Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 19:24 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mindkét számban duplázás a kajak-kenusok edzésversenyén
Az első ilyen megméretésen a férfi K-2 és C-2 1000 méteren érdekeltek szálltak vízre.

A tesztviadalon a koronavírus-járvány miatt nézők nem lehettek jelen, és a sportágban emiatt rendezik majd csak augusztus végén az idei első tétversenyt is.

A kajak párosoknál Kammerer Zoltán tavalyi párjával, Gál Péterrel versenyzett volna, de miután a szolnoki kajakozót néhány hete kocogás közben elütötte egy autó, a háromszoros olimpiai bajnok Varga Ádámmal ült össze. A friss kettős ígéretesen kezdett, de féltávnál robbantott a Noé, Dombvári duó, amely aztán meg is nyerte az első fordulót Kammererék előtt. A második futamon a cél előtt 200 méterrel még több mint egy hajónyival vezetett a Kammerer, Varga páros, Dombváriék azonban a harmadik-negyedik helyről óriásit hajrázva nyertek, ismét néhány centivel.

"Ezekkel a tesztversenyekkel fenn tudjuk tartani a normális ütemet, annak ellenére, hogy egyelőre nincs túl nagy tétje a dolognak. Két taktikát is kipróbáltunk ma Zsomborral, folytatjuk a munkát" -
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 17:33
Csendes imádság
Uram, szólnék de érzem nincs ereje szavamnak,
Kegyelmet kérnék, de én nem adnék magamnak
Szeretetet kérnék, hogy igazán tudjak szeretni,
Erőt, hogy minden gondom el tudjam feledni.

Már megnyitom számat, de szó nem jön ki belőle,
Hogy kezem összefogjam, ahhoz is szükség van erőre,
De mégiscsak imára kulcsolódik kezem,
S magamban szólok: " Én Uram, én Istenem".

Lelkemből áradnak a kimondatlan szavak,
Uram kérlek hallgasd meg az én imádságomat,
Bocsásd meg nekem, ha bántásodra voltam,
Bocsásd meg, ha szóltál, s én nem válaszoltam.

Őrizd meg éltemet, s lelkemet a rossztól,
Tisztítsd meg szívemet minden gonosztól.
Plántálj belém hitet, reményt, szeretetet,
Hogy el tudjam fogadni magam s az embereket.

Hiszem, hogy létezel és meghallgatsz engem,
Hiszem, hogy szeretsz és munkálkodsz bennem,
Egykor pogány voltam, de többé már nem,
Mert te velem vagy, s imámra te mondod,
suzymama, 2020. május 22. péntek, 14:10
Krónika 6. rész (azonnali kérdések, napirend után)
gazdaságban. Az egészségügyi veszélyhelyzet gazdasági hatásainak csökkentésére történelmi gazdasági mentőcsomagot vár az ország, hogy minél kevesebben veszítsék el a munkahelyüket - mondta.

Közölte: a miniszterelnök azt mondta, annyi munkahelyet teremtenek, amennyit a járvány elpusztított, de kérdés, hogy ez mennyit jelent, mert mindenki más számot mond a munkanélküliségről.

Azt is kérdezte, hogy miként alakul majd a GDP, hiszen e tekintetben a jegybank elnöke és a pénzügyminiszter is mást mond.

Varga Mihály pénzügyminiszter kifejtette: éppen az a feladat, hogy az adathalmazból világossá tegyék, milyen forgatókönyvek lehetnek, és ezekre felkészítsék az országot. Attól függően lehetnek mások az adatok, hogy milyen módszertan alapján dolgoznak - mutatott rá.

Közölte: március közepe óta a munkanélküliségi adatokban romlás következett be, ezért olyan eszközök kellenek, amelyekkel segíthetnek azoknak, akik átmenetileg állás nélkül maradnak. 163 ezer olyan magyar van, aki segítségért fordult a
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 15:31
Krónika 4. rész (OBH-beszámoló)
2010 óta folyamatosan vannak támadások a bírósági függetlenség ellen. Ide sorolta a bírák kényszernyugdíjazását, a kinevezési rendszer botrányait és a fegyelmi eljárásokat, amelyek szerinte mind megfélemlítési kísérletként értékelhetők. Megjegyezte: végül nem vezették be, de mélyen sértette volna a bírói függetlenséget az önálló közigazgatási bíráskodás megteremtése is.

Bírálta a 2018-as kinevezési gyakorlatot, de üdvözölte, hogy ezzel kapcsolatban az új vezetéssel változások következtek be.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik másik vezérszónoka szintén azt vetette fel: a 2018-as beszámoló említést sem tesz arról, hogy ebben az évben "tombolt" az Országos Bírói Tanács (OBT) és az OBH közötti háború. Azt kérte az OBH elnökétől, hogy nagyon figyeljen arra, ne jöjjön vissza az a szellemiség, amely a kinevezési gyakorlat anomáliáit generálta.

MSZP: Handó Tünde tevékenysége rengeteg vitát váltott kiVarga László (MSZP) elmondta, amikor kritikát fogalmaznak meg az OBH elnökével szemben, azt az
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 13:54
Krónika 3. rész (EU-Szingapúr megállapodás, schengeni információs rendszer)
gyakorlatban problémát jelentettek.

Közölte, Magyarország számára az új schengeni információs rendszer kiemelten fontos, lehetővé teszi a terrorizmussal, az illegális migrációval, a határon átnyúló bűnözéssel és a szabálytalan határátkelésekkel szembeni határozottabb fellépést.

Nacsa Lőrinc (KDNP) az EU egyik legnagyobb vívmányaként beszélt az unión belüli szabad mozgásról. Közölte, "békeidőben" támogatják schengeni szabad mozgást, de csak szigorú külső határvédelem és a határellenőrzés mellett.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint minden idők legszigorúbb rendelkezéseit tartalmazza a javaslat, amelyek alkalmazására fel kell készíteni a rendőröket.

Komoly hibának nevezte, hogy Magyarország nem szorgalmazta erősebben, hogy Románia legyen az unió schengeni határa, ezt szerinte legalább olyan mértékben kellett volna követelni, mint a kisebbségi jogokat. Szóvá tette, hogy Magyarországon arányaiban jóval többen írták alá az uniós kisebbségi kezdeményezést, mint a határon túli közösségekben, ez
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 12:21
3. Titkok, melyeket nem vihetek magammal a sírba
miután letöltötte a 3 év sorköteles katonai szolgálatát - Pestre költözött, majd hamarosan megnősült. Október 23-án szaladt át hozzánk, hogy:
- ""Gyerökök, zűr van! Alig tudtam hazajönni a gyárból, mert bent Pestön az utcákon özönlik a nép. Mindenki azt kiabálja, hogy:
- "le Rákosival, meg Gerővel és ki a ruszkikkal!""
Nézzük csak meg ezt a videót, amelyikben az 1956-os forradalomról tudósítanak percről-percre!
https://www.youtube.com/watch?v=E4kma2QFMJM

Apa kitartóan csavargatta a gombokat a rádión. Amikor sikerült fogni a "Szabad Európa" adását, én is odakuporodtam egészen a közelébe, és kamaszos lelkesültséggel ittam minden szavát.
Egy Petőfi-kötettel a hónom alatt közlekedtem, és ilyeneket idézgettem belőle: "Föltámadott a tenger," - "A népek tengere;". Meg: "Sors, nyiss nekem tért, hadd tehessek" - "Az emberiségért valamit!"...". Majd: "Ha férfi vagy, légy férfi," "S ne hitvány gyönge báb," "Mit kény és kedv szerint lök" "A sors idébb-odább."
Akkor, nagyon
furaila, 2020. március 31. kedd, 09:21
Krónika 5. rész (bizottsági jelentés: koronavírus)
érdemi mozgásteret adnak a kormánynak. Szerinte a társadalomban nagyobb az összefogás a kormány intézkedései mögött, mint a parlamentben. Az Országgyűlésben is olyan egységet kellene mutatni, mint a társadalomban - hangoztatta.

Balczó Zoltán (Jobbik) szerint egyetlen oka van, hogy a parlament nem tudja egyhangúlag elfogadni a javaslatot: Orbán Viktor ragaszkodik ahhoz, hogy a rendeleti kormányzást határidő nélkül folytathassa. A kormány minden kompromisszumos javaslatot elutasított - tette hozzá.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint semmi szükség nincs a törvényjavaslatra, az alaptörvény és a katasztrófavédelmi törvény pontos előírásokat tartalmaz arról, hogy a kormánynak mit kell tennie. Hozzátette: azért kell ez a törvény, mert Orbán Viktor nem csupán legyűrni akarja a koronavírust, hanem ha nem sikerül a védekezés, akkor azt az ellenzékre háríthatja, ha pedig sikeres lesz, akkor királyként ünnepelteti magát.

Nacsa Lőrinc (KDNP) szerint az ellenzékieknek "megint sikerült egy nemzetközi
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 15:32
Huszonhat fiatal kapott állami zenei ösztöndíjat
A három állami zenei ösztöndíj a rendszeres pénzbeli támogatáson és fellépési lehetőségeken túl segíti a tehetséges fiatalokat pályájuk elindításában - olvasható a közlményben.

Fischer Annie háromszoros Kossuth-díjas magyar zongoristáról, kiváló művészről elnevezett ösztöndíj tehetséges, fiatal hangszeres és énekes szólistákat díjaz. Idén megosztott Fischer Annie-ösztöndíjban részesült Dankos Attila Zoltán (orgona), Farkas Ferenc (kürt), Hartmann Domonkos Péter (cselló), Kökény Eszter (hegedű), Kristófi László Dávid (orgona), Magyar Valentin (zongora), Papp Tímea (hárfa), Schallinger-Foidl Artúr (orgona), Scheuring Kata (fuvola) és Tasi Csaba (orgona). Teljes ösztöndíjnak örülhet: Balogh Ádám (zongora), Szabó Ildikó Gabriella (cselló), Szenthelyi Krisztián (ének) és Zászkaliczky András Pál (oboa).

A Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíj célja, hogy segítse a fiatal zeneszerzőket, zenetudósokat pályájuk elején és lehetőséget teremtsen a magas színvonalú alkotótevékenységhez. Idén megosztott
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 12:52
Bezártságodban üljön melléd az őrök Bátorító!
Egy kis vigaszt küldenek sok sok szeretettel a dévai gyerekek! Bezártságodban üljön melléd az őrök Bátorító!
Köszönet Varga Zitának és társainak az előadásért! Köszönet Pál Éva nevelőnőnek, hogy erőt, útmutatást, értékes munkát ad a nevelt lányainak!! Szeretettel, és örömmel amiért ilyen nagyszerű gyerekeink és munkatársaink vannak, Csaba t.

Facebook oldali videó
maroka, 2020. március 30. hétfő, 12:43
Közbenjáró imádság járvány idején
Gondviselő Istenem, kegyelmes mennyei Édesatyám,
Kérlek tekints le rám ismét és hallgasd meg az imám.
Aggodalommal tekintek a világban zajló eseményekre,
Hogy mily törékeny fiaidban a Beléd vetett hit és béke.

Elég csak egy betegség, nem várt kereszt vagy próba,
S minden ami erőt adott, az fájdalmasan hull a porba.
Istenem kérlek, hogy szállj alá e mostani szükségünkben,
És Szentlelkeddel erősíts meg minden mi félelmünkben.

Szükségünk van Istenem a Te bátorító, drága szavadra,
Hogy ezt mondd: ,,ne félj gyermekem nem hagylak magadra."
Hiszem, hogy sorsunk még mindig a Te szent kezedben van,
És hiszem, hogy Te tudod mire van szükségünk a legjobban,

Hisz életünk során, minket már oly sokszor megáldottál
Borúban, derűben, jóban és rosszban mellettünk voltál.
Kérlek Istenem, hogy most se hagyj árvákul magunkra,
Jöjj segítségül nékünk és figyelj a mi esdeklő szavunkra.

Óvj meg minket Uram minden bajtól
maroka, 2020. március 28. szombat, 18:49
Koronavírus - Hétfőn elfogadhatja a Ház a koronavírus elleni védekezésről szóló előterjesztést
hiányában az előterjesztést sürgősséggel fogadhatja el a parlament.

A kormány március 11-én 15 órától hirdetett a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzetet az ország egész területére.Az alaptörvény szerint a kormány veszélyhelyzetben hozott rendeletei tizenöt napig - vagyis az elsők március 26-ig - maradnak hatályban, kivéve, ha a kormány - az Országgyűlés felhatalmazása alapján - azok hatályát meghosszabbítja.

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot a kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter nyújtotta be pénteken az Országgyűlésnek. Az előterjesztés lehetővé tenné, hogy a kormány megtehessen minden olyan intézkedést és megalkothasson minden olyan normatív rendelkezést, amely a koronavírus-járvánnyal összefüggésben az állampolgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében szükséges.

A javaslat szigorítaná a büntető törvénykönyvben a karantén megszegésére és a rémhírek
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 15:41
Koronavírus - A DK nem szavazza meg a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot
gyakorol! - érvelt az ügyvezető alelnök.

A DK azt is javasolja, hogy a veszélyhelyzet idején minden frakcióvezetőnek legyen joga az Alkotmánybírósághoz fordulni, a testület pedig ezekben az ügyekben három nap alatt hozzon döntést - ismertette újabb feltételüket.

Végül azt mondta, nem tudnak olyan büntetőjogi szabályozást támogatni, ami korlátozná a sajtószabadságot és megpróbálná elhallgattatni a független sajtót.

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot a kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter nyújtotta be pénteken az Országgyűlésnek. A kétharmados támogatást igénylő előterjesztés lehetővé tenné, hogy a kormány megtehessen minden olyan intézkedést és megalkothasson minden olyan normatív rendelkezést, amely a koronavírus-járvánnyal összefüggésben az állampolgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében szükséges. A javaslat szigorítaná a büntető törvénykönyvben a karantén megszegésére és
velemenyezd, 2020. március 22. vasárnap, 14:51
1/87
Képek, videók
Kajak -kenusok-VB.jpg
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 14:12
kammerer_0.jpg
menusgabor
2012. augusztus 09. csütörtök, 22:47
Melyik az a Kammerer?
kayak
2006. szeptember 02. szombat, 11:43
M. 2016.09.11. Ádámmal.JP
dnemethk
2017. február 13. hétfő, 21:22
M. 2016.06.05. Ádámmal.jp
dnemethk
2017. február 13. hétfő, 19:14
Dó-Ádámmal kb 2007
dnemethk
2014. május 19. hétfő, 17:01
0 pizap. Ádámmal kép.jpg
lovaszmarika
2014. március 29. szombat, 19:15
Ádámmal Szegeden 002.jpg
bmari
2013. december 30. hétfő, 14:06
Ádámmal Szegeden 043.jpg
bmari
2013. december 30. hétfő, 14:05
Ádámmal Szegeden 011.jpg
bmari
2013. december 30. hétfő, 14:04
Ádámmal Szegeden 045.jpg
bmari
2013. december 30. hétfő, 14:03
Ádámmal Szegeden.jpg
bmari
2013. december 30. hétfő, 13:53
Ádámmal Szegeden 051.jpg
bmari
2013. december 29. vasárnap, 21:01
Címkék
Hartmann Domonkos Péter, javaslat szigorítaná, őrök Bátorító, Varga-Damm Andrea, második futamon, ügyvezető alelnök, Szabó Ildikó Gabriella, alaptörvény szerint, Fischer Annie, Varga Mihály, kinevezési rendszer, három állami, világban zajló, normális ütemet, Handó Tünde, Balogh Ádám,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.