Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 18:52 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fenyőszirup köhögésre
növényt gyűjtök a kertből, hálás vagyok, amiért ezt megtehetem.

Megköszönöm a fenyőnek, hogy nekem adja kis rügyecskéit és megígérem, hogy minden ágon hagyok belőle. (egyébként gondosan ügyelek arra, hogy minden ágon az 1/3 rész rügy megmaradjon!)

Megköszönöm Földanyának, hogy a növényt felnevelte, táplálta és ellátta a különböző hatóanyagokkal, hogy az az én és családom egészségét szolgálja. Amit mondok, az változó, de a lényeg körülbelül így hangzik:

Hálás vagyok a Teremtő Erőknek, melyek megteremtették a fenyőfát!

Hálás vagyok Földanyának, mely táplálta és gyarapította, a Napnak, ami érlelte és ellátta energiával!

Hálás vagyok mindazoknak, akik elősegítették azt, hogy ebből a fenyőrügyből itt és most gyógyító elixírt készíthetek!

Szolgáljon épülésére testünknek, lelkünknek, szellemünknek! Hatóanyagai ott segítsenek, ahol arra a legnagyobb szükség van, és minden haszontalan anyagot távolítson el a szervezetünkből!

Köszönöm!
lilagondolatok, 2019. május 14. kedd, 14:34
Az ember mint a teremtő [...]
Rudolf Steiner: Az ember mint a teremtő, alakító és alkotó kozmikus szó harmóniája

6.

[Mi a különbség az ember és a magasabb rendű állatok kozmikus fejlődésében? Egyidejűleg az ember lefelé való fejlődésével kialakulnak az állattörzsek. A Föld együtt él a kozmikus élettel. Hüllők és halak. Az ember és az állatok összefüggése. Híd a növényvilág felé. Az ásványok jelentősége.]

Dornach, 1923. október 28.

Mielőtt az emberrel itt a földfelszínén kapcsolatban álló többi lényhez, az állat- növény- és ásványvilág többi lényéhez eljutnánk, előbb egy pillantást kell vetnünk magára az emberi fejlődésre. Lelkünk elé kell állítsunk bizonyos dolgokat, amelyekről szóban vagy írásban már ismereteket szerezhettek, egyszer azonban mégis egy áttekintő összeállítást kell adni róluk.

Ha engedjük, hogy a mai tudomány tanítson minket, akkor általában azt halljuk: ki kell kutatni, hogyan is keletkeztek az élettelenből, az ún. szervetlen anyagból a magasabb rendű - ún. magasabb
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:31
5 mágikus tárgy, amitől változást várhatsz!
egy mágia sikeres legyen, gondosan kiválasztott ezoterikus tárgyakkal kell dolgoznunk. Az eredménytelen szertartás elsődleges oka, hogy az alkalmazott eszközök helytelenül vannak kiválasztva.


Az első mágikus tárgy a zöld gyertya, amivel pénzbevonzó mágiát lehet készíteni.

A zöld gyertyában egyszerre van jelen a négy elem: a föld a szilárd gyertyatest, a víz a folyékony viasz, a tűz a gyertya lángja, a levegő a gyertya hője, és ötödik elemként maga a kérésbe sűrített teremtő erő.

A szertartáshoz naponta egy szál zöld gyertyát kell meggyújtani. Gondolatban képzeljük el, hogy mekkora összeget szeretnénk és milyen jó cél érdekében van szükségünk a kért anyagi segítségre. A mágia hatására beindulnak azok az energiák, amelyek az anyagiakért felelősek. Fokozatosan leépülnek azok a gátló tényezők, amelyek megakadályozták a pénz beérkezését az életedbe.


Második mágikus erővel bíró elem a só.

Földünkön létezik egy ásvány, mely értékesebb a
lenke1964, 2016. január 07. csütörtök, 15:58
Mi is hát a népköltészet?
foglalja mindazokat a lényeges és jellemző vonásokat, amelyek az irodalom általános körén belül megjelölik a népköltészet helyét, önálló egyéniségét. Ez a meghatározás rámutat arra, hogy a népköltészet a dolgozó nép körében keletkezik, ott alkotják a névtelen közösségben, s jellemző sajátja a szóbeli előadás, a hagyományozódásnak ez a sajátos formája, amely révén a közösségben megszületett alkotás tovább csiszolódik, tökéletesedik. Ez a meghatározás, amely egyben már kimagasló értékelése a nép költészetet teremtő erejének és a népköltészet szépségének, a dolgozó nép alkotó, kollektív munkáját, a szájhagyományozó előadást emeli ki s tartja a népköltészet legsajátosabb tulajdonának.

Valóban, a népköltészet meghatározásának ezt az általánosítását elfogadjuk, ennek a segítségével kibonthatjuk a magyar népköltészet sajátos történelmi jegyeit is, s megismerhetjük azokat a költészetteremtő erőket, amelyeknek a magyar népköltészet is köszönheti a létét. Érdemes rámutatnunk arra, hogy a magyar
lenke1964, 2015. november 17. kedd, 16:28
A magyar népdal
lovagi múlt emlékeit - a közreadott balladákat, epikus énekeket; álláspontja tehát aligha nevezhető haladónak, ha értékes népköltészeti kiadványára hálával gondolhat is a tudomány és az irodalom. Herder fölfogásában sok az őszinte, haladó elem, a népköltészet felé fordulását nagyban meghatározta az elnyomott kis lett nép iránti rokonszenve, romantikus szabadságkultusza és az emberiség egyetemes haladásába vetett bizalma. Mégis, később Herder elméleti írásaiból éppúgy merítettek azok, akik a nép teremtő erejére, a névtelen alkotó közösség létére kerestek bizonyítékokat, mint azok, akik a történetietlen, örök, a nemzet egészét egyedül kifejező paraszti népköltészet romantikus álláspontját hirdették. Tehát már maguk a különféle európai divatok - a primitív és a paraszti költészet fölfedezésében - sok ellentmondást tartalmaztak, más és más történelmi és társadalmi előzmény hatására alakultak ki. A magyar népköltészet fölfedezésére és méltatására való hatásuk is igen különböző, sokszor csak
lenke1964, 2015. november 17. kedd, 16:27
Az életed a te alkotásod
A növekedés mindig belülről kifelé halad, ahogy megfigyelhető a természetben. Nézz magadba: az élet irányával haladsz vagy épp ellenkezőleg?Az állítom, az életnek van iránya, mert van értelme. Honnan tudhatod, hogy benne vagy-e az élet sodrában, a megfelelő irányba haladsz? Vizsgáld meg, miként viszonyultál az előbbi kijelentésemhez. Összeugrott a gyomrod, vagy várod csillogó szemekkel a következő mondatot? Az érzéseid mindig pontosan elárulják, melyik térfélen játszol. Az ugye világos, hogy egy fenékkel egyszerre csak egy lovon ülhetsz! Attól függően haladsz egyik vagy másik ösvényen, ahogy döntöttél, függetlenül attól, hogy tudatában vagy-e mikor és mivel döntöttél vagy a panaszkodás annyira rád ült már, hogy meg se hallod saját szavaidat.

Nem kell elhinned nekem, de amíg uralja a félelem a gondolataidat, addig nincs kapcsolatod a szíveddel, a belső hangoddal. No, ezért rizsázok megint
klementinagidro, 2015. október 24. szombat, 11:31
Október 8-a nagyon különleges lesz
a Halakban jár, a lelkünk tisztulásáról szól ez a nap, valami ,,meghalhat" bennünk, és jó, ha ezt engedjük, netán együtt is működünk a folyamattal. Csak olyasmit veszíthetünk el, amire már réges-régen nincs szükségünk!

A Nap viszont a Mérleg jegyében jár, így az emberi kapcsolatainkra, párkapcsolatunkra világít rá. Bármilyen kapcsolat átfordítható, megújítható, megtisztítható. De kiválóan ráláthatunk önmagunkra, lelkivilágunkra is.

Még mindig 8-án a Vénusz is feszítő, teremtő fényszögbe kerül a Plútóval. Ami még egy plusz pont a párkapcsolati feladatok oldalán. Bízzunk benne, hogy ezt a szenvedélyt, tüzes erőt pozitív módon tudjuk bevinni a kapcsolatunkba. Mindenesetre a lehetőség adva van a kreatív teremtőerők működtetésére, az égi dimenziók erejének lehívására és ezeknek az erőknek a Földön való használatára.

És még nincs vége a napnak.

A Mars támogató fényszöget ad/kap a Jupiternek. Tudatosulhat bennünk az igazság, az égi akarat. Megérthetjük mi az
lenke1964, 2015. október 07. szerda, 20:17
Átadták a megújult mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyet - BŐVÍTETT-2 (új: 5., 6., 10. bekezdés)
közönséges, hétköznapi, profán világ - idézte fel.

Jézus tanítása szerint azonban nincs a világnak szent és profán része, hanem a teremtett világ viszonyul valahogyan viszonyul az Istenhez, és a kapcsolat lehet szent vagy profán, tiszta vagy tisztátalan - mondta, hangsúlyozva, hogy az embertöbbé nem földrajzi helyekben vagy fizikai tárgyakban kell, hogy bízzon, hanem az Istennel való személyes kapcsolatában. Ugyanakkor térben és időben élünk, szükségünk van szavakra, képekre, jelekre, tárgyakra. "Maga a Teremtő megtestesült, emberré lett, így akart szólni hozzánk. Ezért ebben az emelkedettebb értelemben áldunk és szentelünk meg helyeket és tárgyakat" - tette hozzá Erdő Péter.

Szentkút a mi közös örökségünk Szent László királlyal, a Nagyboldogasszonynak tett felajánlásokkal, az itt élő szerzetesek közösségerősítő, lélekerősítő munkájával - mondta Áder János. A köztársasági elnök felidézte, hogy a hagyomány szerint a Nógrád megyei kegyhelyen fakasztott vizet Szent László lovának patkója,
velemenyezd, 2015. szeptember 05. szombat, 15:23
2014.október 8.
a Halakban jár, a lelkünk tisztulásáról szól ez a nap, valami ,,meghalhat" bennünk, és jó, ha ezt engedjük, netán együtt is működünk a folyamattal. Csak olyasmit veszíthetünk el, amire már réges-régen nincs szükségünk!

A Nap viszont a Mérleg jegyében jár, így az emberi kapcsolatainkra, párkapcsolatunkra világít rá. Bármilyen kapcsolat átfordítható, megújítható, megtisztítható. De kiválóan ráláthatunk önmagunkra, lelkivilágunkra is.

Még mindig 8-án a Vénusz is feszítő, teremtő fényszögbe kerül a Plútóval. Ami még egy plusz pont a párkapcsolati feladatok oldalán. Bízzunk benne, hogy ezt a szenvedélyt, tüzes erőt pozitív módon tudjuk bevinni a kapcsolatunkba. Mindenesetre a lehetőség adva van a kreatív teremtőerők működtetésére, az égi dimenziók erejének lehívására és ezeknek az erőknek a Földön való használatára.

És még nincs vége a napnak.
A Mars támogató fényszöget ad/kap a Jupiternek. Tudatosulhat bennünk az igazság, az égi akarat. Megérthetjük mi az amit már
nanoka72, 2014. október 08. szerda, 06:54
Március 15. - Mesterházy: Orbán ellopta a demokráciát, tönkretette a gazdaságot
teremteni, ahol a jobboldali szavazók is otthon érzik magukat. Ellentétben azzal, amit a baloldali, liberális és zöld szavazókkal tesznek jelenleg.

Olyan történelmi választás előtt állunk, amelyhez megvan a kormányváltó erő, ám ezt politikai cselekvéssé kell formálni, amelynek nyomán április 6-án együtt, közösen leváltjuk Orbán rendszerét, új korszakot nyitunk és felépítjük az igazságos Magyarországot - mondta az MSZP elnöke.

Gyurcsány Ferenc, az újságírók kérdéseire válaszolva úgy fogalmazott: "a teremtő útjai kifürkészhetetlenek, az embereké viszont kifürkészhetőek, az emberek pedig szél ide, szél oda, ezt a kormányt mint a vihar úgy el fogják seperni".

Felidézte, hogy 2006 augusztus 20-án, egy ettől sokkal könnyebb helyzetben az a döntés született, hogy megtartják az aktuális rendezvényt, ami sokak egészségébe került", a jobboldal pedig éveken keresztül "ütötte-vágta" ezért az akkori kormányt.

Nem ér annyi a politikai küzdelem, minthogy bárkit is veszélyeztessünk - tette hozzá
velemenyezd, 2014. március 15. szombat, 17:52
Karácsonyi ves
fénye.
Hol vagy turulmadár, égi-földi társam.
hogy fölsegítenél, elbukó Nap fényét
hogy visszahozhatnám?

Segíts föl, emelj föl, tűzmadár az égre,
segíts föl, emelj föl csillagos mennyekbe.
Lábam rogyadozik, inam sajog, feszül,
sötétség félelme gyenge szívemre ül.

Mennyek országából, iszonyatos távol,
valaki feleszmél szarvas imájától.
Hívó imádságra mennyek Királynéja,
vigyázó szemeit nyitja világunkra.

Nem hagylak magadra, Teremtő szent fia,
nem hagylak magadra, embernek magzata,
mert Teremtő adja embernek szent lelkét,
mert az Anya adja fiának életét.

Emeld föl fejedet, nyisd föl tekinteted,
lelkednek hajléka össze ne omoljon,
sötétség világa, hogy el ne árasszon,
áradó félelem kétségbe taszítson.

Küldöttét elküldi, repül tűzmadásként,
miként a gondolat, futó pillanatként.
Világot átfogó hatalmas szárnyakkal
jön a turulmadár nagy
piroska0101, 2013. december 26. csütörtök, 10:49
A VALLÁSI VEZETŐK EGYTŐL-EGYIG HAZUDnak
tudnak), nektek mégis azt hazudják, ez sátáni dolog..csak hogy Ti a Nép.. betegek maradjatok!!És elégettetik veletek a könyveket,sátánianak kikiálltva, hogy Ti sose lépjetek kapcsolatra Istennel!

MI a helyzet a Reinkarnációval?

Sajnos nagyon sokan még mindig azt hiszik ez az egyetlen életük van,hogy nincs másik, hogy ettől nincs jobb, nincs szebb, egyszerűen nincs más. ( 2012. UTÁN MINDEN GYÖKERESEN FOG MEGVÁLTOZNI JÓ IRÁNYBA ! EGY KÖZVETLEN ÉGI BEAVATKOZÁST FOGUNK KAPNI, MERT A TEREMTŐ BESOKALLT AZZAL, HOGY A VALLÁSI VEZETŐK ÉS A VILÁGVEZETŐK ROSSZ IRÁNYBA TERELIK A NÉPTÖMEGET) És hogy kénytelenek éljenezni a politikai erőket, vallási vezetőket, kénytelenek bennük bízni, mert nincs más megoldás.Kénytelenek elfogadni azt ami van, és azokból az alternatívából válogatni, ami a "polcon van", mert Ők nem tehetnek mást, nem tudnak tenni semmit a saját életük jobbá tételéért!

Pont itt kezdődik a baj! Átadjuk hatalmunkat,az egész életünket a politikai hatalmaknak,vallási
jupiter21, 2013. október 05. szombat, 14:22
1/4
Képek, videók
Megköszönöm, hogy vagy.jp
chillik
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:45
Megköszönöm, hogy vagy
fygyike
2010. március 21. vasárnap, 21:34
Megköszönöm hogy vagy.jpg
cserkata
2010. március 07. vasárnap, 17:43
Megköszönöm, hogy vagy.
nnpapszi
2009. május 13. szerda, 14:23
megköszönöm hogy vagy
jakabgasparne
2009. május 04. hétfő, 06:22
Agy megköszönöm hogy vagy
jakabgasparne
2008. november 13. csütörtök, 07:19
megköszönöm, hogy vagy
jakabgasparne
2008. október 24. péntek, 08:50
megköszönöm, hogy vagy.jp
agica2004
2008. január 15. kedd, 13:06
megköszönöm
nyusa
2007. szeptember 01. szombat, 18:18
A Teremtőhöz.jpg
menusgabor
2020. március 25. szerda, 21:45
A gondolat teremtő ereje
irmus
2018. július 26. csütörtök, 10:59
teremtő-1234.jpg
sz719eszter
2018. június 06. szerda, 09:06
A teremtő megadta nektek.
sz719eszter
2018. május 18. péntek, 15:18
Teremtő3.bmp
sz719eszter
2018. május 06. vasárnap, 08:34
Teremtő2.bmp
sz719eszter
2018. május 06. vasárnap, 08:33
Címkék
névtelen közösségben, általánosítását elfogadjuk, ettől sokkal, zöld gyertyában, Megköszönöm Földanyának, pénz beérkezését, embereké viszont, népköltészet helyét, különféle európai, emelkedettebb értelemben, magyar népköltészet, közösségben megszületett, növekedés mindig, élet sodrában, mágia sikeres, aktuális rendezvényt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.