Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 11:34 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyar Kupa - Tizenegyesekkel ismét döntős a Honvéd
visszavágó:Budapest Honvéd-MTK Budapest (NB II) 0-0 - 11-esekkel: 5-4----------------------------------------------Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Solymosi

Továbbjutott: a Budapest Honvéd 0-0-s összesítéssel, 11-esekkel.

sárga lap: George (9.), Mezgrani (43.), Szendrei (103.), Moutari (118.)

Budapest Honvéd:

----------------Tujvel - Mezgrani, Lovric, Batik, Uzoma - Nagy G. (Szendrei, a szünetben), Hidi - Gazdag (Ikenne-King, 108.), Lanzafame (Kamber, 80.), Kesztyűs (Kukoc, 90+2.) - George (László D., 55.; Moutari, 90+2.)

MTK Budapest:

-------------Varga B. - Fülöp N. (Baki, 95.), Katona M. (Kanta, 115.), Varju, Pintér Á. - Mezei (Nagy Zs., 95.), Palincsár (Bognár I., 54.), Cseke - Lencse (Bíró, 72.), Schön (Gera, 72.), Prosser

A szervezők éltek azzal a lehetőséggel, hogy némi háttérzajt, meccshangulatot teremthetnek a speciális helyzetre való tekintettel, ezért a hangszórókból kispesti indulók szóltak egész találkozón. Az első negyedórában ugyanúgy az MTK birtokolta többet a
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 07:04
A lengyel pápa magyarok legjobb barátja
távlatait kutatjuk. Az 1978. október 16-án pápává választott krakkói bíboros érsek ünnepélyes beiktatására október 22-én került sor a zsúfolásig megtelt Szent Péter téren. E szentmisén mondott homíliájában hangzottak el ezek a szavak.
Lényegében ezt az üzenetet hangoztatta II. János Pál a nagyvilágot bejárva, apostoli zarándoklatai során, beszédeiben, enciklikáiban is. Ezt üzente a magyaroknak kevéssel megválasztása után, 1978. december 2-án kelt levelében, amelyet Luigi Poggi érsek nyújtott át Lékai László bíborosnak. Elsősorban a püspökökhöz szólt: ,,Meg vagyok győződve arról, hogy a Katolikus Egyház, amely oly nagy szerepet játszott Magyarország történetében, továbbra is alakítja hazátok lelki arculatát, elvíve gyermekeinek Krisztus evangéliumának világosságát, mely századokon át megvilágította honfitársaitok életét."
1991. augusztus 16. és 20. közötti első magyarországi látogatása során is az új evangelizálás, az ország erkölcsi ,,feltámadása" volt beszédeinek fő témája:
maroka, 2020. május 26. kedd, 20:27
Költségvetés - DK: a jövő évi költségvetési javaslat mellőzi a józan észt és a szakértelmet
A DK alelnöke keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az elmúlt tíz évben és a koronavírus-járvány hónapjai alatt többször bebizonyosodott, hogy az Orbán-kormány semmilyen olyan valódi intézkedést nem akar megtenni, ami tényleg a magyarok javát szolgálná.

Varju László szerint a kabinet évek alatt módszeresen lepusztította az egészségügyet és a gazdaságot, cserbenhagyta a válság miatt tönkrement családokat és vállalkozásokat, miközbenegyetlen forinttal sem segítette a bajbajutottakat. A 2021-re javasolt büdzsében még most, a"csőd szélén" is olyan dolgok szerepelnek kiemelt helyen, mint az "oligarcháknak kedvező" vasútépítés vagy egy új stadion építése - hívja fel a figyelmet a költségvetési bizottság elnöke.

A politikus emlékeztetett, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter már korábban elárulta, hogy a javaslatban szerepelni fog egy körülbelül háromezer milliárd forintos egészségbiztosítási és járványügyi alap, illetve a kormány növelni akarja a gazdaságvédelmi alapot. Az indítványban
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 11:42
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
övezetektől szóló törvényjavaslattal kapcsolatban elmondta: ez azt az igazságtalan helyzetet szünteti meg, hogy egy beruházásból eddig csak egy települési önkormányzat részesülhetett, miközben az infrastruktúrát több településen is használták.

Napirend után

Dúró Dóra független képviselő azt mondta: gyilkosok jogainak védelme miatt korlátozza a szólásszabadságot a Facebook. Szólt a Deák téri kettős gyilkosságról és kifogásolta, hogy az elkövető nem ítélhető életfogytiglanra.

Keresztes László Lóránt (LMP) azt kifogásolta, hogy számos egyetemtől kíván jelentős forrásokat elvonni a kormányzat. Felemelte a szavát a Pécsi Tudományegyetem megfelelő finanszírozásáért.

Simicskó István (KDNP) a Kelenföldi vasútállomás épületének megmentése mellett emelt szót. Bírálta a fővárosi XI. kerület vezetését, amiért visszavonta az ehhez nyújtandó támogatását.

Sneider Tamás (Jobbik) az idősekről beszélt, akik közül sokan élnek a létminimum alatt - mondta. Az alacsony nyugdíjak felzárkóztatását
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 16:52
Móra László: Az édesanya magyar költők verseiben
Móra László: AZ ÉDESANYA MAGYAR KÖLTŐK VERSEIBEN

Édesanyám! Ez a szó mindjárt az Isten neve után van arannyal beleírva az Élet-szótár könyvébe. Egyetlen szó s benne él az egész világ!

Ennek az imádságos röpke szónak az elsuttogása könnyeket csal ki a szemedbe, boldogságot, vigasztalást, örömet terítget a lelkedre.

Ez a szó összeforrott veled s el nem hagy bölcsődtől sírodig. Ezt suttogod, ezt hívod, ha messze vet a sorsod, ha szenvedsz, ha keresztút elé érsz, ha csalódol, vagy ha haldokolsz...

Édesanyám! Ez az egyetlen szó önmagában is a legszebb, leghosszabb költemény, - melynek, ha tartalmát, jelentőségét kellene iskolai leckeként megírnod, megtelnék vele nem egy, hanem talán nagyon-nagyon sok füzet! És
menusgabor, 2020. május 23. szombat, 22:00
Krónika 5. rész (közlekedés)
Közlekedési törvények módosítása

A közúthálózat fejlesztését és biztonságos működtetését, valamint a felmerült gyakorlati kérdéseket is rendezi az összesen tizenhárom közlekedési törvényt módosító csomag - mondta ismertetőjében az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

Mosóczi László közölte: a javaslat elősegíti, hogy a közutak annak a kezelésébe és tulajdonába kerüljenek, akinek a feladata ezt indokolja: így az országos közutak állami tulajdonban, a helyi közutak önkormányzati tulajdonban legyenek. Azt is rendezi a törvény, hogy a lakott területeken lévő járda és buszmegálló kezelése az önkormányzat feladata.

Közölte még: a változtatás a kiemelt közlekedési beruházások esetén szélesebb körben teszi lehetővé az állami fejlesztési célokat nem zavaró építkezéseket.

A jövőben az adóhatóság a közterület-felügyelettől is kérhet adatokat azért, hogy az áruk szállítását pontosabban követhesse.

Gyorsulhat az új rendszámok kiadása, az útdíjtörvény módosítása
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 16:22
Krónika 4. rész (bizottsági jelentések)
többet költene, nagyjából ezermilliárdos összegről lenne szó, de a végére ennél több is lehet - vélekedett. Hozzátette: valahonnan hiányozni fog ez az összeg, és nem látni, mi az a sürgős indok, amiért most meg kell valósítani ezt a beruházást.

Közölte: ráadásul válságos időket élünk, nem tudni, a koronavírus-járvány mennyire küldi padlóra az országot. Hiányoznak a megfelelő garanciák is ehhez a beruházáshoz, miközben lennének jobb lehetőségek is a közlekedésfejlesztésre - tette hozzá.

Szakács László (MSZP) szerint a kormány valójában nem ódzkodik attól, hogy eladósítsa az országot, a két legnagyobb hitelezője Oroszország és Kína, nekik és a multinacionális vállalatoknak van lekötelezve. A vasútvonal megtérülési számai nem kedvezők, és miközben a kormány patrióta gazdaságpolitikáról beszél, kérdéses, e projekt vonatkozásában hol a patriotizmus - közölte.

Úgy fogalmazott, miközben százezrével kerülnek utcára emberek, akik arra várnak, hogy a kormány segítsen nekik, az ehelyett erre a
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 13:12
A DK továbbra is tiltakozik a Budapest-Belgrád vasútvonal ellen
Varju László, az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke úgy fogalmazott, "Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor kedvenc gázszerelő-vasútépítője" jár majd jól ezzel a projekttel, amely éppen ezért csak az "Orbán-Mészáros érdekkörnek" fontos.

A DK politikusa aljasságnak nevezte, hogy a kormány a koronavírus-járvány okozta "gazdasági katasztrófa kellős közepén ragaszkodik az ország eladósításához", ráadásul egy olyan beruházás miatt, amely legkorábban 130 év alatt térülhet meg.

Varju László elmondta, a kormányoldal jövő héten a vasútépítésre szánt ezermilliárd forint közpénz elköltésének titkosítását is elfogadhatja a parlamentben.

Megjegyezte továbbá, a közelmúltban Kína magyarországi nagykövetével is konzultált a beruházásról, akitől nem kapott egyértelmű választ arra, mikor épülhet meg a vonal teljes, Belgrádot a görögországi Pireusszal összekötő szakasza.
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 11:31
DK: az Emmi adja ki a felcsúti tao-támogatásokról készült jegyzőkönyvet!
sajtótájékoztatón Ráczné Földi Judit emlékeztetett, hogy a minisztérium ellen pert nyertek az ügyben, de a tárca a 15 napos törvényi határidő lejárta után sem hajlandó eleget tenni a bíróság ítéletének.

A DK elnökségi tagja hangsúlyozta, az Emminek ki kell adnia a jegyzőkönyveket és meg kell indokolnia, hogy miért tárolta két éven keresztül az alapítványtól hozzá került tao-iratokat.

A politikus bejelentette, amint megkapják a vizsgálati jegyzőkönyvet, azt nyilvánosságra fogják hozni azt.

Varju László azt mondta, a törvényt mindenkinek be kell tartania, a kormánypárti politikusoknak is. A DK alelnöke felszólította Mészáros Lőrincet, az alapítvány képviselőit és Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, hogy "ne rejtegessék tovább" az iratokat.

A más témában feltett kérdésekre Barkóczi Balázs szóvivő válaszolt.

A politikus azt mondta, hogy a koronavírus-járvány miatt Budapesten bevezetett korlátozások feloldása akkor indokolt, ha ismertté válnak azok a számok, amelyeket a
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 11:42
Imádkozzunk együtt a járvány megszűnéséért szerdán délben!
- Imádkozzunk együtt Csókay Andrással a járvány megszűnéséért szerdán délben! 05.13
Május 13-án, a Fatimai Boldogságos Szűz Mária ünnepén Csókay András, az imádság előtt személyes hangú buzdítást tartott,
Videó

.....................

*
- Dr. Csókay András személyes hangú buzdítása a déli imádság idején: Ne legyünk türelmetlenek!
Közel két hónappal ezelőtt a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége közös imádságra hívott mindenkit a koronavírus-járvány megszűnéséért. Naponta több százan követik a déli fohászt az online közvetítés segítségével. Május 13-án a Budapest-angyalföldi Szent Mihály-templomban az imádság egyik kezdeményezője, Csókay András idegsebész is jelen volt és buzdítást
maroka, 2020. május 13. szerda, 15:09
Krónika 1. rész (napirend előtt: konvergenciaprogram, önkormányzatok, koronavírus)
a terhek vállalásából is kiveszik a részüket az önkormányzatok. Amikor a kereskedelmi szektor leállása hetente 200 milliárd forint kiesést okoz a GDP-ben, a 34 milliárd forint nem tekinthető túlzottnak - jegyezte meg.

Hozzátette: a jelenlegi helyzetben az önkormányzatoknak is át kell alakítaniuk a gazdálkodásukat, ami az idei költségvetés összeállításakor preferencia lehetett, azt hátrébb kell sorolni, mert más időket élünk.DK: Orbán Viktor magára hagyta a magyarokatVarju László (DK) közölte, nagy a baj, Orbán Viktor magára hagyta a magyarokat. Értékelése szerint Magyarországot rossz állapotban érte a gazdasági válság, amelyet rosszul is kezel a kormány, ennek következménye a gyenge forint, az emelkedő infláció, a több százezres munkanélküliség és a várható újabb kivándorlás, az összeomlott egészségügy, ahonnan kidobták az embereket és a viharvert oktatási rendszer.

Elmondta, "a nyugdíjhazugság" is kipukkadt, mert a 4 százalék feletti infláció agyonveri az amúgy is alacsony
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 13:21
Krónika 5. rész (kiskereskedelmi adó)
gondokat, amelyeket a korábbi baloldali kormány hagyott maga után.

Bírálta az ellenzéket, azért a "komédiáért", amit a koronavírus törvény miatt elindítottak. Hozzátette: ez a törvényjavaslat is ékes bizonyítéka annak, hogy a veszélyhelyzet nem az idő végezetéig fog tartani - mint amivel az ellenzék vádolta a kormányoldalt - hiszen most már olyan törvényjavaslatokat fogadnak el, amelyek a veszélyhelyzet után hatályosulnak majd.

MSZP: hogyan garantálják, hogy nem lesz adóáthárítás?

Szakács László (MSZP) azt mondta, hogy egy régi-új adóról van szó, amit a kormány egyszer már megpróbált bevezetni. Ezt az intézkedés nehéz patriótának hívni, mert valójában csak ügyeskedésről van szó - fogalmazott. A vezérszónok rámutatott, hogy minden külföldi lánc a saját cégében csoportosítja a boltjait, míg a magyar tulajdonú láncok franchise-rendszerben működnek, így minden üzletük más tulajdonos nevén van.

A képviselő megkérdezte: hogyan garantálja a kormány, hogy a cégek nem hárítják majd át a
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 14:31
1/106
Képek, videók
Magyar Kupa Döntő - Makó
szandi1989
2007. március 10. szombat, 14:19
A szervezőkkel...
vidakmargit
2009. január 03. szombat, 21:13
Szervezők tánca 2
michochan
2008. július 22. kedd, 14:12
Szervezők tánca 1
michochan
2008. július 22. kedd, 14:11
A szervezők
erdosgeza
2008. március 13. csütörtök, 19:59
2006.10.23.a szervezők.jp
agica2004
2006. október 27. péntek, 11:46
speciális úszóruha nyiltv
maroka
2018. augusztus 09. csütörtök, 15:17
Speciális légzéstechnikáv
farkas1945
2013. szeptember 12. csütörtök, 12:28
Speciális cicamasszázs.gi
pacsakute
2013. július 21. vasárnap, 21:28
Speciális-Lővedék.jpg
lablador
2012. június 11. hétfő, 19:42
speciális mentő minden es
csigamalac
2009. október 09. péntek, 20:29
T-zóna kontroll speciális
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:14
Specialista.jpg
jarosand
2008. június 26. csütörtök, 01:17
The Specialist.jpg
takacsandrea3
2008. április 28. hétfő, 16:21
Speciális szerszámok
totyimotyi
2007. november 18. vasárnap, 14:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.