Belépés
2019. december 06. péntek | 49. hét | 340. nap | 08:42 | Miklós
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kásler: a családot nem pótolja semmi
Kásler Miklós köszöntőjében kiemelte az együttérzés, szolidaritás, a másokon segítés, a szenvedések megértése és oldása fontosságát. A család a keresztény társadalmak alapegysége, férfi és nő természetes szövetsége, amely "egy minőségileg más, magasabb szintű egységet alkot" - fogalmazott. Az emberierőforrás-miniszter kiemelte, hogy a családok együttélésének értelme a gyermek, ami a keresztény társadalom megújulását és a nemzetek fennmaradását jelenti.

Hozzátette: azért Szent Annáról nevezték el a díjat, mert Anna Joachimmal együtt szeretetben, békében, hitben élt, és várták hosszú éveken át a gyermekáldást. Ez a kitartás, szeretet, hit és remény tette őket alkalmassá, hogy a szeplőtelen szűz szülei legyenek - mondta.

Kásler Miklós kiemelte, a családot nem pótolja semmi, a családok azt a biztonságot, szeretetet nyújtják a gyermekeknek, amit senki más nem képes megtenni.

A magyar családok ideális előképe a szent család, amelyben a természet szerinti édesanya, Mária és a nevelőapa, József
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 11:51
Harminc magyar érem az antalyai kick-box világbajnokságon
osztottak érmeket. A magyar válogatott az idősebbek mezőnyében egy első, két második és négy harmadik helyet szerzett: az aranyat a pointfighting szakágban Mészáros Márk nyakába akasztották.

A magyar válogatott dobogósai:

felnőttek:

----------

pointfighting:

férfiak:

--------57 kg: 3. Hídvégi Nándor63 kg: 1. Bálint Martin69 kg: 2. Veres Richárd74 kg: 3. Korpádi Tamás79 kg: 2. Veres Alex89 kg: 3. Vörös Attila94 kg: 1. Rohonczi Jenő

nők:

----50 kg: 1. Murvai Lívia60 kg: 3. Szabó Dorina65 kg: 1. Busa Andrea70 kg: 3. Nagy Henrietta+70 kg: 1. Kondár Anna

Csapat:2. Magyarország (Veres Richárd, Korpádi Tamás, Veres Alex, Rohonczi Jenő, Nagy Henrietta, Kondár Anna)

kick-light:

férfiak:

--------63 kg: 1. Fésű Lajos79 kg: 1. Bálint Zoltán+94 kg: 2. Vida Balázs

nők:

----55 kg: 3. Csorba Zsanett60 kg: 3. Nagy Rita65 kg: 1. Busa Andrea

full-contact:

nők:

----56 kg: 3. Rákóczi Renáta+70 kg: 3. Brunner
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 15:51
Szabó Tünde: minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogjuk megrendezni
sport semmi máshoz nem fogható közösségteremtő erejével egy egész nemzetet képes felemelni. Megerősítette, hogy a kormány szilárd és kiszámítható támogatást kíván nyújtani a magyar sportnak, ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy a sport minden területén - így az élsportban, szabadidősportban, a létesítményfejlesztésben és a kiemelt nemzetközi viadalok megrendezésében is - folyamatos legyen a fejlődés.

"Biztosak lehetünk benne, hogy ez a felfelé ívelő pálya egyszer sem törik meg" - hangsúlyozta Szabó Tünde.

"Három év és kilenc hónap múlva a rendkívül hatékony szervező munkának és sportdiplomáciai eredménynek hála minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogjuk megrendezni egy varázslatosan szép, modern létesítményben, amelyet aztán hosszú évtizedeken át a magyar sport, a magyar atlétika és a főváros valamennyi sportszerető lakója fog használni" - fogalmazott.

Az államtitkár abban is bizonyos, hogy a magyar atlétika élni fog azzal a páratlan lehetőséggel, amelyet a 2023-as
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 21:39
A Csík Zenekar idén is óévbúcsúztató koncertet tart
"Miközben az utóbbi évtizedekben is megőriztük kötődésünket a hagyományos Kárpát-medencei népzenékhez, az igényesen kiválasztott populáris dallamokat belesimítottuk a magyar népzene szövetébe" - idézte Csík Jánost, a csapat vezetőjét az MTI-hez eljuttatott ajánló. Idei óévbúcsúztató koncertjük címe Sose lesz vége, amely a Csík Zenekar egyik legújabb dalának címe egyben.

"A koncert tematikáját tekintve az emberi élet fordulópontjait mutatja be a születéstől a halálig, felvonultatva a jeles eseményekhez kapcsolódó néphagyományokat, zenéket és gasztronómiai szokásokat. Legfőbb üzenetünk mégis az, hogy a hagyományok tovább éltetése, a következő nemzedékek számára átörökítése fontos felelősségünk, hiszen az előző generációk által teremtett és felhalmozott kincsünk, szellemi örökségünk nem veszhet el. Ha jól végezzük dolgunkat, a történetnek sose lesz vége" - fogalmazott Csík János.

Az értékek és hagyományok megidézésében segítségükre lesz Borbás Marcsi televíziós műsorkészítő, aki többek között
velemenyezd, 2019. november 24. vasárnap, 08:31
Krónika 5. rész (sportfejlesztések támogatása)
kormányt, amiért nem vállalta fel a javaslat beterjesztését, hanem "lobbistákat" kért meg erre, így elkerülve, hogy hatásvizsgálatot végezzen a módosítás kapcsán.

Úgy értékelt: a javaslat arról szól, hogy "mentsék, ami menthető" azokkal a beruházásokkal kapcsolatban, amelyeket képtelenek befejezni határidőre. Álságosnak nevezte, hogy miközben a kulturális tao-t, "csaló gazemberekre" hivatkozva néhány nap alatt eltörölték, most ugyanezt a módszert a sport esetében tovább "csiszolgatják".

A politikus Szabó Tünde sportért felelős államtitkár személyes támogatását kérte a DK felcsúti fociakadémiával kapcsolatos adatkérése ügyében. Mint mondta: itt az ideje, hogy a minisztérium eleget tegyen a bírósági döntésnek és kiadja a szervezet több tízmilliárd forintos költéseiről szóló adatokat. Feltette a kérdést: vajon mekkora összeggel nem tud elszámolni a fociakadémia, és vajon mi derülne ki a miniszterelnökről, aki miatt ilyen kétségbeesetten rejtegetik ezeket a papírokat.

LMP: a legkisebb felelősséget
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:35
Vicepremierul ungar: trebuie sprijinite partidele maghiare organizate pe criterii etnice din statele învecinate
Vicepremierul ungar a subliniat că sesiunea Máért a fost încheiată în consensul tuturor partidelor maghiare de peste graniţele Ungariei şi al partidelor parlamentare din Ungaria, cu excepţia Coaliţiei Democrate (DK), al cărui reprezentant - deşi invitat - nu s-a prezentat, politicianul considerând acest aspect din urmă "destul de scandalos".

Acesta a adăugat că a existat un consens total în ceea ce priveşte dreptul la cetăţenia maghiarăîmpreună cu dreptul la vot pentru maghiarii care trăiesc în străinătate, precum şi pentru autonomie, în conformitate cu standardele europene.

Zsolt Semjén a evidenţiat cei patru piloni ai politicii naţionale ungare. În primul rând a atras atenţia asupra consolidării identităţii: începând din 2010, au fost înzecite resursele financiare în acest sens. Au fost construite sau renovate 1 000 de grădiniţe în Bazinul Carpatic, s-a subvenţionat întreţinerea întregului sistem educaţional, au fost sprijinite în total 5 000 de instituţii.

Politicianul a menţionat ca o
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 21:21
Máért - Semjén: az etnikai alapú magyar pártokat kell támogatni a szomszédos államokban
A kormányfő helyettese kiemelte: teljes konszenzussal zárult a Máért ülése, beleértve az összes határon túli magyar pártot és az ellenzéki pártokat, kivéve a Demokratikus Koalíciót, akinek képviselője- bár meghívták - nem jelent meg. Ez utóbbit "elég botrányosnak" tartotta.

Hozzátette: teljes volt az egyetértés abban, hogy a külhoni magyarságnak jár az állampolgárság és ezzel együtt a szavazatijog, valamint az európai normáknak megfelelő autonómia.

Semjén Zsolt a nemzetpolitika négy pillérét emelte ki. Elsőként az identitás megerősítését, jelezve: 2010 óta az erre fordítható forrásokat megtízszerezték. Ezer óvodát építettek, illetve újítottak fel a Kárpát-medencében, a teljes oktatási rendszer fenntartását finanszírozzák, összesen ötezer intézményt támogatnak - sorolta.

Új innovációként említette a gazdaságfejlesztési programot a külhoni területeken, amelyet minden jelenlévő párt támogatásáról biztosított. Kiemelte: a fejlesztések jók az adott országban élő külhoni magyar kisebbségnek,
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 18:11
Hardi Richárd szemorvos tanúságtétele
Imába kapaszkodva Afrikában.
épekkel gazdagon illusztrált előadásban ismertette afrikai misszióját Hardi Richárd szemorvos, a kongói Mbuji Mayi városában található Szent Rafael szemklinika (COR) alapítója november 13-án este a budapesti Párbeszéd Házában. Hardi Richárd beszélgetőpartnere Sajgó Szabolcs SJ, a józsefvárosi jezsuita intézmény igazgatója volt.
Hardi Richárd kamaszként ismerte meg testközelből Afrikát: édesapja Algériában vállalt munkát, ahova követte családja is. ,,Ekkor csípett meg egy légy, ami megfertőzött Afrika szeretetének vírusával" - mondta tréfásan a kezdetekről. Attól kezdve folyamatosan vágyott vissza a kontinensre, s e vágya csak erősödött, miután 1992-ben belépett a Nyolc Boldogság Közösségbe, s megtudta, a rend 1982 óta tart fenn kórházat Zairéban, a mai Kongói Demokratikus Köztársaságban. A Kabinda városában működő kórházban éppen szemészorvost kerestek, így Richárd testvér szakorvosi vizsgáját követően útra is kelt, kezében egy műszerekkel teli
maroka, 2019. november 15. péntek, 14:37
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
a térség legnagyobb őszi turisztikai eseménye. Szólt a magyar termék vásárlásának jelentőségéről.

Tapolczai Gergely (Fidesz) a tízéves jelnyelvi törvényről emlékezett meg, felszólalását maga is jelnyelven adta elő.

A jobbikos Magyar Zoltán az agrárium kihívásairól szólva beszélt a fajok kihalásáról, de károsnak ítélte azt a megítélést is, ami a mezőgazdaság környezetkárosító hatását hangsúlyozza. Elhibázottnak nevezte a kormány politikáját, ami egy szűk elit kezébe adja az agráriumot.

Szabó Sándor (MSZP) cselekvésre szólította fel a kormányt a már többször megígért harmadik szegedi Tisza híd építése kapcsán.

Hajdu László (DK) arról emlékezett meg, hogy hetven éve született döntés az úgynevezett Nagy-Budapest létrehozásáról.

Nunkovics Tibor (Jobbik) azt mondta, hogy nagy valószínűséggel még mindig érkezik Horvátországból szennyvíziszap, míg párttársa, Z. Kárpát Dániel a kilakoltatott devizahitelesek helyzetéről beszélt. A szintén jobbikos Csányi Tamás az önkormányzati választás
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 16:51
Krónika 3. rész (kérdések)
körülmények között előfordul, hogy külföldi munkavállalók is hozzájárulnak a magyar gazdasági sikerekhez - mondta.

MSZP: a kormány továbbra sem tett le a török fegyverüzletről?

Molnár Zsolt (MSZP) azt mondta: a kormány páncélozott csapatszállító járművek beszerzését tervezi Törökországtól, miközben az EU tagállamai a fegyverkereskedelmet érintő szankciókat vezettek be Ankara ellen a szíriai offenzíva miatt. A kormány ennek ellenére sem tett le erről a beszerzési tervéről? - tette fel a kérdést.

Szabó István, honvédelmi államtitkár válaszában azt közölte: Törökország nélkül nem lehet megállítani az Európába irányuló migrációt. A magyar kormánynak pedig egy dolgot kell figyelembe vennie, a magyar nemzeti érdeket, amely azt diktálja, hogy elkerüljék milliónyi illegális bevándorló megjelenését a déli országhatárnál - mondta, hozzáfűzve, hogy cél a magyar-török kereskedelmi forgalom erősítése is.

DK: meddig húzzák még a Péterfy utcai kórház rekonstrukcióját?

Oláh Lajos (DK) arra várt
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 13:32
Labdarúgó NB I - Döntetlennel folytatódott a Mezőkövesd jó és a ZTE rossz sorozata
A pontosztozkodással mindkét csapat sorozata folytatódott: a borsodiak veretlenek, a két 11-est is elhibázó zalaiak pedig nyeretlenek az elmúlt öt élvonalbeli találkozójukon.

A mérkőzés játékvezetője Kassai Viktor volt, aki 322. alkalommal bíráskodott a magyar élvonalban, ezzel csúcstartó lett. A 44 éves sípmester, aki 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett, Szabó Zsolt rekordját adta át a múltnak.

OTP Bank Liga, 12. forduló:ZTE FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1)------------------------------------Zalaegerszeg, 2780 néző, v.: Kassai

gólszerzők: Bobál G. (60.), illetve Zivzivadze (40.)

piros lap: Farkas D. (81.)

sárga lap: Babati (43.), Lesjak (44.), Bolla (83.), illetve Farkas D. (18., 81.), Silye (32.), Katanec (47.), Berecz (91.)

ZTE FC:

-------Demjén - Kocsis G., Lesjak, Bolla (Holodjuk, 89.), Bobál D. - Mitrovic, Bedi - Babati (Ikoba, 54.), Stieber, Radó (Grumic, 88.) - Bobál G.

Mezőkövesd Zsóry FC:

--------------------Szappanos -
velemenyezd, 2019. november 09. szombat, 19:12
Krónika 6. rész (NMHH-zárszámadás, -költségvetés, ülésnap lezárása)
kap, miközben gyakorlatilag semmiféle, a közt szolgáló eredményt nem képes produkálni.

A Médiatanács költségvetési sorában minden évben ott szerepel egy 45 milliárd forintos tartalék, amire valószínűleg azért van szükség, mert ez a "félelem ára" - közölte a politikus. Amikor a jelenlegi kormány már nem lesz hatalmon, akkor ezt a 45 milliárd forintot "gyakorlatilag korlátlanul lehet még költeni arra, hogy valahogy, legalább az átmeneti időben ezt az egészet működtetni tudják" - fogalmazott.Szabó: fideszes "barátok" szállítanak műsort a közmédiába

Szabó Szabolcs független képviselő szerint a Fidesszel "jó barátságban lévő cégek" tulajdonosai a beszállítói a közmédia műsorainak, értékesítik a reklámidőt.Az ülésen elnöklő Hiller István (MSZP) a vitát lezárta.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2020. évi egységes költségvetéséről

Költségvetési bizottság

Szűcs Lajos, az NMHH büdzséjét benyújtó költségvetési bizottság alelnöke elmondta: a fő számokról már
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 16:31
1/239
Képek, videók
7kAcdVb7GDnfQYkyt34v1K asL
kisgin
2013. szeptember 13. péntek, 14:17
Annáról, messziröl.jpg
chillik
2016. január 10. vasárnap, 07:58
Joachim Peiper 1945..jpg
agica2004
2017. június 12. hétfő, 20:40
joachim-low-nemet.jpg
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 16:35
Pecci Joachim
majamaria
2011. március 23. szerda, 13:38
Segíteni másokon
sacimama
2013. augusztus 21. szerda, 02:03
segits masokon is.jpg
katicacska
2012. december 02. vasárnap, 18:33
Szenvedések
anna4459
2014. május 04. vasárnap, 15:11
Korunk társadalma
sanci81
2017. augusztus 06. vasárnap, 13:58
Állati békés együttélések
pacsakute
2016. március 20. vasárnap, 19:45
KERESZTÉNYEK-S.jpg
katolikusokoldala
2017. május 24. szerda, 18:06
Keresztény Himnusz
dandej
2017. március 30. csütörtök, 20:09
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
kereszténység Krisztusban
sacimama
2016. január 18. hétfő, 21:28
Ó keresztény áldás
sacimama
2015. december 16. szerda, 21:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.