Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 03:40 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Újraindulásának tizedik évfordulóját ünnepelte a Szent Gyermekség Műve Budapesten
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felelősség fontosságát hangsúlyozta a Parlamentben. Azt mondta, hogy az iskolában és a templomban sok mindent megtanítanak, de a felelősség gyakran kimarad a nevelésből.

Az államtitkár arra biztatta a fiatalokat, hogy a felnőtt korra felelősségtudattal készüljenek, először is saját magukért.

Ha ezt meg tudják tanulni, magukévá tudják tenni, akkor nagyszerű tagjai lehetnek mind a magyar nemzetnek, mind a kereszténységnek, mind pedig a saját családjuknak: édesapák, édesanyák, vezetők, tanítók, sőt remélhetőleg minél többen papok, szerzetesek - fogalmazott Soltész Miklós.

Az államtitkár arra buzdította a jelenlévőket, hogy legyenek büszkék a Szent Koronára, a Parlamentre, valamint vállalják fel a keresztény életmódot, ezzel ugyanis nem veszítenek semmit, sőt rengeteget nyernek.

Soltész Miklós az Országház tervezőjét méltatva nagyszerű építésznek nevezte Steindl Imrét.

A parlamenti
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 19:12
Soltész: a nemzetek és a nemzetiségek közti együttműködés szolgálja Magyarország felemelkedését és kereszténysé
Soltész Miklós azt mondta: felelősségünk, hogy a gyerekek a társadalmat, a közösséget erősítsék, színesítsék, és maguk is "kovászai legyenek annak a közösségnek, ahol élnek".

Az iskola megújítása egyrészt a faluban élőket, másrészt egy nemzetiség megtartását is szolgálja - emelte ki Soltész Miklós, rámutatva, amikor a szlovén közösség gyermekeit segítjük iskola, templom, közösségi tér felújításával, ezt próbáljuk meg erősíteni.

Az államtitkár a nemzetiség felvállalására biztatva azt mondta: bátran beszéljenek a szülők gyermekeikhez szlovénül, bátran vállalják fel közösségükben, aminek születtek, mert ettől gazdagodik Magyarország, Szlovénia és a térség is.

Kissné Köles Erika, a magyarországi szlovének parlamenti szószólója - aki maga is a felsőszölnöki iskola tanulója volt - fontosnak nevezte, hogy a fiatalok vonzó, kellemes, a kor kihívásainak megfelelő intézményben gyűjthessék az életüket megalapozó minőségi tudást. Hozzátette: a jól működő szlovén nemzetiségi iskola a szlovén
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 12:21
Magyar zarándokok Međugorjéban
vasútállomására, ahonnan a zarándokok buszokkal utaztak tovább Međugorjéba. Ünnepélyes bevonulásukra délután került sor a helyi Szent Jakab-templomban. Az eseményt közös rózsafüzér imádság, majd a nemzetek miséje követte a templom mögötti szabadtéri oltárnál.
Szeptember 17-én reggel a Szent Jakab-templomban Székely János szombathelyi megyéspüspök, a zarándoklat lelki vezetője celebrált szentmisét a többi részt vevő lelkipásztorral együtt.
Bevezetőjében a főpásztor köszöntötte a jelenlévőket, köztük Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárt, majd hangsúlyozta, csakúgy, mint Csíksomlyóra, Međugorjéba is szinte hazaérkezünk, hiszen itt is édesanyánk, Szűz Mária vár ránk.
A zarándoklat szeptember 19-én ér véget, a Béke Királynője-vonat szeptember 20-án hajnalban érkezik vissza Budapestre.

Bővebben
maroka, 2019. szeptember 19. csütörtök, 18:07
Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája
Soltész Miklós úgy fogalmazott: míg korábban Magyarország a tatár és a török, most a muszlim áradat ellen jelent védelmet.

A politikus IV. Béla királyt méltatva arra emlékeztetett, hogy az uralkodó a tatárjárás végén Segesdről irányította a szinte teljesen elpusztított ország újjáépítését, munkájának köszönhetően a nemzet néhány évtized alatt talpra állt.

A kor kiemelkedő politikusa volt: új, a haza védelmében később óriási segítséget jelentő kővárrendszert hozott létre, rendbe tette a hűbérbirtoki rendszert, együttműködött a főurakkal, családja két szentet és két boldogot adott a keresztény egyháznak - mondta.

Az államtitkár újságíróknak elmondta, hogy a kormány több mint 200 millió forinttal támogatta a templomrekonstrukciót. A döntésben a műemlék épület megőrzése, a hitélet körülményeinek javítása mellett szerepet játszott azt is, hogy IV. Bélához kapcsolódóan Segesd a magyar történelem kiemelt, de sokak által nem ismert helyszíne, amelynek épített öröksége, természeti környezete
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 18:39
Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét
biztosít.

Elmondta: a Magyarországi Református Egyház csak az óvodaprogramjára 30 milliárd forintot fordíthat, ebből több mint 40 óvoda épül, 25 pedig megújul.

Emellett a határon túli magyar közösségek anyaországi támogatással összesen 160 bölcsődét és óvodát építenek.

Mindenhol korszerű, jól felszerelt intézmények jönnek létre, melyek képesek a 21. században betölteni hivatásukat, és felkészíteni gyermekeinket a magyar és az európai keresztény kultúra művelésére - tette hozzá Kövér László.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt: a református egyház - akárcsak a többi egyház - számíthat a kormány segítségére a jövőben is, hiszen tudják, hogy a nemzet és a kereszténység megőrzésében milyen fontos munkát végeztek és végeznek az egyházak.

Hozzátette: a fasori református templom is megújul a jövőben, ehhez a napokban megkapják a kormány 300 millió forintos támogatását, és az Országgyűlés júliusban döntött újabb 300
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 14:39
Önkormányzat 2019 - Soltész: a választásokon a pesterzsébetiek a közösséget szolgáló vezetőket válasszanak!
Soltész Miklós a Pesterzsébeti Nemzetiségi Önkormányzatok napjának megnyitóján hozzátette, "október 13-a után minden vitát el kell felejteni". Ugyanis, mint mondta ma Magyarországon csak azok a nemzetiségek tudnak fellépni a megmaradásukért, akik képesek együtt dolgozni. Soltész Miklós szerint ez a fajta szemlélet itt Pesterzsébeten megvalósul.

Szabados Ákos polgármester csapata a következő öt évben is "nagyszerű dolgokra lesz képes" - mondta az államtitkár.A polgármestere azt hangsúlyozta: az elmúlt években az itt élő nemzetiségekkel kialakított közös munka célja az volt, hogy erősödjenek a lokálpatrióta érzések, Pesterzsébet lakható, élhető kerület legyen, egy olyan közösség, amelyben származástól függetlenül, de hagyományainkat megőrizve otthon érezhetik magukat az itt élők.

Juhász Lajosné (Fidesz), Pesterzsébet alpolgármestere úgy vélekedett, az immár 9. alkalommal megrendezett nemzetiségi önkormányzatok napja segíti, hogy a nemzetiségek őrizzék hagyományaikat, és
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 18:11
Kulturális céloknak is megfelelő tornacsarnokot adtak át Miskolcon
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az átadás előtt az MTI-nek azt mondta: nagyon fontos az állami és egyházi iskolák, gimnáziumok "kisugárzása" minden településen, így Miskolcon is.

Úgy fogalmazott: itt és most a jezsuita szerzetesrend vezetésével épült meg ez a komplexum, "ez a csodálatos tornacsarnok", amelyet nemcsak az iskola diákjai, hanem a lakótelepen élők is használhatnak.

Kiemelte: ez a gimnázium volt az első Magyarországon, amely bevezette az iskolai közösségi szolgálatot, munkát. Ez hatalmas változást hozott az országban, a fiatalok gondolkodásában is - tette hozzá az államtitkár.

Soltész Miklós fontosnak nevezte azt is, hogy egy-egy iskola, közösség a tágabb környezetére is hatást gyakoroljon.

Az új közösségi tér helyet ad a gimnázium mindennapos testnevelésóráinak, emellett különböző versenysportok művelői és a lakosság rendelkezésére is áll majd. A létesítményben keresztben két szabványméretű
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 14:01
Soltész: Szent István üzenete, hogy az országot meg kell őrizni keresztény és nemzeti államnak
Soltész Miklós a Magyarság és hazaszeretet című Szent István-emlékkonferencián azt mondta: Szent II. János Pál szerint az 1990-es években lehet, hogy véget ért a kommunista diktatúra, "de nem szabad azt hinni, hogy sokkal könnyebb lesz a következő időszak". Az elmúlt harminc év történései, "a liberalizmus véleménydiktatúrája" igazolják a pápa szavait - tette hozzá.

Az államtitkár úgy fogalmazott: a legnagyobb baj a magát liberálisként meghatározó politikai irányzattal az, hogy nincsenek elvei, hanem rendre talál egy új "vallást". Ez sokáig az egyén szabadságának túlhangsúlyozása, majd a gender volt, most pedig csak a nevében környezetvédelem, hiszen ezt sokszor leginkább azok az érdekcsoportok hangoztatják, amelyek a legnagyobb környezetszennyezők - mondta.

Soltész Miklós hangsúlyozta, az egyházak, a közösségekben élők felelőssége, hogy ne hallgassanak; Nyugat-Európa éppen azért van nagy bajban, mert sokszor sem az egyházi hierarchia élén állók, sem a keresztény értékrendű politikusok nem
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 21:31
Kormányzati támogatással újabb zsidó hittankönyv jelenik meg
Soltész Miklós a kecskeméti Tudomány és Művészetek Házában, az egykori nagyzsinagógában tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)törekvése a dél-alföldi térségben a hitélet mellett a közösség megmaradását is szolgálja.

Kiemelte: a hittankönyvnek sokkal nagyobb körben van jelentősége, mint amennyi emberhez eljut, az üzenete ugyanis az, hogy a zsidóság mind vallásában, hitéletében, mind pedig kultúrájában meg kell, hogy maradjon.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a kecskeméti ózsinagóga megújítása hosszabb folyamat. Az első lépés, az épület megmentése már megtörtént, a további rekonstrukcióhoz pedig a magyar állam 15 millió forinttal járul hozzá.

Soltész Miklós emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány 800 millió forinttal támogatja a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye társszékesegyháza, a kecskeméti katolikus nagytemplom felújítását. Még ebben az évben 500 millió forinttal, a következő évi költségvetésből pedig további 300 millió
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 16:02
Soltész: keresztény gyökereiből táplálkozhat a nemzet
Soltész Miklós kiemelte: az európai világ egy része elfordult Istentől, ezért nincsenek fix pontok, amelyekbe bele lehetne kapaszkodni. Mint mondta, ebben a környezetben nagyon fontos a keresztény emberek összetartása.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a nagy francia forradalom idején az állam és az egyház szétválasztása volt a cél, ennek égisze alatt templomokat romboltak le, több tízezer papot kivégeztek, elüldöztek, a forradalom pedig mintegy 200-300 ezer áldozatot követelt.

Mint mondta, Kisboldogasszony napja lévén érdemes belegondolunk abba, hogy "amikor az uniós zászlót nézzük, a 12 csillag nem 12 országot jelöl, 12 gondolatot vagy 12 pontot, hanem Szűzanyának a 12 csillagát". Azt üzeni, hogy az élő kereszténység adhat támaszt a mindennapokban - fogalmazott.

Soltész Miklós rámutatott: az 1990-es években létezett olyan párt, amelyik kommunistaellenesnek mondta magát, mégis idővel "összeborult azokkal, akiket korábban szidott". Ma is van ilyen párt, ezért fontos szem előtt
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 13:21
Soltész: a ruszinok a leghűségesebbek
A politikus úgy fogalmazott: ezt a hűséget abban a hazában bizonyították, amelyben éltek és élnek, és nemcsak hazájukhoz, de egyházukhoz is ugyanígy viszonyulnak.

Soltész Miklós kiemelte: szükség van arra, hogy a ruszinok megőrizzék hűségüket.

Az államtitkár beszédében biztatta a ruszin közösséget, hogy erősítsék meg azt a hitet, azt a közösségi érzést, amelyre az elmúlt években szert tettek "erre óriási szükség van".

Kiemelte: a sajópálfalai templom felújítását a kormány anyagilag is támogatja, miként a debreceni Fatemplom megépítését is.
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 14:42
Soltész Miklós: a keresztény egyházak meghatározó segítők a nemzet és a családok megerősítésében
Soltész Miklós az újonnan kialakított helyi református bölcsőde átadóünnepségén hangsúlyozta: a jászberényi fejlesztés példaértékű, hármas összefogás eredménye, hiszen a beruházáshoz az unió és a magyar állam 80, míg a város saját költségvetéséből 30 millió forinttal járult hozzá. A hiányzó 6,8 millió forintot pedig a Dunamelléki Református Egyházkerület adta.

Reményét fejezte ki, hogy "az itt nevelkedő gyermekek a magyarságot, hazájukat szeretve és ezt az országot tisztelve, erősítve élik majd későbbi életüket". Szólt arról is, hogy öröm megtapasztalni, ha egy több száz éves közösség a legkisebbekre is gondolva küzd a megmaradásáért, a hit továbbadásáért. A jászberényi egyházközség 1541-ben alakult, abban az évben, amikor Buda török kézre került - emlékeztetett.

Az államtitkár bejelentette: a kormány 150 millió forinttal támogatja a helyi református templom felújítását.

Ferenczné Laska Erika intézményvezető az eseményen arról beszélt: a jászberényi református egyházközség 25 éve működő
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 19:51
1/96
Képek, videók
A gyermekség elégiája 01.
chillik
2016. szeptember 01. csütörtök, 05:50
A gyermekség elégiája 02.
chillik
2016. szeptember 01. csütörtök, 05:50
Az örök gyermekség 01.jpg
chillik
2016. augusztus 06. szombat, 06:27
Az örök gyermekség 02.jpg
chillik
2016. augusztus 06. szombat, 06:25
Mostar évfordulója.JPG
dnemethk
2013. augusztus 23. péntek, 16:15
a NOSZF 50.évfordulója
lacipecsenye
2011. december 13. kedd, 23:10
bécsi csata évfordulója
mecsery
2010. március 01. hétfő, 04:14
Felszabadulás évfordulója
mecsery
2010. február 28. vasárnap, 21:37
A gyökerek fontossága
furaila
2018. szeptember 10. hétfő, 14:07
Gyökerek fontossága
furaila
2017. március 06. hétfő, 04:08
A vitaminok fontossága.jp
pacsakute
2016. május 02. hétfő, 10:02
Vízfogyasztás fontossága.
anci-ani
2011. május 14. szombat, 16:52
Ásványvíz fontossága
sarkadykati
2009. augusztus 25. kedd, 10:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.