Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:50 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Szijjártó: Magyarország segíti Tunéziát az illegális bevándorlás elleni harcban
nem érdeke Magyarországnak - tette hozzá.

"Láttuk, hogy amikor Líbia instabillá vált, és nem tudta megvédeni a határát, akkor gyakorlatilag a migráció zöld folyosójaként működött. Ezért úgy gondoljuk, hogy Európának - miután ez érdeke - segítséget kell nyújtania az észak-afrikai országoknak a stabilitás és határbiztonság megőrzésében, a terrorizmus elleni küzdelemben és abban, hogy javítani tudják lakosságuk életszínvonalát, elkerülendő a tömeges elvándorlást" - jelentette ki a miniszter.

Szijjártó Péter a tunéziai fővárosban Hemaisz Dzsinaui külügyminiszterrel tárgyalt szerdán délelőtt. Megállapodtak abban, hogy a magyar rendőrség kiképzést és továbbképzést nyújt a tunéziai határvédelmi erőknek a válságkezelés, a határ- és repülőtéri biztonság, a kockázatelemzés területén, illetve a nemzetközi bűnözéssel szembeni fellépésben. Továbbá a magyar Terrorelhárítási Központ kiképzést nyújt a határátkelőhelyeken szolgálatot teljesítő különleges beavatkozó erőknek. Emellett megállapodtak abban, hogy a
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 12:21
Szijjártó: a közép-európai országok ésszerű migrációs politikát folytatnak
A tárca keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: Szijjártó Péter hivatalában fogadta az olasz politikust. A tájékoztatás szerint a miniszter azt mondta: a magyar külpolitika "szíve közepe" Közép-Európa, amely az európai növekedés motorja lesz a közeljövőben.

Szijjártó Péter közölte: Magyarország növeli hozzájárulását a KEK fejlesztési alapjához azzal a céllal, hogy a nyugat-balkáni fejlesztésben minél nagyobb arányban vehessenek részt magyar vállalatok. Úgy fogalmazott: az is bizonyítja, hogy a közép-európai országok ésszerű migrációs politikát folytatnak, hogy a KEK tagállamai közül nyolc ország nem szavazta meg a migrációs paktumot.

A jelenleg 17 tagállamból álló KEK olasz kezdeményezésre 1989. november 11-én Budapesten jött létre. Jelenleg Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Fehéroroszország, Horvátország, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna a tagja.

A KEK fő céljának a
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 19:32
Szijjártó: Európa biztonsága ma már Afrikában kezdődik
Afrikából, hanem olyan feltételek megteremtésén kellene dolgozni, hogy életkörülményei miatt lehetőleg senki se kényszerüljön otthona elhagyására, minél többen otthon tudjanak maradni, ideális esetben mindenki.

Ennek során azonban világosan tisztázni kell, hogy ki mit ért az együttműködés jelentősége és jellege, illetve célja alatt, továbbá az ENSZ migrációs csomagjának vitájából tanulva minden esetben le kell szögezni, akár egy lábjegyzetben, hogy a bevándorlás nem alapvető emberi jog - húzta alá Szijjártó.

Kiemelte, hogy a migrációnak "nagyon komoly biztonsági kockázatai" vannak nem kizárólag a cél-, hanem a kiindulási és a tranzitországokra nézve is, az államoknak pedig joguk van ezen kategóriák egyikébe sem tartozni.

Rámutatott, hogy Európának segítenie kell az afrikai országok gazdasági, politikai, jogi és biztonsági stabilitásának megteremtését, erősítését.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy szerdán Tunéziába látogat, mert a helyi hatóságok felkérték Magyarországot, hogy nyújtson
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 14:11
Ministrul ungar de externe: Au loc încercări de a restabili politica de imigraţie care a eşuat
Arabe, programată pentru luna februarie, apare ca punct de referinţă Pactul ONU privind migraţia globală, pe care o treime dintre statele membre ale UE (alături de Ungaria, încă 8 ţări) nu l-au semnat.

Ungaria nu va fi de acord cu rezoluţia care intenţionează să stabilească faptul că potenţialul canalelor de migraţie trebuie utilizat pe deplin şi că procesele de migraţie pot contribui semnificativ la creşterea şi dezvoltarea durabilă a ţărilor de origine, de tranzit sau de destinaţie, a specificat Szijjártó.

"Ar fi timpul să uităm de această politică de migraţie, care a eşuat şi care pentru Europa nu a adus decât pericol, deşi ori de câte ori este posibil, se tot încearcă întoarcerea la ea", a punctat ministrul.

În ceea ce priveşte una dintre subiectele centrale ale reuniunii miniştrilor de externe din cadrul UE, şi anume acţiunea europeană împotriva ştirilor false, Péter Szijjártó a spus că Uniunea Europeană doreşte să pună în aplicare un nou mecanism, care ar filtra în primul rând ştirile
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 17:52
Szijjártó: lopakodó kísérlet zajlik a megbukott bevándorlási politika visszahozására
Szijjártó Péter magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, "altatás zajlik" a migráció ügyében, amikor európai tisztségviselők "ujjonganak" és adnak értékelést arról, hogy a migrációs válság a múlté, noha friss jelentések szerint az illegálisan Európába bejutni akarók száma továbbra is növekszik.

Bizonyos uniós országok vezetői kijelentéseinek ellentmond, hogy tavaly mintegy 50 százalékkal növekedett és meghaladta a 265 ezret az elfogott illegális bevándorlók száma Törökországban, a görög-török szárazföldi határon a migránsok egyre növekedő forgalmát jelentik, a Spanyolországban regisztrált illegális határátlépők száma egy éve alatt megduplázódott, ahogy a Cipruson is az adatok megkétszereződéséről számoltak be - mondta a miniszter.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a februárra tervezett EU-Arab Liga miniszteri találkozó nyilatkozatának migrációs fejezetében hivatkozási alapként szerepel az ENSZ globális migrációs csomagja, amelyet az uniós tagországok egyharmada - Magyarország mellett másik
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 16:41
Szijjártó: megakadályozzuk, hogy Brüsszel végrehajtsa az ENSZ migrációs csomagját
külügyminiszter emlékeztetett: az ENSZ 40 tagállama nem szavazta meg a csomagot, ezért elfogadhatatlanok azok a törekvések, amelyek arra irányulnak, hogy nemzetközi jogi hivatkozási alappá tegyék a csomagot. Sok ilyen törekvés lesz Brüsszelben is, mert az ottani tisztségviselők presztízsveszteségként élték meg, hogy "nem tudtak elöl menni a globális migrációs csomag elfogadásában", mivel Magyarország már az elején világossá tette, ebben biztosan nincs közösen képviselhető európai álláspont - mutatott rá.

Szijjártó Péter szerint most ezt kompenzálva mindent elkövetnek, hogy Brüsszel élen járjon a globális migrációs csomag végrehajtásban. "Ezt mi természetesen meg fogjuk akadályozni" - jelentette ki.

Emlékeztetett: az EU 9 tagállama, azaz egyharmada nem szavazta meg a csomagot, tehát szó sincs arról, hogy "az európai országok valamifajta egységfrontban a globális migrációs csomag végrehajtását kívánnák elérni".

Szijjártó Péter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 10:11
Imigraţia ilegală - ministrul ungar de externe: Vor să ne adoarmă, dar este nevoie şi-n continuare de acţiuni h
"Oficiali ONU şi UE din Bruxelles şi New York doresc să ne adoarmă şi doresc să ne creeze iluzia că s-a terminat criza migraţionistă", a declarat Péter Szijjártó. Cu toate acestea, ministrul a subliniat că anul trecut au fost capturaţi în Turcia cu 50% mai mulţi imigranţi ilegali decât în 2017, numărul de persoane reţinute a crescut de la 175.000 la 265.000. În Spania, s-au înregistrat 57 000 de treceri ilegale de frontieră, ceea ce reprezintă dublul numărului pentru anul 2017, iar Cipru a înregistrat o creştere similară. În plus, numărul de sosiri pe frontiera terestră greco-turcă este în continuă creştere.

"Astfel, presiunea migraţionistă a continuat să crească în perioada anterioară, spre deosebire de ceea ce au încercat să ne prezinte în mod mincinos", a precizat ministrul.

Politicianul consideră că, odată cu adoptarea pachetului ONU privind migraţia globală, respectiv prin faptul că Bruxelles-ul "încearcă să găsească noi mecanisme de alocare", procesele migraţioniste sunt încurajate şi
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 17:32
Illegális bevándorlás - Szijjártó Péter: el akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szük
"Brüsszeli és New York-i ENSZ- és EU-tisztviselők el akarnak minket altatni, és azt a képzetet akarják kelteni, mintha a migrációs válságnak már vége volna" - fogalmazott Szijjártó Péter. A miniszter mindazonáltal kiemelte, hogy Törökországban tavaly 50 százalékkal több illegális bevándorlót fogtak el, mint 2017-ben; 175 ezerről 265 ezerre nőtt a feltartóztatottak száma. Spanyolországban 57 ezer illegális határátlépést jegyeztek fel, ami a duplája a 2017-es számoknak, és Cipruson is ugyanilyen léptékű emelkedést tapasztaltak. Emellett a görög-török szárazföldi határon is folyamatosan emelkedik az érkezők száma.

"Tehát a migrációs nyomás tovább nőtt az elmúlt időszakban, ellentétben azzal, amit próbáltak róla hazug módon beállítani" - szögezte le a miniszter.

A politikus arra az álláspontra helyezkedett, hogy az ENSZ globális migrációs csomagjának elfogadásával, illetve azzal, hogy Brüsszel "újabb elosztási mechanizmusokra vonatkozó javaslatokon töri a fejét", a migrációs folyamatok újabb
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 15:02
Szijjártó: ötszáz új munkahelyet létesített az FAG debreceni beruházása
Tavaly 98 nagyberuházás valósult meg, illetve kezdődött el az országban, összesen 1380 milliárd forint értékben. Hozzáfűzte hogy ezek majdnem egyharmada Debrecenbe érkezett, ami jól mutatja a város vezetői és parlamenti képviselői munkájának a sikerét.

Az elmúlt évben több mint 17 ezer új munkahely jött létre a beruházások nyomán, az átlagfizetés ezeken a munkahelyeken 420 ezer forint volt, ami 40 százalékkal haladta meg az egy évvel korábban létrejött munkahelyek fizetési átlagát - részletezte Szijjártó Péter.

A miniszter annak kapcsán, hogy az elmúlt öt esztendőben valamennyi évet külgazdasági rekorddal zárta az ország, azt mondta: "Magyarország az új világgazdasági korszak győztesei közé tartozik", megalapozta a digitális gazdaság, az ipar 4.0 alapjait, a tartós gazdasági növekedést.

Jelezte: a múlt évben 100 milliárd eurót tett ki a magyar export, a beruházási és az export-teljesítmény alátámasztja, hogy a 4 százalékos gazdasági növekedés tartós tud maradni Magyarországon.

Szijjártó
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 17:32
A Türk Tanács főtitkárával tárgyalt Szijjártó
Mint írták, a keleti nyitás stratégiája fontos szerepet tölt be a magyar külpolitikában. Az elmúlt években Törökországgal, valamint a kaukázusi és közép-ázsiai országokkal dinamikusan bővült Magyarország kereskedelmi forgalma, emellett pedig egyre több diák jelentkezik magyarországi ösztöndíjakra a térségből - közölték.

A Türk Tanács jelezte, várja a magyar fél csatlakozását a szervezethez, ahogyan a Türk Egyetemek Szövetsége is nyitott a magyar egyetemek csatlakozási lehetőségére.

A találkozón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelezte Magyarország készségét arra, hogy a Türk Tanács európai képviseletét Budapesten hozzák létre.

A Türk Tanácsban 2018. szeptember 3-án Magyarország megfigyelői státuszt kapott.
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 16:41
Csaknem 10 milliárd forintos állatgyógyászati beruházás indul Monoron
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentése alkalmából kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a francia tulajdonú cég 8,17 milliárd forintos befektetését a kormány további 1,63 milliárd forinttal segíti. Az állami támogatást azzal indokolta, hogy az új üzem magasan képzett alkalmazottaknak fog munkát adni és innovatív technológiát hoz Magyarországra. Az állategészségügy ráadásul - tette hozzáa miniszter - nemzetgazdasági jelentőségű ágazat, hiszen az állatállomány megbetegedése miatti kiviteli tilalmak jelentős bevételkieséseket okoznak.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a gyógyszeripar hagyományosan erős ágazata az országnak, a visegrádi államok közül itt a legmagasabb a gyógyszeripari kutatások és fejlesztések aránya, tavaly a 30 ezer embert foglalkoztató ágazat termelési értéke decemberig meghaladta a 810 milliárd forintot. A Magyarországon előállított gyógyszerkészítmények 84,5 százalékát külföldön értékesítik, a Ceva-Phylaxia azonban ennél is
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 12:41
Ministrul de externe al Ungariei la Minsk: interesul Ungariei este cooperarea dintre Est şi Vest
Péter Szijjártó a fost primit şi de Alexander Lukashenko, şeful statului Belarus.

La conferinţa de presă, Péter Szijjártó a atras atenţia asupra faptului că, pe parcursul istoriei, cei din Europa Centrală au trebuit să înveţe şi să înţeleagă lecţiile istoriei. Pentru unguri a devenit clar faptul că interesul celor din Europa Centrală este să se formeze o cooperare pragmatică între Est şi Vest bazată pe luciditate şi pe respectul reciproc. "Noi, maghiarii, nu îndemnăm la cooperarea între Est şi Vest pentru că ar fi în interesul oricărei puteri mai mari decât noi, ci pentru că este în interesul nostru. Acesta este un interes politic, economic şi, mai presus de toate, de securitate şi pentru Ungaria" - a declarat şeful diplomaţiei ungare.

Potrivit lui Péter Szijjártó, maghiarii au învăţat clar că, dacă există un conflict între Est şi Vest, ţările Europei Centrale vor pierde, în general, în urma acestui fapt. "Vrem să lăsăm această perioadă trecutului. De aceea ne străduim să colaborăm îndeaproape
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 14:41
1/330
Képek, videók
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
mAGYARORSZÁG CÍMERÉT KÉT
furaila
2017. június 13. kedd, 00:03
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.