Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 23:05 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pünkösd vasárnapi szentmise a Szent Mihály Bazilikából
Pünkösd vasárnapi szentmise a Szent Mihály Bazilikából - Veszprém 05.31
A szentmisét bemutatta Dr. Udvardy György érsek, koncelebrál Nagy Károly apátkanonok plébános, Felker Zsolt káplán. Közreműködik a Szent Mihály kamarakórus Zsilinszky Cecília karnagy vezényletével.

Videó
maroka, 2020. május 31. vasárnap, 16:37
Udvardy György: gondolatai
Udvardy György érsek: Nekem az a feladatom, hogy azokat a hivatásokat, melyekkel a Szentlélek meg akarja ajándékozni az egyházmegyét, felismerjem és támogassam.
Ferenc pápa a hónap elején közzétette májusi imaszándékát: arra kér mindenkit, hogy ebben a hónapban a diakónusokért imádkozzunk. Udvardy György veszprémi érsekkel, pécsi apostoli kormányzóval, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökhelyettesével beszélgetünk az állandó diakónusokról.
hirdetés
-Érsek atya az elmúlt évben két jelöltet szentelt fel, idén várhatóan négy személyt szentel állandó diakónusnak a Pécsi Egyházmegye, egy főt a Veszprémi Főegyházmegye szolgálatára. Miért tartja fontosnak az ő szolgálatukat?
- A püspök egyik kiemelkedő feladta az, hogy a Szentlélek által adott karizmákat összefogja. Ez az Egyház ősi tapasztalatára épül. Magam is így tekintek az állandó diakonátus intézményére, szolgálatára. Időről időre változott, hogy mekkora hangsúlyt kaptak a diakónusok, a világegyházban ma sem egységes a
maroka, 2020. május 25. hétfő, 08:46
Ma ünnepli 60. születésnapját Udvardy György érsek
Imádság a főpásztorért.
A Pécsi Egyházmegye közös imádságra hív abból az alkalomból, hogy ma, május 14-én ünnepli 60. születésnapját Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó.
.............
A ma reggel bemutatott szentmisét Máger Róbert irodaigazgató-helyettes az egyházmegye főpásztoráért ajánlotta fel. Elmondta: ,,Kérjük az Úr Istent, hogy segítse dr. Udvardy György veszprémi érseket, pécsi apostoli kormányzót életében, apostoli szolgálatában, amellyel megajándékozta. Az Úr Isten kegyelme erősítse, támogassa mindig ebben a szolgálatban, melyet a rábízottak érdekében végez." Ezért ma imádkozzunk együtt a főpásztorért az alábbi imádsággal.

Imádság a főpásztorért
Mindenható örök Isten, állj főpásztorunk mellett áldásoddal, hogy Szent Fiadat képviselhesse számunkra: gyújtson lángra buzgalmával, szégyenítsen meg példájával, szívén hordozzon szeretetével, megerősítsen türelmével,
maroka, 2020. május 15. péntek, 10:08
Szentmise Húsvét 5. vasárnapján 05.10 Veszprém
Húsvét 5. vasárnapján szentmisét mutat be dr. Udvardy György érsek Boldog Gizella tiszteletére.

1. Videó

2. Videó

- Udvardy György érsek elmondta: ez a szentmise megerősítette abban, hogy Eucharisztia nélkül elgyengül az ember. A vele való találkozás örömet és reményt ad.
Boldog Gizellát, a Veszprémi Főegyházmegye társvédőszentjét ünnepelték Veszprémben, a Szentháromság téren, ereklyéjének jelenlétében május 10-én, vasárnap délelőtt. Közel két hónap után először mutatott be hívek jelenlétében szentmisét Udvardy György veszprémi érsek. Koncelebrált Takáts István érseki helynök, Nagy Károly címzetes apát, kanonok, fő székesegyházi plébános és Felker Zsolt káplán.
..............

.............
A szentmisén Porga Gyula,
maroka, 2020. május 11. hétfő, 16:54
Szentmise Veszprémből a Szentháromság térről 05.10
Húsvét 5. vasárnapján szentmisét mutat be dr. Udvardy György érsek Boldog Gizella tiszteletére

Videó

................

.............
Képen:" neve sincs asszony mondja a szentbeszédet"
...........
maroka, 2020. május 11. hétfő, 16:06
Keresztút Kertváros utcáin 2018 évben / részletek
Évek óta hagyomány, hogy a Pécs-kertvárosi plébánia közösségei az utcán járják végig Jézus nyomán a keresztutat. Minden stációt egy plébániai közösség vállalt, az utolsó állomáson pedig Udvardy György pécsi megyéspüspök vette vállára a kétméteres keresztet.

Videó
maroka, 2020. április 08. szerda, 16:27
Udvardy György érsek nagyheti üzenete
- Otthonainkban éljük meg Krisztus szeretetét - Udvardy György érsek nagyheti üzenete
Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó nagyhét alkalmával videóüzenetben tolmácsolta gondolatait a rábízott két egyházmegye hívei felé.
Egyházunk vezetésével elérkeztünk húsvét ünnepének a kapujához, a nagyhéthez, a szent hétnek a megünnepléséhez. Sok szép emlék van bennünk, hogyan szoktuk ünnepelni, mely napon milyen élmények érnek bennünket. S a húsvéti ünnep készületében vágyakozunk is ezekre az élményekre. Vágyakozunk a közösségi találkozásra, vágyakozunk az imákra, vágyakozunk arra, hogy testvérekkel együtt hallgassuk az Úr szent igéjét, hogy megtehessük azokat a gesztusokat, amelyek számunkra a nagyheti szertartásokat élővé, elevenné teszik. Mégis azt kell megállapítanunk, hogy az idei esztendőben a nagyhét ünneplése is másképp történik, mint ahogy azt megszoktuk, vagy számunkra az kedves, vagy ismerős. Így van ez az élet többi területén is, hiszen ez is a járvány, amit mi mindannyian
maroka, 2020. április 05. vasárnap, 23:27
Virágvasárnap Veszprém 04.05
Videó

Virágvasárnap szentmisét mutat be és barkát szentel dr. Udvardy György érsek a Boldog Gizella Szeminárium papnövendékeinek asszisztenciájával. A szentmisén koncelebrál Nagy Károly apát, kanonok, főszékes egyházi plébános és Felker Zsolt káplán. Közreműködnek és a passiót éneklik a Szent Mihály kórus tagjai.
maroka, 2020. április 05. vasárnap, 15:25
Ima az egyedülállókért, magányosokért
A Boldogasszony Imaszövetség tagjai hétfőnként az egyedülállókért, magányosokért imádkoznak, hogy legyen erejük rátalálni a nyitott ajtóra a ,,családegyházaknál" és annál a nagy egységnél, ami maga az Egyház.
Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó főpásztori felelősségétől indíttatva 2017 húsvétvasárnapján megalapította a Boldogasszony Imaszövetséget, amelynek célja a Pécsi Egyházmegye küldetésének erősítése mindennapi imádságok által. Az imaszövetség tagjai minden év húsvétján újítják meg elköteleződésüket.
Az egyházmegye a jelenleg kialakult helyzetben is arra biztatja az otthonaikban maradt testvéreket, hogy a személyes és a közösségért érzett felelősségüket vállalva naponta olvasva a Szentírást éljék meg az egységet az imádságban.
Udvardy György ezúton is nagy hálával mond köszönetet a több száz tag elmúlt években végzett szolgálataiért, mindennapi imáiért, mellyel hozzájárultak a Boldogasszony Imaszövetség küldetéséhez és az egyházmegye épüléséhez. Egyúttal az
maroka, 2020. március 31. kedd, 18:03
Veszprémi Érsekség szentmise 03.15.
Udvardy György érsek imádságos felajánlása Isten segítségéért nemzeti ünnepünkön.
Videó

.............

....................

- Udvardy György veszprémi érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) alelnöke március 15-én a veszprémi Szent Mihály fő székesegyházban imádságos fölajánlást végzett, Isten segítségét kérve a Veszprémi Fő egyházmegyéért, hazánkért és az egész világért a járvány mielőbbi megfékezése érdekében. A főpásztor Nagy Károly apát, kanonok plébánossal és Felker Zsolt káplánnal mutatott be szentmisét nagyböjt harmadik vasárnapján.
A szentmise kezdetén az érsek elmondta: ,,Sajátos körülmények között ünnepeljük most szentmiséinket, liturgikus alkalmainkat, nyilvánvalóan bízva mindvégig az Istennek
maroka, 2020. március 16. hétfő, 16:50
Jézus bátorít, hogy kéréseinkkel forduljunk az Atyához
Udvardy György érsek videoüzenete.
...............
Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó minden hónap első szombatján a Nagyboldogasszony Imaszövetség tagjaiért imádkozik és mutat be szentmisét. Ebből az alkalomból videoüzenetet küldött az imaszövetség tagjainak és az érdeklődőknek.
Udvardy György főpásztori felelősségétől indíttatva 2017 húsvétvasárnapján alakította meg a Boldogasszony Imaszövetséget, melynek elsődleges célja a Pécsi Egyházmegye evangéliumi küldetésének támogatása, ,,hogy a Gyűdi Boldogságos Szűz Mária közbenjárásával megerősítve egyre többen hordozzák közös ügyeinket imádságaikban".
Az alábbiakban Udvardy György érsek üzenetét olvashatják:
Keresztény életünk nagy ajándéka, hogy Jézus Krisztusban, az Isten Fiában megismerhetjük az igaz Istent, akit Atyaként tisztelhetünk, Atyának szólíthatjuk. Bátorságunk van ehhez, hiszen Jézus nekünk
maroka, 2020. március 05. csütörtök, 09:41
Isteni Irgalmasság-kegyképet áldottak meg Balatonfüreden
Udvardy György veszprémi érsek mutatott be szentmisét Dasek Viktor plébánossal együtt Balatonfüreden, a Krisztus Király-plébániatemplomban február 16-án, vasárnap. A főpásztor megáldotta a templom új, az Irgalmas Jézust ábrázoló kegyképét.
Dasek Viktor köszöntője után Udvardy György elmondta, az elmúlt hónapokban igyekezett megismerni a Veszprémi Főegyházmegye plébániáit. A különböző lelkipásztori tevékenységek kapcsán már ötven plébániát sikerült meglátogatnia, s a jövőben szeretne mindenhova eljutni.

Bővebben
maroka, 2020. február 18. kedd, 17:46
1/12
Képek, videók
Lagiewniki bazilikából
mecsery
2010. február 26. péntek, 05:21
Kijárat a Bazilikából
caris11935
2009. április 17. péntek, 08:41
Nyitó szentmise a Hősök t
furaila
2020. május 25. hétfő, 23:19
hívők a szentmisén0524.pn
maroka
2020. május 24. vasárnap, 19:12
ünnepi szentmise0412.jpg
maroka
2020. április 08. szerda, 17:49
szentmisénk0322_2.png
maroka
2020. március 22. vasárnap, 13:19
szentmisénk0322.png
maroka
2020. március 22. vasárnap, 10:15
otthoni_online szentmise0
maroka
2020. március 18. szerda, 18:21
vasárnapi szentmise0315.p
maroka
2020. március 13. péntek, 23:20
szentmisénk0301.jpg
maroka
2020. március 01. vasárnap, 23:22
szentmisénk0119_3.jpg
maroka
2020. január 20. hétfő, 10:26
szentmisénk0119_4.jpg
maroka
2020. január 20. hétfő, 10:26
szentmisénk0119_6.jpg
maroka
2020. január 20. hétfő, 10:24
szentmisénk0119.jpg
maroka
2020. január 19. vasárnap, 12:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.