Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 12:02 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Költségvetés - Benkő: folytatódnak a honvédelmi fejlesztések
Benkő Tibor közölte: jövőre 162 milliárd forinttal magasabb lesz a honvédelmi költségvetés, és a 778 milliárd forint 25-30 százalékát fejlesztésekre fordítják. Kiemelte, hogy jövőre már 1,66 százalék lesz a honvédelmi kiadások GDP-hez viszonyított aránya, így egyre közeledünk a NATO által elvárt 2 százalékos mértékhez.

A miniszter azt mondta: a jövő évi költségvetés elsősorban a családok támogatásáról, emellett a gazdaság újraindításáról szól, de kiemelten fontos a biztonság is. A honvédelmi és haderőfejlesztési programot is azért indították el, hogy a biztonságot hosszú távra garantálják.

Benkő Tibor jelezte, hogy a beszerzések is folytatódnak, hamarosan érkeznek például a Leopard típusú kiképző harckocsik.

Kitért arra is, hogy a katonák a járványügyi készültségi idején is folytatják feladataikat, járőrőznek, fertőtlenítenek, segítik a humanitárius korridorok biztosítását. A honvédség részt vesz a munkahelyteremtési programban is; háromszor ezer embernek biztosít átmeneti
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 08:31
Krónika 11. rész (költségvetés megalapozása, napirend után)
egyetértenek a képviselők.Napirend utánZ. Kárpát Dániel (Jobbik) egy kibontakozó társadalmi katasztrófáról beszélt napirend utáni felszólalásában, mondván, százezrek számára válhat kétségessé, tudják-e fizetni adósságukat, ezért a kilakoltatási moratórium azonnali bevezetését követelte.

Fenyvesi Zoltán (Fidesz) az ajkai kórház dolgozóinak mondott köszönetet a koronavírus-járvány alatti helytállásukért, méltatva a kormányzat, a hatóságok és az emberek kiállását is.

Hajdu László (DK) a Lánchíd felújításáról szólt, megjegyezve, állagmegóvás helyett politikai harccá vált az ügy, majd kiemelte: az évtizedes problémát megörökölte a főváros jelenlegi vezetése, a munkálatokhoz a kormányzat anyagi támogatását sürgetve.

Frakciótársa, Varga Zoltán "a beígért munkahelyeket" kérte számon a kormányoldalon, mondván, miközben "a tíz éve elmúlt nyolc évről" rendszeresen beszélnek, nem adnak számot az utóbbi három hónapban eltűnt állásokról, az új orbáni jövőben pedig a katonaság és a
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 20:03
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
LMP: mi lesz a vasúti mellékvonalakkal?Keresztes László Lóránt (LMP) azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy mit terveznek a vasúti mellékvonalakkal. Azt mondta, a balliberális kormányok intézkedései a vidék ellen, a vasúti mellékvonalak ellen irányultak, és akkor a mostani kormányzó erők tiltakoztak, most mégis ezt a hagyományt követik.

A mellékvonalakat elsorvasztásra ítéltek, és nincs racionális szakmai év e mögött - vélte.

Közölte: ez támadás a vidék ellen, mert bár a járványügyi veszélyhelyzet véget ért, nem vonták vissza az intézkedést, maradt a járvány idejére meghirdetett menetrend.

Orbán Viktor válaszában kiemelte: a képviselőnek nem kell megvédenie a magyar vidéket, vidékbarát kormányzás van tíz éve.

A régi igazságtalanságokat most próbálják meg orvosolni, és nem haladnak ezzel rosszul - fogalmazott.

Elmondta: ma Magyarországon a vasúti közlekedés járványügyi menetrend szerint zajlik, és amíg a járványveszély fennáll, ilyen menetrend szerint
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 15:23
Krónika 1. rész (napirend előtt: költségvetés, Paks, a nemzet)
MegemlékezésekKövér László, az Országgyűlés elnöke megemlékezett az életének 101. évében elhunyt Bálint György kertészmérnökről, aki 1994-98 között volt SZDSZ-es politikusként a parlament tagja, valamint az életének 71. évében elhunyt Karakas János mezőgazdasági szakértőről, aki 1994-2006 között volt MSZP-s országgyűlési képviselő.

A házelnök megemlékezett arról is, hogy ez a nap, Péter és Pál napja, az aratás kezdetének napja 2012 óta a kuláküldözések idején tönkretett magyar gazdák emléknapja. Hozzátette: azokra a módosabb parasztgazdákra emlékeznek, akiket a kommunista diktatúra alatt kuláknak bélyegeztek, ezért elvették a vagyonukat, derékba törték az életüket.Párbeszéd: az embertelenség, a bosszú és a korrupció költségvetése a jövő évi

Szabó Tímea (Párbeszéd) emlékeztetett arra, hogy a héten fogadja el az Országgyűlés a 2021-es költségvetést, amelyből egyértelmű: Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is saját gyarmataként tekint Magyarországra. A büdzsé az
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 14:12
Átadták a megújult Beethoven Emlékmúzeumot Martonvásáron
Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke kiemelte, hogy a Brunszvik-kastély parkjában most már két múzeum van egymáshoz közel: a tavaly átadott Agroverzum Tudományos Élményközpont és a megújult emlékmúzeum, amely a zenetörténet egyik géniuszának hagyatékát mutatja be.

A zene és a tudomány szorosan összekapcsolódik, "a tudósok a zenében keresnek feloldódást", ennek jó példája, hogy Bólyai János matematikus kiválóan hegedült, Werner Heisenberg fizikus pedig zongorázott - tette hozzá.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a múzeum megújítása és a kút építése 200 millió forintba került, de a projekt további eleme a Brunszvik-Beethoven sétány megépítése, amelyre 400 millió forintot fordítanak.

Jelezte, hogy a közbeszerzés során hamarosan kiválasztja a város a kivitelezőt, így év végére elkészülhet a beruházás.

A képviselő arról is beszélt, hogy a Brunszvik-család és Ludwig von Beethoven hagyatéka feladatot és kötelezettséget ró a ma
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 14:32
Labdarúgó NB I - A Honvéd hatgólos meccsen győzte le a Kaposvárt
OTP Bank Liga, 32. forduló:Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi FC 4-2 (1-0)----------------------------------------------Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1982 néző, v.: Antal

gólszerzők: Gazdag (20., 65.), Hidi (62.), Kukoc (94.), illetve Bévárdi (58.), Balázs Zs. (83.)

sárga lap: László (85.), Lovric (91.) Kukoc (94.)

Budapest Honvéd:

----------------Levkovich - Batik, Kamber, Lovric - Mezghrani, Szendrei (Irimiás, 84.), Hidi, Nagy G. (Cipf, a szünetben), Uzoma (Kukoc, 63.) - Gazdag, Ugrai (László, 84.)

Kaposvári Rákóczi FC:

---------------------Pogacsics - Nagy J., Ur (Nagy T., 42.), Szabó A., Fodor - Szakály A., Vachtler - Bévárdi (Pintér, 76.), Palic, Nagy R. (Borbély, 72.) - Ádám (Balázs Zs., 72.)

Agilis letámadással kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, amely ennek köszönhetően még a kapura is veszélyt jelentett. A kispestiek állták a rohamokat, többször ígéretes akciót vezettek, majd a 20. percben háromérintős kontra végén - Levkovich kidobta, Mezghrani beadta, Gazdag
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 21:13
Kézilabda munkacsarnok épül Lentiben
körülményeket biztosítson. Lentiben, az új arénában - mely a tervek szerint 2021 júliusában készül el - a gyermekek ideális környezetben kézilabdázhatnak, így minden adott lesz ahhoz, hogy a városban és a térségben mind több gyermek válassza a kézilabdát. Gódorné Nagy Mariann példája és az új aréna olyan lendületet adhat a környékbeli kézilabdaéletnek, amelyből a magyar kézilabda profitálhat - hangsúlyozta.

A csarnok minőségi előrelépést jelent a város sportolói, kézilabdásai számára - jelentette ki Horváth László, Lenti polgármestere. Elmondta, hogy a kézilabdának komoly hagyományai vannak a városban. A női felnőttcsapat többször nyert megyei bajnokságot, a magasabb osztályba való feljutásnak a megfelelő színvonalú, a szövetség előírásainak megfelelő pálya hiánya szabott határt.

A kormányzati program keretében, az iskola melletti zöldterületen épülő, korszerű kézilabdacsarnok minden előírásnak megfelel majd. Az egyhektárnyi építési területet az önkormányzat térítésmentesen átadta az államnak, és
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 15:02
Július 5-én indul a Zsámbéki Nyári Színház
köthető - produkciók esetében a város kedvelt éttermeinek szabadtéri területein is - olvasható a szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, folytatódik a #kedvesZsámbék! zenés irodalmi felolvasószínház-sorozat Seres Tamás rendezésében. A fellépő művészek között lesz Csákányi Eszter, Elek Ferenc, Vecsei H. Miklós, Borbély Alexandra, Kováts Adél, Csuja Imre, Hajdu Steve, Szilágyi Tibor, Balsai Móni, Wunderlich József és Beck Zoltán, de vendégül látják a zsámbéki színpadon Földes László Hobo estjét, Mácsai Pál és Lukács Miklós közös Örkény-estjét, Kamarás Ivánt zenekarával, Kollár-Klemencz Lászlót az Ég az erdő című produkcióval, valamint Grecsó Krisztiánt és Hrutka Róbertet is.

Tekintettel a jelenlegi helyzetre, első sorban kis háttérigényű produkciókat mutatnak be. A felolvasószínház és a zenés irodalmi estek tavaly is sikert arattak, volt olyan este, hogy több mint 400-an ültek a nézőtéren - idézik a közleményben Russói Tamást, a Zsámbék-medence Idegenforgalmi Egyesület
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 22:02
Öt nagyszínpadi bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház a 2020/2021-es évadban
szerepében Mihályi Győzővel - tette hozzá.

Szörényi Levente, Bródy János, Sarkadi Imre és Ivánka Csaba Kőmíves Kelemen című rockballadája októberben kerül műsorra, a darabot Radó Denise rendezi. A Szigligeti Színház társulata ezzel az előadással emlékezik a trianoni békediktátum századik évfordulójára

December elején Szabó Magda Régimódi történet című művét mutatják be Csiszár Imre rendezésében. Eisemann Mihály, Halász Imre és Békeffi István Egy csók és más semmi című zenés vígjátékát, Molnár László rendezését februárban láthatja a közönség. A szezon utolsó bemutatója március végén a nagyszínpadon Herczeg Ferenc Déryné, ifjasszony című színjátéka lesz, amelyet Balázs Péter rendez.

A Szín-Mű-Helyben októberben tartják két egyfelvonásos vígjáték - Zilahy Lajos A házasságszédelgő és Anton Csehov Leánykérés című darabja - premierjét Eperjes Károly rendezésében. Jövőre Hunyady Sándor Bakaruhában című művét is bemutatják a Szín-Mű-Helyben.

Balázs Péter elmondta: a bérleteket augusztus
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 16:52
Krónika 5. rész (költségvetés)
hiszen a vállalkozások tömege jelentkezik az ehhez kapocsoldó forrásokra. A vállalkozások mindent megtesznek a működésük újraindítására, hisznek a kormánynak, hogy segíteni akar, bíznak a saját tehetségükben és nem akarnak még egyszer a 2008-as depresszióba és katasztrófába sodródni.

A kormánypárti képviselő kiemelten szólt a béremelésekről, példaként említve a pedagógusok, a mentősök és a katonák bérfejlesztését.DK: a költségvetés fontos területeken spórolSebián-Petrovszki László (DK) a gyengeség és a gyávaság költségvetésének nevezte a 2021-es büdzsét, amely nem kedvez az emberek tömegeinek, csak néhány kivételezett, kormánynak közel álló csoportnak. A költségvetés nem akar szembenézni alapvető gondokkal, 100 forintból kevesebb mint egyet költenek munkahelyek megőrzésére, miközben félmillió vesztették el az állásukat - mondta.Hangsúlyozta: a költségvetés spórol az egészségügyön, az oktatáson, a családtámogatásokon és a nyugdíjasokon.A felesleges
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 15:22
Katolikusok vas megyében
Kezdetektől a SZOMBATHELYI EGYHÁZMEGYE MEGALAPÍTÁSÁIG
Vasi szemle

Képen: Az Egyházmegyei Zsinat megnyitása, 1998. június 16.
Az első sorban, balról: Dr. Szabó Gyula teológia tanár, Tibola Imre kanonok, plébános, dr. Horváth Lóránt Ödön premontrei apát, Brenner József püspöki helynök, dr. Lelkes József apát-kanonok, dr. Gyürki László tb. kanonok, plébános, Pavlics István plébános.
........
maroka, 2020. június 11. csütörtök, 12:58
Koronavírus - Németh Szilárd: katonák nélkül nem ment volna a védekezés
Németh Szilárd a nagykanizsai katonai toborzópont megnyitásakor azt mondta, hogy a katonák segédkeztek a kórházak irányításában, az idősotthonok fertőtlenítésében, a kritikus infrastruktúrákat kezelő vállalatok irányításában, valamint közterületi járőrszolgálatot adtak.

Az államtitkár közölte: a honvédség fejlesztési programjával igyekeznek újjáéleszteni a hagyományokat.

A nagykanizsai toborzópont révén lehetőség nyílik arra, hogy az egykor jelentős katonavárosban újból létrehozhassanak egy zászlóaljat - mondta.

Megjegyezte: a 172 éve létező magyar honvédség is mély válságban volt 2010-ben, a második Orbán-kormány megalakulásakor, amikor mindössze 17 önkéntes tartalékosa volt. Mára ez a szám elérte a 9600-at, közülük több mint 4000 a területvédelmi tartalékos katona.

Az elmúlt hónapokban a tartalékosok részvételével fertőtlenítettek 997 idősotthont, 51 kórházban állítottak katonai parancsnokot, 17 helyőrségben pedig járőrszolgálatot is adtak. A tartalékosok a raktárok őrzésében is
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 11:32
1/598
Képek, videók
fejlesztés-alatt-3.png
menusgabor
2015. február 23. hétfő, 23:05
fejlesztés.jpg
tantus
2014. szeptember 18. csütörtök, 10:32
Újabb jelentős fejlesztés
basikele
2013. február 15. péntek, 05:21
Fejlesztés alatt!!! 2.jpg
pazpeti
2008. szeptember 25. csütörtök, 13:56
Magyar fejlesztésű Kalasn
richardbodo
2008. március 08. szombat, 19:48
fejlesztés
erikac
2008. február 14. csütörtök, 09:08
KNORR fejlesztés Tósakiva
kismotor
2007. szeptember 26. szerda, 17:36
térkép fejlesztés magyar
szidi001
2007. április 06. péntek, 11:24
Vidék fejlesztés
atkaguru
2006. november 14. kedd, 10:54
Költségvetés
tailor
2015. november 09. hétfő, 11:37
költségvetés.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:53
költségvetési kiigazítás.
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:11
Költségvetés.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:54
költségvetési hiány.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:14
költségvetési hiány
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 13:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.