Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 22:40 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elhunyt Sitku Ernő, 149-szeres válogatott kosárlabdázó
Az MKOSZ honlapjának gyászjelentése felidézi, hogy a négyszeres bajnok, kétszeres Magyar Kupa-győztes Sitku júliusban töltötte volna be 48. életévét.

Legnagyobb sikereit a Budapesti Honvéd, majd az Atomerőmű SE csapataiban érte el. Vezetésével a nyíregyházi kosárlabdasport egyre szebb sikereket tudott felmutatni, az utánpótlás-nevelő akadémiát a legjobbak közé vezette. A fiatalok nevelése különösen szívügye volt, az U18-as fiú válogatott csapatvezetőjeként nagyon sokat tett a felnövekvő tehetségekért.

Sitku Ernőt az MKOSZ saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 22:13
Férfi kosárlabda NB I - Sitku Ernő lett a nyíregyházi klub szakmai igazgatója
igazgatója elmondta, a korábbi 149-szeres válogatott kosárlabdázó kinevezése az egyesületnél elindított szakmai változtatások egyik első eleme, a hosszabb távú koncepció pedig egy, a kecskemétihez hasonló klubmodell kialakítása. A szakmai igazgató feladata "a szakmai irányvonal megadása", alatta pedig akár két olyan edző is segítheti a munkáját, akiknek lényegében a mérkőzésekre kell felkészíteni a csapatot - közölte. Makrai László tájékoztatása szerint a május 19-én sorra kerülő szövetségi küldöttgyűlésen Sitku Ernőt több sportszervezet is jelöli elnökségi tagnak, részben ez is az oka a klub átalakításának.

Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, Sitku Ernő kinevezésével a nyíregyházi sportdiplomácia erősítése, illetve az országos sportvezetésben történő megjelenés a cél. Kiemelte: az eddigi vezetőedző vezérletével a bajnokságban jelenleg 11. nyíregyházi kosárklubnak sikerült bennmaradnia az élvonalban, a következő években pedig a nyolc közé jutás lesz a
velemenyezd, 2015. április 07. kedd, 12:01
Döntetlen a kosárgálán a Tüskecsarnokban
igazolt sportolók szempontjából pedig a második helyen áll".

A korábban csepeli színekben kosarazott Simicskó István sportért felelős államtitkár beszédében kiemelte, hogy remek eseménnyel kezdődik meg a Tüskecsarnok története.

A kezdőcsapatok az internetes szavazás alapján álltak össze, majd a két válogatott edzője töltötte fel a kereteket. Kelet válogatottját Dzunics Braniszlav (Atomerőmű), a Nyugatét pedig Sabáli Balázs (Sopron) irányította, akik a Nyíregyháza, illetve a Falco vezetőedzőjét, Sitku Ernőt és Kálmán Lászlót hívták el maguk mellé a kispadra.

A rengeteg zsákolást, látványos megoldást és hárompontost hozó gálameccs - melyről a bajnok Szolnok játékosai az esti, montenegrói Adria Liga-meccsük miatt hiányoztak - mindenben kiszolgálta a közönséget. A hajrá ezúttal is izgalmasan alakult, s a döntetlennel zárult rendes játékidő után - a szabályokkal ellentétben - a hosszabbítást már nem játszották le.

A tripladobók vetélkedését a Sopron montenegrói válogatott játékosa, Milos
velemenyezd, 2014. november 29. szombat, 21:03
Kosárgála - Megvannak a csapatok
A magyar szövetség (MKOSZ) keddi tájékoztatása szerint hétfő délig lehetett szavazni az MKOSZ honlapján, a kezdőcsapatok a voksok alapján álltak össze, majd a két válogatott edzője töltötte fel a kereteket.

Kelet válogatottját Dzunics Braniszlav (Atomerőmű), a Nyugatét pedig Sabáli Balázs (Sopron) irányítja majd. Munkájukat egy-egy kollégájuk is segíti: a Nyíregyháza, illetve a Falco vezetőedzőjét, Sitku Ernőt és Kálmán Lászlót hívták el maguk mellé a kispadra.

A 18.30-kor kezdődő főmeccs előtt rendezik meg a főiskolások Kelet-Nyugat összecsapását, bemutatják tudásukat a kerekesszékes kosarasok, és lesz félpályás, illetve hárompontos dobóverseny is.

A kosárgála a csütörtöki átadást követően az első sportesemény a Tüskecsarnokban, amelynek építése több mint húsz éve kezdődött el.

A kezdőcsapatok:Kelet: Pongó Martin, Kilpatrick Wise, Andrija Ciric, Jarrod Jones, Tóth ÁdámNyugat: Jermaine Thomas, Perl Zoltán, Milos Borisov, Hendlein Roland, Csorvási MilánA
velemenyezd, 2014. november 25. kedd, 15:29
Elbúcsúzott a kosárlabda NB I-től Kálmán László
A Sugár úti csarnokban igazi gálával ünnepelt a közönség, pályára lépett 2008-as bajnokcsapat, illetve viszontláthatta a szombathelyi közönség Arnas Kazlauskast, Pankár Tibort, Váradi Kornélt, Will Tamást, Feigl Imrét, Dávid Kornélt, Gulyás Róbertet, Sitku Ernőt, Bencze Tamást és Németh Istvánt is.

A Falco 1990-2000 közötti "nosztalgia csapatában"Krivacevic Dragoljub, Mujanovic Samir, Pallag Zoltán, Zsebe Ferenc, Molnár Tamás, Ketész Tamás, Henrik István és Hencsey Tamás is újra a pályára lépett.

Az egész estés búcsúztató mérkőzések során először a Falco szurkolóiból álló csapat mérte össze tudását a klub jelenlegi kosárlabdázóival, majd a nosztalgia együttes találkozott az egykori bajnokcsapattal, végül pedig a 2008-as aranyérmes gárda csapott össze egy kétszer tízperces barátságos mérkőzés keretében a Falco jelenlegi együttesével.

Ezt követően a szurkolók képviselői, a Magyar Kosárlabdázók Szövetsége (MKOSZ) vezetése és a klubvezetése köszöntötte Kálmán Lászlót, aki nem hagyja abba a
velemenyezd, 2013. november 15. péntek, 22:15
Képek, videók
elhunyt-bojte-julianna -bo
sz719eszter
2016. szeptember 21. szerda, 13:15
0 Eke Miklós elhunyt.jpg
lovaszmarika
2016. május 12. csütörtök, 17:43
búcsúdal-elhunyt.png
astropapa58
2015. november 01. vasárnap, 10:30
Elhunyt.....
borigit
2015. január 25. vasárnap, 14:15
Elhunyt Szeretteink Emlék
cipello
2014. december 10. szerda, 13:39
20141108elhunyt-gera-z olt
lilagondolatok
2014. november 16. vasárnap, 15:00
elhunyt bajor gizi
lacipecsenye
2013. május 05. vasárnap, 10:29
elhunyt somlay artur
lacipecsenye
2013. május 05. vasárnap, 10:28
elhunyt joszip broz tito
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:18
elhunyt lev jasin
lacipecsenye
2013. február 19. kedd, 09:45
elhunyt kádár jános
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:35
Mai Nap elhunyt Kádár Ján
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:31
kosárlabdázás szamárháton
agica2004
2010. február 09. kedd, 14:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.