Belépés
2019. augusztus 21. szerda | 34. hét | 233. nap | 23:01 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Törökország szigorított az internetes műsorszórás hatósági ellenőrzésén
Az előírás szerint a török médiahatóság, a Rádió és Televízió Legfelsőbb Tanácsa (RTÜK) engedélye nélkül például a Netflix, továbbá a török puhutv vagy a BluTV sem folytathat streamingszolgáltatást. A szabályozás értelmében az érintett külföldi cégeknek leányvállalatot kell alapítaniuk és adót kell fizetniük Törökországban.

A Netflix közleményben reagált a török lépésre. Hangsúlyozták: szorosan tartják magukat az előíráshoz, Törökország számukra nagyon fontos piac, ezért továbbra is biztosítani akarják előfizetőiknek a kényelmes hozzáférést a tartalmakhoz.

Faruk Bildirici, a legfőbb török ellenzéki tömörülés, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) egyik médiahatósági delegáltja a BirGünnek nyilatkozva azt mondta: helytelen ellenőrizni vagy korlátozni ezeket a tartalmakat, ha az emberek saját belátásuk szerint pénzt adnak érte.

Ilhan Tasci, a CHP egy másik RTÜK-delegáltja a T24 török hírportálnak úgy fogalmazott, hogy a szabad műsorszórás területének tekintett internetes műsorszórás is a
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 20:01
Mélyen megosztott a török kormánypárt Erdogan elnök korábbi bizalmasa szerint
védelmébe vette munkásságát, és hangoztatta, hogy többször is szóvá tette a tekintélyelvűség kialakulását. "Sok újságírót védelmembe vettem. Kijelentettem, hogy a szellemi szabadságot tiszteletben kell tartani" - mondta.

A politikus nem bocsátkozott részletekbe arról, hogy milyen stratégiát alkalmazna, ha és amennyiben új pártot alapítana, sem pedig arról, hogy ez miként állítaná új pályára az országot.

Noha támogatottsága csökkent, Recep Tayyip Erdogan még mindig a legnépszerűbb politikus Törökországban - emlékeztetett a Financial Times. A PIAR közvélemény-kutató intézet közelmúltbéli felmérése szerint az AKP szavazóinak 80 százaléka soha nem támogatna egy Davutoglu által alapított pártot, egy Babacan által fémjelzett tömörülést viszont kedvezőbben ítélnének meg. Babacan egyébiránt nem akar szövetségre lépni Davutogluval.

A volt miniszterelnök szerint Törökországban más politikai klímára van szükség, olyanra, amely a nyitottságra, az átláthatóságra, a szabadságra és a félelem nélküli beszédre
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 16:41
Jogsértőnek ítélte a török alkotmánybíróság tíz értelmiségi elítélését
gondolkodó, Noam Chomsky is.

Az aláírók elítélték a kormány által folytatott "szándékos és tervezett mészárlást", amely szerintük "a török törvények és a Törökország által aláírt nemzetközi egyezmények semmibe vételével" zajlott. A dokumentum egyúttal sürgette a katonai műveletek befejezését, a kijárási tilalmak feloldását, valamint a tárgyalóasztalhoz való visszatérést.

A rákövetkező napokban több török aláírót letartóztattak, és terrorpropaganda miatt eljárást indítottak ellenük. Az eset Törökországban és külföldön egyaránt felzúdulást keltett.

Recep Tayyip Erdogan török elnök nem sokkal később árulásnak nevezte a petíciót. "Mindennek ellenére ez a horda, amely egyetemi oktatónak nevezi magát, az államot vádolja. De ez nem elég nekik, még külföldieket is meghívnak, hogy kövessék figyelemmel az eseményeket. Ez gyarmatosító magatartás" - méltatlankodott Erdogan, majd figyelmeztette az aláírókat, hogy megfizetnek az "árulásukért".

A Sözcü legfőbb török ellenzéki napilap értesülése szerint
velemenyezd, 2019. július 27. szombat, 11:42
Felmentette a terrorpropaganda vádja alól egy török bíróság az RSF helyi munkatársát
Sputnik News orosz állami hírügynökség török nyelvű kiadásának beszámolója szerint a bíróságon azt mondta: felelős állampolgárokként feladatuk az állam ellenőrzése, ők a feladatukat teljesítették.

Az ítélőszék azzal indokolta a vádlottak szerdai felmentését, hogy nem teljesültek azok a jogi feltételek, amelyek alapján tetteik bűncselekménynek minősíthetők.

Önderoglut, Fincancit és Nesint 2016. június 20-án helyezték előzetes letartóztatásba, majd feltételesen szabadlábra kerültek. Az eset Törökországban és külföldön is tiltakozási hullámot váltott ki.

Törökországban a 2016. július 15-ei puccskísérlet után rendkívüli állapotot vezettek be, amelynek keretében a kormányzat két éven keresztül törvényerejű rendeletekkel irányította az országot. Az ellenzéki pártok és jogvédő szervezetek szerint az ankarai vezetés arra használta fel a helyzetet, hogy leszámoljon a máskéntgondolkodókkal. Az Özgür Gündemet 2016 augusztusában ugyancsak törvényerejű rendelettel tiltották be.

Az Európai Unió szerint
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 12:32
A 2016-os puccskísérlet harmadik évfordulójára emlékeztek Törökországban
kiállunk hitünkért, történelmünkért, kultúránkért és gyökereinkért, senki el nem foglalja ezt az országot és teszi rabszolgává népünket."

Erdogan felszólalásában ugyanakkor egyik másik témára, annak az orosz Sz-400-as légvédelmi rendszernek az ügyére is kitért, amelynek az alkatrészei múlt péntek óta folyamatosan érkeznek Ankarába, egyre feszültebbé téve a török-amerikai viszonyt. A török államfő reményét fejezte ki, hogy országa 2020 áprilisára végez az ütegek telepítésével.

Július 15. Törökországban 2017 óta hivatalosan a demokrácia és a nemzeti egység napja, egyúttal munkaszüneti nap.

Erdogan hétfő délelőtt virágcsokrot helyezett el a Július 15. vértanúinak emlékművénél, amely az ankarai államfői palota főbejárata előtt áll. A török elnök ezt követően részt vett azon az imádságon, amelyet a palotához tartozó mecsetben mondtak a puccskísérlet áldozataiért. Erdogan a délutáni órákban a parlament emlékülését követte figyelemmel, majd átadta az ankarai rendőrkapitányság megújult épületét,
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 23:02
Megérkeztek Törökországba az orosz légvédelmi rendszer első alkatrészei
A török államfői hivatal védelmi ipari igazgatósága a minisztériumi nyilatkozathoz hozzátette: a további alkatrészek leszállítása az elkövetkező napokban folytatódik. Egyúttal jelezték: a rendszer a telepítést követően az illetékes szervek által meghatározott módon lép használatba.

Az NTV török hírtelevízió múlt héten azt jelentette, hogy a NATO-szövetséges Törökország megpróbálja csillapítani az üzlet miatt kialakult török-amerikai viszályt, és azt fontolgatja, hogy csak fenyegetettség vagy háború esetén aktiválná a rendszert.

Az értesülést később Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő cáfolta. Leszögezte: aktivált állapotban használják majd a rendszert.

Az orosz rakétaelhárító ütegek ügye miatt az Egyesült Államok a közelmúltban ultimátumot intézett Törökországhoz. Patrick Shanahan korábbi megbízott amerikai védelmi miniszter Hulusi Akar török védelmi miniszternek címzett levelében arra szólította fel Ankarát, hogy lépjen vissza az orosz rakétarendszer beszerzésétől, különben az amerikai
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 11:01
Lemondott a tagságról a török kormánypárt egyik alapítója, híresztelések szerint új pártot alapít
Babacan hétfőn egyúttal egy írásos nyilatkozatot is közzétett. Ebben rámutatott: az utóbbi években az általa képviselt elvek és értékek, valamint a kormányzati gyakorlat között számos területen komoly eltérés mutatkozott.

Jelezte: Törökországban immár jelen van egy olyan dinamikus nemzedék, amelynek egészen mások az elvárásai. Törökországnak teljesen új vízióra van szüksége, amit széles körű egyeztetései is megerősítenek - fogalmazott, utalva arra, hogy a pártalapításról szóló sajtóhíresztelések nem alaptalanok.

Babacan leszögezte: minden téren tiszta lappal kell kezdenünk. "Mindannyiunknak az a célja, hogy növeljük országunk hírnevét, az állampolgárok jólétét és boldogságát" - hangoztatta, hozzátéve, hogy ő és társai történelmi felelősséget éreznek aziránt, hogy elindítsák ezt az "amúgy is elkerülhetetlen" folyamatot. Az emberi és szabadságjogok, a fejlett demokrácia és a jogállamiság elengedhetetlen - nyomatékosította.

Megfigyelők szerint Babacan lépése különösen annak fényében
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 19:11
Felrobbant egy gépkocsi Dél-Törökországban, három halott
Erdogan kifejtette: nyilvánvaló, hogy a járműben volt pokolgép. Egyúttal közölte: a hatóságoknak, akik a három halottat már azonosították, egyelőre az a megállapításuk, hogy az esetnek köze lehet a terrorizmushoz. A belügyminisztérium néhány óra múlva részletes információkat tesz közzé - jelezte.

A török államfő sérültekről nem számolt be.

A török hírtelevíziókban bemutatott helyszíni felvételek alapján a detonáció szinte kizárólag csak az érintett, parkoló gépkocsiban okozott kárt, amely teljesen kiégett. A közvetlenül előtte álló autónak az ablakai ugyan betörtek, de még a festése sem kopott le. A járda nem emelkedett meg, a közeli lakóépület pedig szintén sértetlen maradt.

A robbanás helyszíne a városházától mintegy 750 méterre található.
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 14:12
Török hírtelevízió: Ankara az orosz légvédelmi rendszert csak fenyegetettség esetén aktiválná
Az NTV információi szerint a légelhárító ütegeket, valamint az ahhoz tartozó radarokat és vezérlő egységeket úgy telepítenék, hogy bármikor azonnal használatra készek legyenek. A televízió rámutatott: a rendszert békeidőben kizárólag karbantartás vagy hadgyakorlat céljából hoznák működésbe.

Az NTV biztonsági forrásokra hivatkozva azt is közölte, hogy az első Törökországba érkező rakétarendszert valószínűleg az Ankara külterületén fekvő Mürted (2016-ig Akinci) légitámaszponton helyeznék el. A hírtelevízió egyúttal jelezte: az orosz Sz-400-asok - természetszerűleg - nem csatlakoznak majd rá a NATO radarhálózatára, attól függetlenül fognak üzemelni.

Az NTV úgy tudja, hogy a török vezérkar egy ezredest már ki is nevezett a légvédelmi rakétarendszerek parancsnokává.

Az orosz haditechnikát exportáló Roszoboronekszport állami vállalat vezetője, Alekszandr Mihejev a múlt héten kijelentette: Oroszország júliusban kezdi meg az Sz-400-asokszállítását Törökországnak. Ankara négy darab, nagy
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 19:41
Erdogan: Törökország nem hagyja, hogy bárki viszályt szítson közte és Kína között
A kínai lap beszámolója szerint Erdogan az "egy Kína elv" támogatása mellett foglalt állást a találkozón, amelyen a kínai elnök háláját fejezte ki azért, hogy török kollégája nem tolerál semmiféle Kína-ellenes vagy szeparatista tevékenységet országában.

Hszi a stratégiai együttműködés elmélyítése mellett a két ország fejlesztési stratégiáinak átfogóbb összekapcsolását jelölte ki célul, és a gyakorlati együttműködés fokozását sürgette.

Úgy fogalmazott: Kína szeretné hamarabb összekötni az Egy övezet, egy út (BRI) nemzetközi gazdasági-infrastrukturális kezdeményezést Törökország Középső folyosó elnevezésű, kontinenseken átívelő integrációs projektjével.

Ezáltal szorosabb együttműködés jöhetne létre a kereskedelem, a befektetések, a tudomány, az energia és az infrastruktúra területein - mondta.

A török elnök válaszul hangsúlyozta Törökország elkötelezettségét a BRI iránt, és szándékát fejezte ki az együttműködés elmélyítésére.

Erdogan április végén nem vett részt a Pekingben
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 08:01
Török puccskísérlet - Súlyos börtönbüntetésekre ítéltek számos korábbi magas rangú katonatisztet
köztük katonákat, rendőröket, bírákat, ügyészeket, tanárokat, orvosokat, üzletembereket, újságírókat. Egyúttal közölte, hogy a haderőtől az elmúlt lassan három évben több mint 15 ezer embert menesztettek. Az incidenssel kapcsolatos perek folyamatban vannak.

Törökország Gülen hálózatát terrorszervezetté nyilvánította, így a tisztogatások nem közvetlenül csak a puccsistákat sújtják, hanem a mozgalom tagjait és Gülen támogatóit is, ami miatt számos nemzetközi bírálat érte a török vezetést.

Törökországban 2004-ben az európai uniós csatlakozás érdekében törölték el a halálbüntetést. Helyette vezették be az úgynevezett súlyosbított életfogytiglani szabadságvesztést, amely egy sor korlátozás révén tovább nehezíti az elítéltek sorsát. Ez gyakorlatilag tényleges életfogytig tartó börtönbüntetést jelent, azonban a fegyenc - magaviseletétől függően - legkorábban 30 év után feltételesen szabadlábra kerülhet. A hagyományos életfogytiglani szabadságvesztés esetén ez 24 év. Ezt a büntetést terrorizmusért,
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 11:41
A török elnök Egyiptom felelősségre vonását sürgette Murszi halálával kapcsolatban
közbe. A török elnök arra szólította az 57 muszlim országot tömörítő Iszlám Együttműködés Szervezetét (OIC), hogy szintén tegye meg a "szükséges lépést". Jelezte: a témát a G20-csoport június végi oszakai csúcsértekezletén is fel fogja vetni.

Miután az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa kedden ugyancsak független vizsgálatot kért Murszi ügyében, Ahmed Háfez egyiptomi külügyi szóvivő szerdai közleményében azzal vádolta a világszervezetet, hogy szándékosan átpolitizálja a volt államfő halálát.

Kedden Törökországban országszerte gyászszetartásokat tartottak Murszi emlékére, amin több török politikus, köztük Erdogan, továbbá Ali Erbas, a vallásügyi hivatal (Diyanet) vezetője, illetve Abdulhamit Gül, az igazságügyi miniszter is jelen volt.

A török államfő szerdai felszólalásában a közeledő főpolgármester-választás margóján arra emlékeztetett, hogy a török ellenzék párhuzamot vont ő és Murszi között. Erdogan úgy fogalmazott: azok, akik az én sorsomat Mursziéhoz hasonlónak vízionálják, olyan a mentalitásuk,
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 19:25
1/40
Képek, videók
vezetói ellenőrzések
orban47
2011. július 21. csütörtök, 11:24
Igazolások ellenőrzése..J
maroshegy
2008. november 29. szombat, 13:42
Igazolások ellenőrzése 2.
maroshegy
2008. november 29. szombat, 13:40
Igazoások ellenőrzése 3..
maroshegy
2008. november 29. szombat, 13:36
Igazolás ellenőrzése 2..J
maroshegy
2008. november 28. péntek, 22:30
Igazolás ellenőrzése 1..J
maroshegy
2008. november 28. péntek, 22:29
műszerek ellenörzése.jpg
kasztl11
2007. május 18. péntek, 16:40
Trója fala, Törökország
sanci81
2016. december 27. kedd, 17:13
Törökország.jpg
margoboszi
2015. október 13. kedd, 13:05
Halfeti, Törökörszág.jpg
feviroza
2015. június 07. vasárnap, 12:08
Ararat.Törökország.jpg
homokivar
2015. március 29. vasárnap, 20:53
Pamukkale - Törökország
davedgyerek
2015. március 23. hétfő, 16:09
Kappadókia torokorszag-17
megyerimihaly
2015. január 27. kedd, 22:08
Kappadókia torokorszag-25
megyerimihaly
2015. január 27. kedd, 22:08
Kappadókia torokorszag-3.
megyerimihaly
2015. január 27. kedd, 22:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.