Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 17:23 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Németh Szilárd: a sport, az egészség és a honvédelem összefonódik
biztonságtudatos társadalmi szemléletformálás, valamint a felnövekvő generációk hazafias nevelésének elősegítése érdekében.

Németh Szilárd a hallgatóságot arra kérte, a konferencia végén szóljanak a döntéshozókhoz, szülessen zárónyilatkozat,amely összegzi a rendezvényen elhangzottakat, és kérést is megfogalmaz.

Németh Szilárd az egykori Tiszti Kaszinóban, az MKB Bank Váci utcai épületében rendezett konferencián azt is elmondta, nem tett le róla, hogy az épület ismét Tiszti Kaszinó legyen.

Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke előadásában azt emelte ki: köszönet illeti azokat, akik hivatásszerűen vállalják, hogy garantálják az emberek biztonságát.

Előadásában kitért a honvédelmi nevelés fontosságára, ennek kapcsán a Honvédelmi Sportszövetség feladataira is. Szólt a Honvédelmi Sportközpontok fejlesztéséről. Elmondta, valamennyi járásban lesznek sportközpontok. Első ütemben negyven helyen kezdik meg a
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 11:19
.. átadta a védőnői szolgálat új épületét Gazdagréten.
Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István kormánybiztos, Újbuda országgyűlési képviselője átadta a védőnői szolgálat új épületét Gazdagréten.
A teljes mértékben önkormányzati finanszírozásban, több mint 150 millió forintból megvalósult beruházással 1600 család jut védőnői ellátáshoz lakóhelyéhez közel, 21. századi körülmények között.
Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István kormánybiztos, Újbuda országgyűlési képviselője átadta a védőnői szolgálat új épületét Gazdagréten. A teljes mértékben önkormányzati finanszírozásban, több mint 150 millió forintból megvalósult beruházással 1600 család jut védőnői ellátáshoz lakóhelyéhez közel, 21. századi körülmények között.
Újbuda Önkormányzata az elmúlt nyolc évben közel hárommilliárd forintot költött a kerület egészségügyi intézményeinek fejlesztésére, legyen szó eszközbeszerzésről, épületfelújításról vagy új beruházásról. A most átadott Gazdagréti Védőnői Szolgálat épületének tervezésekor kiemelt figyelmet kapott, hogy a városrész
maroka, 2019. március 14. csütörtök, 14:26
Elindult az idei Bátrak Ligája versenysorozat
Ezúttal - a Honvédelmi Sportszövetség jóvoltából, együttműködve a nemzetpolitikai államtitkársággal - lehetőség nyílik arra, hogy a rendezvénysorozat keretein belül külhoni magyar oktatási intézményben tanuló diákokból álló csapatok is megméressék magukat.

Simicskó István, a szervező Honvédelmi Sportszövetség elnöke a sorozat pénteki, gyulai nyitó sajtótájékoztatója után az MTI-nek azt mondta: az idei verseny a Rákóczi-emlékévhez is szervesen kapcsolódik, ezért kapta a Rákóczi-kupa elnevezést.

"A program összekapcsolódik a hazafias neveléssel: olyan vetélkedősorozatról van szó, amelyben fizikai erőkifejtést és ügyességet igénylő feladatok is vannak" - jelentette ki. Hozzátette: a hét állomásból álló selejtezősorozat mindegyik helyszíne határhoz közeli település, hogy az azon túli magyar intézmények is képviselni tudják magukat.

"A legfontosabb, hogy együtt legyenek a határon túli és az anyaországbeli magyar diákok, együtt mérjék fel képességeiket és együtt fejlődjön az önismeretük" -
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 12:02
Együttműködési megállapodás a Honvédelmi Sportszövetség és a MEFS között
A dokumentumot Simicskó István, a HS elnöke, és Székely Mózes, a MEFS főtitkára írta alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME), és a megállapodás értelmében a két szervezet közösen támogat minden olyan kezdeményezést a felsőoktatási szabadidősport honvédelmi neveléssel összefüggő területeivel kapcsolatban, amelyek elősegítik az egyetemi és főiskolai sport fejlődését, az egészségfejlesztést és a hallgatók fizikai aktivitásának növelését.

"A Honvédelmi Sportszövetség köztestületként végzi a munkáját, s a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel megtaláltuk a közös célt, amellyel segíthetjük a magyar fiatalok honvédelemhez, a hazához való erősebb kötődését, az egészséges nemzettudat kialakulását" - mondta Simicskó István. Hozzátette, hogy a most aláírt együttműködés "jövőnk biztonságát szellemi és fizikai értelemben is szolgálja, mert a fiatalok jelentik a jövőt, az egyetemisták, főiskolások pedig a közeljövőt."

Székely Mózes szerint a HS-sel kötött megállapodás által a
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 15:11
Simicskó: a Bátrak Ligája az összetartásról és a tisztességes küzdelemről szól
Simicskó István kiemelte: a Bátrak Ligája próbára teszi az általános iskolások fiatalok fizikai és szellemi felkészültségét, erősíti bennük a közösségi érzést és a csapatban történő problémamegoldás képességét.

Mint minden sporttevékenység, e kezdeményezés is fontos szerepet tölt be a diákok nevelésében, elsősorban összetartásra és tisztességes küzdelemre tanítja őket - tette hozzá. Jelezte: a Bátrak Ligájával a Honvédelmi Sportszövetség hozzá akar járulni ahhoz, hogy ne csak sportszerető, hanem sportoló és sportszerű nemzet is legyen a magyar.

Az elnök arról is beszélt: az eddigi három helyszín: Pécs, Újfehértó és Újbuda után a program most egy "bátor városba", Egerbe érkezett, ahol Szarvasról, Sárospatakról, Balassagyarmatról és a házigazda megyeszékhelyről összesen 13 iskola tanulói mérik össze erejüket, ügyességüket egyebek mellett lézeres lövészetben, futásban és akadálypályákon.

A részt vevő oktatási intézményeket egyenként 500 ezer forintos sportszercsomaggal jutalmazzák - mondta
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 17:32
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
kérdezte, a magyar kormány hogyan kíván reagálni mindenre?

Menczer Tamás, a külügyi tárca államtitkára kiemelte: nem pártpolitikai kérdésről van szó, rendkívül súlyos ügy, ha egy külhoni magyar elveszíti állampolgárságát.

Pallér Péter esetét vizsgálják, hogy mennyiben van összhangban az ottani szabályozással és mit lehet tenni ellene - jelezte az államtitkár. Kiemelte: ő is, ahogy a többi külhoni magyar számíthat a kormány és az anyaország támogatására.

KDNP a csok változásairól

Simicskó István (KDNP)arról beszélt, hogy a csok népszerűsége töretlen, a kedvezménnyel eddig több tízezer család élhetett. A csok a gyermekvállalási kedv mellett a hazai építőipar fellendítéséhez, a vidék megmaradásához is hozzájárul - jegyezte meg a KDNP-s politikus. Rámutatott: évente 30-40 százalékkal nőtt a kiadott építési engedélyek száma, a legtöbben 30-40 éves koruk között veszik igénybe a támogatást, 11 százalékuk vállal előre gyermeket. Azt kérdezte, hogyan változik a csok rendszere a
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 16:08
Ruszin Művészet Remekei címmel nyílt kiállítás a Stefánia Palotában
egyaránt.

"Nemcsak közös múltunk van, hanem közös jelenünk, amelyben azért dolgozunk, hogy közös jövőnk is legyen" - mondta.

Kiemelte továbbá, hogy a ruszin nemzeti közösség mindig számíthat a magyar nemzetre és Magyarország kormányára. "Mindaz a támogatás és anyagi erő, amelyet hozzáadunk az Önök erőfeszítéseihez, egyebek mellett az oktatás, a hitélet, a közösségépítés és a kultúra ügyéhez, azt a célt szolgálja, hogy az Önök közössége sikeres legyen Magyarországon" - zárta gondolatait.

Simicskó István kormánybiztos beszédében a generációk közötti kapcsolatok erősítését és a hagyományok ápolásának fontosságát emelte ki, valamint hangsúlyozta, hogy támogatni kell olyan filmek és szépirodalmi művek, alkotások elkészítését, amelyek a magyarság nemzettudatát, identitását erősítik.

"Felelősségünk van abban, hogy meg tudjuk tartani, amit őseink átadtak" - emelte ki.

Giricz Vera országgyűlési nemzetiségi szószóló elmondta, hogy a rendezvény az Országos Ruszin Önkormányzat fennállásának 20
velemenyezd, 2018. november 17. szombat, 22:52
Erdogan főtanácsadójával egyeztetett a hazafias nevelés font
Az előző kormány honvédelmi minisztere, jelenleg parlamenti képviselő Simicskó István Törökországban jár a héten, és saját beszámolója szerint ott találkozott Aysen Gürcan elnöki főtanácsadóval.
Mint oldalán írta, vele egyeztetett ,,a hazafias nevelés általános helyzetéről és annak a globalizáció fényében történő megszilárdításának lehetőségeiről". Majd azzal folytattak, hogy egyetértettek abban, hogy a külföldi tapasztalatok nagyban segíthetik a fiatalok értékrendjének megszilárdítását, amely mindkét ország számára kiemelt jelentőséggel bír.
foldinefehereva, 2018. november 16. péntek, 22:28
Díszdiplomásokat és pályakezdőket köszöntöttek
Díszdiplomásokat és pályakezdőket köszöntöttek Újbudán a kerületi napon - 2018.11.11
Ünnepi előadással, fogadással és virággal köszöntötték a kerületben élő és az idén jubiláló orvosokat, gyógyszerészeket, valamint pedagógusokat a Kerület Napja alkalmából. Az ötven, hatvan, hatvanöt és hetven éve diplomázottakon túl pályakezdő pedagógusokat is köszöntöttek Újbuda vezetői a Danubius Hotel Flamencoban.
Simicskó István honvédelmi miniszter beszédében a közösségben végzett társadalmi szerepvállalás jelentőségére hívta fel a figyelmet. Újbuda országgyűlési képviselője úgy látja, fontos, hogy kifejezzük tiszteletünket azok iránt, akik hivatásként olyan nemes feladatot választottak, amely a legnagyobb értéket adja a közösségnek: gyógyít, tanít és életre nevel. A díszdiplomás orvosoknak, gyógyszerészeknek és pedagógusoknak köszönet jár azért, hogy évtizedeket szenteltek hivatásuknak, a pályakezdőknek pedig azért, hogy a közösségépítés legnemesebb feladatait vállalták magukra. Simicskó István egy Mára
maroka, 2018. november 12. hétfő, 10:01
Ficsak: nagy szükség van az idősek tapasztalatára és bölcsességére
szeretné megteremteni annak lehetőségét, hogy mindenki megtalálhassa a számítását. Ezért igyekeznek megőrizni a nyugdíjak reálértékét, nyugdíjprémiumot fizetnek, lehetőséget adnak a nőknek a korkedvezményes nyugdíjba vonulásra, megteremtik a nyugdíj melletti munka lehetőségét a nyugdíjas szövetkezetekkel - sorolta az intézkedéseket.

Megjegyezte, az idősek tisztelete azért is fontos, mert nemzetközi kutatások szerint közvetlen összefüggés van a tisztelet és a hosszú, egészséges élet között.

Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos azt hangoztatta, hogy szükség van az idősek tudására, tapasztalatára, véleményére, bölcsességére és lényeglátására minden magyar nemzedéknek, különösen a fiatal családosoknak.

Régen kijárt a tisztelet az időseknek, ma ez kevésbé érvényesül, a "mai világ, a nyugati civilizáció" felszámolja nemcsak a hit és a szellemiség, hanem a tisztelet kultúráját is. Pedig a közösségek igazi erejét mindig a szellemiségük, a hitük adja - fogalmazott a
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 13:01
Gulyás: egészséges keresztény egyházak nélkül nincs egészséges társadalom Európában
Gulyás Gergely a Budapest-Kelenföldi Református Egyházközség ünnepi közgyűlésén beszélt erről, amelyet Takaró Károly református lelkész, korábbi protestáns tábori püspök nyugdíjba vonulása alkalmából tartottak.

Kiemelte: Magyarországon évszázados adottság az állam és az egyház szétválasztott léte, éppen ebből következik számukra az együttműködés parancsa.

A miniszter szerint "ma olyan időket élünk, amikor a kordivat mindent vitatottá tesz", olyan kort, amely a "bűnt erényként, a bűnnel való szembeszállást szélsőséges jogkorlátozásként, a hit megtartását az élet teljességétől megfosztó korlátként festi le".

Hozzátette: "Ezért a korszellemet mindenben követőknél a bűnbánat helyére a büszkeség, a valódi bűnbocsánat helyére az önmagunknak való megbocsátás lépett."

Takaró Károlyt méltatva úgy fogalmazott: prédikációi sokszor tűnhetnek "ítéletesnek, keménynek és kategorikusnak, pedig csak fájdalmasan igazak és a Szentírással szembesítenek egy olyan korban, amely nem csupán túl könnyű
velemenyezd, 2018. szeptember 30. vasárnap, 15:01
Egységes szerkezetű közlekedést sürget az ITM
mellett a szemléletformálást is fontos feladatának tekinti - tette hozzá.

A helyettes államtitkár a mobilitási hét záró rendezvényeként megtartott családi napon üdvözölte, hogy a kezdeményezéshez európai összehasonlításban is kiemelkedően sok, országszerte 260 település, a szintén szombatra eső autómentes naphoz pedig 200 település csatlakozott. Ismertette, hogy a héten 40 helyszínen tartottak kerékpáros reggeliket, a programsorozathoz kapcsolódó családi programon pedig 200 ezren vettek részt.

Simicskó István a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos, KDNP-s országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy nemcsak a szakmai és civil szervezetek, hanem mindenki felelőssége a közlekedési kultúra javítása. Hozzátartozik ehhez a forgalomból eredő környezetszennyezés visszaszorítása is - mondta.

A kormánybiztos az utakról a levegőbe kerülő káros anyagok visszaszorításáért kormányzati intézkedéseket sürgetett.

Felvetésére válaszolva
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 19:32
1/78
Képek, videók
Németh Szilárd.jpg
agica2004
2013. december 21. szombat, 12:11
Összefonódva.jpg
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 15:42
osszefonodva--ruca-.jp g
basikele
2013. július 01. hétfő, 03:51
Osszefonodas%20Olaj%20 Kar
cserhat3
2011. szeptember 25. vasárnap, 12:22
összefonódás.jpg
klara50
2010. augusztus 27. péntek, 13:35
összefonódva
1maszatka
2009. szeptember 13. vasárnap, 20:36
Összefonódva
gojkoivan
2009. február 04. szerda, 17:20
összefonódás
zsoka40
2008. március 30. vasárnap, 17:31
Összefonódva
vinyuka
2006. július 01. szombat, 14:24
Felnőve
sanci81
2017. augusztus 13. vasárnap, 17:10
2006_10150025felnőve
gyulaher
2006. december 07. csütörtök, 17:19
Hallgatóság
sanci81
2015. május 11. hétfő, 16:09
a hallgatóság
orban47
2012. november 18. vasárnap, 11:21
Hallgatóság
drozdikata
2011. szeptember 25. vasárnap, 14:28
Hallgatóság
btomike
2010. január 14. csütörtök, 20:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.