Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 02:45 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Babis: Csehország jó kapcsolatokat szeretne Oroszországgal
az lehetséges. "Éppen azért, mert érdekünk a normális kapcsolatok kialakítása Oroszországgal, felelősen viszonyulunk a konzultációkhoz" - szögezte le a kormányfő. Aláhúzta: a helyzet megoldása az egész cseh kormány érdeke.

Az utóbbi hónapokban megromlott cseh-orosz kapcsolatok Ivan Szafronov volt orosz újságíró, a Roszkoszmosz-vezérigazgató tanácsadója ügyének következtében kerültek ismét előtérbe.

A 30 éves Szafronovot kedden két hónapos előzetes letartóztatásba helyezték, mert az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) azzal gyanúsította meg, hogy Csehország hírszerzésének titkos adatokat szolgáltatott ki.

Jogi képviselői szerdán panaszt emeltek a tanácsadó letartóztatása ellen. Az ügyvédek arról tájékoztatták a sajtót, hogy az FSZB szerint a cseh hírszerzés szervezte be Szafronovot 2012-ben, 2017-ben pedig megbízta azzal, hogy gyűjtsön információt az Oroszország, illetve az afrikai és a közel-keleti államok közötti együttműködésről, aminek ő "önös indíttatásból" eleget is tett. A
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 18:12
A Kreml nem kíván foglalkozni a hazaárulással gyanúsított volt újságíró ügyével
Szafronovot, a Kommerszant és a Vedomosztyi 30 éves volt újságíróját, a Roszkoszmosz orosz állami űrkutatási vállalat vezérigazgatójának sajtótanácsadóját kedden két hónapos előzetes letartóztatásba helyezték, mert az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) azzal gyanúsította meg, hogy Csehország hírszerzésének titkos adatokat szolgáltatott ki. A gyanú nem áll összefüggésben jelenlegi munkakörével.

Jogi képviselői szerdán panaszt emeltek a tanácsadó letartóztatása ellen. Az ügyvédek arról tájékoztatták a sajtót, hogy az FSZB szerint a cseh hírszerzés szervezte be Szafronovot 2012-ben, 2017-ben pedig megbízta azzal, hogy gyűjtsön információt az Oroszország, illetve az afrikai és a közel-keleti államok közötti együttműködésről, aminek ő "önös indíttatásból" eleget is tett. A vádat az FSZB hétfőn szándékozik hivatalosan ismertetni.

A Szafronov-ügy nyílt tárgyalására vonatkozó követelésekre reagálva Peszkov azt hangoztatta, hogy a bíróság munkája iránt egyes újságírók által kinyilvánított
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 15:02
Orosz biztonsági illetékes: Moszkva nem játszott össze a tálibokkal
Patrusev kifogásolta, hogy az amerikai vezetés több alkalommal is vezetett már be szankciókat Oroszország ellen hamis hírek alapján.

"Tömegtájékoztatási eszközeik most Afganisztánt vették célkeresztjükbe, amellyel kapcsolatban országaink között mindeddig rendszeres volt a párbeszéd, és ez a jelek szerint nem felelt meg egyes politikai köröknek" - hangoztatta a tisztségviselő, aki 1999 és 2008 között a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója volt.

Mint mondta, az orosz és az amerikai szakszolgálatok a kérdések széles körében működnek együtt, és a terrorellenes küzdelemben konkrét eredményeket tudnak felmutatni. Hangsúlyozta, hogy alaptalanok azok az állítások, amelyek szerint Oroszország titokban lepaktált az iszlamista tálibokkal, méghozzá amerikai katonák meggyilkolására.

"Épp ellenkezőleg, Oroszország sohasem működött együtt a tálibokkal" - mondta az orosz biztonsági tanács titkára, rámutatva, hogy a szélsőséges fegyveres mozgalmat az orosz legfelsőbb bíróság 2003-ban
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 14:41
Koronavírus - Moszkva megkönnyíti a beutazást a magasan kvalifikált külföldi szakemberek számára
A kormány honlapján megjelent dokumentum értelmében az érintettek különleges lista alapján egyszeri beutazási engedélyt kaphatnak.

A listát a külföldi szakemberek munkáltatójának vagy a szolgáltatásait megrendelőknek a kérelme alapján a végrehajtó hatalom illetékes szövetségi szervei kell elküldjék az orosz belügyminisztérium és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) számára. A kérelemnek tartalmaznia kell a tervezett határátlépés helyét és időpontját. Az érintetteknek útlevél mellett érvényes munkaszerződéssel, avagy munkavégzésre vagy szolgáltatásra szóló szerződéssel kell rendelkezniük.

Oroszországban a Covid-19-járvány miatt március 18-tól erősen korlátozták a külföldiek beutazását. Az intézkedés enyhítéséről diplomáciai képviseletek, üzleti egyesületek valamint orosz és külföldi cégek kérésének mérlegelése alapján döntött most az orosz kormány. Korábban Misusztyin az Oroszországban gyógykezelt, vagy az ott betegeskedő közeli rokonaik ápolásához nélkülözhetetlen külföldiek beutazását
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 19:32
Megműtötték Moszkvában a kémkedéssel vádolt volt amerikai tengerészgyalogost
A testvér beszámolója szerint az orosz külügyminisztérium tájékoztatta arról a moszkvai amerikai nagykövetséget, hogy Whelan csütörtök este éles hasi fájdalomra panaszkodott, állapota romlott. A vádlottat ezért a lefortovói börtönből a Szklifoszovszkij Kórházba szállították, ahol az orvosok rendkívüli sérvműtétet hajtottak végre rajta.

Az 50 éves amerikai-brit-kanadai-ír állampolgárt, egy autóalkatrészeket gyártó michigani cég biztonsági vezetőjét 2018. december 28-án vették őrizetbe az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) ügynökei egy moszkvai szállodában. Azzal vádolták meg, hogy egy államtitkokat tartalmazó memóriakártya birtokába jutott.

Whelan viszont azt állította, hogy egy esküvőre érkezett Oroszországba, ahol csapdába ejtették. Mint mondta, az adathordozó eszközön, amelyet az orosz ismerősétől kapott, tudomása szerint egyebek mellett orosz templomokról készült fotók voltak. Whelan az állította, hogy a kelepcét az FSZB egyik őrnagya állította neki, aki a provokációval két legyet
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 16:21
Költségvetés - Több mint 160 milliárddal több jutna honvédelmi kiadásokra jövőre
honvédelemre fordítható kiadásokat 2021-ben is GDP-arányosan határozzák meg, a korábbi évekhez képest jelentősen magasabb többlet biztosításával. Ez lehetőséget ad a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében elkezdett fejlesztések folytatására és a személyi állomány megbecsülésének javítására. A kiadások fedezetet biztosítanak Magyarország függetlenségének, területi épségének, nemzetközi szerződésekben rögzített határainak, lakosságának és anyagi javainak védelmére, valamint a szövetségi és nemzetközi szerződésekből eredő egyéb katonai kötelezettségek teljesítésére.

A javaslat szerint a honvédelmi illetményalap 2021 januárjától is 44 600 forint lesz.

Az előterjesztés szerint a honvédelmi tárca jövőre több mint 10 milliárd forinttal járulna hozzá a NATO Biztonsági Beruházási Programjához. A NATO- és EU-felajánlás alapján kialakítandó készenléti alegységek alkalmazásának kiadásaira 100 millió forint, az EU védelmi célú közös finanszírozású védelmi alapjaihoz 616 millió forint
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 11:22
Akár 18 évet is kiszabhatnak Moszkvában egy kémkedéssel vádolt volt amerikai tengerészgyalogosra
Az ítélethirdetés napját június 15-re tűzték ki Whelan ügyében, aki ártatlannak vallotta magát. A bíróság zárt tárgyalást folytatott le, mert a per anyagai államtitkot képeznek.

Az 50 éves amerikai-brit-kanadai-ír állampolgárt, egy autóalkatrészeket gyártó michigani cég biztonsági vezetőjét 2018. december 28-án vették őrizetbe az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) ügynökei egy moszkvai szállodában. Whelant azzal vádolták meg, hogy egy államtitkokat tartalmazó memóriakártya birtokába jutott.

A vádlott viszont azt állította, hogy csapdába ejtették, az orosz ismerősétől kapott adathordozó eszközön tudomása szerint egyebek mellett orosz templomokról készült fotók voltak. A Kommerszant című lap beszámolója szerint Whelan az állította, hogy a kelepcét az FSZB egyik őrnagya állította neki, aki a provokációval két legyet akart ütni egy csapásra: nem szándékozott megadni a 100 ezer rubeles adósságát, és a letartóztatás kiprovokálásával kísérelt meg feljebb lépni a ranglétrán (a rubel jelenleg
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 15:32
Nem lesz Putyint ábrázoló mozaik az orosz hadsereg épülő főtemplomában
szentélyben)" - mondta a püspök, aki egyben a katonai főtemplom plébánosa is.

Az elmúlt napokban az orosz sajtóban feltűnést keltett egy fotó, amely az épülő templomnak a Krím félsziget 2014-ben történt visszacsatolásának tiszteletére készülő mozaikképét ábrázolta. Ezen Putyiné mellett megjelent Szergej Sojgu védelmi miniszter, Valentyina Matvijenko, az orosz parlamenti felsőház és Vjacseszlav Vologyin, az alsóház elnöke, Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára, Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonségi Szolgálat (FSZB) igazgatója és Valerij Geraszimov vezérkari főnök képmása is.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője vasárnap azt mondta, hogy Putyin tudomást szerzett az őt ábrázoló mozaikról, ám úgy gondolja, hogy bár "a jövő nemzedékei egy nap még hálásak lesznek" a mostani orosz vezetés teljesítményére, de ezt ma még korai lenne kifejezni.

Sztefan püspök pénteki nyilatkozata szerint a mozaikot - az ezzel ellentétes állításokkal szemben - még nem helyezték el a templomban, a
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 15:01
Iskolai ámokfutás megakadályozásáról számolt be Tyumeny megyéből az FSZB
le. A bűncselekmény elkövetésének szándékát mind az őrizetbe vett tizenéves, mind szemtanúk megerősítették.

Legutóbb múlt csütörtökön, az ugyancsak szibériai Krasznojarszkban fogtak el egy iskolai ámokfutásra készülő, 2006-os születésű fiatalt. Tőle egy lefűrészelt csövű vadászpuskát, lőszert és több saját készítésű csőbombát vettek el. A naplójában megtalálták a jövő héten végrehajtani tervezett támadás tervét.

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára április 10-én az Uráli Szövetségi Körzet vezetőivel folytatott videokonferencián kijelentette, hogy a biztonsági szervek egyedül abban a régióban három iskolai ámokfutást akadályoztak meg 2019 folyamán.Beszámolója szerint a kamaszok arra készültek, hogy fegyverrel és saját készítésű bombákkal támadjanak osztálytársaikra és tanáraikra.

"A fiatalkorúak deviáns magatartásához hozzájárul a kábítószer-fogyasztásnak, az öngyilkosságnak és a bűnözői szubkultúrának a közösségi médiában zajló propagálása" - mondta Patrusev.

Mint mondta
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 13:57
Nem engedték be az amerikai nagykövetet egy kémkedéssel vádolt volt tengerészgyalogos perére Moszkvában
weboldalán tett bejegyzésében kifogásolta, hogy Whelannal nem ismertették az ellene szóló bizonyítékokat.

A moszkvai városi bíróság azzal indokolta a zárt tárgyalást, hogy a per anyagainak államtitkot képeznek. Első alkalommal Sullivant a koronavírus-fertőzés veszélye miatt bevezetett korlátozásokra hivatkozva fordították vissza.

Az 50 éves amerikai-brit-kanadai-ír állampolgárt, egy autóalkatrészeket gyártó michigani cég biztonsági vezetőjét 2018. december 28-án vették őrizetbe az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) ügynökei egy moszkvai szállodában. Whelant azzal vádolták meg, hogy egy államtitkokat tartalmazó memóriakártya birtokába jutott.

A vádlott viszont azt állítja, hogy csapdába ejtették, az egy orosz ismerősétől kapott adathordozó eszközön tudomása szerint egyebek mellett orosz templomokról készült fotók voltak. Elítéltetése esetén Whelan 10-től 20 évig tartó szabadságvesztést kaphat.

A nagykövet, aki korábban azt mondta, hogy a per a Moszkva és Washington közötti
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 21:33
Iskolai ámokfutásra készülő fiatalt vettek őrizetbe Krasznojarszkban
A 2006-os születésű fiúnál egy lefűrésztelt csövű vadászpuskát, lőszert és több saját készítésű csőbombát foglaltak le. A naplójában megtalálták a jövő héten végrehajtani tervezett támadás tervét.

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára múlt pénteken az Urali Szövetségi Körzet vezetőivel folytatott videokonferencián kijelentette, hogy a biztonsági szervek egyedül ebben a régióban három iskolai ámokfutást akadályoztak meg 2019 folyamán. Mint mondta, kamaszok arra készültek, hogy fegyverrel és saját készítésű bombákkal támadjanak osztálytársaikra és tanáraikra.

"A fiatalkorúak deviáns magatartásához hozzájárul a kábítószerfogyasztásnak, az öngyilkosságnak és a kriminális szubkultúrának a közösségi médiában zajló propagálása" - mondta Patrusev.

Mint mondta a fiatalokban emiatt "fokozott érdeklődés" alakul ki a "schoolshooting" (iskolai lövöldözés) és a "Columbine" iránt. A tisztségviselő, aki korábban volt az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat igazgatója is, ezzel a
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 18:13
Snowden lakhatási engedélye három évi meghosszabbítását kéri Moszkvától
figyelte amerikai állampolgárok, valamint külföldi vezetők, köztük európai szövetséges országok politikusainak kommunikációját.

Snowden Honkong érintésével Oroszországba menekült akkor, aminek következtében erősen lehűlt Moszkva és Washington viszonya. Hazatérése és bírósági tárgyalása esetén harminc évig terjedő börtönbüntetés várhat rá, az 1917-es kémtörvény értelmében.

Kucserena tavaly szeptemberben azt mondta az orosz médiának, hogy ügyfelét 2013-ban megpróbálta beszervezni az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), ügyfele azonban ezt visszautasította. Az ügyvéd szerint ezért tartott olyan sokáig, hogy Snowden menedékjogot kapjon.

Az egykor a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) alkalmazásában is állt informatikus 2013-ban, az orosz fővárosba történt érkezését követően 40 napot töltött el a seremetyjevói repülőtér várótermében, amíg meg nem kapta a menedékjogot az orosz hatóságoktól. Azóta Oroszországban él.

Az amerikai igazságügyi minisztérium tavaly elperelte tőle a Permanent
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 16:22
1/38
Képek, videók
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6AUA Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:43
az aranyásó kapcsolatokat
artfour
2008. szeptember 02. kedd, 13:41
gazdagrét_szent iván tűze
maroka
2020. június 30. kedd, 13:03
szent iván éj 0625.jpg
maroka
2020. június 25. csütörtök, 17:41
szent iván éji tűz0624.jp
maroka
2020. június 25. csütörtök, 09:01
Ivan Madzharov_paintings_
liliana01
2019. november 21. csütörtök, 18:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.