Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 21:29 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
MSZP: hogyan oldják meg a szakképzésben dolgozó közismereti tanárok béremelését?

Kunhalmi Ágnes (MSZP) arról beszélt: komoly aggodalomra ad okot, hogy a szakképzési centrumokban dolgozó, közismereti tárgyakat oktató tanárok számára nem megfelelő a minősítési rendszer, így a szakoktatókhoz képest csak csekély béremelésben lesz részük. Azt kérdezte, hogyan oldják meg ezt a kérdést.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta: míg a szocialisták kormányon elvették a pedagógusok bérét a válság alatt, a mostani kormány júliustól átlagosan 30 százalékkal emeli a szakképzésben dolgozók tanárok bérét, ami éves szinten 30 milliárd forintot jelent. Hangsúlyozta: teljesítményalapú, versenyképes bérezés jön létre, amelyben mindenki csak jobban járhat, fizetéscsökkentésről nem lehet szó.

Kunhalmi Ágnes kiemelte: jó szakképzés kell, ennek alapja pedig a közismereti tanárok elismerése.

Schanda Tamás megismételte: olyan nem fordulhat elő, hogy
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 16:52
Schanda: a vásárlók és a tisztességes piaci szereplők érdeke a szigorú fogyasztóvédelmi ellenőrzés
Schanda Tamás szerint általánosságban elmondható, hogy magas árazással vagy készlethiánnyal kapcsolatos problémákról sem érkeznek már bejelentések. Sok üzlet, amely a koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedések miatt nem tudott nyitva tartani, most akciókkal várja a vásárlókat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kereskedők e téren is tisztességesen járnak el. Egy-egy apróbb problémával találkoztak ugyan az ellenőrök, de ezeket az adott üzletek orvosolták is, és kirívó jogsértés sehol nem történt - mondta az államtitkár.

Hozzátette, hogy a vírus elleni védekezés nemcsak a vásárlók szokásait változtatta meg, hanem sok esetben az üzletek gyakorlatát is. Hangsúlyozta, hogy mindig érdemes előre érdeklődni a változásokról. Van például olyan üzletlánc, amely most nem teszi lehetővé az ott kapható ruhák felpróbálását, de minden gond nélkül visszaveszik az árut - említette példaként.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a maszkokat kiemelt figyelemmel ellenőrzik a fogyasztóvédelem
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 07:11
Koronavírus - Schanda: már több mint egymillió embernek nyújt a kormány segítséget
Schanda Tamás államtitkár és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő egy biatorbágyi cukrászdában járt, amely igénybe vette a kormány munkahelyvédelmi bértámogatását. A bértámogatási programra már 125 ezer ember jelentkezett, akik havonta és egyénenként több mint százezer forintos támogatást kaphatnak - emelte ki az államtitkár.

A kormányszóvivő a videóban úgy fogalmazott: jó látni, hogy ezek a támogatások nem csak számok papíron, hanem emberek munkájáról és családjaik megélhetéséről is szólnak.

Szentkirályi Alexandra közösségi oldalán hangsúlyozta: a kormány azon dolgozik, hogy minél több, a koronavírus-járvány miatt veszélybe került munkahelyet mentsen meg, és hogy minél több új munkahelyet hozzon létre. A munkahelyvédelmi bértámogatásra, amelynek keretében elbocsátás helyett csökkentett munkaidőben, "kurzarbeit" keretében lehet foglalkoztatni a dolgozókat, eddig több mint 120 ezer munkavállalóra adtak be kérelmet, ebből 59 ezerre már megkapták a támogatást - ismertette.

A biatorbágyi
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 21:53
Koronavírus - GPS-eket adományoztak az OMSZ-nek
nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, egyben az NHKT elnöke hangsúlyozta, hogy sok támogatást kaptak az elmúlt két hónapban.

A koordinációs tanács feladata, hogy a beérkezett felajánlások mindenfelé eljussanak. Az NHKT munkájában hat, országos lefedettségű karitatív szervezet vesz részt - tette hozzá.

Soltész Miklós kijelentette, hogy a Pesti úti idősotthonnál tucatnyi mentős veszélyeztette az életét, ami - úgy fogalmazott - egy "tutyimutyi főpolgármester" munkájából fakadt.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára azt mondta, hogy a veszélyhelyzetben azonnal összefogás alakult ki a társadalomban, óriási figyelem irányult az egészségügyi dolgozókra is.

Ők azonban "békeidőben" is a minél gyorsabb és jobb ellátásért dolgoznak, vagyis valójában nem a járvány tette őket hősökké, hanem a hivatásválasztásuk - jelentette ki.

A koronavírus miatt új életformát kellett megszokni, de megérte. A kormány a lehető leggyorsabban
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 13:02
Krónika 7. rész - (fogyasztóvédelem, elektronikus hírközlés)
hatékony az együttműködés - tette hozzá.

Közölte: úgy tűnik, az ellenzék is elismeri a törvény fontosságát, csak nem úgy csinálná, ahogy ők most elfogadásra javasolják. Azt kérte az ellenzéki képviselőktől, ne feltételezzék, hogy amit ők tennének, azt más is megtenné. "A jog bennünket kötelez", nem lehet olyan példát mondani, hogy bárki a kormány oldaláról visszaélt volna a joggal - fogalmazott.

Elektronikus hírközlés

Államtitkár: a javaslat jobbá teszi az elektronikus piac működését

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára elmondta: az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosításáról szóló javaslat alapvetően meghatározza, jobbá teszi az elektronikus piac működését.

Közölte: a cél, hogy Magyarország eleget tegyen az uniós jogharmonizációs kötelezettségének.

Fontos célnak nevezte a szolgáltatók közötti verseny erősítését, a beruházások ösztönzését és a fogyasztói jogok védelmét, a javaslat ezek érdekében ír elő módosításokat. A technológiai
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 19:18
Koronavírus - ITM-államtitkár: a kereskedelemben és a közösségi közlekedésben dolgozók egészségének megóvása ér
kell lenni" - fejtette ki.

Az államtitkár példaként említette, hogy változatlanul ajánlott inkább bankkártyával fizetni. "A felesleges érintkezések számának csökkentése érdekében ötezerről 15 ezer forintra emeltük a paypass-szal való, pinkódot nem igénylő fizetés felső összeghatárát. Ha tehetjük, továbbra is egyedül menjünk vásárolni, hiszen ezzel is csökkennek a kontaktusok, és ha kevesebb ember van egy üzletben, a védőtávolságot is egyszerűbben, kényelmesebben be lehet tartani" - fejtette ki Schanda Tamás.

A közösségi közlekedésről szólva arról is beszélt az államtitkár, hogy a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedésben is lehet mobilalkalmazással jegyet, bérletet vásárolni. "Azt javasoljuk mindenkinek, hogy lehetőség szerint használja az elektronikus megoldásokat, applikációkat, hiszen ezzel is csökkenthetőek a kockázatok" - mondta, és arra is felhívta a figyelmet, hogy az ITM egy korábbi rendelkezése alapján az utazási kedvezményre jogosító, 2020. március 31. napjáig érvényben lévő
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 14:57
ITM: hatékony és egységes eljárási rend segíti a kiemelt jelentőségű vasúti beruházást
vasútvonal fejlesztését, annak ütemterv szerinti megvalósulását segíti elő. Az új előírásoknak köszönhetően csökkennek az uniós átjárhatósági műszaki előírások szerinti tervezés és kivitelezés kapcsán felmerülő kockázatok, nő a munka hatékonysága. A rendelkezések a felelős szervek kijelölésével támogatják és egyszerűsítik a hatósági eljárási folyamatokat. A törvény határozott elvárásként rögzíti a környezet és a védett természeti területek védettségét a projekt kivitelezése során - ismerteti a tárca.

Schanda Tamás miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár a javaslat országgyűlési vitája során a közlemény szerint elmondta: a beruházás nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a Távol-Keletről Nyugat-Európába tartó áruk a görögországi Pireusz megötszöröződött forgalmú kikötőjének érintésével a leggyorsabban Magyarországon keresztül érjék el úti céljukat. Emellett hangsúlyozta, hogy a vasútvonal nemcsak a nemzetközi teherforgalomban tölt be központi szerepet, hanem a régió belső közlekedési
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 16:13
Krónika 4. rész (bizottsági jelentések)
hangoztatnak.

Keresztes László Lóránt (LMP) szerint a kormány új munkahelyek létrehozására mond nemet azzal, hogy inkább erre a "semmivel alá nem támasztott" projektre fordít forrásokat. Hol van itt a munkahelyteremtés, a gazdaságfejlesztés? - vetette fel. Azt is kérdezte, miért gondolják, hogy többet ér ez a beruházás válság idején, mint új munkahelyek létrehozása.

Közölte: az is kérdéses, hogy érdemes-e ebbe az útvonalba fektetni és nem inkább Olaszországra, a trieszti kikötőre kellene fókuszálni.

Schanda Tamás, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára többek között a jelentős utazási idő csökkenésére hívta fel a figyelmet a beruházással összefüggésben. Kitért arra is, hogy ezáltal még szorosabb együttműködés valósulhat meg a két ország és a két város között. A beruházás a zöld szempontokat is maximálisan képviseli. Megjegyezte: egy nyílt verseny során alakították ki az árat, az uniós közbeszerzési irányelvnek megfelelően történt a pályáztatás. A beruházást végző zrt. előzetes piaci
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 13:12
Koronavírus - Szennyvíz elemzésével keresik a koronavírus nyomait
fertőzöttek száma a hagyományos tesztekénél nagyobb mintában vizsgálható. A koronavírus jelenléte a tünetek jelentkezésénél sokkal rövidebb idő alatt, akár a megfertőződés utáni három napon belül kimutatható ezzel a módszerrel.

A szennyvízben található vírusnyomok elemzésével így a járvány helyi terjedésének korai szakaszában észlelhető a vírus megjelenése a közösségben. A megoldás a fertőzés újbóli megjelenésének jelzésére is alkalmas, hasznos eszköz lehet - jelezte az ITM.

A közlemény idézi Schanda Tamást, a tárca parlamenti és stratégiai államtitkárát, aki hangsúlyozta: Magyarország időben döntött a megfelelő intézkedésekről, az emberek fegyelmezetten, felelősen be is tartották, tartják az előírásokat, ennek köszönhetően az élet szigorú menetrend mellett, fokozatosan újraindítható.

"Sajnos a helyzet bármikor megváltozhat, az Egészségügyi Világszervezet például arra figyelmeztet, hogy változatlanul magas a koronavírus kockázata. A továbbiakban is járványügyi készültségben kell tehát
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 13:01
Koronavírus - ITM: már 37 ezren jelentkeztek a munkavállalást segítő informatikai tanfolyamra
Az államtitkár elmondta, a képzésekre május 22-ig lehet jelentkezni, a nyolchetes oktatás ingyenes és az órák az egyéni igényeknek megfelelően oszthatóak be.

A tanfolyam az elvégzése az előfeltétele a 2020 augusztusában induló, úgynevezett struktúraváltó felnőttképzéseknek - hangsúlyozta Schanda Tamás, hozzátéve, az ezeken résztvevők az 1,2 millió forint összegű, szabad felhasználású és kamatmentes Diákhitel Pluszt is igénybe vehetik.

Jelezte, a vali.ifka.hu weboldalon jelenleg is több mint több mint 1100 képzés közül lehet választani, amelyek közül mintegy 240 részben vagy teljesen térítésmentes.

Schanda Tamás a képzéssekkel összefüggésben kiemelte a bértámogatás keretében megvalósítható egyéni fejlesztési időt és fontosnak nevezte a munkaerőpiacra még ki nem lépett fiatalokra való odafigyelést.

A piacképes tudás elengedhetetlen ahhoz, hogy újból megerősítsük a gazdaságot, ezért támogatjuk az embereket abban, hogy frissítsék, bővítsék ismereteiket és képességeiket - erősítette
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 14:11
Schanda: rendben, biztonságban zajlottak a szakmai érettségik országszerte
felkészüléssel. A tételek csomagolása megtörtént, most a futároknak készítik elő, hogy május 19-től át tudják venni azokat - mondta.

Hozzátette: természetesen a fertőzés elleni védekezéshez szükséges eszközöket is biztosítják az oktatóknak és a diákoknak, és a szakképzési centrumok maguk is készítettek maszkokat a vizsgázóknak.

"A körülmények tehát biztonságosak, de amelyik tanuló inkább úgy döntött, hogy elhalasztja a vizsgát, minden negatív következmény nélkül megtehette" - jelentette ki.

Schanda Tamás arról is beszélt, hogy most különösen nagy szükség van a megfelelő szakmai tudással bíró fiatalokra. A magyar gazdaság az elmúlt egy évtizedben kiemelkedő eredményeket tudott felmutatni. "A kormányzati intézkedéseknek és az emberek fegyelmezettségének köszönhetően sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza, így most szigorú menetrend szerint, fokozatosan újra tudjuk indítani az életet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a veszély elmúlt volna" - közölte.

Az egészség és az élet
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 17:43
Koronavírus - Schanda: az új VírusRadar mobilos alkalmazás jelentősen hozzájárul a járvány elleni védekezéshez
azonosított fertőzöttről megmondható, hogy a megelőző két hétben kikhez volt közel, két méteres távolságon belül, legalább 20 percig. Így felvehető a kapcsolat ezekkel az emberekkel, célzottá válik a tesztelés az elkülönítés a járványügyi protokollok, eljárásrendek szerint.

Az önkéntesség mellett az adatvédelem is biztosított, az alkalmazás a készüléken nem tárolja a fertőzöttel kapcsolatba kerültek telefonszámát, erről csak a fertőzött hozzájárulása esetén kaphat információt a hatóság - jelezte Schanda Tamás.

Az államtitkár elmondta, hogy Magyarországon 5,5 millió ember használ okostelefont, így minden második honfitársunk kezében, zsebében, táskájában ott van az applikáció futtatására alkalmas készülék.

A szaktárca arra kér mindenkit, hogy a kedvenc alkalmazásai mellé töltse le és kezdje el használni a VírusRadart, mivel minél többen használják az alkalmazást, annál több esetben lehet még időben figyelmeztetni a lehetséges fertőzötteket, és ezzel tovább csökkenthetők a járványügyi
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:48
1/22
Képek, videók
pride2015 Kunhalmi.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:00
Schania.jpg
pulos
2007. augusztus 21. kedd, 16:18
technológiai bemutató.jpg
tothgergo
2008. augusztus 03. vasárnap, 22:17
Energiával dolgozó
sanci81
2018. június 16. szombat, 18:53
Dávid dolgozó 2016. nov..
dnemethk
2017. január 04. szerda, 23:27
dolgozóim
orban47
2016. november 10. csütörtök, 19:03
Kirúgott dolgozók
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:29
jb orházi dolgozok.jpg
zsokica45
2016. február 09. kedd, 21:06
Tsz dolgozói
jolika66
2015. május 16. szombat, 15:32
Dolgozók
sanci81
2015. április 20. hétfő, 16:35
Dolgozók isk. érettségi
furaila
2015. március 23. hétfő, 09:50
Cséplőgép nálunk dolgozot
furaila
2015. február 08. vasárnap, 23:02
kis dolgozók.png
margitszekacs
2014. szeptember 29. hétfő, 17:46
a várakozó dolgozók
orban47
2014. február 28. péntek, 13:38
DOLGOZOK.jpg
jozso2ro
2014. január 23. csütörtök, 11:07
Címkék
beruházással összefüggésben, szakképzési centrumok, körülmények tehát, közismereti tanárok, koronavírus kockázata, szaktárca arra, tételek csomagolása, 2020 augusztusában, megfertőződés utáni, törvény fontosságát, beruházást végző, nyílt verseny, beruházás válság, egészségügyi dolgozókra, zöld szempontokat, felelős szervek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.