Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 02:04 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Iráni-amerikai viszály - Jobbik: Magyarország érdeke az, hogy ne sértsen nemzetközi jogot
külföldi csapatok hazaküldésére hívta fel. Ugyanakkor külön kétoldalú szerződések vannak érvényben az egyes államokkal.

Ha az iraki kormány kilép egy másik kabinettel kötött egyezségéből, akkor ennek egy demokratikus ország eleget tesz, kivonja a csapatait. Ez azonban egyelőre nem történt meg. Magyarország azt várja, hogy az iraki kormány közölje, mi a szándéka, amíg azonban a közel-keleti állam nem mondja fel a szerződést, addig a magyar katonák jogszerűen tartózkodnak ott - mutatott rá Varga-Damm Andrea.

Megjegyezte, hogy februárban kontingensváltás esedékes. A Jobbik álláspontja az, hogy az újabb csapat csak akkor menjen ki Irakba, ha nem válik még kiélezettebbé a helyzet, Irán nem indít komolyabb bosszúhadjáratot az Irakban lévő külföldi érdekeltségek ellen.

Magyarország kicsi, érdeke, hogy minden állammal kiegyensúlyozott, kölcsönös előnyökre építő legyen a kapcsolata. Jó viszonyokat kell kialakítani a Közel-Keleten, egyetlen koalíciós partner érdekében nem szabad feladni a saját nemzeti
velemenyezd, 2020. január 10. péntek, 16:01
Krónika 8. rész (kérdések, napirend után)
LMP: tragikus a győri tömegközlekedés állapotaUngár Péter (LMP) kérdésében arról beszélt, hiába Győr Magyarország leggazdagabb városa a lakosságarány és a befolyó iparűzési adó összehasonlítása alapján, a településen mégis tragikus állapotban van a tömegközlekedés. Az ellenzéki politikus szerint Győr buszparkja továbbra is az egyik legelöregedettebb, a buszvezetők fizetéseinek elmaradása miatt pedig járatok maradnak ki.

Schanda Tamás válaszában kifejtette, a kormány 2020-2022 között állami támogatást biztosít modern buszok beszerzéséhez és kiemelten megbecsüli a buszvezetőket is, amit az is mutat, hogy a Volánbusz Zrt. munkavállalói 30 százalékos béremeléshez jutottak az elmúlt három évben.Párbeszéd: a honvédség kiket szállít a repülőin?

Kocsi-Cake Olivio (Párbeszéd) kérdésében arra várt választ, hogy a kormánytagokat utaztató honvédségi repülőgépek adatait miért tiltották le és kiket, miért szállítottak Fuerteventurába és Panamába.

Benkő Tibor honvédelmi
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 20:02
Krónika 3. rész (egyfokú eljárások)
szerteágazó szabályozásban, és az év végi "törvényalkotási cunamiban" hozták azt a Ház elé - mondta -, és elfogadhatatlannak nevezte, hogy nem lehet az egyes pontokról külön szavazni, például a bírók béremeléséről.

Fontosnak nevezte a Jobbik javaslatát, amely más területeken indítványozott béremelést és döbbenetesnek ítélte, hogy arra a törvényalkotási bizottságban nemet mondtak a kormánypárti képviselők.Jobbik: az elégtelen rendszer felelőssége a győri gyermekgyilkosság

Varga-Damm Andrea (Jobbik) arról beszélt, hogy a Fidesznek a zaklatási ügy "mantrázása" sokkal többet ér, mint a győri gyermekgyilkossági tragédia. "Ez az elégtelen rendszer felelőssége, az elégtelen egyfokú eljárások - amelyek következnek - rendszerének a betegsége" - mondta, a felelősök felkutatást sürgetve a győri tragédia ügyében.

Zárszó

Vejkey Imre (KDNP) azt mondta, a Jobbik módosító javaslatai túlterjeszkedőnek minősültek.

Völner Pál igazságügyi minisztériumi államtitkár zárszavában azt mondta, a
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 15:21
Krónika 8. rész (kérdések, tárgysorozatba vételi kérelmek, bizottsági jelentések vitája, napirend után)
lezárta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2018-as egységes költségvetésének végrehajtásáról szóló javaslat, valamint a hatóság 2020-as egységes költségvetéséről szóló előterjesztés vitáját is.

Egyes törvények honvédelmi kérdésekkel összefüggő módosításárólVécsey László (Fidesz), a törvényalkotási bizottság előadója elmondta: a javaslat pozitív változást hoz a honvédelem területén és hozzájárul ahhoz, hogy a magyar hadsereg jól felkészült gárdával rendelkezzen.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) ezzel szemben úgy vélte: az előterjesztés sok olyan rendelkezést tartalmaz, amely Magyarországot "honvédelmi tereppé" nyilvánítaná. Szerinte a bevándorlás miatti potenciális nehézségek ezt nem indokolják.A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításával és a nemdohányzók védelmével összefüggő egyes törvények módosítása

Nagy Csaba (Fidesz) a törvényalkotási bizottság előadója elmondta: a javaslat szigorítást vezet be újfajta dohánytermékek, az e-cigaretta esetében, így ezek is
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:42
Semjén: jelentősen nőtt az egyházak oktatási és köznevelési szerepvállalása
Ezek közül kiemelte a reformáció 500. évfordulóját, valamint a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amelynek megrendezését a kormány is támogatja.

Több ellenzéki képviselő kérdésére Semjén Zsolt megerősítette: "abszolút egyenlő finanszírozás van" az egyházi és az állami intézmények közt - ezt a költségvetési és a zárszámadási törvényben szereplő számokból is látszik -, de szerinte az egyházakat ért évtizedes diszkrimináció miatt az is méltányos lenne, ha többet kapnának.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) a hódmezővásárhelyi református gimnázium állapotára utalva úgy fogalmazott: nem látni az egyházak támogatásának eredményét. A miniszterelnök-helyettes elmondta: a Kárpát-medencében több mint száz templom épült és háromezret tataroztak az elmúlt években.

Bajkai István (Fidesz) kérdésére Semjén Zsolt a külhoni magyaroknak indított nemzetpolitikai honlapot katalizátornak nevezte a világ magyarsága számára, amely tudástérként, hírportálként és személyes felületként is működik. Hozzátette:
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 19:13
Szigorítaná az elítéltekre vonatkozó szabályokat a Jobbik
Varga-Damm Andrea, a párt országgyűlési képviselője azt mondta vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, hogy öttagú szakértői bizottságnak kellene meghatároznia a kedvezmény megadása előtt, milyen kockázatokat jelent a szabadon bocsátás.

Hangsúlyozta: az elítéltek már csak azért is betartanak a rács mögött minden szabályt, mert a jó magaviselet évekkel csökkentheti letöltendő büntetésüket.

Javasolják, hogy addig senki ne változtathasson nevet, amíg nem kapta meg a büntetett előélet alóli mentesítést. Továbbá, az enyhítő körülmények dacára is szabják ki a bírók a maximális büntetési tételt erőszakos és kényszerítő cselekményekért. Végül pedig javasolják - mondta -, hogy a fegyintézetekben tegyék hatékonnyá a kockázatkezelést és -elemzést annak tisztázására, mi valószínűsíthető az elítéltek szabadlábra helyezése után.

Varga-Damm Andrea megemlítette: a Marian Cozma megölésének ügyében elítélt, most pedig prostitúciós ügyben nyomozás alatt álló Sztojka Iván esete "etnikai háttértől
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 17:31
Krónika 11. rész (pénzmosás, terrorizmus finanszírozása, napirend után)
válságot követően világszerte felerősödtek a pénzmosás visszaszorítását célzó fellépések. Az elmúlt időszakban az is kiderült, hogy a terrorista csoportok hogyan finanszírozzák a műveleteiket - közölte a vezérszónok.

Létre kell hozni a tényleges tulajdonosokat nyilvántartó adatbázist - hangsúlyozta.

A jogszabály készítői a virtuális és törvényes fizetőeszközök közötti átváltásra is szigorúbb szabályokat hoznak - emlékeztetett.Jobbik: a terrorizmus ellen fel kell lépni

Varga-Damm Andrea (Jobbik) azt mondta, hogy frakciója minden ilyen irányelvvel egyetért, mert a terrorizmus a globális világ kihívásának tekinthető és az ellen fel kell lépni.

A vezérszónok problémának nevezte, hogy hiába léteznek ezek a pénzügyi szabályozások, mégis "tombol az offshore-ozás" és mindenütt jelen vannak az adóelkerülési gyakorlatok.

KDNP: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harcban

Nacsa Lőrinc (KDNP) leszögezte, hogy Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harcban. A
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:07
Krónika 3. rész (kormányzati igazgatás)
álláshelycsere lehetőségét, egyszerűsíti és támogatja az adminisztrációt.

Kiemelte a javaslat családbarátság szempontját is, megemlítve, hogy a módosítás átvezeti a rendszeren a nagyszülői gyermekgondozási díj bevezetéséhez szükséges módosításokat.

A Fidesz-frakció nevében támogatásukról biztosította a törvénymódosítást.

Jobbik: a gyakorlatban derül ki, milyen a rendszer

Minden kormánynak joga van ahhoz, hogy saját kormányzati rendszert hozzon létre - kezdte felszólalását Varga-Damm Andrea, a Jobbik vezérszónoka, aki szerint a költséghatékonyságon és a nyújtott szolgáltatások minőségén lehet majd mérni az új rendszer milyenségét.

Kifogásolta, hogy 11 hónappal az alapjogszabály elfogadása után kerül a törvényhozás elé annak működési modellje, megtoldva ezt azzal, hogy szerinte lassú a rendszer kiépülése, hiszen azt már az első Orbán-kormány létre akarta hozni.

Szólt arról is: a koherens, átlátható modellre törekvő szisztémában helyet kapott a két világháború közötti kormányzati
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 18:11
Krónika 19. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
tekintélyének helyreállítására, ezért javasolta az indítvány visszavonását, konszenzusos kezdeményezés kidolgozását.

Molnár Gyula (MSZP) arra biztatta képviselőtársait, zökkenjenek ki a vita eddigi menetéből, és a hétvégén gondolják végig "tudunk-e ezzel a törvénnyel valamit kezdeni".

Varju László (DK) szerint a javaslat az ellenzék elhallgattatása. Közölte: támogatja azt a javaslatot, hogy a most tárgyalt indítványok visszavonása után készüljön konszenzusos előterjesztés a témában.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint évek óta kettős mérce érvényesül a parlamentben, mert kormánypárti képviselők minden szankció nélkül sértegethetnek ellenzékieket. Kifogásolta, hogy a bizottságokban még tárgysorozatba sem vesznek szakmailag szerinte megalapozott ellenzéki javaslatokat.

Varga László (MSZP) szerint a kormánypártoknak azzal a címmel kellett volna a javaslatokat benyújtania, hogy egyes törvényeknek az önkormányzati választásokkal kapcsolatos retorziók miatti módosítása.

Hajdu László (DK)
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 14:31
Krónika 2. rész (egyfokú eljárások)
Jobbik: az elmúlt évek jogszabály-cunamijának leképeződése a javaslat

Varga-Damm Andrea, a Jobbik vezérszónoka azt mondta: a javaslat a kilenc éve tartó "jogszabály-cunami" leképeződése a törvényalkotásban.

Nemcsak újabb intézményrendszer-változásokat rögzít a közigazgatási eljárásokban és azok felülvizsgálatában, hanem tele van a koherencia-zavarok kiküszöbölésével. Arra utal, hogy az elmúlt kilenc évben átgondolatlanul, ötletszerűen történt a jogalkotás - értékelt a jobbikos politikus.

A javaslat alapján most a járási hivatalok mellett külön közigazgatási bíráskodás fog zajlani, párhuzamos rendszer jön létre, amit nem értett a képviselő. Óriási szervezeti átalakításra lesz szükség mindehhez - jegyezte meg.

Szerinte nem az eljárások száma, eredménye alapján kell meghatározni a változtatásokat, hanem azon az alapon, hogy szükség van-e az adott jogintézményre, vagy nincs, a társadalom számára káros volt-e, hogy kétfokú közigazgatási eljárás volt lehetséges és csak egyfokú a
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 11:41
Krónika 12. rész (védelmi beszerzések, Iszlám Állam)
ezermilliárdjai".DK: nem kellene szabadabb kezet adni a kormánynak

A képviselői felszólalások sorát nyitó Arató Gergely (DK) szerint sem a közbeszerzések módja, sem az ágazat nemzetközi tapasztalatai nem indokolják, hogy a mostaninál szabadabb kezet adjanak a kormányzatnak ezen a kényes területen, ahol egyszerre tét az ország és katonáink biztonsága.

Hangsúlyozta: nem támogatják közpénzek magánpénzzé alakítását.

Jobbik: ellenőrizetlenül folynak el óriási pénzek

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint óriási pénzek folynak el ellenőrizetlenül, miközben a kormányzat nem nevezi nevén a gyereket, holott van a területnek kormányzati felelőse.

Ennyire kiveszett a kreativitás, hogy már a látszatát sem akarják fenntartani annak, hogy ez egy koherens, szépen eltervezett és mint a kés a vajban megvalósuló rendszer? - tette fel a kérdést az ellenzéki képviselő, aki a cél szempontjából "silány dolognak" nevezte az előterjesztést.

Zárszó

Az általános vita lezárása után Németh
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 20:43
Krónika 11. rész (honvédelmi törvények, védelmi beszerzések)
hozzá.

A javaslatban nem szerepel a hibrid hadviselés problémája - emelte ki a politikus, aki hangsúlyozta, hogy Magyarország nem csatlakozott a NATOHibrid Fenyegetések Elleni Európai Kiválósági Központjához.

A képviselő azt kérdezte, hány járásban hoztak létre eddig lőteret?

Mesterházy Attila azt mondta, reméli, hogy a kormány nem fogja valamilyen formában visszaállítani a hadkötelezettséget.

Jobbik: az ellenzék is részt szeretnének venni a jogszabály kidolgozásában

Varga-Damm Andrea (Jobbik) azt mondta, a jogszabály indoklásában is benne van, hogy a honvédelem nemzeti ügy. Az ellenzéki képviselők azonban mégsem vehetnek részt a jogszabály kidolgozásában, pedig azt szeretnék, ha ők is alkotó tényezők lehetnének - jelentette ki. Úgy fogalmazott: nyújtsanak egymásnak békejobbot, de ehhez először a minisztériumnak kell kinyújtania a kezét.

Kormány: a hadiügyi beszerzésből a katonák nem hagyhatók ki

Németh Szilárd államtitkár az elhangzottakra reagálva kijelentette, egyetért
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 18:33
1/12
Képek, videók
midway-amerikai nehézbomb
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:32
béka- d.amerikai varangy.
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 14:22
béka-d-amerikai varangy.j
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 14:20
Elvis -amerikai foci.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 23:14
Sh Ch Freebreeze Amerikai
charlotteani
2018. február 25. vasárnap, 23:06
sugárhajtású amerikai.jpg
agica2004
2018. február 25. vasárnap, 22:04
FOUR SEASONS Amerikai Coc
charlotteani
2018. február 12. hétfő, 01:33
Egy amerikai leányhoz 01.
chillik
2017. október 08. vasárnap, 04:28
Egy amerikai leányhoz 02.
chillik
2017. október 08. vasárnap, 04:28
Egy amerikai leányhoz 03.
chillik
2017. október 08. vasárnap, 04:28
Egy amerikai leányhoz 04.
chillik
2017. október 08. vasárnap, 04:27
amerikai palacsinta
taltos1
2017. szeptember 13. szerda, 23:12
magyarország karácsonya12
maroka
2019. december 22. vasárnap, 13:12
Magyarország az én hazám.
menusgabor
2019. november 21. csütörtök, 19:49
Magyarországon Nick V.
dandej
2019. október 22. kedd, 12:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.