Belépés
2020. február 20. csütörtök | 8. hét | 51. nap | 19:17 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Novák Katalin: Magyarország kötött segélyhitelekkel támogatja Vietnam gazdasági és szociális fejlődését
Az államtitkár egy fideszes parlamenti delegáció élén, a vietnami-magyar baráti tagozat három tagjával - Szatmáry Kristóffal, Csenger-Zalán Zsolttal és Potápi Árpáddal - látogatott Vietnamba. A látogatás amiatt is aktuális volt, hogy a két ország az idén ünnepli diplomáciai kapcsolatai felvételének 70. évfordulóját. Találkoztak a nemzetgyűlés alelnökével, a kormánypárt külügyekért felelős tagjával, valamint a szociális, munka- és rokkantügyi miniszterrel.

Vietnam dinamikusan fejlődő ország, tartósan hét százalék körüli gazdasági növekedéssel, és ezzel párhuzamosan számottevő szociális fejlődéssel, a szegénység folyamatos csökkentésével - emlékeztetett Novák Katalin.

A két ország közötti kereskedelem volumene folyamatosan nő. Magyarország kötött segélyhitelekkel segíti az ország fejlődését, egyebek között egy komoly beruházás keretében felépít egy onkológiai kórházat itt, és segített kialakítani a vietnami népesség-nyilvántartási rendszert. A két ország együttműködik a kétoldalú idegenforgalom
velemenyezd, 2020. január 06. hétfő, 15:41
Krónika 19. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
alkalmazó" fideszes képviselők 50 ezer forintos levonást kaptak.

Mesterházy Attila (MSZP) az ellenzéki képviselők megrendszabályozásaként és fenyegetéseként értékelte a módosításokat. Szerinte a kormány 2010 óta nyirbálja az ellenzéki jogokat, a most javasolt változtatás ennek egyik állomása. Azzal vádolta a kormánypárti képviselőket, hogy nem vesznek részt a parlamenti vitákban, a kormány tagjait pedig azzal, hogy nem adnak tisztességes válaszokat az ellenzéki képviselők által feltett kérdésekre.

Szatmáry Kristóf (Fidesz) szerint egy normához a parlamenti képviselőknek is tartaniuk kell magukat. "Mindannyiunk közös felelőssége", hogy a szankciók ne szaporodjanak el - mondta.

Budapesten továbbra is a legerősebb párt a Fidesz, a legtöbb polgármester fideszes vagy fideszes támogatással választották meg - reagált azokra az ellenzéki hangokra, amelyek a fővárosi politikai változásokról szólnak.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) a javaslat visszavonását és érdemi vita indítását szorgalmazta. Szerinte
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 14:31
Krónika 18. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
alkalmazhatják őket.

Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) az európai parlamentek gyakorlatát ismertette.

Harangozó Tamás (MSZP) azt kifogásolta, hogy a képviselő kitiltása az Országgyűlés irodaházára, saját irodájára is vonatkozik.

Nagy Csaba (Fidesz) hangsúlyozta, az ocsmány, trágár beszédnek és a rendbontásék nincs helye a parlamentben. A szankcióknak olyan súlyúaknak kell lenniük, hogy a rendbontás előtt mindenki végiggondolja tettét - közölte.

Az elnöklő Lezsák Sándor bejelentette: a fideszes Szatmáry Kristóf is csatlakozott a javaslatokhoz előterjesztőként.

Vadai Ágnes (DK) problémásnak nevezte, hogy az Országgyűlési Őrség néhány irányítási jogkörét bizonyos esetekben, a házelnök döntése alapján a Ház főigazgatójára lehet delegálni. Ez szerinte sértheti a képviselők alkotmányos jogait. Azt is aggasztónak nevezte, hogy az Országgyűlés elnöke a tárgyalási rend biztosítása érdekében a jegyzőket, az alelnököket és a háznagyot felkérhetné a képviselők megrendszabályozására. Kérdésesnek
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 12:51
Krónika 4. rész (sportfejlesztések támogatása)
egy általános megoldásra. Egy nyári törvénymódosítás már megteremtette annak lehetőségét, hogy az amatőr sportszervezetek és a látványcsapatsport fejlesztését célzó alapítványok létesítményfejlesztései százszázalékos támogatást kapjanak - emlékeztetett.

Ezt a lehetőséget indokolt biztosítani a látványcsapatsportágakban működő országos sportági szakszövetségeknek is - közölte. Szerinte a módosítás 10-12 sportágfejlesztési programot érint.Fidesz: eddig nagy kihívás volt az önrész

Szatmáry Kristóf (Fidesz) szerint a törvényjavaslat egy évek óta működő hatékony rendszer pozitív változását tartalmazza. Értékelése szerint a tao-rendszer a magyar sportban új korszakot hozott, amikor soha nem látott mértékben javult az infrastruktúra. Szerinte a törvénymódosítás nagy segítség lehet a sportegyesületeknek, mert nagy kihívás volt eddig az önrész megszerzése. A képviselő, aki a BVSC társadalmi elnöke is azt mondta, a tao-rendszer 2011-es bevezetése előtt klubjukban 700 utánpótláskorú fiatalt
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:22
Átadták a Reformátorok tere részeként kialakított játszókertet a XVI. kerületben
legifjabbaktól a legidősebbekig mindenki találhat magának szórakozást.

Hozzátette: az elkészült Reformátorok tere jó példája a kormány és a kerület együttműködésének, és mintaként szolgálhat további budapesti fejlesztésekhez.

A beruházás azt is példázza, hogy a helyi önkormányzat és a kormány közötti együttműködés milyen látványos eredményre vezethet, ha nem politikai háborúskodás keretében történik, hanem világos célok érdekében, "konstruktív megbeszéléseket" követően - mondta Gulyás Gergely.

Szatmáry Kristóf, a kerület fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt: a kerület vezetői 2006 óta napról napra váltják valóra álmukat, hogy a városrész Budapest legélhetőbb kerületévé váljon.

A közös álomhoz két dolog kellett: a kerületben élő "büszke lokálpatrióták", akik szeretik otthonukat és sokat tesznek érte, és a városrészt vezető csapatra, akik befejezik a közös álom megvalósítását.

"Merjünk közösen tovább álmodni arról, hogy folytatjuk a zöld területek bővítését" a kerületben
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 18:22
Tehetséges vívójával hosszú távú szerződést kötött a BVSC-Zugló
A megállapodást bejelentő szerdai eseményen Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke elmondta: céljuk fiatal versenyzőik klubhoz kötése, ennek érdekében próbálják a legjobb feltételeket biztosítani sportolóik számára.

Az elnök kiemelte: szeretnék elérni, hogy a vívószakosztály ugyanolyan zászlóshajója legyen a zuglói klubnak, mint volt egykor Fenyvesi Csaba, Bóbis Ildikó, valamint a Kamuti testvérek idején.

Ifjabb Andrásfi édesapja is a klub tagja. Idősebb Andrásfi Tibor edző-édesapa arról beszélt, hogy 1990 óta tartozik a zuglóiakhoz: előbb versenyzőként, majd 2002 óta edzőként. Idősebb Andrásfi Tibor köszönetként megajándékozta a klubelnököt a júniusi, budapesti vívó-világbajnokságra készült 50 forintos emlékérmével, amelyen az egyik alakot a fiáról mintázták.

A decemberben 20. életévét betöltő ifjabb Andrásfi az MTI-nek elmondta: a következő idényben szeretne újból kijutni az Eb-re, és ott legalább olyan jól szerepelni, mint az idei kontinensbajnokságon, ahol még juniorként a nyolc közé
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 13:15
Tarlós: soha nem látott ütemben fejlődik Budapest
A főpolgármester kiemelte, hogy a 2015-ben fogadták el a fővárosgazdaságélénkítő és munkahelyteremtési stratégiáját, amelyben célként fogalmazódott meg az, hogy Budapest 2030-ra Közép-Európa vezető gazdasági térsége legyen.

Tarlós István szerint az általános gazdasági fellendülés aligha tagadható a stratégia elfogadása óta eltelt időszakban, ezt adatokkal is alátámasztotta: 2010-ben sem Magyarországon, sem Budapesten nem volt GDP-növekedés (bruttó hazai termék), míg 2019 második negyedévében a magyar növekedés Európában az egyik legmagasabb, 5,1 százalék, és Budapesten termelik meg a magyar GDP mintegy 37 százalékát.

Hozzátette: 2010 júniusában a statisztikai adatok szerint 713 ezer budapesti lakos dolgozott, idén júniusban pedig 127 ezerrel több, 840 ezer. Tavaly a 18 és 64 év közötti korosztály foglalkoztatási rátája a fővárosban 77 százalék volt, ami a legjelentősebb javulást mutatta a környező nagyvárosokhoz képest: 2010 félévkor a munkanélküliek száma Budapesten 70 ezer volt, a
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 14:01
Önkormányzat 2019 - Polgármester: a XVI. kerület idén 1,2 milliárdot kapott földutak aszfaltozására
teljesen elfogynak a belterületi földutak a XVI. kerületben" - fogalmazott.

A program idei második és harmadik ütemére 382 milliós állami támogatás érkezik, amihez a kerület 100 millió forintos önerőt biztosít. Ebből négy utca aszfaltozását végzik el.

Felidézte: öt évvel ezelőtt 40 földút aszfaltozására tettek ígéretet, a ciklus végéig pedig 59 földút burkolatcseréje valósul meg. Kérdésre válaszolva jelezte, a munkálatok várhatóan október végén indulnak, a befejezés áthúzódik a jövő évre.

Szatmáry Kristóf, a Budapesti Útépítési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos elmondta, a Fidesz fővárosi szervezete két-három éve kezdeményezte a budapesti földutak leaszfaltozását célzó programot.

Az erre a célra fordítható 10 milliárd forintos idei keretből eddig mintegy 9 milliárd forintot "osztottak ki" az egész fővárosban. Ebből 45 kilométer hosszúságban több mint 200 út aszfaltozása valósulhat meg - tette hozzá.

A XVI. kerületbe mintegy 1,2 milliárd forintos állami támogatás
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 12:27
Önkormányzat 2019 - Borbély Lénárd: a kerületek minden korábbinál gyorsabban aszfaltozhatják földútjaikat
Budapesten mindez úgy igaz, hogy a kabinet, a fővárosi önkormányzat és a kerületek hármas összefogása vezethet sikerre - tette hozzá.

A XXI. kerület vezetője aláhúzta, Csepel számít a kormány további támogatására és a következő pályázatokon is indulni kíván, mivel saját erőből nem lenne képes ilyen ütemben elvégezni a földutak burkolását.

Borbély Lénárd a magyar kormány támogatása mellett Tarlós István főpolgármesternek is köszönetet mondott a felújításokkal összefüggő közbenjárásáért.

Szatmáry Kristóf, a Budapesti Útépítési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos megerősítette, a kormány célja, hogy a következő 3-4 évben valamennyi budapesti földutat leaszfaltozza, ezért a jövő évi költségvetés is tartalmaz forrásokat erre a célra.

Közölte, a kabinet az idei évben már harmadik körben írt ki pályázatokat az önkormányzatoknak. Az első két körben 14 kerületi önkormányzat összesen 44 kilométer földút leaszfaltozását kérte, amiből öt kilométert már át is adtak, további 30
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 15:51
Két kulcsjátékosával hosszabbított a BVSC női vízilabdacsapata
"Hat éve vannak nálunk és most 2022-ig hosszabbítunk velük, de bízunk benne, hogy tovább is maradnak majd. A válogatott alapemberei, úgyhogy nagy erősítést jelentenek nekünk, hogy a következő években is a BVSC színeiben vízilabdáznak" - nyilatkozta a szerdai sajtótájékoztatón Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke.

Petrovics Mátyás vezetőedző elmondta, továbbra is fontos szempont, hogy magyar játékosokkal építik az együttest, ráadásul elsősorban saját utánpótlásukból. Hozzátette, szeretnének a hazai bajnokságban a dobogón zárni, a nemzetközi kupában pedig minél tovább jutni.

Mindkét játékos a 2013/14-es szezon óta erősíti a BVSC-t. Az elmúlt négy idényben egyaránt érmesek lettek az együttessel a bajnokságban, ráadásul két éve bajnoki döntőt is játszhattak, ahol végül a második helyen zártak, a Magyar Kupában pedig háromszor is ezüstérmet szereztek.

"Hat éve vagyok itt és ezen idő alatt Petrovics Mátyástól rengeteg bizalmat, valamint a vezetőségtől is profi hozzáállást kaptam, ami miatt
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 17:01
Önkormányzat 2019 - Fidesz: földutakat aszfaltoznak Újpesten
(Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: a támogatás elnyeréséhez szükség volt az önkormányzat stabil gazdálkodására is, hiszen a terület csapadékvíz elvezetésének kiépítésével együtt, mintegy 800 millió forintból készül el beruházás.

Ez azt jelenti, hogy a kerület, 500 millió forintot használ fel saját forrásból a fejlesztésre - tette hozzá. A támogatás elnyeréséhez a vonatkozó kormányrendelet módosítására volt szükség, hiszen miközben az ingatanok Újpesten az útpályák már Pest megyében találhatóak - hangzott el.

Szatmáry Kristóf miniszteri biztos arról beszélt, hogy a fővárosi földutak aszfaltozását célzó program másfél éve budapesti fideszes polgármesterek kezdeményezésére indult és a kormányzat az idei költségvetésben, közel 10 milliárd forint pályázati támogatást hagyott jóvá a program végrehajtására.

Az első körben 14 kerület 6 milliárd forintot nyert az utak aszfaltozására, a második körben pedig 2,2 milliárd forintot használhat fel 6 önkormányzat, amaradék, több mint egymilliárd forintra további
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 12:41
Budapesti földutak aszfaltozása - Elkészült az első utca Budafokon
programban, amelyet 570 millió forint önrésszel egészített ki.

A négyéves program első fázisában 39 utcában 5,7 kilométernyi földút kap aszfaltburkolatot a kerületben - tette hozzá. Mindez azt jelenti, hogy a kerület földútjainak 40 százalékát szilárd burkolattal látják el - közölte.

A polgármester úgy vélekedett, hogy a program kiváló példája a kormányzat, a főváros, illetve a kerületek összefogásának. Arra bizonyíték, hogy együtt "kisebbfajta csodára képesek" - mondta Karsay Ferenc.

Szatmáry Kristóf, a program koordinálásáért felelős miniszteri biztos elmondta, az idén 10 milliárd forint állami forrás használható fel ezekre a fejlesztésekre.

Kiemelte, hogy az előkészítés során Budafok-Tétény pályázott a legeredményesebben, hiszen több mint 1,3 milliárd forintot nyert el.

Úgy fogalmazott, a program végrehajtásával 50-60 éves lemaradást pótolnak, ugyanis 1950-ben, Nagy-Budapest létrehozásakor falusias jellegű településeket csatoltak a fővárosoz, amelyeket az elmúlt évtizedekben, még
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 12:52
1/31
Képek, videók
Katalin Nógrádi Vihar köz
foldinefehereva
2020. január 25. szombat, 22:06
Katalin Nógrádi Velence.j
foldinefehereva
2020. január 25. szombat, 22:05
Katalin Nógrádi Friss ken
foldinefehereva
2020. január 25. szombat, 22:04
Katalin Nógrádi Félig bef
foldinefehereva
2020. január 25. szombat, 22:04
Katalin Nógrádi Féláron e
foldinefehereva
2020. január 25. szombat, 22:04
Katalin Nógrádi Apátság.j
foldinefehereva
2020. január 25. szombat, 22:03
B_katalin és Judit asszon
maroka
2019. december 08. vasárnap, 13:16
0 a rozsa-szep Katalin na
lovaszmarika
2019. november 25. hétfő, 17:09
0 s KATALIN névnapra -6
lovaszmarika
2019. november 24. vasárnap, 10:51
A T Katalin mesemultban.j
liliana01
2019. augusztus 26. hétfő, 18:07
Tancos-Katalin.jpg
lilagondolatok
2019. augusztus 21. szerda, 11:52
katalin-meghan.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 19:01
magyarország karácsonya12
maroka
2019. december 22. vasárnap, 13:12
Magyarország az én hazám.
menusgabor
2019. november 21. csütörtök, 19:49
Magyarországon Nick V.
dandej
2019. október 22. kedd, 12:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.