Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 05:07 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A tagországok közötti megkülönböztetés felszámolása lesz a román uniós elnökség fő célja
részletezve pedig Dancila arra helyezte a hangsúlyt, hogy az EU "nagy családjának" minden tagja tiszteletet, méltányos bánásmódot érdemel, egy ilyen közösségben nem lehet elfogadni a kettős mércét.

Dancila szerint a román uniós elnökség négy pillérre - a konvergenciára, a biztonságra, az EU globális szerepére és az európai értékközösségre - alapoz. Az unió biztonságának növelése érdekében Bukarest a kibervédelem, a külső határok védelme és a terrorizmus leküzdése terén szeretne előrelépést elérni, ugyanakkor új megoldásokat akar keresni a migrációs válság kezelésére, tekintettel arra, hogy ebben a kérdésben nem sikerült eddig egységes álláspontot kialakítaniuk az uniós vezetőknek.

A belpolitikai feszültségekre utalva Dancila megerősítette, hogy Románia felkészült az EU tanácsa soros elnökségének ellátására, ugyanakkor visszafogottságra és méltóságteljes viselkedésre intette politikustársait, azt kérve tőlük, hogy tegyék félre fél évre önös érdekeiket, és ne veszélyeztessék az ország külföldi
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 16:32
Schmidt Mária: az I. világháború mindent megváltoztatott Európában
voltak képesek, így a súlyos áldozatok árán kivívott győzelem alig negyed századig tartó fegyverszünetté zsugorodott.

Schmidt Mária közölte, a régi rend összeomlása után két lehetőség közül lehetett választani: a Thomas Woodrow Wilson elnök által képviselt amerikai út és a bolsevikok lenini utópiája közül.

A 20. század "százéves" háborúja végül 1989-1990-ben az Egyesült Államok győzelmével, a Szovjetunió összeomlásával és Európa egyesítésével zárult - mondta a főigazgató.

Megjegyezte: ugyanakkor a Nyugat azon hozzáállása, miszerint nyugatosítania, vagyis civilizálnia, demokratizálnia kell a kelet- és délkelet-európai, ázsiai vagy afrikai országokat, a 21. században sem módosult.

Schmidt Mária szólt arról is, hogy az egykori győztesek jogutódai újabban a nemzetállamokat teszik felelőssé a 20. század háborúiért. Korunk fő rákfenéjeként tekintenek a nemzeti szuverenitásra, és az azt tápláló nacionalizmusra, pedig a történelem során a birodalmak több terület- és nyersanyagszerző háborút
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 13:52
Szíria - Erdogan: Törökország néhány napon belül hadműveletet indít az Eufrátesztől keletre tevékenykedő kurd m
megtette az előkészületeket.

Washington az Iszlám Állam nevű terrorszervezet maradék állásainak felszámolására hivatkozva látja el fegyverekkel és képzi ki az YPG-t Szíria északkeleti részében. Az Iszlám Állam egyik utolsó zárványa Szíria északi részén, az Eufrátesz folyótól keletre, az iraki határ közelében tartja állásait, melyet a nyugati koalíció minél előbb szeretne felszámolni.

Erdogan beszédében úgy vélekedett, hogy az Iszlám Állam már nem jelent veszélyt Szíriában.

A török elnök ugyanakkor hangsúlyozta: mindezek ellenére Törökország stratégiai partnerét látja Washingtonban. "Nem szabad hagynunk, hogy azok a mély nézeteltérések, amelyek a Törökország szempontjából túlélési ügyként kezelt Szíria-politikában húzódnak az Egyesült Államok és Ankara között, a jövőben együttműködések gátját állják" - fogalmazott.

Erdogan a közelmúltban már többször kilátásba helyezte, hogy országa újabb hadműveleteket indíthat az Eufrátesz folyótól keletre fekvő, kurdok lakta vidéken. Sajtóértesülések
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 13:11
A Pannon Egyetem a világ 150 legjobb vegyészmérnökképző intézménye között
Az egyebek mellett a tudományos publikációk számának és tudományos értékének figyelembevételével összeállított nemzetközi lista szerint vegyészmérnöki tudományterületen a Pannon Egyetem egyedüli magyar és legjobb kelet-európai egyetemként került a világ legjobb képzőhelyei közé.

Az intézmény az MTI-hez eljuttatott közleményben az oktatás színvonala mellett az elért kutatási eredményeknek, a tudományos publikációk kimagasló számának és minőségének, valamint a kiterjedt és hatékony vállalati együttműködéseinek tulajdonítja a sikert.

Ez az eredmény jó példát mutat és mércét állít "a magyarországi és a kelet-európai felsőoktatási tér többi, vegyészmérnöki képzésben érintett szereplőjének, ugyanakkor egyértelmű és fontos visszajelzés a hazai vegyipari cégeknek" - idézi a közlemény a brit vegyészmérnöki kamara által is akkreditált intézmény rektorát, Gelencsér Andrást.

Az oktatói és kutatói eredményekhez jelentős mértékben hozzájárulnak az egyetem szakmai együttműködő partnerei - a BorsodChem
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 07:05
Az ukránok csaknem kétharmada negatívan viszonyul a hadiállapot bevezetéséhez
Oroszországot agresszornak tekintik. A hadiállapotról hozott döntés támogatottsága a nyugati országrészben a legmagasabb, 44 százalékos, az ország középső részében 39, a déli megyékben 24, míg Kelet-Ukrajnában a legalacsonyabb, 14 százalékos. A családi körben ukránul beszélők körül 45 százalék, míg az oroszul beszélők 17 százaléka helyesli. A férfiak körében némileg nagyobb a támogatottsága (38 százalék), mint a nőkében (28 százalék).A megkérdezettek jelentős többsége, 69 százaléka véli ugyanakkor úgy, hogy a hadiállapot kihirdetése megkésett döntés volt, szerintük már 2014-ben, a Krím félsziget Oroszország általi megszállásakor és a Donyec-medencei fegyveres konfliktus kirobbantásakor be kellett volna vezetni.

Eredetileg Petro Porosenko elnök 60 napra javasolta a hadiállapot bevezetését a parlamentnek, később módosította 30 napra. A felmérésben részt vevők csaknem kétharmada nem zárta ki, hogy Porosenkónak a jövő március végére kiírt elnökválasztás elhalasztása lehetett ezzel a
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 14:03
ITM: az okosváros-fejlesztéseket a kormány kiemelten kezeli
életteret kell létrehozni számukra. Az okosváros-fejlesztésekben az államnak részt kell vállalnia, ami alapvetően önkormányzati feladatokat érint.

A Digitális Jólét Program (DJP) 2.0 határozza meg az okosváros-modellel kapcsolatos feladatokat - tette hozzá.

Szigeti Ádám elmondta: a korábbi e-Magyarország pontok most alakulnak át országszerte Digitális Jólét Pontokká, ahol helyben koordinálják az okos területfejlesztéseket. Az okosváros program nem csak nagyvárosi méretekben valósítható meg, ugyanakkor nincs egységes, mindenhol alkalmazható modell, mindenhol egyedi megoldást kell kidolgozni. Kitért arra, hogy a DJP a Civitas Sapiens műhellyel együttműködésben valósít meg a fejlesztéseket, a mintaprojektek 2019-ben indulhatnak el.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes tájékoztatott arról, hogy Budapest Kelet-Közép-Európa legélhetőbb városa, a régióból egyedüliként szerepel nemzetközi rangsorban, amit az Economist Intelligence Unit készített. A Budapest okos város jövőképe alapján élhető,
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 12:06
Francia zavargások - Összecsapások voltak Párizs belvárosában, vidéken békések a tüntetések
A múlt szombathoz képest nyugodt délelőtt után a francia főváros különböző helyszínein, a Champs-Elysées sugárút közelében, az avenue Hoche-on, az avenue Marceau-n, a boulevard Haussmannon, az Opera környékén sárga mellényt, bukósisakot és szemüveget viselő 10-12 fős csoportok kerültek összetűzésekbe rohamrendőrökkel, akik könnygázzal oszlatták az embereket és vízágyúkat is bevetettek a randalírozókkal szemben. A környéken rongálások is történtek, kirakatokat törtek be, több helyen az utcaköveket is felszedték.

Korábban mintegy 1500 sárgamellényes nyugalomban tüntetett a Champs-Elysées sugárúton, de délután ott is állandósultak az összecsapások a rendőrök és az őket petárdákkal és egyéb tárgyakkal dobáló tüntetők között. Fosztogatók is megjelentek a sugárúton, akik erővel leszedték a palánkokat a bedeszkázott üzletek kirakatairól. Többen barikádokat próbáltak építeni, aminek megakadályozására a csendőrség Párizsba vezényelt páncélosait is bevetette a rendőrség.

Mindeközben a főváros keleti
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 16:27
Ankarában tárgyal az Egyesült Államok szíriai különmegbízottja
Törökországot Sedat Önal külügyminiszter-helyettes képviseli. A találkozón részt vesz még Joel Rayburn amerikai külügyi államtitkár, valamint más amerikai és török illetékes minisztériumi, illetve katonai tisztségviselők is. A hírtelevízió értesülése szerint Jeffrey később Ibrahim Kalin török elnöki szóvivővel is találkozik.

Az NTV úgy tudja, hogy az egyeztetés egyik fő témája az Eufrátesz folyótól nyugatra elterülő szíriai Manbídzs körzet helyzete, amelyet az Ankara által terrorszervezetnek tartott, ugyanakkor a Washington által fegyverekkel is támogatott kurd milícia, a Népvédelmi Egységek (YPG) tart fennhatósága alatt.

Bár Törökország korábban többször kilátásba helyezte, hogy hadműveletet indíthat az YPG ellen Manbídzsban, Washington és Ankara június elején végül jóváhagyta azt a közös ütemtervet, amelynek értelmében az YPG ki fog vonulni a térségből, majd az amerikai és a török hadsereg együttesen látja el a terület ellenőrzését, míg meg nem alakul a helyi közigazgatás. Az amerikai és a török
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 16:11
Moody's: robusztus növekedés és csökkenő külső sérülékenység támasztja alá a magyar adósprofilt
A globális hitelminősítő "Baa3" szintű, befektetési ajánlású besorolással tartja nyilván a hosszú lejáratú magyar államadósság-kötelezettségeket. Az osztályzatra stabil kilátás érvényes.

Pénteken bemutatott 29 oldalas tanulmányában a cég hangsúlyozta, hogy a külső sérülékenység mérséklődése a külső sokkokkal szembeni ellenállási kapacitást is erősítette. A Moody's szerint ugyanakkor a magyar államadós-profilt terhelő tényezők között szerepel a még mindig meglehetősen magas államadósság-ráta, amely 2017 végén a hazai össztermék (GDP) 73,3 százalékának felelt meg.

A Moody's várakozása szerint a magyar gazdaság erőteljes nominális növekedése ellenére jövőre is csak fokozatosan csökken az államadósság-ráta. A cég 2019-ben valamivel 70 százalék alatti GDP-arányos magyar államadósság-rátát vár, megjegyezve, hogy ez is jóval magasabb az azonos besorolási sávban szereplő más szuverén adósok jellemző értékénél.

A cég továbbra is a magyar gazdaság robusztus, jóllehet lassuló növekedését
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 15:11
Orbán: vérfrissítés kell az Európai Parlamentben
"Látom rajtuk a ciklus végi fáradtság jeleit", de a jövő évi EP-választás után lesznek új képviselők, és "szerintem javulni fog a demokrácia minősége" - fogalmazott a kormányfő.

Az úgynevezett migránsvízum kérdésében Orbán Viktor azt mondta: "elég vicces", hogy egy ügyben addig kell újra és újra szavazni, amíg a bürokraták szerint helyes eredmény meg nem születik.

Feltette ugyanakkor a kérdést, hogy miért tűrik el ezt az EP-képviselők, akiktől az emberek azt várják, hogy álljanak ki az őket odaküldők érdekei mellett. "Próbálnék én itt, a magyar parlamentben ilyeneket csinálni, nem csak az ellenzék, de még a saját frakciótagjaim is fellázadnának" - tette hozzá.

Semmilyen demokrácia sem tökéletes, a magyar sem, de a brüsszeli még messzebb van ettől - fogalmazott.

A Guy Verhofstadttal, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége EP-frakciójának vezetőjével fennálló vitára úgy reagált: ez jól rátapint a nyugat-európai és közép-európai országok demokráciája közötti különbségre. "Nekik egy
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 09:31
Kercsi incidens - Ukrajna nyugati szomszédaitól kért segítséget a határvédelem erősítésére
A tisztségviselő elmondta, hogy levelet írt a magyar, a szlovák, a lengyel és a román határőrség vezetőinek. Ebben arra kérte őket, hogy mivel Ukrajna határőrszolgálatának az ukrán hadihajókat ért november 25-i fekete-tengeri orosz támadást miatt erőket kellett átcsoportosítania a keleti és a déli országrészekbe, így valamelyest meggyengült a védelme nyugati határain.

Cihikal ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az Európai Unió tagországaiból is beléphetnek viszont Ukrajnába olyan orosz vagy más állampolgárságú személyek, akik az orosz titkosszolgálatoknak dolgoznak.

Dmitro Huculjak, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője keddi sajtótájékoztatóján eközben arról számolt be, hogy katonai hírszerzési információk szerint az orosz katonai vezetés úgynevezett állandó harckészültséget rendelt el a megszállt ukrajnai területeken lévő, az orosz fegyveres erők 1. és 2. hadtestéhez tartozó alakulatainál. A szóvivő szavai szerint a korábban kiadott eltávozási engedélyeket visszavonták, és "intenzíven
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 14:42
Kercsi incidens - Szakértő: mindkét féltől lehet még provokációra számítani
tűnik, hogy az Ukrajna tíz leginkább veszélyeztetettnek tartott megyéjében bevezetett december 26-ig érvényben lévő hadiállapotot meg fogják hosszabbítani. Akár az is lehetséges, hogy a jövő tavaszi választást sem tartják meg, vagy nem az egész országban.

Kis-Benedek József szerint Oroszország és Ukrajna között politikai konfliktus van, amelyet nem katonai eszközökkel kellene megoldani. Kérdésre válaszolva azt mondta, egyik félnek sem érdeke, hogy a "hűvös konfliktusból forró konfliktus" legyen. Ugyanakkor megjegyezte: ha muszáj, az oroszok képesek arra, hogy a keleti szakadár területeket ténylegesen elfoglalják.

A szakértő azt mondta: a következő időszakban mindkét féltől lehet még provokációra számítani. Ha tárgyalnának, el lehetne kerülni a konfliktus éleződését, de ennek jelenleg nincs esélye.

November 25-én a Fekete-tengeren, a Kercsi-szoros közelében, a Krím partjaitól 13-14 tengeri mérföldre az orosz parti őrség tüzet nyitott három kisebb ukrán hadihajóra, amelyeket elfoglalt, a 24
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 21:37
1/525
Képek, videók
Megkülönböztetés
sanci81
2016. július 15. péntek, 18:29
Korlátok közötti.gif
pacsakute
2012. október 13. szombat, 19:54
390-450m közötti sziget
peterimajoridozsahe
2011. január 19. szerda, 11:44
250-270m közötti rész kés
peterimajoridozsahe
2011. január 19. szerda, 11:41
190-210 m közötti rész ké
peterimajoridozsahe
2011. január 19. szerda, 11:40
150-270m közötti rész kés
peterimajoridozsahe
2011. január 19. szerda, 11:39
100 t 860,840°közötti vas
vidorfodi
2010. október 26. kedd, 15:19
KUTYÁK KÖZÖTTI JÁTÉK
zsupe34
2008. szeptember 05. péntek, 17:15
Románia az uniós integrác
ibolya64
2007. június 25. hétfő, 21:15
Közösségben imádkozni
sacimama
2015. július 09. csütörtök, 12:04
Ima közösségben áldás
sacimama
2015. január 23. péntek, 00:12
Közösségben Jézussal
sacimama
2014. október 28. kedd, 23:37
Közösségben Istennel
sacimama
2014. július 09. szerda, 23:59
Zámen lak.közösségben
csalogany13
2009. október 05. hétfő, 17:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.