Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 15:44 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jégkorong Négy Nemzet Torna - Benk: a fiatalok tesztje lesz
koronggal. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak a gyors visszatámadásra, amikor az ellenfél kihozza a korongot a zónájából, illetve a hátvédek is agresszíven kell fellépniük a támadásokhoz.

"Ez gyorsabb hokit jelent, amit meg tudunk tenni ezzel a fiatal csapattal, és a világbajnokságon is a gyors játékosokra építünk majd" - összegzett Benk.

Tíz játékos debütálhat Szlovéniában: Kiss Bence, Fejes Nándor, Imre Patrik, Jászai Dávid, Kiss Roland, Scott Macaulay, Horváth Bálint, Kiss Patrik, Mihály Ákos és Szita Donát nem szerepelt még a válogatottban. A csapatból mindössze hat játékosnak van világbajnoki rutinja.

A 31 évével rangidős Benk hangsúlyozta, legjobb tudása szerint igyekszik átadni tapasztalatait a fiataloknak.

"Akárkivel játszunk, akármilyen nagy nevek vannak ellenünk a jégen és bármi is az eredmény, bele kell állni és mindig csak a következő cserét kell nézni. Ez a három mérkőzés egy teszt, különösképp a fiataloknak, akiknek még nincs vagy alig van tapasztalatuk a nemzeti
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 21:09
Öt újonc a jégkorong-válogatott keretében
A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a védő Fejes Nándor és Kiss Roland, valamint a csatár Horváth Bálint, Kiss Patrik és Szita Donát korábban még nem szerepelt a nemzeti együttesben, míg a kapus Arany Gergely csupán egy mérkőzésen jutott lehetőséghez.

A keretbe hat magyar klub játékosai kaptak meghívót, a hokisok közül hétnek van világbajnoki tapasztalata, míg egyedüli légiósként ezúttal a Svédországból érkező Horváth Bálint bizonyíthat.

A magyar válogatott az asztanai divízió I/A vb-re készül, melyen április 29. és május 5. között a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfél. Az első két helyezett szerepelhet majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

A magyar válogatott programja:február 7., csütörtök: Magyarország-Szlovénia 19.30február 8., péntek: Magyarország-Fehéroroszország 16.00február 9., szombat: Magyarország-Olaszország 16.00

A magyar keret:

kapusok:Arany Gergely
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 19:44
Férfi kézilabda-vb - Nagy László nem tagja a 21 fős keretnek, önállóan készül
A magyar szövetség keddi tájékoztatójában az egyik szövetségi kapitány, Csoknyai István elmondta: Nagy László képességeivel tisztában van, a vb-ig hátralévő időben ezért másokat tesztelne. A 37 éves játékos így önálló felkészülést követően a vb rajtjára csatlakozhat a csapathoz.

A 201-szeres válogatott Nagy tavaly októberben lemondta a szereplést a nemzeti csapatban, de a júniusi, Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőre visszatért, és kilátásba helyezte, hogy szükség esetén a januári tornán is számíthatnak rá. Ennek megfelelően egy héttel ezelőtt, a 28 fős bő keretben szerepelt a neve.

A szűkített keretbe már nem került be a német TBV Lemgo jobbátlövője, Bartók Donát.

A magyar válogatottat irányító két szakembernek - Csoknyai mellett Vladan Matics a másik edző - a vb rajtjára 16 fősre kell szűkítenie keretét, de két-két cserére a csoportkör, a középdöntő, és az egyenes kieséses szakasz közben is lesz lehetőség.

A csapat december 27-én kezdi meg a felkészülést, január 3-án és 6-án
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 11:01
Férfi kézilabda-vb - Nagy László is tagja a bő keretnek
A 201-szeres válogatott játékos tavaly októberben lemondta a szereplést a nemzeti csapatban, de a júniusi, Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőre visszatért, és kilátásba helyezte, hogy szükség esetén a januári tornán is számíthatnak rá.

A magyar szövetség hétfői beszámolója szerint Csoknyai István és Vladan Matics szövetségi kapitányoknak a világbajnokság rajtjára 16 fősre kell szűkíteniük keretüket, de két-két cserére a csoportkör, a középdöntő, és az egyenes kieséses szakasz közben is lesz lehetőségük.

A csapat december 27-én kezdi meg a felkészülést, január 3-án és 6-án Dániában lép pályára a házigazdák ellen.

A világbajnokságot január 10. és 27. között rendezik, a magyarok a koppenhágai D csoportban Svédországgal, Katarral, Argentínával, Egyiptommal és Angolával találkoznak. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

A világbajnokság győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán.

A
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 12:41
Divízió I-es jégkorong-vb - Megkezdte az edzőtábort a magyar válogatott
A hazai szövetség (MJSZ) honlapjának hétfői beszámolója szerint Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány 26 játékossal indította a közös munkát a Tüskecsarnokban. Szabó Krisztián betegség miatt egyelőre nem tudott csatlakozni a kerethez, amelyből hiányoznak az Erste Liga két döntős csapata, a címvédő DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest jégkorongozói, illetve több, külföldön játszó hokis is.

A hétfői programban egy megbeszélés, egyórás jégen kívüli edzés, majd másfél órás jeges gyakorlás szerepelt, utóbbi során a 2 a 2 elleni játék volt a középpontban.

"Nem egy nagyobb kerettel dolgozunk, ahogy az korábban előfordult, már idény közben értékeltük a játékosokat, ennek megfelelően alakult ki a névsor. Mindenkinek van esélye bekerülni a csapatba, nincsenek fix helyek. A rendszerrel és taktikával is többet foglalkozhatunk" - idézi a weboldal a szövetségi kapitányt.

A magyar válogatott a vb előtt öt felkészülési meccset játszik. Ausztriát április 4-én Székesfehérváron fogadják a magyarok, majd a
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 21:22
Vay Ádám a szezon legjobb jégkorongkapusa
díjazta az elmúlt idény, illetve a 2015-ös év legjobbjait. Ezen kívül köszöntötték a divízió I/B csoportos világbajnokságon aranyérmes női felnőtt válogatottat, az oroszországi elit vb-n szerepelt férfi felnőtt csapatot, a divízió II/A vb-n aranyérmes férfi U20-as együttest, illetve a divízió I/B csoportban világbajnok és szintén feljutott U18-as férfiválogatottat.

Az MJSZ díjazottjai:Vedres Mátyás-vándorkupa (a legjobb kapus): Vay Ádám (Debreceni HK)Leveles Kupa (a legjobb ifjúsági korú játékos): Szita Donát (Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia)Miklós Kupa (a legtechnikásabb játékos): Galló Vilmos (Linköping HC, svéd)Kósa Kupa (a legjobb elsőéves felnőtt játékos): Stipsicz Bence (MAC Budapest)Séra Miklós-díj (a legjobb utánpótlásedző): Kiss Dávid (Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia)Ifj. Ocskay Gábor-díj (a legjobb csatár): Bartalis István (Fehérvár AV19)Az évad legjobb női csatára: Pintér LiliAz évad legjobb női hátvédje: Németh BernadettAz évad legjobb nő kapusa: Német Anikó2015 női jégkorongozója:
velemenyezd, 2016. május 25. szerda, 07:51
A fekete város 13.fejezet
MIKSZÁTH KÁLMÁN

A FEKETE VÁROS

TIZENHARMADIK FEJEZET
A HOLT BÍRÓ UTOLSÓT MOZDUL

Vakmerő kaland volt a Görgeyé, megjelenni a város kerti házában, de kénytelen volt s nem is most első ízben. Az istenben boldogult osgyáni Darvas és Darvasné minden vagyonukat közös akarattal kiskorú Görgey Rozáliának hagyták, az abaúji Darvasok azonban egy törzsből fakadván a magtalanul kihalt kishontiakkal, pörrel támadták meg a végrendeletet. Minthogy azonban a pört nem nyerték meg, észrevevén, hogy Görgey valahol rejtegeti a leánykáját, ravasz prókátoruk alkalmasint a kellemetlenkedés okáért (ámbár talán hitte is) azon az alapon kezdett új pört, hogy Görgey Rozália voltaképpen nem is létezik, vagyis már akkor se létezett, mikor Darvasék meghaltak, tehát nem is örökölhetett utánuk. Hogy hová lett, meghalt-e vagy mi történt vele, arról az abaúji Darvasok nem tudnak beszámolni, de
1vargaildyko, 2010. január 26. kedd, 14:02
Képek, videók
jégkorong.jpg
maroka
2014. február 24. hétfő, 17:22
Jegkorong merkozes
kempes55
2009. június 01. hétfő, 16:49
imádom a jégkorongot
marcella31
2007. május 08. kedd, 13:10
Jégkorong a legjobb sport
ocsibea
2007. január 25. csütörtök, 18:18
fiatalok
eva6
2019. január 26. szombat, 15:26
fiatalok.png
chillik
2017. december 07. csütörtök, 16:18
0 a fiatalok.jpg
lovaszmarika
2017. március 06. hétfő, 15:21
fiatalok 002.png
chillik
2016. szeptember 15. csütörtök, 16:26
fiatalok 001.png
chillik
2016. szeptember 15. csütörtök, 16:25
Magyar fiatalok külföldön
furaila
2016. április 05. kedd, 14:35
fiatalok.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 16:05
FIATALOK.jpg
zsokica45
2015. október 18. vasárnap, 19:53
trendy fiataloknak.jpg
agica2004
2014. május 19. hétfő, 14:59
1 fiatalok.jpg
bnedora
2014. január 07. kedd, 19:32
Csikrákosi fiatalok.jpg
farkas1945
2013. november 26. kedd, 12:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.