Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 07:29 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A mulandó helyett a valóban lényeges meglátására szólított fel a pápa Virágvasárnap
Ferenc pápa kijelentette, az új koronavírus-járvány teremtette tragikus napokban arra kell figyelni, ami valóban komolynak számít, a lényegtelennel való felesleges törődés helyett. "Fedezzük fel ismét, hogy az élet értelme a szolgálatban rejlik" - mondta Ferenc pápa.

Az egyházfő majdnem teljesen egyedül, a Szent Péter-bazilika főoltára mögötti, úgynevezett Katedra-oltáránál mutatta be a virágvasárnapi misét. Jézus jeruzsálemi bevonulását az idén nem a papokkal és hívőkkel teli, virágokkal és növényekkel díszített Szent Péter téren idézték fel, hanem a Katedra-oltár előtt, ahova kisebb olaj- és pámafákat állítottak. A mostani szertartáson résztvevő kevés pap a biztonsági távolságot betartva, minél messzebb igyekezett állni egymástól, valamint a 83 éves egyházfőtől. Jelképesen, távolságtartással zajlott az olajágak megáldása is, amely a Vatikánban az Európa más részén elterjedt barkaáldást helyettesíti.

Ferenc pápa homíliájában Jézus elárulására emlékeztetett, amikor még tanítványai is magára
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 15:26
Hírek a Szent Sir Bazilikából! 04.04
Az elmúlt napokban több hajdani gyerekünket is felhívtam... jól elbeszélgettünk! A tegnap Tarsoly Mátyást hívtam, aki Jeruzsálemben a Szent Sir bazilikában szolgál mint ferences szerzetes diakónus. Örömmel adom közre a telefon csevegésünket... Megkértem, hogy ott azon a szent helyen, ahová mi csak vágyakozunk imádkozzon mindannyiunkért! Sok sok szeretettel, Csaba t.

Videó
maroka, 2020. április 05. vasárnap, 07:18
Koronavírus - Virtuálisan tartják a virágvasárnapi keresztutat Debrecenben
Emlékeztetnek rá, hogy a húsvét városi és egyházi közös ünneplését 2012-ben szervezte meg először a Főnix Rendezvényszervező Debrecenben: a Református Nagytemplom mögötti emlékkert volt a helyszíne ezeknek az alkalmaknak, ahová a Csapó utcai sétálóövezettől indulva jutottak el a néphagyományokat felmutató táncos, karikázó lányok és a bibliai kort idéző jelmezesek.

A tapasztalatok megerősítették, hogy a gyülekezetek, egyházközségek nagycsütörtöki, nagypénteki és nagyszombati egyházi ünneplését tiszteletben tartva a virágvasárnap lehet az az ünnep, amikor a templomok falait átlépve a résztvevők felekezeti hovatartozás nélkül együtt vonulhatnak Debrecenben.

2017-től kiteljesedett az ünneplés: a résztvevők egy városi keresztúton haladtak végig, amelynek állomásainál a különböző felekezetek képviselői fogalmazták meg üzeneteiket.

A közös keresztútjárás hagyománnyá lett Debrecenben, amit a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet sem akadályozhat meg - jelezték a szervezők, hozzátéve: a
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 16:41
Adoro te devote - Dévai Ferences Kolostor
Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Pax et Bonum!
Sziasztok!
Szeretettel osztom meg veletek az Adoro te devote kezdetű éneket, melyet Nagy Károly házfőnök, Főcze Imre Bonaventura plébános, Fábián Sebestyén laikus testvér és jómagam éneklünk a dévai Páduai Szent Antal Ferences Plébániatemplomban.
Isten áldását kérjük rád, családodra, közösségedre!

Videó
maroka, 2020. április 03. péntek, 19:00
Krajewski bíboros és Marini érsek szentmisét mutatott be ...
Krajewski bíboros és Marini érsek szentmisét mutatott be Szent II. János Pál sírjánál.
...............
A lengyel pápa 15 évvel ezelőtt, 2005. április 2-án tért meg a Teremtőhöz. A pápa főalamizsnása és az Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke az évforduló alkalmából szentmisét mutatott be a szent pápa sírjánál a Szent Péter-bazilikában. Krajewski bíboros és Piero Marini érsek hosszú éveken át szolgálták Szent II. János Pál pápát.
*
Egymás mellett, mint régen. A főalamizsnás és a szertartásmester: Szent II. János Pál egykori munkatársai. Magányos, de annál inkább mély érzelmekkel teli jelenetet kapott lencsevégre a fotós a Wojtyła pápa sírja feletti oltárnál április 2-án, csütörtökön a Szent Péter-bazilika Szent Sebestyén-kápolnájában. Konrad Krajewski bíboros, a pápa szegényeket segítő alamizsnahivatalának vezetője és Piero Marini érsek, aki 1987-től a Pápai Szertartások Hivatalának vezetője
maroka, 2020. április 03. péntek, 18:30
A pápa azért imádkozott,
A pápa azért imádkozott, hogy a járvány minél kevésbé vezessen szegénységhez és éhezéshez.
A Szent Márta-ház kápolnájában április 3-án reggel bemutatott szentmiséjén Ferenc pápa arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány szegénységet, munkanélküliséget és éhezést fog előidézni. Imádkozott mindazokért, akik már most keresik erre a megoldást.
Nagyböjt ötödik hetének péntekén a pápa a Fájdalmas Szűznek ajánlotta fel szentmiséjét, melynek elején így fohászkodott: ,,Könyörülj rajtam, Uram, mert szorongattatom; szabadíts meg ellenségeim kezéből és üldözőimtől; Uram, ne szégyenüljek meg" (vö. Zsolt 31,10.16.18). A világszerte dúló koronavírus-járvány várható negatív következményeire utalva a Szentatya ezúttal azokért imádkozott, akik ma és holnap is azért fáradoznak, hogy mindannyiunknak segítsenek leküzdeni a szegénység, a munka és az éhezés problémáit.
A virágvasárnapot megelőző pénteken a keresztény néphagyomány szerint a Hétfájdalmú Szűzre, Mária fájdalmára emlékezünk, ezért Ferenc pápa
maroka, 2020. április 03. péntek, 13:23
Tíz évvel ezelőtt halt meg Szent II. János Pál pápa
szentatyát.
Az április 8-ai gyászszertartásra több millióan érkeztek az örök városba. Talán a történelem legnagyobb temetése volt ez. A Szent Péter téren összegyűlt sokaság ezt skandálta, és ezt hirdették a táblák: ,,Santo subito!" (vagyis: Legyen azonnal szent!)
...............
1 perces videó
XVI. Benedek pápa 2011. május 1-jén boldoggá, Ferenc pápa 2014. április 27-én szentté avatta a tíz évvel ezelőtt elhunyt egyházfőt. Mind a boldoggá, mind a szentté avatási szertartást az Isteni Irgalmasság vasárnapján tartották.
*
- Isten irgalmassága II. János Pál pápaságának központi üzenete volt. Az általa alapított ünnep és halálának e különleges időpontja mellett erről tanúskodik Dives in misericordia kezdetű enciklikája is, melyet hosszú pápasága elején, 1980. advent első vasárnapján adott ki.

A 2005. április 3-ára, az Isteni
maroka, 2020. április 03. péntek, 08:57
Koronavírus - II. János Pál közbenjárását kérik halála évfordulóján, hogy véget érjen a járvány
Stanislaw Dziwisz, Szent II. János Pál pápa egykori titkára azt kéri, hogy a 2005-ben elhunyt egyházfő halálának időpontjában, 21 óra 37 perckor közös imádságban "újból gyűljünk össze körülötte", és "szálljon a magasba felajánló imádságunk!"

A portál idézi a bíborost: tizenöt évvel ezelőtt "Vatikánvárosban a Szent Péter téren, de a világ minden táján a templomokban és a kápolnákban, a városok terein és az útszéli kereszteknél emberek milliói virrasztottak".

"Utcáinkat és templomainkat imádkozó emberek halk suttogása töltötte be, akik ezekben a napokban együtt akartak lenni, és akik lélekben egyesülni akartak a haldokló pápával, hogy szeretetükkel elkísérjék, és így fejezzék ki köszönetüket élete és életszentsége ajándékáért".

Kitér arra: amikor most az üres Szent Péter térre néz, vagy az "üres templomokat és kihalt utcákat" látja, visszaemlékszik a pápa halálának pillanataira. "A világ most is leállt, ahogy tizenöt évvel ezelőtt is."

Stanislaw Dziwisz hozzáteszi: akkor az emberek
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 20:42
Ferenc pápa Twitter-üzenetei április 2-án
A mostani fájdalommal és szomorúsággal teli napok a társadalom sok rejtett problémáját felszínre hozzák. Kérjük Kalkuttai Szent Terézt, ébressze újra bennünk a közelség érzését azok iránt, akik a hétköznapi életben rejtve maradnak, többek között a hajléktalanok iránt.
*
Keresztény létezésünk legyen olyan, mint Ábrahám atyánké: legyünk tudatában kiválasztottságunknak; haladjunk örömmel az ígéret felé; és legyünk hűek a szövetséghez.
*
Imádkozzunk együtt azokért a családokért, melyekben autista gyermeket nevelnek, és sok nehézséget élnek át a mostani időkben, és imádkozzunk valamennyi fogyatékkal élőért.

Magyar Kurír
maroka, 2020. április 02. csütörtök, 20:08
Ferenc pápa: Örömmel haladunk Isten ígérete felé
Legyen olyan az életünk, mint Ábrahámé: legyünk tudatában, hogy kiválasztottak vagyunk, örömmel haladjunk az ígéret felé, és legyünk hűségesek a szövetség megtartásában.
Szent II. János Pál halálának 15. évfordulóján, április 2-án reggel a Szent Márta-házban bemutatott szentmisében Ferenc pápa azokért imádkozott, akik a világjárvány következményeitől szenvednek, különösen is a hajléktalanokért.
A nagyböjt ötödik hetének csütörtökén a szentmise elején elhangzó antifóna arra hív, hogy tekintetünket szegezzük Jézusra, aki a remény, amely sosem okoz csalódást: ,,Ezért ő új szövetség közvetítője. Előbb azonban a régi szövetség korában elkövetett bűnök megváltásáért el kellett szenvednie a halált, hogy a meghívottak elnyerjék az örökké tartó örökséget." (Zsid 9,15)
A csütörtök reggeli szentmise elején a hajléktalanokért imádkozott a pápa: ,,A fájdalom és a szomorúság e napjaiban sok rejtett probléma felszínre kerül. Az újságban ma van egy fotó, amely szíven ütött: egy városban egy
maroka, 2020. április 02. csütörtök, 20:00
Ünnepi szentmise 2020.04.12 -én a Szentangyalok templomba
Húsvétvasárnap, április 12-én magyar idő szerint 17 órai kezdettel a világ magyarsága, illetve a külföldi magyarok számára ünnepi szentmisét mutat be a Gazdagréti Szent Angyalok-templomban Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott Esztergom-budapesti segédpüspök.
...............
A szentmisét az Apostol Televízió élő adásban közvetíti, amely az interneten is követhető. Az online adást követően a szentmise visszanézhető a televízió YouTube-csatornáján.
A szentmise közvetítése a nemzeti összetartozást fejezi ki a világjárvány okozta nehéz helyzetben. Alkalmas idő arra, hogy elmélyítsük Istenbe vetett hitünket és bizalmunkat. Alkalmas idő arra, hogy közösen imádkozzunk egymásért, főképpen szeretteinkért, magyar testvéreinkért és minden embertársunkért.

Forrás: Cserháti Ferenc
Fotó: Merényi Zita
Magyar Kurír 2020.04.02
maroka, 2020. április 02. csütörtök, 19:31
Koronavírus - Új piaci lehetőségek is születnek járvány idején
Az egyik fő terület az elektronikus szolgáltatások elterjedésének gyorsulása például a bankkártyás fizetés területén. Ugyanebbe a körbe tartozik az elektronikus számlázás, közszolgáltatásoknál az elektronikus kapcsolattartás a szolgáltatóval.

A Nemzeti Közművek (NKM) például új e-számla kampányt indít április 2. és július 2. között. A környezetbarát e-számlára váltó ügyfelek minden új villamos energia, vagy földgáz e-számla regisztráció után 500 forint számlajóváírást kapnak, és a szolgáltató további 500 forinttal támogatja a hazai ellátó központnak minősített Szent László Kórház (DPC-OHII) alapítványát - közölte az NKM csütörtökön az MTI-vel. A papírmentes számlázás olcsóbb a szolgáltatónak, az ügyfélnek és egyben környezetbarát is.

Márciusban háromszor annyian érdeklődtek a Takarék Faktorháznál a faktorálás iránt, mint februárban, elsősorban a hónap második felében, a veszélyhelyzet kihirdetése után ugrott meg a megkeresések száma - közölte a Takarék Faktorház az MTI-vel. A faktorálás nem
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 19:12
1/802
Képek, videók
virágvasárnap0405.png
maroka
2020. április 05. vasárnap, 15:12
virágvasárnap.jpg
liliana01
2020. április 05. vasárnap, 11:35
hittan_virágvasárnap04 03.
maroka
2020. április 03. péntek, 18:53
0 a viragvasarnap_913885_
lovaszmarika
2019. április 16. kedd, 18:24
templomunk virágvasárnap0
maroka
2019. április 15. hétfő, 00:20
szent péter téri bazilika
maroka
2018. december 28. péntek, 00:37
szent péter tér0315.png
maroka
2020. március 15. vasárnap, 13:23
szent péter tér0110.jpg
maroka
2020. január 10. péntek, 20:31
szentesi péter0429.jpg
maroka
2019. április 29. hétfő, 21:52
Mulandóság.jpg
chillik
2017. június 03. szombat, 06:14
Akit megcsap a mulandóság
irmus
2016. április 03. vasárnap, 12:40
múlandó csendélet.jpg
sarkadykati
2014. február 15. szombat, 21:15
Minden mulandó
sanci81
2013. június 15. szombat, 20:59
A mulandóság országában.j
pacsakute
2013. április 12. péntek, 19:52
múlandó.jpg
dnemethk
2013. február 13. szerda, 12:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.