Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 08:33 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A táncművészeket is inspirálta az Európa című dal feldolgozása
Nagy Szilárd és Ragány Misa Európa-feldolgozása új videóklipben lesz látható, amelyet az énekesek és táncosok közösen alkottak meg. A kezdeményezésben 29 táncos vett részt, mások mellett Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas magyar táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, valamint Vári Bertalan Harangozó-díjas táncművész, koreográfus - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A projekt koncepciója az volt, hogy a lehető legtöbb táncstílus képviselője megmutassa magát, ezzel is ízelítőt adva a rendkívül színes magyar tánckultúrából. Fontos szempont volt az is, hogy a neves művészek mellett bemutatkozhassanak pályakezdő tehetségek is.
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 11:51
Bemutatóval ünnepli húszéves jubileumát a Bartók Táncszínház
A Bartók Táncszínház 2000-ben alakult meg a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház keretein belül. Először Rácz Attila vezette, 2005-től pedig Szögi Csaba. 2013 óta az együttes vezetője Vári Bertalan táncművész, koreográfus.

A táncszínház huszadik születésnapját az ".és ideje a táncnak" - jelenetek az Ószövetségből című produkcióval ünneplik, amely a zsidó-keresztény hagyomány emblematikus alakjait és eseményeit idézi meg. A táncjáték rendezője és koreográfusa Vári Bertalan.

Őze Áron, a dunaújvárosi teátrum igazgatója az MTI-nek elmondta: a Bartók Táncszínház jelenleg már önálló tagozata a dunaújvárosi színháznak. "Kettős ünnepet tartunk, hiszen nemcsak a tánctársulat jubilál, hanem maga a város is, amely idén 70 éves" - tette hozzá.

Mint kiemelte, a Vári Bertalan által vezetett táncegyüttes - kilépve a színház keretei közül - önállóan is utazik a világban: VariDance néven nemzetközi hírű produkciókat hoznak létre. "Elismeréseik színházunk értékeit gazdagítják. A Bartók Kamaraszínház évek óta
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 18:02
Október 16-án kezdődik a Kaleidoszkóp VersFesztivál
fesztivál célja, hogy megmutatassák a verset úgy, ahogy még nem igazán ismeri a közönség, a színház, a tánc, a cirkusz, a zene, a film, a képzőművészet segítségével, bekapcsolódásával.

Elmondta: kortársakat, kizárólag költőnők verseit gyúrja előadásba az E-Mancik Társulat. A Verslábak című előadásban, amelyben a férfiakról, testről, az öregedésről és a női szemmel fontos témákról mutatnak be jeleneteket. A Varidance társulat mozgásszínházi előadása a zene, a tánc és a vers ötvözésével készült Vári Bertalan koreográfiájával.

A 19. Kaleidoszkóp VersFesztiválon meseelőadás, mozgásszínház, beavató színházi előadás, performansz, egyéni és társas előadóest is várja az érdeklődőket.

A Zichy Szín-Műhely Csikós Attila ADYnemADYde című kortárs dokumentumszínházi produkciójával debütál a Váci Dunakanyar Színházban. Az Orlik István és Sárközi György alkotta Világszínpad BT produkciójában a közönség a különböző csatornákon vetített műsorok paródiáját Villon-művekkel színesítve tekintheti meg. Villon
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 13:01
Gazdag program a 19. Kaleidoszkóp VersFesztiválon
előadások többsége a versenyprogram része, amelyben szerepel többek között a Hegedűs D. Géza által rendezett Szívlapát című versszínházi előadás kortárs költők verseivel. Szintén kortársakat, kizárólag költőnők verseit gyúrja elementáris előadásba az E-Mancik Társulat. A Verslábak című előadásban férfiakról, testről, az öregedésről és a női szemmel fontos témákról mutatnak be jeleneteket. A Varidance társulat mozgásszínházi előadással érkezik, amely a zene, a tánc és a vers ötvözésével készült Vári Bertalan koreográfiájával - olvasható a szervezők közleményében.

A Soproni Petőfi Színház Mindörökké Júlia című, Petőfi és Szendrey Júlia kapcsolatát bemutató előadása mellett Petőfi visszaemlékezéseit is láthatjuk Jánosi Ferenc és Szemerédi Bernadett estjén, amelyen a forradalomba induló költő szülői házában töltött utolsó napjának képei elevenednek meg. A Zichy Szín-Műhely Csikós Attila ADYnemADYde című kortárs dokumentumszínházi produkciójával debütál a Váci Dunakanyar Színházban.

Az Orlik István és
velemenyezd, 2019. szeptember 28. szombat, 22:22
Júniusban a Szent István-bazilikánál lesz a TérTáncKoncert
A koncertet a januárban elhunyt Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész, a 100 tagú Cigányzenekar szólamvezetője és szólistája emlékének ajánlják - közölte a zenekar az MTI-vel.

Szólistaként közreműködik Lendvai Csócsi József és Lendvay József hegedűművész, cimbalmon pedig Lisztes Jenőt, Vadász Károlyt és Farkas Mihályt hallhatja a közönség. A Fesztiválzenekar hagyományos szabadtéri koncertjét a közönség ezúttal is papírszékeken ülve élvezheti, amelyet aztán haza is vihetnek. Az eseményen a részvétel ingyenes.

A Magyar táncokra 500 hátrányos helyzetű és szerencsésebb sorsú térségből érkező, roma és nem roma fiatal táncol majd együtt Vári Bertalan Harangozó-díjas táncművész koreográfiájára. A fiatalok Borsod, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya, Csongrád és Pest megyéből érkeznek.

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar 2015-ben szervezte meg először a TérTáncKoncertet.
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 11:51
Alföldi Róbert rendezésében látható a Hegedűs a háztetőn a Budapest Sportarénában
szólva kiemelte: a darabban a konfliktusokat mindenki meg akarja oldani, hiszen csak így mehet tovább az élet. "Nem nevelgeti senki a gyűlöletpalántáját" - fogalmazott.

Mint hangsúlyozta, látványos musicalről van szó, olyan darabról, amely megpróbál nagyon egyszerű, ámde valódi, mély, szívet melengető dolgokról beszélni.

Az Arénában 3000 néző befogadására képes, amfiteátrum-jellegű teret építenek fel. Az előadás díszlettervezője Menczel Róbert, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, koreográfusa Vári Bertalan, a zenei főmunkatárs Károly Kati.

A főbb szerepeket Stohl András mellett Éder Enikő, Martinovics Dorina, Bánfalvy Eszter, Sodró Eliza, Pájer Alma, Kornis Anna, Csákányi Eszter, Szatory Dávid, Bányai Kelemen Barna, Fehér Tibor, Hevér Gábor, Lugosi György, Patkós Márton, Makranczi Zalán, Náray Erika és Misurák Tünde alakítja. Fruma Sára szerepében Tóth Gabi látható.

A darabot Szombathelyen szeptember 16-án, Győrben 23-án, Debrecenben 30-án, Miskolcon október 7-én, Veszprémben október 21-én,
velemenyezd, 2017. augusztus 01. kedd, 15:33
Mintegy 130 ezer nézőt fogadott az idei évadban a Játékszín
évadban három új nagyszínpadi premierrel készülnek, a Bock Színpadon folytatódnak a rendhagyó színházi esték. A bemutatókban többek közt Gálvölgyi János, Lengyel Tamás és Nagy Sándor látható.

Bank Tamás igazgató a színház hétfői évadzáró társulati ülésén elmondta: elsőként október 14-én a 39 lépcsőfok című krimi-vígjátékot mutatják be Horgas Ádám rendezésében. A második premier a tervek szerint egy Broadway-musical lesz, amelyet Szirtes Tamás állít színpadra 2018. március 10-i bemutatóval. Bagó Bertalan Jeff Baron Jó estét, Mr. Green! című művét rendezi április 28-i premierrel, Gálvölgyi János és Szemenyei János főszereplésével.

Szakonyi Károly Két nő és valaki című színművét Cseh Judit viszi színre. A titokzatos komédia, amellett, hogy ősbemutató, jutalomjáték a színésznők számára: a szerepeket Tóth Enikő és Zsurzs Kati alakította a mindössze egyszeri, Bock színpadi felolvasószínházi esten is.

Ugyancsak az intim játéktérből kerül nagyszínpadra Jordi Galceran Bankhitel című műve, szintén Cseh
velemenyezd, 2017. július 10. hétfő, 13:22
Tizenkét városban mutatják be a nyáron a Játékszín előadásait
A teátrum színeiben 129 színész, mások mellett Vári Éva, Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Gáspár Sándor, Pokorny Lia, Szabó Győző és Lengyel Tamás kel útra pénteken, hogy a társulat népszerű előadásait a vidéki közönségnek is bemutassa - közölte a színház az MTI-vel.

A színház tizenegy darabot mutat be Békéscsabától Kisvárdán át Debrecenig és a Balaton-partig huszonegy estén át a helyszíneken felállított eredeti díszletek között.

A kínálatban szerepel a nemrég bemutatott, Bagó Bertalan által színre vitt Az eastwicki boszorkányok, amelyet Tihanyban, szabadtéren játszanak, csakúgy, mint Szabó Győző főszereplésével a Kellemes húsvéti ünnepeket! című vígjátékot.

A hűtlenség ára Kisvárdán lesz műsoron Pikali Gerdával, Németh Kristóffal és Nagy Sándorral, de utazik még a Jutalomjáték, a Kölcsönlakás és A szőke ciklon is.

A Horgas Ádám rendezte Életrevalók három alkalommal is műsoron lesz Békéscsabán, ahol a mozgássérült milliomos szerepét Hirtling István alakítja, barátjává váló
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 07:05
Öt előadást tűz műsorra a 10. Veszprémi Tavaszi Fesztivált
Vándorfi László elmondta, hogy a teátrum saját produkcióját, A padlás című musicalt láthatják elsőként a nézők, majd a Pesti Magyar Színház produkciója, A Szkalla lányok című színdarab kerül színre.

Mint fogalmazott, a fesztivál keretében igyekszik minden évben olyan produkciókat hívni, amelyek a veszprémi közönség számára máskor nehezen elérhetőek. Így esett a választás A Szkalla lányok című előadásra, melyet Örkény István Macskajáték című műve alapján alkalmazott színpadra Berényi Gábor. Az előadásban Béres Ilona és Tordai Teri lép színpadra március 17-én - fejtette ki.

A szentendrei Ivancsics Ilona és színtársai produkcióját március 18-án láthatja a veszprémi közönség. Török Tamás, Sej, szellők című darabja az ötvenes éveket idézi a szatíra eszközeivel - közölte Vándorfi László.

A színházigazgató kifejtette: a Kármen című élőzenés táncos produkciót a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház vendégjátékaként láthatja a közönség március 25-én Vári Bertalan rendezésében.

A fesztivált Csányi
velemenyezd, 2017. február 21. kedd, 11:22
Hatszáz fiatal táncolhat a Fesztiválzenekar júniusi TérTáncKoncertjén
A közlemény szerint a Harangozó-díjas Vári Bertalan koreográfiáját az ország nyolc megyéjében kezdték el betanulni a 27 különböző iskolába járó, roma és nem roma, hátrányos helyzetű térségekből érkező, valamint szerencsésebb sorsú fiatalok. A gyerekek közt olyan is van, aki már harmadszor vesz részt a TérTáncKoncertet megelőző közös felkészülésben.

A Fesztiválzenekar a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) bevonásával a próbákon túl regionális találkozókat és készségfejlesztő tábort is szervezett a résztvevő gyerekeknek dráma-, zenei, táncos és társasjáték-foglalkozásokkal, így fejlesztve az egymás iránti bizalmat és együttműködést. A DIA nemcsak a gyerekeket készíti fel, hanem a koreográfiát betanító tánctanároknak és a helyi pedagógusoknak, a gyerekeket segítő felnőtteknek is kurzusokat szervez.

Mint írják, az alapítvány és a zenekar együttműködésének célja, hogy a helyi közösségek odafigyeljenek a hátrányos helyzetű gyerekekre, segítsék a fejlődésüket, olyan helyi programokat,
velemenyezd, 2017. január 31. kedd, 13:12
Hat előadással bővül a Nemzeti Táncszínház repertoárja 2017 elején
A Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Kármen című új darabját Georges Bizet halhatatlan operája ihlette, ám Vári Bertalan koreográfiája nem Sevillában játszódik, hanem a jelenkori Magyarországon. Dunaújváros után január 18-án a MOM Kulturális Központban láthatja a budapesti közönség Kármen történetét, a lányét, aki szabadnak született és úgy is hal meg - olvasható a Nemzeti Táncszínház MTI-hez eljuttatott ismertetőjében.

A Bozsik Yvette Társulat új gyerekdarabra készül: Carlo Collodi olasz író 1883-ban kiadott Pinokkió kalandjai című könyvének táncos feldolgozását mutatja be a társulat január 18-án a Müpában. A Kossuth-díjas táncművész és koreográfus újra előveszi imádott műfaját, a commedia dell'arte-t, amely egyszerre furfangos, vidám, tragikus és veszélyes.

A Pinokkióban minden benne van, ami egy jó gyermek táncelőadáshoz kell: remek főszereplő karakteres mozgással, a macska és a róka képviselte gonosz, de vicces karakterek, szép bábok, félelmetes, de lágy szívű óriás, bájos tündér, vadóc
velemenyezd, 2016. december 11. vasárnap, 07:02
Aranyháló, Szemetekbe bújok, Időjelek hosszabbítás apokalips
végig a világ könyvtáron emberek áldozásával. Valamennyien a II-es elmeosztályt jelentik, bibliai apokalipszisből. Lőrincz Gabriella szépasszonynak az volt a verse a megtalált verses kötetekből, hogy Mondd mit érlel. Mint írtam, 2004 után kitették zsákban a földszintre a lépcsőház könyveit, rajtam végrehajtották. Felhoztam őket, megdöbbentem a neveken, itt volt évekig, aztán levittem a szemeteshez, mivel hiába is vártam valamilyen segítségre az apokalipszise miatt az álomkönyvek szerint a Révész és Bertalan utcának, amit a cigányok Romániából folyamatosan végrehajtanak. Mónika Show.

Már ott jár a megye, hogy összeállította a rég megszűnt Nagypán Pszichografológiáját a jelecskékből, karmikus okkultista betegségek elhordoztatásával minden országával a megyének, s azt írták, hogy egyedül a hatágú csillagosokat rekesztették ki. Benne Babilon minden korával, káldeusok, Egyiptom, Mexikó, egész sivatag, Brazilia, minden pusztító ember áldozással és cigánysággal emberré válva. Tisztulnak, a város tiszta
kohlinka, 2016. november 16. szerda, 21:58
1/3
Képek, videók
Feldolgozás.jpg
zsokaoldala
2013. május 04. szombat, 22:55
feldolgozás
kisdundi
2007. március 13. kedd, 20:21
a feldolgozás
spider66
2006. május 10. szerda, 11:33
Nagy Szilárd.jpg
farkas1945
2011. március 18. péntek, 14:36
SZKV-Kossuth L. sgt. -ann
agica2004
2020. május 30. szombat, 12:32
Kossuth kifli
dandej
2019. november 16. szombat, 19:42
Kossuth idézet.jpg
menusgabor
2019. szeptember 29. vasárnap, 19:31
Tyler_Kossuth.jpg
menusgabor
2019. március 30. szombat, 22:30
kossuth_lajos1.jpg
menusgabor
2019. március 30. szombat, 22:02
kossuth_temetes-596x43 1.j
menusgabor
2019. március 30. szombat, 22:01
kossuth_cegleden-596x4 40.
menusgabor
2019. március 30. szombat, 22:01
Kossuth_idézet_Hadtört éne
menusgabor
2019. március 30. szombat, 21:40
kossuth_irasa_analekta _11
menusgabor
2019. március 30. szombat, 21:27
lengyel_denes_kossuth_ laj
menusgabor
2019. március 30. szombat, 21:24
Kossuth_Lajos_színezet t_l
menusgabor
2019. március 30. szombat, 21:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.