Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 19:56 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 3. rész (napirend előtt: koronavírus)
meghosszabbítását. Hangsúlyozta, hogy számos gazdaságvédelmi döntést hozott a kormány, és továbbiak is születnek majd. Az egészségügyi védőeszközökről azt mondta: belső források is rendelkezésre állnak, és a külföldi szállítmányok is folyamatosak. A koronavírus elleni védekezésről szóló törvénnyel kapcsolatban pedig azt emelte ki, hogy a rendkívüli intézkedések a járvánnyal szembeni fellépésre és a káros gazdasági következmények elhárítására vonatkoznak.

MSZP: a kormánypártok aláásták a bizalmat

Tóth Bertalan (MSZP) azt hangsúlyozta, hogy bizalomra, összetartásra van szükség, de amit a kormánypártok tesznek, az ezeknek a fogalmaknak az aláásása. Azt állították, hogy parlamenti döntés hiányában a kormány nem tud cselekedni, ehhez képest a tisztifőorvos egymaga meghozta a szükséges intézkedéseket - jegyezte meg. Az ellenzék ma is hajlandó a konszenzus megteremtésére, csak egy gesztust kért, egy határidőt, mert így teremthető meg az ellenzéki szavazók bizalma - mondta, hozzáfűzve, hogy korlátlan
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:03
Krónika 8. rész (koronavírus)
MSZP: a kormányoldal aljas módon uszít az ellenzék ellenTóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője azzal vádolta a kormánypártokat, hogy a "legaljasabb, legundorítóbb" módon uszítanak az ellenzéki képviselőkkel szemben, valójában csak újabb ellenséget akarnak találni, ami eltakarja a járványvédelemmel kapcsolatos mulasztásaikat.

Éppen a kormány veszélyezteti a magyar emberek védelmét és a járvány elleni védekezést azzal, hogy nem terjesztette a parlament elé a veszélyhelyzetben kiadott rendeletek meghosszabbítását tartalmazó javaslatot - értékelt a frakcióvezető, aki szerint ebben az esetben az ellenzék megadta volna a négyötödös támogatást a házszabálytól való eltéréshez.

Hangsúlyozta: a miniszterelnök állításával ellentétben nem a kormánypárti frakcióban ülnek a legbátrabb magyar emberek, hanem azok a kórházakban dolgoznak hetek óta védőfelszerelés nélkül és a szociális ágazatban segítenek időseknek, gyermekeknek.

Szerinte a kormányoldal már a "legelején kitalálta", hogyan
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 17:13
Krónika 2. rész (frakcióválaszok)
garantálni tudják a bajba jutott dolgozók megélhetését és a munkahelyek további működését. Egyúttal be kell vezetni a számlafizetési moratóriumot és a hatósági árszabást - tette hozzá.

Végül arról beszélt, hogy a legrosszabbul kereső magyarok, az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozók azok a hősök, akik most a hátukon cipelik az országot. Arra kérte a parlamentet, hogy felállva és tapssal mondjanak köszönetet nekik ezért.

MSZP: kilencven napig tartson a kormányrendeletek hatálya!

Tóth Bertalan (MSZP) azt javasolta, hogy a kormány ne csak a munkaadókkal, de a munkavállalói képviseletekkel is konzultáljon. Azt is kérte, hogy növeljék meg az álláskeresési támogatás időszakát és összegét, valamint hozzák előre a novemberben esedékes nyugdíjkiegészítések kifizetését.

Az ország helyzete miatt együttműködésre van szükség, de az nem együttműködés, hogy "leteszek valamit az asztalra és azt mondom, hogy ez van" - bírálta a kormányt a pártelnök. Hozzátette, az ellenzék már felajánlotta, hogy
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 15:52
Koronavírus - Hétpárti egyeztetést kezdeményeznek az ellenzéki pártok a "felhatalmazási törvényről"
A Gyurcsány Ferenc (DK), Jakab Péter (Jobbik), Keresztes László Lóránt (LMP), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Tóth Bertalan (MSZP) által aláírt, szombaton az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az ellenzéki pártok azt kezdeményezik, hogy még a hétfői plenáris ülés előtt legyen egy valamennyi parlamenti frakció részvételével zajló egyeztetés a kormánnyal a "felhatalmazási törvényről".

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot a kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter nyújtotta be pénteken az Országgyűlésnek. A kétharmados támogatást igénylő előterjesztés lehetővé tenné, hogy a kormány megtehessen minden olyan intézkedést és megalkothasson minden olyan normatív rendelkezést, amely a koronavírus-járvánnyal összefüggésben az állampolgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében szükséges.

A javaslat szigorítaná a büntető törvénykönyvben a karantén megszegésére és a rémhírek terjesztésére
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 16:22
Koronavírus - Tóth Bertalan: azonnali juttatást az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak!
Tóth Bertalan csütörtökön a budapesti Kossuth Lajos téren tartott sajtótájékoztatóján - amelyet az MTI a párt Facebook-oldalán online követett - azt mondta: az MSZP fenntartja eddigi javaslatait, ötpontos védelmi csomagját, és további javaslatokat is tesz a koronavírus-járvány egészségügyi, társadalmi és a gazdasági hatásainak mérséklése érdekében.

Tesztelni, tesztelni, tesztelni - ismertette egyik javaslatukat, sürgetve az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók tesztelését, valamint számukra megfelelő védőfelszerelések beszerzését.

Tóth Bertalan közölte, kezdeményezik, hogy a kormány vezessen be hatósági árat az alapvető élelmiszerekre, védőfelszerelésekre és fertőtlenítőszerekre.

Hozzátette: csökkenteni kell az energiaárakat. A kőolaj hordónkénti ára már 30 dollár alatt van, a gáz ára is folyamatosan csökken - magyarázta.

Az MSZP elnöke azt is javasolta, a kormány a szakszervezetekkel és a munkaadókkal dolgozza ki a járvány gazdasági hatásait enyhítő javaslatait.
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 10:51
Koronavírus - Tóth Bertalan: nem elegendőek a kormányzati gazdasági intézkedések
Tóth Bertalan szerdán Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére reagálva az MTI-nek nyilatkozva közölte, az MSZP-nek továbbra is a magyar emberek élete, egészsége és megélhetésének biztonsága a legfontosabb, ezért támogatnak minden ezt szolgáló döntést.

Hozzátette: a kormányfő által bejelentett gazdasági intézkedések még mindig nem elegendőek a járvány gazdasági és társadalmi hatásainak kezelésére.

Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy csak bizonyos ágazatoknak adnak járulékfizetési könnyítést, nem oldják meg az összes kis- és közepes vállalkozás problémáját. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány még mindig a munkaadókra és a munkavállalókra bízza a munkavállalók megélhetésének biztosítását.

Tóth Bertalan szerint a szakszervezeteknek és a munkaadói szervezeteknek egy sokkal szélesebb körű, minden ágazatra kiterjedő megállapodásra kellene jutniuk.

Hiányolta azon javaslatuk átvételét, miszerint vezessenek be elbocsátási tilalmat a multinacionális cégeknél. Azt firtatta, hogy a
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 17:02
Krónika 6. rész (napirend előtt: koronavírus)
Az MSZP ötpontos csomagot terjeszt a Ház elé

Tóth Bertalan (MSZP) közölte: pártja határozati javaslatban ötpontos védelmi csomagot terjeszt a Ház elé. Ebben a koronavírus-tesztek nagyobb számú elvégzését javasolják, és több védőfelszerelés beszerzését is sürgette.

Kijelentette: a kormány egyedül hagyja a munkavállalókat és a munkaadókat, ha a két csoport egyezségére helyezi a hangsúlyt. Szerinte fel kell függeszteni például a szociális hozzájárulási adó és az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettségét és bérgarancia-alapot kell létrehozni. A kabinet tiltsa meg a multiknak az elbocsátásokat - tette hozzá.

Az időseket, nyugdíjasokat és szociális ellátásban részesülőket is segíteni kell, a tapasztalt árrobbanás miatt. A nyugdíjprémium kifizetését és reális nyugdíjemelést szorgalmazott, valamint a gáz árának csökkentését.

A pedagógusok, diákok védelmében is kell egy csomag, mert szerinte nincs egységes oktatási csomag, de a szülőket is védeni kell rugalmas munkarenddel, a
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 15:01
Krónika 2. rész (napirend előtt: frakcióválaszok)
egészségügyre.

Szabó Tímea azt is kezdeményezte, hogy az Országgyűlés költözzön át a felsőházi terembe, mert ott négyszáz szék van és így egy szék kihagyásával ülhetnének a képviselők.

Bírálta Kovács Zoltánt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárát, mert szerinte arrogánsan szólalt meg a operatív törzs vasárnap délutáni sajtótájékoztatóján.MSZP: a kormányfőé az összes felelősség a járvány kezelése miattTóth Bertalan (MSZP) a magyar emberek egészségének megőrzését nevezte elsődlegesnek, ezért az MSZP támogatni fogja a kormány azon intézkedéseit, amelyek ezt a célt szolgálják. Elmondta, az elmúlt tíz évben kormányzati centralizáció volt az egészségügyben, az oktatásban, a rendvédelem, az önkormányzatok területén, ezért a járvány kezelésében minden döntést a kormány hozhat meg, így minden felelősség a miniszterelnöké.

Közölte, az MSZP ötpontos védelmi csomagot terjeszt az Országgyűlés elé a többi között
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 13:11
Koronavírus - Tóth Bertalan: az MSZP javaslatcsomagot terjeszt a parlament elé
érdekében javasolta az azonnali rezsicsökkentést, a munkanélküli ellátás idejének növelését, azonnali, 6,5 százalékos nyugdíjemelést és kézfertőtlenítők kihelyezését a tömegközlekedési eszközökön.

Az esetleges iskolabezárások miatt a szülők érdekében kezdeményezte a munkaügyi szabályok módosítását. Nagyobb szerepvállalásra, a termeléskiesés ellenére munkavállalóik megtartására szólította fel a multinacionális cégeket, amelyek az elmúlt években 1000 milliárd forintot hordtak ki az országból.

Tóth Bertalan azt mondta, a jogszabályok és bírósági határozatok kötelezik az MSZP-t alapszabálya módosítására, és bár tudták volna biztosítani a szabadtéri kongresszus feltételeit, de belső konzultációk után a szombatra tervezett kongresszust elhalasztják.

Kérdésre válaszolva elmondta, a halasztásról az elnökség pénteken dönt, mivel megtalálták azokat a jogi megoldásokat, amely az alapszabály módosításának csúszása miatt megvédi az MSZP-t az ügyészség és a számvevőszék vegzálásától.

Az MSZP elnöke a
velemenyezd, 2020. március 12. csütörtök, 14:51
MSZP: kettős mércét alkalmaz az ügyészség
ellopták, hanem a szelektívhulladék-gyűjtőbe akarták vinni az általuk letépkedett MSZP-s hirdetéseket, ellenük nem indult eljárás - tette hozzá.

Azt firtatta, miért alkalmaz kettős mércét az ügyészség a két ügyben, holott a soproni egyetemista is arra hivatkozott, a szelektív kukába vitte a plakátokat.

Kunhalmi Ágnes azt tudakolta, vajon egy újabb fideszes koncepciós pert látnak-e.

Véleménye szerint a rendőrség és az ügyészség durván és nyíltan kiszolgálja a Fideszt.

Jelezte, Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a múlt héten Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, azt kérdezve: miért ítélik meg ennyire eltérően a két esetet.

Kunhalmi Ágnes szerint az ügyészségnek meg kellene szüntetni a 20 éves fiú elleni eljárást, vagy a győri fideszesek elleni is eljárást kellene indítania.

A szocialista politikus egy kérdésre válaszolva azt javasolta, a Momentumot kérdezzék meg arról, hogy sajtóhírek szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök Déri Tibort, a IV. kerület momentumos polgármesterét is
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 15:37
Karácsony Gergely: nem a 2010 előtti világot kell visszahozni
Az ellenzékiek ne abban versenyezzenek, hogy ki gyűlöli jobban Orbán Viktort, és hány lájkot kap, amikor átcsábítja magához a másik párt politikusait - fogalmazott. Szerinte az ilyen viták nem visznek sehova, csak azok, amelyek a jövőről szólnak. Több szavazat hozna, ha az ellenzék képes lenne saját világképet felmutatni, ám ma az egyszeri választók csak azt tudják felidézni, amit a kormány képvisel. Arról, hogy az ellenzék milyen döntéseket hozna, és milyen országot építene hatalomra jutva, aligha tudnának mondani bármit is - hangsúlyozta. Az ellenzékre tehát nagy felelősség hárul, amikor a pártpolitikáját alakítja, de akkor is, amikor intézkedéseket hoz. Országszerte 3 millióan élnek ellenzéki vezetésű településeken, tehát van lehetőség a döntéshozatalra, de ezzel együtt az elbukásra is - mondta Karácsony Gergely.

Véleménye szerint a lehetőségeket azért sem szabad elszalasztani, mert most kell jó döntéseket hozni, most kell megalapozni a következő nemzedékek jövőjét. Mást kell ugyanakkor
velemenyezd, 2020. március 08. vasárnap, 16:22
MSZP: egyenlő munkáért egyenlő bért kell kapniuk a nőknek és a férfiaknak
Tóth Bertalan az MSZP nőtagozatának fórumán hangsúlyozta, ma Magyarországon két hónapot "fizetés nélkül dolgoznak a nők", ennyivel keresnek ugyanis kevesebbet a férfiaknál. Szerinte ez is jelzi, hogy van feladatuk a közéletben, küzdeni kell a nők egyenjogúságáért.

Az ellenzéki politikus beszélt arról is, hogy át kell törni a nemi sztereotípiákat, a magyarországi tradíciókat. A nőknek ugyanis nem lehet csak az a - kormányzat által propagált - szerepük, hogy otthon legyenek, gyereket szüljenek, vezessék a háztartást - tette hozzá.

Tóth Bertalan közölte, az MSZP nemcsak politikájában, de politikusi összetételében is meg akarja mutatni: a nők egyenjogúak. Ezért javasolják azt, hogy legyen női társelnöke az MSZP-nek - hangsúlyozta, jelezve: belső konzultációt indítanak a jövő heti kongresszusig, hogy erősítsék a társelnöki rendszer támogatottságát.

Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának elnöke, frakcióvezető-helyettes közölte, a magyar nőknek kevés okuk van az örömre, annál több a sírásra,
velemenyezd, 2020. március 07. szombat, 11:51
1/61
Képek, videók
Tóth Bertalan.jpg
margitmama
2009. június 17. szerda, 17:54
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
Egészségügyi Szakközépisk
nottino
2007. november 04. vasárnap, 10:49
Szimpatikus egészségügyi
mfg2003b
2007. május 04. péntek, 12:53
Szállítmányozás
sanci81
2016. február 06. szombat, 18:30
megfázás-elleni-tippek .jp
pacsakute
2020. február 05. szerda, 13:42
Allergia elleni olajok .j
pacsakute
2019. január 11. péntek, 12:50
Paraziták elleni tea.jpg
pacsakute
2018. május 22. kedd, 21:20
hit elleni bűn0204.jpg
maroka
2018. február 04. vasárnap, 12:47
Rák elleni fűszerek.jpg
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 12:44
Hasi zsír elleni torna.jp
pacsakute
2017. március 24. péntek, 19:53
Címkék
nőknek ugyanis, Orbán Viktor, munkaadói szervezeteknek, ellenzéki szavazók, munkaadókkal dolgozza, többi között, társelnöki rendszer, büntető törvénykönyvben, ügyészség durván, Karácsony Gergely, operatív törzs, általuk letépkedett, szocialista politikus, novemberben esedékes, egészségügyi hozzájárulás, szelektív kukába,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.