Belépés
2020. január 25. szombat | 4. hét | 25. nap | 23:38 | Pál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Robert Schumann négy kürtre és zenekarra írt versenyműve hangzik el a Pannon Filharmonikusok pécsi koncertjén
A PFZ közleménye szerint az együttes kürtművészei - Varga Ferenc, Borbíró Máté és Pétersz Árpád - Zempléni Szabolccsal a Négy az egyben című koncerten kerülnek majd főszerepbe a pécsi Kodály Központban, Bogányi Tibor vezényletével.

A kürt ritkán kerül kiemelt szerepbe a hangversenyeken, ezzel együtt pedig Schumann sokáig eljátszhatatlannak is titulált versenyműve igazi csemegének számít - áll a közleményben.

A kvartett művészeti vezetőjéről, Zempléni Szabolcsról megjegyezték: a művész Szentendrén él, Hamburgban tanít és eközben a világ legrangosabb hangversenytermeiben áll színpadra.

A kürtművészt idézve a közleményben azt írják, hogy a darab eljátszása sok kürtös nagy álma, emellett Schumann szerzeményét a legtöbb művész nagyon tiszteli, hiszen az egyik legnehezebb versenymű. "Igen tisztán megmutatkozik benne a szerző hangszer iránti szeretete. Schumann itt a végletekig kiaknázza a kürtben rejlő technikai finomságokat, inspirálták őt a ventilkürt nyújtotta lehetőségek, a kromatikus
velemenyezd, 2020. január 25. szombat, 14:52
Hét településen tartanak időközi választást vasárnap
jelölt indult a választáson, akkor mindössze 646 voks volt az első két helyen végzett jelölt között: Borkai Zsolt 19 308 szavazatot kapott, Glázer Tímea (DK-MSZP-Momentum-Jobbik-LMP) pedig 18 662-t.

Nógrád megyében két településen is időközi polgármester-választást tartanak vasárnap. Patakon októberben két jelölt indult, Fekete Tibor (Fidesz-KDNP) és Viczián Tibor (független), ám mindketten 199 szavazatot kaptak. A vasárnapi választáson ők ismét elindulnak, de indul egy harmadik jelölt is, a független Szabó Andrea. A választáson 735 helybéli vehet részt.

Bokor községben ősszel négy független polgármesterjelölt közül választhattak a községben élők, de szavazategyenlőség alakult ki a legtöbb voksot kapó jelöltek között: Hegedűs Pál korábbi polgármester és Ocskay Zoltán egyaránt 31 szavazatot kapott. A vasárnapi szavazáson két jelölt lesz: Hegedűs Pál és Illés Márta (független). A választói névjegyzékben 95-en szerepelnek.

A Zala megyei Pötrétén a Pécsi Ítélőtábla döntése alapján kialakult
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 07:05
Az Úr szeretetével tele van a föld
Az Úr szeretetével tele van a föld
Zsolt 33,5

Létezik-e olyan szemüveg, mellyel észrevehetnénk az Úr szeretetének jeleit a földön? Igen, állíthatjuk teljes biztonsággal. Ez pedig a Zsoltárok könyve... Ha valaki beleolvas, akkor megismerheti belőle az Úr tetteit, s észreveheti a teremtés csodáját. A 33. Zsoltár is ilyen egyszerűen, mégis felemelően fogalmazza meg a kibeszélhetetlent.
A teológusok sok mindent kutatnak, megállapítanak, majd leírnak, következtetnek, összegyűjtenek. Egyik érdekes gondolatuk az, hogy Isten szeretetének jeleit észrevehetjük a világban. Úgy írja le több helyen is a Biblia, mint valami hatalmas játékteret az élethez. Azt is mondhatjuk, hogy mint egy apa, aki a fiát elvezeti a parkba, a játszótérre, úgy rendezte be Isten Fiára nézve a világot. Tehát játéktér.
S ha belegondolunk, hogy az élőben sohasem látott állatok sokasága, melyek szebbnél-szebbek, csodálatosabbnál-csodálatosabbak, melyeket csak képernyőn keresztül láthatunk, milyen gazdagságra utal, hogy
kalmanpiroska, 2020. január 18. szombat, 15:12
M4 Sport-Az Év sportolója gála - Négy ponttal győztek az FTC pólósai
labdarúgója: 1. Gulácsi Péter (RB Leipzig) 742 2. Szoboszlai Dominik (RB Salzburg) 404 3. Dibusz Dénes (FTC) 378 4. Willi Orbán(RB Leipzig) 301 5. Szalai Ádám (Hoffenheim, Mainz) 197 6. Davide Lanzafame(FTC, Honvéd) 129 7. Pátkai Máté (MOL Fehérvár) 113 8. Cseri Tamás (Mezőkövesd) 71 9. Holman Dávid (Slovan) 3010. Vida Máté (DAC) 29

Az Év női labdarúgója: 1. Jakabfi Zsanett (Wolfsburg) 810 2. Vágó Fanny (Sankt Pölten, FTC) 556 3. Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen) 343 4. Fenyvesi Evelin (FTC) 211 5. Szabó Viktória (Ferencváros) 115 6. Rácz Zsófia (Haladás-Viktória) 113 7. Csiki Anna (Ferencváros) 89 8. Zeller Dóra (Bayer Leverkusen) 57 9. Mosdóczi Evelin (FTC) 5110. Turányi Lilla (MTK) 49

A fogyatékos sportolókra, csapatokra, a fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzőkre a Magyar Paralimpiai Bizottság által felkért szakemberek, szakírók voksoltak.

Az Év góljára az M4 Sport honlapján szavaztak a szurkolók, a legjobb három közül pedig az MSÚSZ és a Magyar Labdarúgó-szövetség által felkért
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 18:16
M4 Sport-Az Év sportolója gála - Hosszú utolérte Egerszegit, Milák először nyert
Hosszú hetedszer érdemelte ki az elismerést, amivel beállította a szintén úszó Egerszegi Krisztina rekordját. Milák először nyert.

A 62. alkalommal rendezett szavazás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, a Nemzeti Színházban hirdették ki, itt vehették át díjaikat a kategóriák legjobbjai. A sorrend 399 szavazat alapján alakult ki.

A férfi győztes címét azzal érdemelte ki Milák, hogy a kvangdzsúi világbajnokságon 200 méter pillangón megdöntette minden idők legeredményesebb olimpikonjának, Michael Phelpsnek a világrekordját, és ezzel aranyérmes lett.

"Magam ellen szurkoltam, hogy ne kelljen itt állnom, mert nem a szavak, hanem a tettek embere vagyok" - mondta a színpadon Milák.

A férfi győztesnek járó díjat Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárral együtt Mark Spitz kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszó adta át.

"Nagyon nagy élmény volt a 2017-es vizes világbajnokság, amikor legutóbb itt jártam. De örülök, hogy már nem
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 23:35
M4 Sport-Az Év sportolója gála - A győztesek
A kategóriaelsők:

-----------------

Az év férfi sportolója:Milák Kristóf (úszó)

Az év női sportolója:Hosszú Katinka (úszó)

Az év csapata hagyományos csapatsportokban:FTC férfi vízilabdacsapata

Az év csapata egyéni sportágak csapatversenyeiben:Babos Tímea, Kristina Mladenovic (női teniszpáros)

Az év edzője:Varga Zsolt (az FTC férfi vízilabdacsapata)

Az év férfi labdarúgója:Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Az év női labdarúgója:Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg)

Az év gólja:Zsóri Dániel (Debreceni VSC) Ferencváros elleni találata

MLSZ-életműdíj:Mezey György

MSÚSZ-MOB-életműdíj:Wichmann Tamás (kenus)

Az év fogyatékos férfi sportolója:Kiss Péter Pál (parakajakos)

Az év fogyatékos női sportolója:Ekler Luca (paraatléta)

Az év fogyatékos csapata:férfi speciális olimpiai kosárlabda-válogatott

Az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője:Szabó Álmos (úszás)
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 23:15
A magyar kultúra napja - Madách Imrére és Cseh Tamásra is emlékeznek Nógrád megyében
osztott Palócföld együttműködését - erről Limbacher Gábor igazgató tájékoztatta az MTI-t. Köszöntőt mond Csúsz Péter, a Besztercebányai Megyei Önkormányzat elnöki megbízottja, Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke és Stayer László, Szécsény polgármestere. A rendezvényen szlovák és magyar tánccsoportok és zenészek lépnek fel.

Pásztón a Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központban Könyörgés - A Halotti beszédtől a határon túli magyar irodalmakig címmel hallgathatják meg az érdeklődők Szabó András előadóművész és Maczkó Mária népdalénekes irodalmi és zenei összeállítását.

Salgótarjánban a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban január 20-án a Szabad Ötletek Színháza mutatja be a Wass Albert Az életem mindig is egy nyitott könyv volt című irodalmi műsort.

A Zenthe Ferenc Színház január 22-én mutatja be Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című zenés vígjátékát Mikó István rendezésében.

Salgótarjánban több napon át zajlanak a várossá nyilvánítás 98. évfordulója és a
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 12:11
Kik legyenek 2019 legjobbjai? – szavazás
esélyesek körét.
Mielőtt megismerjük, hogyan döntenek az újságírók, kíváncsiak vagyunk olvasóink teljesítményére is, alább több kategóriában is várjuk a szavazatokat, ha önökön múlnak, kiket szólítanának a Nemzeti Színház színpadára.
Kik legyenek 2019 legjobbjai? - szavazás ITT

*

Az eddigi szavazások alapján (01.14)
Fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője? - Szabó Álmos (Magyar Paralimpiai Bizottság, paraúszás, Illés Fanni, Száraz Evelin)

A legjobb fogyatékos sportolókból álló csapata? - Női kerekesszékes vívó-válogatott (Magyar Paralimpiai Bizottság)

A legjobb fogyatékos férfi sportolója? - Kiss Péter Pál (para kajak-kenus)

A legjobb fogyatékos női sportolója? - Illés Fanni (para úszó)

A legjobb női labdarúgója? - Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg)

A legjobb férfi labdarúgója? - Gulácsi Péter (RB
maroka, 2020. január 14. kedd, 13:41
Bemutatóval és további programokkal készül a trianoni évfordulóra a Nemzeti Színház
Színház a nemzeti színjátszás és ezzel együtt az élő magyar kultúra jelképe, ezért az új függönynek az összetartozás élményét kell közvetítenie. A textil vezető motívuma az életfa, amelynek törzsét a honfoglalás kori művészet remekei ihlették, lombozatát pedig a Kárpát-medence területén fellelhető hatvan néprajzi tájegység motívumkincsének feldolgozásai alkotják. A motívumrészek kézi hímzését az adott tájon élő, vagy onnan származó hímző asszonyok végzik. A művészi vállalkozásról könyv is készül, amelyet Szabó Béla fotóművész fényképei illusztrálnak. A függönyt a 2020/21-es évad nyitányaként mutatja be a Nemzeti Színház.

Az évfordulóra tervezett programok között Jezsó Ákos Megyek túlra című könyvének bemutatója is szerepel. A regény a Trianon utáni évtizedekben játszódik, egy felvidéki család kisebbségi sorsát, kitelepítését, egymást keresését mutatva be. Két generáció közös sorsélménye ad rálátást egy szétszakított ország életére, egy ma már Budapesten élő utód visszaemlékezésein keresztül - áll a
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 12:39
Az elmúlt év sportolói és edzői 2019 évben
kilencszeres olimpiai bajnok amerikai legenda lesz a gála sztárvendége az úszó Mark Spitz személyében.
Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elárulta: az év futballgóljáról döntő szavazáson a szakmai zsűri által összeállított tízes listáról a szurkolók voksolása után Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Tokmac Nguen (Ferencváros), illetve Zsóri Dániel (Debreceni VSC) Puskás-díjas találata maradt versenyben. Hozzátette, újításként a legjobb háromból ezúttal a szakmai testület választja ki a győztest.
Szabó László, a gála kreatív producere - egyben a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Sakk Szövetség elnöke - közölte, a produkciókban összesen 178 fellépő, köztük egy kutya, egy ötéves uszkár lép színpadra a 14 díjátadás között. A szerepet vállaló sztárok közül a Bagossy Brothers Companyt emelte ki, az erdélyi együttes a ritmikus gimnasztika válogatottal közösen áll majd színpadra. Szintén kiderült, hogy az idei ötkarikás játékokra utalva szerepet kapnak az 1964-es, tokiói olimpia
maroka, 2020. január 10. péntek, 21:55
Vizes Eb 2020 - Szabó Tünde, Fürjes Balázs és Karácsony Gergely a döntéshozó testületben
A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) szerdai közleménye szerint Wladár Sándor elnök hívta meg a testületbe a kormányzat, a főváros és a szervezésben kiemelt szerepet vállaló intézmények legfontosabb vezetőit, és ők valamennyien igent mondtak a felkérésre.

A testület első ülésén ott volt többek között Iglói Nagy István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetője, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója és Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária vezérigazgatója is.

"A megbeszélés rendkívül konstruktív volt, én pedig nem lehetnék boldogabb, hiszen érzékelhető, hogy a magyar úszósport sikerességének és tekintélyének hála a politikai paletta bármely oldalának képviselőit egy asztalhoz lehet ültetni - összegzett Wladár Sándor. - Az Európa-bajnokságon a kiemelt eseményeinken már megszokott nívót kívánjuk garantálni, ami nem lehet alacsonyabb, mint a világszínvonal. Ennek érdekében szükségünk van a kormányzat és Budapest szilárd támogatására, illetve a partner szervezetek elkötelezett
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 17:32
Idén is Gulácsi Péter nyerte a Magyar Aranylabdát
Ferencváros/Budapest Honvéd) 48

Legjobb magyar edző:1. Kuttor Attila (Mezőkövesd Zsóry FC) 148 pont2. Lőw Zsolt (Paris Saint-Germain) 533. Dárdai Pál (Hertha BSC) 19

Legjobb magyar labdarúgásért dolgozó külföldi edző:1. Szerhij Rebrov (ukrán, Ferencváros) 163 pont2. Marco Rossi (olasz, magyar válogatott) 853. Hornyák Zsolt (szlovákiai, Puskás Akadémia FC) 24

Legjobb magyar utánpótláskorú játékos:1. Szoboszlai Dominik (Salzburg) 168 pont2. Szalai Attila (Mezőkövesd Zsóry FC/Apollon) 233. Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd) 17

A Magyar Aranylabda győztesei:

------------------------------1998: Király Gábor (Hertha BSC)1999: Király Gábor (Hertha BSC)2000: Király Gábor (Hertha BSC)2001: Király Gábor (Hertha BSC)2002: Lisztes Krisztián (Werder Bremen)2003: Szabics Imre (VfB Stuttgart)2004: Gera Zoltán (West Bromwich Albion)2005: Gera Zoltán (West Bromwich Albion)2006: Dárdai Pál (Hertha BSC)2007: Hajnal Tamás (Karlsruhe)2008: Hajnal Tamás (Borussia Dortmund)2009: Juhász Roland (RSC
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 18:41
1/240
Képek, videók
Robert Schumann.jpg
aranyibarbara
2009. február 12. csütörtök, 18:15
Moha-Pannónia moci.jpg
agica2004
2018. július 01. vasárnap, 20:26
Pannónia szálló
sanci81
2017. február 03. péntek, 17:21
janus pannonius.png
chillik
2016. május 24. kedd, 17:21
Pannónia.jpg
chillik
2016. január 20. szerda, 06:23
emke van,pannonia nincs m
relisisi
2016. január 13. szerda, 12:29
A pannóniai légió dala 00
chillik
2015. október 27. kedd, 06:29
Pannónia utca
padrag
2015. április 18. szombat, 10:54
Pannonia varrógép
biharijudit
2013. június 17. hétfő, 13:55
Pannonia.jpg
basikele
2013. február 28. csütörtök, 05:45
pannónia kincse, cardinal
bangyo
2012. április 11. szerda, 11:06
Pannon reklamáció.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:33
Kürtművészek
j-bejczi
2006. augusztus 04. péntek, 19:51
Címkék
Borbíró Máté, ventilkürt nyújtotta, Gulácsi Péter, vasárnapi választáson, Juhász Roland, legjobb háromból, Magyar Labdarúgó-szövetség, gála sztárvendége, Szabics Imre, Pétersz Árpád, Egerszegi Krisztina, Bayer Leverkusen, Magyar Úszó Szövetség, Szerhij Rebrov, Varga Zsolt, Illés Márta,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.