Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 01:12 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Moszkva választ ígért a két orosz diplomata prágai kiutasítására
meggyilkolnia. Az első a cseh fővárost a náci megszállás alól felszabadító Ivan Konyev szovjet marsall szobrát távolíttatta el egy prágai térről, a második a 2015-ben meggyilkolt orosz ellenzéki politikusról, Borisz Nyemcovról neveztette el a teret, ahol a prágai orosz nagykövetség áll, a harmadik pedig Reporyje központjában emlékművet állíttatott a második világháború idején a nácikkal együttműködő Orosz Felszabadító Hadsereg (ROA) katonáinak, akik a háború végén segítséget nyújtottak a prágai felkelőknek.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter április 30-án azt mondta, hogy a Konyev-szobor eltávolításával a cseh fél "durván megszegte" a kétoldalú baráti kapcsolatok alapjairól 1993-ban aláírt szerződést, Moszkva pedig választ vár Prágától arra javaslatára, hogy kezdődjön erről az ügyről párbeszéd. Lavrov sürgette, hogy ha a cseh fél továbbra is hatályosnak tartja a megállapodás összes pontját, akkor Moszkva elvárja, hogy tételes tárgyalások kezdődjenek arról, hogy miért szegték meg durván, és ezt miként
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 19:03
Amerikai tüntetések - Moszkva: a hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a békés tüntetés jogát
májusban elfogatási parancsot adtak ki a már az amerikai hatóságok által is köröztetett Dmitrij Bagyin ellen, aki a gyanú szerint az APT28 vagy Fancy Bear csoport tagjaként az orosz katonai hírszerzésnek dolgozik. Az német külügyi tárca a múlt héten közölte a berlini orosz nagykövettel, hogy uniós szankciókat kezdeményez Bagyin ellen.

Angela Merkel német kancellár szerint "szilárd bizonyítékkal" támasztható alá, hogy parlamenti irodájának levelezése a számítógépes támadás egyik célpontja volt. Korábban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is kifogásolta, hogy az üggyel kapcsolatban Berlin semmivel sem támasztotta alá vádaskodását.

Zaharova tájékoztatása szerint egyébként Moszkvának hivatalos formában eddig még senki sem tett javaslatot a délkelet-ukrajnai rendezésről tárgyaló "normadiai négyek" - Oroszország, Ukrajna, Németország és Franciaország - külügyminiszteri találkozójának összehívására. Emlékeztetett rá, hogy a négy tárcavezető április 30-i videokonferenciáján "ténylegesen megállapítást
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 21:03
Putyin kitüntette a védelmi minisztert, a külügyi szóvivőt és az ENSZ-nagykövetet
Szergej Sojgunak, a védelmi tárca vezetőjének az államfő a Haza Szolgálatért érdemrend kardokkal ékesített első fokozatát adományozta 65. születésnapja alkalmából.

Becsület érdeméremmel tüntette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivőt, Vaszilij Nyebenyzja ENSZ-nagykövetet és a korábban Kabulban szolgált Andrej Avetyiszján különleges megbízatású nagykövetet. Az indoklás szerint mindhárman az orosz külpolitikai irányvonal érvényesítéséhez való jelentős hozzájárulásukért és a sokéves, lelkiismeretesen ellátott diplomáciai szolgálatért kapták az elismerést.

Putyin két hónappal ezelőtt a Munka Hőse címet és a vele járó aranycsillag-kitüntetést adományozta Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek 70. születésnapja alkalmából, a laudáció szerint az orosz állam és nép előtt szerzett különleges érdemeiért. Lavrov 1994-től egy évtizeden át volt Oroszország ENSZ-nagykövete, a külügyi tárcát 2004 óta vezeti.
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 11:41
Lavrov: nem lesz orosz hadgyakorlat a NATO határai közelében a világjárvány alatt
"A koronavírus-fertőzés idejére katonáink bejelentették, hogy csökkentik a hadgyakorlatok méreteit és nem terveznek hadgyakorlatot az észak-atlanti szövetség határai közelében" - közölteSzergej Lavrov.

Donald Trump amerikai elnöknek arra a kijelentésére reagálva, hogy az Egyesült Államok mindenkiénél gyorsabb, "hiperszuper" rakétát fejleszt, Lavrov azzal vádolta meg Washingtont, hogy a hadászati stabilizálás helyett a nagyhatalmak közötti stratégiai versengésre, a szembenállás koncepciójának megszilárdítására törekszik.

Közölte, hogy közte és a Mike Pompeo amerikai külügyminiszter között létrejött megállapodás alapján Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes és Marshall Billingslea amerikai elnöki fegyverzetügyi megbízott videokonferencia keretében tárgyal majd hadászati kérdésekről.

Kétségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államok valóra válthatná a Németországban állomásoztatott nukleáris fegyverei Lengyelországba való átcsoportosításra vonatkozó elképzeléseket.
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 19:32
Lavrov elutasította Angela Merkel elektronikus levelezése feltörésének vádját
állította, hogy nem hallott olyan javaslatról, amelynek értelmében a két lap tudósítóinak akkreditációját vissza kellene vonni, ha a szerkesztőségük nem közöl cáfolatot Moszkva követelésének megfelelően.

"Úgy vélem, hogy az információ hitelességével kapcsolatos problémák különleges figyelmet és megközelítést érdemelnek, amelynek átfogónak kell lennie" - mondta.

Sérelmezte, hogy Oroszországgal kapcsolatban a médiában a felelősség valószínűségét sugalmazzák az olyan ügyekkel kapcsolatban, mint Szergej Szkripal volt orosz hírszerző és a lánya elleni, 2018-ban Angliában megkísérelt mérgezéses merénylet, a maláj utasszállító 2014-ben, Délkelet-Ukrajna fölött történt lelövése és a katalóniai népszavazás manipulálása.

Kitért arra is, hogy prágai állítás szerint egy orosz diplomata ricint szállított Csehországba, amellyel cseh politikusokat mérgeztek volna meg.

Lavrov hangsúlyozta, hogy Ivan Konyev szovjet marsallnak a Prága 6. kerületéből eltávolított szobrát helyre kell állítani a cseh félnek
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 18:25
Koronavírus - Lavrov: Washington segít Moszkvának a járvány elleni védekezésben
"Elfogadjuk más országok segítségét, és készek vagyunk ilyet elfogadni az Európai Uniótól is. Az Egyesült Államoktól már kapunk támogatást és segítséget" - mondta.

Lavrov nem bocsátkozott részletekbe azzal kapcsolatban, hogy milyen amerikai segítséget kap Oroszország. Helyettese, Szergej Rjabkov hétfőn azt mondta a TASZSZ-nak, hogy a szakminisztériumok egyeztetnek a kölcsönös segítségnyújtás lehetőségéről, hozzátéve, hogy ennél konkrétabb információt nem közölhet.

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön a Fehér Házban újságíróknak azt mondta, hogy szükség esetén kész lélegeztetőgépeket küldeni Oroszországba. Közölte, hogy ilyen értelmű felajánlást tett az orosz hivatali partnerével, Vlagyimir Putyinnal folytatott legutóbbi telefonbeszélgetése során. Korábban ezzel az eszmecserével kapcsolatban a Kreml sajtószolgálata is azt közölte, hogy a megvitatott témák egyike egy, Oroszországba küldendő amerikai orvosiműszer-szállítmány volt.

Áprilisban Moszkva küldött egy - megosztva kifizetett -
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 19:02
Rendőri védelmet kért egyik diplomatája számára a prágai orosz nagykövetség
külügyminisztériumhoz, hogy "hozzon megfelelő intézkedéseket, amelyek megakadályoznának minden támadást az alkalmazott személye, szabadsága és méltósága ellen" - olvasható a nyilatkozatban.

A cseh közszolgálati hírtelevízió szerint minden bizonnyal arról az orosz diplomatáról van szó, aki a sajtójelentések szerint az orosz titkosszolgálatok ügynöke és március közepén állítólag ricin méreggel felszerelve érkezett Prágába, hogy eltegyen láb alól három prágai politikust. Moszkva tagadja a vádakat, Szergej Lavrov külügyminiszter képtelenségnek minősítette a cseh sajtó állításait.

"A cseh külügyminisztérium egyelőre hivatalosan nem kapta meg az orosz nagykövetség kérését, ezért arra nem is tud reagálni" - jelentette ki Zuzana Stíchová külügyminisztériumi szóvivő a köztelevízióban.

A cseh médiában megjelent értesülések szerint a feltételezett orosz ügynöknek Ondrej Kolár prágai 6. kerületi polgármestert, Zdenek Hríb prágai főpolgármestert és Pavel Novotnyt, Reporyje városrész polgármesterét kellene
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 22:59
Koronavírus - Kreml: Trump felajánlotta Putyinnak, hogy orvosi berendezéseket küld Oroszországba
megosztozott.

A két vezető a csütörtöki eszmecsere folyamán megvitatta az olajpiaci helyzetet is, kiemelve az új OPEC+-megállapodás időszerűségét, ez utóbbi szerintük nagyban köszönhető az orosz és az amerikai elnök együttműködésének, a megállapodás máris hatást gyakorolt az olajárak stabilizálására.

A két elnök hangsúlyozta az orosz-amerikai párbeszéd fontosságát. A Kreml szerint Putyin és Trump elégedett volt a konstruktív és tartalmas eszmecserével.

Egy nappal korábban a két külügyminiszter, Szergej Lavrov és Mike Pompeo beszélt egymással. Az orosz diplomáciai tárca tájékoztatása szerint a megbeszélésen a világjárvány elleni kétoldalú együttműködésről esett szó, figyelembe véve a nemzetközi közösség minden tagja összefogásának fontosságát, összhangban az ENSZ és más multilaterális szervezetek vezetőinek felhívásával.

Lavrov és Pompeo megvitatta a globális biztonság kérdéskörét, megvizsgálva a kétoldalú párbeszéd élénkítésének lehetőségét a fegyverzetkorlátozás és a nukleáris fegyverek
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 19:43
Kuleba: egy újabb Donyec-medencei tűzszünet szükségességéről állapodtak meg a "normandiai" külügyminiszterek
Az ukrán diplomácia vezetője elmondta: a megbeszélésen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter abba az irányba próbálta "terelni" Kijevet, hogy kezdjen közvetlen tárgyalásokat a szakadár donyecki és luhanszki területek képviselőivel - számolt be a Jevropejszka Pravda hírportál. Kuleba kijelentette, hogy Kijev kész beszélni a szakadár területeken élő ukrán lakossággal, de továbbra sem hajlandó tárgyalni "azokkal az illegális csoportokkal, amelyeknek nincs meg a kellő felhatalmazásuk a megszállt területeken élő lakosok érdekeinek képviseletére".

Hozzátette, hogy Ukrajna álláspontja változatlan, és ezt a francia és a német partnerek is támogatják: létezik a háromoldalú összekötő csoport, amelyben - mint fogalmazott - "képviselteti magát Oroszország, mint agresszor állam, jelen van Ukrajna, amely védi magát az agressziótól, és az EBESZ mint közvetítő". Utóbbit kulcsfontosságúnak nevezte a kölcsönösen elfogadható megoldások megtalálásához "a háború lezárása és a megszállás megszüntetése" érdekében.

A
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:05
Koronavírus - Oroszországban meghalt a második beteg, Ukrajna újabb megyében vezette be a veszélyhelyzetet
irányítása alatt álló jogvédő szervezet "dezinformációkat" terjeszt arról, hogy az orosz kormányzat nem készült fel a koronavírus elleni küzdelemre. A HRW figyelmébe ajánlotta, hogy a járvány közepette segítsen inkább az amerikai börtönökben Moszkva szerint jogszerűtlenül fogva tartott orosz állampolgároknak.

Marija Butyina, aki 2019 októberéig maga is több hónapot töltött elzárva az Egyesült Államokban azon a címen, hogy nem jegyeztette be magát hivatalosan külföldi ügynökként, arra szólította fel Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, hogy a világjárvány miatt eszközölje ki az orosz rabok külföldi fogva tartási körülményeinek javítását vagy az érintettek kitoloncoltatását.

Ukrajnában egy nap alatt 11-gyel, 84-re emelkedett keddre az eddig megerősített koronavírusos fertőzöttek száma, közülük mostanáig hárman haltak bele a betegségbe, és egy beteg gyógyult meg - közölte az ukrán egészségügyi minisztérium sajtószolgálata.

A helyi önkormányzat egy egészségügyi központra hivatkozva közölte,
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 10:42
A Munka Hőse lett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter
Lavrov a laudáció szerint az orosz állam és nép előtt szerzett különleges érdemeiért részesült a kitüntetésben. A Nemzetközi Kapcsolatok Moszkvai Állami Egyetemén (MGIMO) 1972-ben végzett diplomata 1994-től egy évtizeden át volt Oroszország ENSZ-nagykövete, 2004 óta áll a külügyi tárca élén.

Putyin szerdán a Krími híd megépítéséért szintén a Munka Hőse kitüntetést adta Nyikolaj Zajkov szerelőnek, Alekszandr Osztrovszkijnak, az SZGM-Moszt vállalat igazgatójának, és a projekt kivitelezését irányító régi bizalmasának és cselgáncsozó sporttársának, Arkagyij Rotenbergnek.

A Krím félszigetet 2014-ben foglalta el Ukrajnától Oroszország. A lépés az ENSZ tagállamainak túlnyomó többsége szerint nem volt jogszerű.
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 19:12
Szíria - Putyin és Erdogan megállapodott: éjféltől tűzszünet lép életbe Idlíbben
Putyin a közös sajtótájékoztatón közölte, hogy a török partnerével elért megoldás reményei szerint jó alapul szolgál majd a katonai tevékenység befejezéséhez, véget vet a civil lakosság szenvedésének, és segít a humanitárius válság megfékezésében Idlíbben.

Szergej Lavrov orosz és Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter az idlíbi rendezésről 2018-ban Szocsiban elért memorandum kiegészítő jegyzőkönyvének elnevezett, csütörtökön elért megállapodást ismertetve közölte, hogy Törökország és Oroszország közösen fogja megsemmisíteni az ENSZ Biztonsági Tanácsa által terroristaként elismert szervezeteket.

A dokumentum értelmében pénteken 00 óra 01 perctől tűzszünet lép életbe a jelenlegi frontvonal mentén. A felek megállapodtak, hogy egy 12 kilométer széles biztonsági folyosót nyitnak a Latakia és Aleppo közötti M4-es autópálya mentén, amelyet március 15-től orosz-török közös őrjáratok felügyelnek majd.

Az úttól északra és délre 6-6 kilométerre kiterjedő folyosó konkrét paramétereit a két ország
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 20:22
1/63
Képek, videók
könyek.png
jpiros
2013. április 22. hétfő, 14:37
ha könyes lesz az arcod..
majornejulika
2012. november 25. vasárnap, 19:11
konyec.jpg
agica2004
2012. január 22. vasárnap, 17:15
Marx-Engels-konyec.jpg
agica2004
2011. november 11. péntek, 14:52
Könyező nő
mikojutka
2011. január 06. csütörtök, 12:06
Könyezö virág
frida585
2010. november 22. hétfő, 05:30
közösen könyebb.jpg
jaksika
2009. március 10. kedd, 12:59
Könyező pirosrózsák.gif
brambilla1
2008. május 08. csütörtök, 09:34
Könyező.gif
amarilis57
2008. március 20. csütörtök, 20:44
fájdalom könyei
csufy
2008. január 22. kedd, 11:12
borisz godunov.png
chillik
2016. szeptember 23. péntek, 13:15
Borisz érvei-koronázáskor
chillik
2016. szeptember 18. vasárnap, 09:19
Borisz Paszternak 2
taltos1
2015. október 27. kedd, 23:45
Borisz
erzsikepuskas
2014. február 04. kedd, 13:14
Bence hódolója:Borisz:)
kondacsistvanne
2012. április 14. szombat, 18:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.