Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 19:16 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Leváltották a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének főtitkárát
védelmi miniszterrel együtt 2008 februárjában és márciusában részt vett az alkotmányos rend megdöntésében. A biztonsági szervek és a tüntetők összecsapásai következtében tíz ember - nyolc civil és két rendőr - életét vesztette akkor és több mint 250-en megsérültek.

Az örmény nyomozók állítása szerint Kocsarján - aki 1998 és 2008 között volt Örményország elnöke - társaival együtt megpróbálta megdönteni az alkotmányos rendet a 2008 februári elnökválasztást követően, amelyet a szövetségesük, Szerzs Szargszján nyert meg.

Az akkori ellenzéki jelölt, Levon Ter-Petroszján hívei vitatták azeredményt, több tízezren tüntettek hetekig Jerevánban. A zavargások hatására Kocsarján - hivatalban lévő államfői minőségében - szükségállapotot vezetett be három hétre, az örmény parlament pedig megszigorította a gyülekezési jog feltételeit. Kocsarján intézkedéseit azzal indokolta annak idején, hogy tüntetők "tüzet nyitottak fegyvertelen rendőrökre".

Az 1992-ben megkötött taskenti szerződés alapján létrejött
velemenyezd, 2018. november 02. péntek, 15:10
Putyin és Pasinján az orosz-örmény kapcsolatok különlegességét hangsúlyozta
labdarúgó világbajnokság csütörtöki megnyitójára érkezett az orosz fővárosba, a kapcsolatok különlegességét hangsúlyozva azt mondta, hogy azok elmélyítésére és kiszélesítésére számít.

A két vezető először Szocsiban, az Eurázsiai Gazdasági Unió vezetőinek május 14-i csúcstalálkozója alkalmából folytatott kétoldalú megbeszélést Szocsiban. A 42 éves Pasinjánt május 8-án választotta miniszterelnökké az örmény parlament vértelen ellenzéki tömegtüntetések hatására. A tiltakozások nyomására elődje, Szerzs Szargszján, aki az államfői székből választtatta meg magát kormányfővé, lemondott, és felbomlott a kormányzó koalíció is.

Oroszország - amelynek katonai támaszpontja van Örményországban - aggályokkal figyelte a személyi változásokat, amelyek más politikai pályára állíthatták volna Örményországot, ám Pasinján biztosítékokat ajánlott fel Moszkvának megígérve, hogy nem szakít a Kremllel.

Putyin és Pasinján több posztszovjet, latin-amerikai és arab ország vezetője társaságában vesz majd részt a
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:13
Örmény válság - Szakértő: úgy tűnik, enged a hatalom Örményországban
Kis-Benedek Józsefet arról kérdezték, hogy a kormányon lévő örmény köztársasági párt (RPA) szombaton bejelentette, nem állít saját jelöltet a miniszterelnöki posztra. A szakértő elmondta: a parlament, amelyben a kormánypártnak viszonylag kis többsége van, kedden készül új miniszterelnököt választani. Szerinte ha a Jelk liberális pártszövetség jelöltje győz, nem lesznek összetűzések.

Közölte: most úgy tűnik, az örmény kormányválságnak "olyan nagy nemzetközi hatása nincs", megmarad belpolitikai konfliktusnak. Kis-Benedek József hozzátette: remélhetőleg nem lesz külföldi beavatkozás, mint ahogy arra eddig sem volt példa.

Az április közepén miniszterelnökké választott Szerzs Szargszján volt államfő egy héten belüli távozását tüntetésekkel kikényszerítő ellenzék vezetője, Nikol Pasinján korábban azt állította, hogy az RPA néhány képviselője kész lenne egy "nép által állított jelöltre" szavazni, aki ő maga lenne.
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 07:08
Putyin: Ukrajna a terrort választotta a béke helyett
elterelni a figyelmet, valamint arról, hogy "folytatja tulajdon népe kirablását".

"Természetesen ilyen feltételek mellett értelmetlen találkozni a normandiai formáció keretei között, különösen Kínában, mert mindezek alapján úgy tűnik, hogy azok az emberek, akik annak idején magukhoz ragadták a hatalmat Kijevben, és továbbra is maguknál tartják azt, a kompromisszumkeresés helyett, ahelyett, hogy keresnék a békés rendezés módját, a terror gyakorlatára tértek át" - fogalmazott az orosz elnök a Szerzs Szargszján örmény elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Kijev korábban azt javasolta, hogy a "normandiai négyek" - Ukrajna, Oroszország, Németország és Franciaország - vezetői a G20-csoport szeptember elején tartandó hangcsoui tanácskozása alkalmából tanácskozzanak ismét. Moszkva eredetileg elfogadta az indítványt.

Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak konkrét lépéseket kell tennie "a mai ukrajnai kormány" magatartásának megváltoztatása érdekében, ha
velemenyezd, 2016. augusztus 10. szerda, 19:13
Közlekedési és energiafolyosó létrehozását tervezi Baku, Moszkva és Teherán
A házigazda Ilham Aliyev közölte, hogy Azerbajdzsán már összekapcsolta energiahálózatát az orosz és az iráni vezetékrendszerrel, és hogy a három ország közötti forgalom folyamatosan nő. Vlagyimir Putyin orosz elnök tárgyalást javasolt hazája csővezetékeinek a Kaszpi-tengeri szénhidrogének szállítására való felhasználásáról, valamint az új lelőhelyek felkutatásáról és kiaknázásáról.

A hármas csúcson közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyben a felek leszögezték, hogy minden téren folytatni fogják együttműködésüket és hogy el fogják mélyíteni az országaik közötti politikai párbeszédet is. A dokumentum leszögezte, hogy a három Kaszpi-tengeri ország észak-déli nemzetközi közlekedési folyosót létesít, a Helsinki és Mumbai közötti térségben zajló utas- és teherforgalomnak való megkönnyítése érdekében.

A hármak megállapodtak a terrorelhárítás és a regionális konfliktusok rendezése terén folytatandó, valamint a Kaszpi-tengeri és az energetikai együttműködéséről is. Putyin egyébként indítványozta, hogy
velemenyezd, 2016. augusztus 08. hétfő, 20:34
Putyin: azeri-örmény kompromisszumra van szükség Hegyi-Karabah ügyében
A hegyi-karabahi rendezésről Putyin szerdán Moszkvában Szerzs Szargszján örmény államfővel is tárgyal majd.Az orosz elnök az azeri fővárosban hétfőn kétoldalú megbeszélést folytatott Haszan Róháni iráni államfővel is, mielőtt a három vezető közösen kezdett tárgyalni a Kaszpi-tenger térségében megvalósítandó kereskedelmi, energetikai és infrastrukturális projektekről.

Az azeri-orosz-iráni háromoldalú egyeztetés egyik fő célja egy "új selyemút", egy Oroszországból Indiába vezető nemzetközi közlekedési folyosó megnyitása.

Aliyev, Putyin és Róháni megbeszélésének napirendjén szerepel a közel-keleti és az afganisztáni helyzet megvitatása is.
velemenyezd, 2016. augusztus 08. hétfő, 17:43
Orosz-örmény-azeri megállapodás az EBESZ-megfigyelők számának növeléséről Hegyi-Karabahban
Vlagyimir Putyin, Ilham Aliyev és Szerzs Szargszján Szentpéterváron tárgyalt egymással. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter tájékoztatása szerint két alkalommal is tartottak a nap folyamán a küldöttségek többi tagjaitól elkülönült hármas államfői megbeszélést, de ezeket megelőzően Vlagyimir Putyin négyszemközt is egyeztetett Szargszjánnal és Aliyevvel.

A tanácskozás részvevői megerősítették a legutóbbi, május 16-i bécsi örmény-azeri csúcstalálkozón elért megállapodások érvényességét, melyeknek célja a helyzet stabilizálása és a békefolyamatot előmozdító légkör megteremtése a konfliktusövezetben. Az orosz diplomácia vezetője szerint ezzel a szándékkal született meg a megállapodás az EBESZ-megfigyelők számának növeléséről.

Hangsúlyozta, hogy a csúcstalálkozó befejező részére az EBESZ-nek a konfliktus megoldásán dolgozó, úgynevezett minszki csoportjának társelnökei - Oroszország, az Egyesült Államok és Franciaország különmegbízottjai, valamint az EBESZ-titkárság képviselője - is meghívást
velemenyezd, 2016. június 20. hétfő, 19:43
Karabahi harcok - Medvegyev: Moszkva bízik a tűzszünet tartósságában
aggasztja a kialakult helyzet, mert mindkét országgal fenntartott kapcsolatai "rendkívül fontosak" számára.

"Oroszország Örményországnál és Azerbajdzsánnál nem kevésbé érdekelt abban, hogy ebben a térségben béke legyen. Azt szeretném, ha ezt mindenki megértené" - mondta.

Medvegyev bakui látogatása nem volt előre eltervezett, azt a vitatott hovatartozású terület miatt április 2-án kiújult harcok tették szükségessé. Az orosz miniszterelnök az azeri fővárosba Jerevánból érkezett, ahol Szerzs Szargszján örmény elnökkel és Hovik Abrahamján kormányfővel folytatott megbeszélést.

Dmitrij Medvegyev szerint Oroszország, mint az EBESZ minszki csoportjának és az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagja, elkötelezett az ENSZ szintjén megfogalmazott megközelítésnek. Kijelentette, hogy az orosz-azeri konzultációk mind a hegyi-karabahi konfliktus megoldásáról, mind a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről folytatódni fognak.

Aliyev azeri elnök kijelentette, hogy Azerbajdzsán pontosan betartja az április
velemenyezd, 2016. április 08. péntek, 14:42
Karabahi harcok - Merkel: mindent meg kell tenni a tartós tűzszünetért
Angela Merkel az örmény elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a Németország "konstruktív segítséget" kíván adni a hegyi-karabahi konfliktus enyhítéséhez, a további vérontás megelőzéséhez.

Szerzs Szargszján a tájékoztatón hangsúlyozta: Hegyi-Karabah lakossága nem akar háborút, de elvárja a nemzetközi közösségtől, hogy tartsa tiszteletben önrendelkezési jogát. Úgy vélte, Azerbajdzsán a konfliktus békés rendezését célzó évtizedes erőfeszítéseket semmibe véve nagyszabású fegyveres akciót indított Hegyi-Karabah "békés lakossága" ellen. A "háromnapos háború" azonban megmutatta, hogy a "jobb társadalmak harcolni is jobban tudnak" - tette hozzá.

Angela Merkel elmondta, hogy az örmény államfővel folytatott megbeszélés időpontját már jóval a hegyi-karabahi konfliktus újbóli elmérgesedése előtt kijelölték, és kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy Németország minden felet meghallgat, így Ilham Aliyev azeri elnök is ellátogat majd Berlinbe. A látogatás időpontját júniusra tűzték
velemenyezd, 2016. április 06. szerda, 16:11
Putyin a tűzszünet biztosítására szólította fel az azeri és az örmény elnököt
A Kreml tájékoztatása szerint Putyin telefonon tárgyalt Ilham Aliyev azeri és Szerzs Szargszján örmény elnökkel. Közölte velük, hogy Moszkva, mint ahogy eddig, a továbbiakban is kész közvetíteni a helyzet normalizálása érdekében a hegyi-karabahi konfliktusban. Az orosz elnök mindkét felet a tűz beszüntetésére és a fegyvernyugvás teljes körű betartására szólította fel.

Baku és Jereván a nap folyamán korábban közölte, hogy tűzszünetben állapodott meg a hegyi-karabahi fegyveres konfliktusban

Vlagyimir Putyin hangsúlyozta annak fontosságát, hogy Baku és Jereván az EBESZ minszki csoportjának közreműködése mellett újítsa fel a párbeszédet, "azzal a céllal, hogy tovább keressék a hegyi-karabahi konfliktus békés rendezésének módozatait".

Az elnökök a Kreml közleménye szerint megállapodtak abban, hogy több formában is fenntartják a kapcsolatokat.

Moszkvában kedden közölték, hogy Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő az eredeti terveknek megfelelően csütörtökön Jerevánba látogat, ezt követően
velemenyezd, 2016. április 05. kedd, 19:12
Folytatódnak a harcok Hegyi-Karabah határán
Folytatódó harcokról számolt be az azeri védelmi tárca is, amely szerint katonáik elfoglaltak néhány magaslatot és települést a térségben, megsemmisítettek hat örmény harckocsit, 15 tüzérségi üteget és száznál több ellenséges katonát. Mindezt tagadta az örmény védelmi minisztérium.

Az azeri és az örmény katonák között péntek éjjel robbant ki újabb, szokatlan hevességű tűzpárbaj Hegyi-Karabah határán. A felek kölcsönösen egymást vádolják az azóta is folytatódó harcok elindításával.

Szerzs Szargszján örmény elnök a washingtoni atomcsúcsról sietve hazautazott. Azt mondta, hogy a jelenlegi harcok a legsúlyosabbak az 1994-ben életbe lépett fegyvernyugvás óta. Örmény oldalon szerinte 18-an haltak meg. Az azeri fél 12 katonájának az elestét erősítette meg.

Örményország és Azerbajdzsán az 1980-as évek vége óta konfliktusban áll egymással Hegyi-Karabah ügye miatt. A többségében örmények lakta terület az 1990-es évek elején - Örményország támogatásával vívott - véres háború nyomán szakadt el
velemenyezd, 2016. április 03. vasárnap, 09:21
Győzelem napi ünnepségek - Putyin: a világ minden országára kiterjedő biztonsági rendszert kell kidolgozni
színeit festették az égre a műrepülők.

Az ünnepi rendezvényről a Kreml Ukrajna-politikája miatt hiányoztak az Egyesült Államok és az Európai Unió vezetői, a tagállamok állam- és kormányfői, Mintegy 20 államfő vett részt a Vörös téri ünnepségen, többek között Hszi Csin Ping kínai elnök-pártfőtitkár, Pranab Mukherdzsi indiai államfő, Mahmúd Abbász palesztin elnök, Nicolás Maduro venezuelai, Raúl Castro kubai elnök, Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő, Tomislav Nikolic szerb államfő, Szerzs Szargszján örmény államfő, valamint Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár.

Putyin jobbján egy második világháborús veterán, balján pedig Hszi Csin-ping kínai államfő és felesége ült a dísztribünön. A Vörös térre külön meghívóval juthattak be a nézők, számos veterán foglalt helyet az ünnepi dekorációval letakart Lenin mauzóleum előtt felállított széksorokban.

A katonák menetében a Vörös téri 70. évfordulós díszszemlén egy kínai egység is felvonult, Novoszibirszkben pedig kínai őrhajók vettek részt a vízi
velemenyezd, 2015. május 09. szombat, 12:01
1/11
Képek, videók
Az ifjúság szervezetei
furaila
2015. június 04. csütörtök, 12:18
Magyar Civil Szervezetek
kmmmarika
2009. július 28. kedd, 09:52
leváltották erich honecke
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:48
Az alkotmányos sarjadék.j
chillik
2018. február 07. szerda, 05:25
Biztonsági őv.jpg
cipello
2014. augusztus 28. csütörtök, 09:54
Orosz Biztonsági Tanács.j
megyerimihaly
2014. június 22. vasárnap, 17:39
Biztonsági őv.gif
margoboszi
2013. október 19. szombat, 13:17
biztonsági rendszer
janna53
2013. július 20. szombat, 23:42
Biztonsági öv.gif
margoboszi
2013. június 14. péntek, 12:31
Biztonsági őv
cipello
2013. június 14. péntek, 07:44
biztonsági főnök.jpg
agica2004
2013. május 01. szerda, 18:24
biztonsagi_or_jelveny. png
vojtiera
2012. november 20. kedd, 19:04
biztonsági őr - jelvény.j
vojtiera
2012. november 20. kedd, 19:03
Biztonságiőr kutya.gif
pacsakute
2012. július 29. vasárnap, 13:54
biztonságizár.jpg
szexdormika
2012. április 04. szerda, 10:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.