Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 19:31 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ferenc pápa: Az Úr az a szikla, amire építhetünk
"Ha csak szóban vagyok keresztény, az csak a felszín, félút: mert nem teszek úgy, mint egy keresztény. Egy kicsit keresztényre sminkelem magam. A szó tettek nélkül csak kozmetikázás. Jézus mindig konkrétumokat javasol nekünk. Amikor valaki odament hozzá, és tanácsot kért tőle, mindig konkrétumokkal válaszolt. Az irgalmasság cselekedetei konkrétak."
2018. december 6. csütörtök 17:03
Döntsük el, hogy kereszténynek akarunk látszani, vagy valóban azok akarunk-e lenni. Mert ha igen, akkor ezt az irgalmasság konkrét cselekedeteivel kell megélnünk. Építsük szilárd sziklára, az Úrra az életünket, és alázatosan szolgáljuk az Urat - mondta december 6-i reggeli homíliájában Ferenc pápa.
Isten országába csak a szelídek juthatnak be; a gőgös kint marad, és megszégyenül - erről tanít Izajás próféta könyve, amelynek szavait olvastuk a szentmisén. A mai evangélium pedig Szent Máté könyvéből a homokra vagy sziklára épült házról beszél, ezzel megmutatva, hogy az jut el a mennyek országába, aki az
maroka, 2018. december 07. péntek, 18:49
Az imádság helye
elmegyógyintézetbe zárná őket azért, mert ítéletet mondanak a bűn felett, és nem hajlandók visszavenni a hangerőből.
Napjaink evangélistái döbbenettel beszélnek a kommunizmus hatalmáról, de egy szót sem szólnak a római katolicizmus fenyegetéséről. Egy nap sem kellene hozzá, és Amerika egyik partjától a másikig felhördülne, ha egy Szentlélekkel felkent prédikátor rágalmazni merészelné a Római Katolikus Egyházat! Nálunk, Angliában még rosszabb a helyzet. Nemzeti indulatokat szítunk a kegyetlen és barbár (valóban gonosz) Mau Mau ellen, a Római Katolikus Egyházzal ugyanakkor bájologunk és cimborálunk. Az emberi lelkeket kábító papok, a bálványimádó misék, a Máriához szálló, s a Golgotát nagy ívben kikerülő imádságok, és a szerencsétlen embermilliók, akik éltükben és holtukban is Lucifer legnagyobb csalásának áldozatai, úgy tűnik, nem indítanak bennünket könnyes közbenjárásra és Isten szerinti féltékenységre, amint az Illéssel hasonló körülmények között történt. Az ellenség árvízként lepett el bennünket. Hát
kalmanpiroska, 2018. november 15. csütörtök, 14:00
Eltűnt,majd megkerült munkakönyv
döbbenten... Majd felismerve a helyzet tragikusságát, mosolyogtam egyet és azt mondtam ,,köszönöm"! Láttam rajta, hogy óriási kő gördült le a szörnyűséges lelkéről... Nekem, pedig megszűnt a BŰNTUDATOM, amiért őt okoltam a Munkakönyvem eltűnéséért, meg minden másért, amivel megkeserítette az életemet! A bizonyosság megnyugtató tudatát adta nekem vissza munkakönyvvel együtt. Már nem éreztem magamat többé üldözési mániákusnak, sem rosszindulatúnak a feltételezéseim miatt.
*
Ez a bizonyosság, hogy valóban ő és MEGBÍZÓI tették tönkre minden jobbító szándékú kezdeményezésemet - feloldozott az önostorozás alól, viszont nem oldotta föl a gonoszságuktól való félelmemet és FÉLTÉSEMET.
Azt szeretném MEGÉRTETNI mindenkivel: azt a FÉLTÉST, amit leírni sem lehet, amivel szeretteimre gondolok minden alkalommal, amikor valamilyen szervezői programra indultam... Éppen ezért, 2013 óta nem megyek sehova és nem vállalok semmiféle programszervezést, pedig ez a szakmám. Erre jogosítványom is lenne a fölsőfokú
furaila, 2018. november 12. hétfő, 04:24
Amikor négy birodalom omlott össze
pedig német vagy osztrák érdekek szolgálatában. A zendülésben részt vevő katonákat internálták, Pilsudskit pedig Németországban bebörtönözték.

A cár ugyanakkor hivatalosan írásba adta, hogy hozzájárul a szabad, egyesült Lengyelország megalakításához. Ezek a nyilatkozatok csak propagandacélokat szolgáltak, azonban visszhangot keltettek Nyugaton. Párizsban megalakult a Lengyel Nemzeti Bizottság Dmowskival az élén, aki időközben Franciaországba emigrált.

A lengyel függetlenség ügye valóban nemzetközi üggyé vált. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Thomas Woodrow Wilson 1918 eleji hivatalos nyilatkozatában többek között amellett tett hitet, hogy szükséges a független és egyesített Lengyelország újjáélesztése a Balti-tengerhez való hozzáféréssel. Franciaországban alapvetően lengyel emigránsokból lengyel hadsereg alakult Józef Haller vezetésével. Ez volt a legnagyobb lengyel hadtest, amely a háború vége felé már hetvenezer fősre duzzadt.

A cári Oroszország 1917. februári elestét
menusgabor, 2018. november 11. vasárnap, 21:00
Érdekesség
barlanglakásaiknál is páratlanabbak. A mieinkben ugyanis egész évben laknak, míg ők a sajátjaikat csak nyáron használják! Elhiszi, hogy Szlovákiában valakik még most is ,,barlanglakásokban" élnek? Borfőn (Brhlovce) a hegyoldalba vájt egyedülálló házak találhatók, amelyekről az a hír járja, hogy a 16. században keletkeztek a török háborúk idején fennálló veszély miatt. Az itt élőknek nem volt elég pénzük, hogy házakat építsenek, így lakásaikat a környező sziklákba vájták. Azt a tényt, hogy valóban egyedülálló építményekről van szó, bizonyítja az is, hogy egy lakás kivájása akár nyolc évig is eltartott, két lakás pedig máig lakott! Eredetileg 14 barlanglakás volt, de mára már csak nyolc maradt fenn.

Európa közepén

Nem kitalált tény, hogy Európa szíve és közepe Szlovákia. Közép-Szlovákia egyik gyönyörű településén, Jánoshegyen (Kremnické Bane) a régi Keresztelő Szent
kirscha, 2018. október 30. kedd, 20:57
2. Röplapok 1956 augusztusában
melyeket én már AUGUSZTUSBAN láttam, csak OKTÓBERBEN kezdték terjeszteni!
Azt sem tudtam évtizedekig, hogy azok a papírok ,,röpcédulák" voltak valójában!
*
Én meg gyanútlanul házaltam a kiadóknál, hátha megjelentetik a szociográfiát - mit sem sejtve erről a kompromittáló történetről. és annak történelmi hátteréről!
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=194889&aid=257487&htr=1

*
Így ír erről RÁCZ SÁNDOR:

- "Vajon a magyar forradalmat valóban tudatosan, előre megtervezve robbantották-e ki? Az eltelt 49 évben sokszor hallottam erről a feltételezésről. Az általam olvasott anyagok is erősen arra engednek következtetni, hogy a jaltai találkozón valóban erről tárgyaltak.... " (Rácz Sándor: PARÁZSLÓ SZÁNDÉK, megjelent: 2005-ben.)
*
Nézzük csak meg ezt a videót, amelyikben az 1956-os forradalomról tudósítanak percről-percre! Fantasztikus az a SZERVEZETTSÉG, amivel oly rövid idő alatt, akkora intenzitással tömegek indultak el a pesti
furaila, 2018. október 26. péntek, 10:52
Az elvesztett szavak - Mese a kapuvári Szent Anna-templomból
mikor csak az örökmécses fénye világít, csodálatos dolgok történnek a kapuvári nagytemplomban. Különös kis társaság gyűlik össze: egy galamb és egy hal száll le a mennyezeti freskókról, és a szószék alatt várják barátaikat, a liliomot és a rózsát. Megmozdulnak a szobrok és a freskók szentjei, angyalai, és semmi sem lehetetlen. Így történhet, hogy a halnak nincs szüksége vízre, elég neki a levegő, abban ficánkol, a virágok lépkednek, a katicabogár angyalokkal társalog. Mert majd' elfelejtem, ehhez a valóban különös társasághoz egy kis katicabogár is tartozik. Ő nem a képekből kilépve kelt életre, hanem a kinti világból került a templomba, már maga sem tudná elmondani, hogyan és mikor, olyan régen volt, aztán itt maradt, itt, ahol nem volt határa az örömnek.
Egyszer azonban történt valami, a liliom meglátta magát a szenteltvíz tükrében, és szépsége miatt elkezdte különbnek tartani magát, bizony még a rózsánál is. A galamb féltékeny és türelmetlen lett, főleg a halacskára haragudott, mert az
maroka, 2018. október 24. szerda, 12:03
Anikó Molnár - facebookról: Ezektől a frász jön rám!
OLVASD EL OTT IS!

AZTÁN, HA AKARSZ, ÚGYIS ANNYISZOR FENYEGETSZ,
MENNEM KELL, HA MEGPRÓBÁLOK GYÓGYSZEREZNI! ....
NEM FOGOK GYÓGYSZEREZNI!
TUDOD MIÉRT TE KEDVES JÓ EMBER!
ÉS EZT ŐSZINTÉN ÍROM, MERT AZ VAGY,
DE OLYKOR IGEN BÁNTÓ! SOKSZOR NAGYON SOKSZOR!
AZÉRT NEM GYÓGYSZEREZEM,

MERT MEGMONDTAM, MIKOR LEJÖTTEM.
NEM CSINÁLOM TÖBBÉ, MERT MINDENNÉL ÉS MINDENNÉL
ROSSZABB VOLT AZ ELVONÁS! MEGTANULTAM,
ÁTÉLTEM ANNYI FURCSASÁGOT, VALÓBAN AZ ŐRÜLET HATÁRÁN ÉREZTEM MAGAM!

KÖSZÖNÖM, HOGY KITARTOTTÁL MELLETTEM!
DE NEM HAGYOM, HOGY EMIATT LEALÁZZ, MEGALÁZZ!
FEL TUDNÁL KELTENI EGÉSZ NAPOS ALVÁSOMBÓL,
DE NEKED ÚGY SOKKAL KÉNYELMESEBB! TUDOM ÉN!

NOS, NEM ILLIK TUDOM...................DE itt járok már!
A depresszió megemészt. A csontok rothadása tudod, ...........
a némaság............,
ahogy rám nézel: - Hess te légy, vagy lecsaplak!

NINCS HOVÁ!
ODA MÉG NEM
charlotteani, 2018. október 19. péntek, 00:55
Vitó Zoltán
egykoron,
az öröm, vagy a fájdalom,
mely akkor ért és most hevít
és megkínoz vagy felderít, -
ezek sem ismeretlenek:
mindez már megtörtént Veled,
s vallod "vitathatatlanul":
"Igen! 'Ez' volt már valahol!..."

Aztán, ha jő az ébredés,
a pilleszárnyú kétkedés
kezd játszani ezüst vonón,
s kérded magadtól, ámulón
pihegve párnád szegletén:
"Óh, milyen álmot láttam én?"

- "Déjà vu" - szól a francia.
De van-e ebben igaza?:
Valóban, csak a képzetünk,
mit álomban felismerünk?:
A lét és nemlét oly rokon!:
Változtat-e a dolgokon,
ha álmodat most nem leled?,
hisz' való volt, - az is lehet! ...

Álom, valóság néha egy. -
Való, valótlan egyre megy,
ha természete nem örök!
(Mulandóságba öltözött
örömeink így csalnak ám!)

Ó, hidd nekem, hogy igazán
csak az való, mi végtelen:
akár a Lét - s a
menusgabor, 2018. október 15. hétfő, 21:00
Iránymutató
Októberben különleges módon emlékezünk a Szűz anyára. Mária az égen feltűnő jel. Valóban Mária a szeretet jele. Hiszen rajta mutatta meg az Isten, hogy mennyire szereti az embert. Ugyanakkor Mária életében láthatjuk, mennyire kell szeretnie az embernek az Istent.
Mária a boldogság jele. Mivel minden ember boldog akar lenni, ezért az élete a boldogság keresésben telik el. Mária személyében tehát egy olyan ember áll előttünk, aki célhoz érkezett. Célunk nekünk is a mennyország kell legyen, s e cél felé zarándokolva a mi szíveinket és a hit, a bizalom és a szeretet kell betöltse.
Az ember boldog a szeretet karjában. És nem vitás, hogy a sokféle emberi tevékenység közül a szeretet gyakorlása, adása, elfogadása a legfontosabb, a legértékesebb.
Graham Green, a neves író nyilatkozata :" A mennyország tevékeny életforma. Egy tevékenység nélküli mennyország unalmas volna..."
wob, 2018. október 11. csütörtök, 17:13
Siklós József
könyörülő szívvel
segít, mikor bajba jut a társa,
kemény ökle kézfogásra békül,
durva szóra sose nyílik szája.

Boldog, aki igazságra vágyik,
és szeretne igaz úton járni.
Tud, ha olykor könny is hull szeméből,
Isten vigasztalására várni.

Boldog, aki tudja, látja, érzi:
Isten nélkül oly üres az élet!
De ha szíve Isten előtt nyílik:
áldást, békét kap és üdvösséget.

Boldogok - szólt egykor Jézus a hegyen,
hogy életük valóban boldog legyen.


Bűnös nő

Míg hull a könny,
a drága illat itt mindent eláraszt,
és hangtalanul is mindörökre
Isten lehajló irgalmára válasz.


CSENDES PERCEK

Az első szó reggel Tiéd legyen,
mielőtt bárki
menusgabor, 2018. október 09. kedd, 19:45
Az utolsó (meg a Zsuzsi)
Most valóban rövid leszek. Mivel az oldal fizetős lesz októbertől, így itt nem firkálok többet. Nem tudom, hogy törlik-e azok blogjait, akik nem fizetnek elő. Elkezdtem átmenteni az anyagot, de azután ... lusta voltam/vagyok, ez az igazság. A blog-hu-ra költöztem át, ugyanezzel a naplopoleon névvel, már, ha valakit érdekel, mert be kell látnom, hogy nem különösebben nézett, pláne nem olvasott a blogom. Azért nem rossz dolog írni, terápiának nagyon jó, van aki fest, más ír.
... meg a Zsuzsi. Nem tudom, hogy szerelem-e, de jobb lenne, ha nem az lenne, mert ennyire reménytelen még nem volt. Azután egészen váratlanul anyukám azt mesélte, hogy apám hívta őt Zsuzsinak is, pedig Mária meg Anna. Én rögtön arra gondoltam, hogy apám egy régi szerelme volt, de anyu megmagyarázta, hogy igaz-e.... A magyarázat szerint apám apai nagyanyját Zsuzsannának hívták - valóban, Kalmár Zsuzsannának hívták ezt a dédanyámat - és apámnak nagyon tetszett a név. Nem tudom, hogy ez a magyarázat megállja-e a helyét, én szólítottam az
naplopoleon, 2018. szeptember 30. vasárnap, 17:31
1/181
Képek, videók
szent István jobb 1207.jp
maroka
2018. december 07. péntek, 18:29
hatalmas-szentkep-akva rel
menusgabor
2018. november 21. szerda, 15:52
Szent Korona.png
sz719eszter
2018. november 19. hétfő, 10:31
szent erzsébet kenyere111
maroka
2018. november 18. vasárnap, 14:36
szentkép_mindenszentek .jp
maroka
2018. október 29. hétfő, 18:41
szentelt víztatró1026.jpg
maroka
2018. október 26. péntek, 16:01
szent erzsébet ápoló.jpg
maroka
2018. október 23. kedd, 10:52
Pécs_Magyar_szentek_Ki ss_
menusgabor
2018. október 19. péntek, 20:22
1965 tele a Szent László
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 21:05
Vasárnap délután a Szent
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:37
Teraszok a Szent László t
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:37
Szent László templom 2017
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:37
KERESZTÉNYEK-S.jpg
katolikusokoldala
2017. május 24. szerda, 18:06
Keresztény Himnusz
dandej
2017. március 30. csütörtök, 20:09
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.