Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 01:23 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A mellrák nem egyetlen betegség, hanem tizenegy altípusa van
kezelése jelentősen fejlődött az elmúlt években, ám sajnálatos módon a nők egy részénél az emlőrák visszatér, és tovább terjed, gyógyíthatatlanná válva" - mondta Carlos Caldas, a brit rákkutató közhasznú szervezet, a Cancer Research UK cambridge-i intézetének professzora.

Hozzátette: "néhány nőnél ez évekkel később következhet be, ám eddig lehetetlen volt előre pontosan megmondani, hogy kinél áll fenn a kiújulás kockázata, és ki az, aki megnyugodhat".

A brit szakemberek a kaliforniai Stanford Egyetemen dolgozó kollégáikkal együttműködve tanulmányozták a genetikai eltéréseket csaknem kétezer nő melldaganatában. Az alanyokat húsz éven át nyomon követték, hogy megnézzék, kiújult-e náluk a rák, vagy sem - olvasható a forbes.com. honlapon.

Az adatok alapján kidolgoztak egy módot, amelynek segítségével a jövőben sokkal pontosabban meg lehet majd mondani, hogy mely pácienseknél magas a kockázata a rák későbbi kiújulásának. Az eredmények emellett a rákkezelés új, sokkal személyre szabottabb módjait
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 20:53
Több tucat ember ellen emeltek vádat korrupció miatt az Egyesült Államokban
dokumentumok szerint egyes vádlottak hamis életrajzot is készítettek, amelyben sportolói múltat vázoltak fel, azt a látszatot keltve, mintha az egyetemre készülő fiatal komoly sporteredményeket mutatott volna fel. Más esetekben a felvételi előkészítőt tartó oktatók végezték el a leendő diák helyett a tesztet, vagy a dolgozat beadása előtt egyszerűen csak kijavították a hibákat.

A visszaéléseket 2011 és 2019 között az Egyesült Államok legnevesebb egyetemein követték el: a washingtoni Georgetown Egyetemen, a cambridge-i Harvardon, a connecticuti Yale Egyetemen, a kaliforniai Stanfordon, vagy az észak-karolinai Winston-Salemban lévő Wake Forest Egyetemen. Összesen 33 szülő és 17 egyetemi alkalmazott ellen emeltek vádat.

A sajtótájékoztatón Andrew Lelling massachusettsi államügyész hangsúlyozta: nem lehet megengedni, hogy a gazdagok számára külön felvételi rendszer létezzék, mint ahogyan a büntetőjog is egyenlő mércével mér. Megjegyezte, hogy minden egyes gazdag, de érdemtelenül felvett diák egy
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 18:28
Trump-Kim-csúcstalálkozó - Szakértő: az Egyesült Államok januárban megadta a tárgyalás alaphangulatát
A szakértő azt mondta, Stephen Biegun a Stanford Egyetemen tartott januári előadásában meghatározó üzeneteket fogalmazott meg az észak-koreaiak számára. Arról beszélt, hogy a háborúnak vége, az Egyesült Államok nem akarja megdönteni az Észak-Koreai rezsimet, és nyitott arra, hogy a megbékélés papírformátumot is öltsön. Hozzátette azt is, "nem mondhatjuk nekik azt, hogy tegyenek meg mindent és addig mi nem teszünk semmit".

Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok hajlandó bizonyos engedményeket tenni a szankciópolitika tekintetében, ha a másik fél is látható lépéseket tesz - magyarázta a szakértő.

Donald Trump, amerikai elnök eddigi nyilatkozataiból arra lehet következni, hogy nem akar túlságosan nagy nyomást gyakorolni Észak-Koreára, amely azonban az utóbbi hónapokban gazdasági nehézségekkel küzd, amihez a Trump által kivetett szankciók is hozzájárultak - hangsúlyozta Háda Béla.
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 11:01
Az elért eredmények miatti büszkeség
Harvardon/Yale-en/Stanfordon!" Nincs abban semmi kivetnivaló, ha tájékoztatjuk a rokonainkat és barátainkat egy ilyen örömhírről, de ha ebben a stílusban hangzik el, akkor csak azt az üzenetet közvetíti, hogy milyen briliáns elme is a gyerek, arról viszont egy szó sem esik, hogy Istentől kapta a képességeit.
Ha nem szeretnénk teret engedni a büszkeség alattomos bűnének a gyerekeink teljesítményével kapcsolatban, mondhatunk például valami ilyensmit: ,,John fiunk summa cum laudéval végzett a ... egyetemen. Hálásak vagyunk Istennek, amiért ilyen jó képességeket adott neki. Tudjuk, hogy nem minden gyereket áld meg ilyen tehetséggel. Igyekeztünk Johnban is elültetni a hálás lelkületet, és megértetni vele, hogy sáfárságba kapta Istentől az eszét azért, hogy mások szolgálatára és Isten dicsőségére használja."
Biztos, hogy sok szülő együtt örülne John szüleivel egy ilyen hír hallatán, de - helyes vagy nem helyes - a többségük talán irigykedne is egy kicsit amiatt, hogy az ő
kalmanpiroska, 2018. december 30. vasárnap, 15:00
A világ 15. legszebb egyeteme
találjuk.

A Harvard Egyetem (Harvard University) amerikai magánegyetem a Massachusetts állambeli Cambridge-ben, tagja a magas színvonaláról híres Borostyán Ligának. 1636. szeptember 8-án alapították, így ez az USA legrégebb óta működő felsőoktatási intézménye. Eredetileg csak New College-nek hívták, később, 1639. március 13-án nevezték el Harvard College-nak John Harvard papról, aki az intézmény támogatója volt, és aki a Cambridge-i Egyetemen tanult. Kezdetben a professzorok többsége is Cambridge-ből érkezett: a várost, ahol az egyetemet alapították, éppen ezért nevezték el
schuro, 2018. május 11. péntek, 22:53
Douglas Carl Engelbart feltaláló
internetes szakember volt, aki az ember és számítógép közötti interakciókra irányuló kutatásaival vált ismertté. Nevéhez fűződik a számítógépeknél használt egér feltalálása, a hiperszöveg rendszerek alapjainak fejlesztése és a grafikus felhasználói felületek előfutárainak kidolgozása.

Douglas Engelbart 2008-ban

1948-ban villamosmérnöki diplomát szerzett. Ezt követően a Berkeley egyetemen tanult tovább, ahol villamosmérnöki karon doktori fokozatot szerzett, és egy ideig tanított is ott. Már ekkor érdekelte az ember-gép kapcsolat, kutatásai számos szabadalmat hoztak számára. 1957-ben átkerült a Stanford Research Institute-ra.

Engelbart által tervezett egér

Engelbart, hogy megkönnyítse a számítógépek használatát, úgy gondolta, hogy kell egy olyan eszköz,
schuro, 2018. április 02. hétfő, 21:55
Konferenciával indította a Corvinus Egyetem Kornai János kilencvenedik születésnapjának ünneplését
véleményét valamiről, álláspontját szakmai elemzésekkel támasztja alá, elemez, összehasonlít, érvel és gondolkodásra készteti az embert - így fogalmazott az akadémia elnöke.

Kornai János tudományos munkássága lenyűgöző, írásai közül-, amelyek közül kiemelkedik a Hiány című műve - több is nagy hatással volt kortársaira a határokon túl is - mondta Lovász László.

Az akadémia elnöke arra is kitért, hogy Kornai Jánost a legtöbben kutatóként ismerik, sokan nem tudják róla, hogy oktatott a Harvard Egyetemen, a Stanford Egyetemen, a Princetoni Egyetemen, a Yale Egyetemen, a London School of Economicson.

A csütörtöki konferencián számos külföldi közgazdász tart előadást többek között a makrogazdasági stabilitás újragondolásáról, Kornai munkásságánakaz eurózónára vonatkozó tanulságairól, vagy a szocializmus és a kapitalizmus összehasonlításáról. Az előadók sorát Kornai János zárja.

A következő rendezvény, amelyen keresztül az egyetem a neves közgazdász munkássága iránti tiszteletét fejezi ki,
velemenyezd, 2018. január 18. csütörtök, 11:45
Nobel-díj - A cirkadián ritmus kutatásáért három amerikai tudós kapja az orvosi elismerést
d'Ortous de Mairan csillagász mimózákat tanulmányozva megfigyelte, hogy a növény levelei napközben a fény felé nyíltak, alkonyatkor lekonyultak. Megfigyelte azt is, hogy a virág állandó sötétségben is megtartotta ezt a napi ritmusát.

Az 1970-es években Seymour Benzer és tanítványa, Ronald Konopka rájöttek arra, hogy egy ismeretlen gén mutációja megzavarta a muslicák cirkadián ritmusát. A génnek a period (periódus) nevet adták. Szintén gyümölcslegyeket tanulmányozva a Bostonhoz közeli Brandeis Egyetemen Jeffrey Hall és Michael Rosbash, valamint Michael Young a New York-i Rockefeller Egyetemen sikeresen izolálta a periódus gént. Utóbbi két tudós felfedezte, hogy a gén által kódolt PER fehérje felgyülemlik az éjszaka és lebomlik a nap folyamán, vagyis 24 órás ciklusban ingadozik, a cirkadián ritmussal összhangban működik.

Következő céljuk annak megértése volt, hogy miként lehet generálni és fenntartani ilyen cirkadián ingadozásokat. Hall és Rosbash feltételezte, hogy a PER fehérje gátolja a periódus
velemenyezd, 2017. október 02. hétfő, 13:32
A Google 19. születésnapja
Azt mondják, az élet tele van meglepetésekkel, és a Google története tele van tőle. Valójában nem lennénk itt nélkülük.

1997-ben a Google egyik társalapítója, Larry Page épp most érkezett meg a Stanford Egyetemen, hogy folytassa PhD-jét számítástechnikában. Az egyetem hallgatói közül a Google másik társalapítója, Sergey Brin véletlenszerűen el volt rendezve, hogy megmutassa az oldalát. Ez a véletlen találkozás volt a boldog meglepetés, ami mindent elindított.

Innentől kezdve a közösség közös célt tűzött ki: megszervezi a világ információit, és egyetemesen elérhetővé és hasznosvá teszi, egy olyan mantrát, amely a Google küldetési nyilatkozatává válik. A két ház egy garázsban - a Google első irodájában - működött.

Milliók keresések később, talán a legboldogabb történelem az volt, hogy a Google az elmúlt
dandej, 2017. szeptember 27. szerda, 14:36
A Rupa butikja fődíjat nyert Ausztráliában
A szeptember végéig zajló Sydney Fringe Festival keretében szervezett Women Media Arts and Film Festival programjában több mint hetven film és művészeti alkotás szerepelt 32 országból - közölte a film stábja szerdán az MTI-vel.

A magyar-indiai koprodukcióban idén készült film rendezője és producere Halász Glória, aki a Vasfüggöny, a Dr. Lala és a Mi ez a cirkusz? című dokumentumfilmeket is jegyzi. Az operatőr és a koproducer Hatvani Balázs volt, producer Osváth Gábor és Praaful Chaudhary, a gyártó a Filmfabriq, a Cinelabyrinth és az indiai Pinak Films, a zenét a Layanda formáció írta.

Az indiai Agra városában élő Rupa gyermekkora óta divattervező szeretne lenni. A filmben az ő és társai történetét ismerhetik meg, akik hozzá hasonlóan savtámadás áldozataivá váltak, de a tragédiát követően talpra álltak és az álmaikba kapaszkodva megtalálták a visszautat az életbe. A szereplők közül van, aki bollywoodi táncos, más énekes szeretne lenni vagy az általuk üzemeltetett kávézó menedzsereként, esetleg
velemenyezd, 2017. szeptember 06. szerda, 10:32
Közös genetikai gyökerei vannak az ember és a kutyák túlzott barátságosságának
Kutyák és farkasok genetikai jellemzőinek és viselkedési mintáinak vizsgálatával az amerikai kutatók fontos genetikai tényezőt fedeztek fel, amely a kutyák barátságos viselkedését magyarázza, ugyanez a gén játszik szerepet egy ritka rendellenességben, a Williams-szindrómában.

A betegség által érintett emberek túlságosan nyitott személyiségek, igen barátságos lények, akiknek jellegzetessége a manószerű arc, a széles homlok, a lapos orca, széles ajkak, kicsi fogak. A szindróma szív-és érrendszeri, veseműködési és anyagcserezavarokat okoz. A Williams-szindrómások többségének hiányzik bizonyos genetikai anyaga az egyik 7. kromoszómán, köztük az a gén, amelyik az elasztin nevű fehérjét kódolja.

A kutyák és a Williams-szindrómások közötti kapcsolat első jeleire 2010-ben figyelt fel Bridgett vonHoldt és kutatócsoportja, amikor 226 farkast és 912 kutyát vizsgáltak, kutatva azokat a kutyákra jellemző genetikai jellegzetességeket, amelyek a háziasítás során alakulhattak ki.

Egy gént, a WBSCR17
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 16:33
Elhunyt Marjam Mirzakani matematikus, a Fields-érem első női díjazottja
A Stanford Egyetem professzora a rákkal folytatott hosszú küzdelem után szombaton halt meg az Egyesült Államokban.

Marjam Mirzakani 2014-ben az ívelt felületek szimmetriájának kutatásában elért eredményei elismeréseként kapta meg az 1936-ban alapított Fields-érmet, amelyet négyévenként ítél oda a Nemzetközi Matematikai Szövetség kettő-négy, 40 évnél fiatalabb matematikusnak. Nemcsak az első nő, de az első iráni matematikus is volt, aki megkapta az elismerést.

A Stanford elnöke az egyetem honlapján közzétett méltatásában hangsúlyozta, Marjam nagyon korán ment el, de hatása tovább él azon a több ezer nőn keresztül, akiket matematikai és tudományos pályájukon inspirált. "Marjam egy briliáns elméleti matematikus volt, és egy szerény ember, aki ha díjat kapott, csak abban reménykedett, hogy az arra bátoríthat másokat, hogy kövessék a példáját. Mind tudósként, mind példaképként jelentőset és maradandót alkotott. Nagyon fog hiányozni itt a Stanfordon és szerte a világban" - fogalmazott Marc
velemenyezd, 2017. július 15. szombat, 19:03
1/10
Képek, videók
juventus-carlos-tevez. jpg
agica2004
2015. április 17. péntek, 22:58
Carlos Slim Helu
megyerimihaly
2014. január 24. péntek, 00:55
WS{}Rob Carlos_Jamie Fair
cady89
2013. december 08. vasárnap, 09:49
Carlos cic.jpg
sarkadykati
2012. november 11. vasárnap, 03:37
Carlos Vasquez Obeda.jpg
orsi1
2012. június 21. csütörtök, 15:13
Fotók Carlos Alberto..jpg
mailona
2012. március 24. szombat, 19:34
carlos-santana.jpg
isti53
2011. április 06. szerda, 20:29
Carlos Machado múzeum.jpg
farkas1945
2010. december 13. hétfő, 14:14
Carlos Valderrama.jpg
agica2004
2010. december 10. péntek, 14:14
Don Carlos b.jpg
durcimarcika
2010. október 21. csütörtök, 18:47
juan_carlos_garcia.jpg
zsima
2010. május 13. csütörtök, 09:33
rafa-nadal_carlos-moya _ro
zsima
2010. május 12. szerda, 09:08
wilson audio research.jpg
hitecheng
2007. szeptember 12. szerda, 13:42
Címkék
Princetoni Egyetemen, egyetem hallgatói, Film Festival, Georgetown Egyetemen, kicsit amiatt, 1970-es években, Sydney Fringe Festival, intézmény támogatója, hálás lelkületet, Stanford Egyetem, cirkadián ritmussal, világ információit, elasztin nevű, háziasítás során, Carlos Caldas, York-i Rockefeller Egyetemen,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.