Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 23:00 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Operatív törzs: a megbetegedések jelentős része külföldi vonatkozású
Lakatos Tibor hozzátette: leginkább olyan környező országokból került be a vírus, ahol emelkedett a fertőzések száma.

Azt mondta: az operatív törzs csütörtöki ülésén tárgyalták meg a szomszédos országokban kialakult helyzetet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) azt a feladatot kapta, állítsanak össze egy javaslatcsomagot, hogy milyen intézkedésekkel tudják megakadályozni a vírus terjedésének újabb felfutását. Úgy tudja, ezt a javaslatcsomagot Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégén áttanulmányozza, és a jövő héten várhatóak különböző intézkedések.

Lakatos Tibor kiemelt egy Tolna megyei esetet, ahol egy esküvőre Ausztriából érkezett a tanú; tünetmentes volt, hazautazása után derült ki a betegsége. Ezt követően a nemzetközi jelzőrendszer értesítette az NNK-t, és 60 ember került megfigyelés alá; 14 napos karanténjuk hamarosan lejár.

Kifejtette: az Egészségügyi Világszervezet (WHO)
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 19:52
Tőzsde - Pozitív kezdés várható az európai tőzsdéken
Madridban 1,62 százalékos indexcsökkenéssel fejeződött be a szerdai tőzsdenap.

Az európai árfolyamokat a koronavírus-járvány elhúzódásával és a gazdasági helyreállás ütemének lassulásával kapcsolatos aggodalmak terhelték meg. Kedden az Európai Bizottság adta ki lefelé módosított növekedési prognózisát, szerdán pedig az Európai Központi Bank jelezte, hogy meghatározatlan ideig nem áll szándékában változtatni monetáris politikáján.

Az amerikai indexek viszont nyereséggel zárak szerdán, a főként technológiai részvényeket jegyző Nasdaq Composite index újabb rekordon fejezte be a kereskedést.

Indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az ázsiai piacokon is, még a vegyes gazdasági mutatók mellett is. Az európai kereskedés kezdete előtt bő két órával Tokióban 0,9 százalék, Sanghajban 1,0 százalék, Hongkongban 0,4 százalék, Szöulban 0,7 százalék nyereségben állt a tőzsdeindex.

Japánban a gazdasági javulás jelei voltak észlelhetők, Kínában viszont a termelői árak újabb csökkenése utalt a
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 07:20
IM: a meddő jogállamisági viták helyett az európai igazságügyi együttműködés jövőjére kell koncentrálni
és értékelő igazságügyi eredménytáblája sem szerepelt még az igazságügyi miniszterek tanácskozásának napirendjén, annak ellenére, hogy megállapításai az európai szemeszter következtetéseire is hatnak.

Az államtitkár kiemelte: a magyar kormány kiemelt fontosságúnak tartja az online térben elkövetett bűncselekményekkel szembeni hatékony jogi fellépés eszközeinek biztosítását. Ennek támogatására hozta létre az Igazságügyi Minisztérium a digitális szabadság bizottságot, amely a transznacionális technológiai cégek működését, illetve a működésükkel kapcsolatos jogi kérdéseket vizsgálja meg. Ez a probléma nemzetközi és uniós együttműködést igényel, hiszen egyetlen állam sem képes egyedül a hatékony fellépésre - hangsúlyozta.

Az IM tájékoztatása szerint a videokonferencián a bizottság bemutatta az Európai Unió 2020-2025-ös időszakra szóló, az áldozati jogok védelmére vonatkozó stratégiáját. Bóka János emlékeztetett arra, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter még 2020 januárjában, az igazságügyi
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 18:52
Palkovics: 4 milliárd forintos támogatással a vállalati igényekhez alkalmazkodó új kutatási központ jön létre S
A négymilliárd forintból megvalósuló központ célja, hogy ipari partnerek számára korszerű kutatási hátteret biztosítson alap-, és alkalmazott kutatásokhoz és kísérleti fejlesztésekhez. A Szegedi Science Park területén megvalósuló központ fókuszában a kőolajjal és kőolajszármazékokkal kapcsolatos kutatások állnak.

A sajtónyilvános rendezvényen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta, Magyarország célja, hogy 2030-ra jelentős innovátorrá váljon, amihez növelni kell az állami kutatás-fejlesztési (K+F) ráfordításokat, ezért döntöttek arról, hogy folyamatosan emelik a támogatásokat.

Hozzátette, a következő uniós keretköltségvetési időszakban kutatási programokra több mint 80 milliárd euró áll rendelkezésre, amiben a magyar kutatóegyetemeknek fokozottabban részt kell venniük.

A tárcavezető szólt arról, hogy a szintetikus üzemanyagokkal kapcsolatos kutatások arra is szolgálnak, hogy a napenergiát - amely Magyarország számára az atomenergia mellett a második legfontosabb -
velemenyezd, 2020. június 27. szombat, 20:12
Oltóanyag üzem és innovációs központ épül a debreceni egyetemi ipari parkban
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az ünnepségen elismerően szólt arról, hogy Debrecenben együtt van jelen a megfelelő gazdasági és innovációs környezet, amire jó bizonyíték a város fejlődése, mások mellett a BMW autógyár beruházása.

Utóbbi kapcsán a tárcavezető Debrecenben azt mondta, bár a koronavírus-járvány a megvalósítást átmenetileg lelassította, a cél továbbra is az, hogy az eredeti menetrend szerint készüljön el a BMW új termelési egysége, amely kiemelten fontos a márka európai ellátási lánca számára.

"Ehhez a magyar kormány minden lehetséges támogatást meg fog adni" - jelezte Palkovics László örömét kifejezve, hogy "a BMW minden fórumon megerősítette változatlan elkötelezettségét és szándékát".

Az innovációs és technológiai miniszter köszönetet mondott a Debreceni Egyetemnek, hogy a négy hazai orvostudományi egyetem egyikeként gyorsan reagáltak a koronavírus kihívásaira mind a betegellátás, mind a kutatás terén.

A Debreceni Egyetem élenjár a vakcina- és
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 16:13
Palkovics: a kormány jóváhagyta Debrecen tízéves fejlesztési tervét
oktatással és vonzó jövőképpel hívjaa fiatalokat.

A Debrecen 2030 programból a tárcavezető kiemelte egyebek mellett a helyi nemzetközi repülőtér bővítését, a várost elkerülő keleti körgyűrű folytatását és a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetését.

Palkovics László ismertetése szerint három projektciklust terveznek: az első 2021 és 2023 közötti ciklusban 50 milliárd forint költségvetési támogatást nyújtanak majd városi és egyetemi infrastruktúra fejlesztésekre.

Az innovációs és technológiai miniszter az MTI-nek azt is elmondta, hogy a Debrecen 2030 program 600 milliárdos összköltségvetése tartalmazza a már korábban bejelentett programelemeket: az észak-nyugati ipari övezethez kapcsolódó több mint 130 milliárdos infrastruktúra és a 35 milliárdos oktatási fejlesztéseket.

A programhoz egyébként a központi költségvetési források mellett városi pénzeket, kohéziós és piaci forrásokat is igénybe vesznek - fűzte hozzá.

Papp László, Debrecen polgármestere azt mondta, "a Debrecen
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 13:52
Újjászületik a magyar vasúti járműgyártás a Dunakeszi Járműjavítóban az új tulajdonosok szerint
célként fogalmazták meg, hogy a Dunakeszi Járműjavító Közép-Európa egyik legnagyobb vasútijármű gyártó- és karbantartó központjává váljon. Ennek érdekében a TMH Hungary Kft. a magyar vasúti járműgyártás történetének eddigi legnagyobb vasúti megrendelésére támaszkodva kezdi meg a Dunakeszi Járműjavító modernizációját, és a komplex vasúti járműgyártás újjáélesztését Magyarországon.

Az új tulajdonosok által tervezett beruházások révén és a TMH csoport által átadott licenszek alapján nagyszabású technológiai transzfer is megvalósul Dunakeszin.

A közlemény szerint a TMH Hungary Kft. már megkezdte a magyar beszállítók kiválasztását, emellett olyan külföldi cégeket is bevonnak a projektbe, amelyek Magyarországra telepítik gyártókapacitásukat, és innen szállítanak a projekthez részegységeket, berendezéseket, további magyar munkahelyeket teremtve.

Ismertetik:az Egyiptomi Nemzeti Vasúttársaság nemzetközi tenderén 2018 szeptemberében nyert a TMH Hungary Kft. Az öt különböző típusú, összesen 1300
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 18:53
Ötpontos oktatási javaslatcsomagot mutatott be az MSZP
A politikus pedagógusnap alkalmából köszöntötte az óvodapedagógusokat, tanárokat és tanítókat, akik "joggal lehetnek büszkék" teljesítményükre, valamint köszönetet mondott a szülőknek is a koronavírus-járvány idején mutatott együttműködésükért.

Hangsúlyozta: az MSZP szakértők bevonásával kidolgozott javaslatcsomagja alkalmas arra, hogy Magyarországot és a magyar oktatási rendszert újjáépítsék.

Azt javasolják, hogy a kormány ne vezesse be az új Nemzeti alaptantervet (Nat), mert az még több tananyagot ír elő kevesebb óraszámmal, növelve a tanulók terhelését. Az MSZP azt kéri, hogy a kormány vonja vissza a Nat-ot, a tapasztalatok birtokában dolgozza át, bocsássa szakmai vitára, és csak ezután vezesse be - mondta Hiller István.

Hozzátette: az MSZP a központi költségvetésből nagyarányú, minden diákot elérő, nyílt forráskódú szoftverekre épülő közoktatási laptopprogramot indítana, biztosítva a tudáshoz hozzáférés egyenlő esélyeit.

Emellett bevezetnék a kilenc évfolyamos általános iskolai
velemenyezd, 2020. június 07. vasárnap, 11:51
Gulyás: Zalaegerszegen jól használják fel a forrásokat
Gulyás Gergely kiemelte: Zala megye mindig fontos szerepet játszott az ország életében, Zalaegerszeg pedig most is "motorja a nyugati határszélen egyre inkább felgyorsuló látványos fejlesztéseknek".

Részleteket nem említve közölte: a közeljövőben újabb bejelentések várhatók, amelyek ezt még inkább alátámasztják, mert az eddig is a világ technológiai élvonalába tartozó vállalkozások mellett - a járműipari tesztpályának köszönhetően - újabbak is érkeznek.

Jelezte, hogy a területi infrastrukturális beruházásokat célzó előirányzatból 1,7 milliárd forintot fordított a zalai megyeszékhely 29 helyszínen utak, járdák, parkolók építésére. Ennek záróelemeként készült el a Keresztury városi művelődési központ előtti tér és lépcsősor.

A miniszter úgy fogalmazott, ezen beruházások működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy legyenek közösségi terek, a források jó felhasználása pedig nemcsak építményeket hoz létre, de a közösségeket is megerősíti. Talán a legnagyobb előrelépés az elmúlt tíz
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 19:03
Szijjártó: 376 milliárd forint beruházást vállaltak a versenyképességi pályázat jelentkezői
máskor is segített a jászságiaknak, ha a munkahelyeik veszélybe kerültek.

282,408 millió forint támogatást ítéltek meg a S.E.G.A. (Starters E-Components Generators Automotive) Hungary Kft. 601,882 millió forintos beruházásának is. Az autóipari vállalat a kínai SEG Automotive cégcsoport legnagyobb európai telephelyét működteti Miskolcon, emellett saját fejlesztési központtal is rendelkezik. Az évi 400 milliárd forintot meghaladó nettó árbevétel csaknem egésze külföldi értékesítésből származik. Technológiai célú fejlesztésük is a nemzetközi versenyképesség javítását célozta meg. Szabó-Lukovszki Béla műszaki ügyvezető igazgató közölte, hogy az új telephely jövőre készülhet el, és ezzel együtt valósítják meg a támogatott beruházásokat is Miskolcon.

A város fideszes országgyűlési képviselője a döntéshozók legfontosabb feladatának nevezte a munkahelyek védelmét, hogy minél kevesebben kényszerüljenek segélyekre. Csöbör Katalin szerint a kormánynak és a vállalatoknak példát kell mutatniuk összefogásból,
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 15:48
Újraindul az SZTE radiológiai klinika
A közlemény szerint a 4,8 milliárd forintos célzott kormányzati támogatásból megvalósuló, kimagasló technológiai fejlesztés eredményeként a dél-alföldi régió "legmagasabb progresszivitási szintű egészségügyi ellátó intézmény-komplexumaként" az SZTE saját hatáskörben biztosítja a lakosság radiológiai ellátását.

Az új klinikán a sürgősségi betegellátó önálló osztály mellé alakítottak ki egy sürgősségi radiológiai osztályt. Az osztályon egy 64 szeletes CT-készülék, két felvételi és egy átvilágító röntgenkészülék, valamint egy modern ultrahangkészülék kapott helyet.

Egy új CT-készülék üzembe helyezésével lehetőség nyílt arra is, hogy az SZTE által korábban vásárolt 256 szeletes berendezést egyéb speciális - kardiológiai, onkológiai és pulmonológiai - vizsgálatokra is tudják használni.

Az elektív (megelőző) radiológiai osztályon a dél-alföldi régió legkorszerűbben felszerelt MR-centrumát hozták létre.

A női diagnosztikai központ egy új és jóval nagyobb befogadóképességű épületbe
velemenyezd, 2020. május 30. szombat, 09:41
Szijjártó: a legjobb feltételekre számíthatnak az újrakezdésre készülő cégek
Nógrád megyében, a rétsági ipari parkban működik. Évi 50 milliárd forint nettó árbevételének túlnyomó többsége külföldi értékesítésekből származik. A cég a Suzuki esztergomi gyára mellett a Ford, a Toyota, a Renault és a Nissan beszállítója, 2016 óta pedig a BMW és az Audi partnere is. Terveik szerint az üzemük új gyártósorral bővülhet, így rugalmasabban alkalmazkodhatnak a megrendelői igényekhez.

Miskei Péter operációs igazgató hangsúlyozta, hogy a járvány csak a keresletet fogta vissza, a technológiai fejlődés nem állt meg. A vállalat ezért fejlesztési központot és tesztlabort is létrehoz 2021-re.

Balla Mihály (Fidesz) országgyűlési képviselő az okirat átadása alakalmából megköszönte a vállalatnak, hogy a legnehezebb időkben is megtalálta a megoldást, így megtarthatta a 400 munkavállalót.

A Tboss Kft. Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 180 millió forintos beruházásához 89,6 millió forintot kap. Az asztalosipari vállalkozás fürdőszobabútorokat készít. 2018-ban kiugró, 220 millió forintot
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 15:21
1/88
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Lakatos
eva6
2019. február 01. péntek, 08:06
lakatosok
orban47
2017. április 17. hétfő, 07:40
Lakatos Levente
dogunalom
2016. augusztus 26. péntek, 16:41
Lakatos Levente.jpg
bbbarbara
2015. augusztus 05. szerda, 21:57
Lakatos József-Tanya tele
ametiszt54
2014. december 28. vasárnap, 08:40
lakatos.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 04:00
Ibolya lakatos.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:49
Elizabett Lakatos.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:43
lakatos.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:03
ibolya lakatos.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:30
elizabet lakatos.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:26
Pénzügy-minisztérium,1 900
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:24
Oktatási MInisztérium,Kai
pecsioszi
2006. június 26. hétfő, 13:30
Az Oktatási Minisztérium
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 09:00
Címkék
feladatot kapta, sajtónyilvános rendezvényen, közlemény szerint, Európai Bizottság, nemzetközi jelzőrendszer, szerdai tőzsdenap, digitális szabadság, járműipari tesztpályának, európai árfolyamokat, helyi nemzetközi, gazdasági helyreállás, asztalosipari vállalkozás, Hiller István, Lakatos Tibor, kutatás terén, működésükkel kapcsolatos,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.