Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 20:13 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A mobilszolgáltatók hamarosan elindíthatják az 5G szolgáltatásokat
A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtöki közleménye szerint a tenderen intenzív verseny bontakozott ki a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. részvételével, a licitáló vállalatok összesen 128,490 milliárd forint értékben vásároltak három frekvenciasávban tizenöt évre szóló használati jogosultságot.

A Vodafone az MTI-vel közölte: további frekvenciákat szerzett a következő generációs 5G mobilszolgáltatásai számára az NMHH által lebonyolított frekvencia aukción, 38,65 milliárd forint értékben. Felidézték, hogy a cég a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként indította el 2019-ben élő kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában, valamint a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán, a 2016-ban vásárolt 3600MHz-es frekvenciakészletének köszönhetően.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, a közleményben kifejtette, a telekommunikációs szektor által nyújtott szolgáltatások szerepe kiemelkedő mind az egyének, mind a vállalkozások
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 20:13
NMHH: lezárult az 5G frekvenciatender
A közlemény szerint a tenderen intenzív verseny bontakozott ki a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. részvételével, a licitáló vállalatok összesen 128 490 000 001 forint értékben vásároltak három frekvenciasávban tizenöt évre szóló használati jogosultságot.

Ez kiemelt jelentőségű a magyar gazdasági életben, hiszen ezzel versenyelőnyt szerezhet Magyarország azokhoz az országokhoz képest, ahol még nem sikerült értékesíteni az 5G-s szolgáltatásokra használható legfontosabb spektrumrészeket - írták. Magyarország az árverés után az elsők közt tudja - többek között - az iparban, az egészségügyben, a mezőgazdaságban, a közlekedésben vagy akár a logisztikában kihasználni az 5G segítségével alkalmazható innovációkat.

A közlemény szerint az NMHH eljárásában részt vevő három szolgáltató az egyes frekvenciasávokon belül arra licitálhatott, hogy az adott sávban a dokumentációban megadott kezdőlicit értékéről indulva mennyi frekvenciablokkra tart igényt. Az
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 18:03
Koronavírus - Újabb tananyagok segítik a digitális oktatást
(köztük rajz, fotó és egyperces novellapályázat) található meg. A tananyagok és pályázatok köre napról napra bővül, várhatóan két héten belül 20-30-ra nő.

A tananyagok egy, a www.mi6.hu/verseny honlapon elvégzett egyszerű iskolai regisztrációval ingyenesen elérhetők a www.mi6.hu/letoltheto-tananyagok oldalon.

Az Áder János köztársasági elnök fővédnöksége és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) képviseletében Szili Katalin védnöksége mellett működő Virtuális Erőmű Program (VEP) Magyarország legnagyobb szakmai és társadalmi összefogással rendelkező fenntarthatósági, klímavédelmi programja, amelyet az Európai Bizottság is nívódíjjal jutalmazott.

A VEP meghatározó vállalati és önkormányzati programjai mellett 2016 óta készít és nyújt iskolai fenntarthatósági szemléletformálási programokat. A programban együtt dolgoznak a fenntarthatósági szakértők és a pedagógusok.

A fenntarthatósági tananyagokat az elmúlt négy évben évi 300-350 ezer diák számára nyújtották közvetlenül és
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 10:41
Brexit - Nem lesz változás a roamingdíjakban
való kilépést követően is marad az EU díjzónában, az ügyfelek továbbra is az Európai Unión belüli árakon használhatják a szolgáltatásokat. Tehát sem a mobil, sem a vezetékes forgalmazás díja nem változik a kilépéssel. Mobil hang szolgáltatásra a díjcsomagban foglalt percek vagy a korlátlan hívások továbbra is felhasználhatók Nagy-Britanniában, és az EU-ban felhasználható adatforgalmi keret terhére lehet mobilnetezni is.

A Vodafone közölte: a csoport helyi leányvállalatai - köztük a Vodafone Magyarország Zrt. is - önálló helyi vállalatok, melyek nagy mértékben képesek alkalmazkodni a lokális viszonyokhoz. Úgy gondolják, hogy a Brexit nem lesz jelentős hatással a Vodafone Magyarország üzletmenetére.

A Vodafone EU roaming szolgáltatási területnek a Brexit után is része marad az Egyesült Királyság, vagyis a Vodafone Magyarország ügyfelei egyesült királyságbeli utazásaik során a Brexitet követően továbbra is élvezhetik például a RED csomagoknál megszokott korlátlan élményt. Ezenfelül a jelenlegi összes
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:55
Contestaţia Digi Communications a fost respinsă în Ungaria la licitaţia pentru frecvenţe 5G
NMHH a lansat în această vară procesul de vânzare a drepturilor de utilizare a frecvenţelor de 700 MHz, 2100 MHz, 2600 MHz şi 3600 MHz. La licitaţia din data de 8 august s-au prezentat patru operatori de telefonie mobilă.După verificarea formală, Autoritatea a înregistrat trei companii în evidenţa licitanţilor: Magyar Telekom Nyrt., Telenor Magyarország Zrt. şi Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.

Digi Communications N.V. a contestat această decizie a NMHH. Cea de-a doua examinare a avut loc în data de 27 noiembrie, confirmând decizia iniţială.

Furnizorul de servicii de comunicaţii, Digi Communications N.V., poate apela la instanţă.
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:41
BÉT - A Mol és az OTP húzta fel a BUX-ot
nyereségét várhatóan csökkenteni fogja. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Mol kitermelése ezáltal napi 110 ezerről napi 130 ezerre emelkedik, az olajártól való kitettsége mérséklődik.

A vezető részvények közül egyedüliként eséssel záró Magyar Telekommal kapcsolatban megjegyezte: a Telenorban történt állami tulajdonszerzés miatt a befektetők azt valószínűsítik, hogy a Telekom állami megrendelése alacsony lesz, bevételei csökkenhetnek. (A felek október 31-én jelentették be, hogy a PPF Csoport eladta a magyarországi Telenor cégek, a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate 25 százalékát az Antenna Hungáriának.)

Európában a vezető üzletkötő szerint "vételi pánik" volt. A német piacon a befektetők mindent vettek, aminek viszonylag alacsony volt az ára, annak okától függetlenül. A Wirecard, a Deutsche Bank, a Continental 3-4 százalékot emelkedett napon belül, a DAX index túllépett a 13 100 ponton - mondta.

A Mol 92 forinttal, 3,16 százalékkal 3004 forintra erősödött, 3,1 milliárd forintos
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 19:12
BÉT - Csökkenő forgalomban mérséklődött a BUX a héten
költségeit. Az orosz kormány rövidebb karakterszámot követel meg a gyártóktól, azonban egy titkosított kód feltüntetéséből nem engedett, ami az EU-ban nem előírás.

Kiemelték, hogy az Erste a héten 3720 forintról 2900 forintra csökkentette a Molra vonatkozó 12 havi célárfolyamát, ajánlásuk felhalmozásról csökkentésre változott.

Felhívták a figyelmet arra is, iparági értesülések szerint heteken belül bejelenthetik, hogy az Antenna Hungária 25 százalékos tulajdonrészt vásárol a Telenor Magyarországban. A tranzakció értéke becslések szerint 50-100 milliárd forint között alakulhat.

A héten az OTP-részvények ára 0,62 százalékkal csökkent, pénteken 12 820 forinton zárt a bankpapír, heti forgalma meghaladta a 21,66 milliárd forintot.

A Richter árfolyama 1,63 százalékkal emelkedett, a hét utolsó kereskedési napján 5000 forinton zárt, heti forgalma megközelítette a 6,55 milliárd forintot.

A Mol 2,20 százalékkal gyengült a héten, pénteken 2940 forinton fejezte be a kereskedést, heti
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 07:11
BÉT - Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten
hogy csütörtökön Mol-kötvényeket értékesített a Sertorius. A szingapúri alap tőzsdén kívül kötött ügyletek során összesen 20 ezer Mol-kötvényt adott el, a kötések összértéke mintegy 21,85 millió euró volt.

Pénteken a Jeffries 4460 forintról 5760 forintra emelte a Richterre vonatkozó, 12 havi célárfolyamát, az ajánlást alulsúlyozásról vételre javították.

Az elemzésben felidézték azt is, hogy az 5G frekvenciaárverésen három szolgáltató vehet részt; a Magyar Telekom Nyrt. mellett a Telenor Magyarország Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t vették árverési nyilvántartásba. A Digi jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen, mivel álláspontjuk szerint alaptalanul utasították el részvételi pályázatukat.

A héten a vezető részvények közül a legnagyobb, 3,73 százalékos erősödést a Mol érte el, részvényeinek ára pénteken záráskor 3006 forintra emelkedett, heti forgalma meghaladta a 11,1 milliárd forintot.

A Richter árfolyama 1,95 százalékkal emelkedett a héten, a pénteki kereskedést
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 07:03
A DIGI Csoport kifogásolja kizárását az 5G-s frekvenciaárverésről
magyar és európai jogszabályoknak megfelelő - eszközzel fellebbez. A cégcsoport szilárd elhatározása, hogy ügyfelei érdekében folytatja a magyar piacra vonatkozó terveinek megvalósítását - áll a közleményben.

Az NMHH korábban azt közölte: a 700 MHz-es, a 2100 MHz-es, a 2600 MHz-es és a 3600 MHz-es frekvenciasávok árverésére augusztus 8-án négy mobilszolgáltató jelentkezett, az alaki vizsgálat eredményeként pedig - a hiánypótlások után - a hírközlési hatóság a Magyar Telekom Nyrt.-t, a Telenor Magyarország Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t vette árverési nyilvántartásba. Egy jelentkező nem felelt meg a részvételi feltételeknek.

A négy frekvenciasávot az NMHH 15 évre értékesíti, ez az időtartam egy alkalommal, 5 évvel meghosszabbítható. Az 5G-s frekvenciák értékesítésével az NMHH célja, hogy a hazai mobilhálózatok és különösen azok használói kiaknázhassák a technológiai fejlődés kínálta lehetőségeket, és ezzel hozzájáruljon a magyar gazdasági potenciál növeléséhez.

Az
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 22:42
BÉT - Elemző: a Magyar Telekom kiemelkedően teljesített
A részvénypiac forgalma 6,2 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a vezető részvények közül a Magyar Telekom teljesített kiemelkedően. Mindez annak köszönhető, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az 5G frekvenciák értékesítési tenderén három jelentkezőt, a Magyar Telekom Nyrt.-t, a Telenor Magyarország Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t vette árverési nyilvántartásba szeptember 13-án. Az elemző szerint ez a döntés egyúttal azt is jelenti, hogy az árverési eljárásból, ami az ötödik generációs (5G) mobiltechnológia bevezetésének támogatására és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokra alkalmas frekvenciák értékesítésére indult, a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft.-t kizárták.

Hozzátette, ennek a döntésnek örültek a Magyar Telekom befektetői, mert így az NMHH által meghirdetett frekvenciákra a Magyar Telekom a tervezettnél
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 17:51
NMHH: három szolgáltató vehet részt a 5G frekvenciaárverésen
bevezetésének támogatására és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokra alkalmas frekvenciák értékesítésére indult.

Az eljárás a tartalmi vizsgálattal, majd a licitnapokkal folytatódhat, eredmény késő őszre várható.

A közlemény szerint a 700 MHz-es, a 2100 MHz-es, a 2600 MHz-es és a 3600 MHz-es frekvenciasávok árverésére augusztus 8-án négy mobilszolgáltató jelentkezett, az alaki vizsgálat eredményeként pedig - a hiánypótlások után - a hírközlési hatóság a Magyar Telekom Nyrt.-t, a Telenor Magyarország Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t vette árverési nyilvántartásba. Egy jelentkező nem felelt meg a részvételi feltételeknek.

A jelentkezők frekvenciasávonként négy külön naptári napon licitálhatnak majd, sorrendben a 2600 MHz-es, a 3600 MHz-es, a 700 MHz-es és végül a 2100 MHz-es frekvenciasávok blokkjaira.

A résztvevőknek az NMHH ezt megelőzően próbaárverést is tart felkészülésképpen. Az NMHH az egyes árverési napok eredményét csak az eljárás végén, az
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 12:41
Digitalizálta működését a Zalavíz Zrt.
A Telenor Magyarország és a Zalavíz Zrt. közleménye szerint a térség 161 településének ivóvízellátásáért és 99 település szennyvízkezeléséért felelős zalaegerszegi székhelyű cég szolgáltatási területén évente közel 7,5 millió köbméter ivóvizet vételeznek, és több mint 7,5 millió köbméter szennyvíz kezeléséről gondoskodik.

Közölték: a vízszolgáltató digitális átalakítása és fejlesztése közel félmilliárd forintos beruházást igényelt, ennek az informatikai fejlesztések csak a töredékét képezték. A rendszer üzemeltetése havonta közel 1 millió forintos költséggel jár, a korábbinál lényegesen magasabb színvonalon és nagyobb üzembiztonsággal - írták.

Az online berendezések adatainak hálózati továbbítása meggyorsítja a vízmű irányítási folyamatait, és hatékonyabbá is teszi azokat. A felügyeleti és a karbantartási tevékenységekhez szükséges információk és adatok megszerzéséhez a szakembereknek nem kell személyesen, egyenként a gépekhez elmenni, minden rendszerinformáció azonnal, online láthatóvá és
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 07:05
1/7
Képek, videók
Az állami mobilszolgáltat
basikele
2013. február 19. kedd, 00:34
szolgáltatások
airam41
2012. december 04. kedd, 16:32
Nemzeti palota Barcelona.
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:35
9 Bazilika Nemzeti fogada
lovaszmarika
2019. december 12. csütörtök, 16:23
Petőfi a Nemzeti Múzeum l
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
Izraeli nemzeti útvonal
dandej
2018. november 25. vasárnap, 19:53
nemzeti-dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Nemzeti_dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Recsk Nemzeti Emlékpark.j
menusgabor
2018. szeptember 04. kedd, 18:28
nemzeti összet. napja..jp
menusgabor
2018. július 12. csütörtök, 18:03
A nemzeti, aki cukivá vál
menusgabor
2018. június 20. szerda, 21:18
Nemzeti Botanikus Kert
dandej
2018. április 27. péntek, 23:23
0 Nemzeti dal - Orbán ell
lovaszmarika
2018. április 17. kedd, 12:24
Címkék
Antenna Hungária, adott sávban, Szili Katalin, tartalmi vizsgálattal, Vodafone Magyarország, Digi Távközlési, Amanda Nelson, elemzésben felidézték, vezető részvények, dokumentációban megadott, elemző szerint, contestat această, vízmű irányítási, 3600 MHz-es, digitális oktatást, logisztikában kihasználni,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.