Belépés
2019. február 16. szombat | 7. hét | 47. nap | 12:38 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lövöldözés egy Chicago melletti kisvárosban, több sebesült van, a tettest őrizetbe vették
Az elkövető egy gyár irodaépületénél, a kétszázezer lelket számláló városka ipari negyedében kezdett lövöldözni. A helyi rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai percekkel az első lövések eldördülése után lezárták a környéket és elfogták a lövöldözőt.

Négy rendőr és több civil megsebesült, őket két kórházba szállították, sebesülésük súlyosságáról azonban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Clayton Muhammed, a helyi önkormányzat szóvivője újságírókkal azt közölte, hogy a sebesültek állapota stabil.

Az egyik szemtanú a helyi televíziónak arról számolt be, hogy látta a lövöldözőt, akiben felismerte a gyár egyik férfi dolgozóját. "Mindenkire lövöldözött" - fogalmazott a szemtanú az ABC televízió chicagói szerkesztősége munkatársának nyilatkozva.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közölte: Donald Trump elnököt - aki úton van floridai birtoka felé - tájékoztatták a történtekről. "Az elnök folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket" - tette
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 23:12
Az amerikai igazságügyi tárca vádat emelt a Huawei kínai óriásvállalat ellen
A Kirstjen Nielsen belbiztonsági miniszter, Wilbur Ross, a kereskedelmi tárca irányítója és Christoper Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója jelenlétével tartott sajtótájékoztatón Whitaker közölte: az egyik ügyben tizenhárom rendbeli, a másikban pedig tíz rendbeli bűncselekmény gyanúja miatt kérte a vádemelést. Az egyik keresetet az igazságügyi tárca egy New York-i bíróságnál, a másikat Washington államban nyújtotta be.

A tizenhárom rendbeli bűncselekmény miatti kérelem a Huawei Technologiesra és két leányvállalatára, valamint Meng Van-csoura vonatkozik. A vádpontok között banki és egyéb pénzügyi csalás, valamint az igazságszolgáltatás akadályozását célzó összeesküvés szerepel. Az amerikaiak szerint a Huawei nem mondott igazat a két leányvállalatához, a Skycom Tech-hez és a Huawei Device USA-hoz fűződő kapcsolatairól annak érdekében, hogy Iránban folytasson üzleti tevékenységet. Ezt a Huawei tagadja. A másik ügyben kereskedelmi titkok ellopásával, banki és pénzügyi csalással és az
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 07:04
Elengedték Moszkvában az eszkortnőt, aki bizonyítékokat ígért az amerikai választásokba való orosz beavatkozásr
terjesztette, hogy viszonyt folytatott a moszkvai felső vezetéssel kapcsolatokat ápoló Oleg Gyeripaszka orosz milliárdossal, aki kapcsolatban állt Trump egykori kampányigazgatójával, a hazájában tavaly adócsalás és más bűncselekmények miatt elítélt Paul Manaforttal.

Ribka közvetítőn keresztül kapcsolatba lépett a bangkoki amerikai követséggel, és megpróbált menedéket kérni az Egyesült Államokban. Noha Lesley felesége, Krisztyina Seremetyjeva szerint a nőt és a férjét a fogdában kihallgatta az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik munkatársa, az ígért bizonyítékokat Ribka a jelek szerint végül senkinek sem szállította le, azt állítva, hogy egyezségre jutott Gyeripaszkával.

Az eszkortnő egyébként azt követően távozott Thaiföldre, hogy Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus tavaly novemberben egy milliós nézettségű videóban azzal vádolta meg Gyeripaszkát, hogy 2016 augusztusában egy sikamlós norvégiai jachtkirándulással vesztegette meg Szergej Prihogyko miniszterelnök-helyettest. A hajón
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 16:22
Kétpárti javaslatot tettek az amerikai törvényhozásban a Huawei egyes termékeinek tilalmára
A törvényhozók javaslata nemcsak a Huawei, hanem a ZTE és más kínai vállalatok olyan termékeire is vonatkozik, amelyek forgalmazása amerikai szankciókat, törvényt vagy exportellenőrzési szabályokat sért.

A törvényjavaslatot szinte egy időben nyújtották be a The Wall Street Journal című lap értesülésének nyilvánosságra hozásával: a lap szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) bűnügyi nyomozást folytat a Huawei ellen ipari titkok eltulajdonításának gyanúja miatt. A lap információi szerint a Huawei ipari-kereskedelmi titkokat lop el amerikai üzleti partnereitől, köztük például a német T-Mobile amerikai leányvállalatától. A lap konkrétan a T-Mobile okostelefonjainak tesztelésére használt technológiának az ellopását említette.

A nyomozás - írta a lap - részben egy polgári peres eljárásnak köszönhetően indult meg: az északnyugati Seattle városában egy esküdtszék felelősnek találta a Huaweit a T-Mobile egyik üzeme robottechnológiájának eltulajdonításában.

Sem az amerikai igazságügyi
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 07:04
Illegális bevándorlóként viselkedett egy csoport az amerikai házelnök kertjében
felszólították, hogy azonosítsák magukat, mire azt a választ kapták: "Gavin Newsom (kaliforniai kormányzó) azt mondta, hogy nekünk erre nincs szükségünk".

A csoportot ezután kirakták a házelnök kertjéből, de senkit nem tartóztattak le birtokháborításért, és Nancy Pelosi nem kommentálta az esetet.

A menedékvárosok ügye megosztja az amerikai politikát és közvéleményt. Ezek a települések - vagy egész államok - menedéket nyújtanak az illegális bevándorlóknak, és nem hajlandók együttműködni sem a szövetségi bevándorlási hivatal, sem a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársaival az illegális bevándorlás ellenőrzésében vagy visszaszorításában.

Kalifornia egyike azon államoknak, amelyet kormányzója menedékállamnak nyilvánított. Ez azt is jelenti, hogy az illegálisan az országba érkezőket nem tartóztatják fel, teljes körű védelmet élveznek, így munkát is vállalhatnak, sőt, Kaliforniában az új kormányzó, Gavin Newsom azt is megígérte, hogy törvényt terjeszt elő az illegális bevándorlóknak biztosítandó
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 07:05
Megkezdődött az amerikai igazságügyminiszter-jelölt szenátusi meghallgatása
Mueller "nem folytat boszorkányüldözést".

William Barr egyetértett a Mueller-bizottság azon megállapításával, hogy a 2016-os elnökválasztás folyamatába beavatkoztak oroszok, de legalábbis megpróbálkoztak a beavatkozással.

Dianne Feinstein demokrata párti szenátor aggályait fejezte ki, utalva Barr tavalyi feljegyzésére, amelyben a politikus bírálta a Mueller-bizottság tevékenységét mert "végzetesen elhibázottnak" ítélte annak vizsgálatát, hogy Trump elnök akadályozta-e az igazságszolgáltatást a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vezetőjének, James Comey-nak a menesztésével. Barr válaszul leszögezte: az említett feljegyzésben nem a vizsgálat jogosultságát kérdőjelezte meg, csupán amiatti aggodalmát fejezte ki, hogy a bizottság helytelenül értelmezheti a törvényt.

Feinsein mindazonáltal azt kérte a jelölttől, vállaljon kötelezettséget arra, hogy nem avatkozik be a Mueller vezette vizsgálatba.

A meghallgatáson William Barr Oroszországot az Egyesült Államok "potenciális vetélytársának" nevezte,
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 20:33
Az amerikai igazságügyminiszter-jelölt ígéretet tett, hogy a Mueller-bizottság befejezheti vizsgálódásait
A miniszterjelölt kongresszusi meghallgatásra előkészített írásos nyilatkozatának részletei hétfőn kerültek nyilvánosságra.

A dokumentum szerint Barr a szenátus jogi bizottsága előtt "életbevágó fontosságúnak" tekinti majd a Robert Mueller vezette különleges bizottság vizsgálataink befejezését és azt, hogy munkájának eredményeiről a közvéleményt is tájékoztassa.

"Nem fogom megengedni, hogy pártpolitika, személyes érdekek, vagy bármilyen más, helytelen megfontolások beavatkozzanak ebbe, vagy bármilyen más vizsgálatba" - hangsúlyozza majd William Barr a szenátus jogi bizottsága előtt.

A Mueller-bizottság munkájára vonatkozóan Barr leszögezi: "célom az, hogy a tőlem telhető legnagyobb és a törvénynek megfelelő átláthatóságot biztosítsam".

A 68 éves William Barr 1991 és 1993 között a néhai George H. Bush elnök kormányának igazságügyi minisztere volt, azóta vállalatvezetőként dolgozott. Donald Trump december elején jelentette be, hogy őt jelöli tárcavezetőnek.

A meghallgatás
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 18:32
Donald Trump visszautasította, hogy bármikor is Oroszország javára dolgozott volna
újságíróknak.

Trump a The New York Timesben és a The Washington Postban a hét végén hétvégén megjelentetett cikkeire utalt. A The Washington Post arról írt, hogy az elnök a 2017-es, Hamburgban a G20-országcsoport találkozójáűnak keretében, Vlagyimir Putyinnal tartott négyszemköztitanácskozásánPutyinnal elkérte a tolmács jegyzeteit és arra kérte őt, hogy a részletekről ne tájékoztassa még az amerikai kormány tagjait sem.

A The New York Times pedig meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) 2017 tavaszán, James Comey igazgató menesztése után nyomozást indított Donald Trump elnök ellen, mert az volt a benyomása, hogy az elnök orosz érdekeket szolgál.

A vizsgálatot két szálon indították meg: az elhárítás azt vizsgálta, hogy Donald Trump szándékosan vagy akaratlanul dolgozott-e Moszkva javára, a bűnügyi nyomozás pedig azzal foglalkozott, hogy Comey menesztésével az elnök akadályozta-e az igazságszolgáltatást.

Donald Trump az újságíróknak azt
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 17:32
Amerikai sajtóinformációk - Álhírekre épített demokrata párti kampány miatt veszített Alabamában a republikánus
Roy Moore republikánus szenátor a hamis hírekre épülő kampány következtében hajszállal ugyan, de veszített a demokrata párti jelölttel, Doug Jonessal szemben. Az ügyet elsőként a The New York Times című lap tárta fel, de több amerikai médium is foglalkozik vele.

A sajtóinformációk szerint a demokraták finanszírozták egy ál- civilszervezet létrehozását és kampányát, amely a Facebook és a Twitter közösségi médiumok oldalain indított kampányt "Szárítsuk ki Alabamát"címmel az alkoholtilalom bevezetéséért. A szervezet a közösségi médiában Roy Moore-t biztosította támogatásáról, azt a hamis látszatot keltve, mintha Moore programjában szerepelt volna az alkoholtilalom bevezetése.

Matt Osborne, veterán demokrata párti aktivista - aki részt vett a hamis kampányban - azt nyilatkozta a The New York Timesnak, hogy mivel szerinte a republikánusok sem takarékoskodtak a trükkökkel a kampányban, ezért a demokratáknak muszáj volt ilyen módszerekkel élniük. "Ha nem ezt teszed, akkor gúzsba kötve táncolsz" -
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 18:22
Kiürítettek több amerikai vállalatot és intézményt bombafenyegetések miatt
A fenyegetéseket tartalmazó elektronikus leveleket csütörtök délután küldték New York-i, washingtoni, miami, San Franciscó-i, seattle-i címekre, illetve több más, kisebb településre. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint egyelőre nem világos, hogy van-e összefüggés a különböző helyszínekre küldött levelek, illetve feladójuk vagy feladóik között.

Az FBI felszólította az amerikaiakat, hogy éberen figyeljenek minden gyanús jelre vagy jelenségre, és azonnal jelentsék azt a hatóságoknak.

Fenyegető leveleket kapott - mások mellett - a chicagói rendőrség, az észak-karolinai Raleigh város és a Utah államban lévő Park City helyi lapjainak szerkesztősége, a kaliforniai Riverside seriffi hivatala, a pennsylvaniai State College-ban lévő Penn állami egyetem, illetve a Seattle városában lévő Washington Egyetem. A két oktatási intézmény esetében az FBI már megállapította, hogy a fenyegető levelek "nem hitelt érdemlőek".

A levelek tartalmát nem hozták nyilvánosságra. Egyetlen konkrétumot a CNN
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 23:22
Amerikai sajtóértesülések: az összeesküvéssel vádolt orosz Marija Butyina vádalkut köt
számon. A Butyina által aláírt vádalku szövege szerint Butyina Torsin irányításával próbált meg "nem hivatalos kapcsolatokat létesíteni a hatalmasokkal és az Egyesült Államok politikájára befolyással rendelkező emberekkel".

A vádalku, amelyet december 8-án, szombaton írtak alá, megjegyzi, hogy az összeesküvés bűncselekményéért maximálisan öt év börtönbüntetés szabható ki, de Butyina ennél kevesebbet is kaphat, attól függően, hogy milyen mértékben működik együtt az amerikai hatóságokkal.

A szövetségi ügyészek értesítést küldtek a dél-dakotai Ericksonnak is, hogy ellene szintén nyomozás folyik.

A The New York Times tudni véli azt is, hogy Butyina baráti viszonyt ápolt Scott Walker wisconsini republikánus politikussal - aki a mostani félidős választásokig az állam kormányzója volt -, valamint vacsoravendég volt a dél-karolinai Mark Sanford, egykori republikánus kormányzó házában is.

Sem Butyina ügyvédje, Robert Driscoll, sem a szövetségi ügyész hivatalának szóvivője, Bill Miller nem
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 07:04
Robert Mueller: Michael Flynn lényeges információkkal szolgált, enyhe büntetést érdemel
kapcsolatokról, amelyek a 2016-os elnökválasztás idején a Trump-kampány munkatársai és oroszok között léteztek, ezért Robert Mueller enyhébb büntetést javasolt kiszabni Flynnre.

A Mueller-bizottság azt vizsgálja, hogy a két évvel ezelőtti elnökválasztás idején a Trump-kampány munkatársai és oroszok között volt-e bármiféle összejátszás. Michael Flynn - aki Trump elnöki beiktatása után csupán három hétig volt nemzetbiztonsági tanácsadó - már korábban bűnösnek vallotta magát abban, hogy hazudott a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársainak, később pedig együttműködött mind az FBI-jal, mind a Mueller-bizottsággal.

"Az alperes első kézből származó információkat nyújtott az átmenetet bonyolító munkatársak és orosz kormányzati tisztségviselők közötti kapcsolatok tartalmáról és körülményeiről" - olvasható a kedden este benyújtott jelentésben, amelynek részletei azonnal nyilvánosságra is kerültek az amerikai sajtóban. A jelentés szövegéből az derül ki, hogy a Flynn által elmondottak nem a 2016-os
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 07:04
1/50
Képek, videók
Kisváros
irmus
2017. november 16. csütörtök, 07:19
kisváros.png
chillik
2017. november 08. szerda, 13:38
Poshadó kisváros a zöldbe
chillik
2017. július 25. kedd, 05:29
Kisvárosok öszi vasárnapj
chillik
2016. június 26. vasárnap, 07:51
Távoli kisváros 01.jpg
chillik
2016. január 18. hétfő, 06:56
Távoli kisváros 02.jpg
chillik
2016. január 18. hétfő, 06:56
Fassel: Kisvárosi fények
mandala1946
2013. március 24. vasárnap, 15:53
kisvaros.jpg
ametiszt54
2012. december 23. vasárnap, 07:26
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Szövetségi-palota.jpg
farkas1945
2011. február 10. csütörtök, 09:58
Szövetségi Bíróság tornya
mecsery
2010. május 19. szerda, 17:01
szövetségi elnök hivatala
mecsery
2010. február 08. hétfő, 23:21
Muhammed Ali
sanci81
2015. november 16. hétfő, 15:58
12688-gul-hz.muhammed. jpg
ladanyierzsebet
2011. december 21. szerda, 15:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.