Belépés
2020. március 29. vasárnap | 13. hét | 89. nap | 04:42 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vasárnap mutatja be a Don Juan kopaszodik című filmet a Duna Televízió
amelyet kreatív módon egészítettek ki, szabadon adaptáltak, ezért a film sok helyen eltér az írott anyagtól. A rendező szerint nagyon szórakoztatóak Herczeg Ferenc novellái, kicsit meseszerűek és vígjátéki jellegűek. "Herczeg Ferenc amiatt is tűnt fel nekünk, mert itthon csak színházakban játszották, miközben külföldön népszerű volt, több írását is megfilmesítették".

Az MTVA és a Megafilm Service közös produkciójában Mészáros Zoltán és Gubás Gabriella mellett a további szerepeket többek között Kovács Tamás, Tóth Ildikó, Mertz Tibor, Györgyi Anna, Epres Attila, Takátsy Péter és Létay Dóra alakítják.

A film producere Kálomista Gábor, Line producere Helmeczy Dorottya, operatőre Hartung Dávid, vágója Pap Levente, díszlettervezője Klímó Péter, zeneszerzője Bolcsó Bálnt, jelmeztervezője Breckl János, hangmérnöke Dévényi Tamás és Juhos Gábor.

A filmet beválogatták a Tiburon Nemzetközi Filmfesztiválra, ahol több magyar film szerepelt már az előző években, mint például az Örök tél, a Félvilág vagy A
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 10:12
Koronavírus - További vidéki önkormányzatok döntöttek a bölcsődék és óvodák bezárásáról - BŐVÍTETT (új: 5. beke
vasárnap elrendelte valamennyi, a város közigazgatási területén működő bölcsőde és óvoda bezárását hétfőtől - közölte a városháza sajtószolgálata az MTI-vel. Papp László (Fidesz-KDNP) az önkormányzati fenntartásúak mellett a korábbi intézkedését kiterjesztette valamennyi bölcsődei és óvodai ellátást végző intézményre, visszavonásig. Az indokolt esetben szükséges ügyeleti ellátás és az étkeztetés megszervezéséről a fenntartók saját hatáskörben kötelesek gondoskodni.

Dunaújváros polgármestere, Pintér Tamás (Jobbik) vasárnap úgy döntött, hogy a helyi bölcsődék és óvodák hétfőn a szokott módon üzemelnek, keddtől azonban zárva tartanak - közölte a megyei jogú város a honlapján. A tájékoztatás szerint az ügyeletes intézmények csak azokat a gyermekeket fogadják, akiknek szülei büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkoznak arról, hogy a gyermek nem járt külföldön és nem beteg. A városvezető döntése értelmében a városi játszótereket zárva tartják, a vendéglátóipari és turisztikai egységektől pedig azt kérték,
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 18:33
A hit hegyeket mozgatott!
Több mint 2020 önkéntes szereplő jelentkezett a Passió 2020-ra
Európa legnagyobb passiójátéka, a Passió 2020 szervezőinek sajtóközleményét olvashatják.
A szervezők örömmel adják a nyilvánosság tudtára, hogy az április 4-én 15 és 19 órai kezdettel a Papp László Budapest Sportaréna küzdőterén előadásra kerülő Passió 2020-ra - Európa legnagyobb passiójátékára az önkéntes szereplők toborzása az eredeti ütemterv szerint hamvazószerdára sikerrel zárult: több mint 2020 önkéntes jelentkezett.
Megható és felemelő látni, hogy a hit valóban hegyeket képes megmozgatni, és hogy már több mint kétezren vállalták a próbafolyamaton és a két előadáson való részvétellel járó önkéntes szereplést. Ez a lelkesedés nemcsak az Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek fővédnökségével megrendezésre kerülő őszi budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő rendezvény sikerét jelenti, de az önkéntesség örömünnepe is egyszerre!
A produkcióban való részvétel hidat képez a
maroka, 2020. március 01. vasárnap, 14:51
Tajtékos dalok címmel tart bemutatót a Budapesti Operettszínház
látványvilágú, számos ismert színészt felvonultató Tajtékos dalok egy szertelenül csapongó színpadi mese, magyarul első ízben felcsendülő dalokkal" - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a négy színészre és kis-zenekarra komponált előadás Boris Vian mozgalmas éveit, sorsának főbb fordulatait, lassan születő sikerét és a minden nehézségen felülkerekedő életörömet idézi meg sanzonjai, regényeinek szereplői és a kortársak emlékei alapján.

A produkció koreográfusa Kocsis Tamás, látványtervezője Berzsenyi Krisztina. A Tajtékos dalok című, Boris Vian revü alcímű előadást két szereposztással tűzik műsorra, a produkcióban közreműködő művészek között van Györgyi Anna, Kékkovács Mara, Földes Tamás, Pálfalvy Attila, Gubik Petra, Széles Flóra, Kocsis Dénes és Cseh Dávid Péter.

A közlemény szerint különleges színpadtechnikával, LED-világítással és tükrökkel hozza játékba a rendező a zseni életének főbb helyszíneit, az arisztokratikus gyerekkort, a fiatalkori szerelmek
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 10:41
A La Mancha lovagja ismét a Budapesti Operettszínházban
A Budapesti Operettszínház 49 év után tűzi ismét műsorra a La Mancha lovagja című musicalt: a szöveg- és kottahű előadás modern eszközökkel, gondolatisággal és látvánnyal debütál március 20-án. A főszerepekben többek között Szabó P. Szilveszter, Németh Attila, Nagy Lóránt, Kerényi Miklós Máté, Sándor Péter, Serbán Attila, Peller Anna, Nádasi Veronika és Dancs Annamari látható - közölte a színház az MTI-vel.

A darab bemutatásának célja könnyed stílusba burkoltan, de mégis az élet fontos kérdéseiről beszélni, a küzdelem és a harc értelméről, a hitről, a reményről, ábrándokról, általában az életről. "A lovag józan pillanataiban a világ leggyöngédebb embere, akinek rögeszméje a gyámoltalanok védelme, kiállás minden igaz ügyért akkor is, ha a harc reménytelennek látszik" - idézi a közlemény Kiss-B. Atillát, a Budapesti Operettszínház főigazgatóját.

Az eredeti musical 1965. november 22-én debütált az Egyesült Államokban. A darab magyarországi ősbemutatója 1971-ben volt az Operettszínházban, a
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 09:31
Hangfoglaló - Már 171 zenekar indulását segítette a könnyűzenei program
A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Programja - először Cseh Tamás Program néven - hat éve támogatja a magyar könnyűzene ügyét. Nagy eredmény, hogy 2018-ban a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) keretein belül létrejöhetett a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (Köszi), amelynek egyik feladata a Hangfoglaló Programiroda működtetése, azaz a pályázók segítése - idézte fel szerdán Budapesten Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezetője, a NKA Bizottságának tagja.

Beszámolója szerint a Hangfoglaló induló előadói alprogramjában 2019-ben 21 zenekar kapott támogatást. Erre az évre 251 formáció pályázott, közülük végül a tervezett 20 helyett 27 zenekar kap támogatást, idén először két fiatal elektronikus zenei producer is.

A program kezdete óta ezzel már 171 formáció nyert el támogatást - összegzett.

Az Öröm a zene! tehetségkutató tavaly 20 magyarországi és 5 határon túli városba jutott el, 2020-ban pedig Beregszász csatlakozásával már 26 helyen lehet ilyen verseny.

A
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 13:51
M4 Sport-Az Év sportolója gála - Négy ponttal győztek az FTC pólósai
Az MSÚSZ honlapján pénteken megjelent tízes sorrend úgy állt össze, hogy három névre kellett szavazniuk a sportújságíróknak, az első helyért három, a másodikért kettő, a harmadikért pedig egy pont járt.

A győzteseket a Nemzeti Színházban rendezett csütörtök esti gálán hirdették ki.

Az Év férfi sportolója: 1. Milák Kristóf (úszó) 706 pont 2. Michelisz Norbert (autóversenyző) 619 3. Liu Shaolin Sándor (rövidpályás gyorskorcsolyázó) 273 4. Lőrincz Tamás (birkózó) 223 5. Kopasz Bálint (kajakos) 200 6. Rasovszky Kristóf (nyílt vízi úszó) 168 7. Siklósi Gergely (vívó) 121 8. Halász Bence (atléta) 33 9. Lőrincz Viktor (birkózó) 2810. Szatmári András (vívó) 23

Az Év női sportolója: 1. Hosszú Katinka (úszó) 935 2. Kapás Boglárka (úszó) 446 3. Csipes Tamara (kajakos) 240 4. Márton Anita (atléta) 141 5. Busa Andrea (kick-boxos) 132

Maráz Zsuzsanna (ultrafutó) 132 7. Barka Emese (birkózó) 114 8. Bodonyi Dóra (kajakos) 107 9. Késely Ajna (úszó) 8410. Major Veronika (sportlövő) 63

Az Év
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 18:16
A magyar kultúra napja - Gálaműsorok, író-olvasó találkozó, kiállítások Jász-Nagykun-Szolnok megyében
rendezésében Gazdáné Olosz Ella textilművész kiállítása.

A szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár vendége lesz január 22-én Szabó T. Anna József Attila-díjas költő, író, műfordító. Az író-olvasó találkozón beszélgetőtársa Szekrényes Miklós lesz - mondta Czakóné Gacov Katalin, a könyvtár igazgatója az MTI-nek.

A szolnoki Hild Viktor Könyvtárban szerdán nyílik a Honvéd Kulturális Egyesület kiállítása. A február 12-ig, előzetes egyeztetés után megtekinthető tárlaton Andrásiné Pocsalyi Julianna, Berta Tamás, Bíró Mária és Cseh Bagoly János festményei láthatók. Kedden az Aranysor Íróklub ünnepi irodalmi műsorára is várják az érdeklődőket a Hild könyvtárban.

A törökszentmiklósipolgármesteri hivatal dísztermében január 22-én tartják a Törökszentmiklós 300 emlékév nyitórendezvényét. Ezt követően az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban "Ahol templom, ahol iskola..." - 300 éves keresztyén értékeink címmel nyílik kiállítás, majd gálaestet rendeznek a Sanctonicolaum Kórus, a Miklós Néptáncegyüttes, az
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 10:01
Az elmúlt év sportolói és edzői 2019 évben
rekorder Egerszegi Krisztinát. A férfiaknál Liu Shaolin Sándor megvédheti címét.
Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke a hétfői sajtótájékoztatón jelentette be a kategóriák első három jelöltjét, s jelezte, 399 voks alapján alakult ki a sorrend. A sportvezető most először - noha még nem a színpadon, hanem a felvezető sajtótájékoztatón - bejelentette az év szabadidős sporteseményét és az év E-sportolóját: előbbi kategóriában a Budapesti Sportszövetségek Uniójának családi sportnapja, utóbbiban Kiss Tamás kapott díjat.
Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke elmondta, hogy Carl Lewis tavalyi látogatása után idén ismét egy kilencszeres olimpiai bajnok amerikai legenda lesz a gála sztárvendége az úszó Mark Spitz személyében.
Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elárulta: az év futballgóljáról döntő szavazáson a szakmai zsűri által összeállított tízes listáról a szurkolók voksolása után Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Tokmac Nguen (Ferencváros), illetve Zsóri Dániel (Debreceni VSC)
maroka, 2020. január 10. péntek, 21:55
Karácsonyi idézetek
kicsi... Az ajándék még kisebb.
De a fénye... mindennél kedvesebb.
Kérdése fáj... Válaszom erőtlen.
Csak annyit mond: köszönöm Istenem.

Őt köszönöm... Kiben megbocsátod,
Gyöngeségem... Minden gyarlóságom.
Jó azt tudni, hogy az Övé vagyok,
És örökre Nála maradhatok.

Karácsony van... Ujjongjon hát szíved,
Jézus Krisztus érted is született.
Még többet tett... Teérted szenvedett.
Tudod, hogy miért...
Mert nagyon szeretett."

Tamáska Gyula: Ahogy én látom...


"Fehér Karácsony!
Tündököl az alvó házakon,
A Béke halk harmóniája
Ömlik be minden ablakon.

Csend és éjszaka!
Puhán von be mindent az ég hava,
Istenem, bár el soh'se múlna,
E csodás, szent
menusgabor, 2019. december 26. csütörtök, 17:30
Vívó ob - Papírforma eredményeket hoztak a csapatversenyek
Vasas férfi párbajtőrözői vívták. A presztízscsatában az angyalföldiek 13-7-es vezetésénél a világbajnok Siklósi Gergely hozta vissza a Honvédot, 6-1-es miniasszója után már csak egy tus volt a gárda hátránya, majd ezt követően Rédli András fordítani is tudott, a Honvéd pedig a végéig megőrizte előnyét.

Ob, csapat, eredmények:

férfi kard:

-----------

elődöntő:UTE-MTK 45-28Vasas-BVSC 45-28

a 3. helyért:MTK-BVSC 45-32

döntő:Vasas-UTE 45-40

Végeredmény: 1. Vasas (Galgóczy Tamás, Nagy Pál, Rabb Krisztián, Szilágyi Áron), 2. UTE (Kossuth Bálint, György Lehel, Nagy Kristóf, Urbán Tamás Etele), 3. MTK (Iliász Nikolász, Kovács István, Péch Miklós, Puy Sebestyén)

női kard:

---------

elődöntő:BVSC-Kárpáti 45-39BHSE-VASAS 45-37

a 3. helyért:Vasas-Kárpáti 45-43

döntő:BVSC-BHSE 45-38

Végeredmény: 1. BVSC (Lantos Eszter, Pótz-Nagy Fanni, Pusztai Liza, Szűcs Luca), 2. BHSE (Pohl-Mikulik Júlia, Juhász Anna, Keszei Kira, Várhelyi Kata), 3. Vasas (Katona
velemenyezd, 2019. december 22. vasárnap, 20:42
Vívó ob - Négy címvédés egyéniben
A pénteken kezdődött ob-n szombaton az egyéni versenyek 32-es tábláinak küzdelmei zajlottak a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

A férfi kardozók mezőnyéből hiányzott a 2017-ben világbajnok, idén vb-ezüstérmes Szatmári András, aki térdműtétje után még lábadozik. A döntőbe ugyanúgy Szilágyi és Decsi Tamás jutott, mint tavaly, és a párharc is hasonlóan alakult, megint a kétszeres olimpiai bajnok nyert, valamivel szorosabb asszóban. Ezzel hatodik egyéni elsőségét gyűjtötte be.

Női kardban Márton az elődöntőben búcsúztatta a válogatott másik alapemberét, a tavalyi győztes Pusztai Lizát, majd a döntőben Záhonyi Petrát felülmúlva negyedszer lett bajnok.

Férfi párbajtőrben rekordnagyságú, 190 fős mezőny indult, és meglepetés volt, hogy az idei Európa-bajnokságon hetedik helyezett, a hazai ranglistát vezető Andrásfi Tibor szombaton nem léphetett pástra, mert nem került a legjobb 32 közé. A fináléba az idén világbajnok Siklósi Gergely és a válogatott korábbi tagja, a többek között olimpiai
velemenyezd, 2019. december 21. szombat, 20:23
1/146
Képek, videók
televizió
eva6
2018. április 30. hétfő, 16:53
televizio.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:13
A televízió
anna4459
2014. június 15. vasárnap, 21:13
orion venus televizió
lacipecsenye
2013. március 19. kedd, 18:16
alba regia televizió
lacipecsenye
2012. december 13. csütörtök, 14:52
A Budapest Televízió egyó
muhold
2007. április 29. vasárnap, 15:12
4000 Ft Anyagtól függő is
dnemethk
2008. november 28. péntek, 19:48
A rendezö.jpg
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:27
Szeged-anno-rendező pu..j
agica2004
2017. január 08. vasárnap, 18:42
rendező.jpg
dnemethk
2013. szeptember 30. hétfő, 23:27
Legjobb rendezö ;a Pi éle
farkas1945
2013. február 28. csütörtök, 09:46
A Legjobb rendezö ;Ben Af
farkas1945
2013. február 25. hétfő, 10:48
Egy magyar rendező baráto
wob
2012. május 01. kedd, 19:28
a rendezőnk
alburnus
2011. július 28. csütörtök, 11:38
100325 M44 517 Rendezőn
brummologus
2010. július 25. vasárnap, 10:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.