Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 13:38 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kiürítettek több amerikai vállalatot és intézményt bombafenyegetések miatt
A fenyegetéseket tartalmazó elektronikus leveleket csütörtök délután küldték New York-i, washingtoni, miami, San Franciscó-i, seattle-i címekre, illetve több más, kisebb településre. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint egyelőre nem világos, hogy van-e összefüggés a különböző helyszínekre küldött levelek, illetve feladójuk vagy feladóik között.

Az FBI felszólította az amerikaiakat, hogy éberen figyeljenek minden gyanús jelre vagy jelenségre, és azonnal jelentsék azt a hatóságoknak.

Fenyegető leveleket kapott - mások mellett - a chicagói rendőrség, az észak-karolinai Raleigh város és a Utah államban lévő Park City helyi lapjainak szerkesztősége, a kaliforniai Riverside seriffi hivatala, a pennsylvaniai State College-ban lévő Penn állami egyetem, illetve a Seattle városában lévő Washington Egyetem. A két oktatási intézmény esetében az FBI már megállapította, hogy a fenyegető levelek "nem hitelt érdemlőek".

A levelek tartalmát nem hozták nyilvánosságra. Egyetlen konkrétumot a CNN
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 23:22
Amerikai sajtóértesülések: az összeesküvéssel vádolt orosz Marija Butyina vádalkut köt
számon. A Butyina által aláírt vádalku szövege szerint Butyina Torsin irányításával próbált meg "nem hivatalos kapcsolatokat létesíteni a hatalmasokkal és az Egyesült Államok politikájára befolyással rendelkező emberekkel".

A vádalku, amelyet december 8-án, szombaton írtak alá, megjegyzi, hogy az összeesküvés bűncselekményéért maximálisan öt év börtönbüntetés szabható ki, de Butyina ennél kevesebbet is kaphat, attól függően, hogy milyen mértékben működik együtt az amerikai hatóságokkal.

A szövetségi ügyészek értesítést küldtek a dél-dakotai Ericksonnak is, hogy ellene szintén nyomozás folyik.

A The New York Times tudni véli azt is, hogy Butyina baráti viszonyt ápolt Scott Walker wisconsini republikánus politikussal - aki a mostani félidős választásokig az állam kormányzója volt -, valamint vacsoravendég volt a dél-karolinai Mark Sanford, egykori republikánus kormányzó házában is.

Sem Butyina ügyvédje, Robert Driscoll, sem a szövetségi ügyész hivatalának szóvivője, Bill Miller nem
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 07:04
Robert Mueller: Michael Flynn lényeges információkkal szolgált, enyhe büntetést érdemel
kapcsolatokról, amelyek a 2016-os elnökválasztás idején a Trump-kampány munkatársai és oroszok között léteztek, ezért Robert Mueller enyhébb büntetést javasolt kiszabni Flynnre.

A Mueller-bizottság azt vizsgálja, hogy a két évvel ezelőtti elnökválasztás idején a Trump-kampány munkatársai és oroszok között volt-e bármiféle összejátszás. Michael Flynn - aki Trump elnöki beiktatása után csupán három hétig volt nemzetbiztonsági tanácsadó - már korábban bűnösnek vallotta magát abban, hogy hazudott a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársainak, később pedig együttműködött mind az FBI-jal, mind a Mueller-bizottsággal.

"Az alperes első kézből származó információkat nyújtott az átmenetet bonyolító munkatársak és orosz kormányzati tisztségviselők közötti kapcsolatok tartalmáról és körülményeiről" - olvasható a kedden este benyújtott jelentésben, amelynek részletei azonnal nyilvánosságra is kerültek az amerikai sajtóban. A jelentés szövegéből az derül ki, hogy a Flynn által elmondottak nem a 2016-os
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 07:04
Huszonöt év börtönre ítéltek egy amerikai katonát, mert segíteni próbált az Iszlám Államnak
A Hawaii szigetén állomásozó Ikaika Kang őrmester augusztusban bűnösnek vallotta magát a bíróságon. Elismerte, hogy titkosított katonai dokumentumokkal, drónnal és egyéb módon is segíteni próbálta a terrorszervezetet.

A vádbeszédből kiderült, hogy Kang fedett nyomozókkal tartotta a kapcsolatot, akikről azt hitte, hogy az Iszlám Állam tagjai. Arab és angol nyelven esküdött hűséget a terrorszervezetnek, és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) fedett ügynökei előtt megcsókolta az Iszlám Állam fekete zászlaját is, majd közölte, hogy hazamegy a fegyveréért és "harcolni", azaz lövöldözni fog a Honolulu melletti Waikiki tengerparton. Az FBI munkatársai ekkor tartóztatták le őt.

Az FBI 2016 augusztusa óta nyomozott Kang után, aki - mint később elismerte - 2016 elején kezdett szimpatizálni a terrorszervezettel. Részletes dokumentációt adott át a terrorszervezet tagjainak vélt FBI-ügynököknek az Egyesült Államok hadseregében rendszeresített egyes fegyverekről, mozgatható légvédelmi rendszerek részleteiről,
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 22:02
Donald Trump a demokratákra nézve kompromittáló dokumentumok nyilvánosságra hozatalát ígéri
amennyiben a demokraták vizsgálatokat akarnának indítani ellene és kormányzata ellen, akkor "kemény árat" fizetnek majd érte. Trump "elnöki zaklatásnak" nevezte az egyes demokrata párti politikusok által erőltetett vizsgálatokat.

Mindazonáltal azt mondta: ez lenne a legjobb dolog, ami történhet vele. "Én az az ember vagyok, aki azonnal visszavág, és olyan kemény ütést mérek rájuk, amilyenben még nem volt részük" - fogalmazott. Konkrétan ki is fejtette, hogy nyilvánosságra kívánja hozni azokat a szövetségi bírósági döntéseket, amelyek hírszerzési eszközök igénybe vételére adtak felhatalmazást ellene, továbbá megjelentetné a 2016-os elnökválasztási kampányban a kampánycsapatának tagjai és oroszok közötti vélelmezett összejátszást vizsgáló, Robert Mueller vezette bizottság egyes dokumentumait is. Mint mondta: ezekből világosan kiderül, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), az igazságügyi minisztérium és Hillary Clinton, volt demokrata párti elnökjelölt kampánycsapata egy húron pendült, hogy ellene
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 07:05
Tíz évet kapott az amerikai intézményeket fenyegető fiatal kiberbűnöző Izraelben
Mivel bűnei egy részének elkövetésekor még kiskorú volt, továbbra sem hozták nyilvánosságra az "askeloni hacker" néven elhíresült fiatalember nevét, akinek a fenyegetései miatt repülőgépek szálltak le útjukat félbehagyva, és amerikai zsidó intézmények a félelem légkörében működtek hónapokig, gyakran kiürítve iskoláikat. A fenyegetések miatt az antiszemitizmus erősödésétől tartottak Amerikában 2016-ban és 2017 elején.Egyik alkalommal azt hazudta, hogy egy Izraelbe tartó El Al gépen pokolgépet helyezett el, ezért francia és svájci harci gépek kísérték és felügyelték a repülőt, hogy szükség esetén beavatkozhassanak. Egy másik repülőt fenyegetései miatt sebtében kiürítettek, s az akció következtében hatan megsérültek.

A védelem elsősorban azzal érvelt, hogy autizmussal és mentális problémákat okozó jóindulatú agydaganattal diagnosztizálták, de a bíróság szakértői alkalmasnak találták arra, hogy bíróság elé álljon, és felelősnek mondták ki cselekedeteiért. Mellékbüntetésként 60 ezer
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 13:28
Robert Mueller vizsgálatot kért az FBI-tól, mert szerinte a lejáratására készülnek
"Amikor a múlt héten tudomásunkra jutott, hogy nőknek ajánlottak fel pénzt azért, hogy szexuális zaklatással vádolják meg a különleges vizsgálóbizottság vezetőjét, azonnal értesítettük és nyomozásra kértük fel az FBI-t" - tudatta közleményében Peter Carr, Robert Mueller szóvivője kedden este.

Az amerikai médiában hírek jelentek meg arról, hogy jelentkezett egy nő, aki azt állította: egy férfi dollár tízezreket ajánlott fel neki azért, hogy megvádolja Muellert, aki mellett korábban jogászként dolgozott. A lapok meg is nevezték a nőt, de az általa megjelölt ügyvédi iroda közölte: ilyen nevű munkatársuk sem mostanában, sem korábban nem volt.

Robert Mueller hivatala azt követően tette közzé közleményét az FBI-nyomozásról, hogy Jack Burkman washingtoni ügyvéd és republikánus lobbista kedden a Twitteren bejelentette: csütörtökön "felfedi a különleges vizsgálóbíró szexuális zaklatásainak első áldozatát". Burkman később a Reuters brit hírügynökségnek azt mondta: öt áldozatról van szó, az egyiküket
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 07:05
Donald Trump civilizáltabb hangnemet szorgalmaz a politikai életben
Barack Obama volt elnök és további három demokrata párti politikus - Debbie Wasserman Schultz floridai, Maxine Waters kaliforniai képviselők, valamint Eric Holder, az Obama-kormányzat volt igazságügyi minisztere címére. Gyanús csomagot küldtek a CNN hírtelevízió New York-i szerkesztőségének épületébe is, amelyet rövid időre kiürítettek. A CNN szerint azt a csomagot John Brennannak, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatójának, a hírtelevízió rendszeres kommentátorának szánták.A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerdán este megerősítette, hogy a robbanószerkezetek hasonlatosak egymáshoz, valószínűleg egy helyről származnak. Az FBI azt is közölte: a kezdetleges szerkezetek egyike sem robbant volna fel, és a CNN szerkesztőségébe küldött fehér por is ártalmatlan volt.

A héten először Soros Györgynek a New York államban lévő Katonah településen lévő villája postaládájában helyeztek el robbanószerkezetet, amelyet az egyik alkalmazott talált meg. Az esetet terrorcselekménynek
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 07:05
A Kínából hazatért amerikai diplomatáknak más egészségügyi károsodásaik vannak, mint a Kubából hazatérteknek
A tárca közleménye szerint az idén tavasszal hazarendelt 15 amerikai diplomata közül 14 esetében nem állapították meg azokat a megmagyarázhatatlan tüneteket, amelyekkel a Kubából visszaérkezett diplomatákat és családtagjaikat kezelik. Ebből az amerikai orvosok arra következtetnek, hogy nincs összefüggés a Kínában és a Kubában történt rejtélyes megbetegedések között.

Egy Kínában szolgálatot teljesítő amerikai diplomata májusban jelezte először, hogy furcsa tünetekkel küszködik. Fejfájásra, kettős látásra, izomgyöngeségre, fülzúgásra panaszkodott. A külügyminisztérium orvosai kiutaztak az ázsiai országba és megvizsgálták az ott dolgozó mintegy 300 diplomatát és családtagjaikat. Tizenöt esetben találtak különös tüneteket, ezért őket hazarendelték Washingtonba. Tizennégy esetben kizárták a "kubai szindrómát" egyetlen esetben pedig nem tudták meghatározni a tünetek okait.

A "kubai szindróma" megnevezést arra a rejtélyes tünetegyüttesre alkalmazzák, amely a Kubában dolgozó diplomatákon és
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 07:04
Donald Trump: a politikai erőszaknak nincs helye az Egyesült Államokban
A republikánis párti elnök a Fehér Házban egy más témában rendezett konferencián ítélte el nagyon határozottan a történteket.Donald Trump leszögezte: "Ezekben az időkben egységeseknek kell lennünk, össze kell fognunk, és nagyon egyértelmű, erőteljes üzenetet kell küldenünk arról, hogy semminemű politikai erőszaknak vagy fenyegetésnek nincs helye az Amerikai Egyesült Államokban".Az elnök közölte, hogy a kormányzat "teljes erejével", anyagi és emberi erőforrásokkal nem takarékoskodva vesz részt a gyanús csomagok ügyében indított nyomozásban. "Aljasnak" minősítette a történteket, és a felelősök bíróság elé állítását ígérte. "Az amerikai nép biztonsága a legfontosabb, elsőrendű szempont számomra" - tette hozzá.

A rendezvényt megnyitó beszédében - még Donald Trump szavainak elhangzása előtt - a first lady, Melania Trump is élesen elítélte a történteket. "Nem tűrhetjük ezeket a gyáva cselekedeteket" - fogalmazott. Hozzátette: "Határozottan elítélem mindazokat, akik az erőszak mellett
velemenyezd, 2018. október 24. szerda, 21:55
Gyanús csomagot küldtek a Fehér Háznak és a CNN-nek is
A hírtelevízió szerkesztőségét kiürítették, de az adást nem szakították meg. A környéket rendőrautók vették körül.

A The New York Times értesülése szerint nem sokkal korábban robbanószerkezetet küldtek Hillary Clinton volt demokrata párti elnökjelölt és Barack Obama korábbi elnök címére is. Az első hírekkel ellentétben a két politikusnak nem az irodájába, hanem a lakására küldték a gyanús csomagot, amelyben feltételezhetően robbanószerkezet lehetett.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a sajtóinformációkat, közölve, hogy - mivel mindkét politikus védelméről a titkosszolgálat gondoskodik - a titkosszolgálat munkatársai a levelek rutinellenőrzésekor fedezték fel a gyanús csomagot. Hillary Clintonnak a New York városától északra eső, Bill Clintonnal közös chappaquai házába, Barack Obamának pedig a washingtoni villájába küldték a csomagot.

Az FBI közölte: sem Clinton, sem Obama nem volt veszélyben, a leveleket és csomagokat ugyanis soha nem ők kapják meg elsőként.

Donald
velemenyezd, 2018. október 24. szerda, 18:05
The New York Times: robbanószerkezetet küldtek Hillary Clintonnak és Barack Obamának is
A robbanószerkezetet mindkét politikus esetében az irodájukba küldték, és a levelek között találták meg.

A The New York Times meg nem nevezett rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a robbanószerkezetek a Soros György lakására hétfőn küldött csőbombához hasonlatosak.

A rendőrség már vizsgálja az ügyet, közleményt egyelőre nem adtak ki, és a hatóságokegyelőre nem is kommentálták a történteket.

Hétfőn Soros Györgynek a New York államban lévő Katonah településen lévő villájánakpostaládájában helyeztek el robbanószerkezetet, amelyet az egyik alkalmazott talált meg.

Az esetet terrorcselekménynek minősítették, a vizsgálatban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is részt vesz, és keddtől terrorelhárító szakembereket küldtek minden olyan New York-i helyiséghez, amelynek bármi köze is van Soroshoz.
velemenyezd, 2018. október 24. szerda, 16:05
1/50
Képek, videók
A kiüritett ágyasház 01.j
chillik
2016. augusztus 15. hétfő, 06:40
A kiüritett ágyasház 02.j
chillik
2016. augusztus 15. hétfő, 06:39
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Szövetségi-palota.jpg
farkas1945
2011. február 10. csütörtök, 09:58
Szövetségi Bíróság tornya
mecsery
2010. május 19. szerda, 17:01
szövetségi elnök hivatala
mecsery
2010. február 08. hétfő, 23:21
new-york-city-hall-par k-f
andomanyi
2012. április 08. vasárnap, 15:53
Park_Avenue-New_York_C ity
t-i-a
2009. szeptember 26. szombat, 13:51
City Hall Park
renataczina
2006. október 06. péntek, 03:53
Berry College 2015-11-20
margoboszi
2015. november 24. kedd, 10:54
Berry College 2014-11-17
margoboszi
2014. december 02. kedd, 16:43
Berry College 2014-11-16
margoboszi
2014. december 02. kedd, 16:43
Berry College 2014-11-15
margoboszi
2014. december 02. kedd, 16:43
Berry College 2014-10-11
margoboszi
2014. november 15. szombat, 12:03
Címkék
fenyegető levelek, Eric Holder, Iszlám Állam, egyes demokrata, bíróság szakértői, Barack Obamának, 2016-os elnökválasztás, dél-dakotai Ericksonnak, szövetségi bírósági, Mark Sanford, lakására küldték, első hírekkel, gyanús csomagok, szövetségi ügyész, amerikai médiában, elnök közölte,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.