Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 11:52 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó Péter: naponta 11 keresztényt ölnek meg hite miatt
A politikus szerint a vallások és a vallásos emberek üldözése mára az egyik legjelentősebb biztonsági kihívássá vált a világon.

A vallásuk miatt üldözöttek 80 százaléka keresztény, közülük tavaly 245 milliónak kellett elszenvednie valamilyen fajta üldöztetést, 1200 keresztény templomot támadtak vagy rongáltak meg - mondta Szijjártó Péter.

Magyarország nemcsak a területén élő, hanem az egész világon üldöztetésnek kitett keresztényekért felelősséggel viseltetik - folytatta.

Utóbbiak legtöbbje a Közel-Keleten és Afrikában él, a magyar kormány pedig támogatást biztosít közösségeiknek, hogy helyben tudjanak maradni, megerősödjenek, elkerülve újabb migrációs hullámok megindulását Európába. Magyarország 36,5 millió dollárt költött az elmúlt években arra, hogy támogassa a szükséget szenvedő, diszkriminációnak kitett közel-keleti és afrikai keresztény közösségeket - mondta, példaként említetve, hogy Libanonban 33 keresztény templom felújításában vett részt Magyarország, Szíriában pedig három
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 07:21
Szijjártó: Magyarország abban érdekelt, hogy a világgazdaság minél szabadabb és akadálymentes legyen
mutat az a tény, hogy a világon a lakosság száma alapján a 92. az ország, miközben hozzáköthető a 34. legnagyobb exportteljesítmény - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette, az Egyesült Államoknak óriási szerepe van abban, hogy a világgazdaság a jövőben mennyire lesz szabad és akadálymentes. Hiszen a világ legnagyobb szereplői az Egyesült Államok, Kína és az Európai Unió, és közöttük kereskedelmi konfliktusok, kis túlzással kereskedelmi háborúk alakultak vagy alakulhatnak ki.

Szijjártó Péter kiemelte, arra hívta fel az amerikai kereskedelmi miniszter figyelmét, hogy minél szabadabb a világkereskedelem, a közép-európai országoknak annál könnyebb jó teljesítményt nyújtaniuk.

Hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság teljesítményét tisztelik és elismerésre méltónak tartják az amerikai kormányban, amit nyilvánvalóan alátámaszt az a tény, hogy az amerikaiak immár a második legnagyobb beruházói közösséget alkotják Magyarországon a németek mögött. A Magyarországon lévő 1700 amerikai
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 14:51
Péter Szijjártó a subliniat importanţa relaţiilor transatlantice la Washington
Reeker a afirmat că în ultima perioadă clasa politică americană a neglijat această regiune, dar acum Washington-ul a revenit în Europa Centrală, după ani de zile de lipsă de interes şi diferende de opinie ocazionale. "Fără dubiu, unii aliaţi NATO central-europeni ai noştri - Ungaria fiind aici un exemplu evident - au simţit că relaţiile noastre au eşuat şi au devenit tensionate", a formulat Reeker, punctând: administraţia Trump şi-a asumat "o politică bazată pe principii".

Pe această temă, Péter Szijjártó a afirmat: "În urmă cu câţiva ani încă ne confruntam cu faptul că nu suntem pe radarul politicii externe a SUA". Acesta a adăugat: "Suntem bucuroşi că acum Europa Centrală este privită drept o regiune de importanţă strategică".

Ministrul polonez de Externe Jacek Czaputowicz şi ministrul-adjunct de Externe al Cehiei, Ales Chmelai au susţinut nevoia consolidării relaţiei transatlantice. Şeful diplomaţiei poloneze a numit aceste relaţii "vitale".

La conferinţă au fost dezbătute şi chestiuni de
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 11:11
A transzatlanti kapcsolatok jelentőségét hangsúlyozta Szijjártó Péter Washingtonban
össze.

Elmondta, hogy az elmúlt időszakban az amerikai politika elhanyagolta ezt a térséget, de Washington most az évekig tartó érdektelenség és alkalmi nézetkülönbségek után visszatért Közép-Európába."Nem kétséges, hogy egyes közép-európai NATO-szövetségeseink - és erre Magyarország a nyilvánvaló példa - úgy érezték, hogy kapcsolataink megfeneklettek és feszültek lettek" -fogalmazott Reeker. Leszögezte: a Trump-kormányzat "elvi alapokon nyugvó politika mellett" kötelezte el magát.

Szijjártó Péter ezel kapcsolatban kifejtette: "Néhány évvel ezelőtt még azzal kellett szembesülnünk, hogy nem vagyunk az amerikai külpolitika radarjában". Hozzáfűzte: "Boldogok vagyunk, hogy Közép-Európával most stratégiai fontosságú térségként számolnak".

Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter és Ales Chmelai cseh külügyminiszter-helyettes egyaránt a transzatlanti viszony erősítése mellett tett hitet. A lengyel diplomácia vezetője "létfontosságúnak" nevezte e kapcsolatokat.

A konferencián
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 07:30
Ministrul ungar de externe: este inacceptabil ca migranţii ilegali să beneficieze de aceleaşi servicii medicale
Şeful diplomaţiei ungare a relatat, prin telefon, pentru agenţia ungară de presă MTI, că în cadrul întrevederii de la New York a subliniat că nu pot fi oferite, practic, aceleaşi drepturi la servicii medicale celor care au ajuns în mod ilegal într-o ţară, ca cele de care beneficiază cei care plătesc, de decenii întregi şi în mod cinstit, impozitele care susţin, printre altele, şi sistemul de sănătate.

Potrivit lui Péter Szijjártó, birocraţii ONU încearcă să impună această propunere statelor membre ale organizaţiei mondiale ca parte a Pachetului ONU privind migraţia globală, făcându-se că sunt mânaţi de bune intenţii, însă acţionând, cumva, pe furiş. Fac acest lucru pentru că, anterior, nu au reuşit să bage pe gâtul statelor membre ale ONU întreg pachetul, întrucât Ungaria, Statele Unite, Israel, Cehia şi Polonia au votat împotriva acestui document, iar alţi membri ai Uniunii Europene nu l-au votat. De aceea, acum încearcă să impună pe fragmente pachetul, a adăugat oficialul ungar.

Ministrul a
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 17:22
Szijjártó Péter: Elfogadhatatlan az illegális migránsoknak az adott ország lakosaival egyenjogú egészségügyi el
A magyar külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon elmondta: a New York-i értekezleten leszögezte, hogy nem lehet gyakorlatilag ugyanolyan egészségügyi ellátási jogokat biztosítani azok számára, akik törvénytelenül jutottak be egy országba, mint amilyen jogokat biztosítanak azon lakosoknak, akik évtizedek óta becsületesen fizetik adóikat egyebek közt az egészségügyi ellátás fenntartására.

Szijjártó Péter szavai szerint az ENSZ bürokratái a jószándék köntösébe bújtatva, lopakodó módon próbálják ezt a javaslatot a globális migrációs csomagot részeként ráerőltetni a világszervezet tagállamaira. Teszik ezt azért, mert korábban nem sikerült a teljes csomagot áterőszakolni az ENSZ tagállamain, hiszen Magyarország, az Egyesült Államok, Izrael, Csehország és Lengyelország a dokumentum elfogadása ellen szavazott, az Európai Uniónak pedig további több tagja nem szavazta meg. Ezért most részenként kísérlik meg áterőszakolni a csomagot a tagállamokon - tette hozzá.

A miniszter emlékeztetett
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 16:52
Külügyi államtitkár: az ukrán vezetők ne alaptalanul vádaskodjanak!
Az államtitkár kifejtette: Szijjártó Péter külügyminiszter nyilatkozata világos volt és egyértelmű. Magyarország akkor is korrekt volt, és számtalan módon támogatta Ukrajnát, amikor az előző elnök és a hozzá köthető erők nemzetközi megállapodásokat megsértve elvették a magyar kisebbség jogait - emlékeztetett.

Kiemelte: "Magyarország a kétoldalú kapcsolatok javítására törekszik, bízunk benne, hogy az új elnök vezetésével Ukrajna is erre az útra lép".

Az ukrán külügyminisztérium kedden közölte: az illetékes ukrán hatóságokhoz fordul azzal a kéréssel, hogy adjanak jogi értékelést Szijjártó Péternek a nap folyamán Kárpátalján tett látogatásával kapcsolatban.

A minisztérium kitért arra, hogy előzetes ajánlását figyelmen kívül hagyva Szijjártó Péter látogatást tett Beregszászon, ahol több nyilvános rendezvényen vett részt. A tárca tájékoztatása alapján a kijevi magyar nagykövetségtől kapott hivatalos diplomáciai jegyzék szerint a magyar külügyminisztert Brenzovics László ukrán parlamenti
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 10:01
A kijevi külügyminisztérium az ukrán hatóságokhoz fordul Szijjártó kárpátaljai látogatása miatt
A minisztérium a közleményében kitért arra, hogy előzetes ajánlását figyelmen kívül hagyva Szijjártó Péter kedden látogatást tett a Kárpátalja megyei Beregszászon, ahol számos nyilvános rendezvényen vett részt. A tárca tájékoztatása alapján a kijevi magyar nagykövetségtől kapott hivatalos diplomáciai jegyzék szerint a magyar külügyminisztert Brenzovics László ukrán parlamenti képviselő hívta meg, aki jelöltként indul a vasárnap Ukrajnában sorra kerülő előrehozott parlamenti választáson.

A tárca rámutatott arra, hogy az ukrajnai parlamenti választásokról szóló törvény 74. cikke ugyanakkor kimondja, hogy tilos a választási kampányban részt vennie külföldieknek és hontalan személyeknek, beleértve olyan nyilvános rendezvényeket, amelyek célja valamely párt vagy a választásokon induló jelölt támogatása.

A diplomáciai kapcsolatokról szóló 1961. évi bécsi egyezmény 41. cikke pedig előírja, hogy a diplomáciai kiváltságokat és mentességeket élvezők kötelesek tiszteletben tartani a fogadó állam
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 20:22
Ministrul ungar de externe: avem interesul îmbunătăţirii considerabile a relaţiilor dintre Ungaria şi Ucraina
euro-atlantică, totodată nu este bun nici pentru Ungaria, întrucât "statului maghiar nu îi place să aibă relaţii proaste cu vecinii", dar mai ales, nu este bun pentru maghiarii din Ucraina, care trebuie să trăiască în astfel de circumstanţe, să tolereze intimidările, încălcarea drepturilor, atacurile cu măşti şi arme.

"Nu din cauza noastră s-au deteriorat relaţiile în ultimii ani; la Budapesta nu au fost luate decizii care să fi subminat drepturile comunităţii ucrainene din Ungaria", a spus Péter Szijjártó.

Cu privire la situaţia maghiarilor din Ucraina Subcarpatică, oficialul ungar a subliniat: cu cât aceştia trăiesc mai bine, cu cât comunitatea lor este mai puternică, pot contribui mai mult la succesul Ucrainei.

"În perioada care a trecut, noi am oferit foarte mult ajutor pentru asta, astfel, în cadrul programului de dezvoltare economică al Ucrainei Subcarpatice am sprijinit un număr total de 23.000 de proiecte ale unor afaceri mici şi mijlocii, în valoare totală 13,5 miliarde de forinţi
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 15:13
Szijjártó: a magyar-ukrán kapcsolatok jelentős javulásában vagyunk érdekeltek
A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán tartott megbeszélést követő sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajna erős, stabil és demokratikus ország legyen, mert ennek jó hatása lesz a magyar-ukrán kapcsolatokra és a kárpátaljai magyar közösség életére is.

"Őszintén reméljük - márpedig a reménykedés nem beavatkozás a belügyekbe -, hogy Kijevben olyan parlamenti erőviszonyok jönnek létre, amelyek lehetővé teszik majd a két ország kapcsolatainak jelentős javítását" - tette hozzá.

Kiemelte: Magyarország azt szeretné, ha az ukrán hatalom úgy tekintene a kárpátaljai magyarságra, mint erőforrásra, amely Ukrajnát erősíti, és elősegíti a magyar-ukrán kapcsolatok rendezését.

A miniszter kifejtette: a kétoldalú kapcsolatok jelenlegi állapota nem jó Ukrajnának, hiszen nem tudhatja maga mögött Magyarország támogatását európai és euroatlanti integrációs törekvéseiben, és nem jó Magyarországnak sem, hiszen "nem szeretünk rosszban lenni a
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 12:51
Bocskor Andrea: magyarellenes választási kampány zajlik Ukrajnában
megfigyelhetők. Többek között ilyen visszaélésnek számít a szavazatok felvásárlása, a hasonló nevű, politikai háttérrel nem rendelkező jelöltek indítása, a választópolgárok megtévesztése a szavazatelvonás érdekében, vagy a titkosszolgálatok általi megfélemlítések - fűzte hozzá.

"Az Ukrajnában élő magyar kisebbségnek ugyanolyan jogok és lehetőségek járnak, mint a többségi nemzethez tartozó állampolgároknak, éppen ezért többek között joguk van az érdekképviseletre"- tette hozzá a fideszes politikus.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagországok külügyminiszterei tanácskozásának szünetében magyar újságíróknak adott nyilatkozatában az üggyel kapcsolatban kijelentette, "példátlan, elfogadhatatlan, európaiatlan az az eljárás, amelynek keretében hétfő reggel a kárpátaljai magyar szervezetek vezetőinél erőszakos házkutatásokat tartottak".

Kijelentette azt is, hogy Magyarország Ukrajna új elnökét, Volodimir Zelenszkijt új reménységnek tartja, és reméli, hogy a
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 22:42
Szijjártó Péter: Brüsszel nyíltan bátorítja az embercsempészetet
Szijjártó Péter magyar újságíróknak hangsúlyozta: világossá vált, hogy Brüsszel és egyes nyugat-európai uniós tagállamok célja és érdeke nem más, mint hogy minél több bevándorló jöjjön Európába.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a migrációt szervező erők ismét támadásba lendültek, az ezt támogató európai uniós tagállamok pedig nyíltan az embercsempészek oldalára álltak. Látható, hogy a Földközi-tengeren nemzetközileg szervezett, politikai eszközökkel támogatott embercsempészet zajlik - jelentette ki.

Aláhúzta, a migráció szempontjából Európa számára két megoldás lehetséges. Vagy az embercsempészek oldalára helyezkedik, vagy pedig Matteo Salvini olasz belügyminiszternek a magyar véleménnyel is egybehangzó álláspontjára, amely azt szorgalmazza, hogy Európába csak legálisan lehessen belépni.

A külgazdasági és külügyminiszter kijelentette, az embercsempészet, és az embercsempészeti tevékenységet folytató civil szervezetek támogatása azt válja ki, hogy újabb migrációs hullámok indulnak Európa
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 16:42
1/348
Képek, videók
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
KERESZTÉNYEK-S.jpg
katolikusokoldala
2017. május 24. szerda, 18:06
Keresztény Himnusz
dandej
2017. március 30. csütörtök, 20:09
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
kereszténység Krisztusban
sacimama
2016. január 18. hétfő, 21:28
Ó keresztény áldás
sacimama
2015. december 16. szerda, 21:46
Keresztény fodrászat
sacimama
2015. október 26. hétfő, 23:33
anonim keresztény
sacimama
2015. július 22. szerda, 00:58
Keresztény elmélkedés
sacimama
2015. április 25. szombat, 00:51
Kereszténység
sacimama
2015. március 01. vasárnap, 01:27
0 keresztény idézetek ha
lovaszmarika
2015. február 17. kedd, 15:08
Keresztény remény
sacimama
2015. február 08. vasárnap, 00:25
Lalibela keresztény templ
pacsakute
2014. július 31. csütörtök, 17:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.