Belépés
2020. február 24. hétfő | 9. hét | 55. nap | 10:54 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Spanyol választás - Pedro Sánchez: a spanyolok döntése szerint az új kormánynak több politikai erőtől kell függ
országnak viszont rossz, mert még nehezebb lesz kormányt alakítani, ezért Sánchez "a mai nap nagy vesztese".

Örömünnep zajlott vasárnap este a spanyol választásokon legtöbbet erősödött, bevándorlásellenes, jobboldali VOX párt madridi székházánál. "Tizenegy hónappal ezelőtt még nem volt képviseletünk egy intézményben sem. Most Spanyolország harmadik politikai ereje vagyunk. (...) Ez valami nagyon fontosat jelent: a spanyol demokrácia legnagyobb politikai hőstettének vagytok a főszereplői" - mondta Santiago Abascal, a VOX elnöke spanyol zászlókat lengető, éljenző támogatóinak.

"Ma megszilárdult Spanyolországban egy hazafias alternatíva, egy társadalmi alternatíva, amely a nemzeti egységet követeli" - tette hozzá.

Kifejtette, hogy az őket bíráló baloldalnak nincs morális előnye, és nekik is joguk van megvédeni eszméiket inzultálás, megbélyegzés nélkül.

A város másik részén, a választás nagy vesztesének számító Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt fővárosi központjában csalódottan
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 07:04
Katalán függetlenségpárti tüntetők vonultak fel a szocialista párt kampányzáró rendezvényének helyszínén Barcel
védeni a szabadságot".

Egyúttal felszólította az ügyvezető kormányt, hogy garantálja a biztonságot a vasárnapi választáson ebben a tartományban, ahol több mint három hete folyamatosak a tüntetések, mióta a legfelsőbb bíróság zendülés miatt 9 és 13 év közötti börtönbüntetésre ítélt függetlenségi politikusokat.

A katalán krízis áthatotta az egész kampányt, így a téma jelen volt a madridi kampányzáró rendezvényeken is.

"Nemzeti vészhelyzettel nézünk szembe Katalóniában" - jelentette ki Santiago Abascal, a VOX radikális jobboldali párt elnöke a spanyol főváros egyik legnagyobb közterén, a Plaza de Colónon tartott rendezvényen.

Hangsúlyozta, hogy ha a megkapják a szavazók támogatását, akkor felfüggesztik Katalónia autonómiáját, és törvényen kívül helyezik a szakadár pártokat.

"Rendet teszünk Katalóniában, és megőrizzük az együttélést" - mondta Pablo Casado, a konzervatív Néppárt (PP) elnöke a Las Ventas bikaviadal-arénában tartott pártrendezvényen, ahol bejelentette: ha csak egy
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 21:52
A pártprogramok bemutatására koncentráltak a spanyol miniszterelnök-jelöltek a választási televíziós vitában
a Spanyol Szocialista Munkáspárttal (PSOE) és alkossanak közösen egy progresszív baloldali kormányt.

A patthelyzetnek azzal lehet véget vetni, ha sokan mennek el voksolni vasárnap - érvelt Pedro Sánchez ügyvezető kormányfő, a PSOE főtitkára, aki arra is javaslatot tett, hogy legtöbb szavazatot szerző pártot mindenképp engedje kormányozni a többi formáció.

Pablo Casado a konzervatív Néppárt (PP) elnöke arról beszélt, hogy a megoldás az, ha az emberek a változásra, azaz rájuk szavaznak. Míg Santiago Abascal, a VOX radikális jobboldali párt elnöke "hazafias alternatívaként" ajánlotta pártját a választók figyelmébe.

A számtalan nagy témakört felölelő műsorban az egyik legélénkebb vitaszakaszt Katalónia helyzete szolgáltatta.

Pedro Sánchez együttélési krízisnek nevezte az ott zajló eseményeket, és megoldásként egyebek mellett azt javasolta, hogy a büntetőtörvénykönyvbe (btk) kerüljön vissza az illegális népszavazás megrendezésének büntethetősége, amely egyébként része a PP programjának
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 08:01
A spanyol pártok többsége nem támogatja Sánchez szocialista kormányfő újraválasztását
kormányfővé választását. A szocialistákat "az ország érdekében" mielőbbi kormányalakításra ösztönözte.

Pablo Iglesias, az Együtt képesek vagyunk (Unidas Podemos) radikális baloldali tömörülés vezetője szerint a "legésszerűbb" az volna, ha közreműködésükkel egy baloldali koalíciós kormány jönne létre Spanyolországban, hogy így biztosítsák a politikai stabilitást. Mint mondta, nyilvánvaló, hogy Sánchez az Állampolgárok párt támogatását kereste, de az is nyilvánvaló, hogy "ezt nem kapta meg".

Santiago Abascal, a VOX radikális jobboldali párt elnöke a PSOE kormányzását elutasító álláspontját tolmácsolta az uralkodónak. Egy olyan kabinet megalakulását tudnák csak támogatni, amely "helyre akarja állítani az alkotmányos rendet" az országban, és újból alkalmazná az alkotmány 155. cikkét - mondta.

Ez utóbbi alkalmazásával függesztették fel ideiglenesen Katalónia autonómiáját a 2017. október 1-jei alkotmányellenesen megrendezett függetlenségi népszavazást követően.

A VOX elnöke sajnálatosnak
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 21:02
EP-választás - A lengyel kormánypárt és a spanyol Vox együttműködne az EP-ben
A Vox vezetője, Santiago Abascala szerdán a PiS varsói székhelyében találkozott a PiS elnökével, Jaroslaw Kaczynskival. A találkozás "az EP-választások utáni jó együttműködés előjele volt", mindkét fél "reményét fejezte ki a választás utáni együttműködést illetően" - mondta el a PAP lengyel hírügynökségnek a tárgyalást követően Beata Mazurek, a PiS szóvivője és egyik EP-képviselői jelöltje.

Kiemelte: mindkét tömörülés célja az EU "alapos megreformálása". A PiS-hez hasonlóan a Vox is a tagállamok erős szerepvállalása mellett áll ki, ellenzi Brüsszel hatáskörének kiterjesztést, valamint a tömeges bevándorlást is - fejtette ki Mazurek.

Aláhúzta: a Vox a keresztény értékekre is hivatkozik. "Ezért együtt lépünk majd fel az EU keresztény gyökereihez való visszatérés mellett, és támogatjuk a hagyományos családmodell megszilárdítását" - jelentette ki Mazurek.

Rámutatott: a Vox egyre nagyobb támogatottságra tesz szert Spanyolországban.

Felmérések szerint a Vox 12-14
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 18:31
Több párt is kormányzásra törekszik Andalúziában
támogatottsága süllyed.

"A jövő és a demokrácia forog kockán Spanyolországban" - értékelte az eredményeket Pablo Iglesias a Podemos (Képesek vagyunk rá) radikális baloldali párt főtitkára, amely az Előre Andalúzia (Adelante Andalucía) tömörülés tagjaként negyedik helyen végzett 17 mandátummal.

A politikus antifasiszta mozgósításra szólított fel a szélsőjobboldal megfékezésére, miután a VOX nevű radikális jobboldali párt is bejutott az andalúz parlamentbe.

A 12 mandátumot nyert VOX vezetője Santiago Abascal sevillai sajtótájékoztatóján kijelentette: ők nem lesznek akadálya annak, hogy Andalúziában többségi alternatívája legyen a "szocialista korrupciónak".

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök a választási eredményekkel kapcsolatban Twitter-oldalán azt írta, hogy az megerősíti kormánya elkötelezettségét az alkotmány és a demokrácia védelme mellett "szemben a félelemmel".

Az El País című baloldali napilap szerint az andalúziai bukás tovább növeli a szocialista kormány gyengeségét, és a
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 18:36
Képek, videók
Alexis Sánchez Chile.jpg
agica2004
2014. július 01. kedd, 13:31
Roselyn-Sanchez2anian. png
charlotteani
2012. december 11. kedd, 12:08
Sanchez
andomanyi
2012. március 24. szombat, 15:41
Roselyn Sanchez,szinész-m
farkas1945
2010. november 11. csütörtök, 18:35
Jackass 2 & Dirty Sanchez
rambobby
2007. szeptember 22. szombat, 09:40
Dirty Sanchez.hu.jpg
rambobby
2007. szeptember 16. vasárnap, 20:26
Omayra Sánchez 1985.bmp
dunaparti
2007. augusztus 25. szombat, 18:50
Dirty.Sanchez.The.Movi e.2
picurcica
2007. július 25. szerda, 14:28
Ramon Sanchez,Sevilla
falazola
2006. december 02. szombat, 23:00
spanyolok0126.jpg
maroka
2013. január 26. szombat, 11:07
spanyolok20712.jpg
maroka
2012. július 12. csütörtök, 22:48
spanyolok0712.jpg
maroka
2012. július 12. csütörtök, 22:48
spanyolok0627.jpg
maroka
2012. június 28. csütörtök, 20:43
spanyolok öröme.jpg
maroka
2012. június 28. csütörtök, 18:15
spanyolok öröme20627.jpg
maroka
2012. június 28. csütörtök, 18:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.