Belépés
2019. szeptember 17. kedd | 38. hét | 260. nap | 08:51 | Zsófia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Letette esküjét a téli Universiadéra utazó magyar csapat
A Testnevelési Egyetem épületében kedd délután megtartott ünnepélyes eseményen Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Szövetség elnöke kiemelte, hogy az egyetemisták olimpiájának nevezett versenyen közel hatvan ország 3000 sportolója vesz részt, Magyarország pedig minden eddiginél nagyobb delegációval képviselteti magát.

A sportvezető emlékeztetett arra, hogy az eddigi téli Universiadékon Magyarország 11 érmet nyert, a legsikeresebb a 2013-as viadal volt, melyen a váltóval később olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Knoch Viktor és Burján Csaba a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel két másik társával együtt a férfi staféta diadalát követően.

A Szibéria harmadik legnagyobb városát bemutató rövidfilm levetítése után Vlagyimir Szergejev, Oroszország budapesti nagykövete arról beszélt, hogy Krasznojarszk egyetemi és sportközpont, 19 olimpiai és három paralimpiai bajnokot adott.

"A március 2. és 12. közötti eseményen először szerepel magyar jégkorongcsapat, ez és a nagy létszámú
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 14:52
Universiade - Felvonták a magyar zászlót Kazanyban
A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint Magyarországot a Dél-afrikai Köztársasággal és Szenegállal együtt köszöntötték az egyetemi-főiskolai sportolók legnagyobb világjátékán.

A ceremónián a női vízilabda-válogatott tagjai és szövetségi kapitánya, Kelemen Attila, valamint Tóth László ökölvívó és edzője, Füzesy Zoltán, illetve a szinkronúszók csapatvezetője, P. Vándor Géza is részt vett.

Az Universiade július 17-ig tart, a magyar küldöttséget 130 versenyző és 61 kísérő alkotja, az eseményre 160 országból mintegy 13 ezer sportoló érkezik. A magyarok a 27 sportágból 16-ban, köztük két csapatjátékban - női és férfi vízilabdában, valamint női kosárlabdában - indulnak.

Magyarország eddigi mérlege az Universiadékon 109 arany-, 88 ezüst- és 96 bronzérem. A legutóbbi, 2011-es Universiadéról, a kínai Sencsenből a magyar küldöttség hat arany-, egy ezüst- és négy bronzéremmel tért haza.
velemenyezd, 2013. július 03. szerda, 19:22
Universiade - Letették az esküt a magyar versenyzők
Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának épületében megtartott ünnepi eseményen a fogadalomtétel szövegét Gangl Edina olimpiai negyedik helyezett vízilabdázó és Nagy Péter Universiade-győztes súlyemelő mondta el.

Kazanyban, a Tatár Köztársaság fővárosában július 6. és 17. között 130 versenyző és 61 kísérő alkotja majd a magyar küldöttséget. Az egyetemi-főiskolai sportolók legnagyobb világjátékára 160 országból mintegy 13 ezer versenyzőt várnak, akik 27 sportágban mérik majd össze felkészültségüket. A magyarok 16 sportágban, köztük két csapatjátékban - női és férfi vízilabdában, valamint női kosárlabdában - indulnak.

Kiss Ádám delegációvezető, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke a 2011-eshez hasonló szereplést vár a versenyzőktől.

"Tíz-tizenöt érmet várok, de hogy ebből hány aranyat, azt nem részletezném, mert nem szeretnék terhet rakni a sportolók vállára. Két évvel ezelőtt, Kínában 11 érmet nyertünk, amiben az volt a különlegesség, hogy akkor Cseh Laci egymaga három
velemenyezd, 2013. június 28. péntek, 18:12
Universiade - Rajt 50 nap múlva Kazanyban
500 sportoló, kísérő és edző - ebből 12 000 versenyző -, 1500 újságíró és 20 000 önkéntes vesz részt. A 27 sportág küzdelmeire vadonatúj sportlétesítményekben kerül sor: 45 új vagy felújított csarnok és stadion áll az indulók rendelkezésére.

A 27. nyári Universiadét július 6. és 17. között rendezik. A mezőnyét tekintve az olimpia melletti legnagyobb sporteseményen a magyarok várhatóan 120 sportolóval indulnak, s 160 nemzet részvételére lehet számítani.

Magyarország eddigi mérlege az Universiadékon 118 arany-, 93 ezüst- és 102 bronzérem.

Az indulók nevezési listáját tíz napon belül véglegesítik. Csak felsőoktatási jogviszonnyal rendelkező sportolók utazhatnak Kazanyba, illetve azok, akik az Universiádét megelőző évben (2012) diplomáztak.

A csapatsportok közül férfi és női vízilabdában, valamint női kosárlabdában lesz érdekelt Magyarország. A női kosárlabda-válogatott Ausztráliával, Finnországgal és Kínával került egy kvartettbe. A női vízilabdázók az Egyesült Államokkal, Ausztrálival és
velemenyezd, 2013. május 17. péntek, 09:21
Magyar rendezési szándék a 2019-es Universiadéra
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) hétfői tájékoztatása szerint a szervezet az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportállamtitkárságával egyeztetve átutalta a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) számlájára a pályázat díját. A kormány a részletek kiértékelése alapján dönt arról, hogy Budapest benyújtja-e pályázatát, melynek leadási határideje szeptember 14. A helyszínről november 9-én döntenek Lausanne-ban, a FISU végrehajtó bizottságának ülésén.

A hat év múlva sorra kerülő seregszemle lebonyolítására vonatkozó szándékot eddig három város jelezte: Baku, Brazíliaváros és Budapest.

Magyarország eddigi mérlege az Universiadékon 118 arany-, 93 ezüst- és 102 bronzérem. A várhatóan 160 fős magyar küldöttség idén Kazanyban 21 sportágban - a csapatsportok közül férfi és női vízilabdában, valamint női kosárlabdában - lesz érdekelt július 6. és 17. között. A legutóbbi, 2011-es sencseni játékokról a magyar küldöttség hat arany-, egy ezüst- és négy bronzéremmel tért haza, az úszó
velemenyezd, 2013. április 08. hétfő, 11:12
Universiade - Kazany készen áll a rendezésre
révén tájékozódhatnak az eseményekről, összesen 60 órában.

"Több mint 12 ezer sportolót várunk 27 sportágban, eddig 121 ország jelezte hivatalosan a részvételét, és a világ minden tájáról 20 ezer önkéntes is jelen lesz" - fejtette ki Oleg Matyicin. Hozzátette: 45 új vagy felújított létesítmény áll majd a résztvevők rendelkezésére, a 45 ezer férőhelyes futballstadiont és az uszodát áprilisban adják át.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Magyarország - amelynek eddigi összmérlege az Universiadékon 118 arany, 93 ezüst és 102 bronzérem - 21 sportágban képviselteti magát Kazanyban július 6-17. között, a csapatsportok közül férfi és női vízilabdában, valamint a női kosárlabdában.

Tóth Miklós, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke elmondta, a 2019-es Universiade megrendezésére - Brazíliaváros és Baku mellett - várhatóan jelentkező Budapest jó úton halad, ezt jelzi az elmúlt 30 évben Magyarországon lebonyolított tíz egyetemi világbajnokság, illetve hogy Győr lesz a 2017-es Európai Ifjúsági
velemenyezd, 2013. március 11. hétfő, 12:52
Universiade - Az elmúlt tíz év legjobb magyar szereplése
A magyar csapat beszámolója szerint a 26. nyári Universiadén a résztvevők száma először lépte át a 10 ezres határt, a több mint hétezer sportoló mellett ugyanis 3471 hivatalos személy (edző, kísérő, bíró) akkreditált az eseményre.

Az Universiadékon az alapprogramba tartozó sportágak mellett a szervezők a lehetőségeikhez mérten továbbiakat is felvehetnek, a kínai rendezők pedig nem fukarkodtak, csaknem olimpiai léptékűvé duzzasztották a műsort, 24 sportágban 306 aranyérmet osztottak ki, ez pedig szinte megegyezik az ötkarikás játékokon elnyerhető első helyek számával.

Az éremtáblázat élén hatalmas fölénnyel végzett Kína, amelynek versenyzői 75 alkalommal állhattak a dobogó legfelső fokára, s ez azt jelenti, hogy a házigazdák több aranyat nyertek, mint a második és harmadik Oroszország és Koreai Köztársaság összesen.

Magyarország az elmúlt tíz év legjobb szereplésének köszönhetően - az európai nemzetek között hetedikként zárva - az éremtáblázat 16. pozícióját foglalta el, megelőzve többek
velemenyezd, 2011. augusztus 23. kedd, 16:38
Népes magyar csapat utazik az Universiadéra
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szerdai sajtótájékoztatóján Hédi Csaba főtitkár elmondta, hogy ilyen népes magyar küldöttség még sosem vett részt tengerentúlon rendezett Universiadén. Mindez leginkább az állam és a Magyar Olimpiai Bizottság jelentős támogatásának köszönhető.

Az egyetemi és főiskolai sportolók világméretű seregszemléjén 24 sportágban összesen több mint 7000 versenyző méri össze tudását.

A MEFS vezetői konkrét elvárásokat nem fogalmaztak meg a magyar versenyzőkkel szemben, mert a mezőny erősségére csak a helyszínen derül fény. Vincze Pál alelnök-csapatvezető szerint jó eredmény elsősorban az úszó Cseh Lászlótól, a tornász Hídvégi Vidtől, a 400 m-es síkfutásban induló, junior Európa-bajnok Deák Nagy Marcelltől, továbbá a vívóktól és a férfi vízilabda-válogatottól várható. A Székely Bulcsú irányította pólós csapat keretébe amúgy négy olyan fiatal - Baksa László, Bundschuh Erik, Török Béla és Vámos Márton - is bekerült, aki részt vett a tavalyi zágrábi felnőtt
velemenyezd, 2011. augusztus 03. szerda, 14:10
Letették az esküt a nyári Universiadéra utazó magyar sportolók
A szerdai fogadalomtétel szövegét Szilvás Angéla aerobikversenyző és Cseh László úszó mondta el a Magyar Sport Házában megtartott ünnepségen.

Sárközy Tamás, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke a sportolókhoz intézett köszöntőjében hangsúlyozta: a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) rendkívül nagy támogatást nyújtott ahhoz, hogy 103 versenyzőből és mintegy 40 sportvezetőből álló küldöttség utazhasson ki a Hongkongtól nem messze, Dél-Kínában sorra kerülő 26. nyári Universiadéra. Az elnök sok sikert kívánt a sportolóknak, majd emlékeztette őket arra, hogy egykor olyan nagy magyar egyéniségek is nyertek Universiadét, mint Puskás Ferenc labdarúgó és Papp László ökölvívó.

Molnár Zoltán, a MOB főtitkára beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar egyetemi-főiskolai sport a magyar olimpiai mozgalom szerves része, és hasonlóan tekintélyes múlttal rendelkezik. "Korábban volt olyan Universiadé, amelyen a magyar delegáció nyerte a legtöbb érmet - mondta Molnár. - Természetesen
velemenyezd, 2011. augusztus 03. szerda, 11:49
Képek, videók
Téli Universiade 2007 Tor
fehertoll46
2007. október 10. szerda, 11:00
Téli Universiade07 Torino
fehertoll46
2007. október 10. szerda, 10:48
Universiade 07 Torino
fehertoll46
2007. október 10. szerda, 10:42
testnevelés.gif
aranyosmagdika
2011. április 27. szerda, 21:21
Kiss Ádám-Showder Klub
vickykecycca
2009. december 25. péntek, 17:24
Kiss Ádám
csakobea
2009. május 17. vasárnap, 08:53
Egyetemi nóta 01.jpg
chillik
2017. december 15. péntek, 05:15
Egyetemi nóta 02.jpg
chillik
2017. december 15. péntek, 05:14
Az egyetemi körben 01.jpg
chillik
2017. november 28. kedd, 05:02
Az egyetemi körben 02.jpg
chillik
2017. november 28. kedd, 05:02
Agárdi, egyetemi oktató
furaila
2017. május 11. csütörtök, 04:06
Egyetemi-évek-alatt-a- vil
menusgabor
2015. szeptember 15. kedd, 20:58
Egyetemi könyvtár, Kolozs
06mohild
2013. szeptember 27. péntek, 06:57
Egyetemi parkban
taenci
2013. szeptember 16. hétfő, 16:14
Az egyetemista.jpg
pacsakute
2013. február 07. csütörtök, 19:54
Címkék
Tóth László, Európa-bajnok Deák Nagy Marcelltől, ötkarikás játékokon, Dél-afrikai Köztársasággal, dobogó legfelső, mezőny erősségére, Európai Ifjúsági, Magyar Olimpiai Bizottság, Vincze Pál, Cseh Lászlótól, egyetemisták olimpiájának, Kiss Ádám, uszodát áprilisban, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Burján Csaba, Tatár Köztársaság,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.