Belépés
2019. augusztus 20. kedd | 34. hét | 232. nap | 05:35 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Simicskó: biztonságukat szolgáló hivatásokkal is megismerkedhetnek a fiatalok az Erzsébet-táborokban
Simicskó István kiemelte: fontos, hogy a gyermekek a táborban töltött egy hetet minél aktívabban töltsék, lehetőséget kapjanak arra, hogy kipróbálhassák önmagukat. Hangsúlyozta: a Hősök Napja nevű tematikus napok - ahol a fiatalok katonákkal, tűzoltókkal, mentőkkel, rendőrökkel is találkozhatnak - a haza védelmét és egyben a hazaszeretetet is erősítik.

A Honvédelmi Sportszövetség elnökeként elmondta: idén hét tábort szerveztek, emellett pedig az Erzsébet-táborokban és a Magyar Honvédség több programján is részt vesznek. A Hősök Napja rendezvényen szerdánként többek közt Gripen-szimulátorral, ergométerrel és lézeres lövészeti lehetőséggel készülnek a gyerekeknek.

Simicskó István kiemelte: a Honvédelmi Sportszövetség célja, hogy a magyar fiatalokat egészséges nemzettudatra nevelje és a honvédelmi sportokon keresztül egy "egészséges patrióta életérzést" alakítson ki bennük.

A rendezvényen Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke felidézte: három évvel
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 12:31
Simicskó: a fiatalok haza iránti kötődését erősítik a honvédelmi táborok
Simicskó István úgy fogalmazott: a haza védelme nemzeti ügy, fontos, hogy a fiatalok kötődjenek a nemzeti közösségükhöz, a hazához, annak védelméhez, a Magyar Honvédséghez, ezért is fontosak a honvédelmi táborok.

A kormánypárti politikus, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke az egyhetes tábor zárónapján elmondta: a szövetség 4,6 millió forintos támogatásával megvalósuló repülőtábor célja, hogy a katonai repülőszakma megismertetésén keresztül megszólítsa a repülés iránt érdeklődő fiatalokat, valamint erősítse a honvédség, a haza iránti kötődést.

A táborban ezen a héten húsz fiatal vett részt, akik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a jövő héten pedig 14-18 éves fiatalok érkeznek a táborba - fűzte hozzá.

Mint mondta, bízik abban, hogy a jövőben még több hasonló tábort tudnak szervezni, mert pótolni kell a nemrég újraindított magyar pilótaképzésben a több évtizedes lemaradást, illetve az élményszerű képzésben részt vevő fiatalok sokkal inkább kötődnek majd a katonai repüléshez és
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 14:52
Magyar Nemzet - Illegális bevándorlás - Egy centet sem adott a magyar határvédelemre Brüsszel
jelentette be, hogy augusztus 31-éig megépül a Mórahalom térségében elkezdett kerítés. A határzár átadását eredetileg 2015. november 30-ára tervezték, az előre hozott határidő miatt először úgynevezett gyorstelepítésű drótakadály (gyoda) készült el.

Augusztus 29-én a Honvédelmi Minisztérium közleményben jelentette be, hogy a magyar-szerb határt lezárták. A tiltott határátlépések száma azonban nem csökkent. Szeptember 7-én a kritikák miatt Hende Csaba lemondott honvédelmi miniszteri posztjáról. Utódja, Simicskó István bejelentette, hogy 3800 katona naponta 10 kilométernyi szakaszt épít meg. Szeptember 14-ére elkészült a szerb határon a műszaki zár, a magyar-horvát szakaszt pedig október 15-ére sikerült lezárni - idézte fel a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor 2016. augusztus 26-án jelentette be, hogy egy újabb, nagyobb tömegek megállítására alkalmas védvonal épül a déli határon. Ezt már elektromos jelzőrendszerrel is ellátták, valamint új hőkamerás terepjárókat is üzembe helyeztek.

A déli határon
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 08:41
Bátrak Ligája - A tatabányai Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola nyert
rajtolt. Minden állomásról, a hét területi selejtezőről a legjobb magyar és a legjobb határon túli iskola került a döntőbe.

Az idén - a Honvédelmi Sportszövetség jóvoltából, együttműködve a nemzetpolitikai államtitkársággal - nyílt lehetőség arra, hogy külhoni magyar oktatási intézményben tanuló diákokból álló csapatok is megméressék magukat. Az iskoláknak minimum két lány szerepeltetésével nyolcfős csapatot kellett összeállítaniuk.

"Egy fantasztikus sorozat döntőjéhez érkeztünk - hangsúlyozta Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke. - A történelmi Magyarországra is kitekintettünk, hiszen a fináléban hét határon túli magyar iskola is képviseli magát."

Kitért rá: a sportszerű küzdelmek, versenyek abban is segítenek, hogy a diákok már fiatal korban fontos tapasztalatokat gyűjtenek, így felkészültebbé váljanak.

"Legalább ennyire fontos, hogy határon innen és határon túl barátságok alakulnak ki. Emellett a versenyzők a sport által fizikai, szellemi és lelki
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 19:52
Németh Szilárd: a sport, az egészség és a honvédelem összefonódik
biztonságtudatos társadalmi szemléletformálás, valamint a felnövekvő generációk hazafias nevelésének elősegítése érdekében.

Németh Szilárd a hallgatóságot arra kérte, a konferencia végén szóljanak a döntéshozókhoz, szülessen zárónyilatkozat,amely összegzi a rendezvényen elhangzottakat, és kérést is megfogalmaz.

Németh Szilárd az egykori Tiszti Kaszinóban, az MKB Bank Váci utcai épületében rendezett konferencián azt is elmondta, nem tett le róla, hogy az épület ismét Tiszti Kaszinó legyen.

Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke előadásában azt emelte ki: köszönet illeti azokat, akik hivatásszerűen vállalják, hogy garantálják az emberek biztonságát.

Előadásában kitért a honvédelmi nevelés fontosságára, ennek kapcsán a Honvédelmi Sportszövetség feladataira is. Szólt a Honvédelmi Sportközpontok fejlesztéséről. Elmondta, valamennyi járásban lesznek sportközpontok. Első ütemben negyven helyen kezdik meg a
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 11:19
.. átadta a védőnői szolgálat új épületét Gazdagréten.
Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István kormánybiztos, Újbuda országgyűlési képviselője átadta a védőnői szolgálat új épületét Gazdagréten.
A teljes mértékben önkormányzati finanszírozásban, több mint 150 millió forintból megvalósult beruházással 1600 család jut védőnői ellátáshoz lakóhelyéhez közel, 21. századi körülmények között.
Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István kormánybiztos, Újbuda országgyűlési képviselője átadta a védőnői szolgálat új épületét Gazdagréten. A teljes mértékben önkormányzati finanszírozásban, több mint 150 millió forintból megvalósult beruházással 1600 család jut védőnői ellátáshoz lakóhelyéhez közel, 21. századi körülmények között.
Újbuda Önkormányzata az elmúlt nyolc évben közel hárommilliárd forintot költött a kerület egészségügyi intézményeinek fejlesztésére, legyen szó eszközbeszerzésről, épületfelújításról vagy új beruházásról. A most átadott Gazdagréti Védőnői Szolgálat épületének tervezésekor kiemelt figyelmet kapott, hogy a városrész
maroka, 2019. március 14. csütörtök, 14:26
Elindult az idei Bátrak Ligája versenysorozat
Ezúttal - a Honvédelmi Sportszövetség jóvoltából, együttműködve a nemzetpolitikai államtitkársággal - lehetőség nyílik arra, hogy a rendezvénysorozat keretein belül külhoni magyar oktatási intézményben tanuló diákokból álló csapatok is megméressék magukat.

Simicskó István, a szervező Honvédelmi Sportszövetség elnöke a sorozat pénteki, gyulai nyitó sajtótájékoztatója után az MTI-nek azt mondta: az idei verseny a Rákóczi-emlékévhez is szervesen kapcsolódik, ezért kapta a Rákóczi-kupa elnevezést.

"A program összekapcsolódik a hazafias neveléssel: olyan vetélkedősorozatról van szó, amelyben fizikai erőkifejtést és ügyességet igénylő feladatok is vannak" - jelentette ki. Hozzátette: a hét állomásból álló selejtezősorozat mindegyik helyszíne határhoz közeli település, hogy az azon túli magyar intézmények is képviselni tudják magukat.

"A legfontosabb, hogy együtt legyenek a határon túli és az anyaországbeli magyar diákok, együtt mérjék fel képességeiket és együtt fejlődjön az önismeretük" -
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 12:02
Együttműködési megállapodás a Honvédelmi Sportszövetség és a MEFS között
A dokumentumot Simicskó István, a HS elnöke, és Székely Mózes, a MEFS főtitkára írta alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME), és a megállapodás értelmében a két szervezet közösen támogat minden olyan kezdeményezést a felsőoktatási szabadidősport honvédelmi neveléssel összefüggő területeivel kapcsolatban, amelyek elősegítik az egyetemi és főiskolai sport fejlődését, az egészségfejlesztést és a hallgatók fizikai aktivitásának növelését.

"A Honvédelmi Sportszövetség köztestületként végzi a munkáját, s a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel megtaláltuk a közös célt, amellyel segíthetjük a magyar fiatalok honvédelemhez, a hazához való erősebb kötődését, az egészséges nemzettudat kialakulását" - mondta Simicskó István. Hozzátette, hogy a most aláírt együttműködés "jövőnk biztonságát szellemi és fizikai értelemben is szolgálja, mert a fiatalok jelentik a jövőt, az egyetemisták, főiskolások pedig a közeljövőt."

Székely Mózes szerint a HS-sel kötött megállapodás által a
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 15:11
Simicskó: a Bátrak Ligája az összetartásról és a tisztességes küzdelemről szól
Simicskó István kiemelte: a Bátrak Ligája próbára teszi az általános iskolások fiatalok fizikai és szellemi felkészültségét, erősíti bennük a közösségi érzést és a csapatban történő problémamegoldás képességét.

Mint minden sporttevékenység, e kezdeményezés is fontos szerepet tölt be a diákok nevelésében, elsősorban összetartásra és tisztességes küzdelemre tanítja őket - tette hozzá. Jelezte: a Bátrak Ligájával a Honvédelmi Sportszövetség hozzá akar járulni ahhoz, hogy ne csak sportszerető, hanem sportoló és sportszerű nemzet is legyen a magyar.

Az elnök arról is beszélt: az eddigi három helyszín: Pécs, Újfehértó és Újbuda után a program most egy "bátor városba", Egerbe érkezett, ahol Szarvasról, Sárospatakról, Balassagyarmatról és a házigazda megyeszékhelyről összesen 13 iskola tanulói mérik össze erejüket, ügyességüket egyebek mellett lézeres lövészetben, futásban és akadálypályákon.

A részt vevő oktatási intézményeket egyenként 500 ezer forintos sportszercsomaggal jutalmazzák - mondta
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 17:32
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
kérdezte, a magyar kormány hogyan kíván reagálni mindenre?

Menczer Tamás, a külügyi tárca államtitkára kiemelte: nem pártpolitikai kérdésről van szó, rendkívül súlyos ügy, ha egy külhoni magyar elveszíti állampolgárságát.

Pallér Péter esetét vizsgálják, hogy mennyiben van összhangban az ottani szabályozással és mit lehet tenni ellene - jelezte az államtitkár. Kiemelte: ő is, ahogy a többi külhoni magyar számíthat a kormány és az anyaország támogatására.

KDNP a csok változásairól

Simicskó István (KDNP)arról beszélt, hogy a csok népszerűsége töretlen, a kedvezménnyel eddig több tízezer család élhetett. A csok a gyermekvállalási kedv mellett a hazai építőipar fellendítéséhez, a vidék megmaradásához is hozzájárul - jegyezte meg a KDNP-s politikus. Rámutatott: évente 30-40 százalékkal nőtt a kiadott építési engedélyek száma, a legtöbben 30-40 éves koruk között veszik igénybe a támogatást, 11 százalékuk vállal előre gyermeket. Azt kérdezte, hogyan változik a csok rendszere a
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 16:08
Ruszin Művészet Remekei címmel nyílt kiállítás a Stefánia Palotában
egyaránt.

"Nemcsak közös múltunk van, hanem közös jelenünk, amelyben azért dolgozunk, hogy közös jövőnk is legyen" - mondta.

Kiemelte továbbá, hogy a ruszin nemzeti közösség mindig számíthat a magyar nemzetre és Magyarország kormányára. "Mindaz a támogatás és anyagi erő, amelyet hozzáadunk az Önök erőfeszítéseihez, egyebek mellett az oktatás, a hitélet, a közösségépítés és a kultúra ügyéhez, azt a célt szolgálja, hogy az Önök közössége sikeres legyen Magyarországon" - zárta gondolatait.

Simicskó István kormánybiztos beszédében a generációk közötti kapcsolatok erősítését és a hagyományok ápolásának fontosságát emelte ki, valamint hangsúlyozta, hogy támogatni kell olyan filmek és szépirodalmi művek, alkotások elkészítését, amelyek a magyarság nemzettudatát, identitását erősítik.

"Felelősségünk van abban, hogy meg tudjuk tartani, amit őseink átadtak" - emelte ki.

Giricz Vera országgyűlési nemzetiségi szószóló elmondta, hogy a rendezvény az Országos Ruszin Önkormányzat fennállásának 20
velemenyezd, 2018. november 17. szombat, 22:52
Erdogan főtanácsadójával egyeztetett a hazafias nevelés font
Az előző kormány honvédelmi minisztere, jelenleg parlamenti képviselő Simicskó István Törökországban jár a héten, és saját beszámolója szerint ott találkozott Aysen Gürcan elnöki főtanácsadóval.
Mint oldalán írta, vele egyeztetett ,,a hazafias nevelés általános helyzetéről és annak a globalizáció fényében történő megszilárdításának lehetőségeiről". Majd azzal folytattak, hogy egyetértettek abban, hogy a külföldi tapasztalatok nagyban segíthetik a fiatalok értékrendjének megszilárdítását, amely mindkét ország számára kiemelt jelentőséggel bír.
foldinefehereva, 2018. november 16. péntek, 22:28
1/78
Képek, videók
erzsébet szentmise_4.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:09
erzsébet szentmise_3.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:09
erzsébet szentmise_2.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:08
erzsébet szentmise.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:07
erzsebet-kiralyno 2019.jp
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:56
erzsebet-kiralyno,.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:55
erzsebet-kiralyno-.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:54
erzsebet-kiralyno1.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:53
erzsebet-kiralyno-orra -el
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:52
erzsebet-koronazas 1953.j
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:51
erzsebet-meghan markle.jp
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:38
erzsébet-uralkodo-csal ád.
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:38
Hivatások vasárnapjára
sacimama
2016. április 17. vasárnap, 13:41
Ima papi hivatásokért
sacimama
2016. január 29. péntek, 08:10
Címkék
hagyományok ápolásának, diákok nevelésében, védőnői szolgálat, Hornyák Tibor, emberek biztonságát, Magyar Honvédséghez, sportszerű küzdelmek, Tiszti Kaszinó, részt vevő, Hősök Napja, határon túli, szervező Honvédelmi, több évtizedes, csok népszerűsége, kritikák miatt, magyar fiatalokat,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.