Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 00:52 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jelentős nemzetközi befektetői igény a magyarországi lehetőségek iránt a MIPIM-en
jelentős növekedési potenciállal bíró piacot jelent a nemzetközi cégeknek is, amit a Cannes-ban bemutatott, több mint 4 milliárd eurós magyar fejlesztés - köztük a Liget Budapest Projekt - bizonyított - írták.

A március 12-15. között, idén 30. alkalommal megrendezett Cannes-i kiállításon a világ több mint száz országából 25 ezer vezető szakember és befektető vett részt. A magyarországi befektetői környezet, a fejlesztési irányok és lehetőségek ismertetésére, valamint Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged és Zalaegerszeg beruházásainak népszerűsítésére dedikált standot közösen alakította ki a fővárosi önkormányzat, a HIPA és az IFK.

A nagy ingatlanfejlesztők - az Atenor, a Futureal-csoport, a Gránit Pólus Csoport, a GTC Magyarország, a HB Reavis, a Horizon Development, a WING - városarculatot alakító, 2020-ban átadandó fejlesztéseikkel szerepeltek a kiállításon.Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese azt hangsúlyozta, hogy "a kultúrába és az örökségvédelmi projektekbe
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 12:11
Rekordértékű magyarországi fejlesztés mutatkozik be a világ vezető ingatlankiállításán
Csoport, a GTC Magyarország, a HB Reavis, a Horizon Development, a WING 2020-ig átadandó projektjei láthatóak majd a kiállításon. A magyar stand - mint írták - kiemelt érdeklődésre számíthat a Liget Budapest Projekt kapcsán is, miután az Európa legnagyobb kulturális beruházása keretében épülő Néprajzi Múzeum nemcsak a világ legjobb középülete lett az International Property Awardson, hanem a World's Best Architecture különdíjat is elnyerte. A főváros világszínvonalú projektjei mellett Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged és Zalaegerszeg kiemelt fejlesztései is bemutatkoznak. A beruházásokban nagy hangsúlyt kap az innováció, a digitális megoldások alkalmazása, a magas hozzáadott értékű termékek, szolgáltatások, a K+F+I arányának növelése, ami a magyar gazdaság versenyképességét erősíti - tették hozzá.

A magyar kiállítóteret a Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) közösen alakította ki. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes a
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 07:05
Kötbérigényt jelentett be az önkormányzat az Újszegedi liget rekonstrukciójának csúszása miatt
A közleménnyel az önkormányzati cég a Fidesz helyi szervezete alelnökének sajtótájékoztatójára reagált, melyen Tápai Péter közölte, rendszeressé válik a beruházások csúszása Szegeden. Az Újszegedi liget csaknem egymilliárd forintból megvalósuló felújításának az eredeti határidő szerint októberre kellett volna befejeződnie, de a munkák még jelenleg, a téli fagyban is tartanak - tudatta.

A Szeged Pólus fejlesztési Nkft. közleménye szerint Szegeden a zöldváros fejlesztési program részeként több városrészben felújítja a köztereket, közösségi tereket, zöldterületeket. Elsőként tavaly február 21-én az Újszegedi liget rekonstrukciója indult el. A kivitelezési munkákat, a közbeszerzési eljárás nyertese az "Új Liget 2018" Konzorcium végzi.

Mivel a kivitelező nem teljesített határidőre, a megrendelő önkormányzat kötbért állapított meg. Ez már elérte a kivitelezési díj szerződés szerinti legmagasabb összegét, azaz a 20 százalékot, ami csaknem 150 millió forint.
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 13:41
Siklós József
testi, nyers erő kell,
véretek csordul, csontotok roppan.

Mégis biztonságban,
mert Pásztorotok van.

*
Kisgyermek-korotokban selymes hajatokat
anyátok simogatta,
ifjúságotok kócos, dúlt sörényét
vihar lobogtatta,
Majd szemetekbe hullt, míg gondterhelt homlok
gyűrődött alatta,
az életalkony ezüstös fehérjét
aggság elhullatta -
- hajatok szálait Valaki hűséggel
mind számon tartotta.


BÁR LEHETNÉK


Bár lehetnék, fényes csillag
Betlehemi égen,
Mindenkinek megmutatnám,
az utat a sötétben.

Bár lehetnék, kicsi jászol,
puha szalmafekhely,
Átölelném az Úr Jézust,
mind a két kezemmel.

Bár lehetnék, bár lehetnék,
tiszta szívű gyermek,
kérlek téged drága Jézus,
bennem is szüless
menusgabor, 2018. október 09. kedd, 19:45
Letették az új, szegedi fedett sportuszoda alapkövét
Botka László (MSZP) polgármester az alapkőletételen elmondta: 425 nap alatt felépül Magyarország legújabb, legmodernebb és legszebb, az európai elvárásoknak megfelelő fedett uszodája.

Hangsúlyozta, a 170 ezer lakosú Szeged - a 30 ezer egyetemistával - a vizek városa, de nemcsak a sportolók veszik igénybe majd az új létesítményt, hiszen az önkormányzat továbbra is biztosítja az ingyenes úszásoktatást az iskolásoknak.

A beruházás alapkőletételén elhangzott, hogy a 13 ezer négyzetméter alapterületű, 1200 fős akadálymentes lelátóval megépülő új sportkomplexum mindenben megfelel a nemzetközi szabványoknak és előírásoknak.

A jövő év végéig elkészülő, és a Modern városok program szegedi projektsorozatában megvalósuló létesítményben lesz egy 50-szer 25 méteres, tízpályás versenymedence, egy 20-szor 12,5 méteres meleg vizes tanmedence, egy 25-ször 15 méteres bemelegítő medence, valamint egy külső-belső ülőmedence. Ezeken túl konditerem, irodák és üzlethelyiségek kialakítását is tervezik.

A
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 14:31
Fejlesztik az út- és tömegközlekedési hálózatot Szegeden
Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a projektet bemutató csütörtöki rendezvényen hangsúlyozta, az autós közlekedéssel szemben a jó minőségű közösségi és kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtésével lehet alternatívát nyújtani.

Hozzátette, a százezer lakosúnál nagyobb települések között Magyarországon Szegeden az egyik legkedvezőbb a közösségi és kerékpáros közlekedés aránya, az autós közlekedés részesedése az elmúlt húsz évben 20 százalékról csupán 23 százalékra nőtt. Egy átlagos hétköznapon másfélszer annyi szegedi használja a tömegközlekedést, mint az autóst - tudatta a politikus.

Tapasztó Sándor, a beruházást koordináló Szeged Pólus Nkft. projektigazgatója kifejtette, a fejlesztés célja a közösségi közlekedési szolgáltatások színvonalának javítása, a kerékpáros közlekedés biztonságosabbá tétele.

A beruházás a teljes belvárost érinti: felújítják a Tisza Lajos körút Petőfi Sándor sugárút és Boldogasszony út közötti szakaszát, átépítik a körút és a Huszár Mátyás rakpart,
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 09:31
Őszi Kulturális Fesztivált rendeznek Szegeden
A felvezető programokkal már szerdán elkezdődő rendezvénysorozat fontos szerepet tölt be Szeged kulturális életében, ezt mutatja, hogy az Európai Bizottság a kultúra és kreativitás városai felmérésében - amely a kontinens 168 települését gyűjti össze - külön kiemelte az egyetem őszi és tavaszi fesztiválját.

A több mint egy hónapig tartó fesztivál célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be az egyetem és Szeged közönsége előtt. A rendezvénysorozatot évről-évre úgy állítják össze, hogy lehetőség szerint minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és minden korosztálynak, érdeklődési körnek nyújtsanak programlehetőséget.

Már a fesztivál megnyitója előtt, hétfőn folytatódik egy különleges programsorozat: a Vers Délben. Minden nap az SZTE Rektori Hivatal épülete előtt, a Szent-Györgyi Albert szobornál délben egy egyetemi polgár - hallgató, oktató, dolgozó - vagy egy szegedi lakos
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 09:23
Botka: nem tűröm az árulást
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a lapnak elmondta, az MSZP kongresszusa 96 százalékkal nemcsak őt szavazta meg, hanem a programját is elfogadta. A programot előtte megvitatták, megtették a módosításokat, most már az az MSZP hivatalos irányvonala és stratégiája - részletezte.

Botka László szerint "ha valamit közösen eldöntünk, és valaki egy hónappal később nyíltan, a sajtóban kritizálja, az árulás".

Az MSZP álláspontjával ellentétesnek minősítette Molnár Zsoltnak, a párt országos elnökségi tagjának a véleményét, aki szerint hagyni kellene, hogy az LMP önállóan indulhasson és az MSZP nem vitathatja el, hogy Gyurcsány Ferencnek, a DK elnöknek a parlamentben a helye.

Botka László szerint sérti Gyurcsány Ferenc érdekeit, mert a DK elnöke lemondott 2018-ról, csak az MSZP-t szeretné elfoglalni és akkor 2022-ben, mint az ellenzék vezére térhetne vissza. "Ellenálltam és ellen is fogok állni minden olyan zsarolásnak, amely rossz szövetséget akar rám és az MSZP-re erőltetni" -
velemenyezd, 2017. július 27. csütörtök, 14:47
Idén már 9 magyarországi helyszínen vetítik André Rieu maastrichti koncertjét
Pécsen, Szolnokon és Szegeden július 22-én műholdas közvetítésen keresztül láthatja élőben a magyar közönség a világhírű holland hegedűművész háromórás koncertjét. Budapesten július 27-én a Pesti Vigadóban, 28-án a Puskin moziban, 29-én a csepeli Kultik Moziban, augusztus 4-én a Várkert Bazárban, szeptember 1-jén a Pólus moziban, míg július 28-án Szombathelyen vetítik felvéltelről André Rieu fellépését, amelyre a világ minden tájáról több tízezer rajongó érkezik Maastrichtba - közölte a Pannonia Entertainment az MTI-vel.

Mint írják, a legnépszerűbb keringőklasszikusokból, opera- és operettáriákból, musical- és filmzene-betétdalokból, pop- és világzenei feldolgozásokból összeállított három órás műsort műholdas közvetítéssel juttatják el a vetítővásznakra. A szervezők évről évre egyre magasabb színvonalú rögzítési technikákat alkalmaznak, hogy a nézőknek hasonló koncertélményben legyen részük, mintha ott lennének a helyszínen.

A közvetítés házigazdája Charlotte Hawkins, aki közvetlenül a
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 13:23
Üzleti szolgáltatóközpontok számára indult program Szegeden
Az előrejelzések azt mutatják, a következő években folyatódik az üzleti szolgáltatóközpontok letelepedése Magyarországon. A kezdeményezés célja, hogy bemutassa, milyen lehetőségeket kínál a nagyvállalatok számára a város - mondta a politikus az SSC Career @ Szeged elnevezésű programról tartott sajtótájékoztatón.

A kezdeményezéstől azt várják, hogy néhány év alatt több száz magas hozzáadott értékű munkahely létrejöttét segíti elő Szegeden, amelyek nemzetközi munkakörnyezetet, az átlagnál magasabb béreket és jó előremeneteli lehetőségeket kínálnak a városban diplomát szerző fiataloknak.

Vilmányi Márton, az SZTE Gazdaságtudományi Karának dékánja elmondta, évente 4-5 ezer jól képzett, idegen nyelveket beszélő diák végez az egyetemen. Jelentős részük azonban elhagyja Szegedet, Budapesten vagy külföldön keres munkát.

A Tisza-parti városban a következő években a várakozások szerint növekedni fog a magas képzettséget igénylő munkahelyek száma, egyebek között az épülő lézerközpontnak köszönhetően.
velemenyezd, 2015. október 21. szerda, 15:33
Kevesebbet fordít Szeged közlekedésfejlesztésre a következő években
A politikus a sajtótájékoztatón elmondta: a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban nagyságrendjében nem várhatók akkora közlekedési fejlesztések, mint a most záruló időszakban, amikor Szegeden 30 milliárd forintnál is többet költöttek erre a célra.

Az önkormányzat azonban több projekt esetén is részletes műszaki tervekkel készen áll arra, hogy elkezdődjenek a fejlesztések, amint megjelentek az első kiírások - hangsúlyozta az alpolgármester.

A Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 34 milliárd forintos szegedi keretéből mintegy 4 milliárdot szánnak a fenntartható városi közlekedés fejlesztésre. Ebből valósulhat meg a Tisza Lajos körút két végének korszerűsítése, a kerékpárút-hálózat további fejlesztése a város belső részein, valamint Szeged és Ópusztaszer között. Több helyen korszerűsítenék a buszmegállókat, amelyeket a városban már máshol működő elektronikus utastájékoztató rendszerrel látnak majd el.

Nagy Sándor a TOP gazdaságfejlesztési forrásaiból tervezett beruházások közül a
velemenyezd, 2015. szeptember 30. szerda, 16:02
Elkészült az új szegedi utastájékoztató rendszer
A beruházást irányító Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a megállókban elhelyezett kijelzőkön a villamosok és trolibuszok esetében a járművek valós érkezési időpontjai, az autóbuszoknál a menetrend szerint várható időpontok láthatók.

Két, a város forgalmas helyén kialakított webterminálon, valamint a világhálón és az okostelefonokon is elérhetővé vált az útvonaltervező program, amelynek segítségével az utasok megtervezhetik, miként jutnak el Szeged egyik pontjáról a másikra.

A szegedi önkormányzat 2012 őszén írta alá a szerződést a tendernyertes Delta Systems Kft.-vel intelligens diszpécserrendszer kialakítására, utastájékoztatási és utasinformációs rendszer fejlesztésére, kiépítésére és beüzemelésére nettó 391 millió forint értékben.

A beruházás részeként jelentős hardver- és szoftverfejlesztés valósult meg a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) diszpécserközpontjában, 119 járműbe fedélzeti kommunikációs egységet építettek be, 103 megállóban utastájékoztató
velemenyezd, 2014. július 17. csütörtök, 15:34
1/3
Képek, videók
magyarországi szobrok 9.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 8.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 7.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 6.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 56
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 55
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 54
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 53
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 52
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 51
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 50
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 5.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:22
Lehetőségek
dandej
2018. szeptember 09. vasárnap, 13:47
a lehetőségek.jpg
sz719eszter
2018. július 31. kedd, 18:17
egyéni-lehetőségek.jpg
menusgabor
2018. március 08. csütörtök, 18:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.