Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 01:12 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Varga Mihály: folytatódhat az adócsökkentés, bővülnek az adókedvezmények
Varga Mihály szerint elsősorban a gazdasági növekedést támogató szolgáltatások adója csökkenhet a közeljövőben. Az adócsökkentési folyamat következő, már elfogadott elemei a szociális hozzájárulási adó és a kisvállalati adó mérséklése, és bővül a fejlesztési célú adókedvezmények hozzáférhetősége - tette hozzá. Megjegyezte, hogy Magyarországon a társasági adó már most a legalacsonyabb, a személyi jövedelemadó mértéke pedig a harmadik legalacsonyabb az EU-n belül.

A miniszter a növekvő lakossági bizalom jeleként értékelte az új állampapír sikerét. Az érdeklődés olyan jelentős volt, hogy becslése szerint a forgalom az értékesítés második hetében is több száz milliárd forint lehetett. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy az állampapírok iránti lakossági kereslet nem egyedülálló a világban, különösen ott nem, ahol a pénzügyi kultúra része az állampapírba fektetett megtakarítás.

Varga Mihály a kibocsátást az államadósság szerkezetének átalakításával indokolta. A kormány - mint fogalmazott - 2010 óta az
velemenyezd, 2019. június 16. vasárnap, 12:41
A jövő évi költségvetést kezdik tárgyalni a képviselők
2020-as büdzsé tárgyalása szerdán kezdődik a pénzügyminiszter legfeljebb 40 perces nyitóbeszédével, amelyet az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács elnökének felszólalása követ 30-30 perces időkeretben.

A kormánypárti és az ellenzéki képviselőknek összesen 900-900 perc áll rendelkezésükre szerdától péntekig, hogy véleményt mondjanak a költségvetési javaslatról.

A pénzügyminiszter előterjesztése benyújtásakor úgy fogalmazott, a kabinet családbarát költségvetést terjesztett be. Varga Mihály kiemelte, jövőre csaknem 224 milliárd forinttal emelkedik a családok támogatása, a gazdaságvédelmi akcióterv mintegy 500 milliárd forintos segítséget jelent a gazdaság szereplőinek, miközben tovább csökkenek az adók és nőnek a biztonsági kiadások.

A tárcavezető javaslatában 4 százalékos gazdasági növekedéssel, 1 százalékos GDP-arányos költségvetési hiánnyal, a GDP-arányos államadósság további, év végére 67 százalékra történő mérséklődésével, valamint 2,8 százalékos inflációval számol.

A kormány
velemenyezd, 2019. június 16. vasárnap, 07:04
Varga Mihály: egy hét alatt 529 milliárd forintot jegyeztek az új állampapírból
2023-ra azt a célt tűzte ki a kormány, hogy 11 ezer milliárd forintra növekedjen a lakossági állampapír-állomány - emlékeztetett Varga Mihály. Mint mondta: a most beérkezett adatok alapján ez az összeg elérte a 8060 milliárd forintot, köszönhetően annak, hogy a máp plusz rendkívül jól teljesített az első héten, 2019. június 3. és június 7. között 529 milliárd forintot jegyeztek belőle. Ez minden korábbinál magasabb összeg, ilyen mennyiség egyetlen hét alatt még nem fogyott más lakossági állampapírból. Az eddigi csúcsot 2017-ben az 1MÁP tartotta, akkor feleannyiért, 206 milliárd forintért vásároltak az egy éves állampapírból.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy az új állampapír nemcsak a magyar emberek számára előnyös, hanem Magyarország stabilitását is erősíti. A kormány célja az eddig elért gazdasági eredmények megvédése, amelyet segíthet a magyar emberek erőteljesebb szerepvállalása az adósságfinanszírozásban. Az új állampapír az egyik legbiztonságosabb befektetés, amely nemcsak adómentes, hanem
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:34
Pénteken véget ér a tanév, kezdődik a vakáció
a balatoni nyári élménytáborokat június 16. és augusztus 30. között rendezi meg, ezalatt több mint harminc ezren táborozhatnak. A hatnapos, ötéjszakás táborok tíz turnusára gyermekvédelmi intézmények és a köznevelési intézmények 1-8. évfolyamos gyermekekkel jelentkezhettek, a június 30. és július 5. közötti turnusra 6-11. évfolyam közötti diákcsoportok.

Pénzügyminisztérium 2019-ben is meghirdeti a Nyári diákmunka programot, amelynek keretében 30 ezer diák kaphat munkalehetőséget - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter korábban az MTI-vel. Tájékoztatása szerint a 3,6 milliárd forintból induló programban az önkormányzatok és az önkormányzati fenntartású intézmények mellett a mezőgazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozások is támogatást kaphatnak a 16-25 év közötti diákok foglalkoztatására. A programban azok a nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik a tényleges foglalkoztatásukkor már betöltötték a 16. életévüket és legkésőbb a program befejezésekor még nem múltak el
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:32
A szociális hozzájárulási adó csökkentéséről dönt ma a parlament
A parlament aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követi a pénzügyminiszter indítványának összevont vitája, majd zárószavazása.

Varga Mihály előterjesztésében a magyar gazdaság kiemelkedően jó teljesítményére hivatkozva kezdeményezi a szocho 2 százalékpontos csökkentését, aminek eredményeként a munkát terhelő adófajta mértéke 17,5 százalékra mérséklődik júliustól. A változtatás a kormány gazdaságvédelmi akciótervének részét képezi, amelynek célja, hogy adócsökkentéssel és a foglalkoztatás ösztönzésével védje a magyar gazdaság eredményeit.

A határozathozatalok után hét javaslat általános vitáját bonyolítják le. A képviselők egyebek mellett véleményezhetik a közigazgatási bíróságok hatálybalépésének elhalasztásáról szóló javaslatot is.

Az Országgyűlés csütörtökön további vitákkal folytatja munkáját.
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:31
Krónika 4. rész (szociális hozzájárulási adó csökkentése)
"NER lovagok óriásvállalatai" és a tisztességes magyar kkv-k között.

Kiemelte: az adócsökkentésről szóló javaslat első paragrafusa már adóemelést tartalmaz, hiszen a magánszemélyek számára megemelik az összevont adó alapját.

A kormány az emberek érdekei helyett a nagyvállalatok érdekeit képviseli - jelentette ki. Úgy vélte: a kormány az oktatásra, egészségügyre és szociális területre szánt forrásokat "elinflálja", megszorításokat alkalmaz az emberek életét érintő területeken.Varga Mihály: meg kell őrizni az elmúlt évek gazdasági eredményeitVarga Mihály pénzügyminiszter a vitában elhangzottakra reagálva reményét fejezte ki, hogy a Ház többsége támogatni fogja a javaslatot. Mint mondta, az adócsökkentés

beterjesztésére olyan helyzetben került sor, amikor a gazdaság növekszik, és jobb helyzetben van Magyarország, mint 2010-ben volt. Messze vagyunk a tökéletestől, de az elmúlt 9 évben a magyar emberek és cégek olyan teljesítményt értek el, amivel biztonságosabb helyzetbe
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:27
Azeri-magyar - Rossi: megfelelő hozzáállás és teljesítmény kell a sikerhez
Az 54 éves olasz szakember az összecsapásnak otthont adó stadionban tartott pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, igyekeztek a lehető legtöbb információt begyűjteni az azeriekről, és ezek alapján a legjobb tudásuk szerint felkészülni a találkozóra.

"A papírforma egy dolog, és egy másik, hogy mi történik a pályán" - jelentette ki Rossi, hangsúlyozva, hogy ha a magyarok nem jó mentalitással futnak ki a gyepre, akkor Azerbajdzsán ugyanúgy képes lehet meglepni őket, mint ahogy Dzsudzsákék meglepték márciusban a világbajnoki ezüstérmes horvátokat, akiket 2-1-re legyőztek a Groupama Arénában.

"Tiszteljük az ellenfelet, és tudjuk, hogy nagyon magas szinten kell szombat este játszanunk ahhoz, hogy itt nyerni tudjunk" - tette hozzá a szövetségi kapitány, aki a helyi sajtó kérdésére válaszolva azt mondta, egy esetleges vereséget biztosan nem lehet majd időjárási körülményekkel, vagy a két ország közötti időeltolódással magyarázni. "Ne történjen ilyen, de ha mégis veszítenénk, az teljes mértékben az én
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 19:02
Varga Mihály: a kormány folytatja a befektetőbarát gazdaságpolitikát
kedvezőbbé válnak a fejlesztési adókedvezmény szabályai.

A magyar gazdaság egyre jobban teljesít, míg az Európai Unió (EU) gazdasága egyre inkább nehézségekkel küzd. A magyar gazdaság tavaly 4,9 százalékkal bővült, idén az első negyedévben a bővülés elérte az 5,3 százalékot, amivel az EU-ban a tagállamok rangsorában az első helyre kerültünk. Fontos tény, hogy nem hitelfelvételekből valósul meg a felzárkózás, hanem annak az alapja a kiegyensúlyozott növekedés - mutatott rá a pénzügyminiszter.

Varga Mihály kiemelte: 2010 óta összességében 28,6 százalékkal bővült a magyar gazdaság.

Jelezte: a magyar-amerikai politikai kapcsolatok az elmúlt időszakban magasabb szintre emelkedtek. Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök nemrég lezajlott találkozóján egyértelművé vált, hogy a legfontosabb kérdésekben, így a migráció, a terrorizmus és a hazafias politika terén nagyon hasonló az álláspontunk.

A miniszter elmondta: a kormány már évek óta dolgozik Magyarország versenyképességének
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 15:31
PM: hamarosan megkezdődhet a Budapest-Belgrád vasútvonal kivitelezése
A tájékoztatás szerint az elbírálást követően kerülhet sor a hitelszerződés aláírására, így a tervezési és engedélyezési munkálatokkal elindulhat a beruházás kivitelezése.

A beruházást kivitelező fővállalkozókkal május 24-én írták alá a Soroksár-Kelebia vasútvonal korszerűsítésére vonatkozó szerződést, amely a Kínai Eximbankkal kötött hitelmegállapodás elfogadásakor lép hatályba - hangsúlyozta Varga Mihály a közleményben.

Emlékeztetett: a projektről szóló nemzetközi megállapodás szerint a beruházás 85 százalékát hitelből, a fennmaradó 15 százalékot saját forrásból, önrész biztosításával finanszírozza a magyar állam.

A tervezési és engedélyezési munkák a hitelszerződés megkötése után elkezdődhetnek, a cél az, hogy 2023-ra befejeződjön a vasútvonal építése. Ennek érdekében a kormány egyszerűsíteni kívánja a szükséges eljárásokat, és lehetővé teszi, hogy az illetékes hatóságok a szükséges engedélyeket gyorsított eljárásban adják ki - írják a közleményben.

A Belgrád és Budapest közötti
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 17:42
Természeti terápiával bővült a demenciában élők ellátása Máriaremetén
Varga Mihály pénzügyminiszter, a választókerület fideszes országgyűlési képviselője a csütörtöki ünnepélyes átadáson úgy fogalmazott: "mint európai polgári keresztény elveket valló kormány tagja kijelenthetem, hogy minden ponton és minden tekintetben a Szent Ferenc-i szolgálat elvei szerint akarunk működni a társadalmunkért, a hazánkért, az emberi tisztességes létért".

Emberi kötelmünk és kormányzati feladatunk, hogy a búcsút, a végső átmenetet is emberivé alakítsuk - mondta.

Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány továbbra is minden támogatást megad az egyházaknak "hasonló nemes tevékenységükhöz".

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a II. kerület polgármestere arról beszélt, hogy a kerület közössége csakis úgy lehet teljes, ha valamennyi tagja, így az idősek is biztonságban tudják magukat.

Egész Magyarország, így a II. kerület közösségének is stabil alapját jelentik az egyházak - jelentette ki.

Láng Zsolt azt mondta, a Szent Ferenc-udvar is bizonyítja, hogy a "szeretetből, a gondoskodásból
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 14:02
Varga Mihály: a kormány célja, hogy a gazdaság eddig elért eredményeit megvédje
eltörlését is kezdeményezi a kabinet. A tervek szerint 5 százalékra csökken a szálláshely-szolgáltatások áfája, a kistelepüléseken épülő lakásoknál pedig 5 millió forintig visszatérítik az áfát.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a GDP első negyedéves adata azt vetíti előre, hogy a magyar gazdaság a jövőben is 4 százalék körüli mértékben bővülhet.

Rámutatott, hogy az elmúlt években jelentősen bővült a foglalkoztatás, és hozzátette, hogy meg kell őrizni a munkahelyteremtés elért eredményeit.

Varga Mihály ismertette, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv egyik első lépéseként a szocho 2019. július 1-től 2 százalékponttal, 19,5 százalékról 17,5 százalékra csökken, ez az intézkedés 2019-ben 144 milliárd forintot, 2020-ban 156 milliárd forintot hagy a gazdaság szereplőinél. A kiva mértéke 13 százalékról 12 százalékra csökken 2020 január elsejétől, ezzel az adózási formával mintegy 40 ezer vállalkozás adózik.

A pénzügyminiszter jelezte, hogy az adózás egyszerűsítését is célul tűzték ki, az adók száma
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 20:33
Buget - Ministrul ungar de finanţe: Guvernul a prezentat Parlamentului bugetul de anul viitor care este unul al
El a explicat că, datorită proceselor fiscale favorabile şi economiei reale din ultimii ani, în proiectul de buget pentru anul 2020, guvernul calculează cu o creştere economică de 4%, un deficit de 1% din PIB, o scădere a ponderii datoriei publice de 66,7%până la sfârşitul anului şi o inflaţie de 2,8%.

În acest moment este deja adevărat şi faptul că proporţia subvenţiilor acordate familiilor în Ungaria, raportată la produsul naţional brut, este cea mai ridicată în Europa, însă "considerăm că mai este nevoie şi de alţi paşi", a precizat ministrul. "Tocmai din acest motiv, de anul viitor, vor fi disponibile2228 miliarde de forinţi (6,92 miliarde euro) pentru a susţine familiile maghiare. Această sumă este cu aproape 224 miliarde de forinţi (695,63 milioane euro) mai mare decât în acest an ", a precizat politicianul. El a menţionat că, începând cu anul 2020, vor fi disponibile toate măsurile din Planul de acţiune privind protecţia familiei.

Ministrul de finanţe a adăugat că menţinerea puterii de
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 17:41
1/308
Képek, videók
Varga Mihály 01.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:46
Varga Mihály 02.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 03.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 04.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 05.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:44
Varga Mihály 06.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:44
Varga Mihály 07.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:43
és a mese folytatódik
alpiger
2009. február 05. csütörtök, 15:16
Az óra folytatódik
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 12:55
Így folytatódott.
halaszistvan
2007. október 14. vasárnap, 10:30
És az éj folytatódott...
lied
2007. január 21. vasárnap, 12:59
Fotó- Erzsébet Varga
dandej
2019. április 03. szerda, 21:40
Varga Icu
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:13
Vargáné Ica
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:10
0 az Esernyősök - Varga I
lovaszmarika
2018. június 21. csütörtök, 16:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.