Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 06:25 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Száz film száll versenybe a Bujtor István Filmfesztiválon
testével, Bajor Imre lánya, Bajor Lili alakítja. Láthatják a nézők az ugyancsak Balázs Béla-díjas Pozsgai Zsolt Két vaddisznó meg a kislány című karanténfilmjét is.

Versenybe száll Gál Sándor Los Angelesben díjazott, Defekt című alkotása és Rudolf Olivér Emma című filmje is, amely egy ötödikes lány kiközösítését mutatja be. Szajki Péter Most van most című nagyjátékfilmjének hősnője pedig egy hirtelen döntés nyomán lelép az esküvőjéről és beugrik egy szabadnapos taxis autójába.

Bartúcz Anna filmje Székely Éva olimpiai bajnok magyar úszónak a nyilas razzia elől való menekülését dolgozta fel animációs rövidfilm formájában. Ugyancsak animációs alkotás a Bűnvadászok című Bud Spencer-Terence Hill film első jelenetének kétdimenziós modern parafrázisa, Porpáczy Zoltán képzőművész feldolgozása, amelynek eredeti szinkronjában Bujtor István hangja hallható.

A versfilmek között magyar költők műveit feldolgozó alkotások is szerepelnek. Arany János Toldi című elbeszélő költeményét sajátos módon dolgozta
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 18:52
Krónika 8. rész (költségvetés)
ismeri fel, hogy a természeti erőforrások korlátosak, a környezetet kizsákmányoló intézkedések pedig rövid és hosszú távon is visszafordíthatatlan károkat okoznak - mondta Schmuck Erzsébet.

Arra is kitért, hogy büdzsében alig találni olyan elemet, ami a klímaváltozás megfékezését és a környezetvédelmet szolgálná. A büdzséhez az LMP 21 olyan indítványt nyújt be, amelyeknek a biológiai sokféleség megőrzése a célja - mondta.

Független: a kormány nem az embereket és a kisvállalkozásokat segíti

Székely Sándor (független) cinikusnak nevezte a hazai bérekről szóló kormányzati kijelentéseket. Szavai szerint az a valóság, hogy az emberek két-három helyen robotolnak, virágzik a szürkegazdaság és kiürül a vidék.

A koronavírus-járvány során a kabinet segíthette volna az embereket és a kisvállalkozásokat és megadóztathatta volna a multinacionális cégeket. Ehelyett a bankrendszernek úgy kell 55 milliárd forintot fizetnie, hogy azt öt év múlva visszakapja, a multinacionális cégek pedig áthárítják a
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 18:23
Krónika 11. rész (a nemzeti önazonosság védelméről, napirend után)
A nemzeti önazonosság védelmeSzékely Sándor: legyen a magyar Országgyűlésnek egy 200. képviselője, külhonból!Székely Sándor (független) azt mondta, nem ért egyet a jobboldal Trianon-értelmezésével, azt azonban jó volt hallani a kormányoldal részéről, hogy nem a környező országok ellenében, hanem velük együtt szeretné megoldani a problémákat. Felvetette továbbá, hogy legyen a magyar Országgyűlésnek egy 200. képviselője, aki a külhoni magyarok delegáltja lenne.Potápi: a 21. századot nyertes évszázaddá kell tenni a magyarok számáraPotápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a kormány nevében úgy fogalmazott: Trianon mást jelent a magyaroknak és mást az utódállamoknak. Ami nekünk gyásznap, az nekik az országuk születésnapja vagy éppen megnagyobbodása - mondta, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a 21. században csak az összefogásban lehet bízni, csak így lehet a történelmi kihívásokra válaszolni.

A nemzeti megbékélés Szlovákia és Magyarország
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 20:13
Száztizenhárom új posztumusz taggal bővülhet a DIA digitális könyvtár
A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) által működtetett DIA posztumusz tagjelöltjeit a mindenkori PIM-főigazgató javaslatára az akadémiai tagok választják. A mostani tagjelöltek örököseivel a PIM ütemezetten, a következő három év során köti meg a tagságról szóló szerződést - közölte a múzeum pénteken az MTI-vel.

Az 1998-ban alakult DIA a tagok teljes szépirodalmi életművét digitalizálja, és új szövegkiadásként, ingyenesen közzéteszi a honlapján. Az élő, elhunyt és posztumusz tagok száma jelenleg 100 fő.

A Nemzeti Összetartozás Napján bejelentett 113 új tagjelölt névsora széles körű szakmai egyeztetés után, a Demeter Szilárd főigazgató által felkért, öttagú zsűri döntésével alakult ki - tájékoztatott a PIM.

Mint a közlemény hangsúlyozza, a listán olyan, 1949 után elhunyt magyarországi, határon túli és emigráns alkotók szerepelnek, akiknek életműve jelentős és ma is érvényes hatást gyakorolt az elmúlt évtizedek kultúrájára.

A DIA tagjelöltjeinek névsora: Albert Gábor, Bajor Andor, Balázs
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 12:52
Trianon 100 - Emlékprogramok országszerte
kiállítást rendez, a Trianon téren a Talléros zenekar katonadalokat ad elő, Szarvas Péter polgármester mond beszédet, a Jókai Színház pedig irodalmi, zenés összeállítással készül. A Deák utcai református templomban ökumenikus istentiszteletet tartanak, a Békéstáji Művészeti Társaság kiállítást szervez a Csabagyöngye Kulturális Központnál, 20 óra 20 perckor pedig Seregi Zoltán színházigazgató az Összetartozásunk tüze civil kezdeményezéshez csatlakozva lángot gyújt a teátrum előtt.

Gyulán a csigakerti Székely kapunál mond beszédet Görgényi Ernő polgármester, az Erkel Ferenc Vegyeskar elénekli a Himnuszt és a székely himnuszt, a helyi alapfokú művészeti iskola diákjai pedig mezőségi táncokat adnak elő.

Mezőberényben Bagyinszki Zoltán fotóiból rendeznek kiállítást a városháza előtt, este ugyanott száz mécsest helyeznek el. A Mezőberényi Erdélyi Kör és a helyi városszépítő egyesület tagjai a székely kapunál tartanak megemlékezést.

Battonyán trianoni emlékművet és országzászlót avatnak, Szarvason a
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 13:42
Elhunyt Földi Teri színművész
szerződött, majd 1958 és 1964 között a Szegedi Nemzeti Színház színművésze volt. Alakított olyan nagy Shakespeare-hősnőket, mint Ophelia, Viola, Mária vagy Hermia, játszotta Molnár Ferenc Olympiájának főszerepét, Bertolt Brecht Koldusoperájának Pollyját, Bródy Sándor A tanítónő című darabjának címszerepét.

1964 és 1989 között a Vígszínház társulatának volt a tagja. Ez idő alatt olyan emblematikus előadásokban játszott, mint A vörös postakocsi Kapás Dezső, az Orfeusz alászáll Ruszt József rendezésében, a Székely Gábor rendezte Macskajáték, a Szikora János által színpadra állított Veszedelmes viszonyok, a Macska a forró bádogtetőn Horvai István, Az öreg hölgy látogatása, vagy a Vérnász. Utoljára az Iglódi István által rendezett Csókos asszony című operettben láthatták a Vígszínház nézői.

Eközben több ikonikus filmben és tévéjátékban is szerepelt, mint például az Ifjú szívvel, az Esős vasárnap, a Tüskevár, a Szerencsés Dániel, a Napló gyermekeimnek, a Szomszédok. Emellett számos nagy sikerű filmben
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 23:53
Hat premiert tervez új évadában a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház
Simon Lajos igazgató elmondta: az előadásokat két helyszínen, a nagyszínpadon és a Zenthe Szalonban mutatják be.

Szeptember 18-án állítják színpadra a Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékot, októberben a Dollárpapát mutatják be Gálvölgyi Jánossal a főszerepben. Csiky Gergely A nagymama című vígjátékát decemberben nézhetik meg a nézők, a címszerepben a Jászai Mari-díjas Sárossy Kingával.

Január 22-én, a magyar kultúra napján az Énekes madár, Tamási Áron székely népi játéka lesz műsoron, március 27-én, a színházi világnapon Luigi Pirandello IV. Henrik című színművét mutatják be, a darabban Kaszás Gergő lesz a főszereplő. A hatodik premier A tanítónő. Bródy Sándor színműve, Vándor Évával a főszerepben, májusban kerül színpadra.

A Zenthe Szalon Felolvasószínházában láthatják a nézők Karinthy Frigyes Lux úr szabadalma, avagy a nyolcadik mennyország című műszaki misztériumát, Ugo Betti Bűntény a Kecskeszigeten és Herczeg Ferenc Kék róka című színművét.

Simon Lajos hozzátette, öt
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 15:48
Csíksomlyói búcsú - Zarándokok nélkül, a kegytemplomban tartják meg a pünkösdszombati búcsút
A búcsút szervező ferences szerzetesek korábban arra kérték mindazokat, akik Csíksomlyóra készültek, hogy csak szívükben zarándokoljanak, és a televízióban, rádióban, valamint az interneten kövessék az idei búcsút.

A hívek fegyelmezetten alkalmazkodtak a kéréshez. A csíksomlyói kegytemplom előtt egy órával a mise kezdete előtt mintegy ötvenen várakoztak, a járvány elleni rendelkezésekben előírt távolságot tartva egymástól. A templom előtt összegyűlt híveknek hangszóró közvetíti a templomban zajló szertartást.

A pünkösdszombati körmenet idén sem maradt el. Papok és hívek kis csoportja felvitte a Kis-Somlyó-hegyen álló Salvator kápolnához és a szabadtéri misék Hármashalom-oltárához a Labarumot. A henger alakú győzelmi zászló a pünkösdszombati körmenet legfontosabb jelképe. A mintegy 30 kilogrammos Labarumot a hagyomány szerint a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium legjobb eredményt elérő végzős diákja viszi.

A kegytemplom közelében az Erdélyi Mária Út Egyesület hirdetőtáblája elé
velemenyezd, 2020. május 30. szombat, 11:41
Csíksomlyói búcsú - Szalagokon jut el a székelyföldi települések üzenete Csíksomlyóra
idén a hívek nem zarándokolhatnak csoportosan Csíksomlyóra a búcsúra, és mivel a korlátozások éppen a nemzeti összetartozás évében fosztják meg az embereket a zarándoklattól, arra keresték a megoldást, hogy miként pótolhatják valamilyen módon a csíksomlyói élményt. Hozzátette: korábban is szokás volt, hogy a távolról érkező gyalogos zarándokok egy-egy településen megállván átvették az illető közösség szalagra írt imaszándékát, és elvitték azt Csíksomlyóra. Ezt a szokást terjesztették ki most a teljes Székelyföldre, és szervezték meg, hogy valamennyi település szalagra írt üzenete eljusson a búcsúra.

Az Erdélyi Mária Út Egyesület elnöke beszámolt róla, hogy a falvak, városok papjait, polgármestereit kérték, hogy közösen fogalmazzák meg, és írják fel egy fehér szalagra a településük üzenetét, a szalag hátoldalára pedig kerüljön fel a település neve és a dátum. Ezeket a szalagokat gyűjtik aztán össze azok a zarándokok, akik bekapcsolódtak a stafétába. Molnár Sándor hozzátette: háromtagú csoportok
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 17:31
Krónika 5. rész (azonnali kérdések)
hangsúlyozta.

Bírálta az ezzel ellentétesen gondolkodó ellenzéki politikusokat. Emlékeztetett arra, hogy a Momentum folyamatosan támadja a külhoni magyarokat, Szabó Tímea (Párbeszéd) a kormányon kérte számon, hogy védőeszközöket juttat a határon túlra, és "a külhoni magyarok nem számíthatnak a Gyurcsány-párt fiókszervezetére, a Jobbikra sem, mert a Jobbik Gyurcsány Ferencet választotta a külhoni magyarok helyett".

"Akinek az egyik magyar nem fontos, annak a másik sem lesz az" - fogalmazott.Székely Sándor: vessenek ki 98 százalékos adót az osztalékra!

Székely Sándor független képviselő arra kérdezett rá a miniszterelnöknél: mikor fizetnek munka nélkül szerzett jövedelmük jután a tőkések? A 48 millió forintot meghaladó osztalékot szerinte 98 százalékos adóval kellene sújtani. "Fizessenek végre a tőkések!" - mondta.

Szerinte az emberek hónapról hónapra élnek, a tőkések eközben elképesztő jövedelemhez jutnak az osztalékból.

Orbán Viktor a miniszterelnök úgy kezdte a
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 14:42
Krónika 5. rész (kiskereskedelmi adó)
érdekeit képviseli, vagy pedig patrióta.

A korábban végrehajtott társaságiadó-csökkentésről az ellenzék már annak vitájában elmondta, hogy azzal a multikat fogják segíteni - emlékeztetett. Annak az adócsökkentésnek egy részét most egy másik adóban visszaveszik - fogalmazott.

A Párbeszéd támogatna egy olyan javaslatot, ami a hazai kis- és közepes vállalkozások megerősítését tűzné ki célul, ugyanis ez valóban patrióta intézkedés lenne - szögezte le.

Független: vessenek ki osztalékadót

Székely Sándor (független) azt mondta, hogy az új adónem valójában egy áfaemelést jelent. A multinacionális cégek könnyedén át tudják hárítani az adóemelést a vásárlókra - szögezte le.

Azt javasolta, hogy amennyiben valóban a multinacionális cégeket akarják megadóztatni, akkor egy éves időtartama vessenek ki 98 százalékos osztalékadót.

Jobbik: milyen inflációs hatást várnak az adótól?

Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) a sávosan emelkedő kiskereskedelmi adóról szólva azt mondta: a multik ezt
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 14:31
stenes versek dr. Székely János megyéspüspök előadásában
Püspök atya verset mond - Istenes versek dr. Székely János megyéspüspök előadásában cd-n

Számos gyönyörű istenes vagy Istent kereső vers született már és születik ma is legnagyobb magyar költőink és külföldi szerzők tollából egyaránt. Bizonyára mindenkinek van magyar és külföldi kedvence. Talán mindannyian fel tudnánk állítani egy sorrendet, össze tudnánk állítani a hozzánk leginkább közel álló művek listáját.
,,Sokak kérésére a Martinus Kiadó a közelmúltban újra megjelentette a Mária Rádióban elhangzó, Csak ennyi az egész című istenes verseket tartalmazó CD-t.
A lemezen a verseket Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök mondja, mintegy imádkozza el.
A teremtett világ, a hegyek, a fák, a patakok, a felhők kristálytiszták, hibátlanok. Olyanok, mint egy gyönyörű szimfónia, amelyben egyetlen hamis hang sincsen.
Igen, gyakran úgy tűnik, ebben a gyönyörű szimfóniában az egyetlen hamis hang az ember. A mi zajjal, szeméttel teli városaink, a békétlenségünk és
maroka, 2020. május 07. csütörtök, 12:48
1/118
Képek, videók
cannes-i-filmfesztival -le
jolcsi49
2010. augusztus 09. hétfő, 16:07
Ugyancsak királyi fejszob
wob
2012. január 25. szerda, 16:20
Ugyancsak klubtagok .
wob
2011. szeptember 28. szerda, 19:47
Png kislány
eva6
2020. július 08. szerda, 20:13
kislány búzában.jpg
durcimarcika
2020. július 05. vasárnap, 19:21
Png kislány virággal
eva6
2020. június 13. szombat, 13:42
Maci kislány
eva6
2020. június 02. kedd, 12:31
Ötödikes bizonyítvány
furaila
2013. március 24. vasárnap, 23:35
okosab mint egy ötödikes.
dnemethk
2012. március 04. vasárnap, 16:30
Ötödikes osztályom
dromi
2007. október 11. csütörtök, 11:57
Ötödikes sorakozó 1
totyimotyi
2007. szeptember 04. kedd, 22:02
Ötödikes sorakozó 2
totyimotyi
2007. szeptember 04. kedd, 22:01
Hirtelen döntés...jpg
farkas1945
2013. november 11. hétfő, 18:18
Címkék
járvány elleni, templomban zajló, összefogásban lehet, mostani tagjelöltek, határon túlra, Székely János, Nemzeti Összetartozás Napján, Tamási Áron, múzeum pénteken, Csabagyöngye Kulturális Központnál, kormányon kérte, szalag hátoldalára, multinacionális cégek, közlemény hangsúlyozza, Kaszás Gergő, Luigi Pirandello IV,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.