Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 06:44 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hétvégén rendezik a vegetáriánus fesztivált
A rendezvény a Beszélő egyetemes egység című könyv bemutatójával és filmvetítéssel kezdődik, majd Fleck Gábor egy Japánban elterjedt szendvics, az onigirazu elkészítését tanítja meg az érdeklődőknek. Sebestyén Szilvia ötleteket ad, hogyan lehet táplálékallergiával teljes értékű életet élni, Lénárt Gitta édességek elkészítését mutatja meg. Weixl-Várhegyi László a vérkeringés és a táplálkozás összefüggéseiről, Tamás Anna pedagógus a kötődő nevelésről tart előadást.

Vasárnap Ambrus Orsolya a vegán kozmetikumokról beszél, Vegán Dorcy vegán praktikákat mutat, Tamasi József belgyógyász szakorvos, a természetes gyógymódok szakértője pedig tudományos vizsgálati eredményekkel alátámasztva hasonlítja majd össze a növényi alapú vegán-, a ketogén- és a paleo diétát.

A két nap alatt a látogatók ingyenesen kérhetnek tanácsot a természetgyógyászoktól, dokumentumfilmeket tekinthetnek meg, lesz csoportos jóga, relaxációs foglalkozások, zenei és tánc-programok, a gyerekeknek játszószoba - közölték a szervezők
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 07:20
2018 év Szolnoki kajak-kenu országos bajnokságon,
Tamás, Pauman Dániel (Graboplast Győr, UTE) 3:01.221
2. Kugler Attila, Bogár Gábor, Gacsal Ákos, Noé Zsombor (Szolnok KKK, Szolnok KKK, Graboplast Győr, Dunafüred) 3:01.460
3. Ceiner Benjámin, Ilyés Róbert, Noé Bálint, Koleszár Mátyás (BHSE) 3:04.499

C-1:
1. Bodonyi András (NKM Szeged) 4:07.531 p
2. Kiss Tamás (Csepeli KKE) 4:10.903
3. Kiss Balázs (Dunaferr) 4:11.825

C-2:
1. Sarudi Pál, Bodonyi András (Szolnok KKK, NKM Szeged) 3:48.107
2. Simon Sebestyén, Fejes Dániel (Merkapt-Mekler ITSE) 3:50.513
3. Sáfrán Mátyás, Bakó Tamás (KSI SE) 3:52.240

C-4:
1. Sáfrán Mátyás, Mike Róbert, Korisánszky Dávid, Bakó Tamás (KSI SE) 3:31.118 p
2. Kiss Tamás, Dóczé Ádám, Jakus Zoltán, Zupkó Balázs Péter (Csepeli KKE) 3:33.991
3. Sarudi Pál, Bodonyi András, Kocsis Ádám, Zombori Dominik (Szolnok KKK, NKM Szeged) 3:34.107

Eredmények:
Nőknél
K-1:
1. Pupp Noémi (ASE) 4:10.500 p
2. Kárász Anna (NKM Szeged)
maroka, 2018. augusztus 30. csütörtök, 10:07
Kajak-kenu ob - Az ezüstnégyes nyerte a kajak négyesek ezres versenyét
3:21.471

K-4:1. Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel (Graboplast Győr, UTE) 3:01.2212. Kugler Attila, Bogár Gábor, Gacsal Ákos, Noé Zsombor (Szolnok KKK, Szolnok KKK, Graboplast Győr, Dunafüred) 3:01.4603. Ceiner Benjámin, Ilyés Róbert, Noé Bálint, Koleszár Mátyás (BHSE) 3:04.499

C-1:1. Bodonyi András (NKM Szeged) 4:07.531 p2. Kiss Tamás (Csepeli KKE) 4:10.903 3. Kiss Balázs (Dunaferr) 4:11.825

C-2:1. Sarudi Pál, Bodonyi András (Szolnok KKK, NKM Szeged) 3:48.1072. Simon Sebestyén, Fejes Dániel (Merkapt-Mekler ITSE) 3:50.5133. Sáfrán Mátyás, Bakó Tamás (KSI SE) 3:52.240

C-4:1. Sáfrán Mátyás, Mike Róbert, Korisánszky Dávid, Bakó Tamás (KSI SE) 3:31.118 p2. Kiss Tamás, Dóczé Ádám, Jakus Zoltán, Zupkó Balázs Péter (Csepeli KKE) 3:33.991 3. Sarudi Pál, Bodonyi András, Kocsis Ádám, Zombori Dominik (Szolnok KKK, NKM Szeged) 3:34.107

nők:

-----

K-1:1. Pupp Noémi (ASE) 4:10.500 p2. Kárász Anna (NKM Szeged) 4:16.0723. Bara Alexandra (KSI SE) 4:16.922

K-2:1.
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 18:43
Hungarian FolkEmbassy: kislemez-bemutató koncert az Urániában
FolkEmbassy a 19. századi magyar romantika cigányzenéjét és erdélyi román prímások játékát is megidézi.

A hétfő esti koncert második felében a zenekar részleteket ad elő készülő új CD-jéből, amely az Arany János-emlékévhez kapcsolódik: a korong témája a költőnek a népzenében továbbélő versei. Szintén ebben a részben lesz népzenei karaoke is.

Utóbbi kapcsán Hetényi Milán kitért arra, hogy a DVD-n is megjelent anyagon kilenc tájegység 150 dalát lehet megtanulni olyan művészektől, mint például Sebestyén Márta, Bognár Szilvia, Kubinyi Júlia vagy Agócs Gergely. Vendégként Sebestyén Márta, a Hungarian FolkEmbassy fővédnöke és Kubinyi Júlia is fellép a Uránia-koncerten, akárcsak Hideg Anna és Rácz József.

A zenekar vezetője, a hegedűs Rosonczy-Kovács Mihály által válogatott népdaloskönyvben harminchárom népdalénekes és népzenész működött közre, köztük Navratil Andrea, Tintér Gabriella, Dóra Áron, Mihó Attila, Szabó Zoltán, Csizmadia Anna, Hetényi Milán, Juhász Réka, a Tallabille, a Berka és a
velemenyezd, 2017. október 30. hétfő, 12:12
Március 15. - Külföldön is megemlékeznek az 1848-49-es magyar forradalomról
magyar alkotmányozás történelmi pillanatairól rendez konferenciát, amelyen előadást tart Hörcher Ferenc, Pócza Kálmán és Fekete Balázs, az MTA Filozófiai Intézetének munkatársai. Magyarország Londoni Nagykövetsége a Londoni Magyar Kulturális Központtal együttműködve ünnepi fogadást rendez, amelyen Farkas Attila, a Kolozsvári Állami Magyar Színház volt művésze Arany János Az örökség című versét adja elő.

A Párizsi Magyar Intézet szerdai megemlékezésén Hermann Róbert történész előadását, valamint Sebestyén Márta koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. A Római Magyar Akadémia a Római Magyar Nagykövetséggel és a Szentszéki Magyar Nagykövetséggel közösen megkoszorúzza a római Gianicolo dombon Türr István szobrát, majd a Római Magyar Akadémia Liszt termében a Trio Energico ad ünnepi koncertet.

Észtországban a március 15-i ünnepségek három helyszínen zajlanak. A Tartui Egyetemen a helyi magyarok, illetve a magyarságtudomány szakértői tartanak megemlékezést. A fővárosban az ünnep előestéjén a helyi
velemenyezd, 2017. március 13. hétfő, 14:22
A Szerelem témáját járja körül új, huszadik lemezén a Makám
szövegekben sok-sok emlék, rejtetten az egész életem, több szerelem esszenciája van benne".

A Makám néhány, korábbi lemezein már szerepelt csángó népdalt is teljesen más köntösben játszott fel. Például a Gyere ki te egy korábbi verziója Gyöngyvirág címmel éppen a Skanzenen volt hallható. "Nagyon közel állnak a szívemhez ezek az archaikus, jellegzetes nyelvezetű, középkori hangulatot árasztó népdalok".

Szerepel a lemezen a Szabad élet című dal is, amelyet egykor Hidegen fújnak a szelek címmel Sebestyén Márta is elénekelt. A záró darab - stílszerűen az 12. után 56. dalként - a Rabének, amely az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója előtt tiszteleg. A dalt Krulik Zoltán tíz évvel ezelőtt írta, de most került először lemezre.

"Kisgyermekként átéltem a tüntető, vonuló tömegek önfeledt eufóriáját, ami később felnőtt fejjel a fényképekről, filmfelvételekről sütött az emberbe. Ötéves voltam 1956-ban, Tatabányán laktunk, és emlékszem a városon átvonuló szovjet hadoszlopokra, meg a lövöldözésekre
velemenyezd, 2016. november 16. szerda, 12:32
Nyílt napot tart szeptember 24-én a Nemzeti Színház
a jelmeztárba is az idén kibővített útvonalon haladó kulisszajáráson - olvasható a színház honlapján.

Színpad és kínpad 1956-1958 címmel Nagyváradi Erzsébet és Rubold Ödön műsorának előpremierjére várják a nézőket. Az összeállítás az 1956-os forradalom színházi eseményeiből mutat be eddig kevéssé ismert tényeket versek, színészi vallomások, minisztériumi, rendőrségi és belügyi anyagok felhasználásával.

Az érdeklődők beszélgetést hallhatnak a színház új tagjaival, Rátóti Zoltánnal és Szabó Sebestyén Lászlóval, valamint villámrandin is részt vehetnek a társulat színészeivel.

Beszélgetést és filmvetítést tartanak a dániai Odin Teatret ősszel látható produkciójáról is. A Fa (The Tree) című előadást, amelyet a Nemzeti Színházzal és a wroclawi Grotowski Intézettel koprodukcióban hoz létre a dán társulat, szeptember 30. és október 5. között öt alkalommal mutatják be a Nemzeti Színházban.

A Tóth Ilonka című darab közelgő bemutatójához kapcsolódva a darab írójával, Szilágyi Andorral, a címszereplő
velemenyezd, 2016. szeptember 15. csütörtök, 14:01
Dupla népzenei karaoke DVD-vel jelentkezett a Hungarian FolkEmbassy
A közlemény szerint a két DVD lemezen összesen 33 énekes és zenész tolmácsolásában a Kárpát-medence kilenc választott tájegységének 150 népdala hangzik el több mint hét órában. A lemezeken közreműködik mások mellett Sebestyén Márta, Bognár Szilvia, Navratil Andrea, Hetényi Milán, Kubinyi Júlia, Tintér Gabriella, Agócs Gergely, Lévai Andrea és Kökény Richárd, valamint a Berka és a Tallabille együttes is.

A multimédiás kiadvány Rosonczy-Kovács Mihály először 2012-ben megjelent, hamarosan pedig negyedik kiadását megérő, azonos című népdaloskönyve alapján készült karaoke kezelőfelülettel. A nyelvválasztó gomb megnyomásával elnémítható az énekes, így zenekari kíséretre lehet énekelni, miközben a képernyőn folyamatosan olvasható a szöveg.

Az autentikus magyar népzene nemzetközi képviseletét célul kitűző Hungarian FolkEmbassy - Magyar Népzenei Nagykövetséget fiatal népzenészek - Rosonczy-Kovács Mihály, Soós András, Orsós Tamás, Hegedűs Luca és Hanusz Zoltán - alkotják, a mostani kiadványuk másfél
velemenyezd, 2016. augusztus 27. szombat, 11:31
Kedvenc you tube linkek
FOLYAMATOSAN BŐVÜL

Indián zenék :
Leo Royas : Son of Ecuaador :
A csend hangjai magyarul :
El condor pasa
Leo Royas : Celeste :
Leo Royas :Vamos
El Condor Pasa : Sebestyén Márta-Kováts Kriszta :
Végvári Ádám és Renáta : Inka dal
pacsakute, 2016. január 11. hétfő, 16:11
Tegnap verskoncerten voltunk
naplójából
Kosztolányi Dezső: A szegény kisgyermek panaszai (részlet)
Gyulai Csaba - Ilyés Lénárd: Ének a nagy csatáról
Gyulai Csaba - Ilyés Lénárd: Negyedik ének, amelyben János az elveszett ifjúságát siratja
Örkény István: Egy gonddal kevesebb
Örkény István: Kivégzési szabályzat
Cseh Tamás - Másik János: Budapest
Gyulai Csaba - Ilyés Lénárd: János az oroszok elől Angliába
A fent megjelölt verseken kívül további Arany János, Petőfi Sándor és Tinódy Lantos Sebestyén szövegeket használtunk fel.

Fellépők voltak: Gyulai Csaba és Ilyés Lénárd

Gyulai Csaba

Immár 21 éve szereplője a magyar világzenei színpadnak. Ütőhangszeres- és gadulka-játékosként, valamint reneszánsz kórusok tagjaként mintegy 40 lemezen hallható közreműködése. Olyan zenekarokkal, zenészekkel dolgozott együtt, mint a Kolinda, a Makám, Lovász Irén, Dés László, Bognár Szilvia, Balázs Elemér.
Alkalmazott zenészként bábszínházi előadások és kortárs
azenujsagom, 2015. október 14. szerda, 03:43
Fonó: gazdag őszi program a 20. születésnapon
ezelőtt elhunyt építész, Makovecz Imre örökségéhez szervesen kapcsolódó Héttorony Fesztivált idén november 5-től 20-ig rendezi meg a Fonó. A vándorfesztivál helyszínei között lesz a budai zeneház mellett Makó, Kakasd, Siófok, valamint öt határon túli, magyarok lakta település: az erdélyi Kolozsvár, a kárpátaljai Tiszapéterfalva, a szlovéniai Lendva, a vajdasági Újvidék, valamint a felvidéki Kassa. A két hét során fellép mások mellett a Dűvő és Kubinyi Júlia, Dresch Mihály, a Muzsikás Petrás Máriával, Sebestyén Márta, a Vujicsics együttes, Fassang László és Szokolay Dongó Balázs.

Kiss Ferenc, a fesztivál művészeti vezetője elmondta, hogy a záróesemény november 20-án a Zeneakadémián egy gálakoncert lesz Makovecz Imre 80. születésnapján. Az est során Arvo Pärt és Kiss Ferenc egy-egy műve hangzik el, fellép a Zuglói Filharmónia, a Szent István Király Szimfonikus Zenekar és az Etnofon Zenei Társulás, közreműködik Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Szvorák Katalin, Ágoston Béla és Szabó Zoltán. Vezényel: Makovecz
velemenyezd, 2015. szeptember 10. csütörtök, 17:19
Népzenei karaoke DVD közösségi finanszírozásban
A népzenei karaoké a Művészetek Völgyében mutatkozott be két évvel ezelőtt. A DVD-n kilenc tájegység 150 dalát lehet megtanulni olyan művészektől, mint például Sebestyén Márta, Bognár Szilvia, Kubinyi Júlia vagy Agócs Gergely. A lemezen harminc népdalénekes és népzenész működik közre - tájékoztatta a Fonó Budai Zeneház hétfőn az MTI-t.

A Felsütött a nap az égre című kiadvány apropóján közösségi finanszírozást indított a fiatal népzenészekből álló Hungarian FolkEmbassy zenekar. A támogatókhoz bárki csatlakozhat, ezzel is előjegyezve magának a lemezt vagy annak digitális verzióját. A közösségi finanszírozás kampány a www.indiegogo.com/projects/folk-karaoke-dvd-hungarian-folkembassy# home oldalon zajlik.

A multimédiás kiadvány a Hungarian FolkEmbassy - Magyar Népzenei Nagykövetség, a Gryllus Kiadó, a Hagyományok Háza, illetve a Nemzetstratégiai Kutatóintézet gondozásában jelenik meg hamarosan. A Rosonczy-Kovács Mihály zenekarvezető által válogatott népdaloskönyvben szerepel Navratil Andrea, Tintér
velemenyezd, 2015. június 01. hétfő, 13:31
1/5
Képek, videók
Vegetáriánus étel
sanci81
2014. augusztus 27. szerda, 16:09
egy kis vegetáriánus vacs
basikele
2013. február 28. csütörtök, 05:42
vegetarianus-bigosz.jp g
kis-vakond
2012. augusztus 22. szerda, 18:02
vegetarianus-ananasz-s uel
zsoka08
2011. december 19. hétfő, 21:22
vegetáriánus 2.
taltos1
2011. szeptember 22. csütörtök, 20:00
vegetáriánus 1.
taltos1
2011. szeptember 22. csütörtök, 19:59
vegetáriánus
agica2004
2009. december 18. péntek, 15:04
Róka Rudi vegetáriánus le
hajdrikpatoselam
2009. december 04. péntek, 16:16
vegetáriánus vagyok.jpg
grimilda
2009. július 09. csütörtök, 21:15
Vegetáriánus
durcimarcika
2009. január 31. szombat, 12:57
Vegetáriánus10.jpg
agica325
2008. augusztus 21. csütörtök, 05:59
Vegetáriánus9.jpg
agica325
2008. augusztus 21. csütörtök, 05:59
suedafrika-flecken-del fin
grimilda
2007. július 19. csütörtök, 18:04
Címkék
Türr István, Filozófiai Intézetének, Szabó Sebestyén Lászlóval, Nemzetstratégiai Kutatóintézet, fent megjelölt, Művészetek Völgyében, Fejes Dániel, szelek címmel, Zuglói Filharmónia, városon átvonuló, Gryllus Kiadó, egész életem, lemezt vagy, örökség című, Római Magyar Akadémia, Tintér Gabriella,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.