Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 04:45 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó: csak az erős nemzeti identitású nemzetek lehetnek sikeresek
Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország és az egész magyar nemzet joggal lehet hálás a bencéseknek, akik még a legnehezebb időkben is hitet adtak a magyar nemzetnek. Iskoláik a legmagasabb szintű tudást adják a magyar fiataloknak, és hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar nemzet a világ sikeres és versenyképes nemzetei közé tartozzon - mondta.

A miniszter, aki maga is bencés diák volt, kiemelte: Szent Benedek örökségére az elmúlt ezer esztendőben is bátran támaszkodhatott a nemzet. Tihanyt azért is különleges helynek nevezte, mert az apátság alapítólevele a legrégebbi eredeti formájában megmaradt magyar szórványemlék.

A 225 millió forintból, pályázati támogatásból megújított apátsági múzeum átadóünnepségén a miniszter bejelentette: a kormány további 2,7 millió forintot biztosít a bencés rend tihanyi perjelségének arra, hogy az apátságot felújítsa, szépítse és "turisztikai attrakciókat" hozzon létre.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy bár Magyarországon már néhány évtizede szabad a
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 17:52
Szijjártó: a magyar gazdaság a magyar emberek munkája révén válhat sikeressé
Szijjártó Péter a Hungarian Table Top Kft. szerződésátadási ünnepségén arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány első szakaszában az egészségügyi védekezés sikeres volt, a gazdasági védekezés jelenti a második szakaszt, amelynek fókuszában a munkahelyeket védő vállalkozások támogatása áll. A Hungarian Table Top Kft. 453 millió 618 ezer forintos beruházásához a magyar állam 226 millió 809 ezer forinttal járul hozzá. A támogatásnak köszönhetően a gyárban kapacitásbővítés történik, amely a költséghatékonyabb termeléshez járul hozzá - ismertette a miniszter.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: "a magyar emberek munkája fogja biztosítani a sikert", ennek révén a külföldi versenytársakat meg tudják előzni, újabb piacokat tudnak szerezni.

A miniszter szerint a gazdaság erejét jelzi, hogy országosan 806 vállalkozás nyújtott be pályázatot, és 168 milliárd forint kormányzati támogatás révén 377 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg, így több mint 163 ezer munkahelyet védenek meg.

Kiemelte,
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 14:01
Szijjártó: mindkét ország érdeke a magyar-angolai együttműködés fejlesztése
Szijjártó Péter hangsúlyozta: az angolai kormány szívesen bízna meg magyar vállalatokat technológiai fejlesztésekkel az informatika, a digitális kormányzás és a vízgazdálkodás területén, ezért megállapodtak a gazdasági vegyes bizottság összehívásáról. Emellett felgyorsítják a kettős adóztatás elkerüléséről és a beruházások kölcsönös védelméről szóló megállapodások tárgyalásait - tette hozzá.

Arra is kitért, hogy angolai kollégája köszönetet mondott, amiért a magyar kormány 50 angolai diák számára biztosít ösztöndíjat magyar egyetemeken.
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 11:52
Koronavírus - Szijjártó: minden magyart biztonságban kell tudnunk
A miniszter kiemelte: Magyarország történetének legnagyobb repatriálási akciójában végzett munkájukért harminchárom külügyminisztériumi dolgozó vehetett át elismerést a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Hangsúlyozta: a minisztérium az elmúlt hónapokban 11 073 olyan magyar állampolgár hazajutását segítette, akik a koronavírus-járvány miatt külföldön rekedtek.

Közölte: az elmúlt időben a minisztériumnak rendkívüli helyzetekkel kellett szembenéznie, és a munkatársaknak is rendkívüli rugalmasságról kellett tanúbizonyságot tenni. Nélkülük ma nem lehetne azt mondani, hogy minden bajba került magyar hazajutott - tette hozzá.

Szijjártó Péter úgy vélte, a járványnak azonban még koránt sincs vége, és a minisztérium továbbra is a "frontvonalon" fog harcolni a nemzetközi kihívások ellen.

Azt mondta: ha "a második vagy ki tudja, hányadik hullám is felveti a fejét, akkor is nyilvánvaló lesz, hogy nekünk mi a kötelességünk, minden magyar embert biztonságban, minden magyar embert itthon kell
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 11:32
Ministrul ungar de externe: trebuie să ne pregătim de noi valuri de migraţie şi de o protejare hotărâtă a front
Şeful diplomaţiei ungare a atras atenţia că epidemia de coronavirus este o nouă ameninţare din punctul de vedere al migraţiei, deoarece îngreunează şi mai mult situaţia acelor ţări din care şi până acum a sosit un număr mare de migranţi în Europa. Declaraţia a fost făcută în cadrul conferinţei de presă comune pe care ministrul ungar l-a susţinut împreună cu omologul său grec, Nikos Dendias.

Péter Szijjártó a subliniat că Grecia şi Ungaria protejează frontierele externe ale Uniunii Europene, iar în ultimii cinci ani, cele două state au fost nevoite să facă faţă provocărilor, pericolelor şi ameninţărilor de securitate pe care le reprezintă migraţia.

Trebuie să înceteze toate acele manifestări de la Bruxelles, pe care migranţii le pot interpreta drept invitaţii, şi trebuie făcut clar că forţarea frontierei este o infracţiune, care trebuie sancţionată în conformitate cu prevederile legilor naţionale şi internaţionale, a semnalat ministrul ungar.

Există un singur lucru în privinţa căruia
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 15:41
Szijjártó: fel kell készülni az újabb migrációs hullámokra és az EU külső határainak határozott védelmére
A koronavírus-járvány újabb veszélyforrás a migráció szempontjából, mert azokat az országokat hozza még nehezebb helyzetbe, ahonnan amúgy is migránsok tömege érkezett Európába - hívta fel a figyelmet a tárcavezető görög kollégájával, Níkosz Déndiasszal közös sajtótájékoztatóján.

Szijjártó Péter kiemelte: Görögország és Magyarország az Európai Unió külső határait védi, miközben az elmúlt öt évben folyamatosan szembesülnie kellett a migráció jelentette kihívásokkal, veszélyekkel és biztonsági fenyegetésekkel.

A miniszter jelezte: véget kellene vetni minden olyan brüsszeli megnyilvánulásnak, amelyet a migránsok meghívásként értelmezhetnek, és egyértelművé kell tenni, hogy a határsértés bűncselekmény, amelyet a nemzeti és nemzetközi jogszabályoknak megfelelően szankcionálni kell.

A magyar diplomácia vezetője elmondta: Budapest és Athén egy pontban nem ért egyet, és ez a kötelező letelepítési kvóta, amelyet Magyarország semmilyen formában sem fogad el.

"Ugyanakkor készen állunk arra, hogy
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 14:01
Szijjártó: Somogy megyében 39 vállalat 16,5 milliárd forintos fejlesztést hajt végre
Szijjártó Péter kiemelte, a világjárvány elleni küzdelem újabb szakasza a gazdasági védekezésé. "Ezt is meg fogjuk nyerni, megvédjük a veszélybe került munkahelyeket, sőt több új munkahelyet hozunk létre, mint amennyit elveszítünk" - fogalmazott.

Elismerően szólt azokról a magyar vállalkozásokról, amelyek a nehéz gazdasági helyzetben is fejlesztésekről, beruházásokról döntenek, miközben a nemzetközi hírek csődökről, leépítésekről szólnak.

Rámutatott: a magyar gazdaság a magyar emberek munkájától lesz sikeres, amihez munkahelyek kellenek. Tíz évvel ezelőtt is ez húzta ki Magyarországot a nehéz helyzetből, nem a kiszolgáltatottsághoz vezető nemzetközi hitelek - fogalmazott a miniszter. Hozzátette, hogy a korábbi válságkezeléshez hasonlóan, most sem közvetlenül a munkanélkülieket, hanem az új munkahelyeket létrehozó vállalkozásokat kívánja segíteni a kormány.

Közölte, a magyar gazdaság életerejét mutatja, hogy 806 vállalkozás nyújtott be pályázatot és nyert 169 milliárd forintnyi
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 16:12
Szijjártó: Közép-Európa az új világrend nyertesei közé kerülhet
A világjárvány alatt Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia komoly szolidaritásról tett tanúbizonyságot, és a kihívások ellenére megerősítette kapcsolatait egymással - hangsúlyozta a tárcavezető a visegrádi országok (V4) külügyminisztereinek sajtótájékoztatóján. Az eseményen Jacek Czaputowicz, a lengyel, Tomás Petrícek, a cseh és Ivan Korcok, a szlovák diplomácia vezetője is részt vett.

Szijjártó Péter rámutatott: a világjárvány miatt számos vállalat kényszerült üzemei bezárására, és esetükben a gazdasági tevékenység újraindítása előtt felmerülhet a termelés optimalizálásának, illetve áttelepítésének kérdése. Így a járvány lecsengését követően világgazdasági verseny indul a kapacitások újraelosztásáért, és a jó beruházási körülményeket, azaz alacsony adókat, politikai stabilitást és fejlett infrastruktúrát kínáló országok vonzereje megnő - tette hozzá.

A visegrádi országok megfelelő alapokkal rendelkeznek, és ha sikerül fenntartaniuk az észszerű gazdaságpolitikát és a biztonságos
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 13:51
Horvátországi választások - Szijjártó Péter gratulált a HDZ-nek
Szijjártó Péter hétfőn a Facebookon úgy fogalmazott, röviddel azután, hogy Aleksandar Vucic pártja fölényesen nyert Szerbiában, hétfőn Horvátország is jobboldali győzelmet ünnepelhetett. "Gratulálunk HDZ-s barátainknak" - tette hozzá.

Azt írta, hogy az elmúlt években - főleg a migrációs válság kirobbanása óta - Közép-Európa a nemzetközi liberális "mainstream" támadásainak célkeresztjében áll. Politikusok és újságírók sora képtelen megemészteni, hogy jobboldali, kereszténydemokrata, migrációellenes, a nemzeti érdeket elsőnek tekintő kormányok hosszú évek óta sikeresek tudnak lenni - fogalmazott.

"Láthatjuk, tapasztalhatjuk azt a fake news-hadjáratot, amivel folyamatosan gyengíteni próbálják a jobboldali kormányokat. Ez a törekvés viszont egyelőre teljes kudarc: a közép-európaiak nem kérnek a kioktatásból, a lenézésből és a leckéztetésből" - írta Szijjártó Péter.
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 11:01
Ministrul ungar de externe: Parteneriatul Estic este una dintre cele mai importante politici ale Uniunii Europe
În cadrul conferinţei de presă susţinute în comun cu ministrul de externe al Georgiei, David Zalkaliani, Péter Szijjártó a subliniat că în urma epidemiei de coronavirus va apărea o nouă ordine mondială, cu un nou echilibru de putere.

"În contextul acestui nou echilibru de putere, Uniunea Europeană poate fi puternică doar dacă va avea alături mulţi aliaţi", a subliniat şeful diplomaţiei ungare.

În acelaşi timp, Péter Szijjártó a asigurat Georgia de sprijinul Ungariei. Acesta a subliniat că se doreşte ca procesul de integrare europeană al Georgiei să fie unul rapid şi să aibă succes. În acest scop, în misiunea de monitorizare a UE lucrează 15 maghiari, respectiv un diplomat expert maghiar sprijină munca Ministerului Afacerilor Externe al Georgiei, a adăugat oficialul ungar.

Péter Szijjártó a subliniat: dintre statele care nu sunt membre ale NATO, Georgia are cea mai mare contribuţie pe cap de locuitor la operaţiunile NATO, astfel că merită ca alianţa să îi deschidă programul de acţiune
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 10:51
Szijjártó: a keleti partnerség az Európai Unió egyik legfontosabb politikája
Szijjártó Péter David Zalkaliani georgiai külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján aláhúzta: a koronavírus-világjárványt követően egy új világrend jön létre új erőviszonyokkal.

"Ezen új erőviszonyok közepette az Európai Unió csak akkor tud erős lenni, hogyha képes arra, hogy sok szövetségest vonultasson fel maga mellett" - mutatott rá Szijjártó Péter.

A miniszter egyúttal Magyarország folyamatos támogatásáról biztosította Georgiát. Hangsúlyozta: szeretnék, hogyha Georgia európai integrációs folyamata gyors és eredményes lenne. Tizenöt magyar dolgozik ennek érdekében az EU megfigyelő missziójában, illetve egy magyar szakértő diplomata segíti a georgiai külügyminisztériumot munkájával - tette hozzá.

Szijjártó Péter aláhúzta: a nem NATO-tagok közül, egy főre vetítve, Georgia járul hozzá a legnagyobb mértékben a NATO-műveletekhez, ezért megérdemli, hogy az észak-atlanti szövetség megnyissa számára tagsági akcióprogramját.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter jelezte: több
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 09:51
Koronavírus - Szijjártó: új program indul a magyar vállalatok támogatásáért
Szijjártó Péter a közzétett videóban elmondta: Magyarország megállapodott az Európai Bizottsággal abban, hogy felső korlát nélkül adhat állami támogatást azoknak a vállalatoknak, amelyek beruházásokat vállalnak a munkahelyek megvédéséért.

A cégek támogatási kérelmeiket jövő héttől nyújthatják be. A támogatás összege a beruházás értékének maximum fele lehet, tehát egy 560 millió forintos beruházás esetén 280 millió forint támogatás jár - ismertette.

Kiemelte, hogy Magyarország a járvány elleni védekezés első, egészségügyi szakaszát megnyerte, és készen áll arra, hogy a magyar vállalatokkal és emberekkel összefogva megnyerje a védekezés második, gazdasági szakaszát is. Ez szerinte akkor lehetséges, ha az emberek dolgoznak, van munkahelyük, a program célja ezért az, hogy a vállalatok megőrizzék a munkahelyeket, és újakat hozzanak létre.

A miniszter a videóhoz fűzött bejegyzésében azt írta: a gazdaság nem a "kiszolgáltatottsághoz vezető nemzetközi hitelektől", hanem az emberek munkájától lesz
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:21
1/398
Képek, videók
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
szent benedek tamás1229.p
maroka
2018. december 29. szombat, 14:38
Szent Benedek
egrilany51
2017. július 11. kedd, 11:01
Szent Benedek medál
sacimama
2014. augusztus 31. vasárnap, 23:30
Szent Benedek.jpg
aranyibarbara
2009. február 08. vasárnap, 08:51
Szent Benedek
irmus
2008. július 26. szombat, 06:36
Nemzeti Palota, Barcelona
pacsakute
2020. július 05. vasárnap, 15:27
Etosba Nemzeti Park Namíb
pacsakute
2020. június 04. csütörtök, 22:14
érdekes nemzeti zászlónk0
maroka
2020. június 03. szerda, 14:12
Nemzeti palota Barcelona.
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:35
9 Bazilika Nemzeti fogada
lovaszmarika
2019. december 12. csütörtök, 16:23
Petőfi a Nemzeti Múzeum l
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
Izraeli nemzeti útvonal
dandej
2018. november 25. vasárnap, 19:53
nemzeti-dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Címkék
eseményen Jacek, egész magyar, magyar vállalatokkal, Hungarian Table Top Kft, magyar kormány, magyar nemzetnek, veszélybe került, kapacitások újraelosztásáért, kötelező letelepítési, miniszter bejelentette, adăugat oficialul, cégek támogatási, legnehezebb időkben, digitális kormányzás, jobboldali kormányokat, kettős adóztatás,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.