Belépés
2018. november 21. szerda | 47. hét | 325. nap | 02:55 | Olivér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öt bemutatóval készül a 2018/2019-es évadra a Zentai Magyar Kamaraszínház
előadást Oláh Tamás rendezte kifejezetten a fiatalokat megszólítva.

Az idei év utolsó bemutatóját decemberben láthatják a zentaiak. Molnár Ferenc leghíresebb színdarabját, a Liliomot Mészáros Tibor debreceni rendező állítja színpadra.

Februárban a gyerekeket szólítja meg a színház, Krizsán Szilvia viszi színre a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című népmesét. Az előadást a Magyar Teátrumi Társasággal közösen rendezendő Teátrum neked! programsorozat keretében mutatják be.

Tavasszal Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színész állít színpadra egy drámát, amelynek a részleteit még nem kívánta közölni a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója.

Wischer Johann kiemelte, hogy az évad tervezése közben általában olyan rendezőket hív meg, akikkel korábban már jó együttműködést alakított ki, ám mindig van egy-két új rendező, akivel igyekeznek újdonságot hozni a színházba, idén Mészáros Tiborra esett a választás.

Az igazgató elmondta: nyáron a színház társulata turnéra indul a Zenta, 1697 című
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 14:31
2018. évi történelmi évfordulók 02. 04.
mozgalmának egyik vezéralakja (+ 2005)
1915 - Sir Norman Wisdom angol színész, komikus, zenész (+ 2010)
1926 - Grosics Gyula magyar válogatott labdarúgó (+ 2014)
1927 - Van Johnson amerikai autóversenyző (+ 1959)
1929 - Eduard Zimmermann német újságíró, televíziós szerkesztő (+ 2009)
1930 - Kibédi Varga Áron hollandiai magyar irodalomtörténész, esztéta, költő, az MTA tagja
1938 - Flórián Tibor magyar röplabdázó (+ 2008)
1939 - Somhegyi György magyar színész
1939 - Szilágyi Miklós néprajzkutató, muzeológus
1940 - Kocsis Imre Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész (+ 2015)
1942 - Kovács György Balázs Béla-díjas magyar hangmérnök, zeneszerző
1943 - Ken Thompson amerikai számítástechnikus
1945 - Ambrus Kyri magyar énekesnő
1947 - Máté Péter magyar zeneszerző, előadóművész (+ 1984)
1948 - Alice Cooper amerikai zenész
1948 - Marguerite Ganser (+ 1996) és Mary Ann Ganser (+ 1970) amerikai énekes-zenészek, a The Shangri-Las együttes
ametiszt54, 2018. február 04. vasárnap, 15:25
2018. évi történelmi évfordulók 02. 04.
- Sir Norman Wisdom angol színész, komikus, zenész (+ 2010)
1926 - Grosics Gyula magyar válogatott labdarúgó (+ 2014)
1927 - Van Johnson amerikai autóversenyző (+ 1959)
1929 - Eduard Zimmermann német újságíró, televíziós szerkesztő (+ 2009)
1930 - Kibédi Varga Áron hollandiai magyar irodalomtörténész, esztéta, költő, az MTA tagja
1938 - Flórián Tibor magyar röplabdázó (+ 2008)
1939 - Somhegyi György magyar színész
1939 - Szilágyi Miklós néprajzkutató, muzeológus
1940 - Kocsis Imre Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész (+ 2015)
1942 - Kovács György Balázs Béla-díjas magyar hangmérnök, zeneszerző
1943 - Ken Thompson amerikai számítástechnikus
1945 - Ambrus Kyri magyar énekesnő
1947 - Máté Péter magyar zeneszerző, előadóművész (+ 1984)
1948 - Alice Cooper amerikai zenész
1948 - Marguerite Ganser (+ 1996) és Mary Ann Ganser (+ 1970) amerikai
skorpiolilike, 2018. február 04. vasárnap, 15:24
Meglepetésekkel készül a Család-barát magazin a tizedik születésnapon
visszatekintést láthatnak az elmúlt tíz év legfelemelőbb pillanataiból, valamint több száz adag étel is készül a tápióvidéki hagyományőrzők segítségével - hangsúlyozta Gáspár Monika, a műsor vezető szerkesztője az MTI-nek.

A tizedik születésnapon az őrbottyáni Fogyatékkal Élők Református Otthona lakóihoz juttatják el a felajánlott egytálételt - hívta fel a figyelmet a vezető szerkesztő.

A jubileumi adásban a Felvidékről, Vajdaságból és Böjte Csaba testvér vezetésével Déváról is érkeznek meghívottak. Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színművész meglepetésversét adja elő, míg a meghívott gyerekek születésnapi tortát is készítenek - sorolta a szombati adás programjait a vezető szerkesztő.

A különleges napon a négy műsorvezető - Novodomszky Éva, Somogyi Dia, Csalami Csaba és Kolozsi Kilián - együtt vezeti az adást és a műsorral egyidős gyermekek is szerepelnek a meghívott vendégek között, de olyan művészek is ott lesznek a stúdióban, akik ugyancsak ezekben a napokban ünnepelik születésnapjukat. A
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 13:33
Az együttműködés és a zene évada lesz az idei a Soproni Petőfi Színházban
főszereplésével.

A felső tagozatosok Petőfi Sándor János vitéz című táncjátékát láthatják Novák Ferenc Kossuth- és Erkel-díjas, a nemzet művésze rendezésében, valamint Henning Mankell és Németh Ervin Csillagkutya című darabját a színházi nevelési program részeként.

Az alsó tagozatosoknak Michael Ende A pokoli puncspancs és Fazekas Mihály Lúdas Matyi című zenés mesejátékokat játsszák.

A Liszt-központban mutatják be Henrik Ibsen Ha mi holtan feltámadunk című drámáját Pataki András rendezésében és Szilágyi Tibor főszereplésével, a középiskolásoknak pedig Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című színjátékát Perényi Balázs rendezésében. A felső tagozatosok Arany János Buda halála című színpadi játékát, az óvodások pedig Gál Tamás rendezésében Azördögbe!!! című zenés magyar népmesét tekinthetik meg ugyanott.

Műsoron marad az előző évadban bemutatott Diótörő című táncjáték a Sopron Balett előadásában, Pataki András rendezésében William Shakerpeare Macbeth című tragédiája, valamint Frederick
velemenyezd, 2017. augusztus 22. kedd, 13:33
Első alkalommal rendeznek irodalmi fesztivált Terényben
A közlemény szerint a fesztivált hagyományteremtő szándékkal alapította a Guttenberg Pál Népfőiskola, amely így szeretné közelebb hozza egymáshoz a kortárs irodalmi élet képviselőit és értékeit, valamint bemutatni Nógrád megye festői, palócok lakta vidékeit.

A közönség pódiumbeszélgetésen találkozhat Kollár Árpád József Attila-díjas íróval, verskoncertet ad a Kossuth-díjas Huzella Péter, Berta Zsolt Márai-díjas író pedig zenés műsorral lép fel. Az ingyenes fesztiválon a családokat is folyamatos programok várják, lesz kézműves vásár, játszóház és állatsimogató, valamint fellép a Majorka Bábszínház is.

A római disznó monológja címmel Marcsák Gergely és Farkas-Wellmann Endre költő ad elő pódiumműsort a terényi szabadtéri színpadon, míg Faragó Laura énekművész Napszentület felé címmel készül népzenei műsorral. A Zöld Írók beszélgetésen Szilágyi-Nagy Ildikó, Ughy Szabina és Weiner- Sennyei Tibor gondolataival ismerkedhet a közönség.

Lázár Balázs és Tallián Mariann Arany János műveiből
velemenyezd, 2017. július 08. szombat, 08:41
Múzeumok éjszakája - Tatárjárás korabeli érmékből nyílik kiállítás Veszprémben
lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából rendez kiállítást a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény a Szent László-emlékévhez kapcsolódva.

Balatonfüreden a Vitorlázeumban a balatoni távúszók történetéről beszél Szekrényessy Attila történész és Szántó László a Balaton-átúszás főszervezője. Más programok mellett este a Vaszary Galériában Grecsó Zoltán Willany Leó nevű mozgásszínház társulata is előadást tart Keleti Éva fotókiállításában, majd később ugyanitt lesz tárlatvezetés Szilágyi Tibor színművész-rendezővel.

Sümegen a várban este fáklyás idegenvezetés, tűzzsonglőr bemutató és koncert várja az érdeklődőket, a Kisfaludy-emlékházban pedig Kossuth-díjasok éjszakája lesz András Ferenc filmrendezővel, Miller Lajos operaénekessel és Tót Endre képzőművésszel.

Tihanyban a Bencés Apátságban a Vendégségben a szerzeteseknél című új gasztronómiai kiállításában indulnak látogatócsoportok. Az úton kiderül, mi került régen a szerzetesek asztalára, hogyan kapcsolódik a szódavíz és a
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 16:05
Zenés évadot hirdetett a Soproni Petőfi Színház
részeként.

Az alsó tagozatosoknak Michael Ende A pokoli puncspancs és Fazekas Mihály Lúdas Matyi című zenés mesejátékokat játsszák.

Műsoron marad az idei évadban bemutatott Diótörő című táncjáték a Sopron Balett előadásában, Pataki András rendezésében William Shakerpeare Machbet című tragédiája és Frederick Loewe és Alan Jay Lerner My Fair Lady című musicalje Radó Denise rendezésében.

A Liszt-központban mutatják be Henrik Ibsen Ha mi holtan feltámadunk című drámáját Pataki András rendezésében és Szilágyi Tibor főszereplésével. Az 1899-ben írt művet jövő ősszel a Nemzeti Színházban is játsszák.

Szintén a Liszt-központban mutatják be a középiskolásoknak Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című színjátékát Perényi Balázs rendezésében. A felső tagozatosok Arany János Buda halála című színpadi játékát, az óvodások pedig Gál Tamás rendezésében Azördögbe!!! című zenés magyar népmesét tekinthetik meg.

Demcsák Ottó, a Sopron Balett vezetője elmondta, hogy a nagyszínházban Táncrapszódia
velemenyezd, 2017. április 07. péntek, 15:52
A költészet napja - Szombathelyen versfalat állítanak, Kőszegen 800 diák mond egyszerre verset
fizethetnek majd a kávéért és süteményért.

Szólt arról is, hogy délután és este az AGORA Savaria Filmszínházban minden mozielőadás előtt a Nagy Lajos Gimnázium drámatagozatos diákjai lepik meg versekkel a közönséget, a mozi futófényén pedig napkeltétől napnyugtáig magyar költők haikui és négysorosai jelennek meg.

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban Pálfy Margit színművész Szimfónia című előadóestjével köszöntik a költészet napját, a műsorban Kondor Béla, Szécsi Margit, Magy László és Szilágyi Domokos műveiből hallhatnak részleteket az érdeklődők - tájékoztatta az MTI-t Nagy Éva könyvtárigazgató.

Április 7-én, a Szombathelyi Képtárban ugyancsak a költészet napjához kötődően három cigány festőművész, Ferkovics József, Kunhegyesi Ferenc és Balogh Tibor képeiből nyílik kiállítás. A tárlatot május 8-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Kőszegen nyolcszáz általános iskolás és középiskolás diák szavalja együtt Arany János Szondi két apródja című versét a kőszegi diáksétányon a költészet
velemenyezd, 2017. április 05. szerda, 13:14
Ünnepi adással készül a Család-barát magazinműsor csütörtökön
programban - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája szerdán az MTI-vel.

Az ünnepi adásban ismét beszélgetnek a műsorvezetők Pál Feri atyával, mentálhigiénés szakemberrel és Szabó György bükki füvesemberrel, ők mindketten gyakori vendégei voltak a Család-barátnak az elmúlt nyolc évben és hasznos tanácsokkal látták el a nézőket.

Két születésnapost is köszöntenek a csütörtöki adásban: Moór Marianna Kossuth-díjas színészt, valamint Szulák Andrea énekesnőt.

Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színművész is a műsor vendége lesz, hiszen már hagyomány, hogy a népszerű színművész egy-egy verssel lepi meg a Család-barát magazin munkatársait, ezúttal születésnapi köszöntőjét osztja meg a műsorvezetőkkel - Kurucz Évával, Novodomszky Évával és Gaskó Balázzsal -, valamint a nézőkkel.

Az összegzés szerint a születésnapi műsorban indul útjára a Család-barát megújult receptversenye, amelyben a gyerekek kedvenc családi receptjeit várják a műsor készítői. Ebből az alkalomból
velemenyezd, 2016. február 03. szerda, 09:11
Kalendárium, 2015. 53. hét (1. rész)
Bökény, Dávid, Dókus, Jonatán, Tamara, TamásKatolikus naptár: a Szent Család, azaz Jézus, Mária és József emléknapja, Becket Szent Tamás emléknapja, Bökény és Dávid névnapjaReformátus naptár: Tamás, TamaraEvangélikus naptár: Tamás, TamaraZsidó naptár: tévét hónap 17. napja

DECEMBER 29-ÉN SZÜLETETT:1760. DIÓSZEGI SÁMUEL botanikus, a magyar rendszeres növénytan megalapítója, református lelkész (255 éve)1850. BELLA LAJOS régész, akadémikus, a hazai barlangkutatások egyik elindítója (165 éve)1875. SZILÁGYI GÉZA költő, író, újságíró (140 éve)1885. HÓMAN BÁLINT történész, akadémikus, politikus (130 éve)1890. ECKHARDT SÁNDOR posztumusz Kossuth-díjas irodalomtörténész, nyelvész (125 éve)1910. TOLNAI GÁBOR József Attila-díjas irodalomtörténész, kritikus, akadémikus (105 éve)1920. FEJÉR TAMÁS Balázs Béla-díjas filmrendező, A Tenkes kapitánya rendezője (95 éve)1925. SZONDY ISTVÁN olimpiai bajnok öttusázó, edző (90 éves)1950. CSAPÓ GÉZA többszörös világbajnok kajakozó (65 éves)

DECEMBER 29-ÉN HALT MEG:1905.
velemenyezd, 2015. december 24. csütörtök, 07:05
73 éves Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színm
73. születésnapján köszönthetjük Szilágyi Tibor (1942. augusztus 28.) Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját.
1965-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskola hajdani növendékeként. Először a kecskeméti Katona József Színházhoz szerződött (1965), majd 1968-ban átment a Veszprémi Petőfi Színházba. 1969-től játszik Budapesten. 1973-ig a Thália, majd 1977-ig a József Attila Színház társulatához tartozott. Ekkor szerződött a Nemzeti Színházhoz 2 évre, innen 1979-1990 között a Vígszínházba ment. Ezt követően ismét a József Attila-, majd a Nemzeti Színházban játszott, végül 1997-ben csatlakozott az Új Színházhoz. 2003-tól a Soproni Petőfi Színház művészeti igazgatója.

A színház mellett számos filmben és tévésorozatban is szerepelt, illetve a rádióban is gyakran hallható a hangja, többek között kabarékban.1989-1994 között az Aase-díj kuratóriumának tagja.
ronix, 2015. augusztus 28. péntek, 19:40
1/4
Képek, videók
Gózon Gy.Kamaraszínház
bodajne
2010. augusztus 07. szombat, 22:20
kutyusok-bemutató.gif
agica2004
2018. március 02. péntek, 22:50
Bemutató nov 26 A5.jpg
sz719eszter
2017. november 21. kedd, 12:48
Könyv bemutató1
agica54
2017. augusztus 12. szombat, 14:55
irodalmi bemutató.jpg
maroka
2017. június 02. péntek, 15:08
gripen-bemutató.jpg
agica2004
2017. április 22. szombat, 15:46
repülőgépek-bemutató.j pg
agica2004
2016. július 17. vasárnap, 18:21
Légi bemutatón
sanci81
2016. június 29. szerda, 16:38
bemutato_alap3.png
53ilona
2016. március 28. hétfő, 16:47
Bemutatón
sanci81
2016. február 15. hétfő, 17:21
Bemutató3.gif
paka68
2016. január 30. szombat, 18:09
Kékszín ami megszólít.gif
csalogany13
2010. június 27. vasárnap, 09:03
Megszólítlak...
margo511
2010. március 21. vasárnap, 09:16
Megszólítás, aláírás: CA2
margoboszi
2008. augusztus 17. vasárnap, 16:01
Megszólítás, aláírás: Mar
margoboszi
2008. augusztus 17. vasárnap, 16:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.