Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 15:39 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Universiade - Aranyérmes a női vízilabda-válogatott
Az esemény honlapja szerint a házigazdák a második perc elején már két góllal vezettek, ezt követően sokáig szoros volt az állás, majd a magyarok sorozatban háromszor voltak eredményesek, és a negyedik felvonás elején 8-5-re elléptek. A továbbiakban már csak az olaszok találtak a hálóba, de egyenlíteni nem tudtak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Garda Krisztina volt három góllal, csapattársai közül Gémes Anett és Hertzka Orsolya kétszer, Brezovszki Gerda pedig egyszer volt eredményes.

A Mihók Attila, Benczur Márton edzőpáros csapata veretlenül nyerte a tornát, és a magyar küldöttség második érmét nyerte Nápolyban, mivel múlt csütörtökön Tóth Krisztián a harmadik helyen végzett a cselgáncsozók 90 kilogrammos kategóriájában.

A női vízilabda 2009 óta szerepel az Universiade műsorán, a magyarok legjobb eredménye eddig három ezüstérem volt (2009, 2013, 2017).

Szombaton ritmikus gimnasztikában Pigniczki Fanni - aki egyéni összetettben kilencedik lett - a karika és a szalag szombati
velemenyezd, 2019. július 13. szombat, 21:22
Női röplabda Eb - Elkezdte a közvetlen felkészülést a magyar válogatott
kulcsszituációban éppen az fog majd a javunkra dönteni, hogy mi egy kicsit felkészültebbek vagyunk" - mondta ennek kapcsán De Brandt, aki kiemelten fontosnak nevezte, hogy a sérülések elkerüljék csapatát.

"Legyünk őszinték, nincs húsz kiemelkedő röplabdázónk, így ha valaki kidől a sorból, nagyon fog hiányozni" - jelentette ki.

A keretben jelenleg 13 röplabdázó van, ők egészülnek ki jövő hétre két, jelenleg az Universiadén szereplő játékossal, a feladó Bleicher Rékával és a feladóátló poszton játszó Németh Anettel.

A 15 fős kerethez később a liberó Tóth Fruzsina, valamint az egyaránt ütő Pallag Ágnes és Villám Lilla csatlakozik még, közülük kerül ki majd az Eb-n résztvevő 14 játékos.

"Egészen a felkészülés utolsó napjáig tizenhatan leszünk, csak akkor fogom kihirdetni a végleges névsort" - zárta a kapitány.

Szakmáry Gréta, a válogatott egyik legponterősebb játékosa az MTI-nek kifejtette, jól telt a kéthetes szünet, mindenki örült, hogy a családdal és a barátokkal lehetett.

"Sok
velemenyezd, 2019. július 13. szombat, 09:51
Indul a Csak színház és más semmi negyedik évada
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), valamint a Megafilm Service közös produkciójának záró szériája március 2-tól heti rendszerességgel, szombat esténként 19 óra 30 perctől lesz látható.

Goda Krisztina, a sorozat kreatív producere az MTI-nek elmondta: a negyedik évad nyolc 52 perces epizódból áll. Folytatják az előző évadok történetszálait, de újak is bekerültek. A történet egyik bástyája továbbra is a Szervét Tibor és Szávai Viktória által vitt Dénes-Petra-szál, de ebbe is bekerült egy új szereplő és új fordulatot kapott a történet.

A sorozat negyedik évadában a Komédiás Színház társulata új kihívás elé néz. A színház magánkézbe került. Dénes úgy dönt, felújíttatja az épületet, és a munkálatok alatt a társulatnak új helyre kell költöznie. Petra a színház életéről szóló regényen dolgozik, amely számtalan titkot, kínos történetet tartalmaz. Mivel a regény miatt elhanyagolja színházi munkáját, Dénes alkalmaz egy lelkes dramaturg gyakornokot, Kingát (Mentes Julcsi), hogy
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 09:11
Orbán: Magyarország épül, újabb mérföldkő az élelmiszeriparban
intelligensnek, környezetbarátnak, 21. századinak nevezte. Jelezte, hogy a gyárnak a szomszédos Mátrai Erőmű biztosít energiát.

Reményét fejezte ki, hogy a búzakeményítő gyár nagy sikereket fog elérni, egyúttal közölte: május-júniusra elkészül a második és a harmadik ütem.

A zöldmezős beruházás 33 milliárd forintba került, a kormány 6,2 milliárd forint támogatást adott hozzá, az önerő mértéke mintegy 30 millió euró volt, a többi részt hitelből fedezték - ismertette Mészáros Lőrinc.

Tóth Anett, a Viresol Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, fontos ipartörténeti nap a mai, az üzem a hazai innovációt és szakértelmet bizonyítja. Azt mondta, a sikeres működéshez minden szükséges előfeltételt megteremtettek, az iparágban elérhető legmodernebb technológiát alkalmazzák.

Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a Mátraalján élők büszkék az értékeikre, a földjükre, azt tisztelik és becsülik, aki erre építve értéket teremt, munkát ad.

Az eseményen
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 11:51
Az ellenzék elfogadhatatlannak tartja képviselőik megbüntetését, a Fidesz a szabályok betartását várja el
törvényekkel összhangban, a javaslatot támogatta a Fidesz-KDNP.

Az Országgyűlés sajtószolgálatának tájékoztatása szerint Kövér László 29 ellenzéki képviselő - DK-s Arató Gergely, Gréczy Zsolt, Hajdu László, László Imre, Oláh Lajos, Vadai Ágnes, Varju László, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, Gurmai Zita, Harangozó Tamás, Hiszékeny Dezső, Korózs Lajos, Kunhalmi Ágnes, Molnár Gyula, Molnár Zsolt, Szabó Sándor, Tóbiás József, Tóth Bertalan, Varga László, a liberális párt színeiben politizáló független Bősz Anett, a jobbikos Jakab Péter, a párbeszédes Burány Sándor, Kocsis-Cake Olivio, Mellár Tamás, Szabó Tímea, Tordai Bence és a független Szabó Szabolcs, Székely Sándor és Szél Bernadett -egyhavi tiszteletdíjának megvonását javasolja, mert a tavaly december 12-i ülésnapon megsértették az országgyűlési törvényt azzal, hogy fizikai erőszakot alkalmaztak, illetve közvetlen fizikai erőszakkal fenyegettek, arra hívtak fel, vagy más kivezettetését akadályozták.

További kilenc képviselő - a jobbikos Ander
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 14:52
MSZP-Párbeszéd: önkényes az ellenzéki képviselők megbüntetése
harcban.

A házbizottság csütörtökön foglalkozik a házelnöki javaslattal. Az MTI érdeklődésére kedden az Országgyűlés Sajtóirodája azt közölte, hogy Kövér László házelnök 29 ellenzéki képviselő - DK-s Arató Gergely, Gréczy Zsolt, Hajdu László, László Imre, Oláh Lajos, Vadai Ágnes, Varju László, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, Gurmai Zita, Harangozó Tamás, Hiszékeny Dezső, Korózs Lajos, Kunhalmi Ágnes, Molnár Gyula, Molnár Zsolt, Szabó Sándor, Tóbiás József, Tóth Bertalan, Varga László, a liberális Bősz Anett, a jobbikos Jakab Péter, a párbeszédes Burány Sándor, Kocsis-Cake Olivio, Szabó Tímea, Tordai Bence és a független Mellár Tamás, Szabó Szabolcs, Székely Sándor és Szél Bernadett -egyhavi tiszteletdíjának megvonását javasolja, mert a tavaly december 12-i ülésnapon megsértették az Országgyűlési törvényt azzal, hogy fizikai erőszakot alkalmaztak, illetve közvetlen fizikai erőszakkal fenyegettek, arra hívtak fel, vagy más kivezettetését akadályozták.További kilenc képviselő - a jobbikos
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 19:07
Alkotmánybírósághoz fordul a parlamenti ellenzék a munka törvénykönyvének módosítása miatt
A MSZP-Párbeszéd az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben azt írta: a jogszabály közjogilag érvénytelen az Országgyűlésben történt "eljárási törvénytelenségek" miatt. Az ellenzéki politikusok a "rabszolgatörvény" mellett az ülésnapon megszavazott, a jelenlévők kétharmadát megkövetelő sarkalatos törvények esetében is kérik az Alkotmánybíróságtól a közjogi érvénytelenség megállapítását - tették hozzá.

A beadványt támogatták a DK-, a Jobbik-, az LMP-, az MSZP- és a Párbeszéd-frakció tagjai, továbbá független képviselők is, így összegyűlt a szükséges 50 aláírás - írták.

Az MTI-hez eljuttatott közleményt Szabó Tímea (Párbeszéd), Tóth Bertalan (MSZP), Szabó Gábor (Jobbik), Vadai Ágnes (DK), Keresztes László Lóránt (LMP), valamint Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Bősz Anett független képviselő írta alá.

"Az ellenzéki pártok a jövőben is közösen küzdenek a törvény visszavonásáért" - fogalmaztak.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményben úgy reagált, a munka törvénykönyve módosítása csak
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 17:53
Újabb tiltakozásokra szólítottak föl az ellenzéki pártok és a szakszervezetek
A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke országos demonstrációt hirdetett január 19-re. Kordás László közölte, hogy kedden átadják Orbán Viktornak a követeléseik listáját és 5 napot adnak, hogy a kormány tárgyalóbizottságot állítson föl. Ha ez nem teljesül, országos figyelmeztető sztrájk kezdődik, utakat és hidakat zárnak le a tiltakozók - tette hozzá. A szakszervezetek - mint fogalmazott - "felkészültek a harcos időszakra", folytatják a tiltakozást a céljaik eléréséig, mivel a kormány "alkut kötött a tőkével" és "az ordas lelkű profitvadászokat választotta".

Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke cselekvésre szólított föl. Szerinte a sztrájkelhívástól "nem kell félni, mert enélkül nem lehet eredményre jutni"", az összefogás meghátrálásra készteti "a munkavállalókat kiszolgáltatottá tevő hatalmat". Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kijelentette, hogy létrejött az egység a Parlamentben és az utcákon, ezért egységre kell törekedni az EP- és az önkormányzati választásokon is,
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 19:04
Női kézilabda Eb - Tomori Zsuzsanna is tagja a bő keretnek
"Ha valami csoda folytán felépülne az Eb-ig, és bármiben, akár védekezésben tudna nekünk segíteni, akkor ne azon múljon a behívása, hogy benne van-e a bő keretben" - indokolta döntését a magyar szövetség honlapján a dán edző.

A bő keret 28 nevet tartalmaz. A torna rajtjára 16 játékos nevezhető, a csoportkörben, a középdöntő alatt, majd a döntő hétvégén egyaránt két cserére van lehetőség.

Alapvetően a nyári és az őszi edzőtáborokban az A és B csapatban szereplők kaptak helyet a bő keretben. Olyanok, "akik egészségesek, elhivatottak, motiváltak, fizikailag és mentálisan is készen állnak az Európa-bajnokság sorozatterhelésére" - mondta Rasmussen.

Hozzátette, a bő keretbe tapasztaltabb és fiatalabb játékosokat is jelölt, hogy megfelelő legyen az egyensúly, hiszen a rutinra és a fiatalok lendületére is szükség van.

Az Európa-bajnokság november 29-én kezdődik és december 16-áig tart, a magyar csapat Montbéliard-ban játssza a csoportmérkőzéseket, továbbjutás esetén pedig Nancyban lép
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 17:14
Átadták a Junior Prima-díjakat népművészet és közművelődés kategóriában
Díjat kapott Csenki Zalán népzenész, Héjja Bella Emerencia népi énekes, Tóth Luca Réka és Vizeli Máté népzenetanár, ifj. Szeverényi Barnabás és Gera Zoltán néptáncos, Antal Imola vászonszövő, Mundrusz Anett viseletkészítő, Simkó Fanni bőrműves és Pál-Kovács Dóra táncantropológus.

A kiemelkedő tehetségek egy díszes emlékplakettet kaptak, valamint kétmillió forintos pénzjutalomban részesültek - olvasható a kategória mecénása, a Docler csoport MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A szakmai szervezetek jelöléseiből egy öttagú zsűri választotta ki a díjazottakat. Fontos szempont volt a döntés során, hogy az alkotó tevékenységen kívül melyik jelölt fordít nagy hangsúlyt arra, hogy saját területén a fiatalokat is képezze, tudását átadva hozzájáruljon az adott hagyomány, mesterség fennmaradásához.

A díjakat Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa és Somkuti András, a Docler csoport elnöke adta át. Somkuti András elmondta: "a Docler csoport büszke arra, hogy nyolc év
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:43
Megállíthatatlan mélyrepülés, így tették tönkre magukat az e
eredményéből, az új parlament felállásával ugyanott folytatták, ahol a választások előtt abbahagyták: maguk építése helyett egymás legyilkolásával voltak elfoglalva.

Molnár Gyula, MSZP, Választás 2018Fotó: Polyák Attila - Origo


Emlékezetes, hogy alig pár nappal az után, hogy megalakult az MSZP új szövetségesének, a Párbeszédnek a frakciója, máris távozott Bősz Anett, a frakció egyik tagja, ami miatt - ha a független és mindenre kész Mellár Tamás nem menti meg őket - már az első héten megszűnhetett volna a Párbeszéd-frakció.

Az ok az volt, hogy az amúgy a Fodor Gábor által fémjelzett liberálisokhoz tartozó Bősz Anett

nem látott garanciát a liberális értékek érvényesülésére.

A háttérben azonban csúnyább dolgok is húzódtak, hiszen kiderült, hogy Molnár Gyula, Karácsony Gergely és Fodor Gábor fű alatt megegyeztek,
menusgabor, 2018. október 07. vasárnap, 13:45
Közgazdász-vándorgyűlés - Jelentősen nő a háztartások vagyona, de az öngondoskodás nem bővül ennek megfelelően
a nyugdíjpénztárak bátorságát jelzik az általuk elért igen magas hozamok, különösen a mostani alacsony kamatok között. A portfólióikban a hazai részvények csekély arányának az alacsony hazai részvényválaszték az oka.

Rámutott: az előző években jóval fiatalabb volt az új nyugdíjpénztári tagok átlagéletkora, a pénztári szektor tagsága elöregedőben van, "újabb döfést" jelentett a cafeteria megszüntetése ezen a területen, jövőre 5 százalék alatt lehet a munkáltatói befizetések aránya.

Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) elnöke szerint részben történelmi okai vannak a lemaradásnak a nyugat-európai országoktól, de a rossz szemléletmód is szerepet játszik abban, hogy a mai fiatal korosztály csupán 2-3 évre gondolkodik előre.

Szerinte a befektetők pénzügyi tudatossága és kockázatvállalási hajlandósága növelheti az öngondoskodást, de ezen a téren visszafogott a befektetők, az öngondoskodásra figyelmet fordítók magatartása.

Erdős Mihály, a Generali Biztosító
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 18:14
1/15
Képek, videók
Téli Universiade 2007 Tor
fehertoll46
2007. október 10. szerda, 11:00
Téli Universiade07 Torino
fehertoll46
2007. október 10. szerda, 10:48
Universiade 07 Torino
fehertoll46
2007. október 10. szerda, 10:42
krisztina-egerszegi.jp g
menusgabor
2018. augusztus 17. péntek, 18:17
egerszegi_krisztina-10 24x
menusgabor
2018. augusztus 17. péntek, 18:07
Krisztina
terezia1951
2018. augusztus 04. szombat, 16:28
0 hétvége Krisztina wqha0
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 14:31
toth krisztina2017május26
zsokica45
2018. március 17. szombat, 20:53
nagy krisztina.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:16
krisztina névv.jpg
zsokica45
2018. január 02. kedd, 17:35
krisztina névbv.jpg
zsokica45
2017. szeptember 07. csütörtök, 19:49
krisztina névb.jpg
zsokica45
2017. szeptember 07. csütörtök, 19:49
Kunszentmiklósi gémeskút
furaila
2019. június 20. csütörtök, 23:24
gémeskút0927.jpg
maroka
2016. szeptember 27. kedd, 12:11
460-102365-gemeskut.jp g
melindaaah64
2015. november 26. csütörtök, 18:03
Címkék
Szervét Tibor, előző években, keretben jelenleg, végleges névsort, Benczur Márton, Keresztes László Lóránt, Szávai Viktória, Goda Krisztina, Mellár Tamás, liberális párt, jogszabály közjogilag, Tóth Fruzsina, Bleicher Rékával, Horváth László, Csenki Zalán, választások előtt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.