Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 20:34 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Átadták a megújult Beethoven Emlékmúzeumot Martonvásáron
Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke kiemelte, hogy a Brunszvik-kastély parkjában most már két múzeum van egymáshoz közel: a tavaly átadott Agroverzum Tudományos Élményközpont és a megújult emlékmúzeum, amely a zenetörténet egyik géniuszának hagyatékát mutatja be.

A zene és a tudomány szorosan összekapcsolódik, "a tudósok a zenében keresnek feloldódást", ennek jó példája, hogy Bólyai János matematikus kiválóan hegedült, Werner Heisenberg fizikus pedig zongorázott - tette hozzá.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a múzeum megújítása és a kút építése 200 millió forintba került, de a projekt további eleme a Brunszvik-Beethoven sétány megépítése, amelyre 400 millió forintot fordítanak.

Jelezte, hogy a közbeszerzés során hamarosan kiválasztja a város a kivitelezőt, így év végére elkészülhet a beruházás.

A képviselő arról is beszélt, hogy a Brunszvik-család és Ludwig von Beethoven hagyatéka feladatot és kötelezettséget ró a ma
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 14:32
Átadták az M1-es autópálya szárligeti csomópontját
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2,6 milliárd forintból valósította meg a beruházást.

Az államtitkár felidézte, tavaly közel 160 útszakasz újult meg összesen 500 kilométeren a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásai keretében, ezek a projektek 566 milliárd forintból valósultak meg.

Az idei év végéig összesen 71 kilométeres szakaszt állítanak helyre Budapest és Tatabánya között, mindkét irányban - közölte.

Tessely Zoltán, a térség Fejér megyei fideszes országgyűlési képviselője elmondta, az autópályával való közvetlen kapcsolat megteremtésével egyedülálló fejlesztési lehetőséget kapott a Bicskei Ipari Park, mely 70 hektáron várja a betelepülni szándékozó vállalkozásokat.

Bencsik János (Fidesz), Komárom-Esztergom megyei képviselő kiemelte, hogy egy "teljes tudású csomópont" jött létre, szolgálja Szárliget és Tatabánya Budapest felőli oldalának közlekedését, másrészt innen indul majd a Tatai-medence déli elkerülő útja, mely a Tatabánya-Tata-Oroszlány-Komárom térség fejlődésének adhat új
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 13:14
Átadták a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központját
államtitkár megemlítette, hogy az Európai Unió 2021-2028 közötti támogatási időszakában nagyságrendileg ötmilliárd forintnyi támogatást szeretnének biztosítani a karitatív szervezeteknek további terveik megvalósításához.

Soltész Miklós elmondta, hogy 2010 óta hat karitatív szervezet több mint 1 milliárd 650 millió forint értékű árut juttatott el 650 ezer embernek. Örömének adott hangot amiatt, hogy a különböző élelmiszerláncok felajánlásaikkal egyre inkább támogatják e szervezetek munkáját.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a pákozdi logisztikai központ korszerű hátteret biztosít a baptisták humanitárius feladataihoz, az adománygyűjtő pont pedig a térség rászorulói mellett nagy segítséget nyújt a rászorulók gyorsabb eléréshez krízishelyzetekben.

Hári Tibor, a projekt szakmai vezetője közölte, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban (EFOP) elnyert forrásból az 1700 négyzetméteres pákozdi objektumban a raktár mellett egy százfős
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 14:01
Megkezdődik a váli Ürményi-Dreher-kastély teljes felújítása
Tessely Zoltán, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, elmondta, hogy az Ürményi-Dreher-kastély fejlesztése a Pannónia Szíve Program keretében, de nem a Nemzeti Vár- és Kastélyprogram keretein belül valósul meg. Jelezte, hogy az előkészítő munkálatok a kastély és környezete mellett egy ma nem létező, kétszer egysávos, Vereb-Vál-Gyúró-Etyek nyomvonalon haladó közút megépítésére is vonatkoznak.

Kiemelte, hogy az előzetes számítások szerint nagyságrendileg 15 milliárd forintba fog kerülni a kastély- és útfejlesztés.

Tessely Zoltán közölte, hogy a megvalósíthatósági tanulmányok alapján még idén elindul a tervezés, 2021 végén szeretnék kiírni a kivitelezési közbeszerzéseket, hogy 2022 elején elkezdődhessenek a kivitelezési munkálatok.

Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés fideszes elnöke, a Velencei-tó és Térsége, a Váli-völgy, a Vértes Térségi Fejlesztési Tanács elnöke emlékeztetett arra, hogy az általuk kezelt Pannónia Szíve Programban eddig 4,3 milliárd forintnyi
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 12:51
Várhelyi: fel kell gyorsítani a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozási folyamatait
A politikus elmondta: biztosként az egyik legfontosabb és legsürgetőbb feladata lesz majd lehetővé tenni, hogy az Európai Bizottság olyan javaslatot tudjon kidolgozni, amely alapján még a jövő évben, a zágrábi csúcs előtt megkezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások Albániával és Észak-Macedóniával. Kihívásokkal telinek nevezte a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót.

Kitért arra is, hogy az Európai Tanács októberi vitája azt is felszínre hozta, hogy vannak olyan uniós tagállamok, amelyekben komoly kételyek vannak nemcsak a két tagjelölt országgal szemben, hanem a önmagában a bővítés politikájával, illetve a bővítési folyamattal szemben is.

Meggyőződése szerint bővítés nélkül Európa szegényebb lesz, nem használja ki azokat a politikai és gazdasági lehetőségeket, amelyeket közvetlen környezet kínál."Sőt önmaga járulhat ahhoz hozzá, hogy destabilizálódik saját közvetlen környezete" - tette hozzá. Tehát mindenképpen szükség van a nyugat-balkáni országok csatlakozási folyamatának a
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:12
Guller Zoltán: a következő években megújulnak a velencei-tavi strandok is
alapvetően magyar tulajdonú mikro-, kis- és középvállalkozásokban. A turizmus teljesítményét kiemelkedőnek nevezte, mert az elmúlt néhány évben - évről évre - 10 százalék feletti növekedést mutat.

A vezérigazgató rámutatott, hogy a Velencei-tónál az országos átlagot meghaladó volt a turizmus növekedése, jelentősen nőtt a belföldi vendégek száma, miközben a külföldiek száma megduplázódott. A vendégéjszakák száma is megkétszereződött, 330 ezer vendégéjszakát mért 2018-ban a KSH 2014-hez képest.

Tessely Zoltán, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az elmúlt években azon dolgoztak, hogy a Velencei-tó felkerüljön Magyarország turisztikai térképére, ebben pedig további nagy előrelépést jelentene, ha a Pannónia Szíve és a Velencei-tó kiemelt turisztikai területté válna. Amíg a kormány elfogadja az erről szóló előterjesztést, mindent elkövetnek azért, hogy a Balatonnál megvalósított turisztikai
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 17:22
Palkovics: 15,5 milliárd forintból újul meg a bicskei vasútállomás és környezete
Ebben a fejlesztési ciklusban 1700 milliárd forintot fordítanak a vasúti hálózat fejlesztésére annak érdekében, hogy villamosítsanak szakaszokat, növeljék a biztonságot és magasabb szolgáltatási színvonalat biztosíthassanak.

A miniszter jelezte, hogy a stratégia célja az is, hogy a főváros és a megyei jogú városok közlekedési rendszerét a vasúttal is összekössék, hogy csökkenjen az utazási idő, miközben a nagy vasútállomások és a kisebb települések közötti közlekedést az autóbuszok biztosítják.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője hozzátette, hogy a közúti közlekedésbe korábban soha be nem vont felüljárót is felújítják és átadják a forgalomnak, lakott területen kívülre telepítik a közrakodót, vasúti aluljárót építenek, amivel a két városrész összeköttetésbe kerül. Emlékeztetett: tíz éve dolgoznak azon, hogy ez a beruházás megvalósulhasson, amellyel Bicske újra a Váli-völgy központi települése lesz. Megjegyezte, hogy a fejlesztés 52 ezer ember közösségi közlekedését
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 15:44
Kásler Miklós: az úszás és a vízilabda a magyar identitás részévé vált
Kásler Miklós közölte, hogy a létesítmény több mint ötmilliárd forintból épül meg.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a kormány olyan uszodaépítési programot hajt végre, amelynek eredményeként minden magyarországi járásban lesz uszoda. Lényegesnek nevezte a fejlesztéseket a sportolási lehetőség biztosítása mellett az egészségmegőrzés szempontjából, valamint a "test edzése és a lélek emelése" miatt is.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő úgy vélte, a beruházás nemcsak Velencéről, hanem a gárdonyi és martonvásári járások teljes lakosságáról is szól. Jelezte, hogy az uszoda területe a velencei önkormányzaté és a vízilabda szövetséghez benyújtott TAO-pályázatból valósul meg.

Koszti András polgármester kiemelte, hogy az elmúlt években a város a sportos környezetre épülő fejlődést választotta, ennek köszönhetően nőtt a vendégforgalom és az állandó lakosok száma is. Az épülő uszoda az életminőség további javulását szolgálja, valamint a nyári szezonon kívül biztosítja a folyamatos
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 12:11
A martonvásári egészségház új épületszárnyát avatták Martonvásáron
honosítanak meg Magyarországon, amelynek keretében megreformálják a teljes egészségügyi ellátó rendszert. Elsődleges cél, hogy a megelőzésre és az egészséges életmódra téve a hangsúlyt növeljék a magyar emberek egészségben eltöltött éveinek számát.

A miniszter szerint gondoskodni kell arról is, hogy minden magyar állampolgár - lakóhelytől függetlenül - a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legjobb egészségügyi ellátásban részesüljön, ebbe a sorba illeszkedik a martonvásári fejlesztés is.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő (Fidesz) levélben gratulált az újabb beruházáshoz és méltatta a névadó körzeti orvost, aki "minden porcikájában orvos volt, nagy tudású, tapasztalt, mindenféle bajjal és betegséggel szemben felkészült szakember".

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes elnöke a megye öt legjobban fejlődő települése közé sorolta Martonvásárt, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból összesen 700 millió forintot nyert. A város közel
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 16:41
Krónika 9. rész (költségvetés, napirend lezárása)
Fidesz: folyamatosan csökken az államadósság GDP-hez viszonyított aránya

Tessely Zoltán (Fidesz) azt mondta, hogy a gazdasági stabilitásnak rendkívül nagy az értéke az uniós tagság szempontjából. A 2004-es csatlakozást követő években képtelenség volt gazdasági vagy pénzügyi stabilitást elvárni a kormányoktól, az utóbbi esztendőkben azonban a kiszámítható, fegyelmezett költségvetés jellemzi az országot - közölte.

2020-ban is érvényes az a célkitűzés, hogy a gazdasági növekedés üteme legalább két százalékponttal haladja meg az európai átlagot - hangsúlyozta. A GDP növekedése idén és jövőre is várhatóan négy százalék lesz - tette hozzá.

Az államadósság GDP-hez viszonyított aránya évek óta folyamatosan csökken, amennyiben sikerül ezt a tendenciát folytatni, akkor az államadósság néhány éven belül a GDP hatvan százaléka alá süllyedhet - mutatott rá.

Pósán László (Fidesz) azt mondta, hogy a legtöbb egyetemnek, elsősorban az iparral történő együttműködés révén, folyamatosan növekszik a
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 21:37
Megnyílt az évad a Velencei-tónál
ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Velencei-tavi Vízisport Szövetség elnöke hangsúlyozta: nem minden gyerek lesz élsportoló, olimpiai- vagy világbajnok, az csak a piramis csúcsa. Ennél sokkal fontosabb, hogy szeressék a vizet, a közösséget, a választott sportágat és embereket faragjanak belőlük. Mint mondta, a VVSI-nél pallérozódó gyerekek később az élet sok területén megjelennek, a sport pedig segít nekik a helytállásban.

Tessely Zoltán, a Pannónia Szíve program és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője rámutatott, hogy a sportiskolában minden nap a fiatalokról szól. Úgy vélte, a nagyszerű környezet idén is lehetőséget ad nekik arra, hogy lépéseket tegyenek saját álmaik megvalósulásáért.

L. Simon László országgyűlési képviselő jelentős dolognak nevezte az északi evezőspálya teljes felújítását, amely világversenyek megrendezésére lesz alkalmas. Jelezte, hogy az
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 12:31
Középkori fatemplom rekonstrukciója épült a dinnyési......
kutatásainak felhasználásával most megépült egy Árpád-kori fatemplom rekonstrukciója is, melyet Spányi Antal megyéspüspök áldott meg. A templom makettje, valamint a benne található Szűz Mária-szobor és a tizenhét Árpád-házi szent szobra egyedülálló alkotás. A templom mellett harangláb is épült.
Az ünnepélyes átadón Tóth István, Gárdony polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Visszatekintett a Várpark megalapítására, és méltatta a kezdeményezés jelentőségét a település és környéke életében.
Tessely Zoltán helyi országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, hogy a Várpark nem csupán a múlt felidézéséről szól, hanem arról a példamutatásról, ahogy múltunk emlékeit méltóan őriznünk kell.
Az ünnepségen az Iglice népdalkórus énekelt. Fellépésük után a vendégek végigjárták a park sétányát, amely bemutatja a történelmi Magyarország elfeledett várait. A Várparkban és az Árpád-kori témájú skanzenben az egyes épületek (veremházak, műhelyek, gazdasági épületek, gémeskút) eredeti méretükben készültek,
maroka, 2019. április 09. kedd, 11:49
1/8
Képek, videók
Emlekmuzeum
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 07:51
Petőfi emlékmúzeum
bodajne
2012. február 10. péntek, 07:16
Petőfi Emlékmúzeum ma
bodajne
2012. február 10. péntek, 06:56
Martonvásáron
orban47
2017. április 19. szerda, 15:40
ebéd Martonvásáron
orban47
2017. április 07. péntek, 15:59
Beethoven-szonáta.jpg
chillik
2018. május 15. kedd, 05:16
beethoven.png
chillik
2017. november 03. péntek, 15:11
Beszélgetés Beethovennel
chillik
2016. október 19. szerda, 06:09
beethoven 001.png
chillik
2016. április 28. csütörtök, 10:12
Óda Beethovenhez, magyar
chillik
2016. március 11. péntek, 04:26
Beethoven árnyékában YouT
sarkadykati
2016. március 07. hétfő, 15:15
Beethoven-arnyekaban-- 145
sarkadykati
2016. március 07. hétfő, 14:13
Beethoven-arnyekaban-- 144
sarkadykati
2016. március 07. hétfő, 14:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.