Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 11:22 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szabados Ákosról, ami eszembe jut
TOVÁBB lehet HAZUDNI és SEMMIT sem CSINÁLNI havi egy milliós javadalmazásért a ,,magyar"- és az EU parlamentben és a TÁRSADALMI élet MINDEN területén!
*
1998-ban jártam SZABADOS ÁKOSNÁL a diplomamunkámmal kapcsolatban. Figyelmébe ajánlottam, hogy szükség lenne - a közoktatás részeként - a felnőttképzés megszervezésére, mert a munkásembereket mindenféle tőke (anyagi- tudásbéli- kapcsolati) nélkül érte az un. rendszerváltoztatás. Akkoriban volt egy nagy projekt a Német Népfőiskolai Szövetség kezdeményezésére a FELNŐTTKÉPZÉS FELTÉRKÉPEZÉSE MAGYARORSZÁGON. Ebben, mint ösztöndíjas vehettem részt. Azonban, amiért nem találtam semmiféle felnőttképzési intézményt (Pesterzsébet-Soroksáron), ezért kitettek a projektből!!!!!!!!!! .
http://s9.images.www.tvn.hu/2013/01/14/23/08/www.tvn.hu_
5778170337a61d315079ea9e3fbd7230.jpg
Azért, a diplomamunkát megírtam Soroksár oktatási és kulturális helyzetéről.
A FELNŐTTKÉPZÉSI ATLASZT, pedig agyonhallgatták.
Az MDF-Fidesz
furaila, 2019. szeptember 04. szerda, 02:07
Cser Zoltán /1950-2002/ emlékére
Sajnos nem ismertem személyesen a fiatalon elhunyt Cser Zoltán mosonmagyaróvári költőt, de az 1993. október 22-én született Mosonmagyaróvár, 1956. október 26. c. versét annál inkább. Minden megemlékezésünkre beválogattuk, olvasható a www.emlekhely1956-movar.egalnet.hu ( ,, In memoriam 1956" a művészetben almenü - Irodalmi alkotások - Cser Zoltán album) weboldalunkon,de megjelentettük az 56-os Szövetség Híradó c. újságjában is.

Cser Zoltán
Mosonmagyaróvár, 1956. október 26.

Rab madár volt
a Szabadság!
Falak,rácsok között.
Tömeg.
Lyukas zászlók.
Himnusz, Szózat
Sortűz!
Vérbíróság!
Akasztás,
Börtön,
Akasztás.
Vér,vér, mindenütt vér!
A lánctalpak alatt széttiport szabadság halálhörgése!

Könnyek.
A teherautókról csöpögő
áldozatok vére!
Hősök sírján sárga láng,
Könnyek.
Szavak, szólamok!
Öntelt tettesek!
Ki vonja kérdőre őket?

Nády Mária
azenujsagom, 2019. április 19. péntek, 12:22
1918. október 31. - Tisza István meggyilkolása
felbomlásával, a győzelem pedig új hódításokkal, tehát a Monarchiában elfoglalt előnyös pozíció elvesztésével járt volna együtt.

A magyar miniszterelnök emellett az összbirodalmi érdekek szempontjából is elhibázott lépésnek tartotta a hadüzenetet, ugyanis úgy gondolta, a dualista állam nem készült fel eléggé ahhoz, hogy akár a szerbek, akár az antant nagyhatalmak ellen gyors és eredményes háborút vívhasson, emellett pedig - mint kiderült, nem alaptalanul - kételkedett a négyes szövetség másik két tagjának, Olaszországnak és Romániának a hűségében is. Ezen okokból eredően a július 7-i minisztertanácson Tisza István - a résztvevők közül egyedül - a fegyveres megoldás ellen szólalt fel, és ahelyett egy szigorú, ámde teljesíthető feltételeket tartalmazó jegyzék küldését javasolta a szerb fél számára; egy héttel később aztán ő is feladta különvéleményét, és csatlakozott a háború támogatóihoz.

A magyar miniszterelnök végül is engedett II. Vilmos német császár (ur.
menusgabor, 2018. október 29. hétfő, 19:28
Recsk - Nemzeti Emlékpark
megpróbáltatásaikról soha szót nem ejtenek. Szabadulásuk után vagy rendőri felügyelet alá kerültek, vagy több évre börtönbe zárták őket. Az utóbbiak nagy része csak az 1956-os forradalom során szabadult. Az egykori munkatábort feloszlása után néhány esztendővel lebontották, a barakkok helyét befásították, hogy nyoma se maradjon. A kommunista rezsim alatt a magyar hatóságok mindvégig állították, hogy a recski kényszermunkatábor sosem létezett.

A kényszermunkatábor túlélői 1988-ban megalapították a Recski Szövetséget. Az itt töltött, sosem feledhető évek, valamint elhunyt rabtársaik emlékének megőrzésére emlékművet állítottak, amelyet 1991 őszén Antall József néhai miniszterelnök avatott fel. Ezt követően a szövetség emlékparkot hozott létre a volt tábor helyén, melyet 1996-ban Göncz Árpád köztársasági elnök adott át. Az emlékparkban az erdőtől újra visszafoglalt eredeti területen a volt rabok visszaemlékezései alapján kirakták a tábor épületeinek alapjait, útjait. Felépült egy valósághű barakk is,
menusgabor, 2018. szeptember 08. szombat, 23:00
Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenye - Bencze Máté készül a döntőre
felkészítő tanára Linzenbold Gábor volt, mellette Richter Edit zongoraművész, zongorakísérője is aktívan segítette. A fiatal zenész az elmúlt években számos versenyen szerepelt jól és a közmédiában látható Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsor 2017-es és 2018-as évadába is bekerült. Az edinburgh-i versenyen való indulás jogát is itt nyerte el az MTVA különdíjaként.

A Fiatal Zenészek Eurovíziója (Eurovision Young Musicians) kétévente megtartott hangverseny az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) aktív tagállamai között. A fesztivál keretében minden részt vevő ország benevez egy fiatal zenészt, aki élő adásban előad egy zeneművet, majd szakmai zsűri dönt a győztesről. A megmérettetést 1982-es kezdése óta minden második évben megtartották. Európa nagy részén közvetítik, elsősorban a részt vevő országok.

Magyarország eddig ötször szerepelt a versenyen, először 1992-ben. Az ötből négy versenyzőnek sikerült kvalifikáltatnia magát a döntőbe, közülük az eddigi legjobb eredményt Devich
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 23:44
562 éve volt a nándorfehérvári diadal
emlékeztet.


1456. július 22-én a Nándorfehérvárt, a mai Belgrádot védő magyar seregek megsemmisítő vereséget mértek II. Mehmed török szultán hadaira. A győzelem 555. évfordulója alkalmából az Országgyűlés 2011. július 4-én a napot a nándorfehérvári diadal emléknapjává nyilvánította.

A 13. század végén megszilárduló oszmán-török állam száz év alatt maga alá gyűrte Kis-Ázsiát, majd a Balkánon kezdett terjeszkedni. A törökök 1389-ben Rigómezőnél szétzúzták a szerbek vezette észak-balkáni szövetséget, majd 1396-ban Nikápolynál Zsigmond magyar király lovagi seregére mértek vereséget. Hódításukat mintegy fél évszázadra megakasztotta az utolsó nagy mongol hódítótól, Timur Lenktől 1402-ben elszenvedett vereség, de az újjászervezett birodalom a 15. század közepétől már közvetlen fenyegetést jelentett Magyarország számára.

Hunyadi János szobra
menusgabor, 2018. július 22. vasárnap, 17:45
Hírmorzsák - Április
mégsem!!!
"Donald Trump szerint a szíriai Dúma elleni vegyifegyver-támadást a szíriai kormányerők hajtották végre.
Theresa May brit kormányfő már előre jelezte, hogy ő a kormány jóváhagyása nélkül is kész a katonai akcióban való részvételre."
Az a baj, hogy az EMBER NEM FELEJT!!!
Mert ugye tudjuk azt is, hogy Washington arról is meg volt győződve, hogy IRAK VEGYI FEGYVEREKKEL RENDELKEZIK. Aztán kiderült, MÉGSEM, és ezt később el is ismerték. Szintén ENSZ felhatalmazás nélkül néhány szövetséges támogatásával megindították IRAK ellen a támadást. És mi lett belőle??? Vajon most már "demokrácia" van
menusgabor, 2018. április 01. vasárnap, 18:00
Az amerikai igazságügyi minisztérium pert indít Kalifornia ellen az illegális bevándorlók miatt
Washington azt veti Kalifornia szemére, hogy nem hajlandó együttműködni a szövetségi hatóságokkal, és helyi törvényekre hivatkozva nem ad információkat az illegális bevándorlók kitoloncolásához.

Kaliforniában tavaly ősszel három olyan törvényt fogadott el a helyi törvényhozás, amely védelmet biztosít az illegális bevándorlóknak a kitoloncolás ellen. Ezzel, a washingtoni kormányzat szerint, a déli szövetségi állam akadályozza a szövetségi bevándorlási törvények végrehajtását és veszélybe sodorja a szövetségi rendfenntartókat, valamint a bevándorlási hivatal képviselőit is.

A per megindítását Jeff Sessions igazságügyi miniszter hivatalosan szerdán jelenti be a déli állam fővárosában, Sacramentóban egy konferencián. "Az igazságügyi minisztérium és a Trump-kormányzat megvívja majd a harcot ezzel az igazságtalan, tisztességtelen és alkotmányellenes politikával" - olvasható Sessions beszédében, amelynek szövegéből az NBC televízió kedd esti híradója idézett.

A tavaly októberben Jerry Brown
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 07:05
Értelmiség, jövő világ-Magyarországa
művészi baráti körével, Xantusékkal együtt a vasfüggönyösöknek, az egész művész világgal úgy, ahogyan vannak.

Orbánnak egyszer volt egy mondata, hogy senki nem ott van, ahol kéne lennie.

Otthonukban mészárolták le az értelmeseket az egész világon 81 éven keresztül, folyamatosan.

Orsós Viktor cigánytelepe, mint bolt és közlekedés fóbiás emberiség gyalázói, nem titok Miskolcként felvásárolták az ingatlanokat, kastélyokat, iskolákat a reformátusaikkal, mint Talmudos nemi szövetséggel, világ-Magyarországra készülve szórták szét gyerekeiket, unokáikat az egész világra magyarnak mondva magukat vasnépeként az egykori bibliai népekből kivált kommunikációs bénítóknak, nemi gyalázóknak, fertelem és iszonyat végrehajtóinak.

Váltak közben támadva engem folyamatosan a Hunnia börtön gyilkosaitól, mint vadállatoktól, pusztítóktól, amiknek felkínálták magukat, meg a saját otthonokban embereket kivégző és gyalázó temetőbrigádjától a parabruitális népnek, Rákóci téri és José indiai
kohlinka, 2018. február 25. vasárnap, 16:07
M1: kilép az MSZP-ből Simon József pécsi politikus
Simon József Facebook-oldalán azt írta: "Az erőszak minden formáját elutasítom, kezet soha senkire nem emeltem, de az tény, hogy az elmúlt években néha ökölbe szorult a kezem. Meggondolatlan voltam, és ennek következménye van. A párttagságomról a mai nappal lemondok."

A Pesti Srácok közösségi oldalára feltöltött képen egy felirat is szerepelt: "Keresd a hibát. Én nem találtam."

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője az ügy után azonnal felszólította az MSZP-t, hogy zárja ki soraiból a politikust, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség pedig azt közölte: megdöbbentő, hogy az "MSZMP utódpártjában" még ilyen hozzászólások előfordulnak.

A Híradónak nyilatkozó Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, elhatárolódnak az ügytől, de a felelős szerinte az, aki ilyen hangulatot gerjesztett az országban.
velemenyezd, 2018. február 04. vasárnap, 07:19
Gyászközlemény
Életének 89. évében, munkában, megpróbáltatásokban gazdag életút után elhunyt Fazekas János László az 56-os Szövetség Országos Elnöke (2006-2014)

2018. január 26-án, pénteken 11 órakor szent mise keretében helyezik örök nyugalomba a Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia urnatemetőjében.

In memoriam Fazekas János László 1929-2018

Az 56-os Szövetségnek, elnöksége idején szoros kapcsolata volt Mosonmagyaróvárral. Egyrészt a szervezet városban létező képviselete által, akik egyénileg is mind tagjai voltak a Szövetségnek, másrészt a Városi Kollégium ( 2013-tól Gulyás Lajos Kollégium) által, melyet, mint köznevelési intézményt teljes jogú tagjává szavazott meg a Szövetség közgyűlése 2011-ben. Az intézmény és igazgatója ötvenhatos emlékápoló tevékenységét elismerő oklevéllel, emlékplakett adományozásával 2010-ben ismerték el.

Az 56-os Szövetség Országos Elnöksége, az 56-os Szövetség alapításának huszadik évfordulója alkalmából Gábor Józsefnét, a Mosonmagyaróvári
azenujsagom, 2018. január 20. szombat, 06:36
Megérkezett Washingtonba a Fehér Ház hivatalos karácsonyfája
megfelelően - megengedte, hogy a Fehér Ház Kék szobájába vigyék.

Az ünnepi fenyőfa fogadása mindig egy rövid ceremóniával jár: a fenyőt óriási piros masnikkal és fenyőkoszorúkkal feldíszített lovas kocsi viszi az elnöki hivatal bejáratához, ahol a first lady fogadja a menetet és szimbolikusan jóváhagyja a fenyő beszállítását.

Az idén a karácsonyfa egy csaknem hat méter magas balzsamfenyő, Wisconsinból érkezett. Jim és Diane Chapman kertészetéből származik. A házaspár az Országos Karácsonyfa Szövetség vetélkedésén nyerte el a megtiszteltetést, hogy a Fehér Házban az ő kertészetükben nevelt fenyőt díszítsék fel. A ceremónián Chapmanék adták át hivatalosan a fát Melania Trumpnak, aki meghívta őket a Fehér Házba.

Donald Trump már a tavalyi választási kampányban megígérte, hogy idén a karácsonyt karácsonynak és nem ünnepnek nevezik majd, és ismét a hagyományos boldog karácsonyt jókívánság hangzik el a boldog ünnepet helyett. Az elnök meggyőződése szerint ugyanis a karácsony kifejezés kiiktatásával
velemenyezd, 2017. november 21. kedd, 07:04
1/15
Képek, videók
Szabados dal 01.jpg
chillik
2017. április 04. kedd, 10:15
Szabados dal 02.jpg
chillik
2017. április 04. kedd, 10:15
István Szabados.jpg
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:44
István Szabados - Szép es
jucinenadov
2015. július 12. vasárnap, 02:24
István Szabados (2).jpg
jucinenadov
2015. július 12. vasárnap, 02:24
István Szabados (3).jpg
jucinenadov
2015. július 12. vasárnap, 02:24
István Szabados (4).jpg
jucinenadov
2015. február 12. csütörtök, 21:25
millios.jpg
lenke1964
2015. november 03. kedd, 17:12
23 milliós luxusvadászat
agica2004
2014. június 11. szerda, 16:58
9 OV milliósok klubja v
lovaszmarika
2013. március 22. péntek, 10:11
34 milliós tűsarkú cipő..
anci-ani
2011. május 14. szombat, 17:07
Milliós tömeg.png
farkas1945
2010. november 15. hétfő, 18:17
25 milliós.jpg
szidnifox
2010. szeptember 01. szerda, 09:03
milliós bringa
orsi1
2009. április 26. vasárnap, 20:45
1milliós monitort.jpg
szidi001
2008. február 26. kedd, 20:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.