogatás érkezett az önkormányzat, a civil szervezetek és a gazdasági társaságok részére. Mint megjegyezte, a hasonló nagyságú városok körülbelül ezen összeg felét érték el.

Pap Tibor, a projekt szakmai vezetője elmondta, hogy az egykori piarista rendház egy részében 12 helyiséget alakítottak ki, köztük egy professzionális hangstúdiót, egy 80 fős koncerttermet, valamint öt, hangszeres oktatásra alkalmas szobát.

A 710 négyzetméteres létesítményben végezhető hangszeres oktatás, kompetenciafejlesztés és zeneipari képzés, rendezhetők
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 18:41
Vitályos: a mezőgazdaság fejlesztése kiemelten fontos a jövő szempontjából
Vitályos Eszter a 26. alkalommal, rekordszámú, 450 kiállítóval megrendezett Szentlőrinci Gazdanapok mezőgazdasági szakvásár megnyitóján hangsúlyozta: a földművelésnek, állattenyésztésnek nem csak történelmi hagyományai vannak, de kiemelkedő közösségépítő szereppel is bírnak.

Az államtitkár azt mondta, Magyarország az agrárgazdasági termeléshez kedvező lehetőségekkel rendelkezik, ami jelentős növekedési potenciált jelent. Ennek kihasználása, mondta, közös feladat és kötelezettség. Ezért is fontos kormányzati cél a mezőgazdaság támogatása, az ágazat területén működő mikro-, kis- és közepes vállalkozások versenyképességének javítása.

A kormányzati törekvések között sorolta fel a fiatalok helyben, vidéken maradásának, aktivitásának támogatását, miután az új nemzedék elköteleződése elengedhetetlen a helyi mezőgazdasági tevékenység fejlesztéséhez. A helyi gazdaság, a vidék jövője - mondta. Vitályos Eszter hangsúlyozta, hogy a mezőgazdaságban rejlő jövőbeni lehetőségek minél szélesebb körű
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 13:22
Vitályos: az EFOP-os fejlesztési források több mint kétharmadát már eljuttatták a kedvezményezettekhez
Vitályos Eszter elmondta, a 2014 és 2020 közötti EFOP-keret a társadalmi felzárkózást segíti és a népesedési kihívások kezelését valósítja meg; 641 milliárd forintot fordítanak a társadalmi együttműködés előmozdítására, a szegénység és a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemre, egészségügyre, oktatásra és képzésre; további 340 milliárd forintot ezen célkitűzésekhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekre költenek.

A keret legnagyobb részéből az oktatás és köznevelés minőségének fejlesztése, a felsőoktatási szakpolitikai célok szolgálata valósult és valósul meg, a második helyen a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem áll - tette hozzá.

Kifejtette, a társadalmi felzárkózási projektek keretében több mint 2500 pályázatot adtak be, amelyek közül 1195 esetében összesen több mint 93 milliárd forint támogatást ítéltek meg, s több mint 50 milliárd forintot már eljuttattak a kedvezményezetteknek. Az igények legnagyobb része Észak-Magyarországról, az Észak-Alföldről és a
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 15:22
Vitályos Eszter: az iskoláknak közösségépítő és -megtartó szerepük is van
Vitályos Eszter közölte: a szendrői református iskola története, mint nagyon sok Kárpát-medencei iskoláé, régóta íródik.

"A kommunista diktatúra ezt az iskolát sem kímélte, az államosítást követően bezárták" - emlékeztetett.

Hozzátette, hogy az iskola most újjászületett, folytatja hivatását, amelyet egykori alapítói szántak az intézménynek.

A 4400 lakosú városban az iskolát 140 millió forint saját forrásból építette fel a Szendrői Református Egyházközség, amely pályázati forrásból elnyert 450 millió forintból folytatja az intézmény fejlesztését, azt tornateremmel és konyhával bővítik.

Benke András lelkész az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a szendrői iskolának már 1601-ből írásban fennmaradt költségvetése van, feltételezhető, hogy a protestáns hagyományokhoz híven egyszerre létesült itt templom és iskola.

Hozzátette: az iskola történetében 1948 ugyanolyan meghatározó év volt, mint bármely akkori egyházi intézmény számára, amelyet előbb államosítottak, majd bezártak.

"Sok
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:29
1/7
Képek, videók
Felix portre alakitott ke
charlotteani
2016. március 11. péntek, 22:51
vadászkastéllyá alakított
flammerne
2008. április 07. hétfő, 10:29
béka a kislény kezében.jp
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 14:23
m_göndörhajú kisleány jpg
erzsikepuskas
2015. december 21. hétfő, 10:20
0 kisléány és szöveg.jpg
lovaszmarika
2014. október 14. kedd, 11:09
kutya ,kisleány
erzsikepuskas
2014. január 23. csütörtök, 13:52
kislE1ny20virE1ggal.pn g
simonfai
2011. május 24. kedd, 13:37
ari20kislE1ny.png
simonfai
2011. május 24. kedd, 13:20
kislemur1.gif
szicu
2011. május 17. kedd, 18:30
kislemur.gif
szicu
2011. május 17. kedd, 18:30
e1tle1t20kisle1ny20cic e1v
vicus076
2011. április 29. péntek, 01:32
Kisleány és virág
frida585
2010. december 09. csütörtök, 14:39
kisleány.jpg
kicsifecske
2010. november 22. hétfő, 12:02
Címkék
Vitályos Eszter, kormányzati törekvések, professzionális hangstúdiót, Felújították Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat, agrárgazdasági termeléshez, program célja, második helyen, ünnepélyes átadáson, szegénység megszüntetésének, akkori projektekben, diploma megszerzéséhez, tanulás révén, azokhoz szükséges, Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, 2006-ban ratifikált, szolgáltatásokhoz történő,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.