Belépés
2019. január 21. hétfő | 4. hét | 21. nap | 06:48 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Középiskolásoknak indít tájékoztató előadássorozatot a bőrbetegségekről a Semmelweis Egyetem
Sárdy Miklós, a klinika igazgatója, a BőrŐrök projekt ötletgazdája és vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában arról beszélt, hogy Magyarországon a napbarnított bőr a divat, miközben a napfény fokozza a bőr öregedését és elősegíti a bőrrák kialakulását. Ezért is döntöttek úgy a klinikán, hogy előadássorozatot szerveznek a fiatalok bőrgyógyászati ismereteinek bővítésére.

A sorozat több nagyobb témakört ölel majd fel: lesz szó a napfényvédelemről, a napozásról és anyajegyekről, az évenkénti anyajegyszűrés fontosságáról, a nemi betegségekről, arról, milyen úton terjednek és milyen úton nem. Fényképekkel illusztrálják a betegségeket, hogy a fiatalok felismerhessék azokat. Szó lesz a gyakoriságukról és a megelőzős módjairól; a pattanásokról és általános bőrápolási tanácsokról, valamint a piercingekről és tetoválásokról, illetve ezek veszélyeiről.

Az igazgató elmondta: ha az előadássorozat sikeres lesz, szélesebb körben is megszervezik.
velemenyezd, 2018. január 04. csütörtök, 09:21
Lehoczky Zsuzsa: dolgozni kell, mert az rendben tartja az embert
Mivel kevesellte az először felajánlott 2800 forintot, végül 3200 forintos havi gázsit kapott. "Pimasz voltam vagy talán így kerekedtem felül a félelmen, hogy sikeres leszek-e?" - jegyezte meg, hozzátéve: hitt saját tehetségében és meg akart felelni a kihívásnak.

Lehoczky Zsuzsa azóta tagja a társulatnak. Jelenleg játszik az Elfújta a szél, a Mágnás Miska, a Lili bárónő, a Csínom Palkó és az Isten pénze című darabban, amelyben még rappel is. A színház vezetése, Lőrinczy György főigazgató és Kerényi Miklós Gábor művészeti vezető számít a munkájára, jó szerepeket kap. "Persze más színháznál is játszottam mint vendég, de hűséges maradtam az operettszínházhoz" - mondta művész, aki számos prózai feladatot is kapott például a Madách Színházban.

"Szép életem volt, tele küzdelmekkel" - fogalmazott a színész, aki gyerekkoráról elmondta, hogy édesapja ezredes volt, 1942-ben meghalt, a háború után szegénységben éltek. "Szörnyű szegények lettünk, ezt nem is tudom elfelejteni. Nem volt az ágyneműnkön huzat. A
velemenyezd, 2016. július 17. vasárnap, 11:01
Lézershow és hajófelvoulás is színesíti a váci vigalom programjait
és a Vox Humana Énekkar előadásában, Sándor Bence vezényletével. Ezt követően hagyományőrző felvonulás indul a Konstantin térről Ónodi Béla vezetésével a térség néptánccsoportjaival, amelyet a nézőkkel tartott közös össztánc zár a főtéren.

A Duna-parti és a főtéri színpadon pénteken a Takács Tamás Blues Band, a Revue zenekar és a Wellhello lép színpadra. Szombaton a Papp-Sárdy N.B.B. és az Ismerős Arcok zenél, valamint Révész Sándor és Závodi János adja elő a Piramis együttes dalait. Másnap Varga Miklós és a Band, Pálinkás Gergely és zenekara, valamint a Hooligans szórakoztatja a közönséget.

A rendezvényen fellép mások mellett a Katáng, Gubás Gabi, a The Early Sundayz és a Fugato Orchestra, valamint helyi alkotók, művészeti csoportok és zenészek. A VácMyLife színpadon többek között az Acoustic Rock Jam, a Rocken Dogs hard-rock banda, a hip-hop stílust képviselő Bloo Blasco és a verőcei DJ Span ad koncertet.

A városban található galériák a vigalom ideje alatt vagy azt megelőzően nyitják
velemenyezd, 2016. július 16. szombat, 14:12
A költészet napja - Színes programok Győr-Moson-Sopron megyében
Molnár Anikó, Szlúka Brigitta, Simon Andrea, Ács Tamás, Papp Attila, Sárdy Zoltán és Savanyu Gergely színészek működnek közre.

Hetedik alkalommal rendezik meg a felolvasó maratont április 11-én a soproni GYIK Rendezvényházban - közölte Orbán Júlia, az intézmény vezetője.

Részletezte: a délelőtt 10 és este hat óra közötti programon az előző évben már több százan vettek részt, közülük mintegy 150-en verset is olvastak. Az idei eseményen a szigeti veszedelem 450. évfordulója alkalmából Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című eposzát ajánlják a felolvasók figyelmébe, ugyanakkor bárki bármelyik, általa kedvelt műből olvashat a közönségnek.

A rendezvény célja elsősorban az olvasás népszerűsítése és megszerettetése fűzte hozzá.

A maraton résztvevői délután három órakor megkoszorúzzák József Attila szobrát, a költőről elnevezett lakótelepen, este nyolc órától a program folytatásaként pedig Pilinszky János emlékestet tartanak, szintén a GYIK Rendezvényházban, a költő születésének 95., s
velemenyezd, 2016. április 07. csütörtök, 14:22
Múzeumok éjszakája - Retrokiállítás a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeumban
intézményeit - mondta Gaál Zsuzsanna, a tárlat rendezője az MTI-nek.

A kiállításon a Wosinsky és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum anyaga mellett szekszárdiak által felajánlott emlékek, több száz tárgy lesz látható, és folyamatosan vetítenek 40, 50 éve Szekszárdról forgatott, 16 milliméteres filmeket is. A korszakot a múzeum bejárata előtt korabeli hírlapárus pavilon és a 60-as, 70-es évek ma már veterán autóinak találkozója teszi érzékletessé.

A Wosinsky múzeumhoz hasonlóan a Mészöly Miklós és a Babits Mihály Emlékház, az egykori várbörtönben működő Tolna Megyei Levéltár is éjszakai tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket, valamint egy napra megnyílnak a Béla király tér felújítása miatt zárva tartó megyeházi kiállítások.

A múzeumok éjszakájához kapcsolódik idén is a múzeum Szent István téri épülete előtt a Borok és Húrok című, borkóstolóval egybekötött zenei fesztivál, amelyen ezúttal a rendező Szekszárdi Gitáregyesület kvartettje és a balkáni zenét játszó TRakija mellett rock
velemenyezd, 2013. június 17. hétfő, 16:50
Eszter küldte
Kedveseim!

Igyekszem elküldeni, mert nem töltött be mellékletet eddig.

Nehezen tudtam válogatni a mai napra tartogatott versek közül, nagyon szépek!

Pihenjetek sokat ezen a hosszú hétvégén!
================================================================

Hungarica - Nemzeti dal (Varga Miklós, Kalapács József


================================================================
ESKÜSZÜNK - Szőke István Atilla - Sárdy Barbara


================================================================
:Megmentőm a fény


================================================================

Jó pihenést,
nagyiful, 2012. március 16. péntek, 17:21
Déryné Széppataki Róza élete
keserves fordulatot vett. Prepelitzay-val történő levelezéséből kitűnt, kedvese felült, egy róla terjesztett rágalomnak, amely kapcsán vádaskodni kezdett, szemrehányásokkal halmozta el Rózát, aki erre keményhangú levelekkel válaszolt. A szigorú rendreutasításra azonban több válasz nem érkezett, kapcsolatuk itt véget ért. Szakításuk ezen pontján úgy gondolta Déryné, hogy felednie kell, s elszerződött innét messzire, medve-országba, Erdélybe, pontosabban Kolozsvárra, ahová Székely József, és Udvarhelyi Miklós hívták meg, mint a színház jeles követei.

Kolozsvárott 1823-1827

Új színházában egy csapásra minden megváltozott, élete egy új szakasza kezdődött meg. Művészete emelkedőben. A közönség bálványozta, valósággal ünnepelték, virágesővel fogadták, főúri körök versengtek érte. Hozzá kell tenni meg is érdemelt minden elismerést, hiszen ő teremtette meg Kolozsvárott az operaegyüttest. Énekeseket hozatott más társulatokból, karmestert nevelt Joseph Heinisch nevű német muzsikusból, és
evamama0108, 2010. június 03. csütörtök, 17:45
Németh Marika & Sárdy János
Németh Marika, Sárdy János: A nő szívet ki ismeri
Mágnás Miska
1948, fekete-fehér, 95 perc

Vasútmérnök Baracs Pista beleszeret a vásárban egy parasztlányba, akiről kiderül, hogy Korláthy gróf álruhába öltözött leánya, Rolla. A gróf azt szeretné, hogy a vasút az ő birtokán haladjon keresztül, baltikumi Ezért szervez, Ekkor bukik le a grófkisasszony. Baracs tréfából Eleméry grófként mutatja be inasát, Miskát, hogy bebizonyítsa, bárkit lehet tud csapni. Ám Rolla sem marad adósa, ő Marcsát, egy cselédlányt öltözteti Eleméry grófnőnek. Miska és Marcsa öltözéke és viselkedése az Úri világ karikatúrájává válik. Megérkezik az estélyre az igazi Eleméry, aki felvilágosult ember leven Baracs Korláthy mellé áll ellen a vasútépítési ügyben. A két Tréfás kedvű fiatal egymásba szeret.

Rendező: Keleti Márton
Forgatókönyv: Békeffy István
Operatőr: Eiben István
Vágó: Zákonyi Sándor
Zene:: Szirmai Albert, Fényes Szabolcs
Gyártó: English Filmgyártó Nemzeti
astropapa58, 2009. december 27. vasárnap, 09:10
Zenés kabaré műsorom 7.
állandóan rosszakat mondok ember társaimról, mivel csak azt akarom bizonyítani, hogy nem vagyok más, mint a többi. Én is csak egyszerű ember vagyok kérem. Én is megtanultam a leckét, ha jót mondok mindenkire, akkor rám meg azt mondják: - hülye vagyok. Ha rosszat mondok, akkor arra legalább odafigyel mindenki. Na és mi mást kívánhat egy magamfajta humorista, hát hogy figyeljen oda a közönség arra amit mondok. Biztosra veszem, mindenki azonnal felkapja a fejét, ha bejelentem következő hang-szereplőnket Sebő Miklóst, aki egy ősrégi slágerrel jelentkezik.
http://video.xfree.hu/?n=astropapa58|4481934019d72bdd1d1cff1a2401f 281
Móricka nagyon oda volt csinos tanár nénijéért, de félt megmondani neki, hátha kikap érte, hogy ilyesmiken jár az esze tanulás helyett. Egy napon mégis jelentkezik és kijelenti, hogy szereti a tanító nénit és feleségül akarja venni.
Mire a tanító néni: - Na de Móricka, én nem akarok gyereket.
Erre Móricka: - Az nem baj, majd vigyázunk!
Van itt a tarsolyomban még egy vicc,
astropapa58, 2009. december 17. csütörtök, 16:51
Filmszerepek
Színészmúzeum: Sárdy János (1975) portrait-film 72'
Az idegen ember (1964) TV film
Díszelőadás (1955)
Déryné (1951) - Szentpétery Zsigmond, címszerep
Mágnás Miska (1948) - Baracs
Könnyű múzsa (1947) - nem mutatták be
Örök melódiák (1947) rövid játékfilm
Fiú vagy lány? (1944) - Dr.Szőnyi Viktor
Éjjeli zene (1943) - Tardy Miklós, énekes
Viharbrigád (1943)
Kalotaszegi Madonna (1943) - Hegyi Ádám
Késő (1943) - Koltay János, tenorista
Magyar Kívánsághangverseny (1943)
Rákóczi nótája (1943) - Szakmány Péter
Éjféli gyors (1942) - Szabó Pál, mozdonyvezető
Heten, mint a gonoszok (1942) - Galuska, a hintáslegény
Álomkeringö (1942) - Turi Gábor
Üzenet a Volgapartról (1942) - Vihar András
Leányvásár (1941) - Dr.Haday Péter
Magdolna (1941)
Az utolsó dal (1941) - Péter, bányász
Te vagy a dal (1940)
bessy02, 2009. december 15. kedd, 17:31
Meghalt Vay Ilus
történelmi Vay családból származik, és kezdő színészként, hogy megkülönböztesse magát egy másik, akkor már pályán lévő Horváth Ilona (Ica) színésznőtől, anyja családnevére cserélte a születési nevét, így lett Vay Ilona, illetőleg Vay Ilus. Apja Horváth Mihály, akit nem említ név szerint a könyvében, a Beszkárt-nál, a BKV elődjénél dolgozott, de sokáig anyja egyedül nevelte őt és testvéreit, mert apja világgá ment egy időre. Könyvében édesanyját név szerint is említi, aki Vay Margit volt. Vay Ilus könyvében Vay Miklós szobrászművészt (1828-1886) tartotta anyja nagyapjának, bár ezt hiteles forrás nem támasztja alá, hiszen Vay Miklós szobrászművész nem nősült meg, és nem hagyott hátra utódokat, lásd Gudenus (1996:168). A Vay genealógia szerint az ő édesanyja egy másik ág leszármazottja volt, mégpedig Vay Ádám II. Rákóczi Ferenc udvari főkapitánya 6. leszármazottja. Fia egyik internetes oldalán Vay Györgyöt tartja Vay Ilus anyai nagyapjának, aki állítása szerint Vay Miklós szobrászművész fia volt. Ez azonban nem
schuro, 2009. október 28. szerda, 07:01
Németh Marika & Sárdy János
Mágnás Miska
1948, fekete-fehér, 95 perc, Keleti Márton

Baracs Pista vasútmérnök a vásárban beleszeret egy parasztlányba, akiről kiderül, hogy Korláthy gróf álruhába öltözött leánya, Rolla. A gróf azt szeretné, hogy a vasút az ő birtokán haladjon keresztül, ezért bált szervez, ekkor bukik le a grófkisasszony. Baracs tréfából Eleméry grófként mutatja be inasát, Miskát, hogy bebizonyítsa, bárkit be tud csapni. Ám Rolla sem marad adósa, ő Marcsát, a cselédlányt öltözteti Eleméry grófnőnek. Miska és Marcsa öltözéke és viselkedése az úri világ karikatúrájává válik. Megérkezik az estélyre az igazi Eleméry, aki felvilágosult ember lévén Baracs mellé áll Korláthy ellen a vasútépítési ügyben. A két tréfás kedvű fiatal egymásba szeret.

Rendező:Keleti Márton
Forgatókönyv:Békeffy István
Operatőr:Eiben István
Vágó:Zákonyi Sándor
Zene:Szirmai Albert, Fényes Szabolcs
Gyártó:Magyar Filmgyártó Nemzeti Vállalat
Szereplők:Gábor Miklós, Mészáros Ági, Németh Marika, Sárdy
astropapa58, 2009. június 26. péntek, 09:55
1/2
Képek, videók
semmelweis ignác.jpg
maroka
2018. július 09. hétfő, 12:13
500px-Ignaz_Semmelweis .jp
isti53
2013. július 01. hétfő, 06:05
semmelweisnap_h2.jpg
drciccancs
2013. június 29. szombat, 16:45
0 10 Semmelweisz Ignác.pn
lovaszmarika
2013. március 02. szombat, 12:38
Semmelweis napon
orban47
2011. június 26. vasárnap, 08:34
kiskunhalasi_semmelwei s_k
lizbet01
2011. május 05. csütörtök, 12:58
Semmelweis fái 2 - Kép 05
espirit-x
2011. február 24. csütörtök, 23:26
Semmelweis fái 1 - Kép 05
espirit-x
2011. február 24. csütörtök, 23:26
semmelweis.jpg
lizbet01
2010. szeptember 16. csütörtök, 13:16
Semmelweis múzeum.jpg
barkaszjudit
2007. december 09. vasárnap, 09:50
Semmelweis Ignác.jpg
bgyorgyi4
2007. március 03. szombat, 00:19
tájékoztató
csobyzoli
2013. július 01. hétfő, 12:08
MTI napi tájékoztató
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:12
tájékoztató.jpg
balazsmargit
2010. november 21. vasárnap, 10:04
tÁJÉKOZTATÓ.jpg
hartvigjoe
2010. szeptember 01. szerda, 15:48
Címkék
Závodi János, Takács Tamás Blues Band, Simon Andrea, Tardy Miklós, Varga Miklós, Lőrinczy György, nemi betegségekről, Zrínyi Miklós Szigeti, költőről elnevezett, Meghalt Vay Ilus, GYIK Rendezvényházban, Sárdy Miklós, vasútépítési ügyben, vigalom ideje, először felajánlott, szigeti veszedelem,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.