Belépés
2019. március 25. hétfő | 13. hét | 84. nap | 19:38 | Irén, Írisz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 3. rész (napirend előtt: EPP, bevándorlás, családvédelmi akcióterv)
bevándorláspárti erők minden lehetséges eszközzel arra összpontosítanak, hogy ellehetetlenítsék azokat az országokat, politikai erőket, amelyek a nemzeti önrendelkezés megtartása és a keresztény kultúra védelmében emelik fel szavukat. Arra szólított fel, hogy vegyenek részt a május 26-i EP-választásokon, mutassák meg Brüsszelnek, ami Magyarországon történik, arról a magyar emberek döntenek. Kiemelte: a brüsszeli bürokrata elit teljes mértékben elvesztette kapcsolatát a valósággal, "buborékban élnek".

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: Európában komoly vita van a kontinens jövőjéről, ami megvan az országgyűlési pártok között is. Zsákutcának nevezte, hogy az erős unióhoz gyenge tagállamokon keresztül vezet az út. Erős tagállamokra, a saját nemzeti identitásukhoz, kulturális, vallási és történelmi hagyományukhoz ragaszkodó országokra van szükség. Az unió jövőbeni ereje nagyban függ a migrációs folyamatok alakulásától - rögzítette, hozzátéve: az európai migrációs politika ma
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 13:41
Krónika 2. rész (napirend előtt: Fidesz, EPP)
illetve egy Monty Python-filmhez hasonlította. Szerintea Fidesz és az EPP vitája "háttéralkutól bűzlik", olyan "dodonai döntés" születetett, amivel mindenki jól járt. Ugyanakkor - folytatta - a lényeg az, hogy a Fideszt kizárták, saját szövetségeseik is "páriaként kezelik" a magyar kormánypártot, amely így nem tudja majd a magyar nemzeti érdekeket érvényesíteni, például a következő hétéves uniós költségvetés vitájában sem. Ez az igazi katasztrófája a Fidesz politikájának és annak a diplomáciának, amelyet Szijjártó Péter neve fémjelez - fogalmazott.

Kijelentette: az EP-választások tétje, hogy megmaradhatunk-e az Európai Unióban tagként.Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára szerint a Jobbik a néppárti eseményekkel kapcsolatos véleményével Judith Sargentini mellé zárkózott fel, akit szintén zavar, hogy az európai politikában komoly konfliktusok vannak és ezekben a magyar kormány kiáll az álláspontja mellett.

Az államtitkár kétféle politikát különböztetett meg: az egyikben az
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 13:12
Krónika 1. rész (napirend előtt: bevándorlás)
Külügyminiszter: Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem hajtja végre

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: dacára minden nyomásgyakorlásnak, Magyarország az ENSZ globális migrációs csomagjának egyetlen pontját sem hajtja végre.

A tárcavezető szerint a migrációval kapcsolatos brüsszeli vitáknak nem értünk a végére, most új csata kezdődik, ezúttal a titkos bevándorláspárti tervek alkotása ellen.

Szijjártó Péter kiemelte: a magyar kormány ezt a csatát is megvívja, nem hajtja végre a migrációs csomagot, mert az Magyarországra és a magyar emberekre veszélyes lenne. A kormány nem engedi, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon - hangsúlyozta.

Kifejtette: az, hogy Brüsszelben titkos terveket készítenek a globális migrációs csomag jogilag kötelezővé tételére, azért súlyos kérdés, mert ez a dokumentum a legveszélyesebb, amely a migrációval kapcsolatban az elmúlt években készült. A migrációs csomag ugyanis azt a célt tűzte ki, hogy globálisan
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 12:31
Szijjártó: Magyarország szoros gazdasági együttműködésre törekszik az Egyesült Arab Emírségekkel
Szijjártó Péter kiemelte: az emírségekbeli és a magyar vállalatok közötti együttműködést támogatja majd az Eximbanknál nyitott 630 millió dolláros hitelkeret. Megállapodtak a beruházásvédelmi megállapodás szövegéről, amelynek aláírásához egy kérdést kell még tisztázni - mondta.

A külgazdasági miniszter szólt arról, hogy 2020-ban Dubaj rendezi a világkiállítást, Magyarország részvételére a kormány 21 milliárd forintot különített el. A magyar megjelenés központi témája a víz lesz, a bemutatkozástól a magyar vízgazdálkodási technológiák piacra lépését várják az Egyesült Arab Emírségekben - jelezte.

Szultán bin Szajed al-Manszóri, az Egyesült Arab Emírségek gazdasági minisztere egyebek mellett kiemelte a csütörtökön aláírt innovációs és technológiai megállapodást, amelynek értelmében szorosabbra fűzik a kutatási együttműködést a megújuló energiák, a GMO-mentes élelmiszeripari termékek ipara és az önvezető autók fejlesztése területén.

Szijjártó Péter felidézte, hogy az Egyesült Arab Emírségek
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 14:52
Ungaria şi-a asigurat necesarul de gaze naturale şi pe 2020
naturale prin Ucraina, spre ţările din Europa. Noi trebuie să ne pregătim pentru acest scenariu, deoarece tot timpul trebuie luat în considerare cel mai sumbru scenariu atunci când plănuim siguranţa aprovizionării energetice a ţării", a spus ministrul.

"Azi am încheiat un acord cu directorul general al Gazprom că indiferent dacă există sau nu un acord de tranzit între Rusia şi Ucraina cu privire la anul viitor, Gazprom va asigura aprovizionarea cu gaze naturale a Ungariei", a adăugat acesta.

Szijjártó a spus că Ungaria va putea achiziţiona o parte a necesarului de consum casnic şi industrial, la fel ca în 2018, prin Austria, pe de altă parte trebuie să se folosească de propria capacitate de stocare a gazelor naturale, unică în toată regiunea Europei Centrale.

Şeful diplomaţiei ungare a amintit că Ungaria are o capacitate de stocare a gazelor naturale de 6,3 miliarde de metri cubi.

Acum se vede cu adevărat cât de bună a fost decizia extinderii acestui sistem de stocare, deoarece astfel
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 16:11
Szijjártó: Magyarország gázellátása a jövő évre is biztosított
volt ennek a kiépítése, hiszen ezen tározókban be tudunk tárolni annyi gázt az idén, hogy az elégséges lesz a jövő évben Magyarország gázellátásához - hangsúlyozta.

Elmondta: megállapodtak a Gazprommal arról is, hogy a jövő évi gázellátáshoz szükséges, betározandó gázt Magyarország még az idén megvásárolja, és azt a cég le is szállítja. "Így tehát az idei esztendő zárásakor biztosak lehetünk a jövő esztendő magyarországi gázellátásának biztonsága és biztosítottsága szempontjából is" - fogalmazott Szijjártó Péter.

Szólt arról is, hogy a magyar kormány a hosszú távú ellátás biztonság vonatkozásában egy újabb déli irányú szállítási útvonallal számol. Rámutatott, hogy a Gazprom együttműködik Bulgáriával és Szerbiával annak érdekében, hogy a Török Áramlaton keresztül érkező gáz egészen Magyarországig és Ausztriáig el tudjon jutni. Az ehhez szükséges minimális infrastrukturális beruházásokat Magyarország úgy el fogja végezni, hogy a jövő év elejétől már meglegyen a fizikai lehetősége az új útvonal
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 14:41
Hongkong és Magyarország erősíteni kívánja gazdasági kapcsolatait
szorosabbá váljék a jövőben.

Magyarország Hongkong harmincadik legnagyobb kereskedelmi partnere, a kétoldalú kereskedelmi forgalom 2018-ban összesen 2,319 milliárd amerikai dollárt tett ki, ami 13,2 százalékos éves emelkedés.

A delegációvezető elmondta: a mintegy 30 hongkongi pénzügyi szektorban, infrastruktúra-fejlesztésben, biztosítási piacon, jogi és könyvvezetési, technológiai, illetve kereskedelmi szférában érdekelt üzleti vezetőből és start-up cégek tulajdonosaiból álló küldöttség Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, valamint Gion Gáborral, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkárával szakpolitikai és fejlesztési kérdésekről, valamint a magyarországi üzleti lehetőségekről tárgyal, a delegáció ellátogat a Magyar Nemzeti Bankba is.

Emellett tárgyalni fognak a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) szakembereivel is, és a delegáció ellátogat a hongkongi központú autóipari beszállító vállalkozás, a Johnson Electric Magyarország Kft.-hez és a Rail Cargo
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 12:51
Illegális bevándorlás - Szijjártó: növelni kell Jordánia európai uniós támogatását
számban kockáztassák az életüket, és milliókat fizessenek embercsempészeknek, hogy elhagyhassák ezt a térséget, és Európába mehessenek.

"Mi úgy gondoljuk, hogy a segítséget kell odavinni, ahol szükség van rá. Biztosítanunk kell, hogy akik kénytelenek elhagyni a hazájukat, azok olyan közel maradjanak hozzá, amennyire csak lehet, hogy a konfliktus végeztével hazatérhessenek" - mondta angol nyelvű sajtótájékoztatóján a miniszter.

Emellett az MTI-hez eljuttatott hangfelvétel tanúsága szerint Szijjártó Péter azt is leszögezte, hogy az Európai Uniónak szabadkereskedelmi megállapodást kell kötnie Jordániával, hogy termékei és szolgáltatásai akadálytalanul eljuthassanak az európai piacra.

Magyarország örül annak, hogy az EU 2030-ig meghosszabbította a Jordániának megítélt kereskedelmi kedvezmények hatályát, de az nem ad okot örömre, hogy nincs teljes szabadkereskedelmi egyezmény Jordánia és az EU között - húzta alá.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Jordánia tisztelet érdemel a keresztény
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 14:21
Szijjártó Péter megnyitotta a magyar kulturális évadot Izraelben
A több helyszínen, számos városban megrendezendő kulturális programokban a magyar hagyományok és a kortárs művészetek egyaránt megjelennek, a mintegy ötven rendezvényen a jazztől a magyar gasztronómiáig, a néptánctól az operáig és az operettig a magyar kultúra színes palettáját mutatják be - mondta a miniszter a diplomáciai testület, valamint a helyi magyarok képviselői előtt az évad ünnepélyes megnyitóján.

Szijjártó Péter beszédében kiemelte, hogy a két ország között szoros baráti, és stratégiai szövetségesi kapcsolat van, s Magyarország büszke a területén élő zsidóság, Közép-Európa legnagyobb zsidó közösségének hagyományaira. A magyar kultúrában megjelenő kötődés ennek a kapcsolatnak a szimbóluma lesz Izraelben - tette hozzá.

A magyar diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy nem csak a két ország ápol partneri viszonyt, hanem Budapest és Tel-Aviv is, gazdag személyes kapcsolatok élnek a két nép tagjai között.

A rendezvénysorozatnak Tel-Aviv mellett Jeruzsálem, Haifa, Cfát és Herzlia is
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:53
Szijjártó Péter és Benjámin Netanjahu magyar külgazdasági képviseletet nyitott Jeruzsálemben
hangsúly - magyarázta.

A tárcavezető közölte: az izraeli cégek a legmodernebb technológiákat fejlesztik és használják, és a magyar gazdaság, valamint vállalatok érdeke, hogy az izraeli cégekkel minél szorosabban együttműködjenek. Ezért döntöttek úgy, hogy külgazdasági képviseletet nyitnak Jeruzsálemben, hogy személyes jelenléttel is segítsék a kapcsolatépítést - mutatott rá.

Kitért rá: az Eximbank 555 millió eurós hitelkeretet nyitott a magyar-izraeli üzleti kapcsolatok ösztönzésére.

Szijjártó Péter szerint azonban többről van szó, mint két ország pragmatikus gazdasági együttműködéséről, Magyarország és Izrael között valódi barátság van. Magyarország mindig harcolt azért, hogy a nemzetközi közösség fair és kiegyensúlyozott megközelítést alkalmazzon Izraellel szemben - jelentette ki.

Megerősítette: Magyarország az Európai Bizottság döntése ellenére sem alkalmazza a címkézés módszerét, vagyis nem jelzi, ha egy terméket a telepes területeken gyártottak. Magyarország szerint szorosabb, jobb
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:30
Március 15. - Szijjártó: az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei példát mutattak hazaszeretetből
üzenetében arról beszélt, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegve látható, ők tudták, miként kell dönteniük és cselekedniük.

"A szívükben a hazájuk volt az első helyen: le akarták rázni magukról a birodalmi elnyomást, harcoltak az ország szabadságáért, függetlenségéért, és ha kellett, az életüket is feláldozták. Az ő hőstetteik átalakították a történelmet, jelentős hatással voltak arra, hogy mi mit gondolunk magunkról, és hogy mások mit gondolnak rólunk" - mondta Szijjártó Péter.

A történelem azt is megtanítja nekünk, hogy bár mindig voltak barátaink - akiknek a segítségéért természetesen hálásak voltunk és vagyunk -, alapvetően mindig csak magunkra számíthattunk - tette hozzá.

Kijelentette: "ha mi nem harcolunk az országért, ha mi magunk nem védjük meg a magyar nemzeti érdekeket, akkor azt más sem fogja megtenni helyettünk."

Szijjártó Péter szerint a nemzeti színű kokárdával a szívünk felett büszkén emlékezünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 11:31
Szijjártó anunţă construirea a noi structuri sportive în Bazinul Carpatic, din fondurile Guvernului Ungariei
mândră de Echipa de Aur, de campionii ei olimpici, mondiali şi europeni şi momentan, de faptul că Budapesta a devenit capitala sportului european, aici fiind organizate anul acesta campionatele mondiale la patru sporturi olimpice.

"Dintr-o naţiune sportivă ne dorim să devenim o adevărată naţiune care practică sportul. De aceea construim academii. Pentru ca tinerii să se poată cizela în cele mai bune condiţii şi bucurându-se de toate fructele formării fizice, intelectuale şi morale", a spus Péter Szijjártó.

Amintind succesul fotbalistic de la Campionatul European de Fotbal din 2016 şi sărbătoarea de după, care a cuprins tot Bazinul Carpatic, ministrul a arătat: sportul, şi în special fotbalul, crează tot timpul unitate în interiorul naţiunii.

Toţi tinerii din Bazinul Carpatic pot obţine forţă din aceste succese, a adăugat el.

El i-a asigurat pe tinerii din Bazinul Carpatic că pot conta întotdeauna pe sprijinul Ungariei, guvernul a considerat că este datoria sa să aibă grijă de ei,
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 19:52
1/338
Képek, videók
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
kép-nemzeti-csokor.jpg
durcimarcika
2019. március 14. csütörtök, 17:10
Petőfi a Nemzeti Múzeum l
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
Izraeli nemzeti útvonal
dandej
2018. november 25. vasárnap, 19:53
nemzeti-dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Nemzeti_dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Recsk Nemzeti Emlékpark.j
menusgabor
2018. szeptember 04. kedd, 18:28
nemzeti összet. napja..jp
menusgabor
2018. július 12. csütörtök, 18:03
A nemzeti, aki cukivá vál
menusgabor
2018. június 20. szerda, 21:18
Nemzeti Botanikus Kert
dandej
2018. április 27. péntek, 23:23
0 Nemzeti dal - Orbán ell
lovaszmarika
2018. április 17. kedd, 12:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.