Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 02:42 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kelemen Gáspár nyerte az Országos Koncz János Hegedűversenyt
A 11 éves hegedűs többek között Wieniawski d-moll hegedűversenyének első tételével aratott győzelmet, zongorán Arató Ágnes működött közre. Kelemen Gáspár a budapesti Tóth Aladár Zeneiskola hallgatója, tanára Ácsné Szily Éva - közölte a fiatal muzsikus édesapja, Kelemen Barnabás hegedűművész kedden az MTI-vel.

A kiemelt első díjon felül a Szombathelyi Savaria Szimfonikusok egyik különdíját is neki ítélték, amelyben felkérést kap, hogy egy nagyzenekari versenyművet játsszon az együttes élén a következő évad egyik esti koncertjén.

Az 1974 óta háromévente megvalósuló verseny történetében először ítéltek oda kiemelt első díjat. Ugyanezen a versenyen 1989-ben Gáspár édesanyja, Kokas Katalin nyert szintén első díjat.
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 16:01
Mága Zoltán XI. Budapesti Újévi Koncert – Ünnepi gálae
mindannyiunk szívébe és otthonába, egész országunkra!" - fűzte hozzá jókívánságait Mága Zoltán hegedűművész, aki az ünnepi gálakoncerten bejelentette azt is, hogy olyan nemzetközi szintű iskolát kíván alapítani, ahol a teljes Kárpát-medencéből tehetséges tanulók magas szinten sajátíthatják el a tudást, a zeneismeretet.
A gálaest ünnepi emelkedettségét és a jókedvet Sümegi Eszter és Kiss B. Atilla Kossuth-díjas operaénekesek eddig nem hallhatott különleges produkciói, a Tóth Aladár Zeneiskola és a Marcibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei általános iskola hegedűs növendékei, a pécsi Pannon Gyermekkar, az erdélyi, felvidéki, vajdasági és kárpátaljai gyermekkórusok és Molnár Ferenc Caramel által előadott népdalok hozták meg. A koncert megható, különleges pillanataként az előadása alatt a közönség együtt énekelte a művészekkel a népdalokat és mobiltelefonjaikkal csillagos égbolttá varázsolták az Arénát.
A gálakoncerten a hegedművész - szinte a közönség szeme láttára felnőtt - 13 éves
maroka, 2019. január 04. péntek, 12:03
Ismét teltházas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában Mága Zoltán
eseményen úgy fogalmazott: köszönet illeti azokat, akik támogatták karitatív és művészi tevékenységében, akik aktív cselekvővé váltak a jövőnk és múltunk, a magyarságunk megőrzésében. Mága Zoltán az ünnepi gálakoncerten bejelentette, hogy olyan nemzetközi szintű iskolát kíván alapítani, ahol a Kárpát-medencéből tehetséges tanulók magas szinten sajátíthatják el a tudást, a zeneismeretet.

A gálaesten hallhatók voltak Sümegi Eszter és Kiss B. Atilla Kossuth-díjas operaénekesek produkciói, a Tóth Aladár Zeneiskola és a Marcibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei általános iskola hegedűs növendékei, a pécsi Pannon Gyermekkar, az erdélyi, felvidéki, vajdasági és kárpátaljai gyermekkórusok és Molnár Ferenc Caramel által előadott népdalok.

A gálakoncerten színpadra lépett ifjabb Mága Zoltán is, aki ez évtől a Liszt Ferenc Zeneakadémia rendkívüli tehetségek osztályának hallgatója. Az esten Mága Zoltán saját szerzeményét is előadta, amelyet harmadik gyermeke születésére komponált.

A gálakoncerten a nemzet
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 19:00
Gitárfesztivált rendeznek Szegeden és Budapesten
Az ország legrégebbi és egyben az egyik legjelentősebb gitárfesztiválja nem csak szórakozást jelent a hangszer szerelmeseinek: lesz interaktív gitároktatás amatőröknek, akik elismert zenészektől tanulhatnak, izgalmas, nyilvános versenyek és mesterkurzusok. A rendezvény kapcsolatépítési lehetőség is kíváncsi szakembereknek, zenészeknek, menedzsereknek és a zenei újságíróknak.

"Egy olyan fesztivál ez, ahol testközelből tapasztalhatjuk meg a húrok vonzó erejét, legyen az klasszikus vagy könnyűzene. A világ legkülönbözőbb tájáról érkező művészek hozzák el ide színes kultúrájukat, a közönség pedig szórakozva tanulhat és tanulva szórakozhat" - mondja Pavlovits Dávid, a fesztivál alapítója.

A közönség bárokban, kulturális intézményekben, templomokban vagy az élő internetes közvetítésnek köszönhetően az otthoni kényelmes fotelben hallgathatja a hangszer virtuózait. A budapesti program április 9-én kezdődik az Olasz Intézet koncerttermében, majd másnap a Tóth Aladár Zeneiskolában folytatódik, végül
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 14:12
Klebelsberg Kuno-hetet rendeznek tárlatokkal és koncertekkel
helytörténész könyvbemutató előadást tart Pesthidegkút hősi emlékműve címmel - közölte az intézmény az MTI-vel.

November 11-én Klebelsberg Kuno szobránál emlékeznek a kultuszminiszterre, majd este átadják a Klebelsberg Kuno-díjat. A gálaműsorban közreműködik Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész, valamint a Csillagszemű Táncegyüttes.

A Hubay Jenő Társaság művészei, Szecsődi Ferenc és Csévi Flóra (hegedű), Kökényessy Zoltán (brácsa) és Kassai István (zongora), valamint a Tóth Aladár Zeneiskola növendékei mások mellett Hubay Jenő, Bartók Béla és Liszt Ferenc műveit adják elő november 12-én, zongorán közreműködik Szentpéteri Gabriella.

A Pesthidegkút Alapítvány és a Klebelsberg Kuno Emléktársaság szervezésében az Uli, a cseléd, avagy András, a szolgalegény című film magyarországi díszbemutatója várja a közönséget november 13-án. Ezen a napon tartják a Klebelsberg Kuno Emléktársaság közgyűlését is.

Másnap a Kassai Thália Színház előadásában Moliere Mizantróp című darabja látható,
velemenyezd, 2016. november 05. szombat, 13:28
Antik műtárgyak, kiállítások és gyerekprogramok a Falk Art Fórumon
akik kézműves foglalkozáson, nyomozójátékon, zsonglőrbemutatón és aszfaltrajzoláson is részt vehetnek - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Hulladékból épült Recycle Falu várja az érdeklődőket a Miksa Café előtt. Délután többször indítanak művészeti és várostörténeti sétákat az utcában. Újdonság lesz idén a Resident Artot képviselő Schneller János művészettörténész programja.A zene idén is nagy szerepet kap a fesztiválon. A színpadon Kozma Orsi, a ByTheway, a Tóth Aladár Zeneiskola együttesei és a Breezy Group jazz csapat lép fel, de lesz Slam poetry bemutató is.

Tárlatvezetéssel egybekötve mutatja be árverési anyagát a Nagyházi Galéria. A szecessziós ékszerek, keleti tárgyak és szőnyegek mellett 19-20. századi festményeket tekinthetnek meg az érdeklődők a Biksady Galériában. A BÁV helyiségeiben bútorokat, értékes ezüst- és kerámiatárgyakat tekinthetnek meg a résztvevők, akik kedvezménnyel juthatnak hozzá a nyári ékszerkollekció darabjaihoz.

Antik ékszerek, ezüst
velemenyezd, 2016. május 18. szerda, 16:02
Aukción felbukkant zenetörténeti dokumentumokat kapott a debreceni zenede
őskönyvtáruk pedig számos eredeti dokumentumot, kottát őriz az elmúlt több mint 150 évből.

Stébel Ildikó mesterpedagógus, könyvtárvezető hozzátette: a mostani adomány olyan megtalált dokumentumokat tartalmaz, amelyek egykor az őskönyvtár részei voltak, és ismeretlen körülmények között kerülhettek ki valamikor az iskola könyv- és kottatárából.

A két könyv és öt kotta közül az egyik kötetben, Tóth Aladár és Szabolcsi Bence Mozart élete és művei című, forrásértékű munkájában ma is megtalálható a zeneiskola könyvtárának pecsétje - mutatott rá Stébel Ildikó.

Nagy valószínűséggel az iskola őskönyvtárából származik az öt kotta is: a magyar zenei élet, a magyar zeneművészet, zeneoktatás hőskorszakából való első Rózsavölgyi-kiadások - jelezte a szakember.

Elmondta azt is, hogy a másik könyv Szőnyi Tódor számos ábrával illusztrált, Az emberi hang és annak képzése című munkája, amelyben benne van az egykori debreceni önképző dal- és zeneegylet pecsétje.

Halász János az átadáskor arról beszélt,
velemenyezd, 2015. december 08. kedd, 14:52
Magyar és szlovák gyerekek adnak koncertet a Zeneakadémián a Bartók-évforduló alkalmából
elsőként a Gyermekeknek négy füzetét. Az ötlet, hogy erre egy szlovák-magyar gyermekkoncert irányítsa rá a figyelmet, a kiadó igazgatójának, Boronkay Antalnak gondolata volt. Csatlakozott hozzá a MTA BTK Zenetudományi Intézet Bartók Archívuma és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége (MZMSZ), és a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta a projektet.

A közösen megrendezett hangverseny fellépőit előzetes megmérettetés során választották ki, ennek lebonyolítását a budapesti Tóth Aladár Zeneiskola vállalta. A versenyre 14 éves korig jelentkezhettek a növendékek.

"A Gyermekeknek sorozatnak nemcsak zongorapedagógiai műként van kiemelkedő jelentősége. Fontos dokumentum ez abból a szempontból is, hogy nyomon követhető benne Bartók zenei stílusának a lehető legegyszerűbb formában történő kiérlelődése" - idézi a szervezők közleménye Vikárius Lászlót, a Bartók Archívum vezetőjét.

Jóval több szép gesztusnál, hogy a Gyermekeknek darabjaiból összeállított válogatáskoncerten nemcsak magyar, hanem
velemenyezd, 2015. szeptember 22. kedd, 17:02
Gyurkovics Mária operaénekesnő száz éve született - PORTRÉ
Gyurkovics Mária Budapesten született, hangjára már középiskolás korában felfigyeltek, sikeresen felvételizett a fővárosi Felső Zeneiskolába. Nem készült énekesnőnek, magában sem volt biztos, így énektanulmányait, sőt még az operatanszak első évét is munka mellett végezte.

Végzése után, 1937-ben lett az Operaház tagja, ahol Verdi Rigoletto című operájában Gildaként mutatkozott be, e szerep élete végig az egyik legkedvesebb maradt számára. A következő évben Gara Máriát énekelte Erkel Ferenc Hunyadi László című operájában. Gyurkovics Máriát Hollywoodba is hívták, ő azonban hű maradt hazájához és visszautasította az MGM filmstúdió által felajánlott szerződést. Az Andrássy úti társulatnak három évtizedig volt tagja, és olyan karmesterek dirigálásával énekelt, mint Ferencsik János és Otto Klemperer, a hazai mellett az európai közönséget is meghódította.

Nem kis szerepe volt a Donizetti-operák budapesti reneszánszában, felejthetetlen alakítást nyújtott Lammermoori Luciaként. Tóth Aladár, az Operaház
velemenyezd, 2013. június 17. hétfő, 12:51
Ingyenes szabadtéri koncertsorozat indul a terézvárosi Hunyadi téren
Fellépnek a Kolibri Színház és a Zeneakadémia művészei is, a kerületben található nagykövetségek és kulturális intézetek pedig nemzeti-kulturális hagyományuknak megfelelő zenei produkcióval készülnek - közölte az eseményeket szervező terézvárosi önkormányzat.

A programoknak májustól szeptember végéig a decemberben átadott zenepavilon ad helyet. A zenepavilonban rendezett koncertek célja a tavaly arculatában és funkcionálisan is megújult Hunyadi tér bekapcsolása a kerület kulturális-zenei vérkeringésébe - hangsúlyozta a közleményben Simonffy Márta.

Az alpolgármester hozzátette, a fővárosban egyedülálló szabadtéri koncertsorozattal a Budapest zenei központjának tekinthető Terézvárosban szeretnék mindenki számára elérhetővé tenni a minőségi élőzenét.

A Tér/zene-zene/tér című koncertsorozat minden szombaton más-más fellépővel és különböző műfajú zenei programmal várja a nagyérdeműt. A komoly- és a népzenei, a dzsessz-, valamint a kóruskoncertek mellett tánctanítás, bábszínház is lesz.
velemenyezd, 2013. április 26. péntek, 09:01
Falk Art Fórum: kiállítások és koncertek
Az idei fesztivál kiemelt programja az Iparművészeti Múzeum Zsolnay Manufaktúra által készített mázas épületdíszeinek árverezése a Nagyházi Galériában. A jótékonysági árverés bevételét a múzeum javára fordítják.A rendezvényen a közönség beszélgetést hallhat az utca egyik neves lakójával, a 88 éves Szipál Márton fotóművésszel. Török András művelődéstörténész ezúttal nemcsak új könyvét dedikálja, hanem elindítja a Falk Miksa utcai kalandtúrát is - közölte a szervező az MTI-vel.

A MissionArt Galéria Akt-kiállítása Varga Nándor Lajos elfeledett festményeit és grafikáit mutatja be az 1920-as évekből, a Biksady Galéria Convoy Berlin című tárlatán fiatal berlini képzőművészek mutatkoznak be. A Prestige Galériában Madarassy István ötvös-szobrászművész alkotásait, a Pintér Sonja Kortárs Galériában Ganczaugh Miklós Körképek című tárlatát, a Haas Galériában Litkey György festőművész emlékkiállítását tekinthetik meg a látogatók.

A Wladis Galéria magángyűjteményből származó zeneszerszámokat, a Seres Karát
velemenyezd, 2012. szeptember 17. hétfő, 15:57
Bartók-művel készül a Szigeti-hegedűverseny döntőjére Kállai Ernő
A Székely Zoltán felkérésére komponált, 1939-ben Amszterdamban bemutatott három tételes versenyművet először játssza zenekarral Kállai Ernő, csütörtökön ezért szorgalmasan gyakorol a pénteki találkozásra a MR Szimfonikusokkal és Ligeti András karmesterrel. A döntőket a Művészetek Palotája Fesztiválszínházában tartják.

"Nagyon várom, hogy pódiumra lépjünk, mert Bartók alkotása az egyik kedvenc versenyművem. A szólamot már néhány évvel ezelőtt elkezdtem tanulni Amerikában, idén pedig a versenyre készülve megint elkezdtem gyakorolni" - mondta el Kállai Ernő az MTI-nek.

Hozzátette, hogy nagyon jó, bár meglehetősen nehéz volt eddig a verseny, hiszen igen sokan álltak rajthoz, ráadásul a brácsistákkal együtt versenyeztek, így a zsűrinek nem lehetett könnyű választani. "A nemzetközi tapasztalok alapján úgy vélem, hogy az első két forduló programja igen erős volt. Örülök, hogy a döntőbe jutottam" - jegyezte meg.

Kállai Ernő kedden már utazik Párizsba, ahol barátjával és kollégájával, Balázs
velemenyezd, 2012. szeptember 13. csütörtök, 14:14
1/2
Képek, videók
kelemennéc.jpg
zsokica45
2018. július 12. csütörtök, 17:50
kelemenné.jpg
zsokica45
2018. július 12. csütörtök, 17:50
kelemen konráddd.jpg
zsokica45
2018. március 01. csütörtök, 11:33
kelemenné2013okt.jpg
zsokica45
2018. február 02. péntek, 09:24
kelemenné ancika.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:10
kömüves kelemen.png
chillik
2017. november 09. csütörtök, 07:08
SZKV-Kelemen u. 1906 körü
agica2004
2017. július 10. hétfő, 12:56
kelemen_anna_2012.jpg
anonymus987
2017. június 17. szombat, 15:57
SzKV-Kelemen u..jpg
agica2004
2017. február 28. kedd, 16:14
Országos esö 01.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:21
Országos esö 02.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:21
Országos esö 03.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:20
Országos esö 04.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:20
Országos esö 05.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:19
Országos intézet
sanci81
2015. november 19. csütörtök, 16:05
Címkék
lehető legegyszerűbb, programoknak májustól, terézvárosi Hunyadi, Prestige Galériában Madarassy István, decemberben átadott, Kassai Thália Színház, közönség pedig, Bartók Béla, Vikárius Lászlót, Pesthidegkút Alapítvány, fővárosi Felső, Erkel Ferenc Hunyadi László, tavaly arculatában, Mága Zoltán XI, Ligeti András, otthoni kényelmes,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.