Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 01:34 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ellenzék: ki kell hirdetni a klímavészhelyzetet
mondta, örömmel látják, hogy a Fidesz is megértette, a klímaváltozás ügyében az utolsó pillanatban vagyunk. Ha nem változtatunk, akkor nem lesz olyan jövő, amit meg lehetne élni - fogalmazott. Azzal érvelt: mivel a klímaváltozás elleni fellépés az élet szinte minden területét érinti, a döntéseket csak a legszélesebb társadalmi egyeztetés után lehet meghozni. Emiatt felszólította a kormányt, hogy indítson társadalmi vitát a klímastratégiáról, majd kezdje el az egyes ágazati klímastratégiák vitáit is.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese azt sürgette, hogy mondják ki: Magyarországot 2050-re klímasemlegessé kell tenni. Be kell zárni a Mátrai Erőművet, fel kell oldani a szélerőművekre kivetett "létesítési tilalmat", a napelemes rendszerek áfáját 27-ről öt százalékra kell csökkenteni és támogatni kell a lakossági energiatakarékossági beruházásokat - sorolta.

Nem szabad engedni, hogy az átalakulásnak a legszegényebbek és a középosztálybeliek legyenek a vesztesei, ezért igazságos átmenetre
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 14:22
Krónika 8. rész (kérdések, tárgysorozatba vételi kérelmek, bizottsági jelentések vitája, napirend után)
Párbeszéd: lesz-e érdemi nemzeti konzultáció a klímaváltozásról?

Tordai Bence (Párbeszéd) arról kérdezte az innovációs és technológiai tárca vezetőjét, lesz-e érdemi nemzeti konzultáció a klímaváltozásról.

Az ellenzéki politikus szerint a kormányzat csupán uniós kötelezettségként kezelte ezt a "valódi sorskérdést", és csak azért válaszoltak több százezren a kérdésekre pár nap alatt, mert a sajtó felfedezte a kérdőívet.

Schanda Tamás erre azzal felelt: a kormányzat saját honlapján tette közzé a kérdőívet, azt bárki kitölthette.

Mi nem a hisztériakeltésben, hanem a cselekvésben hiszünk - jelentette ki, hozzátéve, hogy Magyarország ezen a téren az utóbbi évben uniós szinten is példamutató lépéseket tett.

Tárgysorozatba vételi kérelmek

Ezt követően a parlament tárgysorozatba vételi kérelmek vitáját folytatta hét ellenzéki javaslattal kapcsolatban, amelyek a gerincvelő izomsorvadásban (SMA I) szenvedő gyermekek gyógyításáról, a túlmunkatörvény hatályon kívül helyezéséről, a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:42
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
rá a képviselő. Egyúttal feltette a kérdést, hogy a szociális dolgozók mikor sztrájkolhatnak.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt kérdezte, a képviselőnek mi a fontos, a béremelés vagy a sztrájk. Hozzátette, a sztrájktörvény keretei között mindenki sztrájkolhat.

A szakszervezetekkel legutóbb november 18-án tárgyaltak és valóban nem tudtak megállapodni az elégséges szolgáltatás mértékében, ezért azt a bíróság állapítja majd meg - közölte.

Párbeszéd az atlétikai világbajnokságról

Tordai Bence (Párbeszéd) azt mondta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester világossá tette, hogy a főváros milyen feltételekkel járul hozzá az atlétikai világbajnokság megrendezéséhez.

Teljesítik-e Budapest feltételeit ? - kérdezte a képviselő.

Nagy István agrárminiszter azt felelte, a kormány vállalja, hogy a főpolgármester kéréseit teljesíti.

Fidesz: romlott a közbeszéd és a közélet állapota

F. Kovács Sándor (Fidesz) azt mondta, hogy az önkormányzati választási kampány alatt kiderült, hogy
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 18:02
Fidelitas-kongresszus - Kövér: a fiatal nemzedéknek át kell vennie a magyar nemzetépítő politika stafétabotját
cipőkbe".

Szerinte lehet azon lamentálni, milyen morális, indulati elemek vezettek az ellenzéki összefogáshoz, de nem érdemes, mert arra kell készülni, hogy 2022-ben akkor is győzni kell, ha mindenhol egy az egyben áll egymással szemben egy fideszes és egy ellenzéki jelölt.

Úgy vélte: ekkor is kényelmesen, de sokkal nagyobb erőfeszítéssel lehet nyerni.

"Nekem már mindegy, nekem már a B-oldal forog", de nektek nem - fordult a kongresszus résztvevőihez, hozzátéve: "ha ezt elrontjuk 30 évig nézhetitek Tordai Bencét, mint ifjúsági minisztert, Karácsony Gergelyt, mint főpolgármestert és Cseh Katinkát, mint egészségügyi minisztert".

Kósa Lajos 2022-re "jó harcos kampányt" jósolt, és azt üzente a Fidelitas tagjainak: "nem kell betojni, jobbak vagyunk, erősebbek vagyunk, csak harcolni kell".

Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár egy verset olvasott fel a fiatalok gyerekvállalással és családalapítással kapcsolatos kétségeiről, azzal zárva beszédét:
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 19:22
MSZP, Párbeszéd: színvonalasabb oktatást, kevesebb terhet a diákoknak, tanároknak!
hogy ma már egyetemisták és szakképzettség nélküliek is taníthatnak.

A problémát rendszerszintűnek és országosnak nevezte, kifogásolva, hogy a pályán maradókat túldolgoztatják, a személyre szabott helyett pedig "egyenoktatást" vezettek be.

A szocialista párti politikus szerint tragédiához vezethet, sok ezer gyerek életét teszi tönkre, hogy esetleg iskolaérettségük hiányában is meg kell kezdeniük hatévesen tanulmányaikat. Azt sürgette, hogy ne vegyék el ezt a döntést az óvópedagógusoktól.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője azt mondta, a multinacionális cégek erőteljesebb közteherviselésbe vonásával lehetne előteremteni azt az évi mintegy 500 milliárd forintot, amivel Magyarország lemarad az OECD átlagától az oktatásra költött pénzek területén.

A diákok eredményei romlanak, miközben minden korábbinál több időt töltenek az iskolában - jelentette ki, hozzátéve, a tanárok átlagosan heti 56 órát dolgoznak, ami 40 százalékkal haladja meg a 40 órás munkahét teljesítményét.

Mindkét
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:59
Krónika 3. rész (kérdések)
Külügyminisztérium államtitkára elmondta: ez a magyar vasúti járműgyártás valaha volt legnagyobb projektje. A hitelszerződés aláírása az év végén várható, és legalább 50 százalék lesz a magyar származású termékek aránya a projektben, hiszen az Eximbank támogatásánál ez feltétel - magyarázta. Hozzátette: a legfontosabb, hogy a Dunakeszi Járműjavító a projekttel olyan piacokra juthat el, amelyekre más módon soha nem lenne lehetséges.

Párbeszéd: támogatja-e a kormány a multik adóelkerülésének megállítását?

Tordai Bence (Párbeszéd) arról érdeklődött: támogatja-e a kormány a nagy nemzetközi cégek adóelkerülésének megállítására irányuló uniós kezdeményezést, vagy a Fidesz az emberek helyett a nagytőke pártjára áll.

Hangsúlyozta: az adóelkerülések mértéke a közösségben évi 50-70 milliárd euróra rúg, ami körülbelül Magyarország éves költségvetésével egyenlő.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára úgy válaszolt: "az adókikerülés az agresszív adótervezés háttérbe szorítását
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 15:02
Kocsis: Tordai Bence "parlamenti főtevékenysége a provokáció"
Kocsis Máté csütörtökön a Facebook-oldalán azt közölte, hogy az ellenzéki képviselő az ülésteremben, a liftben, a folyosón, mindenhol provokál, és sértő, gyalázkodó félmondatokkal, fenyegető megjegyzésekkel vegzálja nap mint nap a kormánypárti képviselőket.

Szerdán ezekből a megjegyzésekből a frakcióvezető nyilvánosságra hozott néhányat, de - mint írta - sok van még, szinte mindenkinek van róla története.

"Tordai egy gyáva ember, és ahelyett, hogy vállalná a tetteit, most tagad és perrel fenyegetőzik" - írta.

Kocsis Máté egy videót is közzétett, amelyben szerinte Tordai Bence a november 4-i ülésen egy fenyegető megjegyzést tett.
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 08:51
Krónika 17. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
hogy értelmes vitákat lehessen folytatni a parlamentben.

Bányai Gábor (Fidesz) azt mondta, hogy az Országgyűlés eljutott egy határig, a "falig elmentünk". A törvény lehetőséget ad arra, hogy a képviselők megálljanak egy pillanatra és eldöntsék, hogyan fognak viselkedni - tette hozzá.

Mesterházy Attila (MSZP) feltette a kérdést, hogy mekkora felzúdulás lett volna a jobboldali padsorokban, ha a Horn- vagy a Gyurcsány-kormányok idején egy hasonló előterjesztéssel állt volna elő a baloldal.

Tordai Bence (Párbeszéd) egy saját, évekkel korábbi felszólalását idézte, amelyben azt állította a kormánypártokról, hogy rombolják az Országgyűlés tekintélyét.

Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) azt kérte számon, hogy miért nem napközben zajlott a teljes vita, miért hajnalban kell elmondaniuk a véleményüket.

A vitához szintén több alkalommal hozzászóló Böröcz László (Fidesz) kijelentette, a törvényjavaslat arról szól, hogy normális hangnemet kell megütni a Házban és el kell hagyni a sok esetben trágár
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 07:10
Krónika 15. rész (jogharmonizációs csomag)
valami nagy disznóság van".

Ebben a javaslatban kezdődik meg a nagyvárosi választókkal szembeni bosszúállás - fogalmazott. A javaslat ugyanis arról szól, hogy hogyan lehet még inkább gúzsba kötni a választókat - mondta.

A DK és a többi ellenzéki párt is mindent meg fog tenni, hogy megvédje az emberek döntését és azokat az önkormányzatokat, amelyek ma a szabadság kis szigetei Magyarországon - jelentette ki.

Párbeszéd: a kormánypártok ki akarják éheztetni Budapestet és a nagyvárosokat

Tordai Bence (Párbeszéd) azt mondta, hogy az önkormányzati választást követően elindult egy bosszúhadjárat, amelynek része az ellenzék megtörése. A képviselő azt hangoztatta, a kormánypártok nem értik azt, hogy az ő szavazóik is sokkal rosszabb minőségű közszolgáltatásokkal fognak találkozni a jövőben.

A kormányzat kevesebb, mint a tizedét állja a közösségi közlekedés költségeinek, a jövőben pedig előállhat az a helyzet, hogy az önkormányzatnak minden felhasználható forintot erre kell fordítania a saját
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 22:43
Krónika 13. rész (szakképzés)
ezzel pedig kiszolgáltatottá válnak a kormányzati akaratnak - hangoztatta a vitában Hohn Krisztina, az LMP vezérszónoka.

Kifogásolta egyebek mellett, hogy nem lehetne fellebbezni a nyilvántartásba vételi döntés ellen, azt bírósági útra terelnék, amivel lassulna ez az eljárás, ahogy azt is, hogy az eddiginél több kompetenciamérés várna a fiatalokra.

Az LMP, ahogy a szakképzési törvényt, ezt sem fogja támogatni - jelentette be.

Párbeszéd: a kormány inkompetenciáját bizonyítja a törvény

Tordai Bence (Párbeszéd) szerint a kormány inkompetenciáját mutatja a jogszabály, amely egy szinte még el sem fogadott törvényt módosít sok tucatnyi ponton.

A Fidesz kormány elfelejtett kormányozni - jelentette ki, mondván, nem az emberek érdekeit szolgálja a működése, több szerénységet, szakmai alázatot és munka iránti elkötelezettséget javasolva a kormányoldalnak.

Tordai Bence jogi szörnyszülöttnek nevezve a tárgyalt anyagot, később pedig felvetette: a kormányzat a jogalkotási törvényt és a
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 20:23
Kocsis: az Országgyűlésben szerdán történtek is igazolják a fegyelmi változtatások szükségességét
frakcióvezető azt mondta: ez deviáns és provokatív magatartás, ami az Országgyűlés mindennapi munkájába nem fér bele.

Kérdésre úgy értékelt: akinek volt gyerekszobája ilyet nem csinál. Jakab Péter egy "piti politikai kalandor", aki minden eszközt megragad 15 perc politikai hírnévért - fogalmazott.

Szintén példaként említette, amikor Szabó Tímea (Párbeszéd) "letrógerozta" Trócsányi László egykori igazságügyi minisztert, aki nemcsak hazai, de külföldi egyetemeken is oktató, elismert jogtudós. Kitért Tordai Bence (Párbeszéd) bekiabálásaira, és arra, hogy amikor elsétál fideszes képviselők vagy a miniszterelnök mellett, rendszeresen olyan megjegyzéseket tesz, mint "Lógni fogtok, Meg fogtok dögleni, vagy Félsz te patkány". Ezek a parlamenti jegyzőkönyv számára megörökíthetetlenek, de Kocsis Máté azt ígérte, igyekszik dokumentálni, hogy bemutathassa Tordai Bence valódi arcát a nyilvánosságnak.

Kijelentette: a parlament tekintélyét minden értelembe őrizni kell.

Értékelése szerint szerdán az
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 17:33
Krónika 6. rész (sportfejlesztések támogatása)
javaslatA szocialista Molnár Gyula azt mondta, "eléggé süt az anyagról", hogy valamilyen érdek alapján született.

Szerinte a tao, ha jól használják, jó dolog, ugyanakkor arra szólította fel a kormányoldalt: bizonyítsa be, hogy valóban a "kicsik számára is hozzáférhető lesz minden", mint azt az előterjesztő állította. A 300 millió forintos értékhatárt vegyék ki az előterjesztésből, mert az nem feltétlenül a "kicsik" ismérve - szorgalmazta.Párbeszéd: a sport-tao a korrupció melegágya

Tordai Bence (Párbeszéd) a "korrupció melegágyának" nevezte a sportban a tao-rendszert, amelyben szerinte "szürkezónás lobbizások" és "mutyik" alapján, a "fideszes ner-be való betagozódás alapján" lehet pénzt szerezni, és a nagyvállalatok kezében van a döntés. Úgy értékelt: a tao-rendszer rossz, erről az adóbevételről nem szabadna lemondania a magyar államnak.

Azt javasolta, hogy a nagyvállalatok társasági adóját emeljék vissza 19 százalékra, a befolyó összegből pedig a kisemberek
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 14:32
1/21
Képek, videók
erdely___a_tordai_hasa dek
menusgabor
2018. október 08. hétfő, 20:56
Tordai Jolán: Hóvirág
maria_kadar_148
2018. március 24. szombat, 00:18
Tordai sóbánya
sanci81
2017. december 30. szombat, 17:57
tordai hasadék.JPG
maroka
2017. augusztus 29. kedd, 21:14
Tordai hasadék.jpg
bbbarbara
2016. augusztus 14. vasárnap, 13:10
Tordai-hasadék...Erdél y.j
bbbarbara
2016. június 18. szombat, 18:55
Tordai hasadék...Erdély.j
bbbarbara
2016. június 18. szombat, 18:55
Erőművész vöröspanadamaci
pacsakute
2013. április 29. hétfő, 18:38
Erőművész biciklije
galico
2006. október 01. vasárnap, 00:16
az erőművész
solanum
2006. július 16. vasárnap, 09:44
klimavaltozas.jpg
jupiter21
2011. március 15. kedd, 07:37
klimavaltozas_245x.jpg
baratha
2010. július 11. vasárnap, 12:45
Klímaváltozás.jpg
erdesz74
2009. augusztus 21. péntek, 13:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.