Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 19:33 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ferenc pápa: Az ördög érzéstelenítővel kísért, álljunk ellen
Ferenc pápa: Az ördög érzéstelenítővel kísért, álljunk ellen neki!
Súlyos bűnünk e lassú lecsúszás az életben. Igaz, ellene lehetne vetni: ,,De hiszen mindenki ezt csinálja, nincs baj..
A lassú lecsúszás veszélyére hívta fel a figyelmet Ferenc pápa február 13-án, a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmise homíliájában. Utalva Salamon király rossz példájára, aki öregkorára apránként vesztette el az Úr iránti hűségét, és a bálványimádás bűnébe csúszott.
A szentmise Királyok első könyvéből vett olvasmánya (1Kir 11,4-13) Salamonról szól, aki öregkorára bálványimádásba süllyedt, büntetésként fia elvesztette az ország nagyobbik részét. Hittagadó lett a király; asszonyai elcsavarták a fejét, hogy idegen isteneket kövessen. Pedig ,,derék férfi" volt korábban, aki az Úrtól a bölcsesség adományát kérte, ami által messze földön híressé vált.
A történet hátteréhez Ferenc pápa magyarázatként hozzáfűzte, hogy abban a korban több feleséget is tarthatott a férfi, de ezzel
maroka, 2020. február 14. péntek, 11:05
Péntek 13 története A világ egyik legelterjedtebb babonája
Militia Templi) az egyik leghíresebb keresztény harcos szerzetesrend volt. A templomos lovagrend 1118-ban, keresztes lovagokból szerveződött társulásból, a Szentföldön alakult. Hugues de Payens vezetésével kilenc keresztes lovag elhatározta, hogy életét a Szentföld zarándokai védelmének szenteli. Krisztus szegény lovagjainak nevezték magukat, ezzel is utalva kezdeti szegénységükre és elhivatottságukra.

A lovagokat II. Balduin jeruzsálemi király vette pártfogásába, aki Jeruzsálemben, az egykori Salamon-templom egy szárnyát adományozta nekik. Lakhelyük után nevezték őket a Templom lovagjainak, vagy egyszerűbben templomos lovagoknak: Fratres Militiae Templi.

Az 1128-as Troyes-i zsinat eredményeként jött létre a latin nyelvű rendi szabályzat (regula), amelyet később újabb kiegészítések követtek egészen a XIII. század második feléig. De Payns felkérésére Clairvaux-i Szent Bernát 1132 és 1135 között megalkotta a rend szellemi programját összefoglaló, Liber ad Milites Templi de laude novae
koszegimarika, 2019. szeptember 13. péntek, 15:49
Trump heves vitába keveredett a törvényhozás demokrata párti vezetőivel a határfal miatt
A Fehér Házban tartott megbeszélésen a demokrata párti vezetők közölték: a kormányzat működéséhez szükséges költségvetést a demokraták csak úgy szavazzák meg, ha nem foglalja magában az amerikai-mexikói határra tervezett fal költségvetését. Donald Trump erre - a sajtótudósítások szerint éles hangon - közölte: "ha ilyen vagy olyan módon, a törvényhozás vagy a hadsereg révén, vagy bármi más módon nem kapjuk meg, amit akarunk, akkor bezárom a kormányzati hivatalokat". Majd hozzátette: "büszke" is lesz erre.

"Büszke vagyok rá, Chuck, hogy a határbiztonság érdekében felfüggesztem a kormányzat működését, magamra vállalom ennek ódiumát" - fogalmazott Trump Chuck Schumerhez fordulva. A határbiztonságra, illetve az illegális bevándorlásra utalva hozzátette még, hogy az amerikaiak nem akarnak bűnözőket látni, nem akarnak olyanokat, akik csomó problémával küszködve jönnek, és nem akarják az ország kábítószerrel való elárasztását sem.

A megbeszélésen jelen volt Mike Pence alelnök, aki azonban nem szólt
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 07:04
Bicsérdy Béla: A halál legyőzése
a melegvérű emlősök húsa a leggazdagabb. Plutarchos leírja. Ha energia forrásaink természetes a fizikai mozgás anygacserénkre és sejtéletünkre minden esetben regeneráló hatással vannak. tejet és tejtermékeket fogyasztottak. egyensúlyba kerül egészsége. Soha nem evett másegyebet. álmosító hatása. Élettörvények megismerése és alkalmazása után sokan be fogják látni majd. 13 éves korában a skot háborúban nyílhordó fiúként működött (Philosophical Transaction XIX. A skot Mac Crain 207 évig élet.. Már bölcs Salamon hangsúlyozta. Bemutat néhány korban hozzánk közelálló példát is. Károly udvarába. Ebédjét tej. Íme az angol Jenkins biográfiája: Ellentonban született 1500 május 17-én.) 9 uralkodót élt túl és földi maradványai a vesztminszteri apátságban vannak elhelyezve. Több orvos rábeszélésre ekkor megváltoztatta étrendjét és a boncolási jegyzökönyv alapján bővérűségben hunyt el. Kötetének 226 és 543. Harvey profeszor. azonban nejét túlélte. 157 éves korában sikeresen birkozott erőteljes ifjakkal. 1483-ban
yaskane, 2015. március 10. kedd, 09:22
Péntek 13. .......
Militia Templi) az egyik leghíresebb keresztény harcos szerzetesrend volt. A templomos lovagrend 1118-ban, keresztes lovagokból szerveződött társulásból, a Szentföldön alakult. Hugues de Payens vezetésével kilenc keresztes lovag elhatározta, hogy életét a Szentföld zarándokai védelmének szenteli. Krisztus szegény lovagjainak nevezték magukat, ezzel is utalva kezdeti szegénységükre és elhivatottságukra.
A lovagokat II. Balduin jeruzsálemi király vette pártfogásába, aki Jeruzsálemben, az egykori Salamon-templom egy szárnyát adományozta nekik. Lakhelyük után nevezték őket a Templom lovagjainak, vagy egyszerűbben templomos lovagoknak: Fratres Militiae Templi.
Az 1128-as Troyes-i zsinat eredményeként jött létre a latin nyelvű rendi szabályzat (regula), amelyet később újabb kiegészítések követtek egészen a XIII. század második feléig. De Payns felkérésére Clairvaux-i Szent Bernát 1132 és 1135 között megalkotta a rend szellemi programját összefoglaló, Liber ad Milites Templi de laude novae Militiae (A
agica2004, 2015. február 13. péntek, 15:53
Felkelt erre Jónás és elment Ninivébe az Úr szava szerint.
gonosz útjukról, megbánta Isten a rosszat, amelyről azt mondta, hogy rájuk hozza, és nem hozta rájuk.

Lk 11,29-32

Amikor a tömeg összesereglett, így kezdett beszélni: ,,Ez a nemzedék gonosz nemzedék. Jelet kíván, de nem kap más jelet, mint Jónás próféta jelét. Mert amint Jónás jel volt a niniveiek számára, az Emberfia is az lesz ennek a nemzedéknek. Dél királynője felkel majd az ítéleten e nemzedék embereivel, és elítéli őket, mert ő eljött a föld széléről, hogy meghallgassa Salamon bölcsességét, és íme, nagyobb van itt Salamonnál. A ninivei férfiak felállnak majd az ítéleten e nemzedékkel, és elítélik, mert ők Jónás szavára bűnbánatot tartottak; és íme, nagyobb van itt Jónásnál."

Jézus és Jónás között az a hasonlóság, hogy mindketten Isten hatalmát és az ítélet közelségét hirdették kortársaiknak. Jónás prédikációjára azonban a niniveiek megtértek és pusztulásuk elmaradt, mindenekelőtt magának Jónásnak legnagyobb megrökönyödésére. Ezáltal viszont ők váltak
mailona, 2014. március 23. vasárnap, 13:48
KAFF - Az idei mottó: "Animáció határok nélkül"
Tamás, a Médiatanács tagja, Cs. Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára és Horváth Vanda, az MTVA gyermek és ifjúsági műsorainak főszerkesztője is köszöntötte a fesztivált.

Cs. Havas Ágnes hangsúlyozta, hogy az MNA 25 millió forinttal járult hozzá a fesztivál megrendezéséhez. Mint mondta: a Filmalap számára kiemelt fontosságú az animáció. Több készülő alkotásról tett említést, köztük az Elvarázsolt egérkisasszonyról és a Salamon király legendájáról, majd a sikerek között számolt be arról az eladásról, amelynek révén a francia mozik a Magyar népmesék-sorozat 5 epizódját fogják vetíteni.

Kollarik Tamás azt emelte ki, hogy a Magyar Média Mecenatúra Program Macskássy Gyula animációs pályázatának keretében is számos animációs alkotás készül. A Médiatanács 50 százalékkal emelte az animációkra fordítható összeget. A 180 millió forintos keretre az alkotók folyamatosan pályázhatnak - emlékeztetett.

Mikulás Ferenc külön
velemenyezd, 2013. június 04. kedd, 15:12
szeretettel
szolgái latrok.

51. ...e négy dolgot nem tudom: A keselyűnek útát az égben, a kígyónak útát a kősziklán, a hajónak nyomát a méély tengerben, és a férfiúnak útát a leányzóval.

52. Ilyen a paráználkodó asszonynak úta; eszik, azután megtörli száját, és azt mondja: nem cselekedtem semmi gonoszt.

53. A hangyák erőtlen nép, mégis megkeresik nyárban a magok eledelét...

54. A pókot kézzel megfoghatod, mégis ott van a királyok palotáiban.

PRÉDIKÁTOR SALAMON

1. Minden hiábavalóság!

2. ...nincs új dolog a nap alatt.

3. ...miképpen meghal a bölcs, azonképpen meghal a bolond is.

4. Mindennek rendelt ideje van. és ideje van az ég alatt minden akaratnak.

5. Mindenik ugyanazon egy helyre megy; mindenik a porból való, és mindenik porrá lesz.

6. ...a hármas kötél nem hamar szakad el.

7. Aki szereti a pénzt, nem telik be pénzzel...

8. Édes az álom a munkásnak...
sayuri, 2012. április 22. vasárnap, 10:48
A Bibliát nem ismerők üdvözülnek ?
körülmetélkedés jegyét, illetve az újszövetségi korszakban nem részesültek a keresztségben.

Emlékeznünk kell Jézus kijelentéseire, amelyek határozottan ebbe az irányba mutat­nak: ,,Ninive férfiai az ítéletkor együtt támadnak majd fel ezzel a nemzetséggel, és kárhoztatják ezt: mivelhogy ők megtértek Jónás prédikálására; és ímé, nagyobb van itt Jónásnál. Délnek királyné asszonya felkél majd az ítéletkor e nemzetséggel együtt, és kárhoztatja ezt: mert ő eljött a földnek széléről, hogy hallhassa Salamon bölcsességét és ímé, nagyobb van itt Salamonnál" (Mt.12:41-42). "...sokan eljönnek napkeletről és nap­nyugatról, és letelepednek Ábrahámmal, Izsákkal és Jákóbbal a mennyek országában, ez ország fiai pedig kivettetnek..." (Mt. 8:11-12) "...igazán mondom néktek, hogy Illés idejében sok özvegyasszony volt Izráelben...,mégis azok közül senkihez sem küldetett Illés, hanem csak Sidonnak Sareptájába az özvegyasszonyhoz. És Elizeus próféta idejé­ben sok bélpoklos volt Izráelben, de azok közül egy sem
illike, 2012. március 14. szerda, 22:30
Vörös és fekete I./30 fejezet
Fouquéhoz érkezett. A józan Fouqué inkább meghökkent barátja jövőjétől; semmiképpen nem osztotta Julien elragadtatását.

- Majd a kormány bedug valamilyen állásba, ez lesz a vége! - mondta a liberálisokhoz húzó Fouqué. - Olyasmit kell tenned, amiért az újságok gyalázni fognak! A szégyened viszi szét a híredet! Gondold meg, hogy anyagi szempontból is jobban jársz, ha száz aranyat keresel egy tisztességes fakereskedésben, ahol a magad ura vagy, mint ha négyezer frankot kapsz egy kormánytól, még ha Salamon király kormánya is!

De Julien ezekben a szavakban csak a vidéki ember képzeletszegénységét érezte. Végre megjelenhetik a nagy események színpadán! Szemét elhomályosította a boldogság: Párizsba mehet, Párizsba! Úgy képzelte: az emberek ott ravaszak és képmutatók, de olyan udvariasak, mint a besançoni vagy az agde-i püspök. Barátjának azonban csak ennyit mondott: engedelmeskednie kell Pirard abbé levélbeli felszólításának.

Másnap délfelé a világ legboldogabb embere ért
1vargaildyko, 2011. március 28. hétfő, 14:13
1/2
Képek, videók
Anya a fordított házban
ttolnai
2017. szeptember 14. csütörtök, 08:39
Bölcsö az égö házban.jpg
chillik
2017. április 29. szombat, 15:11
ebben a házban ....jpg
dnemethk
2017. február 17. péntek, 19:58
a-kutya házban.gif
szicu
2015. április 25. szombat, 13:27
Kreatív ötletek a házban/
pacsakute
2014. július 11. péntek, 10:33
salamon_kiraly_bolcs_b ibl
sz719eszter
2018. június 01. péntek, 14:43
salamon névv.jpg
zsokica45
2017. november 07. kedd, 18:36
salamonb névv.jpg
zsokica45
2017. november 07. kedd, 18:35
Salamon
szicu
2016. május 13. péntek, 08:51
salamon-szigeti foldi gal
lilagondolatok
2014. november 20. csütörtök, 15:21
salamon szigeti bagolyfec
lilagondolatok
2014. november 20. csütörtök, 15:19
salamon-bela-042.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 16. szombat, 15:25
200px-Salamon_Béla_sír ja.
lilagondolatok
2014. augusztus 16. szombat, 15:24
Salamon toronynál
bodagabika
2013. december 07. szombat, 14:01
a Salamon toronynál
orban47
2013. november 09. szombat, 16:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.