Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 22:11 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Erdogan Budapesten - LMP: a kormány ne támogasson háborús bűnöket!
Csárdai Antal frakcióvezető-helyettes csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a magyar kormány a szoros és láthatóan baráti kapcsolat fenntartásával asszisztál a Törökország által elkövetett háborús bűnökhöz. Ez azt jelenti, hogy Magyarország tettestárs egy etnikai tisztogatásban és népirtásban - fogalmazott, hozzátéve: emiatt jogos szégyent érez egész Magyarország.

Az ellenzéki politikus vérlázítónak nevezte, hogy a fővárosi kormányhivatal engedélyt adott arra, hogy "Erdogan rezsimje" iskolát hozzon létre Budapesten. Az intézményt működtető alapítvány arról lett híres, hogy az egyik iskolájában egy tanár az Iszlám Államot dicsőítette, a magyar kormány mégsem hajlandó belátni, hogy ez milyen súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent az ország számára - emelte ki a képviselő.

Keresztes László Lóránt frakcióvezető azt mondta, hogy Orbán Viktor előszeretettel nevezi magát a keresztény Európa védelmezőjének, és olyan politikusként láttatja magát, aki meg akarja állítani a
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 13:52
Gulyás: november 15-ig döntsön a Fővárosi Közgyűlés a budapesti nagyberuházások sorsáról!
olyan meghamisítása a múltnak, amire nincs szüksége a városnak - jelentette ki Gulyás Gergely. Szerinte Demszky Gábor hivatali ideje alatt alig fejlődött, sőt sok területen inkább visszafejlődött, lemaradt a város, Tarlós István főpolgármesteri időszakában a dualizmus periódusa utáni legtöbb fejlesztést és legnagyobb fejlődést tudhatta magáénak Budapest.

A miniszter megerősítette, hogy a kormány ugyanazokat a feltételeket biztosítja Karácsony Gergely új főpolgármesternek, mint amilyenek Tarlós Istvánnak is rendelkezésére álltak.

Az ellenzék pedig most bebizonyíthatja, hogy képes valóra váltani mindazt, amit a kampányban ígért, és azok után, hogy az elmúlt évtizedben szinte sehol, semmilyen felelősséget nem vállalt, megmutathatja azt is, hogy képes néhány városban az adott helyi közösség érdekében működni - fűzte hozzá a miniszter.

Gulyás Gergelyt kérdezték a Fideszből kilépett Borkai Zsolt győri polgármester ügyéről is.

Elmondta, a polgármesternek kell megítélnie, hogy a történtek után
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 10:21
Önkormányzat 2019 - Orbán: továbbra is a Fidesz-KDNP a legerősebb Magyarországon
mondta: a biztos szavazatokat nézve, a listás szavazatokat tekintve a "lassan már szokásossá váló 50 százalék fölötti eredményt" most is hozni tudták.

Hangsúlyozta: az elmúlt kilenc évben az volt a szokás, hogy a kormánytöbbséget adó politikai erő adta Budapest vezetését is, de ma a fővárosiak úgy döntöttek, hogy "most valami más következik". Ezt a döntést tudomásul vesszük, és az ország és a Budapesten élők érdekében készen állunk az együttműködésre - közölte.

Orbán Viktor megköszönte Tarlós Istvánnak az elmúlt évben 9 évben végzett főpolgármesteri munkáját. "Nem fogjuk elfelejteni", hogy ő volt az, aki "kirángatta a várost a csődhelyzetből", elsősorban neki köszönhető, hogy ilyen szép fővárosunk van, amely biztos lábakon áll és amelyre mind büszkék lehetünk - fogalmazott.

A kormányfő megjegyezte: Budapest vesztett egy polgármestert, de ő nyert egy kiváló tanácsadót.

Megköszönte a vidéki Magyarországnak a bizalmat, és azt mondta: a jövőben is "számíthatnak ránk a vidéki magyar
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 07:08
Önkormányzat 2019 - A legtöbb kutatóintézet Tarlós győzelmét valószínűsíti
A Nézőpont Intézet, a ZRI Závecz Research, a Publicus Intézet, a Századvég és a Medián legfrissebb méréseit ismertető csütörtöki budapesti rendezvényen több szakember egyetértett abban, hogy az elmúlt időszak botrányai komoly hatással lehetnek a választási részvételre, különösen Budapesten és Győrben, de az elbizonytalanító, illetve mozgósító hatás nem jelezhető előre pontosan.

A Nézőpont Intézet a választani tudó biztos választók körében 49 százalékot mért Tarlós Istvánnak, 43 százalékot Karácsony Gergelynek és nyolcat Puzsér Róbertnek. A ZRI-Závecz Research rendre 48, 46, hat százalékot mért e három politikusnak, a Medián 48, 47, öt, a Publicus 48, 48, négy, a Századvég pedig 51, 43, öt százalékot. Berki Krisztiánt nulla és két százalék között mérték.

Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója a 2014-es főpolgármester-választáson indulók szavazóbázisának mozgását elemezve azt mondta, Tarlós István bázisa stabil maradt, Bokros Lajos 2014-es közös ellenzéki jelölt szavazói Karácsony
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 19:32
Önkormányzat 2019 - Tarlós: nevetséges Karácsony Gergely nyílt levele
főpolgármester beszélt arról is, hogy napvilágot láttak "legalábbis gyanús" közvélemény-kutatások, a Medián Karácsony Gergely munkáltatója volt, és Hann Endre, a közvélemény-kutató intézet ügyvezető igazgatója "ott van (Karácsony Gergely) tanácsadói között".

Tarlós István végül kijelentette: "ez a nyílt levél rimánkodás, hogy engem mindig bántanak, mindig félrevezetnek. Sajnáljatok meg és szavazzatok rám." Ilyen módszerekhez nem hajlandó folyamodni - mondta a főpolgármester.

Karácsony Gergely a Tarlós Istvánnak címzett, az MTI-hez is eljuttatott nyílt levelében azt írta, hogy tovább bővült azon témák sora, amelyeket nyilvános vita keretei között kellene megbeszélniük.

"Az Ön érdekében folytatott választási kampányt hányingerkampánnyá zülleszti pártja, a Fidesz. Ön pedig cinkos hallgatással, képmutató értetlenséggel veszi tudomásul, hogy bűncselekmények sorozatát követik el az Ön támogatói" - közölte Karácsony Gergely. Azt írta: bűncselekény ellenzéki párt elnökségi ülését lehallgatni;
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 21:38
Önkormányzat 2019 - Nézőpont: a biztos szavazók 53 százaléka Tarlós Istvánra voksolna
A közlemény szerint a jelenlegi főpolgármester az összes budapesti körében is vezet, a fővárosi választók 43 százaléka ugyanis rá, 29 százaléka Karácsony Gergelyre, 6 százaléka pedig Puzsér Róbertre szavazna.

Berki Krisztiánt a választópolgárok egy százaléka támogatja, a biztos szavazók körében azonban az egy százalékot sem éri el a támogatottsága - tették hozzá.

A Nézőpont szerint ebből az látszik, hogy a kampány inkább Tarlós Istvánnak kedvez, kihívói nem találnak rajta fogást. Míg Karácsony Gergely az ellenzéki pártok támogatóit próbálja megszólítani, és nem hajlandó észrevenni a többi ellenzéki jelöltet, addig a folytatásra felhatalmazást kérő Tarlós István már egy ideje a városvezetési alkalmasságát állítja a középpontba - értékeltek.

Mint írták, az "újrázásra esélyes" főpolgármester az alkalmassági versenyben továbbra is jelentősen vezet. Arra a kérdésre, hogy az adott jelölt "alkalmas-e arra, hogy Budapest főpolgármestere legyen", a megkérdezettek 57 százaléka válaszolt igennel
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 09:20
Önkormányzat 2019 - Karácsony a fővárosi fiatalok lakhatási gondjainak enyhítését ígéri
programokban részt vevő egyetemisták és főiskolások fizetését és teremtsék meg az átjárási lehetőséget az tandíjas és az államilag finanszírozott helyek között - sorolta tovább elképzeléseiket. Végül azt mondta, sokkal több tandíjmentes helyre van szükség, ezért bevezetnék a szociális alapú tandíjmentességet, amit bármely szakon igényelni lehetne.

Karácsony Gergelyt kérdezték arról, hogy miért nem ő, hanem stábjának tagjai próbálták átadni a főpolgármester-jelölti vitáról szóló felhívását Tarlós Istvánnak. A politikus visszakérdezett, hogy miért ne szólíthatna meg bárki egy közszereplőt egy nyilvános területen. Újabb kérdésre hozzátette: ő maga is keresi majd a találkozás lehetőségét, de a főpolgármester az elmúlt időszakban minden nyilvános programját lemondta.

A Fidesz-közeli kutatóintézetek Fidesz-közeli eredményeket hoznak - reagált arra, hogy a Nézőpont Intézet ötven százalékosra mérte Tarlós István támogatottságát.

Kikérték véleményét a Tarlós István és Tordai Bence, a Párbeszéd
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 13:02
Önkormányzat 2019 - Elemző: a budapestiek elégedettek Tarlós Istvánnal
Az elemző kifejtette: a budapestiek elégedettek Tarlós Istvánnal, aki 9 éve polgármester. A bérek növekednek, a gazdaság növekszik. Tarlós Istvánnak vannak eredményei. Ezzel szemben Karácsony Gergelyt számos kellemetlen ügy kíséri Zuglóból - jegyezte meg.

A Nézőpont legfrissebb közvélemény-kutatása szerint őrzi masszív többségét a Fidesz-KDNP a pártok népszerűségi versenyében, a polgári oldal a leadott szavazatok 53 százalékát szerezné meg egy aktuális választáson, az ellenzéki pártokkal szimpatizálók köre stagnált vagy csökkent az elmúlt hónapban.

Az elemző az M1-en elmondta: a kormánypártok támogatottsága nagyjából azon a szinten van, mint az európai parlamenti választás idején. Tarlós Istvánnak a Fidesznél is magasabb a támogatottsága - emelte ki az elemző, aki szerint a hivatalban lévő polgármestereknek lesz könnyebb dolga az őszi választáson.

Úgy értékelt: ellenzékellenes hangulat van, az emberek elégedetlenek az ellenzéki eseményekkel. Azt is mondta, hogy a pártverseny új dinamikát
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 09:51
DK: Ursula von der Leyen is támogatja az európai minimálbér bevezetését
Az Európai Parlament DK-s alelnöke elmondta, hogy megválasztását követően levélben gratulált Ursula von der Leyennek, akinek arra is felhívta a figyelmét, hogy elnöki programja sok ponton hasonlít a Demokratikus Koalíció programjához. Válaszlevelében Ursula von der Leyen azt írta, hogy már hivatali ideje első száz napja alatt olyan javaslatot tesz, ami biztosíthatja, hogy az EU minden munkavállalója igazságos minimálbért kapjon - közölte az EP-képviselő.

A politikus kérdésre válaszolva úgy számolt, hogy az európai minimálbér az átlagbér hatvan-hetven százaléka lenne.

Más témában kérdezték arról, hogy férje, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt mennyibe került egy kilométer autópálya megépítése. Azt felelte, hogy a 2010 előtti kormányok idején átlagosan egy-másfél milliárd forintba került az autópályák kilométere, de voltak olyan szakaszok is, amelyekre a speciális körülmények, például hídépítés miatt ennél többet kellett költeni. A határkerítés egy kilométerét is körülbelül annyiért
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 13:41
Önkormányzat 2019 - Farkas Örs: Karácsony miatt Zugló hitelből finanszírozza mindennapjait
Farkas Örs elmondta, a XIV. kerületet korábban a magyar kormány konszolidálta, több tízmilliárdos a költségvetése, ennek ellenére a Karácsony Gergely által kinevezett jegyző azt mondja, hogy hihetetlen sok nehézséggel kell szembenéznie a kerület gazdálkodásának.

Hozzátette: olyan bevételekkel számol az önkormányzat, amelyek tarthatatlanok. Példaként említette, hogy még ki sem írták azoknak az ingatlanoknak az értékesítésére a pályázatot, amelyek bevételéből a működési kiadásokat kívánják finanszírozni.

Elmondta, olyan parkolási rendszert üzemeltettek, amely több százmilliárd forintos veszteséget okozott az önkormányzatnak.

Farkas Örs szerint lánglelkű beszédeket mond Karácsony Gergely, ilyen volt a szombati kampánynyitóján elhangzott is. Folyamatosan úgy beszél, mintha a miniszterelnököt szeretné leváltani, mintha egy politikai kurzusváltásra készülne - közölte.

Hangsúlyozta, Karácsony Gergely egy település vezetésére pályázik és jelenleg is polgármester, most is "vitézkedhetne" a
velemenyezd, 2019. augusztus 31. szombat, 22:02
Önkormányzat 2019 - Kocsis: alig néhány óra alatt összegyűltek Tarlós István ajánlásai
is támogatni fogja Tarlós István munkáját.

A Fidesz fővárosi aktivistái tovább folytatják a támogató aláírások gyűjtését, mert szeretnének minden budapestit tájékoztatni az elmúlt kilenc év eredményeiről - jelezte, rámutatva arra: "önmagáért beszél, hogy a főváros biztonságos, rendezettebb és fejlődő város lett".

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes az ajánlásokat megköszönve arról beszélt, ez a támogatás annak a bizalomnak a jele, amit 2010 óta kétszer is megadtak Tarlós Istvánnak, aki ezzel a bizalommal élni is tudott.

Tarlós István azt is bebizonyította, hogy a legalkalmasabb ember Budapest vezetésére, hiszen a főváros az elmúlt kilenc évben békében és nyugalomban fejlődhetett, amihez a főpolgármester a kormánytól is tudott támogatást szerezni - érvelt Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

A magyar főváros az egyik legélhetőbb és legvonzóbb hely Európában - mondta a főpolgármester-helyettes, felidézve, hogy Budapest nyerte el a Legjobb úti cél díját 2019-ben.

Ezen
velemenyezd, 2019. augusztus 25. vasárnap, 19:52
A Liberálisok főpolgármester-jelöltje élhetőbb, szabadabb Budapestet ígér
Sermer Ádám élhetőbb, szabadabb várost ígért, mint amilyet szerinte az "illiberális állampárti helytartó" jelenleg biztosít.

Az ellenzéki politikus Budapesten újságíróknak kifejtette, programja három pillérre épül, amelyek közül az első a "Nagy Budapest" nevet viseli. Ennek lényege, hogy a kerületek egyeztetéseivel kialakítanák Budapest "tényleges belvárosát", miközben a külső kerületek a helyi igények alapján átgondolhatnák a közigazgatási határok kiterjesztését az agglomeráció felé - fejtette ki, hozzátéve, ezzel akár nagyobb területűvé és lélekszámúvá is válhatna a főváros.

Sermer Ádám "közvetlen Budapest" című programpontjában a helyi népszavazások számának növelését kezdeményezi. Szerinte ilyen referendumokat kellene tartani például a közterületek átnevezésekor, valamint a költségvetési források elköltésének egy részéről is.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje harmadik fontos céljának a "modern Budapest" megteremtését nevezte, amihez szerinte a digitalizáció, a közösségi
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:46
1/12
Képek, videók
Budapesten
agica2004
2018. február 28. szerda, 23:54
Egy tél Budapesten 01.jpg
chillik
2017. május 18. csütörtök, 06:16
Egy tél Budapesten 02.jpg
chillik
2017. május 18. csütörtök, 06:16
1983Budapesten24.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:59
1983Budapesten23.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten22.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten21.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten20.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten19.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten17.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten16.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
Horthy kormányzó családja
furaila
2020. március 06. péntek, 00:41
A Kormányzó szülei
furaila
2020. március 06. péntek, 00:38
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.