Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 08:06 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Soltész: nagy a karitatív szervezetekbe vetett bizalom
Soltész Miklós, aki a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke is, közölte: csokoládét, gyümölcsöt, táplálékkiegészítőket, vitaminokat, vagyis az idős emberek számára fontos dolgokat kapott az intézmény. Megjegyezte, hogy ez már a sokadik szállítmánya a Katolikus Karitásznak az idősotthonokba, és a többi karitatív szervezet is hasonlóan jól teljesít.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy mindenkinek két "felajánlást" kell tennie: egyrészt magánemberként anyagi támogatással, cégek esetében eszközök, termékek felajánlásával segíteni őket, másrészt vigyázni rájuk a közeli személyes kapcsolatok kerülésével, valamint az idősotthonokban a szigorú rend betartásával. "Hiszem, ha ezeket betartjuk, a láthatatlan ellenséggel szembeni küzdelem hosszas, kitartó munkával legyőzhető" - fogalmazott.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta, hogy az élelmiszereket cégektől kapták adományként, a sebészmaszkokat, gumikesztyűket, vitaminokat és fertőtlenítőszereket pedig ők
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 15:52
Krónika 3. rész (napirend előtt: koronavírus)
aláhúzta, a kormány célzott segítségnyújtásban gondolkozik, és azt szeretné, hogy minél több munkahely megmaradjon, minél kevesebb gazdasági ágazat álljon le a koronavírus miatt.

Orbán Balázs kiemelte, a kormány ezen gazdaságpolitikájával 12 százalékról 3 százalékra csökkentette a munkanélküliséget az elmúlt tíz évben, és nem tervezi kidobni azt az elvet az ablakon, amellyel rendbe tudta tenni az országot.KDNP: összefogásra és nem széthúzásra van szükség, amit az ellenzék teszSoltész Miklós (KDNP) szerint a következő időszakban is arra az összefogásra van szükség, amit az ország lakossága tanúsított a koronavírus járvánnyal szemben és nem arra a teljes széthúzásra, amit az ellenzék mutat.

A kormánypárti politikus felszólalásában köszönetet mondott minden közszolgálatban részt vevőnek, a boltosoknak és a segítséget felajánló magánszemélyeknek, vállalkozásoknak.

Hangsúlyozta, Magyarország óriási küzdelemben, de jobban áll, mint sok más ország a koronavírus elleni
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:03
Koronavírus - Már osztják az egészségügyi dolgozóknak és idősotthonok lakóinak szánt Béres Cseppeket
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke az MTI-nek elmondta, az állami és egyházi idősotthonokhoz öt karitatív szervezet - a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt - juttat el összesen hétezer üveg Béres Cseppet.

A fennmaradó háromezer üveget az Ökumenikus Segélyszervezet adja át a kórházaknak, elsősorban annak a hat intézménynek - köztük a Heim Pál Gyermekkórháznak - amely járványkórházként lett kijelölve. Emellett az adományból kap az a 30-40 kórház is, amely a koronavírus elleni védekezés következő szakaszában vállalhat nagyobb feladatot.

Az államtitkár hangsúlyozta, a Béres Cseppekkel az idősek és egészségügyi dolgozók immunrendszerét szeretnék erősíteni a jelenlegi nehéz időszakban. A kormány emellett ezzel az adománnyal is szeretné megköszönni az orvosok, ápolók, valamint a
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 13:51
Koronavírus - Tízezer Béres Csepp egészségügyi dolgozóknak és idősotthonok lakóinak
Az adomány átvételekor Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke azt mondta: hétezer üveget az idősotthonokba, háromezret a koronavírus-járvány idején az egészségügy "frontvonalán" dolgozóknak juttat el hat szervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, az Ökumenikus Segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt.

Megemlítette, hogy a kijárási korlátozás miatt egy ideig közös adományátvétel nem lesz, de a karitatív munkát és az egyeztetéseket folytatják.

Soltész Miklós köszönetét fejezte ki az eddigi adományokért és felajánlásokért. Felhívta a figyelmet, hogy továbbra is szigorú rend szerint gyűjtik az adományokat, egyéni támogatásokat a nemzeti összefogás 11711711-22222222 számlaszámára vagy a 1357-es adományvonalra várnak, míg tárgybeli adományokat csak vállalkozásoktól és közösségektől tudnak elfogadni a
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 16:22
Koronavírus - Herczegh Anita: nagyobb a baj, mint bármikor, ez az összefogás ideje
mindent megtesznek azért, hogy a segítség mindenhová eljusson.

A köztársasági elnök felesége azt mondta, sajnos vannak, akik visszaélnek az emberek bizalmával, és bemutatta azt az igazoló kártyát, amellyel e szervezetek önkéntesei keresik fel a segítséget kérőket. Hozzátette: az igazolványon olvasható telefonszámon a nap 24 órájában ellenőrizhető annak hitelessége.

Arra hívta fel a figyelmet: a segítő szervezetek munkájuk hatékonyságáért döntöttek arról, hogy összehangolják tevékenységüket.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke ismertette a veszélyhelyzet kihirdetése után megkezdett munkájukat.

Ezek között említette, hogy újraindították az 1357-es adományvonalat, továbbá a 11711711-22222222 számlaszámot is, amelyen a karitatív szervezetek munkáját lehet pénzfelajánlással támogatni. Beszét arról is, hogy közös munkatársi-önkéntes igazolványt adtak ki.

Emlékeztetett arra, hogy a
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 12:52
Krónika 11. rész (bizottsági jelentés, napirend után)
A győri Káptalandomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáról szóló törvényjavaslat bizottsági jelentésének vitájában Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár közölte, az előterjesztéshez nem nyújtottak be módosító indítványt.

Napirend után

Napirend utáni felszólalásában Varga Zoltán (DK) a külföldi példákkal hasonlította össze, szerinte mit tett a kormányzat a koronavírus-járvány megállításáért, és pártja ezer lélegeztetőgép beszerzését javasló indítványának elfogadását, a nagyszámú vírustesztet kérte számon a kabineten.

Frakciótársa, Sebián-Petrovszki László is a kormány járványügyi intézkedéseit bírálta, az elegendő számú maszkot és kézfertőtlenítőt hiányolva Magyarországról.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) arról beszélt: a kabinet az alaptörvény szellemiségével ellentétes módon hosszabbítaná meg a veszélyhelyzetet, mégpedig úgy, hogy "magának az ellenzékkel szemben politikai tőkét kovácsoljon".

A napirend után hozzászólások elhangzását követően az
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 20:02
Koronavírus - Révész Máriusz: elindul a 1357-es adományvonal és a https://segitunkegymasnak.hu/
segítségnyújtás lehetőségeiről, amelyben ismert magyarok hívnák fel a figyelmet a társadalmi összefogás, szolidaritás, segítségnyújtás fontosságára. Megjegyezte: bíznak abban, hogy összefogással sok embernek tudnak segíteni, ebben pedig számítanak a sajtótájékoztatón megjelent szervezetekre, így a Katolikus Karitászra, a Magyar Református Szeretetszolgálatra, a Magyar Vöröskeresztre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatra, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetre, valamint a Baptista Szeretetszolgálatra.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt megváltozik a karitatív munka, szigorodtak a segítségnyújtás, adománygyűjtés szabályai, így például lehetőség szerint minél kevesebb személyes találkozással kell végezniük a munkájukat a karitatív szervezeteknek.

Együtt kell működniük a karitatív szervezeteknek az önkormányzatokkal és lehetőség szerint csak
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 13:21
Soltész Miklós: erősíteni kell a Kárpát-medencében élő nemzetek együttműködését
Soltész Miklós a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az ennek érdekében tett erőfeszítések kiemelt helyszínei a nemzetiségi önkormányzatok fenntartásában működő intézmények.A kormánynak minden egyes nemzetiség és nemzetiségi közösség számít, a legkisebbek is - indokolta a Heves megyei településen tett látogatását az államtitkár.

Kiemelte: a magyarok és a szlovákok ezeréves közösségben élnek együtt Magyarországon, erősítik a helyi közösséget, az országot és saját nemzetüket. Ennek egyik jelképe Mátraszentimre, ahol az elmúlt években fontos fejlesztések, beruházások valósultak meg a kormány, az országos és a helyi nemzetiségi önkormányzat együttműködésével.

Soltész Miklós hozzátette, hogy a kormány idén újabb forrásokkal segíti ezt a munkát: egy közösségi ház kialakításához szükséges ingatlan megvásárlását 57 millió forinttal, míg a templom felújítását 20 millió forinttal támogatja.

A magyarországi szlovákságot érintő további beruházások támogatásáról szólva az államtitkár közölte:
velemenyezd, 2020. március 12. csütörtök, 12:41
Krónika 5. rész (interpellációk)
agitálásáról van szó. A Soros-alapítvány kifizetési listáján szereplő provokátorok korábban is tettek kísérleteket a kormány megbuktatására, és ebben a kisebbségi csoportok hergelésétől, a joggal való visszaéléstől sem riadnak vissza - fogalmazott.

A politikus úgy vélte, éppen ezért kiváló ötlet a nemzeti konzultáció, mert így magyarok széles tömege mondhatja el a véleményét a mindennapjaikat meghatározó kérdésekről. A konzultáció ezért alkalmas egyetértési pontok kialakítására - tette hozzá.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár válaszában elmondta: Soros György "úgymond civil szervezetei" különböző témákban az egész országot megrázó lépéseket tesznek, ilyen a börtönbiznisz, amelynek keretében 12 ezer pert indítottak. További témaként említette az illegális migrációt, ezek a szervezetek - mondta - szervezik a bevándorlást és Magyarország ellen uszítanak Brüsszelben.

Kiemelte: a nemzeti konzultáció révén az emberek választ adhatnak ezekre a kérdésekre, és a
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 16:17
Gulyás: Esterházy János öröksége egyszerre egyetemes és nemzeti
gondolunk - tette hozzá Gulyás Gergely.

Az ünnepségen a Rákóczi Szövetség és az Esterházy János Emlékbizottság Esterházy-díjjal tüntette ki Bíró László katolikus tábori püspököt és Frantisek Lízna cseh jezsuita szerzetest.

Az elismerést 1991 óta évente adják át olyan embereknek és intézményeknek, akik és amelyek a felvidéki magyar közösség szolgálatában kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, illetve sokat tettek a mártír sorsú politikus szellemi örökségének megőrzéséért és megismertetéséért.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár Bíró Lászlót méltatva ismertette: 1950-ben született Szekszárdon, 1974-ben szentelték pappá.

II. János Pál pápa 1994-ben nevezte ki kalocsa-kecskeméti segédpüspökké, püspökszentelése 1994 májusában volt.

1994-től a budapesti Központi Papnevelő Intézet rektora volt, 2009-től tábori püspök.

Soltész Miklós elmondta: Bíró László sokat tett Esterházy János újratemetéséért és a boldoggá avatási eljárás
velemenyezd, 2020. március 08. vasárnap, 13:23
Polgármesterek és egyházi vezetők találkoztak Pusztafalun
Takács Viktor (Fidesz-KDNP), a község polgármestere a rendezvényen azt mondta: egy száznegyven lakosú falu is tud példát mutatni, ma már több környékbeli település keresi őket, hogy hozzájáruljanak a találkozó költségeihez vagy csatlakozzanak a külhoni településeket támogató, évek óta tartó adománygyűjtési akcióikhoz. Mindez azt igazolja, hogy egy ekkora közösség is hatékony tud lenni a nemzetpolitika területén - tette hozzá.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár arról beszélt, hogy száz éve igazi tragédia történt a magyar nemzettel, amikor országát példátlan módon megcsonkították. Ennek ellenére ünnepelni is van okunk, hiszen "a szláv, latin és germán tengerben" megmaradtunk, ami annak köszönhető, hogy a magyarok ragaszkodtak hitükhöz és nyelvükhöz is - jelentette ki.

Kiemelte: azóta felelősek vagyunk egymásért, anyaországiak a külhoni magyarokért és fordítva, éppen ezért "meg kell találnunk azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 18:53
Lebovics Ábrahám kárpátaljai rabbi kapta idén a Scheiber Sándor-díjat
Soltész Miklós ünnepi köszöntőjében kiemelte: ha valaki Nyugat-Európában szeretné megismerni ennek a térségnek az életét, történelmét, és a lehető legmélyebbre szeretne ásni, akkor érdemes ellátogatni Kárpátaljára, ahol Lebovics Ábrahám és szülei is éltek, illetve élnek.

Lebovics Ábrahám határon túli, magyar zsidó ember, akinek családi, vallási és felekezeti élettörténete, közösségi története mindent elmond egy évszázadról és arról a területről, ahol élnek - fogalmazott Soltész Miklós.

Az államtitkár megköszönte, hogy Lebovics Ábrahám 1996 óta képviseli a zsidó felekezet munkácsi és kárpátaljai törekvéseit, amelyeket a magyar kormány is igyekszik segíteni.

Soltész Miklós egyúttal példamutatónak nevezte azt a szociális munkát, amellyel a szegények, rászorulók megsegítését szolgálja Lebovics Ábrahám nap mint nap.

Lebovics Ábrahám megköszönte az elismerést, és hangsúlyozta: az egész kárpátaljai zsidóság nevében fogadja azt. Ő csak egy ember közülük, mindent amit elértek, együtt
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 15:42
1/102
Képek, videók
Magyar Civil Szervezetek
kmmmarika
2009. július 28. kedd, 09:52
soltész-miklós-párvála szt
margoboszi
2013. december 17. kedd, 17:31
Humanitar award ;Sandra B
farkas1945
2013. március 02. szombat, 11:12
karitasz_csoport_cimer .jp
nemethgyorgyi
2012. április 29. vasárnap, 19:22
Orsi karitászból mentette
rece-fice
2009. március 29. vasárnap, 08:08
TN_Karitasz.jpg
angyal54
2007. augusztus 13. hétfő, 06:48
TN_Karitasz.jpg
balogh54
2007. augusztus 13. hétfő, 06:39
TN_Karitasz.jpg
dirty
2007. augusztus 13. hétfő, 06:32
TN_Karitasz.jpg
istok61
2007. augusztus 13. hétfő, 06:25
Földes Gábor
azenujsagom
2019. július 13. szombat, 08:06
Horváth Gábor tudósítása
furaila
2018. október 31. szerda, 14:19
Bethlen Gábor fejedelem.j
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:32
Gábortól
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 23:03
gáborok nap.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:21
gábor névb.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.