Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 06:27 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cáfolja a brit elektronikus figyelőszolgálat, hogy Obamának kémkedett volna a Trump-kampány ellen
folytatott kémkedés vádját. A brit szolgálat szóvivője szerint ezeket az állításokat egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni.

A GCHQ illetékese utalt arra is, hogy a szolgálat nem először kénytelen cáfolni hasonló vádaskodásokat.

Az állítás, hogy Barack Obama megbízásából a brit figyelőszolgálat a 2016-os amerikai elnökválasztási kampány idején lehallgatta volna Trump és kampánystábja telefonjait, először 2017 márciusában az amerikai Fox News hírtelevízió egyik kommentátorától hangzott el, majd Sean Spicer, a Fehér Ház akkori szóvivője is szó szerint idézte nem sokkal későbbi sajtótájékoztatóján.

A GCHQ akkori - a szerdaival gyakorlatilag megegyező hangvételű - közleményében "képtelenségnek" nevezte az állítást, és közölte, hogy a Fox News kommentátorának "mérhetetlenül nevetséges" kijelentéseit "egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni".

Annak idején a brit kormány is szót emelt az ügyben Washingtonnál, és biztosítékokat kapott arra, hogy ez az állítás hivatalos amerikai részről nem hangzik
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:48
Donald Trump elnök felmentette Anthony Scaramucci kommunikációs igazgatót
A Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders közleményt adott ki, amelybenközölte , hogy Anthony Scaramucci távozik a kommunikációs igazgató posztjáról. " Anthony Scaramucci úgy érezte, az a legjobb, ha John Kelly kabinetfőnök tiszta lappal indul és maga állítja össze csapatát"- olvasható a szóvivő közleményében, amelyben Huckabee Sanders egyben"sok szerencsét" is kívánt Anthony Scaramuccinak.A közlemény kiadása előtt percekkel, az amerikai közszolgálati rádió (NPR), több televíziós csatorna és a mértékadó média napilapjai jelentették a hírt Scaramucci távozásáról, hozzátéve, hogy Donald Trump az új kabientfőnök, John Kelly kérésére mentette fel a tíz nappal ezelőtt kinevezett kommunikációs igazgatót.

A The Wall Street Journal, a The New York Times és a Politico egybehangzó értesülései szerint a felmentésre néhány órával John Kelly beiktatása és a kormányülés után került sor. Azt egyelőre nem tudni, hogy Scaramucci a Fehér Házban marad-e más beosztásban, vagy elbocsátják, bár a Fehér
velemenyezd, 2017. július 31. hétfő, 21:55
Lemondott a Fehér Ház szóvivője
A Fehér Ház ezzel kapcsolatoshivatalos bejelentését és az indoklást még nem tették közzé, de amerikai sajtójelentések szerint Sean Spicer lemondásának oka az, hogy Donald Trump a Wall Street egyik pénzügyi szakemberét, Anthony Scaramuccit tervezi kinevezni kommunikációs igazgatónak.

Scaramucci pénteken reggel el is fogadta Donald Trump felkérését. Mike Dubke kommunikációs igazgatót váltja majd, aki májusban nyújtotta be lemondását. A tisztségetazóta átmenetileg Spicer töltötte be.

A kockázatialap-kezelő pénzügyi szakember kinevezését nemcsak Spicer fogadta ellenérzéssel, hanem - például a Politico című lap információi szerint - Reince Priebus, a Fehér Ház kabinetfőnöke is ellenzi. Ugyanakkor a Fehér Ház nevük elhallgatását kérő más tisztségviselői kifejezett örömmel fogadták a kinevezés hírét, mert - mint a CNN hírtelevízió hivatkozott rájuk - a szakember a kongresszus egyes demokrata párti törvényhozói körében is bizalmat élvez.

Anthony Scaramucci a Republikánus Párt egyik nagy
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 19:03
Az amerikai elnök gazdasági szankciókkal fenyegeti a venezuelai elnököt
diktátor lesz belőle" - olvasható a Fehér Ház által kiadott, Donald Trump által aláírt közleményben.

A rövid szövegben az amerikai elnök leszögezte: az Egyesült Államok nem marad tétlen most, amikor Venezuela összeomlani készül, s amennyiben "a Maduro-rezsim július 30-án kierőszakolja az alkotmányozó nemzetgyűlést, az Egyesült Államok erőteljes és gyors gazdasági ellenlépéseket tesz".

A Fehér Ház már a hétfői szóvivői sajtókonferencián is reagált a vasárnapi venezuelai népszavazásra. Sean Spicer szóvivő a Trump-kormányzat nevében üdvözölte a vasárnap tartott referendumot s egyúttal elítélte a "kormányzati gengszterek" erőszakos fellépését a békés tüntetők ellen. Spicer szabad és tisztességes választásokra szólította fel a venezuelai vezetést.

Venezuelában az ellenzéki többségű parlament - amely a lakosság többségének támogatását élvezi - azt akarja elérni, hogy a baloldali Nicolás Maduro a hónap végén elnökválasztást és ne alkotmányozó nemzetgyűlési választásokat írjon ki, amely az ellenzék
velemenyezd, 2017. július 18. kedd, 07:04
Szíria - A Kremlnek nincs tudomása készülő vegyi támadásról
Peszkov Sean Spicer fehér házi szóvivő nyilatkozatára válaszolt, amely szerint az Egyesült Államoknak információi vannak arról, hogy a szíriai kormány valószínűsíthetően újabb vegyifegyver-támadást készít elő, s ha ezt megteszi, azért mind Bassár el-Aszad elnök, mind a szíriai hadsereg "nagy árat fizet majd".

Az orosz szóvivő szerint Moszkvában nem tudják, hogy mi szolgálhatott a washingtoni figyelmeztetés alapjául. Kategorikus egyet nem értésének adott hangot az "újabb támadás" kifejezés használatával kapcsolatban, és emlékeztetett rá, hogy az előző hasonló incidens pártatlan nemzetközi kivizsgálása az orosz követelés ellenére elmaradt. Úgy vélte, a szíriai hadsereg emiatt nem tehető felelőssé a korábbi vegyifegyver-incidensért.

Hangsúlyozta, hogy Oroszország "teljes mértékben tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak tartja a mérgező vegyi anyagok bevetését".

A Kreml sajnálkozását fejezte ki a szóvivő amiatt, hogy még nincsenek konkrét tervek Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai
velemenyezd, 2017. június 27. kedd, 13:42
A Fehér Ház szerint a szíriai elnök újabb vegyifegyver-támadásra készül
A nyilatkozatot aláíró szóvivő, Sean Spicer közölte: az Egyesült Államoknak információi vannak arról, hogy a szíriai kormány valószínűsíthetően vegyifegyver-támadást készít elő, s ha ezt megteszi, azért mind Bassár el-Aszad elnök, mind a szíriai hadsereg "nagy árat fizet majd".

Spicer leszögezte: az Egyesült Államok "beazonosította az Aszad-rezsim előkészületeit egy újabb vegyifegyver-támadásra, amely civilek, köztük ártatlan gyermekek tömeges lemészárlásához vezetne".

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy az előkészületek hasonlatosak az április 4-én elkövetett mérgesgáz-támadás előtt észlelt lépésekhez.

A Közép-Szíriában, egy kormányellenes lázadók kezén lévő körzetben elkövetett április eleji támadásban több mint 70 civil vesztette életét. Válaszul, Donald Trump elnök parancsára amerikai csapást mértek egy szíriai légibázisra. Szíria ugyanakkor cáfolta, hogy köze lett volna a mérgesgáz bevetéséhez.

"Ahogyan korábban is kinyilvánítottuk: az Egyesült Államok azért van Szíriában, hogy
velemenyezd, 2017. június 27. kedd, 07:05
A Fehér Ház szóvivőjének ismét vitája volt a tudósítókkal
A szokásos napi sajtótájékoztatón a CNN hírtelevízió munkatársa, Jim Acosta félbeszakította a szóvivőt, és azt kérdezte tőle: miért nem engedik be a terembe a televíziós kamerákat. Egy múlt heti döntés szerint ugyanis a Fehér Házból kitiltották a kamerákat, s a televíziók napok óta csak hangban és állóképekkel közvetítettek a konferenciáról.

"Miért nem kapcsoltatja be a kamerákat" - vágott bele Spicer tájékoztatójába Acosta, majd egy újságírónő nehezményezte, hogy "drasztikus változások" történtek a Fehér Ház sajtótájékoztatóin, különösen az elnök május végén kezdődött külföldi útjai óta. Több más újságíró is magyarázatot követelt, Jim Acosta hangja azonban kivált a többieké közül.

"Ön az Egyesült Államok kormányának adófizetők által finanszírozott szóvivője. Tudna legalább magyarázatot adni arra, hogy a kamerákat miért kapcsoltatják ki?" - kérdezte.

Sean Spicer alig jutott szóhoz a zűrzavarban, majd közölte: továbbra is váltogatni fogják a módszereket, egyik nap lehet majd képben is
velemenyezd, 2017. június 27. kedd, 07:04
A Fehér Ház szóvivője nem zár ki egy Trump-Putyin találkozót júliusban
Sean Spicer a szokásos napi sajtóértekezleten újságírói kérdésre válaszolva szögezte le, hogy a két vezető júliusban találkozhat.

"Amennyiben együtt tudunk működni Oroszországgal bizonyos problémák megoldása érdekében és megvan hozzá az akarat is, akkor mi szívesen vesszük a találkozót" - fogalmazott Spicer.

A kétoldalú találkozóra a G20-as országcsoport németországi tanácskozásán kerülne sor.

A szóvivő, szintén kérdésre válaszolva, kitért Robert Mueller, a 2016-os elnökválasztási kampány orosz szálait vizsgáló különleges tanácsadó személyére és szerepére is. Spicer hangsúlyozta: Donald Trump elnök nem kívánja Mueller elmozdítását.

Trump a Fox televíziónak adott - vasárnap adásba kerülő, de egyes részleteiben már nyilvánosságra hozott - interjújában ugyanis megkérdőjelezte Mueller függetlenségét. Kifejtette, hogy Mueller "nagyon-nagyon jó barátságot ápol" James Comeyval, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatójával, továbbá az elmúlt napokban legalább három olyan
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 21:44
Fehér Ház: nincs esély az amerikai elnök és az észak-koreai vezető találkozójára
Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője keddi sajtótájékoztatóján hosszasan kitért az Észak-Koreából kómában hazaszállított és hétfőn meghalt amerikai diák, Otto Warmbier tragédiájára, amelyet óriási felháborodás övez az Egyesült Államokban.

A szóvivő így fogalmazott: "egyre távolibb a valószínűsége" annak, hogy Donald Trump személyesen találkozzon Kim Dzsong Unnal. "Egyértelmű, hogy nem közelebb, hanem egyre távolabb kerülünk azoktól a feltételektől, amelyeknek megteremtése esetén az elnök találkozott volna az észak-koreai vezetővel" - mondta Spicer, utalva Donald Trump egyik korábbi kijelentésére, miszerint hajlandó lenne találkozni Kim Dzsong Unnal.

A szóvivő kiemelte Donald Trump erőfeszítéseit, amelyeket a 22 éves Otto Warmbier hazaszállítása érdekében tett.

Az amerikai elnök kedden egyébként újságíróknak elődjét, Barack Obama elnököt okolta a fiatalember haláláért. Amint fogalmazott: ez nem történt volna meg, ha Warmbiert már korábban hazahozzák, akár még azon a napon is, amikor
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 22:05
Fehér Ház: Washington fenntartja magának a jogot az önvédelemre Szíriában
Sean Spicer szokásos napi sajtótájékoztatójánfejtette ki az amerikai kormány álláspontját.

A szóvivő leszögezte: az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen Szíriában harcoló nemzetközi koalíciós erők - amelyek vezetője az Egyesült Államok - fenntartják maguknak a jogot az önvédelemre. Spicer hangsúlyozta: az amerikai kormányzat - az újonnan kialakult feszültség ellenére -továbbra is szeretné megőrizni a kommunikációs csatornákat Moszkvával.

Hasonló értelemben nyilatkozott órákkal korábban Joseph Dunford, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke is, aki a Nemzeti Sajtóklubban tartott rendezvényen hangsúlyozta, hogy Washington "órákon belül" szeretné helyreállítani a szíriai légtérben történő légi egyeztetést Moszkvával. Dunford akkor azt is hozzátette, hogy a földi egyeztetés a Katarban lévő amerikai légitámaszpont és Oroszország között változatlan.

Washington és Moszkva között a hétvégén alakult ki újabb feszültség: egy amerikai vadászgép ugyanis - később önvédelemre
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 20:33
Donald Trump elnök meglátogatta a kórházban az alexandriai lövöldözés áldozatait
Az elnöki pár kíséretében volt Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője és Ronny Jackson, Trump személyi orvosa is. Donald és Melania Trump óriási csokor virágokat vitt a sebesülteknek.

A szerda reggel a Washington melletti Alexandria sportpályáján baseball-edzést tartó republikánus politikusokra több sorozatlövést adott le egy 66 éves férfi, és súlyosan megsebesítette Steve Scalise republikánus képviselőt, továbbá a kongresszus két munkatársát, két rendőr is megsérült. A merénylőt, James Hodgkinsont a rendőrök lelőtték, később, az őrizetben belehalt sérüléseibe.

A lövöldözés áldozatairól szerda délelőtt az orvosok még azt mondták, hogy állapotuk stabil, sebesüléseik nem életveszélyesek. Steve Scalise képviselőt megműtötték, de utána az állapota válságosra fordult. A szerda esti orvosi jelentés szerint a csipőjét ért lövés több szervet is roncsolt és komoly belső vérzést okozott. A politikuson csütörtökön várhatóan újabb műtétet hajtanak végre.Válságosra fordult az egyik meglőtt
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 07:05
A Fehér Ház elítélte a békés tüntetők elleni fellépést Oroszországban
Sean Spicer szóvivő a szokásos napi sajtóértekezletén tért ki az Oroszországban történtekre.

A szóvivő leszögezte: az oroszok "olyan kormányt érdemelnek, amely támogatja a törvény előtti egyenlőséget és az emberek "azon jogát, hogy félelem és megtorlás nélkül gyakorolhassák jogaikat".

Spicer egyúttal a korrupció-ellenes tüntetéseken résztvevő letartóztatottak "azonnali" szabadon bocsátására szólította fel Moszkvát. Hangsúlyozta továbbá, hogy "békés tüntetők, emberi jogi megfigyelők és újságírók fogvatartása ellentmond az alapvető demokratikus értékeknek".

Oroszország több nagyvárosában hétfőn korrupció-ellenes tüntetések voltak, amelyeket Alekszej Navalnij ellenzéki politikus hirdetett meg. Moszkvában mintegy 200, Szentpétervárott több mint félezer protestálót vettek őrizetbe, és tüntetőket állítottak elő más nagyvárosokban is. Őrizetbe vették Moszkvában a tüntetéseket meghirdető Navalnijt is, akit azzal vádoltak meg, hogy megszegte a tüntetések szervezésére érvényes szabályokat.
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 21:34
1/8
Képek, videók
Figyelőszolgálat
sanci81
2014. január 27. hétfő, 18:45
Gy.F.-kampany-kiallita s.j
agica2004
2014. december 16. kedd, 11:52
20140402kampany-Kósa.j pg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:04
20140402kampany-Bajnai .jp
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:04
Kampány.jpg
agica2004
2014. április 02. szerda, 14:59
Gy.F.-kampány az oviban.j
agica2004
2014. február 07. péntek, 13:07
Választási kampány előtt.
basikele
2013. június 07. péntek, 04:19
Romantikus kampány.jpg
gigi55
2013. március 28. csütörtök, 05:46
Obama-kampány.jpg
agica2004
2012. november 04. vasárnap, 19:09
Clinton Obama kampányán.j
agica2004
2012. november 04. vasárnap, 19:09
valasztasok-kampany-ba rac
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 11:42
kampány.jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:25
negatív kampány.jpg
agica2004
2010. szeptember 30. csütörtök, 14:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.