Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 02:45 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
emelték az ágazatban dolgozók jövedelmét.

Ezzel azonban nincs vége a béremeléseknek - hangsúlyozta -, a kormány foglalkozik a témával. Nem egyszeri bérkiegészítést kíván nyújtani, hanem fizetésemelést, ami beépül a jövedelembe.

Hozzátette: a kabinet 2020-ban 36 milliárd forintot fordított a béremelésre az év elejéig visszamenő 14 százalékos növeléssel, így 2010-hez képest 115 százalékkal nőtt a szociális átlagbér.Párbeszéd: hány lélegeztetőgépet vásárolt a kormány?Tordai Bence (Párbeszéd) azt kérdezte az egészségügyiért felelős minisztertől: hány lélegeztetőgépet vásárolt a kormány a járvány alatt? Mennyi van most az országban? Melyik, mire alkalmas, és hány gépnek van az unió által elismert tanúsítványa? Hányat kellett használhatatlanság miatt visszaküldeni? Mennyibe kerültek összesen, hány szerződés született lélegeztetőgép-vásárlásra és ebből mennyi nyilvános? - sorolta kérdéseit.

Kásler Miklós azt felelte: az operatív törzsben az ő feladata az egészségügy
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 16:22
Fidesz: a baloldal mindig emeli, nem csökkenti az adókat
A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-nek küldött közleményében azt írta: Tordai Bence és a baloldal eddig egyetlen adócsökkentést sem szavazott meg, sem a koronavírus-járvány miatt indított gazdaságvédelmi akció keretében, sem korábban.

"A baloldal kormányzása alatt is mindig csak emelte a munkát és a vállalkozásokat terhelő adókat" - tették hozzá.

A Fidesz-frakció hangsúlyozta: 2010 óta a személyi jövedelemadót kevesebb mint felére csökkentették, miközben a baloldal ezt és a kisvállalkozókat segítő adócsökkentéseket is végig elutasította, legutóbb a múlt heti parlamenti szavazásnál, amikor a veszélyhelyzet után is fenntartott, kisvállalkozókat célzó adókedvezményekre is nemet mondtak.
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 21:49
Költségvetés - A Párbeszéd többet adna oktatásra, egészségügyre, környezetvédelemre is
Közölte, hogy az oktatásra 206 milliárd forinttal fordítanának többet.

A Párbeszéd 420 milliárd forintból növelné a közmunkabéreket, az álláskeresési járadékot, a méltányossági nyugdíjak keretét pedig duplájára emelné - tette hozzá.

A párt a szociális dolgozók béremelésére 120, a "lakhatási válság" megoldására pedig 122 milliárd forintot szán. Az egészségügyi ellátórendszer finanszírozására plusz 298 milliárd forintot csoportosítanának át - közölte.

Az önkormányzatokat sújtó politikát meg kell állítani, ezért el kell törölni azt a "Budapest-adót", amely a költségvetés nettó befizetőjévé teszi a fővárost - jelentette ki.

Ennek ellentételezésére ötvenmilliárd forintot csoportosítanának át, de azt is javasolják, hogy a gépjárműadóból befolyó bevételek maradjanak az önkormányzatoknál és szüntessék meg a szolidaritási adót.

Fontosnak nevezte zöld fordulatnak nevezett javaslataikat. Ezeket részletezve elmondta, hogy a Párbeszéd leállítaná a paksi bővítést, a lakossági
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 13:42
Krónika 15. rész (egyszer használatos műanyagok, napirend lezárása)
azt az indítványt kellene megszavaznia, nem pedig a mostanit, amelyet a gazdasági érdekcsoportok "kiheréltek".

Schmuck Erzsébet (LMP) szintén jelentős visszalépésnek nevezte a kormány mostani javaslatát, ezért felszólította a kabinetet, hogy térjen vissza eredeti terveihez és valóban vessen véget a "műanyagzacskók világának".

Az ellenzéki politikus zsákutcának nevezte a biológiailag lebomló műanyagzacskók alkalmazását, mivel azoknak szerinte megvalósíthatatlan a szelektív begyűjtése.

Tordai Bence (Párbeszéd) szerint a "műanyaglobbi" elégedettsége azt mutatja, hogy nem a társadalmi érdekeknek megfelelő javaslat született.

Elmondta, nem szeretnék, hogy munkahelyek százai szűnjenek meg, ugyanakkor elvárják a kormánytól, hogy ne csak a technológia, hanem a kultúraváltással is foglalkozzon és fektessen nagyobb hangsúlyt a fenntarthatóságra az oktatásban.

Böröcz László (Fidesz) az ellenzéki felszólalásokra válaszolva közölte, mindenki annak örült volna, ha már most teljesen be lehetett
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 23:49
Krónika 8. rész (azonnali kérdések)
Párbeszéd: négyszeres adóval sújtják az önkormányzatokatTordai Bence (Párbeszéd) a 2021-es költségvetési javaslatot bírálta, mert szerinte abban nincs forrás az alapjövedelemre, a létbiztonságra, az álláskeresési járadék bővítésére, munkahelyvédelemre, illetve béremelésre az egészségügyi, a szociális, a kulturális és az oktatási dolgozók számára. Úgy értékelt: ehelyett megszorítás van, hiszen négyszeresére emelt adóval sújtják az önkormányzatokat, amit az emberek fognak megszenvedni.

Hozzátette: van ugyanakkor pénz a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium számára egy új palotára 55 milliárd forintért. Ez még mindig a puritán kormányzás része, vagy ez már egy új korszak kezdete? - kérdezte.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára félreértésnek nevezte és visszautasította azt az állítást, hogy négyszeres adóval sújtják az önkormányzatokat. Elmondta: eddig a 32 ezer forint/fő iparűzési adóerőképesség felett lévő önkormányzatok csökkentett támogatást kaptak, a
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 19:03
Krónika 1. rész (napirend előtt: költségvetés)
Párbeszéd: Budapest lett a legnagyobb nettó befizető

Tordai Bence (Párbeszéd) arról beszélt, hogy vasárnap világszerte a rasszizmus áldozataira emlékeztek. Azt mondta, hogy Magyarországon ezen a téren egyre rosszabb a helyzet, mert a Fidesz "az állam politikájának a rangjára emelte a gyűlöletpolitikát".

Eleinte az IMF-fel és a multinacionális cégekkel hadakoztak, aztán a független médiát kezdték támadni, majd a menekülteket, most pedig a magyarországi romatársadalom a célcsoport - jelentette ki, hozzátéve: a Fidesz politikája egyre inkább összeér a "neonáci politikát felvállaló, büszkén rasszista" Mi Hazánkéval.

Egy felelős kormánynak nem szítania, hanem orvosolnia kellene az indulatokat - hangsúlyozta.

A jövő évre javasolt költségvetésben szerinte "tovább folytatják a lopás köré szerveződő" kormányzást, amit kiegészítenek a politikai bosszúval. A büdzsé legnagyobb nettó befizetője Budapest, amelynek kevesebb támogatás jut, mint amennyit be kell tennie az állami kasszába; a
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 15:22
Krónika 12. rész (Színház- és Filmművészeti Egyetem, napirend után)
intézményi modellben számos probléma van, de, szavai szerint ennek a megoldása nem a privatizálás, az alapítványba való kiszervezés.

A Ház előtt fekvő indítvány nem egy felsőoktatási kérdésről szól, ez a legtisztább kultúrharc - jelentette ki a frakcióvezető-helyettes. Az indítvány azért került ide, mert a kormánypártok a Színház- és Filmművészeti Egyetemet kikiáltották egy liberális fészeknek, amit el kell takarítani - fogalmazott.Párbeszéd: lejáratás zajlik az egyetem ellen

Tordai Bence (Párbeszéd) azzal kezdte, hogy az előtte felszólaló Arató Gergely mindent elmondott, amit ezzel a törvénnyel kapcsolatban el kell mondani.

A politikus elfogadhatatlannak tartotta azt az indoklást, hogy a változó kor igényeihez kell igazítani az egyetemi struktúrát.

Folyamatos lejáratás zajlik az egyetem ellen, még egy olyan ügyben is, ami nem ott, hanem egy színházban történt - közölte a vezérszónok.

Az elnöklő Hiller István lezárta a javaslat általános vitáját.

Bódis József
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 22:53
Krónika 10. rész (köznevelési törvény)
hogy minden pedagógust és diákot megillet az emberi méltóság az iskolábanés minden tanárnak és diáknak joga van a biztonsághoz.

Szerinte ha ezek az egyetértési pontok megvannak, akkor nagyot léptek előre.

Véleménye szerint a probléma gyökere nem az iskolában és a megoldás kulcsa nem a pedagógusoknál van.

A probléma gyökere a családban van, ahonnan a diák a problémakezelési mintákat hozza - hangoztatta.

Horváth László kudarcosnak nevezte az erőltetett integrációt.

Azt javasolta Tordai Bencének (Párbeszéd), hogy ő is magán kezdje az erőszak visszafogását, a parlamenti patkóban bemutatott magatartásának megváltoztatásával.

A kormánypárti politikus azt mondta, szükséges a tanárok fokozottabb védelme, kell lennie visszatartó erőnek, elrettentésnek.LMP: az integráció nem csodafegyverUngár Péter (LMP) úgy fogalmazott, az integráció nem csodafegyver, akkor nem jó, ha arra használják, hogy etnikai alapon a közoktatásból kiszoruló gyerekeket a gyógypedagógia
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 21:23
Krónika 9. rész (köznevelési törvény)
diákok részt vehetnek a művészeti oktatásban.

Azt azonban bírálatként mondta, hogy a magyar megyék kétharmadában nincsenek meg az ilyen diákok oktatásához szükséges feltételek.

Amíg nem fizetik meg azokat, akik ezt az oktatást végzik, addig nem lehet elérni a kívánt eredményt - tette hozzá.

A művészetterápia mellett hasonlóan nagy teret nyert az SNI-s gyerekek oktatásában az állatterápia - hangsúlyozta Ungár Péter.Párbeszéd: az iskolában nincs helye erőszaknakTordai Bence (Párbeszéd) azt mondta, nagy örömmel támogatnák az iskolai erőszak csökkentését célzó kormányzati erőfeszítéseket, de "az iskolarendőrséges kampányelem" nem tekinthető ilyennek, ezért nem támogatják a törvényjavaslatot.

Hangsúlyozta, az iskolában, sőt a társadalom semelyik részében nincs helye az erőszaknak, de a mostani előterjesztés az iskolai erőszak problémáját egy teljesen alkalmatlan eszközzel oldaná meg.

Illeszkedik viszont a javaslat a Fidesz áldozathibáztató, kirekesztő, sokszor
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 20:23
Az ellenzék végig a vírusnak szurkolt
ellenzék a koronavírus-törvény támadásával nagyban hátráltatta a járvány elleni védekezést - mondta a politológus.

Kritizálták a gazdaságmentő csomagot

A kormányfő április 6-án meghirdette a gazdaságvédelmi akcióterv második ütemét, amely egy kilencezer milliárdos intézkedéscsomag, és tartalmazza többek közt a bértámogatást, a turizmus és a mezőgazdaság fejlesztését, a beruházások támogatását, valamint a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítését. Erre reagált úgy Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője, hogy Orbán Viktor diktátorosat játszik.

- A járvány gazdasági hatásai rendkívül súlyosak, számos európai ország már az év első három hónapjában recesszióba süllyedt. Magyarország ezzel szemben még növekedni tudott, ami azt jelzi, hogy a magyar gazdaság stabil állapotban néz szembe a mostani válsággal. A gazdaságvédelmi akcióterv is egy nagyszabású gazdaságélénkítő program, amelynek köszönhetően rövid időn belül visszatérhet a magyar gazdaság arra az útra,
menusgabor, 2020. június 04. csütörtök, 19:30
Krónika 6. rész (tizenharmadik havi nyugdíj)
pártpolitikai csatározás lett. Ugyanakkor azoknak sincs igazuk, akik populizmusnak tartják ezeket az ígéreteket, mert a nyugdíjasoknál valóban jó helyen van ez a pénz - vélte.

Kitért rá: nem igazságos mértékben kapnák a nyugdíjasok a többletjuttatást, egységesen kellene megállapítani ezt az összeget. Emellett az idősellátással is többet kellene foglalkozni, segíteni kellene azokat, akik az idősgondozásban vesznek részt - fűzte hozzá.Párbeszéd: inkább 53. heti nyugdíjról van szóTordai Bence (Párbeszéd) kiemelte: inkább 53. heti nyugdíjról szóló javaslatnak kellene nevezni a benyújtott tervezetet.

Közölte: az az indoklás, hogy a járványhelyzetben ezzel segítenének az időseknek az elszaladó árak és a kijárási korlátozások miatt. Önmagában helyes több pénzt adni a nyugdíjasoknak, de az a Fidesz nyújtotta be ezt a javaslatot, amely átírta a nyugdíjemelés szabályait, ezzel elvett a nyugdíjasoktól, így most valójában a 12. havi nyugdíj visszaépítéséről van szó -
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 17:02
Trianon 100 - Párbeszéd: Trianon az igazságtalanság szinonimája, a nemzet tragédiája
Tordai Bence a fővárosi eseményen úgy fogalmazott: most mellékes, hogy ki jobb- vagy baloldali, liberális, zöld vagy konzervatív, mert Trianon összmagyar ügy. Mindenkinek tisztelnie kell a történelmi traumák fájdalmát, azokat az emberi sorsokat, amelyekben Trianon törést okozott - mondta a politikus.

Az ilyen személyes és családi traumákhoz csak megértéssel, empátiával és tisztelettel szabad viszonyulni, ugyanakkor nem lehet elmenni a Trianonhoz vezető hibák és bűnök mellett - közölte. Trianon egyik legfőbb üzenete az, hogy nem lehet embereket kirekeszteni a magyar nemzetből, mégis vannak, akik ma pontosan ezt tennék - szögezte le. Vannak, akik maguknak tartják fent a jogot, hogy megmondják, ki az igazi magyar és ki nem az, vannak olyanok, akik könnyedén és rendszeresen hazaárulóznak és nemzetelleneseznek, a magyarság ellenségének kiáltják ki azokat, akiknek más a politikai véleményük - jelentette ki.

Ők a "megosztás és képmutatás bajnokai", akik ünnepélyes díszletek között a magyarság
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 11:41
1/25
Képek, videók
erdely___a_tordai_hasa dek
menusgabor
2018. október 08. hétfő, 20:56
Tordai Jolán: Hóvirág
maria_kadar_148
2018. március 24. szombat, 00:18
Tordai sóbánya
sanci81
2017. december 30. szombat, 17:57
tordai hasadék.JPG
maroka
2017. augusztus 29. kedd, 21:14
Tordai hasadék.jpg
bbbarbara
2016. augusztus 14. vasárnap, 13:10
Tordai-hasadék...Erdél y.j
bbbarbara
2016. június 18. szombat, 18:55
Tordai hasadék...Erdély.j
bbbarbara
2016. június 18. szombat, 18:55
7kAcdVb7GDnfQYkyt34v1K asL
kisgin
2013. szeptember 13. péntek, 14:17
A dolgozókhoz.jpg
chillik
2016. március 04. péntek, 06:02
Kirúgott dolgozók
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:29
jb orházi dolgozok.jpg
zsokica45
2016. február 09. kedd, 21:06
Dolgozók
sanci81
2015. április 20. hétfő, 16:35
Dolgozók isk. érettségi
furaila
2015. március 23. hétfő, 09:50
kis dolgozók.png
margitszekacs
2014. szeptember 29. hétfő, 17:46
a várakozó dolgozók
orban47
2014. február 28. péntek, 13:38
Címkék
magyarországi romatársadalom, kívánt eredményt, erőltetett integrációt, magyar gazdaság, gépjárműadóból befolyó, egyetértési pontok, Filmművészeti Egyetemet, iskolábanés minden, iskolában nincs, történelmi traumák, olyan ügyben, emberi sorsokat, egyetem ellen, vírusnak szurkolt, szociális átlagbér, egészségügyiért felelős,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.