Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 20:12 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Németország fogadta be a legtöbb menedékkérőt az EU-Törökország megállapodás keretében
hatmilliárd euró (2130 milliárd forint) támogatást kap a területén tartózkodó menekültek ellátására.

A megállapodásban azt is rögzítették, hogy vissza kell küldeni mindazon elutasított menedékkérőket és a menedékjogi kérelem benyújtásától elzárkózó illegális határátlépőket, akik Törökországból átkeltek a görög szigetekre. Az uniós tagországok cserébe, a tehermegosztás jegyében legális úton átvesznek Törökországtól ugyanannyi szíriai menekültet, amennyit a görög szigetekről visszaszállítanak Törökországba.

A megállapodás szakértők szerint nagymértékben enyhítette a görög-török EU-s külső határra nehezedő migrációs nyomást.

Az Európai Bizottság tavaly decemberben arról számolt be, hogy a hatmilliárd eurós támogatást maradéktalanul eljuttatták a török partnereknek. Ankara ugyanakkor idén február végén közölte, hogy a török hatóságok már nem tartóztatják fel az EU-ba igyekvőket. Görögország a lépésre válaszul megerősítette keleti határainak védelmét, aminek következtében több mint tízezer ember
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 15:43
Koronavírus - Törökországban továbbra is napi ezer körül van az új fertőzöttek száma
tartanak egyebek mellett a bevásárlóközpontok, az éttermek, a kávézók, a fodrászatok, a szépségszalonok, a múzeumok, az óvodák, a szállodák és a strandok. Megnyílt egyúttal a személyforgalom előtt az összes korábban lezárt tartomány, és a legutóbbi hétvégén már a nagyvárosokban alkalmazott kétnapos kijárási tilalom sem volt érvényben.

Június 1-ével újraindult a belföldi légi közlekedés is. A nemzetközi légi járatokat június 10-től fokozatosan indítják, Magyarországra például június 15-étől. A Törökországba érkezőket a repülőtereken tesztelni fogják, hogy megfertőződtek-e az új koronavírussal, továbbá elérhetőségeiket és tartózkodási helyüket is regisztrálják.

Recep Tayyip Erdogan török elnök kedd esti ankarai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a 65 évnél idősebbek már a hét minden napján elhagyhatják lakhelyüket 10 és 20 óra között, míg a 18 éven aluliakat érintő korlátozást teljesen feloldják, azzal a feltétellel, hogy szüleik kíséretében mozdulnak ki otthonról.

Erdogan a kormányzat újból
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 21:49
Koronavírus - Törökországban ismét kilencszáz felett alakult az új esetek száma
A mutató április 11-én 5138-nál érte el eddigi csúcspontját, május 2-án esett kétezer, május 20-án pedig ezer alá, szerdán 867-en, csütörtökön pedig 988-on állt.

A tárcavezető által megosztott táblázatból az is kiderült, hogy az elmúlt napban 18-an haltak meg a fertőzés szövődményeiben, és ezzel a halálos áldozatok száma 4648-ra emelkedett. Az elhalálozások üteme az április 19-ei 127-es érték óta lassan ereszkedik. A szerdai adat 24, a csütörtöki 21 volt.

Az intenzív ápolásra szoruló betegek száma - miként csütörtökön - ugyan tovább mérséklődött, 602-ről 592-re, de a gépi lélegeztetésre szorulóké valamelyest megint nőtt, 265-ről 269-re. A gyógyultak száma 1622-vel 133 ezer 400-ra emelkedett, ők teszik ki tehát az összes eset több mint 79 százalékát. A 83 milliós országban a hatóságok eddig több mint 2,25 millió vírustesztet végeztek el.

Törökország május 4-étől lépett át a járvány elleni védekezés második fázisába, amely az "ellenőrzött társadalmi élet" nevet viseli. A lazítások keretében
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 20:22
Koronavírus - Törökországban csaknem két hét stagnálás után tovább lassult a járvány terjedése
Az új esetek napi száma az április 11-i 5138-as érték óta lassan mérséklődik, május 18. óta mégis inkább a stagnálás jeleit mutatta, azóta 948 és 1186 között ingadozott. A mutató szombaton 983-on állt.

A friss adatok szerint az elmúlt napban 25-en vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben, és ezzel a halálos áldozatok száma 4540-re emelkedett. A halálozások napi száma immár több mint két hete nagyságrendileg azonos szinten mozog, május 16. óta 23 és 44 között váltakozik. A csúcspont április 19-én volt, amikor 127 ember halt meg. A pénteki adat 28, a szombati pedig 26 volt.

A kis-ázsiai országban az intenzív kezelésre, valamint a lélegeztetőgépre szoruló betegek száma vasárnap tovább ereszkedett, az előbbi 649-ről 648-ra, az utóbbi 308-ról 287-re. A gyógyultnak minősítettek száma 989-cel 127 ezer 973-ra nőtt, így ők teszik ki az összes eset több mint 78 százalékát. A 83 milliós országban a hatóságok eddig közel 2,04 millió vírustesztet végeztek el.

Törökország május 4-től kezdve
velemenyezd, 2020. május 31. vasárnap, 22:03
Koronavírus - Törökországban továbbra is stagnál az új fertőzöttek napi száma
ugyancsak közel két hete nagyságrendileg azonos szinten mozog, május 16. óta 23 és 44 között váltakozik. A csúcspont április 19-én volt, amikor 127 ember halt meg.

A kis-ázsiai országban az intenzív osztályon fekvő, valamint a gépi lélegeztetésre szoruló betegek száma pénteken tovább ereszkedett, az előbbi 683-ról 662-re, az utóbbi 339-ről 324-re. A gyógyultnak minősítettek száma 1594-gyel 125 963-ra nőtt, és ezzel a gyógyultak teszik ki az összes eset csaknem 78 százalékát.

A 83 milliós Törökországban eddig több mint 1,96 millió vírustesztet végeztek el.

Törökország május 4-től kezdve lépett át a járvány elleni védekezés második fázisába, amely a "kontrollált társadalmi élet" nevet viseli. A lazítások keretében már megnyitottak a bevásárlóközpontok, azok egyes üzletei, illetve a borbélyok, a fodrászatok és a szépségszalonok, továbbá megnyílt a személyforgalom előtt korábban lezárt 31 tartományból 16, beleértve a turisták körében népszerű Antalya, Mugla és Aydin is.

Recep Tayyip Erdogan
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 20:02
Koronavírus - Erdogan: Törökország összes tartománya megnyílik a belföldi személyforgalom előtt
A török államfő a kormányzat videokapcsolaton keresztül tartott ülését követő beszédében arra nem tért ki, hogy a szóban forgó 15 tartományra vonatkozó hétvégi kijárási tilalmakat fenntartják-e.

Erdogan egyúttal közölte: az újabb rendelkezések értelmében a 65 évnél idősebbek továbbra is csak a hét egy adott napján mozdulhatnak ki néhány órára otthonukból, miközben a 20 éven aluliakat is érintő állandó jellegű kijárási tilalom korhatárát 18 évre csökkentik. Hozzátette: a fiatalabb korcsoport hetente immár nem egy, hanem majd két alkalommal is sétát tehet lakhelye közelében.

A török elnök szintén jelezte, hogy június 1-től bizonyos feltételekkel újranyithatnak az éttermek, a kávézók, a múzeumok, a könyvtárak, az óvodák, a sportlétesítmények, a strandok, az ifjúsági központok és táborok, az útmenti pihenőhelyek és a nemzeti parkok, valamint szabadtéri koncerteket is lehet tartani.

Törökország május 4-től kezdve lépett át a járvány elleni védekezés második fázisába, amely a "kontrollált
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 21:50
Koronavírus - Erdogan: Törökországban országos kijárási tilalom lesz a ramadánt lezáró ünnep alatt
Általánosságban az ünnep arab elnevezése, az íd al-fitr terjedt el, de Törökországban "ramadán ünnepnek" (Ramazan Bayrami) vagy ritkábban cukorünnepnek (Seker Bayrami) hívják. A jeles napokon az idősebb családtagoknál sereglik össze a széles rokonság, éljenek bármily távol is egymástól. A háromnapos ünnep 24-én, vasárnap kezdődik, míg a lakhelyelhagyási korlátozás már szombaton, ami összhangban áll a legnépesebb török városokban immár hetek óta érvényben lévő hétvégi kijárási tilalmakkal.

A török államfő a kormányzat videokapcsolaton keresztül tartott ülését követő beszédében egyúttal közölte: döntést hoztak az idei tanév lezárásáról is, így az iskolai oktatás már csak szeptembertől indul újra.

A török elnök jelezte azt is, hogy május 29-től egyes mecsetekben bizonyos feltételekkel ismét lehet majd közösségi imádkozásokat tartani, bár a napi ötből csak kettőt.

Erdogan beszéde után Fahrettin Koca egészségügyi miniszter a Twitter-fiókján tudatta a járvánnyal kapcsolatos hétfői
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 21:12
Koronavírus - Törökországban némileg több új esetet regisztráltak, a fertőzöttek száma átlépte a 140 ezret
Az újonnan igazolt fertőzöttek napi száma az április 11-ei 5138-as érték óta mérséklődik, hétfőre pedig egészen az ezres szint közelébe süllyedt.

Recep Tayyip Erdogan török elnök múlt hétfőn ismertette a járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésére vonatkozó terv első ütemét. Ennek keretében már múlt keddtől megnyitottak a személyforgalom előtt április 4. óta lezárt 31 tartományból 7-et, majd ezeket az elmúlt hétvégén az immár szokásos kétnapos kijárási tilalom alól is mentesítették. Most hétfőn bizonyos feltételekkel újranyitottak a bevásárlóközpontok, azok egyes üzletei, továbbá a borbélyok, a fodrászatok, illetve a szépségszalonok.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az esetszámok keddi emelkedése kapcsolatba hozható-e az intézkedések lazításával.

A keddi adatok szerint az utóbbi 24 órában 53-an vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben, így a halálos áldozatok száma 3894-re nőtt. A kis-ázsiai országban az elhalálozások üteme április 19-én érte el az eddigi csúcspontját, akkor 127
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 21:02
Koronavírus - Törökországban 1000 közelébe süllyedt az új esetek száma
A napi új esetek száma legutóbb március 26-án járt ilyen "alacsonyan". A járvány volumene április 11-én érte el az eddigi csúcspontját, akkor 5138 ember szervezetében mutatták ki a vírust. A mutató egy nappal ezelőtt, vasárnap 1542-n állt.

A közölt adatok szerint az utóbbi 24 órában 55-en vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben, és ezzel a halálos áldozatok száma 3841-re emelkedett. A kis-ázsiai országban az elhalálozások üteme az április 19-ei 127-es érték óta mérséklődik.

Az intenzív gondozásra, valamint a gépi lélegeztetésre szoruló betegek száma hétfőn tovább ereszkedett, az előbbi 1154-ről 1126-ra, az utóbbi 598-ról 578-ra. A gyógyultnak minősítettek száma 3089-cel 95 780-ra nőtt. A gyógyultak száma vasárnap meghaladta az igazolt fertőzöttek kétharmadát.

A 83 milliós országban a hatóságok eddig több mint 1,4 millió vírustesztet végeztek el.

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Isztambulban, a kormányzat videokapcsolaton keresztül tartott ülését követően beszédet
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 21:12
Koronavírus - Törökországban ismét lassult a járvány üteme
vesztette életét a kórokozó következtében, ami7-tel kevesebb a szerdai értéknél. A világjárvány törökországi halottjainak száma ezzel 3641-re nőtt. Az elhalálozásokszáma az április 19.óta lassan csökken.

Az intenzív kezelésre, valamint a lélegeztetőgépre szoruló betegek száma szintén némileg mérséklődött, az előbbi 1278-ról 1260-ra, az utóbbi 669-ről 665-re. A gyógyultnak minősítettek száma 4782-vel 82 984-re emelkedett, így ők teszik ki az összes eset 62 százalékát.A 83 milliós Törökországban, ahol eddig több mint 1,265 millió vírustesztet végeztek, a gyógyultak száma vasárnap meghaladta azokét, akiket aktív fertőzöttként tartanak nyilván.

Recep Tayyip Erdogan török elnök egy nappal később, hétfőn ismertette a korlátozások enyhítésének első ütemét. Ennek értelmében egyebek mellett a 65 évnél idősebbek, valamint a 20 évnél fiatalabbak, akikre állandó jellegű kijárási tilalom vonatkozott, hetente néhány órára kimozdulhatnak majd otthonaikból, továbbá május 11-től újranyithatnak a
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 20:23
Koronavírus - Törökországban ismét meghaladta a kétezret a napi új esetek száma
értéknél, egyezik viszont a hétfőivel. A világjárvány törökországi halottjainak száma ezzel 3520-ra nőtt. Az elhalálozások üteme az április 19-ei 127 óta lassú ereszkedést mutat.

Tovább mérséklődött szerdán az intenzív osztályokon gondozott, valamint a lélegeztetőgépre kapcsolt betegek száma, az előbbi 1338-ról 1278-ra, az utóbbi 707-ről 669-re esett. A gyógyultnak minősítettek száma 4917-tel 78 202-re emelkedett.

A 83 milliós országban eddig csaknem 1,235 millió vírustesztet végeztek.

Törökországban a gyógyultak száma vasárnap haladta meg azokét, akiket továbbra is fertőzöttként tartanak nyilván, majd Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn ismertette a járvány miatt bevezetett intézkedések enyhítésére vonatkozó terv első ütemét.

A terv értelmében a 65 évnél idősebbek, illetve a 20 évnél fiatalabbak, akikre állandó jellegű kijárási tilalom vonatkozik, a hét adott napján néhány órára kimozdulhatnak otthonaikból. A török vezetés egyúttal hétfő éjféltől megnyitott hetet a személyforgalom
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 21:23
Koronavírus - Törökországban a március végi szintre mérséklődött a napi halálesetek száma
azóta csökken, bár hétfőn kevesebb, 1614 embernél mutatták ki az új koronavírust.

Az intenzív osztályokon fekvő, valamint a lélegeztetőgépre szoruló betegek számában kedden szintén folytatódott a csökkenés. Az előbbi most 1384-ről 1338-ra, az utóbbi 727-ről 707-re esett. A gyógyultnak minősítettek száma az elmúlt napban rekordközeli mértékben nőtt, 5119-cel 73 285-re.

A 83 milliós országban a vírus hivatalos, március 11-ei megjelenése óta több mint 1,204 millió tesztet végeztek.

Törökországban a gyógyultnak minősítettek száma vasárnap meghaladta azokét, akiket továbbra is fertőzöttként tartanak nyilván, majd Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn ismertette a járvány miatt bevezetett intézkedések enyhítésére vonatkozó terv első ütemét.

Erdogan bejelentette, hogy a 65 évnél idősebbek, illetve a 20 évnél fiatalabbak, akikre állandó jellegű kijárási tilalom vonatkozik, a hét kijelölt napján lakhelyük közelében legfeljebb négyórás sétát tehetnek. A török államfő beszédét követően, hétfő
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 19:54
1/47
Képek, videók
Trója fala, Törökország
sanci81
2016. december 27. kedd, 17:13
Törökország.jpg
margoboszi
2015. október 13. kedd, 13:05
Halfeti, Törökörszág.jpg
feviroza
2015. június 07. vasárnap, 12:08
Ararat.Törökország.jpg
homokivar
2015. március 29. vasárnap, 20:53
Pamukkale - Törökország
davedgyerek
2015. március 23. hétfő, 16:09
Törökországban
orban47
2014. szeptember 28. vasárnap, 09:56
Isztanbul ; Törökország.j
farkas1945
2014. szeptember 27. szombat, 12:31
törökország Isztambul 20
margoboszi
2014. szeptember 10. szerda, 14:49
Törökország-Duatepe 2014
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 17:19
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
Németország1.jpg
durcimarcika
2020. március 31. kedd, 09:05
Németország.jpg
durcimarcika
2020. március 11. szerda, 10:26
Trier, Németország.jpg
irmus
2017. december 19. kedd, 07:17
Lipcse, Németország.jpg
irmus
2017. december 19. kedd, 07:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.