Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 01:47 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szlovák parlamenti választás - Szakértő: többpárti kormány alakulhat Szlovákiában
A szavazatokért rengetegen versengenek, és egyiküknek sincs esélye többséget szerezni. A parlamentbe jutó pártokat mindez olyan kompromisszumra is kényszerítheti, amit ma még nem vállalnának föl a nyilvánosság előtt - tette hozzá.

Szabó Dávid József szerint magyar képviselők várhatóan nem kerülnek a pozsonyi törvényhozásba.

Mint mondta, a felvidéki magyarok szavazási hajlandósága sok éve alacsonyabb az országos átlagnál, körükben a Magyar Közösségi Összefogás támogatottsága is alig haladja meg az 50 százalékot. A nagyvárosi magyarok ráadásul szlovák pártra is hajlandók szavazni, a kistelepüléseken élők egy része pedig a szélsőséges nacionalistának tartott Marian Kotleba elől sem zárkózik el - mondta a szakértő.
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:33
Elsőfilmes rendezőknek szavazott meg gyártási támogatást a Filmszakmai Döntőbizottság
Bernáth Szilárd első mozifilmjének gyártása a Focusfox Stúdióban készül, a filmalkotás egy kelet-magyarországi szocio-realista történet lesz.

A történet szerint a 22 éves pásztorként dolgozó Ádám súlyos dadogása miatt a társadalomtól elszigetelve él Borsodban. Egy nap azonban katartikus felismerést tesz: ha kirobbanó dühhel rappel, a dadogás megszűnik. Vad előadásmódja és kíméletlen őszinteségű szövegei miatt váratlanul óriási sikert ér el a YouTube-on Larry néven - áll a közleményben.

A rendező-forgatókönyvíró Bernáth Szilárd első mozifilmjének vezető producere Muhi András, producere Ferenczy Gábor, a képi világról Hartung Dávid gondoskodik. A szereplőválogatás már folyamatban van, a 22 napos forgatás júniusban kezdődik.

A Larry című film a tervek szerint 2021 őszén fog megjelenni.

A magyar-szlovák koprodukcióban készülő Műanyag égbolt gyártására 216 millió forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta első mozifilmje egy
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 15:22
M4 Sport-Az Év sportolója gála - Négy ponttal győztek az FTC pólósai
639 (Babos Tímea, Kristina Mladenovic) 2. Női kajak négyes 511 (Bodonyi Dóra, Medveczky Erika, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra) 3. Férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó 422 (Burján Csaba, Krueger Cole, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Varnyú Alex) 4. Férfi kardcsapat 341 (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szilágyi Áron, Szatmári András) 5. Repülőhollandi-egység 153 (Majthényi Szabolcs, Domokos András) 6. Női kajak kettes 111 (Medveczky Erika, Hagymási Réka) 7. Kettesfogathajtó-válogatott 104 (ifjabb Dobrovitz József, Hölle Martin, Osztertág Kristóf) 8. Női kenu kettes 45 (Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső)

Női maratoni kajak kettes 45 (Czéllai-Vörös Zsófia, Csay Renáta)10. Solingválogatott 23 (Joó Kristóf, Litkey Farkas, Németh Pepe)

Az Év edzője: 1. Varga Zsolt (FTC, vízilabda) 438 2. Selmeci Attila (Milák Kristóf) 390 3. Danyi Gábor (Győr, női kézilabda) 385 4. Bánhidi Ákos, Csang Csing Lina (rövidpályás gyorskorcsolya) 338 5. Sike András (kötöttfogású birkózó-válogatott) 203 6. Petrov Árpád
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 18:16
Szakértő: a valaha volt legnehezebben elfogadott uniós költségvetés lehet a mostani
Szabó Dávid József hozzátette: a helyzetet nem könnyíti meg, hogy Nagy-Britannia kilépésével 15 milliárd euróval csökken az Európai Unió 2021 és 2027 közötti költségvetési kerete.

Elmondta: ahhoz, hogy egyes országok hangosabban tudják képviseltetni álláspontjukat az új uniós költségvetésről szóló vitán, a visegrádi négyekhez - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - hasonló érdekcsoportok fognak összeállni. A jelek szerint az önszerveződések nem csak regionális csoportosulásokra korlátozódnak, hanem olyan érdekek mentén is, mint a kohéziós fejlesztési források szinten tartása - tette hozzá.

Magyarország az érdekcsoportokat tekintve előnnyel rendelkezik, hiszen a visegrádi négyeknek - az agrártámogatások és a felzárkóztatási támogatások ügyében is - hosszan tartó, közös érdekük van - hangsúlyozta Szabó Dávid József.

A műsorban elhangzott, hogy valószínűleg februárban tartanak majd rendkívüli EU-csúcsot az új uniós költségvetés ügyében.
velemenyezd, 2020. január 13. hétfő, 09:21
Az elmúlt év sportolói és edzői 2019 évben
(Hosszú Katinka)
Selmeci Attila (Milák Kristóf)
Sike András (kötöttfogású birkózó-válogatott)
Szokolai László (Rasovszky Kristóf)
Varga Zsolt (FTC, vízilabda)
*
Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye):
Férfi kardválogatott (Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás)
Férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Krueger Cole, Varnyú Alex)
Kettesfogathajtó-válogatott (Hölle Martin, ifjabb Dobrovitz József és Osztertág Kristóf)
Női kajak négyes (Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra)
Női kajak kettes (Medveczky Erika, Hagymási Réka)
Női maratoni kajak kettes (Czéllai-Vörös Zsófia, Csay Renáta)
Női kenu kettes (Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső)
Női teniszpáros (Babos Tímea, Kristina Mladenovic)
Repülőhollandi-egység (Majthényi Szabolcs, Domokos András)
Soling-csapat (Litkey Farkas, Joó Kristóf, Németh Pepe)
*
Az év csapata
maroka, 2020. január 10. péntek, 21:55
M4 Sport - Az Év sportolója Gála 2019 - A jelöltek
kézilabda)Demeter Irén (Kopasz Bálint)Petrov Árpád (Hosszú Katinka)Selmeci Attila (Milák Kristóf)Sike András (kötöttfogású birkózó-válogatott) Szokolai László (Rasovszky Kristóf)Varga Zsolt (FTC, vízilabda)

Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye):Férfi kardválogatott (Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás) Férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Krueger Cole, Varnyú Alex) Kettesfogathajtó-válogatott (Hölle Martin, ifjabb Dobrovitz József és Osztertág Kristóf)Női kajak négyes (Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra) Női kajak kettes (Medveczky Erika, Hagymási Réka) Női maratoni kajak kettes (Czéllai-Vörös Zsófia, Csay Renáta) Női kenu kettes (Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső)Női teniszpáros (Babos Tímea, Kristina Mladenovic)Repülőhollandi-egység (Majthényi Szabolcs, Domokos András)Soling-csapat (Litkey Farkas, Joó Kristóf, Németh Pepe)

Az év csapata (klasszikus csapatsportok):3x3-as női
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 13:39
1956-ban, Pesterzsébeten, november 11-ig folytak a harcok
Megjelent a PESTERZSÉBET és SOROKSÁR (akkori XX. kerület) c. önkormányzati lapjában, Ó. Kovács Attila szerkesztésében... külön emlékszámot szentelt 1996-ban az októberi évfordulóra.
Majd, amikor ismét MSZP-s polgármestere lett Pesterzsébetnek, akkor elküldték az újságtól. Hamarosan meghalt vétlen autó-balesetben.

PESTERZSÉBET HŐSEI ÉS ÁLDOZATAI
1. Agód István (17 év);
2. Andrási Béla (48);
3. Andrási Béláné (45);
4. Andrási Csaba (15),
5. Árva József (25);
6. Barbay István (18);
7. Balogh Gábor (17);
8. Bálint András (23);
9. Batta József (21);
10. Bencze Ferenc (21);
11. Bencze József (47);
12. Bencsik István (68);
13. Bíró László (19);
14. Bisitzkievitz Géza (31);
15. Borbély Ferenc (19);
16. Borbély István;
17. Brandauer Károly (16);
18. Burucz Ferenc (21);
19. Csőke István (16);
20. Dávid Lajos (35);
21. Dudus Adolf István (24);
22. Ehmann Mária
furaila, 2019. november 02. szombat, 11:46
Brit választások - Századvég: Brexit-népszavazássá válhat az előrehozott választás
Szabó Dávid József azt mondta: ez várhatóan a Brexit-párti toryknak, valamint a liberális demokratáknak kedvez. Bajban lesznek viszont a zöldek és a munkáspárt, akiknek az ügyben nincs elég karakteres véleményük - jegyezte meg.

Felidézte, az Egyesült Királyság október 31-ével nem lépett ki az Európai Unióból, arra három hónapos haladékot kapott.

Ha létrejön a Boris Johnson-féle megállapodás nyomán a kilépés, akkor további feladat lesz a skótokat bent tartani az Egyesült Királyságban, az észak-íreket megnyugtatni és egy teljesen új megállapodást kötni az Európai Unióval - sorolta az elemző.
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 20:21
Szabó Dávid József: az olasz Liga kompetens és hozzáértő
A szakértő kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy ezzel szemben a jelenlegi olasz kormánynak nincs olyan társadalom- és gazdaságpolitikai elképelése, amely megoldást nyújtana az olasz gazdaság régóta tartó lassulására, a munkanélküliségre és a migrációra.

Salvini azonban kivárni kényszerül, mert "a brüsszeli, a berlini és a párizsi elit" a fontos kérdésekben velük egy állásponton lévő jelenlegi olasz kormányt támogatja - vélekedett.

Az olaszok többsége viszont nem támogatja a kormányt, ez az ellentmondás pedig előbb-utóbb változást fog eredményezni - jelentette ki.
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 10:24
Szakértő: legfeljebb kisebb változások lehetnek az Európai Bizottság összetételében
Az elemző ezt azzal támasztotta alá, hogy túl nagy politikai tőkét invesztáltak már az új bizottságba, a területek "robbanásszerű" újraosztása csak akkor képzelhető el, ha Emmanuel Macron francia elnök második jelöltjét sem fogadják el, és az elnök megpróbálja megakasztani a jelöltállítási rendszert.

Eddig három pártcsaládból három biztosjelölt bukott meg, ha nem akarják kockáztatni, hogy Franciaország megakassza a rendszert, akkor a kritikáktól függetlenül, előbb vagy utóbb elfogadják majd Macron jelöltjét - közölte az elemző.

Szabó Dávid József azt mondta, a román jelölt pozíciót gyengítheti, hogy nincs mögötte politikai többség az országban, Ursula von der Leyen azonban jelen állás szerint megvárja, amíg feláll az új román kormány és megnevezi delegáltját.
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 09:20
Labdarúgó NB I - A Puskás Akadémia hatgólos meccsen verte a Paksot
Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. - van Nieff, Urblík (Spandler 83.) - Gyurcsó, Knezevic (Mebrahtu 74.), Kiss T. (Sós 62.) - Vanecek

Paks:

---- Holczer - Osváth, Gévay, Fejes, Szabó J. - Papp K. (Simon Á. 91.), Windecker - Könyves, Remili, Balogh B. (Kecskés 64.) - Hahn (Fejős, a szünetben)

A vendégek kezdték aktívabban a találkozót és Könyves Norbert góljával vezetéshez jutottak. A Puskás Akadémia két perccel később David Vanecek révén egyenlített, majd tovább rohamozott, s Urblík József találatával már náluk volt az előny.

Fordulást követően ott folytatta a felcsúti gárda, ahol a szünet előtt abbahagyta: egy nagy védelmi hibát kihasználva Gyurcsó Ádám szerzett újabb gólt. A Paks kétgólos hátrányban sem adta fel, Papp Kristóf átlövésével szépített. Negyedórával a vége előtt azonban nehéz helyzetbe kerültek a vendégek, mivel Fejes Andrást második sárga lapja után kiállította a játékvezető. A Puskás azonnal büntetett: Gyurcsó szemfüles szabadrúgásgóljával visszaállította a kétgólos
velemenyezd, 2019. október 19. szombat, 19:02
Önkormányzat 2019 - Tízezernél több lakosú települések polgármesterei - Pest megye - EREDMÉNY (2. rész)
36,04 százalék (1247 szavazat)

2. Rabi-Rizmajer Andrea (Független) - 28,50 százalék (986 szavazat)

3. Szabó Márton (Független) - 26,82 százalék (928 szavazat)

4. Schwarcz Péter (Független) - 5,03 százalék (174 szavazat)

5. Kerezsán László (DK) - 3,61 százalék (125 szavazat)Pilisvörösvár (100 százalék)

1. Dr. Fetter Ádám (TEVÖ) - 42,85 százalék (2555 szavazat)

2. Gromon István (VÖRÖSVÁRÉRT KÖZÉLETI EGYESÜLET) - 33,98 százalék (2026 szavazat)

3. Dr. Manhertz József Dávid (FIDESZ-KDNP) - 23,18 százalék (1382 szavazat)Pomáz (100 százalék)

1. Leidinger István (Független) - 66,24 százalék (4894 szavazat)

2. Vicsi László (FIDESZ-KDNP) - 33,76 százalék (2494 szavazat)Ráckeve (100 százalék)

1. Vereckei Zoltán (KEVE Egyesület) - 41,15 százalék (1494 szavazat)

2. Dr. Kereszturi Zita (FIDESZ) - 32,99 százalék (1198 szavazat)

3. Szadai József (Független) - 19,33 százalék (702 szavazat)

4. Simon Balázs (DK) - 6,53 százalék
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 07:18
1/29
Képek, videók
havazás Szlovákiában 2
taltos1
2017. október 31. kedd, 13:19
havazás Szlovákiában 1
taltos1
2017. október 31. kedd, 13:18
Szlovákiában
irmus
2017. október 15. vasárnap, 09:34
Szlovákiában
orban47
2016. november 02. szerda, 08:46
Szlovákiában 003.jpg
ujnemarika
2011. március 16. szerda, 07:27
Szlovákiában 006.jpg
ujnemarika
2011. március 16. szerda, 07:25
Szlovákiában 007.jpg
ujnemarika
2011. március 16. szerda, 07:25
Szlovákiában 008.jpg
ujnemarika
2011. március 16. szerda, 07:25
Szlovákiában 009.jpg
ujnemarika
2011. március 16. szerda, 07:25
Szlovákiában 011.jpg
ujnemarika
2011. március 16. szerda, 07:24
Györi Szabó József.jpg
farkas1945
2011. március 15. kedd, 10:57
GYŐRI SZABÓ JÓZSEF
sfranci
2010. január 08. péntek, 19:37
Szabó Józsefné Gizike.jpg
agota_nagy
2009. június 15. hétfő, 19:36
Címkék
tervek szerint, Rasovszky Kristóf, ügyben nincs, elnök megpróbálja, Rabi-Rizmajer Andrea, Czéllai-Vörös Zsófia, Andrási Béláné, Szabó Sarolta, Fetter Ádám, skótokat bent, Bencze József, parlamentbe jutó, Labdarúgó NB, Schwarcz Péter, Balogh Gábor, képi világról,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.