Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 19:29 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Schmidt Mária: az I. világháború mindent megváltoztatott Európában
voltak képesek, így a súlyos áldozatok árán kivívott győzelem alig negyed századig tartó fegyverszünetté zsugorodott.

Schmidt Mária közölte, a régi rend összeomlása után két lehetőség közül lehetett választani: a Thomas Woodrow Wilson elnök által képviselt amerikai út és a bolsevikok lenini utópiája közül.

A 20. század "százéves" háborúja végül 1989-1990-ben az Egyesült Államok győzelmével, a Szovjetunió összeomlásával és Európa egyesítésével zárult - mondta a főigazgató.

Megjegyezte: ugyanakkor a Nyugat azon hozzáállása, miszerint nyugatosítania, vagyis civilizálnia, demokratizálnia kell a kelet- és délkelet-európai, ázsiai vagy afrikai országokat, a 21. században sem módosult.

Schmidt Mária szólt arról is, hogy az egykori győztesek jogutódai újabban a nemzetállamokat teszik felelőssé a 20. század háborúiért. Korunk fő rákfenéjeként tekintenek a nemzeti szuverenitásra, és az azt tápláló nacionalizmusra, pedig a történelem során a birodalmak több terület- és nyersanyagszerző háborút
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 13:52
Elővigyázatosnak és virrasztónak lenni
magatartással észrevesszük felebarátunk könnyeit és szükségleteit, és felismerhetjük emberi és lelki képességeit, jó tulajdonságait is. A figyelmes ember a világ felé is nyitott, igyekszik szembeszállni a benne uralkodó közönnyel és kegyetlenséggel, de tud örülni a szépségeknek és értékeknek, amelyek szintén fellelhetők benne, és óvni is kell őket.
- Az a virrasztó ember, aki elfogadja a felszólítást az ébrenlétre, vagyis aki nem engedi, hogy elnyomja a csüggedés, a reménytelenség, a csalódás álma; ugyanakkor elutasítja a világot elborító rengeteg hiábavalóság csábítását, amelyek érdekében nem egyszer feláldozzuk személyes és családi életünk idejét és boldogságát.
Az Úr megmutatja nekünk a helyes utat, a hit útját, a szeretet útját, mi viszont máshol keressük boldogságunkat.
- Elővigyázatosnak és virrasztónak lenni: ez az előfeltétele annak, hogy tovább ,,ne tévelyegjünk messze az Úr útjaitól", elveszve bűneinkben és hűtlenségeinkben. Ez az előfeltétele annak, hogy meg tudjuk
maroka, 2018. december 03. hétfő, 10:05
5. Hirtelen halált halt Bubik István
Volkswagenje, amin még dolgoztak volna. A baleset után is ott lifegett a figyelmeztető cédula a kormányon, hogy mire vigyázzon, mert azzal még baj van.
Ja, és ugyanaz volt a kis bogaras autójának szerelője, mint a Gyurcsány mellett 2006-ban hűségesküt tevő Szabados Ákos polgármesternek- és országgyűlési képviselőnek...
https://hirkozpont.magyarorszag.hu/hirek/bizalmi20061006.html

Egyébként, itt Pesterzsébeten, a polgármester - évtizedek óta - nagy bogaras gyűjtő hírében áll. Ugyanakkor, senkinek nem tűnik föl, hogy miből telik neki a muzeális bogárhátúra? Mert-hogy neki nem csak az az egy kocsija van... és nem azzal közlekedik, az is biztos! Az csak a gyűjteményének tartozéka.
http://s9.images.www.tvn.hu/2016/11/29/14/59/www.tvn.hu
_90426e13c888d6256d8650739c8e13bc.jpg

*
Gondolom, Bubik István akkor verte ki végképpen a biztosítékot, amikor kijelentette a Hír TV-ben 2004. október 23-a előestéjén, hogy:
- ,,... figyelmezzetek az írókra
furaila, 2018. november 28. szerda, 16:25
CIB Bank: idén már alig lassul a gazdasági növekedés
A külső környezet alakulását és az uniós támogatások várható felhasználását egyaránt figyelembe véve 2019-ben elkerülhetetlennek tűnik a GDP-növekedés lassulása. A 3-3,5 százalék közé várható érték azonban nem áll távol a megelőző öt év átlagától - fejtette ki Trippon Mariann, a CIB vezető elemzője az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Jövőre is a belső felhasználás, főleg a lakossági fogyasztás és a beruházások diktálja majd a növekedés tempóját, 2020-tól viszont a belső kereslet gyengülésével párhuzamosan újra a nettó export járulhat hozzá pozitívan a növekedéshez - vélekedett a szakértő.

A CIB Bank november eleji előrejelzése szerint a korábban prognosztizáltnál néhány tized százalékponttal magasabb, 2,9 százalékos lehet az infláció idei éves átlaga. Az elmúlt hónapokban a fogyasztói árindex tartósan átlépte a 3 százalékos küszöböt, októberben megközelítette a 2-4 százalékos jegybanki célsáv felső szélét. A gazdaságban fokozatosan, de egyértelműen erősödik az inflációs nyomás, amit
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 13:58
Emberi Méltóság Központ: jelenjen meg a családi életre nevelés a Nemzeti alaptantervben!
Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója, a CitizenGo civil szervezet vezetője arról beszélt, hogy egyre több iskolai program foglalkozik a párkapcsolattal, de szükségesnek látják, hogy ezt kicsit jobban szabályozzák.

A gyerek első számú nevelője a szülő, ugyanakkor fontos, hogy az iskolában is szóba kerüljön a téma, de a családi életre nevelésnek a szülővel együtt kell történnie - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy nem szeretnék, ha az osztályfőnöki óra terhére vagy plusz óraszámban jelenne meg a téma.

Közölte, a petíciót azért címezték Kásler Miklós miniszternek, mert egyetértenek a kormány családokat erősítő törekvéseivel.

Elmondta azt is, hogy eddig már csaknem tízezer aláírást gyűjtöttek össze, de a lehetőség továbbra is nyitott, a https://www.citizengo.org/hu/166304-csaladi-eletre-neveles-jelenje n-meg-nat-ban vagy a https://meltosag.hu/2018/10/25/a-csaladi-eletre-neveles-legyen-a-k ozoktatas-resze/ oldalon még lehet csatlakozni a kezdeményezéshez.

Rétvári Bence azt
velemenyezd, 2018. november 20. kedd, 11:55
Az imádság helye
felett, és nem hajlandók visszavenni a hangerőből.
Napjaink evangélistái döbbenettel beszélnek a kommunizmus hatalmáról, de egy szót sem szólnak a római katolicizmus fenyegetéséről. Egy nap sem kellene hozzá, és Amerika egyik partjától a másikig felhördülne, ha egy Szentlélekkel felkent prédikátor rágalmazni merészelné a Római Katolikus Egyházat! Nálunk, Angliában még rosszabb a helyzet. Nemzeti indulatokat szítunk a kegyetlen és barbár (valóban gonosz) Mau Mau ellen, a Római Katolikus Egyházzal ugyanakkor bájologunk és cimborálunk. Az emberi lelkeket kábító papok, a bálványimádó misék, a Máriához szálló, s a Golgotát nagy ívben kikerülő imádságok, és a szerencsétlen embermilliók, akik éltükben és holtukban is Lucifer legnagyobb csalásának áldozatai, úgy tűnik, nem indítanak bennünket könnyes közbenjárásra és Isten szerinti féltékenységre, amint az Illéssel hasonló körülmények között történt. Az ellenség árvízként lepett el bennünket. Hát nincs egyetlen Lélekkel teljes hírvivő sem, aki magára öltené
kalmanpiroska, 2018. november 15. csütörtök, 14:00
Amikor négy birodalom omlott össze
halt meg járványok, főként az 1918-19-es spanyolnátha miatt és éhezés következtében.

Wikipédia


A harcok során vetették be először a tankot és a vegyi fegyvert, valamint nagy számban harci repülőgépeket és tengeralattjárókat.

A háborúban négy birodalom omlott össze: a német, az osztrák-magyar, az orosz és az oszmán, ezek romjain ugyanakkor Finnországgal, a balti államokkal, Lengyelországgal, Ausztriával, Magyarországgal, Csehszlovákiával és a későbbi Jugoszláviával kilenc "új" állam jött létre. A háborút követő béke egyik nagy vesztese Magyarország lett, amely elvesztette területének és lakosságának kétharmadát, és hárommillió magyar került kisebbségként az új határokon
menusgabor, 2018. november 11. vasárnap, 21:00
Szép napot mindenkinek!
című verse: egyfajta vélemény a totális diktatúráról. 1956: Kézfogások című kötet.

Az utolsó évtizedekben átalakul a költészete: meditáció, meditálás kap nagy szerepet: gyakori téma az élet-halál kérdése. Tömörebb, bonyolultabb mondatfűzés figyelhető meg a költeményeiben. Feszültség, drámaiság, zaklatottság uralja a verseket. Műfaji változatosság: szonett, óda, hosszúvers, prózavers, képvers.

Egy mondat a zsarnokságról

A vers 1956 nemzeti dala, egyfajta kordokumentum. Ugyanakkor a versnek a tárgya: minden kor zsarnoksága. A mű mintája Eluard A szabadság című költeménye. Formája litániára emlékeztet. Rendkívül monoton a versépítkezés.
A vers címe: Témamegjelölő, egy elvont fogalmat definiál a költő. Szerkezete: Egyetlen több-szörösen összetett mondtat, melynek az alapmondata: Hol zsarnokság van ott zsarnokság van. Történelmi háttere az 50-es évek. A zsarnokság évei, ez a Rákosi-korszak.
A vers szerkezete:

A vers első fele: A zsarnokság jellemzői és a XX
kirscha, 2018. november 02. péntek, 08:28
Újra kiadták Tőkéczki László Tisza Istvánról írt kötetét
ezekhez minden körülmények között ragaszkodott.

Olyan személyiséggel ismertet meg a könyv, amely méltán tart igényt megbecsülésünkre, ezért nem csoda, hogy a 2010-es első kiadás elfogyott - fűzte hozzá.

A főigazgató felvetette, érdemes végiggondolni, miért gyűlölték Tiszát már kortársai is, és miért nem tudott ebből a negatív megítélésből az elmúlt 30 évben sem kikerülni.

Mint mondta, ennek az lehet az oka, hogy Károlyi Mihályt a baloldali történelemszemlélet egyfajta origónak tekinti, ugyanakkor, annak, hogy Károlyi megítélése pozitív maradhasson, előfeltétele, hogy Tiszát "lerántsák a porba", és az "ősmaradiság" képviselőjének állítsák be.

Emellett - tette hozzá - 1945-1990 között az emberek minden nap megtapasztalták a szabadság hiányát.

Tisza István idején viszont a szabadság minden formája virágzott Magyarországon, ezért kellett Tisza Istvánt olyan negatív jelzőkkel körülbástyázni, mint feudalizmus, reakció, maradiság - mondta Schmidt Mária.

"Egy szétesett kornak a
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 17:01
Gyásznap, október 26. 1990-2018
csak meg a huszonnyolcból.Most látom, az pont a fele. 50 %. Az mégsem olyan rossz. Vagy mégis?!
Most közlöm a beszédmondók listáját. Érdekesség, hogy megvannak az 1989-esek is, bár, az még nem volt hivatalosan Gyásznap.És még egy érdekesség, hogy pont az első hivatalos Gyásznapon a beszédmondók nem jelentek meg, kivéve Orbán Viktor Fidesz frakcióvezetőt, aki viszont csak a Városháza erkélyéig jutott, mert ugye a taxisblokád miatt igyekezett vissza Budapestre, így az emlékhelyre nem ment ki. Ugyanakkor az ő neve a hivatalos meghívón nem is volt rajt, úgy bélyegezték bele külön. Helikopterrel érkezett és távozott is. Nagyon szívesen elbeszélgetnék vele ezen emlékeiről.

És akkor íme a lista:

1989. Csurka István, (1934-2012) MDF elnökségi tag, író
és Balogh Sándor történész
33 év után az első tömeges megemlékezés a sortűz helyszínén

1990. Orbán Viktor, FIDESZ frakcióvezető
(A már
azenujsagom, 2018. október 27. szombat, 06:21
Világháborús centenárium - A hősökről megemlékező bélyegsorozatot mutattak be
utat mutat a ma élőknek, hűen bizonyítja, hogy voltak és vannak hősök, akik fontosnak tartják hazájukat, népük szabadságát és biztonságát. A jövőben is szükség lesz rájuk - tette hozzá. Van kire felnézni, léteznek példaképek - hangoztatta.

Kijelentette, hogy a küzdelmek nem voltak hiábavalók, mert Magyarország megmaradt magyarnak. Elkötelezettek azért, hogy ez továbbra is így legyen - jegyezte meg.

Emlékezni kell arra a bátorságra, amellyel a katonák életüket áldozták a hazáért. A ma élők ugyanakkor nem csupán fegyverrel tudják az ország érdekeit szolgálni, hanem vállalatoknál dolgozva is - mondta Benkő Tibor.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a centenáriumi emlékbizottság tagjaként hangsúlyozta, a szervezet célul tűzte ki, hogy méltó módon megőrzi minden magyar hős emlékét, ezért vetélkedőket és egyéb országos akciókat is szervezett.

Kiemelte, hogy Magyarország történetében soha nem volt annyi katonai áldozat, mint az első világháborúban: a
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 20:14
Birkózó-vb - Barka és Sastin győzelemmel kezdett
erejével nincs probléma, ám a birkózó mozdulatok kicsit megkoptak, s mivel kevés versenyen tudott indulni, nem is jöttek vissza tökéletesen. A selejtezőben aztán a birkózó mozdulatok is összeálltak a meccs végére, addig ugyanis több csípődobással is próbálkozott rosszul, az egyik ilyen miatt pedig hátrányba is került. Az első három perc végén ugyan egy intéssel még ő vezetett (1-0), a második szakaszban azonban a fogásából dobás közben csúszott ki ellenfele, aki szépen kontrázott és levitte őt. Sastin ugyanakkor jól reagált, és gyorsan visszafogott, ellenfele mögé került, amiért egy pontot kapott.

A 2-2 még a dél-amerikainak volt jó, ám nem sokáig bizakodhatott, mert az utolsó percben Sastin szépen mögé került, majd egy fejelés miatt büntetőponttal is sújtották ellenfelét, így a magyar birkózó5-2-es sikerrel jutott tovább. A nyolcaddöntőben a japán Jakavaj Jukako lesz az ellenfele.

A szerdai programban később Szmolka Nikoletta (72 kg) a vigaszágon szerepel, míg Köteles Alexandra (50 kg) és Dénes
velemenyezd, 2018. október 24. szerda, 11:36
1/162
Képek, videók
Schmidt Katának 2013.
dnemethk
2016. január 03. vasárnap, 12:41
77. Schmidt Kata.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:55
307. Schmidt Erika.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 22:00
729. Schmidt Gyöngyi.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 14:30
SCHMIDT EMIKE
1vargaildyko
2015. március 10. kedd, 11:17
Schmidt és Császár fekete
rozsmalom
2011. június 06. hétfő, 16:36
Schmidt Vera 29.jpg
farkas1945
2011. március 11. péntek, 14:11
Schmidt Vera,énekesnö.jpg
farkas1945
2010. november 05. péntek, 15:14
Schmidtné Erzsi.jpg
takacsjozsefne
2009. október 16. péntek, 16:04
Schmidt Antal.JPG
takacsjozsefne
2009. október 14. szerda, 13:39
Schmidt Péterné.JPG
takacsjozsefne
2008. október 29. szerda, 21:23
Schmidt Erzsi
takacsjozsefne
2008. szeptember 24. szerda, 18:16
ahogy megváltoztatod.jpg
sz719eszter
2018. november 02. péntek, 13:37
megváltoztatod.gif
szuszimama
2012. szeptember 01. szombat, 19:52
Címkék
Schmidt Mária, külső környezet, inflációs nyomás, japán Jakavaj, ország érdekeit, Köteles Alexandra, negatív megítélésből, Bubik István, sortűz helyszínén, hősökről megemlékező, zsarnokság jellemzői, helyes utat, figyelmeztető cédula, Szmolka Nikoletta, Benkő Tibor, későbbi Jugoszláviával,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.