Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 13:15 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Téli EYOF - Két-két magyar arany- és bronzérem a zárónapon
A férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók ismét taroltak: az 1500 méter után Talabos Attila 1000 méteren is győzött, míg az 500-on harmadik Bontovics Balázs ezúttal is bronzérmes lett. A nők hasonló számában Dobrán Fanni nyolcadik, Somogyi Barbara pedig tizedik helyen zárt. A négy sportoló együtt a vegyesváltók döntőjében is az élen végzett.

Az utolsó magyar érmet a Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc Sebestyén összeállítású vegyes curlingcsapat szerezte, amely a reggeli elődöntőben 8-3-ra kikapott a svájci négyestől, a délutáni helyosztón azonban 10-3-ra felülmúlta a lengyel kvartettet.

Az alpesi sízőknél a Hozmann Szonja, Tóth Zita, Hoque Isbat Áron, Tausz András alkotta magyar négyes kilencedik lett a csapatversenyben.

A magyar EYOF-csapat három-három arany- és bronzéremmel fejezte be szereplését a bosnyák fővárosban, ahol a záróünnepségen a legeredményesebb versenyző, a háromszoros győztes Talabos viszi majd a magyar zászlót.

Magyarországot öt alpesi síző,
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 16:42
Téli EYOF - Elődöntős a curlingcsapat
A csütörtöki versenynapon a Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc Sebestyén alkotta csapat 8-4-re nyert a végső győzelemre is esélyes dánok ellen, és pénteken a másik csoport győztesével, a svájciakkal mérkőzik a fináléért - az EYOF honlapja alapján.

A női műkorcsolyázók között Láng Júlia a rövidprogram után a hetedik helyen állt, a csütörtöki kűrben azonban rontott, így végül 13. lett.

Az alpesi sízők óriás-műlesikló számában, illetve a sífutók sprintversenyében is a mezőny hátsó felében végeztek a magyarok.

A téli EYOF-okon Magyarország 17 érmet nyert, köztük nyolc aranyat. Szarajevóban eddig két rövidpályás gyorskorcsolyázó állhatott dobogóra: Talabos Attila 1500 méteren győzött, míg Bontovics Balázs 500 méteren harmadikként végzett.

A szarajevói versenyeket hétfőtől péntekig bonyolítják le. Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövidpályás gyorskorcsolyázó, három sífutó és egy műkorcsolyázó képviseli.
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 18:11
Téli EYOF - Láng Júlia hetedik a rövidprogram után
Alpesi síben a női óriás-műlesiklást rendezték, melyben Hozmann Szonja, aki tavaly a phjongcshangi olimpián is szerepelt, 39., míg Majtényi Hanna 43. lett, Tóth Zita pedig az első futamban kiesett.

A Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc Sebestyén alkotta vegyes curlingcsapat annak ellenére továbbra is versenyben van az elődöntőbe jutásért, hogy három győzelmet követően 7-2-re kikapott a százszázalékos brit együttestől. A magyarok 19 órától a csehek ellen javíthatnak.

A téli EYOF-okon Magyarország 17 érmet nyert, köztük nyolc aranyat. Szarajevóban eddig két rövidpályás gyorskorcsolyázó állhatott dobogóra: Talabos Attila 1500 méteren diadalmaskodott, míg Bontovics Balázs 500 méteren harmadikként zárt. A szarajevói versenyeket hétfőtől péntekig bonyolítják le. Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövidpályás gyorskorcsolyázó, három sífutó és egy műkorcsolyázó képviseli.
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 17:42
Téli EYOF - Tizennégy év után született magyar aranyérem
gyorskorcsolyázó 1500 méteren diadalmaskodott a Szarajevóban zajló esemény első, hétfői versenynapján. Ugyanebben a számban Bontovics Balázs negyedik lett, míg a nők azonos távú versenyén a felnőtt váltóval Európa-bajnoki bronzérmes Somogyi Barabara hatodikként zárt, Dobrán Fanni pedig a 15. helyen végzett. A sportág négy képviselője által alkotott vegyesváltó pedig továbbjutott előfutamából.

Curlingben is jól sikerült a magyar vegyescsapat bemutatkozása, ugyanis a Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc Sebestyén alkotta négyes 9-3-ra felülmúlta Ausztria legjobbjait.

Sífutásban a 7,5 kilométeres klasszikus stílusú versenyben Laczkó Evelin 76., Kocsik Nóra 78. lett, a férfiak 10 kilométeres számában pedig Balog Zoárd Ákos 87. helyen végzett.

A téli EYOF-okon ez volt Magyarország 16. érme, közte a nyolcadik arany. A szarajevói versenyeket hétfőtől péntekig bonyolítják le. Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövidpályás gyorskorcsolyázó, három sífutó és
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 18:32
Curling Eb - Magabiztos győzelmet arattak a férfiak
A Kiss Zsolt, Czermann Kristóf, Balázs Dávid, Szarvas Kristóf összeállításban jégre lépő együttes - Tatár Lőrinc volt a tartalék - két veresége mellett a második sikerét aratta a kontinensviadalon.

Az ugyancsak B divíziós női csapat 13 órától a spanyolokkal játszik.
velemenyezd, 2018. november 20. kedd, 12:14
Vác hét kápolna kegytemplom
kegyhely keletkezése összefüggésben van Vác városának legendás eredetével. A Salamon királlyal háborúzó Géza és László hercegek a mogyoródi csata (1074) előtt ezen a tájon tartózkodtak. Lászlónak, a későbbi szent királynak látomása volt: egy angyal szállt le az égből, s a királyi koronát Géza fejére tette - ezzel jelezte, hogy az uralkodás joga őt illeti meg. Géza fogadalmat tett: ha győz, templomot építtet a Boldogságos Szűznek. A győztes csata után a felépítendő templom helyét keresték, ami- kor egy szarvas jelent meg nekik, agancsain égő gyertyákkal. Ezt a jelenetet Kálti Márk Képes krónikába is megörökíti, s innen származott a kegyhely középkori neve: Maria de Cervo = Szarvasról elnevezett Boldogasszony. Megépült a Mária-templom, az angyaljelenés helyén pedig egy kápolna Szent Péter apostol tiszteletére.
A török hódoltság idején azonban mindkét szent hely elpusztult, s feledésbe merült a kegytemplom pontos fekvése is. Esterházy Pál 1696-ban megjelent, már többször idézett könyve ,,valahol
maroka, 2018. november 07. szerda, 09:53
Az NMHH Médiatanácsa meghirdette az idei Huszárik-pályázatot kisfilmek készítésére
kisközösségi rádió és televízió kapott összesen 112,6 millió forint támogatást működési és üzemeltetési költségeik finanszírozására.

A közösségi televíziók közül sikerrel pályázott a fővárosi Zugló Televízió és a City TV, a TV Budakalász, az RTV Szekszárd, a Füred TV, a Nagykállói Televízió, a TV Szentendre, a Kék-Kálló TV Derecske, a mórahalmi Móra-Net TV, az újhartyáni Magtelevízió és a tahitótfalui Danubia Televízió. Támogatáshoz jutott tizenegy közösségi rádió is: a Győr Plusz Rádió, a Rádió Szarvas, az Első Pesti Egyetemi Rádió, a Rádió Szentendre, a Berettyó Rádió, a szentgotthárdi Radio Monster, a fővárosi Klasszik Rádió 92.1 és a Civil Rádió, a nyíregyházi Mustár Rádió, a szombathelyi Credo Rádió és a kiskunfélegyházi Rádió Smile.

Írtak arról is, hatodik alkalommal rendezi meg a Dazoo.com a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált. A Médiatanács a legjobb magyar élőszereplős kísérleti- és kisjátékfilm, a legjobb magyar animációs rövidfilm és a legjobb 30 év alatti alkotó kategória
velemenyezd, 2018. március 31. szombat, 13:31
Kampány indul a színházba járás népszerűsítéséért
spottal - hívják fel a figyelmet a színházi évadra. Mobilalkalmazás is készült, amelyen belül játékra is hívják a közönséget. Emellett létrehozták a szinhazbamentem.hu weboldalt és egy, az IMDb-hez hasonló átfogó színházi adatbázist, a Hungarian Theatre Database elnevezéssel, htdb.hu címen. A jelenleg épülő adatbázisban az összes színházi szakember adatlapját szeretnék megjeleníteni komplex tájékoztatást adva a magyar színházi világról.

A kampány kisfilmjeiben és plakátjain Györgyi Anna, Lovas Rozi, Szarvas József, Száraz Dénes, Járai Máté színművész, Szente Vajk színművész, rendező, Lackfi János költő, író, műfordító, Rúzsa Magdi énekesnő, Varga Katalin paralimpikon kajakos, Kiss Gergely vízilabdázó, Kovács András Péter humorista és Kristóf Krisztián zsonglőr szerepel.

A 30 másodperces kisfilmek különböző szlogenekkel, üzenetekkel - a színház élmény, nevetés, varázslat, kapcsolat, játék, költészet - népszerűsítik a színházba járást.

A citylight plakátok 18 megyében, 16 városban és Budapest 12
velemenyezd, 2016. október 03. hétfő, 13:52
Tizenegy településen lesz vasárnap időközi önkormányzati választás
júliusban indoklás nélkül lemondott. A tisztségért két független jelölt indul, Kovács László és Pászthory Istvánné. A választáson több mint ötszázan vehetnek részt.

A Pest megyei Kartalon ugyancsak a polgármester lemondása miatt lesz időközi választás, Némethné Keresztes Katalin egészségi okokra hivatkozva távozott posztjáról június közepén. A tisztségért öten indulnak: a jelenlegi alpolgármester, Oláh Klára Mária (független), Jakócs Gábor Endre (Magyar Munkáspárt), valamint a függetlenként induló Szarvas Csaba, Zsiga Mihály és Gergely László. A településen csaknem 4800 választópolgárt várnak az urnákhoz.

A Baranya megyei Oldon az időközi választást azért kellett kiírni, mert a település korábbi, független polgármestere július 2-án - nyugdíjba vonulása miatt - lemondott. A tisztségre négy független jelölt - Bohner Péter, Balogh Miklós, Koszticsné Botos Andrea és Kosztics Krisztián - aspirál, valamint Borbély László (Magyar Munkáspárt). A választói névjegyzékben mintegy kétszázötvenen
velemenyezd, 2016. szeptember 29. csütörtök, 07:04
Segítenek, ha baj van: A Tizennégy Segítőszent
közbenjárásuk:


1.Szent Ákos (keresztet vagy tövises ágat tart) - vadászok, halálfélelmet érzők;

2.Szent Balázs (püspöki viseletben, két keresztbe tett gyertyával) - torokbetegségek;

3.Szent Borbála (tornyot, kelyhet vagy pálmaágat tart) - haldoklók, kőművesek, tüzérek;

4.Szent Cirjék (diakónus öltözetben) - segít kísértések esetén;

5.Szent Dénes (püspök, levágott fejét tartja) - fejfájás;

6.Szent Egyed (bencés szerzetes, szarvassal és nyíllal) - íjászok, lókereskedők, hajótöröttek;

7.Szent Erazmus (püspök, kezében orsó) - bélbetegségek és állatjárványok esetén;

8.Szent György (lovag fegyverekkel, sárkánnyal) - járványok, ellenség; negatív energiák

9.Szent Katalin (korona, kerék) - szüzek, tanárok, tanulók, egyetemek;

10.Szent Kristóf (nagy
taltos1, 2016. március 14. hétfő, 21:41
Segítenek, ha baj van: A Tizennégy Segítőszent
(keresztet vagy tövises ágat tart) - vadászok, halálfélelmet érzők;

2.Szent Balázs (püspöki viseletben, két keresztbe tett gyertyával) - torokbetegségek;

3.Szent Borbála (tornyot, kelyhet vagy pálmaágat tart) - haldoklók, kőművesek, tüzérek;

4.Szent Cirjék (diakónus öltözetben) - segít kísértések esetén;

5.Szent Dénes (püspök, levágott fejét tartja) - fejfájás;

6.Szent Egyed (bencés szerzetes, szarvassal és nyíllal) - íjászok, lókereskedők, hajótöröttek;

7.Szent Erazmus (püspök, kezében orsó) - bélbetegségek és állatjárványok esetén;

8.Szent György (lovag fegyverekkel, sárkánnyal) - járványok, ellenség; negatív energiák

9.Szent Katalin (korona, kerék) - szüzek, tanárok, tanulók, egyetemek;

10.Szent Kristóf (nagy termet, vállán a gyermek Jézussal) - utazók, zarándokok, váratlan
radvanszki_jozsef, 2016. március 13. vasárnap, 12:14
Március 15. - Petőfi-séta, tárlatvezetések és verskoncert a PIM szervezésében
A múzeum közleménye szerint szombaton Ratzky Rita irodalomtörténész és Kóta Zsuzsa építész vezetésével járhatják végig az érdeklődők azokat a fővárosi helyszíneket, ahol többek között a gyermek Petőfi Sándor tanult vagy később együtt élt feleségével és kisfiával. A Deák téri evangélikus templomtól induló, legkevesebb másfél órás séta érinti az 1848-as forradalom fontos színhelyeit is.

Március 15-én a múzeum látogatói megtekinthetik Petőfi Sándor A vén zászlótartó című ikonikus költeményének eredeti kéziratát, az intézmény gyűjteményének ez a ritka példánya csak ezen a napon lesz látható. Az érdeklődők emellett kipróbálhatják a Landerer és Heckenast nyomdagépét is, amelyen a pesti forradalom 12 pontját is sokszorosíthatták.

A nemzeti ünnep alkalmából ingyenesen megtekinthető kiállításaihoz a PIM több tárlatvezetést is szervez március 15-én: 11 és 15 órától családi meseút indul a Sárkányok mindig lesznek című kiállítás bejárására, míg 13 órától a "Ki vagyok én? Nem mondom meg." Petőfi
velemenyezd, 2016. március 09. szerda, 12:11
1/5
Képek, videók
holdas téli.jpg
durcimarcika
2019. augusztus 16. péntek, 17:17
Téli képem . jpg.jpg
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:14
0 téli kép, madarak 6f9e3
lovaszmarika
2019. május 08. szerda, 17:13
0 havas téli kép,vonattal
lovaszmarika
2019. február 19. kedd, 12:28
téli vitaminok0219.jpg
maroka
2019. február 19. kedd, 11:49
téli kép
eva6
2019. február 07. csütörtök, 07:56
téli esküvő.jpg
menusgabor
2019. február 05. kedd, 19:12
rövidpálcás.jpg
talamusz
2011. március 01. kedd, 14:21
Marion rövidpálcás.jpg
talamusz
2010. október 12. kedd, 16:23
rövidpálca.jpg
ildikoje
2010. január 24. vasárnap, 10:40
rövidpálcás2
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:38
rövidpálcás
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:37
70 méter fenyőfa1209.jpg
maroka
2018. december 09. vasárnap, 22:10
100 méter hátúszás0807.jp
maroka
2018. augusztus 07. kedd, 18:12
Recsk - 1000 méter mélyen
sanci81
2017. június 04. vasárnap, 17:06
Címkék
Gergely László, férfi rövidpályás, László hercegek, Somogyi Barabara, végső győzelemre, sífutók sprintversenyében, Dobor Dia Regina, élen végzett, Danubia Televízió, Esterházy Pál, magyar EYOF-csapat, Talabos Attila, település korábbi, Berettyó Rádió, alpesi sízők, Majtényi Hanna,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.