Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 02:58 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint kétszáz fellépő az EFOTT-on
Maszlavér Gábor elmondta, hogy az EFOTT nemcsak egy fesztivált, hanem hatnapos komplett nyaralást kínál a Velencei-tó partján. Idén több mint tíz színpadon kétszáznál is több fellépő szórakoztatja a közönséget.

Köztük lesz az albán származású brit énekesnő, Rita Ora, az olasz Gianluca Vacchi és a német Brooklyn Bounce, a lemezlovasok csapatát pedig az izraeli Borgore és a német Tujamo is erősíti. A magyarok közül színpadra áll a harmincéves Tankcsapda, a tizenöt éves Road és az ugyanennyi ideje zenélő Halott Pénz, de Velencére érkezik a Kowalsky meg a Vega, a Punnany Massif, a Brains, Majka, valamint a Follow the Flow is. A fesztivál programjai a keddi mínusz egyedik napon nyitókarnevállal kezdődnek, majd szerdán, a nulladik napon Giccsparty várja a fesztiválozókat.

Maszlavér Gábor elmondta: a sportprogramok is bővülnek, több mint harmincöt féle sportágat lehet majd kipróbálni az EFOTT-on.

Hankó Balázs, a 250 éves Semmelweis Egyetem stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese az idei
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 14:12
A digitalizáció a sportban is forradalmi változásokat hozott
beszélt, hogy a digitalizáció a hatékonyabb sportszakmai munka mellett alapvető szervezeti változásokat is hozott, hiszen kitermelt egy új generációt, a laptop-edzőkét, és a számszerűsített adatok révén a sportmenedzsereknek is nagyobb rálátást biztosít az edzők munkájára.

A sportközgazdász hangsúlyozta, már olyan nagy kluboknál is laptop-edzőt alkalmaznak, mint a Paris SG, s egyre inkább kiszorulnak azok a szakemberek, aki csak a szemük által látottakra hagyatkoznak.

Irmai István, a Testnevelési Egyetem docense a technológia megismerésének felelősségére hívta fel a figyelmet:"Nagyszerű, hogy az okoseszközök hatására egyre többen mozognak, tavaly a Mozgás Éjszakáján például azt mértük, hogy egy év alatt a szabadidősportolók körében 47-ről 49 százalékra emelkedett az okoseszközöket használók száma".

A docens hozzáfűzte: "Azt is fontos lenne elsajátítani, hogy pontosan miben lehet hasznunkra a digitalizáció, hogyan segíthet a teljesítményfokozásban, az eredmények elérésében. Az okoseszközök
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:15
A sportolók étrendkiegészítő-választásáról tartottak konferenciát
A többi között ezért is adtak útmutatókat a Magyar Sporttudományi Társaság, valamint a Testnevelési Egyetem (TE) Sport-táplálkozástudományi Központjának közös szervezésében, a Magyar Sport Házában megtartott rendezvényen arról, milyen szempontok alapján válasszanak a sportolók étrend-kiegészítőket ahhoz, hogy a számukra szükségeseket és hatásosakat, valamint a doppingvizsgálat szempontjából biztonságosakat fogyasszák.

A témakört többféle szemszögből mutatták be a hallgatóságnak, az előadók között ugyanis sportorvos, dietetikus, élelmiszerbiztonsági szakértő és doppingellenőrzésben jártas szakember is szerepelt.

"Egy felmérés szerint a Rióban szerepelt sportolóink fejenként átlagosan több mint hatféle étrend-kiegészítő szedtek, s mivel közelednek a tokiói olimpia kvalifikációs versenyei, ismét egyre fontosabb az eredményesség. Ebben pedig nemcsak az edzésmunkának, hanem a megfelelő táplálkozásnak is jelentős szerepe van" - hangsúlyozta Martos Éva, a TE Sport-táplálkozástudományi Központjának
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 19:43
Maccabi Európa Játékok - Pénteken sporttörténeti konferencia a Testnevelési Egyetemen
A házigazdák közlése szerint a rendezvény a július 29. és augusztus 7. között Budapesten sorra kerülő 15. Maccabi Európa Játékokhoz kapcsolódva három téma köré szerveződik: egyesületi sporttörténet, labdarúgás, illetve a hazai sporttörténet híres zsidó alakjai. Szó lesz a Maccabi mozgalom, a Maccabi VAC, illetve az MTK történetéről, a legismertebb zsidó sportemberekről, továbbá sportdiplomatákról, mecénásokról, a futball pedig kerekasztal-beszélgetés keretében kerül terítékre.

A konferencia kísérőprogramjaként bemutatják a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum "Akikért a harang szólt..." című kiállítását, amely április 15-ig lesz látható a TE épületének aulájában.

A 15. Maccabi Európa Játékokra közel 40 ország mintegy 3000, a zsidó közösséghez kötődő versenyzőjét várják Budapestre. Az ép sportolók 27, a parasportolók két sportágban versengenek majd.
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 14:31
Szabó Tünde: a sporttudomány az eredményesség egyik legfőbb pillére
a 21. század sportjában az élettani mérések, a modern táplálkozás-tudomány már rég az előtérbe került, gyakorlatilag ugyanolyan magas szintet kell képviselniük, mint a sportolóknak és felkészítőiknek, csak így érhetők el kiemelkedő eredmények" - jelentette ki az államtitkár. Hozzátette, hogy a kormányzat kiemelten támogatja a sporttudományos intézményekben zajló fejlesztéseket.

A sportért felelős államtitkárság emlékeztetett rá, hogy a Teljesítmény-Élettani Laboratórium 2016-ban épült be a Testnevelési Egyetem szervezetébe, és azóta rendkívüli fejlődési pályára állt, mára az élsport és az utánpótlás-nevelés egyik legfontosabb háttérintézménye lett, s az évek során tökéletesített, számtalanszor tesztelt és finomított módszerekkel segít a fiatalok kiválasztásában, felmérésében, fejlődésének nyomon követésében.

Szabó Tamás jelezte, a rendszerben összehangoltan dolgozik együtt a biokémiai, terhelésélettani, egészségtudományi, biomechanikai és sportdiagnosztikai labor, és minden esetben számíthatnak a
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 15:22
Letette esküjét a téli Universiadéra utazó magyar csapat
A Testnevelési Egyetem épületében kedd délután megtartott ünnepélyes eseményen Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Szövetség elnöke kiemelte, hogy az egyetemisták olimpiájának nevezett versenyen közel hatvan ország 3000 sportolója vesz részt, Magyarország pedig minden eddiginél nagyobb delegációval képviselteti magát.

A sportvezető emlékeztetett arra, hogy az eddigi téli Universiadékon Magyarország 11 érmet nyert, a legsikeresebb a 2013-as viadal volt, melyen a váltóval később olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Knoch Viktor és Burján Csaba a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel két másik társával együtt a férfi staféta diadalát követően.

A Szibéria harmadik legnagyobb városát bemutató rövidfilm levetítése után Vlagyimir Szergejev, Oroszország budapesti nagykövete arról beszélt, hogy Krasznojarszk egyetemi és sportközpont, 19 olimpiai és három paralimpiai bajnokot adott.

"A március 2. és 12. közötti eseményen először szerepel magyar jégkorongcsapat, ez és a nagy létszámú
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 14:52
A magyarok 33 százaléka sportol rendszeresen
Az európai uniós országokban élők sport- és fizikai aktivitásait vizsgáló kutatás alapján a többség heti két-három alkalommal szánja rá magát arra, hogy sportoljon. A tanulmány rámutatott: a megkérdezett magyarok 11 százaléka vallotta azt, hogy azért sportol, mert örömét leli benne, míg az EU többi országában ez a mutató 30 százalékon áll.

Lacza Gyöngyvér, a Testnevelési Egyetem docense a felmérést elemző közleményben hangsúlyozta: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint 18 éves kor felett legalább 2,5 órás alacsony, vagy minimum 75 perces magas intenzitású tréninget kellene hetente elvégezniük az embereknek, hogy karban tartsák a testüket, megőrizzék a fizikai kondíciójukat.

"Ezt a szintet ma még Magyarországon az európai átlagnál kevesebben teljesítik, de az mindenképpen pozitív fejlemény az elmúlt évtized trendjeit figyelve, hogy ha lassan is, de nő azoknak a száma, akik kipróbálnak különböző szabadidősportokat" - tette hozzá.

A docens felhívta a figyelmet: a hazai
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 11:41
Budapest Európa Sportfővárosa - Konferencia és tanácsadás a szabadidősportot kedvelőknek a TF-en
A nagyszabású, előadásokat, tanácsadó programokat, valamint a Testnevelési Egyetem bizonyos részeinek bemutatását is magába foglaló rendezvényről Mocsai Lajos, az intézmény rektora az MTI-nek azt mondta: a konferencia legfontosabb pontja az egyetem számára az lesz, hogy a Fővárosi Közgyűléssel 1915-ben megkötött szerződésüket ünnepélyes keretek között megerősítik.

"A sport, a testkultúra, a testnevelés és az egészséges életmódra nevelés számára ez az év olyan időszak lesz, amit fel szeretnénk használni a programjaink megismertetésére" - jelentette ki a rektor.

Mocsai Lajos a jövő szombati konferenciával kapcsolatban úgy fogalmazott, a minőségi, mozgással tarkított életről szóló előadásokkal - melyeket az egyetem tanárai fognak tartani - párhuzamosan az ott elhangzottakat azonnal a gyakorlatba is átültetik, hiszen az intézmény integrált laboratóriumi rendszerével egészségügyi tájékoztató méréseket is végeznek majd a tárt kapus program keretében.

A TE vezetője kifejtette, a konferencia csak
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 08:20
Gyurta Dániel miniszteri főtanácsadó lett
Sportdiplomataként dolgozik majd a Külkereskedelmi és Külügyminisztériumban.
Gyurta Dániel mostantól miniszteri fő tanácsadóként dolgozik a Külkereskedelmi és Külügyminisztériumban.
A hírt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be kedden egy aláírási ünnepségen, amelyen a Testnevelési Egyetem rektorával, Mocsai Lajossal írt alá együttműködési megállapodást minisztériuma nevében - írja a Nemzeti Sport.
Azt, hogy pontosan mi lesz a feladata a volt olimpiai bajnok úszónak, egyelőre nem hozták nyilvánosságra, Szijjártó annyit árult el, hogy miniszteri fő tanácsadóként mostantól a ,,magyar (sport)diplomáciát" fogja erősíteni.
maroka, 2019. január 30. szerda, 14:32
Együttműködési megállapodást kötött a külügyminisztérium és a TE
neve a világ minden pontján ismerősen cseng, ezt a tőkét pedig a külügyminisztériumnak is ki kell használnia.

"Sportnemzet a magyar, amit jól mutat, hogy az elmúlt két évben 225 jelentős nemzetközi sportesemény volt Magyarországon, idén pedig négy olimpiai sportág világbajnokságát rendezzük meg" - jelentette ki Szijjártó Péter.

"A magyarok világraszóló sporteredményeiben nagy szerepe van a világszínvonalú tudományos háttérnek, az oktatási és képzési rendszernek, amelyet Magyarország a Testnevelési Egyetemnek köszönhet" - mondta.

Elhangzott, a külképviseletek aktívabban népszerűsítik majd a TE oktatási és tudományos tevékenységét, illetve a Testnevelési Egyetem egyre több ösztöndíjas külföldi hallgatót szeretne felvenni.

Mocsai Lajos, a TE rektora kiemelte, a cél az, hogy elméletben és gyakorlatban is támogassák egymást a nemzetközi diplomáciában.

"Történelmi lehetőséget kaptunk a sorstól, hogy a miniszter úrral együtt tudtunk aláírni egy ilyen megállapodást" - mondta a TE
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 15:52
Súlyemelő edzőközpontot avattak Rákospalotán
A többszintes centrum 130 millió forintba került, s helyet kapott benne egy 250 négyzetméteres edzőterem, továbbá rekreációs és orvosi szoba, öltözők és zuhanyozó, mosó- és szárítóhelyiség, valamint egy szállórész is.

"A sportállamtitkárság adott nyolcvanmillió forintot a beruházásra, a Magyar Súlyemelő Szövetség hozzátett ehhez eszközökben ötvenmilliót. Emellett a kerületi önkormányzat is nagy segítséget nyújtott azzal, hogy tizenöt évre biztosította nekünk ezt a termet" - mondta el Dobos Imre, a sportági szövetség elnöke az MTI-nek.

A kiváló szálláslehetőségnek is köszönhetően az edzőközpontban táborozhatnak a felnőtt és korosztályos súlyemelő válogatottak külföldre utazásuk előtt, az elnök szavai szerint közvetlenül a versenyeket megelőzően itt végezhetik el az utolsó simításokat, a felkészülés végső, finomító szakaszát.

"Lehetőséget biztosítunk itt a kerület fiataljainak is ahhoz, hogy a sportágunkkal közelebbi kapcsolatba kerüljenek, s ami ugyancsak roppant fontos, itt lesz a
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 13:13
Szucsánszki Zita gyermeket vár
A hírt az FTC-Rail Cargo Hungaria honlapján férjével és edzőjével, Elek Gáborral közösen jelentette be.

"Már úton van, megkaptuk az eredményeket, egészséges és kisfiú" - fogalmazott a csapatkapitány, aki családalapítási terveik miatt májusban játszott legutóbb a zöld-fehér együttesben, s ebben az idényben nem lépett pályára.

A 31 éves Szucsánszki elárulta, a jövőt figyelembe véve elkezdte az edzői képzést a Testnevelési Egyetemen, a visszatérése lehetséges időpontjáról azonban nem ejtett szót.
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 20:11
1/34
Képek, videók
Maszlavér dédiéknél
maszlave
2008. január 07. hétfő, 06:46
dmcsi-rita...jpg
zsokica45
2018. július 12. csütörtök, 18:03
rita virágok.jpg
durcimarcika
2018. június 12. kedd, 19:23
rita név.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:31
rédei rita...jpg
zsokica45
2017. szeptember 05. kedd, 18:50
szent rita.JPG
drciccancs
2017. augusztus 20. vasárnap, 16:14
Szent Rita.gif
kkm
2017. március 26. vasárnap, 23:01
rita névv.jpg
zsokica45
2017. január 11. szerda, 17:08
rita névb.jpg
zsokica45
2017. január 11. szerda, 17:08
Rita nap.jpg
agica2004
2016. augusztus 29. hétfő, 18:28
Rita névnap.jpg
agica2004
2016. augusztus 29. hétfő, 18:28
Rita.jpg
agica2004
2016. augusztus 29. hétfő, 18:25
rita.jpg
zsokica45
2016. május 23. hétfő, 18:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.